Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic EF Hakkında Bir Kaç Soru ?
Sanırım 89-90-91 Senesinde üretilmiş
1.6 GL Olan modeli 16V Çift Karbüratorlu Oldugunu Söylüyorlar
1.4 ve 1.6i modelleride Dolayısıyla Enjeksiyonlu olarak söyleniyor
şimdi sormak istediğim EF kasasının kaç tane modeli bulunuyor
1.6 GL modelinin performansının enjeksiyonlulardan daha iyi oldugu söyleniyor ?
Civic EF modelini alırken nelere dikkat etmem gerekiyor ? Gerçi @FatihTemizer ile birlikte alıcaz büyük ihtimalle yinede soralım
Bu arada @FatihTemizer'e Teşekkür ediyorum japon aşkını aşıladı bana :D
ef lerde bildiğim kadarıyla 1,6 motor yok
Türkiyedekiler D14A1 motor kodlu keihn dual karbüratörlü 16 valve 90 beygirlik aletler
Nadiren de olsa Türkiyeye girmiş bulunan special editionlar var onlarda 1.4 motorlu tek nokta enjeksiyonlular.klima 4 cam otomatik sunroof gibi özellikler var
1,6 yok yani
emreaydın
22-08-2012, 21:50
ef alırken bayagı araştırdıgım bi konuydu ama sonunda öğrendim ki eflerde ne 1.5 ne 1.6 motor yok d14 kodlu 1.4 motor var. 16 valve 90 beygir nadiren 1.6 tek nokta enjeksiyonlu 124 bg olan araç var onlarda yurtdışından gelme. Hatta bursada birine talip olmuştum ama fiyatta anlaşamamıştık.
boosted_pug
22-08-2012, 23:26
Tr deki efler genelde arkadaşlarinda belirttiği gibi 1.4 dual carb. 90hp hafifliğinden ötürü performansı tatminkar 106 1.4 quicksilverdan kat be kat iyi diyebilirim benim arabada sunroof klima hidrolik direksiyon war ben merkezi kilit ile bagaj açma koydum gayet memnunum
EfeTopcu
28-08-2012, 20:08
Yanlış anlaşılmasın, diğer araçlara lafım yok ama o kadar arabaya bindim, EF'de çektiğim sıkıntıyı hiçbir arabada çekmedim. EF alıcaksan çok dikkatli olman gerekiyo, diğer arabalardaki gibi araba kötü durumdaysa "alıp toplarım nolcak alt tarafı EF" mantığı da işlemiyor bu lanet arabada :D Alcaksan temizini al, masraflarına değil keyfine para harca :)
timucintt
28-08-2012, 22:22
yanlış bilgiler geziyor...
1.4 D14A1 ler trde en çok satılan ef motoru (bana göre en sağlam ve en verimli motorda bu)... çift karburatörlü ve 90beygir gücündedir....
tek nokta değil çift noktadan injeksiyon olanda 1.5 D15B2 92 beygirdir....
1.6 ları ise tek tük bulunuyor full injeksiyonlu D16A6,A7 olarak 108-118 hp arasındadır güçleri....
onun dışında kolay kolay bozulmazlar ama eğer parçası ucuz diye alıp bitik bir araba alırsanız 10 yıl para harcasanızda adam olmaz... ayrıca karburatörü bozuksa tam bir işkence haline gelir...
Sercanius
28-08-2012, 22:50
GL yazanların hepsi 1.4 ve Keihin çift karbüratör D14A1. Çok nadir yine çift karbüratörlü D15 olanlarıda var.
Ayrıca tek nokta D15 olanlarıda azda olsa var. (gümrük girişli)
gümrük girişli 1.6 D16 full enjeksiyon olarak Türkiyede 2 tane var. ikiside aynı renk. biri bursada sunrooflu, orijinal ve çok çok iyi durumda hiç kazasız olarak orijinal boyasıyla korunuyor. diğeri antalyada turbo yapıldı ferrari kovalıyor. 1.6 ların göğüs torpido farklıdır. ED4 şase kodudur. Motor zaten amerikan crx si motorudur. beyine piyasadaki crx si mugen chipler kolayca uygulanabilir. veya kat iptali ile arıza lambası yakmadan stock 124hp ye çıkarılabilir. aynı motorlu ve beyinli EF ler jdm pazarında katalizörsüz versiyon şeklinde 124hp olarak satıldı.
EfeTopcu
29-08-2012, 00:54
yanlış bilgiler geziyor...
1.4 D14A1 ler trde en çok satılan ef motoru (bana göre en sağlam ve en verimli motorda bu)... çift karburatörlü ve 90beygir gücündedir....
tek nokta değil çift noktadan injeksiyon olanda 1.5 D15B2 92 beygirdir....
1.6 ları ise tek tük bulunuyor full injeksiyonlu D16A6,A7 olarak 108-118 hp arasındadır güçleri....
onun dışında kolay kolay bozulmazlar ama eğer parçası ucuz diye alıp bitik bir araba alırsanız 10 yıl para harcasanızda adam olmaz... ayrıca karburatörü bozuksa tam bir işkence haline gelir...
benim karbüratörden, motordan çektiğim sıkıntıları sen biliyon abi :D
timucintt
29-08-2012, 01:18
benim karbüratörden, motordan çektiğim sıkıntıları sen biliyon abi :D
aynen hele bide lpg bulaştımı bu motorlara gazlamak yerine bütün gün ayar çekiyon ef sahiplerinin torpidosunda mutlaka 2 uzun düz, 1 uzun yıldız tornavida herzaman vardır :D:D hahaha
aynen hele bide lpg bulaştımı bu motorlara gazlamak yerine bütün gün ayar çekiyon ef sahiplerinin torpidosunda mutlaka 2 uzun düz, 1 uzun yıldız tornavida herzaman vardır :D:D hahaha
bende yok ne şanslıyım :D :D
Bende temprayı sattıktan sonra bu gün 90 model bi ef aldım aracı biraz uyguna aldım 4 coil var üzerinde atiker lpg pek bakmadan alel acele aldım umarım pişman olmam
yedek parça konusunda önereceğiniz internet satışı olan bi yer var mı ? kuşadasında sanmıyorum ki parçasını bulayım :D
timucintt
20-11-2012, 23:00
aradığın parçalar hemen bulunur sitelerde artık pek yok, beni bul bulunur bir çok parçası bulabiliyorum :D
ef türkiyede 1.4 çift karbüratörlü motorları mevcut bunun dışında başka motorlu ef yok bulursanda toplamda bi elin parmağını geçmez
ibratice
20-11-2012, 23:04
ben amarikan versiyon birtane shoc vtec biliyorum direkten emniyet kemerli camlar elektirikli sanruf ac hatta rengide bordo
ibratice
20-11-2012, 23:06
bazı tek nokta enj modelleride vardı aynı motor birkaç crx tede gördüm sene 1994 1995 lerde
aradığın parçalar hemen bulunur sitelerde artık pek yok, beni bul bulunur bir çok parçası bulabiliyorum :D
Sağol Timuçin (sanırım adın Timuçin :D yaşını bilmediğimden böyle hitap ettim) özelden numaranı p.m atar mısın dursun bende illa ki eksik gedik çıkacak bu araçta iletişime geçerim seninle.
Sercanius
21-11-2012, 00:49
ben amarikan versiyon birtane shoc vtec biliyorum direkten emniyet kemerli camlar elektirikli sanruf ac hatta rengide bordo
ef civic te sohc vtec yok. swap tır o ya da kapaklıdır, ellenmiştir vs..
sohc d,
dohc d,
dohc vtec b var, başka yok.
ibratice
21-11-2012, 09:09
Honda 1989 tarihinde vtec motorunu ilk civic aracında takip denemiştir o yullardada ef kasa uretimdedir söylediğim araç 1992 model amerikan modeldir o yıllarda 5000 km civarında bir arabaydi swap o yıllarda o kasaya biraz olanak dışı bir olasılık olmuş birde swap olsa unu anliycak biraz tecrübem var.
Sağol Timuçin (sanırım adın Timuçin :D yaşını bilmediğimden böyle hitap ettim) özelden numaranı p.m atar mısın dursun bende illa ki eksik gedik çıkacak bu araçta iletişime geçerim seninle.
timucın abi senın ılacın herturlu parcayı bulur hberın olsun:) hayırlı olsun
Special edition olan full modeli var bizde satilik cok temiz ve duzgun sahibindende ilani var Denizlide bordo bir bak sahibindende
Sahibi siteye uye fatihyilmaz birazdan gelir dusunursen gorusun
timucintt
21-11-2012, 12:35
Honda 1989 tarihinde vtec motorunu ilk civic aracında takip denemiştir o yullardada ef kasa uretimdedir söylediğim araç 1992 model amerikan modeldir o yıllarda 5000 km civarında bir arabaydi swap o yıllarda o kasaya biraz olanak dışı bir olasılık olmuş birde swap olsa unu anliycak biraz tecrübem var.
İlk VTEC motor 89 yılında Honda Integra XSI da takıldı ;) civicte değil...
semi60gg
30-05-2018, 00:59
2018 Yılında Hala Honda Ef ( 1990 - 1991 ) Alinirmı ? Bi Yardım Edin
2018 Yılında Hala Honda Ef ( 1990 - 1991 ) Alinirmı ? Bi Yardım Edin
Bu soruyu bende merak ediyorum şu aralar kovaladığım bir otomobil bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?
hakanorhanart
30-05-2018, 20:10
Türkiyedekilerin çoğu çift karbüratördür ve sürekli karbüratör boğazındaki lastiği patlar. Değiştirmesi zahmetlidir ve parçası pahalıdır. Turşusu çok uğraştırır ama çok zevkli arabadır. Çıkma parçalarıda çok pahalıdır bu arada. 10 liralık ef alırsın 10 lira harcarsın 13e anca satarsın tecrübeyle sabit :)
semi60gg
30-05-2018, 22:31
Alınmazda Diyorsun Yani
3 araç Arasında Kaldım
1. Honda Ef
2. Honda Integra
3. Honda Accord
turboman
31-05-2018, 00:57
Bu zamana kadar 3 tane ef im oldu sonuncu sattığımda 2 tane lokal boya vardı full modeliydi 2 sene önce 14.5 a sattım
Öyle bi arAbayı bidaha bulmak loto tutturmak gibi bişeydi motoruna ve kasasına anahtar değmemiş nadir bi arabaydı
Yani diyeceğim temizini alın klimalı sanruflu alın çok rahat edersiniz