Orijinalini görmek için tıklayınız : yurt dışı tax free
karsiyakaliozi
23-08-2012, 09:49
bayramda yurtdısındaydım havaalanlarında free shop dıye nıtelendırılen mağazalarda yaptığınız alışverişlerin yaklaşık %10 luk kısmını o ulkeden cıkmadan anında geri alabiliyorsunuz guzel yanı lımıt yok normalde magazalarda tax free lımıtı 150 euro cıvarlarında bende yeni öğrendim ayrıca ab ulkesınden ab ulkesıne gecıyorsanız puro ve bazı tutun urunlerını alamıyorsunuz tax free tum urunlerı kapsar nerdeyse .
Patronumla sürekli seyahatlerde tax free yapıyoruz yeri geliyo 12.000-13.000 Euro civarında alışveriş faturası oluyor. Şimdiye kadar 150 € Limit diye bişeyle karşılaşmadık.
Yazınızdan sadece bu kısmı anlayabildim bu arada, konunun amacı nedir ?
sadece freeshopta değil normal mağazaşardada olması gerekiyor o olay
sadece freeshopta değil normal mağazaşardada olması gerekiyor o olay
Tax Free pasaport kontrolünden önce anlaşmalı olan tüm mağazalarda vardır yeri önemli değil. Pasaport sonrası zaten gümrüksüz bölgeye girmiş oluyosunuz ve fiyatlarda zaten tax yok yani free shop'dan alınan ürün için tax free yapılamaz.
Mağazanın kapısında bu sticker varsa geri ödeme alabilirsiniz havalimanında
http://content-live3.lavalleevillage.com/res/content/en/images/plan-your-visit/main-images/globalblue400x400.jpg
tamamdır bende öyle biliyordum fakat ABD de olmadı o olay :D
Hangi olay ?
karsiyakaliozi
23-08-2012, 10:35
tax freede 2 secenek var mesela bayramda ıtalya ve almanya yaptım sehırde dolanırken alısverıs yaptınız 5 euro tuttu ıtalyada tax free alamıyorsunuz lımıt 120 euro ve bazı urunlerde bu birinci tax işlemi ikincisi eskiden ab ulkelerı arasındada freee shoplar vardı yeni duzenlemeyle onlar kalktı normal mağaza oldu fıyatlar sehırle aynı yanı almanyadan ıtalyaya ucarken puro v.s satmıyorlar parfum satıyorlar v.s ve fiyatı sehir mağazasıyla aynı nerdeyse tax var yanı ıcınde ve havalanında parfum kac paralık olursa olsun tax alabılıyorsunuz ab ulkesı vatandası deyılsenız xor nıcklı arkadasım uyguluma değişti tax yapılıyor artık gumruksuz bolgede ab uyesı deyılsen bizat yaptım %10 da az rakam deyıl bende yenı öğrendim paylaştım .
tax freede 2 secenek var mesela bayramda ıtalya ve almanya yaptım sehırde dolanırken alısverıs yaptınız 5 euro tuttu ıtalyada tax free alamıyorsunuz lımıt 120 euro ve bazı urunlerde bu birinci tax işlemi ikincisi eskiden ab ulkelerı arasındada freee shoplar vardı yeni duzenlemeyle onlar kalktı normal mağaza oldu fıyatlar sehırle aynı yanı almanyadan ıtalyaya ucarken puro v.s satmıyorlar parfum satıyorlar v.s ve fiyatı sehir mağazasıyla aynı nerdeyse tax var yanı ıcınde ve havalanında parfum kac paralık olursa olsun tax alabılıyorsunuz ab ulkesı vatandası deyılsenız xor nıcklı arkadasım uyguluma değişti tax yapılıyor artık gumruksuz bolgede ab uyesı deyılsen bizat yaptım %10 da az rakam deyıl bende yenı öğrendim paylaştım .
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Sizden ricam noktalama işareti kullanırsanız yazdıklarınız anlaşılır hale gelir.
Neyin limiti 120 Euro ben o kısmı anlayamadım ? Nisan ayında Roma dönüşü 1800 Euro civarında tax free aldım havalimanında.
karsiyakaliozi
23-08-2012, 10:43
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Sizden ricam noktalama işareti kullanırsanız yazdıklarınız anlaşılır hale gelir.
Neyin limiti 120 Euro ben o kısmı anlayamadım ? Nisan ayında Roma dönüşü 1800 Euro civarında tax free aldım havalimanında.
sehır ıcınde yaptıgın alısverıs alt lımıtı
sehır ıcınde yaptıgın alısverıs alt lımıtı
Teşekkürler :)
karsiyakaliozi
23-08-2012, 10:47
Teşekkürler :)
:) rica ederim
multispace
23-08-2012, 13:32
iyi oldu bunu öğrendiğimiz :)
Amsterdam schipol airport ta dönüş te gişelerden temin edilebiliyordu en son amsterdam dan 3000 euro kadar alışverişin geri ödemesini aldım sorun yoktu