Orijinalini görmek için tıklayınız : Bas tercihi
painkller
22-08-2012, 12:16
Daha önce bir konu daha acmıştım fakat bu sefer aklımda 2 tane bas var. Hemen hemen aynı sayılırlar.
Ana ünitem kenwood kdc 4051 urm. Artık bir bas gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla amfide. Ama amfiyi mono kullanacağım. Comp almayı düşünmüyorum.
Gelelim Aklimdakileri baslara
Pioneer 309 d4 185 tl
Kenwood kfc-w3013 200tl
Jbl 1214 174tl
Bunların hepsi kabinli fiyatları birde bunlara amfi + kablo eklenecek. Suanda bütçem 300- 400 tl arası ahim sahim seylere gerek duymuyorum. Genelde netteki ve marketlerdeki setleri kovalıyorum. Ama pekse güvenmiyorum. Bu yukarıdakileri 100 liraya bas veren dükkanlar var onlar gibilerindende almak istemiyorum. Garantili orjinal olmasını istiyorum.
Oval olarakta efsane 6985 leri tamir ettirip kullanacağım. Bunlarida teyit çıkışı tam desteklediğinden amfiyi kac kanalı olursa olsun sunalım mono basa kullanacağım.
Birde bu pioneer 6985 lerin tamirini yaptıracağım yer nereler var
İstte bolero müzik ve Ankara'da Hakan Tic. Duydum. Sizden birde bu tamirat hakkında yer önerisi istiyorum. Telefon ve yer adı pmlerseniz sevinirim.
tdipower
22-08-2012, 12:19
kardeşim düşünürsen eğer benim önceki passatımda kullandığım bass amfi set var amerikan malı gayet temiz ve yeterli ses ver öyle tüm sokak inlesin istiyorsan işine yaramaz ama araba içinde mükemmel derin bass alırsın
http://www.techturkey.com/forum/elektronik-parcalar/126762-bass-anfi-set-uygun-fiyat.html
TurboJDM
22-08-2012, 12:21
D4 ve forwell mono amfiyi kullanabilirsin ama 6x9 ları nasıl kullanacaksın teyp çıkışına mı bağlayacaksın?
painkller
22-08-2012, 12:25
Alakamıza çok çok teşekkür ederim. İlanınız gözümün önündeydi fakat almişken garantili. Prof olmasada ileridede kullanabileceğim tarzda arıyorum. Yani bası aldığımda açtığımda üzmeyecek ürünler ve ne bilişim bu 3 ürüne takıldım kaldım. Gecen ay bir kac sorumlu birlikte bas konusu acmıştım. Örneklerden bir markette dinlediğimde bunlar kulağıma hitap etti. Ve arabayı sallayacak derecede, üzmeyecek. İyi bir amfiye iyi ses vereceğini düşünüyorum.
Ama dediğim gibi sizlerinde tecrübesine ihtiyacım var elbette. İlan icinde hayırlı satışlar. Çok çok uygun fiyata veriyorsunuz. Sıfır ürün almak için bu zamana kadar beklemesem kaçırmazdım..
painkller
22-08-2012, 12:27
D4 ve forwell mono amfiyi kullanabilirsin ama 6x9 ları nasıl kullanacaksın teyp çıkışına mı bağlayacaksın?
Evet tslerin çıkışında teyip tam olduğu için amfiye sürmek istemiyorum. Basta boğulur gibi seyler geliyor aklıma ama bası ona göre kullanabilirim . ama sanmıyorum çünkü oval ve kapidaki jbl leler altında kalmayacaktır basın.
Birden o amfinin piyasası nedir ?
bende 5 kanal kore yapımı anfi ile kicker 38cm lik subwoofer var dusunursen 350 ye ıkısını verıyorum.
2 takım component yada oval , ve 1 subwoofer besler.
http://www.techturkey.com/forum/elektronik-parcalar/125890-kicker-subwoofer-38cm-digiline-5-kanal-anfi.html.
bnm sub da sokakları ınletmez ama bass ı sırtında hıssedersın aynaların tıtrer .
sana garantı kısmındada bı kac bısey soyleyeyım.
bı hoparlor ya calısıyordur ya calısmıyordur bunu ılk taktıgında anlayabılırsın.garantı burda ıse yarar . kullandıktan sonrafazla akım yada konı yırtılması gıbı seyler garantı kapsamına gırmez malesef.
painkller
22-08-2012, 13:31
Araçta stepne yerinde LPG var. Dolayısıyla stepte bagajda dürüyor. Aktif olarak bagajı kullanıyoruz. Ağzına kadar. 38 cm çok çok buyuk gelecektir diye düşünüyorum ben. Zaten tangur tangur bir ses değil araçtaki tonu tutturacak bir bas arıyorum. 20 cm düşünüyordum, Slim düşünüyordum ama pek güzel yorumlar okumadım onlar hakkında.
onun için steplerin yanına önüne koyabileceğim 30 cm açtığım utandirmayacak. Gezerkende tatlı vuracak bir bas arıyorum. Kicker çok sert geldi dinlediğimde ve yorumları okuduğumda ama zevkle ayridir tabiki.
Amfiyi listeme ekledim. Bas alınır alınmaz eğer daha uygun birşeyi bulamazsam sizi rahatsız edeceğim teşekkürler
Bide hop tamiri konusunda nereyi önerirsiniz. Son satır gumburtuye gitmiş biraz :)
İlk olarak teyp orijinal 85leri tam olarak beslemez.
Hoparler tamiri olarak tanıdık var ama ne kadar vakitte kaça yapar bilemem :) (istanbulda)
Amfi varmı ?
Pioneer D4 Çift bobinlidir ve amfiden daha verim alarak kullanırsınız
tabi keyif snn ama sen sen ol 20 cm sub alma .bana gore 20 lık sub torpıdoya konulmalı .en kotu 25 al .cok kalıtelı slımler var ama pahalılar .
bnde bagaj kullanmak ıcın subu satıyorum.25cmlık sub aldım.
hoparlor tamırı ıcın ne yazıkkı tanıdıgım bıldıgım bı yer yok daha once hıc basıma o tarz bı durum gelmedı.
painkller
22-08-2012, 13:50
4x50 destek veriyor. Teyp. 85 lerde 50 rms değilimi. Yada 4x50deki mı deger rms değilimi. Ama sanmıyorum.
Evet o yüzden 30 cmleree yöneldim. Amfi basla beraber alacağım. D4 mü jblmi yoksa kenwoodmu bilemiyorum. Ona görmede amfi secimi yapacagım. E öğrenciyin parada ona göre 300-400 arası bişeylere bakıyorum.
Tamircide sanırım bolero müzik (ist.) ve Hakan Tic (ank) ile görüşeceğiz
teyp 50 watt cıkıs verır rms degerı 25 cıvarıdır.
painkller
22-08-2012, 13:59
O zaman mono değil en azından ovalleride bassla destekleyecek amfi alıcaz
O zaman mono değil en azından ovalleride bassla destekleyecek amfi alıcaz
aslında olması gereken orta karar anfılerde bır stereo bır monodur.
ama butce varsa 3 kanal yada 5 kanal tek anfı ıcerısınde ıkı ayrı anfi gibi calısanlarda var.mısal bn kullanıyorum dls a7 gibi.
ama butce yoksa cok kanallı kullanmak mantıklı.
pioneer 309d4 ile xetec 600.1 verebilirim. sesi cidden çok iyi cadden geçerken dikkatleri üstüne toplama garantisi veririm. 4ga kablo takımımda var. hatta bide jameson ana ünitemde satılık ama ona ihtiyacın yok sanırım.
düşünürsen pm atarsın, hepsi kutusunda poşetlerine kadar eksiksiz...
painkller
22-08-2012, 15:26
D4 alıcam buyuk ihtimal. Gelelim amfiye.
Pm attım cxe. Ama sigortanız galiba o amfi.
evet amfi sigortasız :) ama bunun amacı kullanıcı güvenliği için. çevremdeki çoğu insan 10-15 liralık hat sigortasını amfi sigortasına güvenerek koymuyor ve sonuçları çok ağır olabilir... üreticilerde bu durumun farkına varmış o nedenle hatta sigorta koymayı zorunlu hale getiren bir uygulama ve amfi için sakıncalı hiçbir durum yok.
hakan876
23-08-2012, 03:22
bı adet 25 cm cıft bobın portlu kutu ılerısı 5kanal anfı suan ıcın 3kanal olabılır rcl kablosu kalıtelı olsun.. edıson anfı ısını goruru gıbı butcen varsa audıson tarzı bır sey bak 85 onermıyorum sat alıpıne bak 6.9
painkller
23-08-2012, 16:15
Kabinli Pioneer 309 d4 159 tl
Xetec 600.1 amfi. 258
Boschmann kablo seti 25 tl
Buldum. Ve suanda bunları düşünüyorum sizce fiyatlar nasil. Daha uygun fiyatı olan ürünler varsa paylaşımınızı bekliyorum.
Hkn, ruudvan, Cxe, turbojdm ye çok cokkkk teşekkürler.