Orijinalini görmek için tıklayınız : Evet yine bi turbo konusuyla karşınızdayım
JusticeForAll
27-08-2012, 00:59
arkadaşlar 206 gti aracımı turbolamakdan vazgeçtim sizin önerileriniz doğrultusunda yani bunun mantıklı olmayacağını falan söylemıstınız konu hakkında baya araştırma yaptım ve bu karardan vazgeçtim. sizde baya yardımcı oldunuz. şimdi kafamızda bitane doğan veya şahin alıp turbolamak var yeni kasalardan. enjeksiyonlu olması şart mıdır yani yoksa karbüratörlü motoru turbolayamaz mıyız ?
_driver_
27-08-2012, 01:03
1998corsa nickli arkadaşın aracı turboluydu sanırım konuyu görürse yardımcı olur yada pm atabilirsiniz
JusticeForAll
27-08-2012, 01:06
1998corsa nickli arkadaşın aracı turboluydu sanırım konuyu görürse yardımcı olur yada pm atabilirsiniz
konularını incelemıstım hatta az önce ılanınada baktım görünce yazacakdır muhakkak. Şahin doğan uyumlu komple turbo kit - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 89638187 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-sahin-dogan-uyumlu-komple-turbo-kit-89638187/detay) bide bu kit işimze yarar mı
JusticeForAll
27-08-2012, 01:27
veya bi çakal kasa e30 3.16 turbolansa nasıl olur onlarda ucuza mal edebilir miyiz şahine göre ? yani kafamızdaki plan arabayı ucuz alıp ustune max 5-6 bın tl harcayıp turbolu bınmek zaten hafta sonları binicez
TurboJDM
27-08-2012, 01:30
neden karbüratörlü turbolama sorusundasın? başka bi araç mı alacaksın?
JusticeForAll
27-08-2012, 01:32
neden karbüratörlü turbolama sorusundasın? başka bi araç mı alacaksın?
bulduğumuz fiyatlardaki araçlar karbüratörlü o yüzden diyorum. yani şahinler doğanlar bazı 3.16lar vs
berkay_aydin
27-08-2012, 01:33
konularını incelemıstım hatta az önce ılanınada baktım görünce yazacakdır muhakkak. Şahin doğan uyumlu komple turbo kit - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 89638187 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-sahin-dogan-uyumlu-komple-turbo-kit-89638187/detay) bide bu kit işimze yarar mı
bu kit iş görür de, kaç bar basıcaksınız sağlam yürümesi için ? böyle bir projede 120 130 hp kesmez heralde :beuj:
JusticeForAll
27-08-2012, 01:35
bu kit iş görür de, kaç bar basıcaksınız sağlam yürümesi için ? böyle bir projede 120 130 hp kesmez heralde :beuj:
en azından 160 170leri görsek fena olmaz 130 bg iş görür ancak zaten kendı aracım 140 bg en azından 3.20lerın kafasına vursun :D ama 2-3 milyarada anca bu elde edilir orasıda öyle
TurboJDM
27-08-2012, 01:40
hep turbo tofaş deyince şu video akılma geliyooo :D
94MdMK4kJls
berkay_aydin
27-08-2012, 01:41
en azından 160 170leri görsek fena olmaz 130 bg iş görür ancak zaten kendı aracım 140 bg en azından 3.20lerın kafasına vursun :D ama 2-3 milyarada anca bu elde edilir orasıda öyle
motor stock ise bu araçlardan kesinlikle anlamam ama o güçler bile çıkmayabilir.. Dediğiniz güçler için kesinlikle forged motor toplanması lazım.. Karbüratörlü olmuyorsa Enj. çevriliyordu sonradan .. araç + 2-3 bin lira ile pek olacak iş değil en azından o paraya corsanızı yükleseniz daha iyi sonuç alırsınız :D
JusticeForAll
27-08-2012, 01:43
motor stock ise bu araçlardan kesinlikle anlamam ama o güçler bile çıkmayabilir.. Dediğiniz güçler için kesinlikle forged motor toplanması lazım.. Karbüratörlü olmuyorsa Enj. çevriliyordu sonradan .. araç + 2-3 bin lira ile pek olacak iş değil en azından o paraya corsanızı yükleseniz daha iyi sonuç alırsınız :D
corsa abimin :D o stock spec işe git gel bende 206 gti var. ama şahini 130 140 bgler bile iyi yürütmez mi yani araç sonuçda hafif olacak sökeriz bizde sağını solunu :D
berkay_aydin
27-08-2012, 01:48
corsa abimin :D o stock spec işe git gel bende 206 gti var. ama şahini 130 140 bgler bile iyi yürütmez mi yani araç sonuçda hafif olacak sökeriz bizde sağını solunu :D
yürümesine yürür, yanlar vs. ama verilen paraya değer mi ? Gti'ı neden turbolamayı düşünmüyorsunuz ? 5-6 bin tl araba olsa 5 de harcansa en az 10 bin tl çıkacak :confused:
JusticeForAll
27-08-2012, 01:53
yürümesine yürür, yanlar vs. ama verilen paraya değer mi ? Gti'ı neden turbolamayı düşünmüyorsunuz ? 5-6 bin tl araba olsa 5 de harcansa en az 10 bin tl çıkacak :confused:
gtiyi turbolamaya niyetlendik herkes yapma işe yaramaz işte 0.6 barda en fazla 220 falan olur belki görmez gibi karamsar davranınca bizimde hayaller suya düştü malesef. bayağı araştırıp kafa yorduk daha gti turbolayan yok türkiyede. 10-12 bin tlyi gözden çıkarmak gerekıyor gtiyi turbolamak için. yani arabamı satıp 12 koysam ustune 250 bglık bı araba alırım zaten. ama suda var ıse gıdıp gelırken kullanacagım bi araba + bide turbolu araba olacak zaten turbolu arabayı gundeıge kullanmayı düşünmüyorum benzinli olacak
TurboJDM
27-08-2012, 01:56
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/131105-kus-serisi-turbo-kit.html 500 tl uygun dğeil mi?
JusticeForAll
27-08-2012, 02:00
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/131105-kus-serisi-turbo-kit.html 500 tl uygun dğeil mi?
eger gercekden ısın altında bısey yoksa almayı düşünüyorum.benzin pompası ve regülatör yokmuş onlarıda kendım alır takarım
1998corsa
27-08-2012, 10:05
500 lıraya alıcagın turbo kıtınden hıcbır yarar bekleme derım bosuna 500 lıranı cope atarsın...
cgr328 nıcklı cagrı var ona sor sana en guzel cevabı o verır kendılerı 2 adet proje yaptı
Dogan slx alırsan 200 sx s13 pistonları cuk diye uyuyor :)
hiç bi işlem gerekmiyormu s13 pistonları için sıkıştırma falan noluyor bir bilginiz varmı acaba çok ilginç geldi merak ettim
TurboJDM
27-08-2012, 13:44
500tl turbo kit bence güzel yani hadi olsa olsa turbo sorunlu olur oda 2. el 500 tlye turbo bulursun.arkadaş demiş herhangi bir sıkıntı yok diye ara konuş istersen.
Sökmek dedinde aklıma 07 SK 115 geldi. :D sadece sürücü kolduğu var bu araçta ama satılalı çok oldu artık o bi efsane. son durumu hakkında bi bilgim yok. :D
http://desmond.imageshack.us/Himg146/scaled.php?server=146&filename=35638125832520789246108.jpg&res=landing
berkay_aydin
27-08-2012, 15:24
turbo harici parçalar zaten o parayı bulur bence alınır...
TurboJDM
27-08-2012, 17:11
Böyle birşey yapıcaksan elin anahtar tutuyorsa kendin yapmayı denesene. olmaz mı? çekersin evin önüne alırsın takımı. şahin bu söksen taksan birşey olmaz. dıştan motor içine girmeden bi turbo ile başlarsın. böyle başlar gidersin.
1998corsa
27-08-2012, 18:29
Böyle birşey yapıcaksan elin anahtar tutuyorsa kendin yapmayı denesene. olmaz mı? çekersin evin önüne alırsın takımı. şahin bu söksen taksan birşey olmaz. dıştan motor içine girmeden bi turbo ile başlarsın. böyle başlar gidersin.
atmosferık olarak yuklense dedıgınız dogru ama turbo bıraz daha ınce detay ıstıyo... elımden geldıgınce eksıklerımı kendım tamamlamaya calısıyorum ben ama bı yere kadar bılgım duruyo sonrasında sanayının yolu :D
ankaradasın ve şahin turboluycan bir sürü usta var hiç gezdinmi ? yoksa canım sıkıldı konusalımmı dedin
TurboJDM
27-08-2012, 19:12
atmosferık olarak yuklense dedıgınız dogru ama turbo bıraz daha ınce detay ıstıyo... elımden geldıgınce eksıklerımı kendım tamamlamaya calısıyorum ben ama bı yere kadar bılgım duruyo sonrasında sanayının yolu :D
haklısında herşeyi ustaya yaptırırsa nasıl tercübe edebilecek ki :) ben kendi cai mi bile kendim yaptım plastik dükkanımda. :D Aleminyum korkuluktan CAİ ucunda 60 tllik simota var coşuyor :D
esmerserseriler
27-08-2012, 21:27
500 lıraya alıcagın turbo kıtınden hıcbır yarar bekleme derım bosuna 500 lıranı cope atarsın...
cgr328 nıcklı cagrı var ona sor sana en guzel cevabı o verır kendılerı 2 adet proje yaptı
böyle yorum yapmışın beni tanımassın bende seni ..... alacak adam gelecek bakacak malzemelere..gerçektende fiyat olarak 500 tl lik kitten yarar gelmez... ama o kiti ben satiyorum tam 1350 tlye mal oldu 3 sene önce..fakat şu anda işime yaramıyor.vti e de takamıyorum..napıyım evdeki ocağa mı takıyım..işine yarayana bulunmaz nimet..dua edecek bana....
1998corsa
27-08-2012, 21:39
böyle yorum yapmışın beni tanımassın bende seni ..... alacak adam gelecek bakacak malzemelere..gerçektende fiyat olarak 500 tl lik kitten yarar gelmez... ama o kiti ben satiyorum tam 1350 tlye mal oldu 3 sene önce..fakat şu anda işime yaramıyor.vti e de takamıyorum..napıyım evdeki ocağa mı takıyım..işine yarayana bulunmaz nimet..dua edecek bana....
Ne guzel soluyorsun alicak olan gelir bakar alir...
JusticeForAll
27-08-2012, 21:44
anladım. bugun ustamla gittim konuştum. oda beni vazgecırmeye calıstı ne ıse gırmeye calıssam birileri vazgecırmeye calısıyor nedense. kendısıne pm atacagım bırazdan
JusticeForAll
27-08-2012, 21:45
Dogan slx alırsan 200 sx s13 pistonları cuk diye uyuyor :)
hiç bilgim yoktu bu konuda ama slx degılde 1-2 mılyara buldugumuz bı araca yapacagız buyuk ıhtımal 5 vıtes sahın olur :D
JusticeForAll
27-08-2012, 21:46
500tl turbo kit bence güzel yani hadi olsa olsa turbo sorunlu olur oda 2. el 500 tlye turbo bulursun.arkadaş demiş herhangi bir sıkıntı yok diye ara konuş istersen.
Sökmek dedinde aklıma 07 SK 115 geldi. :D sadece sürücü kolduğu var bu araçta ama satılalı çok oldu artık o bi efsane. son durumu hakkında bi bilgim yok. :D
eyvaz çalışkandı aracın sahibi sanırım 130 140 hp civarlarında bi araçtı gayet güzelde yanlıyordu şöförü
JusticeForAll
27-08-2012, 21:47
hiç bi işlem gerekmiyormu s13 pistonları için sıkıştırma falan noluyor bir bilginiz varmı acaba çok ilginç geldi merak ettim
bende ılk defa duydum
JusticeForAll
27-08-2012, 21:50
turbo harici parçalar zaten o parayı bulur bence alınır...
banada öyle geldi
JusticeForAll
27-08-2012, 21:52
elim böyle şeylere yatkındır geçen gun abimin corsası kuma girmiş karter delinmiş aldık evin önünde değiştim ancak bu turbo sonuçta daha öncede bilmediğim bi araç olacak her ne kadar sürsek falanda motorun içinden anlamam malesef
1998corsa
27-08-2012, 21:53
Gel benim araci veriyim sana ;)) haftasonu saka yaparsin millete ;))
JusticeForAll
27-08-2012, 21:53
bişey sormak istiyorum size biz bu 500tllik şeyleri ve eksikleri aldıkdan sonra diyelim ki araca montajını yaptık ne kadar güç elde ederiz. yanı yarar gelmez demıssınızde cok bı beklentımız yok 200 bgler gıbı 130 140 civarları yeterli olur zaten bu paraya anca o kadar olur daha fazlasını bekleyemeyız
JusticeForAll
27-08-2012, 21:55
Gel benim araci veriyim sana ;)) haftasonu saka yaparsin millete ;))
bugun 1750 tlye ınternette buldugum aracı sanayıde gördum gittim baktım arabaya fena degil alıp toplamayı düşünüyorum
JusticeForAll
27-08-2012, 21:56
ankaradasın ve şahin turboluycan bir sürü usta var hiç gezdinmi ? yoksa canım sıkıldı konusalımmı dedin
evet bugun bi kaç ustamla görüştüm çoğu neden kendi aracını yapmıyorsun gibisinden konuştu yapmasına yapacak çok usta var ama birazda işin ucuzuna kaçıp bişeyler elde edelim istedik yalan yok
JusticeForAll
27-08-2012, 21:57
aynen öyle hani hava flitresi takmakdır vs bunlar basit şeyler :D
TurboJDM
28-08-2012, 01:01
vazgeçirmeler olabilir ama bütçen varsa mümkünse al bi şahin turbola 2. el turbo kitleri bulunuyor şahinler için. yavaş yavaş öğren işi. vazgeçme sen. ben turbo yapıcaktım 1.6 90 hp clioya ama otomatik şanzuman olduğun vazgeçtim. şimdi o araca hiç masraf etmeyi düşünmüyorum. belki jant takarım o kadar onun dışında hiç birşey yaptırmıcam. binicem durum güzel olduğunda onuda satıp bi araç alırsam yapıcam işte o zamn :) ama sen genede vazgeçme :)
berkay_aydin
28-08-2012, 01:04
Kırılana kadar ufaktan üflersiniz :)
TurboJDM
28-08-2012, 01:08
Kırılana kadar ufaktan üflersiniz :)
berkay senin corsa ne durumda? hangi specleri yapmıştın. :)
JusticeForAll
28-08-2012, 01:13
vazgeçirmeler olabilir ama bütçen varsa mümkünse al bi şahin turbola 2. el turbo kitleri bulunuyor şahinler için. yavaş yavaş öğren işi. vazgeçme sen. ben turbo yapıcaktım 1.6 90 hp clioya ama otomatik şanzuman olduğun vazgeçtim. şimdi o araca hiç masraf etmeyi düşünmüyorum. belki jant takarım o kadar onun dışında hiç birşey yaptırmıcam. binicem durum güzel olduğunda onuda satıp bi araç alırsam yapıcam işte o zamn :) ama sen genede vazgeçme :)
bu işlere gırınce mutlaka akıl çelenler oluyor şimdide kafam subarulara yöneldi acayip derece karıştı kafam :D arabayı satıp üste para koyup subaru olsam 4x4 en az 225 bg
yok artık yaa...
berkay_aydin
28-08-2012, 01:15
berkay senin corsa ne durumda? hangi specleri yapmıştın. :)
büyük turbo chip birkaç birşeyler daha var..
Bu arada kapıda olacak iş değil.. Kapıda sadece turbo bile çok zor değiştirilir..
JusticeForAll
28-08-2012, 01:18
aynen öyle kapıda anca flitre değişilir :D
TurboJDM
28-08-2012, 01:31
Ben dükkanda Aleminyum korkuluk borusundan CAİ yaptım. bide evin önüne garajıma çekersem Swap bile yaparım :D :D :D neyse şaka bir yana sen 206 Gti değiştirmeyi düşündün mü hiç? 2.0 GT turbo subarularda güzel bence. fiyatlarıda uygun yani.
berkay_aydin
28-08-2012, 01:33
Adamda anca hava filtresi değiştirirsin demiş zaten :D :D
JusticeForAll
28-08-2012, 01:39
Ben dükkanda Aleminyum korkuluk borusundan CAİ yaptım. bide evin önüne garajıma çekersem Swap bile yaparım :D :D :D neyse şaka bir yana sen 206 Gti değiştirmeyi düşündün mü hiç? 2.0 GT turbo subarularda güzel bence. fiyatlarıda uygun yani.
arabamı çok seviyorum aslında planlarım var yay alıp basıcam öunmuzdekı hafta ama bi yandanda şeytan dürtüyor işte
JusticeForAll
28-08-2012, 01:40
Adamda anca hava filtresi değiştirirsin demiş zaten :D :D
ehehehe :D:D:D:D
TurboJDM
28-08-2012, 01:54
Vazgeçme şu turbo şahinden en fazla masrafın 3000 tl olmadı 3500 tlye montaj dahil antalyada yapan usta var. şahin al takıl dursun 206 GTİda. :D Onu yapmakta marifet berkay custom caiye para verenler var :D
JusticeForAll
28-08-2012, 01:56
Vazgeçme şu turbo şahinden en fazla masrafın 3000 tl olmadı 3500 tlye montaj dahil antalyada yapan usta var. şahin al takıl dursun 206 GTİda. :D Onu yapmakta marifet berkay custom caiye para verenler var :D
illa bi arabayı turbolucam ya :D
TurboJDM
28-08-2012, 02:05
şahin en ideali işte :D kit ortada 500 tl hadi 1500 tl tutsun ne olucak cıkslaya cıkslaya şahin binicen :D
TurboJDM
28-08-2012, 02:07
senden şöyle birşey istiyoruz çok mu birşey istiyoruz sanki :D:D:D
YK9kSLKJVgk
_driver_
28-08-2012, 02:10
polemik yaratmak istemiyorum ama turbojdm nickli kardesim/arkadasım hic arac turboladın mı yakın zamanda maliyetler artık eskisi gibi değil çünkü bu işler artık daha prof.
3500 e turbo yapar aracı kırarsın 5000 motora artı para harcarsın 5-6 bine az giden diye bilinen şaka aracı yaparsın
şahin en ideali işte :D kit ortada 500 tl hadi 1500 tl tutsun ne olucak cıkslaya cıkslaya şahin binicen :D
turbo jdm kardesım sahıne ne gıdıyosa senın arabayada o kadar gıdıyo,sen nıye yaptırmıyosun? antalyada 3500 tl reklam vıdesundan sonra ,hem sana daha yakın antalya :)
berkay_aydin
28-08-2012, 02:20
500 lira çok para :D :D
JusticeForAll
28-08-2012, 02:22
orda ki beyaz şahin gayet güzel yapılmıs ya. yada yarım yamalak olmasın bıraz butce olunca tam anlamıyla mı yapmaya baslasak yanı sımdı banada bıraz mantıksız gelıyor 500 1000 tl ıle olacak ısler degıl bu yapmısken tam anlamıyla yapalım en iyisi
TurboJDM
28-08-2012, 02:24
bilmem farkında mısınız arkadaş tutupta dört dörtlük bi turbo yapılmıcak başlangıç amaçlı amatör yani bilmem anlatabildim mi :) pahalı diyorsunuz tutupta yok onun sıfırını al yok bunun sıfırı al yaparsan tabiki pahalı olur arabanın sıfırıda pahalı yani ona bakarsan. motor kırma konusuna gelirsen korkanın çocuğu olmazmış. tutupta 1 bar basacak değilsin. birde karbüratörlü araçta yok beyine müdale yazılım sıkıntısıda yok şahin bu tofaş tofaş. siz yaptınız mı derseniz 92 model şahine denedik :) 2. el turbo kiti almıştım çıkma bağladık tutupta 130 hp güç almadık ama basit şaka makinası olmuştu zaten amacım güç değildi ona bakarsan sırf o cıkslayan bi tofaş içindi bana maliyetini sorarsan 2600 tl civarı maliyeti olmuştu :) boost göstergesi falan yoktu ama işte olduğu kadar :D
turbo jdm kardesım sahıne ne gıdıyosa senın arabayada o kadar gıdıyo,sen nıye yaptırmıyosun? antalyada 3500 tl reklam vıdesundan sonra ,hem sana daha yakın antalya :)
şahine uydurma yaparsın olur ama clioya uydurma yapamazsın. sen neden yaptırmıyorsun diyorsun ya benim aracım otomatik yüksek hplere müsait bi araç değil yani :)
turbo jdm dogru soyluyo, 500 tl sıfır, sahıne uygun turbo,transıt 100 hp turbosu var pıyasada,3500 tl ye turbo olayı cıkar elbetteki,ben turbo jdm ye sende aracını yaptır, herkese yaptırın dıyosun gıbılerınde sitem ettım sadece :)
JusticeForAll
28-08-2012, 02:27
tofaşı ne kadar sevsekde iyi kötü hepsinin bir tutulması ne kadar acı verici :D nasıl olsa şahin deyip geçiyoruz bazen kendımız bile
bilmem farkında mısınız arkadaş tutupta dört dörtlük bi turbo yapılmıcak başlangıç amaçlı amatör yani bilmem anlatabildim mi :) pahalı diyorsunuz tutupta yok onun sıfırını al yok bunun sıfırı al yaparsan tabiki pahalı olur arabanın sıfırıda pahalı yani ona bakarsan. motor kırma konusuna gelirsen korkanın çocuğu olmazmış. tutupta 1 bar basacak değilsin. birde karbüratörlü araçta yok beyine müdale yazılım sıkıntısıda yok şahin bu tofaş tofaş. siz yaptınız mı derseniz 92 model şahine denedik :) 2. el turbo kiti almıştım çıkma bağladık tutupta 130 hp güç almadık ama basit şaka makinası olmuştu zaten amacım güç değildi ona bakarsan sırf o cıkslayan bi tofaş içindi bana maliyetini sorarsan 2600 tl civarı maliyeti olmuştu :) boost göstergesi falan yoktu ama işte olduğu kadar :D
şahine uydurma yaparsın olur ama clioya uydurma yapamazsın. sen neden yaptırmıyorsun diyorsun ya benim aracım otomatik yüksek hplere müsait bi araç değil yani :)
sana bısey dıyımmı sahın motoru daha kalıtelı.... clıo benz- dıesel farketmez:)
berkay_aydin
28-08-2012, 02:30
Ben otomobilden anlamam ama Dizel farketmez mi ? Şuan şurda alınacak şahinde emin olun orjinal motor yoktur, kesin rektifiye görmüştür.. 0,5 bile basılsa kaldırmayabilir ... o kadar kolay iş değil karb. motorda afr nasıl oluyor araç üst devirde fakire kalırsa ne olur merak ediyorum ? Turbo dizel bir motorla şahin motoru nasıl kıyaslanıyor aklım almıyor ? En azından kendi açımdan 2,5 bar üstü destekleyen bir motor var..
konuyu yeni gördüm yanlış anlamazsanız şöyle bi laf edicem zevk işinde veresiye olmaz derler ya
bu bi zevk hobi oldugu için harcanan paralar ciddi rakamları buluyo 2-3 mılyarla başladıgınız işden en az 5 milyarla çıkıyosunuz yok ben çıkmadım diyen warsa gelsin beni öpsün ,,, ve profca yapılmayan arabanın ayarı hiç bi şekilde orantılanmıyo 4. enjektorlu standalone ecu lu bi araba yapmakda en az 8-9 mılyarı bulur araştırman tecrubr kazanman üsütüne düşmen önemli birde yapıcak ustan çok iyi olması lazım en önemliside senin işden anlaman lazım yoksa bu piyasa adamı yer, ilanlardaki turbo kit die tabir edilen şeyleri anlamıyorum yapsın 4. enjeltorlu manıfoldlu harnesslı öyle satılsın turbo kit denince akla onlar gelmeli 2 boru 1 turbo değil
bak bunlar bizim projeler başdan sona 3 projede standalone eculu turbolu Türkiye de ilk biz yaptık son hale gelmemiz yaklaşık 5 yılı aşkın bi süre zarfında gerçekleşti gün geçtikce bişiler öğrenmek mantık para zevk üçlüsünü dengeleyip karar vermen lazım şimdideden kolay gelsin
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/68002-sahin-14-turbo.html
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/91757-crazy-131-turbo.html
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/123399-tofas-131-swap-18t-agu-engine.html
bak buda 2 gün önce gazladığım video
http://www.youtube.com/watch?v=_eOabDWzDc8&feature=share
cgr 328 kardesım eculu turbolu derken bıraz acıklarmısın??
Ben otomobilden anlamam ama Dizel farketmez mi ? Şuan şurda alınacak şahinde emin olun orjinal motor yoktur, kesin rektifiye görmüştür.. 0,5 bile basılsa kaldırmayabilir ... o kadar kolay iş değil karb. motorda afr nasıl oluyor araç üst devirde fakire kalırsa ne olur merak ediyorum ? Turbo dizel bir motorla şahin motoru nasıl kıyaslanıyor aklım almıyor ? En azından kendi açımdan 2,5 bar üstü destekleyen bir motor var..
sen 4.000 devirde max2.5 bar basarsın bix 8 devirde 1.5 basıyoruz bizimde 4000 üstü stabil bastıgımız basınç var dizelle benzinliyi mukayese etme
cgr 328 kardesım eculu turbolu derken bıraz acıklarmısın??
standalone beyın yanı (kendi motor tesisatını kenıdın dizdiğin yada hazır alıp ecu (beyin) kendin taktıgın ve birisi tarafından sıfırdan harita yazılabilen bir sistem bu sistemle devir,vanos,enjektor,ateşleme,avans haritalarını kendin yazıyorsun araban bi nevi akıllı makina olu veriyo
yaa sen hala 2.5 bar mı dıyosun...
berkay_aydin
28-08-2012, 02:42
sen 4.000 devirde max2.5 bar basarsın bix 8 devirde 1.5 basıyoruz bizimde 4000 üstü stabil bastıgımız basınç var dizelle benzinliyi mukayese etme
Anladım abi yanlışım olabilir ama yukarıda clio benzinli dizel farketmez denmiş..
Dizelde aynı şekilde değil mi ? yoksa üst devirlerde daha iyi yürümemiz gerekmiyor mu ?
yaa sen hala 2.5 bar mı dıyosun...
Hala derken ? ilk kez şuan söyledim abi, stock motor ile forged ne kadar karşılaştırılabilir ?
dizeller fazla devir çeviremez sen bence dizel benzin arasındaki farkları oku araştır daha sonra konulara yaz olurmu
TurboJDM
28-08-2012, 02:45
06 TU 987 bilmeyen yoktur 1.4 olmasına lakin muhteşen ve profesyonelce turbolanan bi araç :) o araca hiç bir lafım yok. :)
standalone beyın yanı (kendi motor tesisatını kenıdın dizdiğin yada hazır alıp ecu (beyin) kendin taktıgın ve birisi tarafından sıfırdan harita yazılabilen bir sistem bu sistemle devir,vanos,enjektor,ateşleme,avans haritalarını kendin yazıyorsun araban bi nevi akıllı makina olu veriyo
eger dedıgın gıbı yaptıysanız helal olsun demekten baska bısey dıyemem su an..kolay değil cunkı baska beynı alıp araca uyumlu hale getırmek tekrar tesısat dösemek...
berkay_aydin
28-08-2012, 02:47
dizeller fazla devir çeviremez sen bence dizel benzin arasındaki farkları oku araştır daha sonra konulara yaz olurmu
Abi bildiğimiz peak cont. olayı değil mi ? Ben gösterge takıp kendim incelemeyi düşünüyorum.. zaten bilmiyorum diyerek başladım mesajıma..
eger dedıgın gıbı yaptıysanız helal olsun demekten baska bısey dıyemem su an..kolay değil cunkı baska beynı alıp araca uyumlu hale getırmek tekrar tesısat dösemek...
başka beyin almıyosunuz bu orjınal yenı arabalardan çıkan beyin gibi değildir bu farklı universal bi sistem lego gibi gereken parçaları birleştirip yada hazır soketine uyanı alıp mapper la ayara çıkıp haritayı yazıp geliyosunuz ama bu konustuklarım kadar kolay bi iş değil kimi zaman çok vakit harcanan olaylar
Abi bildiğimiz peak cont. olayı değil mi ? Ben gösterge takıp kendim incelemeyi düşünüyorum.. zaten bilmiyorum diyerek başladım mesajıma..
peak turbonun tam anlamıyla geldiği noktada birden gelen yüksek basıncın pistonlar tarafından içeri alınmadan önceki zirve noktadır
cont bu noktadan itibaren turbonun stabil bastıgı basınçdır
senın corsan max 0.7 basar stock motor yazılım yoksa
sende 8 bın devre cıkamazsın,131 de cevırecegın motor devrı 5800,ondan sonra kırmızı cızgıye gelırsın en fazla 6000 dersın...dızellerde 5000 ondan sonra rısk en fazla 5250 cevırır... o zaten 2.5 bar basamaz,ısterse 10 000 olsun,turbolu araclarda yuksek devre cıktıkca turbo basıncı düser doğal olarak,düşmezse motor patlar...wasgate bu işe yarar,süreklı basmasın diye...
sende 8 bın devre cıkamazsın,131 de cevırecegın motor devrı 5800,ondan sonra kırmızı cızgıye gelırsın en fazla 6000 dersın...dızellerde 5000 ondan sonra rısk en fazla 5250 cevırır... o zaten 2.5 bar basamaz,ısterse 10 000 olsun,turbolu araclarda yuksek devre cıktıkca turbo basıncı düser doğal olarak,düşmezse motor patlar...wasgate bu işe yarar,süreklı basmasın diye...
slx motorların fabrika verisi egzantrıklerın çevirdiği devir 6800 dür 2000 model benzınlı şahini benzıne alıp boşda basarsan dediğimi anlarsın
eski tofaş motorunun çevirdiği devir ise standart egzantıkle 6500 dür fabrika verisi
benim eski motorda standart ezntrık olmadıgı için dereceli vardı fazla çeviriyoduk istesem 10000 de çeviririm slx motorda sizin ordaki tofaşların motor sağır heralde ondan fazla çevirmiyo gibi bu kanıya vardıgına göre :beuj::soru::heyoo:
berkay_aydin
28-08-2012, 02:57
Abi işte dediğin stabil basınç olayı dizelde olmuyor mu ? Şuan benim aracımda dediğiniz gibi stabil basınç yok wasgate olsa stabil basınç basabilir ? Ben hayatımda turbo benzinli araca binmedim ilk aracım dizel işte uğraşıyorum .. neyse daha yeni sayılırım öğreniyorum işte..
Turbo27 abi açıklamış basınç düştüğünü benim demek istediğim buydu .. yanlış bilgi yok ..
Bu arada neden 2,5 bar basamayacağımı açıklar mısınız ?
Bu arada 3 bar + corsa 1.7 dti dyno
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/33956_3676870007779_288508115_n.jpg
slx motorların fabrika verisi egzantrıklerın çevirdiği devir 6800 dür 2000 model benzınlı şahini benzıne alıp boşda basarsan dediğimi anlarsın
eski tofaş motorunun çevirdiği devir ise standart egzantıkle 6500 dür fabrika verisi
benim eski motorda standart ezntrık olmadıgı için dereceli vardı fazla çeviriyoduk istesem 10000 de çeviririm slx motorda :beuj::soru::heyoo:
slx olsun eskı tıp motor olsun aralarında devır farkı yok ,5800 devırdır,sonrası kırmızı cızgı ıle uyarır,hee basarsın ama ıstedıgın kadar bas arac 6000 devrı gecmez,bosta her arac cevırır,onemlı olan yüke bındıgınde cevırmesıdır,yolda tam gaz basarsan dedıgımı anlarsın,derecelı egsantrıklere gelınce,bi kere hıc bır derecelı egzantrıkle % 40 devır fazlalıgı alamazsın,derecelı egsanrıgın ne oldugunu bılmıyosun sen galıba,motorda devırı etkıleyen en onemlı ozellık strok mesafesının kısalıgıdır,derecelı egsantrıkle alacagın fayda 5 10 dur en fazla,ki o bıle tavsıye edılmez,motorun dengesız calısmasını saglarsın,madem konu saglıklı turbolu motor yurutmekten acıldı onuda ıfade edeyım...
Abi işte dediğin stabil basınç olayı dizelde olmuyor mu ? Şuan benim aracımda dediğiniz gibi stabil basınç yok wasgate olsa stabil basınç basabilir ? Ben hayatımda turbo benzinli araca binmedim ilk aracım dizel işte uğraşıyorum .. neyse daha yeni sayılırım öğreniyorum işte..
Turbo27 abi açıklamış basınç düştüğünü benim demek istediğim buydu .. yanlış bilgi yok ..
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/33956_3676870007779_288508115_n.jpg
dizelde de oluyo neden olmasın onda da peak cont değerleri war
sen turboyu buyutttunmu?,madem aracında wasgate ıptal, tam gazda yuksek devırde egsoız gazları turbonu boğacak,asırı yuklenme sonucu pervanen bogulup yavaslayacak ...kat tıkanması ,yada daha kucuk egsoz susturucusu takılmıs gıbı dusun arabanı.. oyuden dıyorum 3 bar basamazsın dıye..
berkay_aydin
28-08-2012, 03:06
senın corsan max 0.7 basar stock motor yazılım yoksa
Aracımda büyük turbo, yazılım + basınç kontrolü wasgate iptal .. Tahminlerime göre 1,5+ basıyor olması lazım şuan .. konu nerden nereye geldi :) sonuçta yazdıklarım yanlış değildi ?
Abi birgün denk gelirsek aracına binmek isterim, konu şahin turbolamak olduğundan bence bu işler sırf maddiyatlada olmaz, en azından sağlam sabır olması lazım :)
berkay_aydin
28-08-2012, 03:09
sen turboyu buyutttunmu?,madem aracında wasgate ıptal, tam gazda yuksek devırde egsoız gazları turbonu boğacak,asırı yuklenme sonucu pervanen bogulup yavaslayacak ...kat tıkanması ,yada daha kucuk egsoz susturucusu takılmıs gıbı dusun arabanı.. oyuden dıyorum 3 bar basamazsın dıye..
Abi bizim araçlarda wasgate ters tip , wasgate hortumu üflemiyor mesela kesinlikle benden iyi biliyorsundur , yani sonuç olarak wasgate yüksek basınçta üst devirde açılıyor kendi... Ben 3 bar basmadaım benim turbom zaten basamaz ama bu basılmayacağı anlamına gelmez olarak söyledim.. Saygısızlığım olduysa affola...
Aracımda büyük turbo, yazılım + basınç kontrolü wasgate iptal .. Tahminlerime göre 1,5+ basıyor olması lazım şuan .. konu nerden nereye geldi :) sonuçta yazdıklarım yanlış değildi ?
Abi birgün denk gelirsek aracına binmek isterim, konu şahin turbolamak olduğundan bence bu işler sırf maddiyatlada olmaz, en azından sağlam sabır olması lazım :)
wesgate iptalmi ? eee peki basınç kontrolü yazmışssın neyle kontrol ediyosun vanamı bağladın :D :D :D :heyoo: arkadaşlar saat geç oldu bence uyuyun sabah konusun bu konuları bence hiç konusup konuyu dağıtmayalım merakı sorusu olanlar başka sayfada konu açsın bu sayfada başka konuya açıklama yapmaya çalışıyoruz:(
berkay_aydin
28-08-2012, 03:17
wesgate iptalmi ? eee peki basınç kontrolü yazmışssın neyle kontrol ediyosun vanamı bağladın :D :D :D :heyoo: arkadaşlar saat geç oldu bence uyuyun sabah konusun bu konuları bence hiç konusup konuyu dağıtmayalım merakı sorusu olanlar başka sayfada konu açsın bu sayfada başka konuya açıklama yapmaya çalışıyoruz:(
Etmiyorum zaten abi allah ne verdiyse basıyor :D belli basınçtan sonra kendi açılıyor wasgate, mesajım şu şekilde olması gerekiyordu " basınç kontrolü (wasgate) iptal " :) .. konuyu dağıttık bu arada, geçen aynı mesajlar geçmişti başka konuda turbo27 abi aynı şeyleri söylemişti :)
Bu arada konu dizel-benzinli motor farkından buraya geldi sorusu olan zaten açar konusunu, forumunun en kötü yanı karşındaki kişiyi bilmeden yorum yapılması :(
JusticeForAll
28-08-2012, 12:59
konuyu yeni gördüm yanlış anlamazsanız şöyle bi laf edicem zevk işinde veresiye olmaz derler ya
bu bi zevk hobi oldugu için harcanan paralar ciddi rakamları buluyo 2-3 mılyarla başladıgınız işden en az 5 milyarla çıkıyosunuz yok ben çıkmadım diyen warsa gelsin beni öpsün ,,, ve profca yapılmayan arabanın ayarı hiç bi şekilde orantılanmıyo 4. enjektorlu standalone ecu lu bi araba yapmakda en az 8-9 mılyarı bulur araştırman tecrubr kazanman üsütüne düşmen önemli birde yapıcak ustan çok iyi olması lazım en önemliside senin işden anlaman lazım yoksa bu piyasa adamı yer, ilanlardaki turbo kit die tabir edilen şeyleri anlamıyorum yapsın 4. enjeltorlu manıfoldlu harnesslı öyle satılsın turbo kit denince akla onlar gelmeli 2 boru 1 turbo değil
bak bunlar bizim projeler başdan sona 3 projede standalone eculu turbolu Türkiye de ilk biz yaptık son hale gelmemiz yaklaşık 5 yılı aşkın bi süre zarfında gerçekleşti gün geçtikce bişiler öğrenmek mantık para zevk üçlüsünü dengeleyip karar vermen lazım şimdideden kolay gelsin
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/68002-sahin-14-turbo.html
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/91757-crazy-131-turbo.html
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/123399-tofas-131-swap-18t-agu-engine.html
bak buda 2 gün önce gazladığım video
Agu swap 131 test in Ankara - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_eOabDWzDc8&feature=share)
haklısınız zevkin veresiyesi olmaz. konularınızı detaylı olarak inceledim çok teşekkür ediyorum ama bu kadar yapar mıyız yapabilir miyiz bilmiyorum şimdilik :confused:
JusticeForAll
28-08-2012, 13:10
sımdı bısey soracagım bız 5 milyar diyelim sadece turbo için ayırdık arabayıda aldık dıyelım elı ayağı düzgün ama mutlaka motor rektefiye istemeyecek mi ?
1998corsa
28-08-2012, 14:25
gel dıyorum benım aracı satıyım sana kurtul :D
murat_ileri
28-08-2012, 16:43
yazdıklarım sakın yanlış alşılmasın ama turbo yapmak kumdan kale yapmaya benzemiyor. sadece ecu ve ayar yapmak için gerekli göstergeler bile (map ile birlikte) min 3 bin lirayı buluyor. ıvır zıvır zart zurt derken 0.4 bar bile basacam bana fazlasına gerek yok desen en düşük 5-6 bin lira gidecek, daha bununla uğraşacak zaman ve ustayıda bulman gerekli. size tek tavsiyem bu işe girişmeden önce tüm parçaları toplayıp (yedekleri ile birlikte) ondan sonra bu işe kalkışmanız, yoksa günlerce garajda yatan bir araba canınızı çok sıkabilir.
JusticeForAll
28-08-2012, 19:04
yazdıklarım sakın yanlış alşılmasın ama turbo yapmak kumdan kale yapmaya benzemiyor. sadece ecu ve ayar yapmak için gerekli göstergeler bile (map ile birlikte) min 3 bin lirayı buluyor. ıvır zıvır zart zurt derken 0.4 bar bile basacam bana fazlasına gerek yok desen en düşük 5-6 bin lira gidecek, daha bununla uğraşacak zaman ve ustayıda bulman gerekli. size tek tavsiyem bu işe girişmeden önce tüm parçaları toplayıp (yedekleri ile birlikte) ondan sonra bu işe kalkışmanız, yoksa günlerce garajda yatan bir araba canınızı çok sıkabilir.
haklısınız. veya direk kendi aracıma yapacağım turbo veya atmosferik yüklemeyi yni bi araca gırmekden vazgectım denebılır. yorum yapıp yardım etmek ısteyen herkese teşekkür ediyorum amacım sizi oyalamak değil veya boş muhabbet sadece bilgi edinip bu işe kalkışmak
murat_ileri
28-08-2012, 19:39
haklısınız. veya direk kendi aracıma yapacağım turbo veya atmosferik yüklemeyi yni bi araca gırmekden vazgectım denebılır. yorum yapıp yardım etmek ısteyen herkese teşekkür ediyorum amacım sizi oyalamak değil veya boş muhabbet sadece bilgi edinip bu işe kalkışmak
ilk mesajımda da yazdığım gibi kesinlikle kimseyi hor görme yada azarlama gibi bir durum haddime değil sadece bu işi 2 vida sıkma şeklinde yorum yapan arkadaşlar için yazdım.
size tavsiye niteliğinde sadece şunları söyleyebilirim eğerki aracınızı kullanmaktan zevk alıyor ve başka araç almayı düşünmüyorsanız aracını kademe kademe yükleyerek bu işi yapabilirsiniz, böylece maddi hemde manevi açıdan size en az yoracak şekilde yapmış olursunuz.
çağrı kardeşim sende herzamanki gibi döktürmüşsün klavyeye dokunan parmaklarına sağlık :D
JusticeForAll
28-08-2012, 21:05
ilk mesajımda da yazdığım gibi kesinlikle kimseyi hor görme yada azarlama gibi bir durum haddime değil sadece bu işi 2 vida sıkma şeklinde yorum yapan arkadaşlar için yazdım.
size tavsiye niteliğinde sadece şunları söyleyebilirim eğerki aracınızı kullanmaktan zevk alıyor ve başka araç almayı düşünmüyorsanız aracını kademe kademe yükleyerek bu işi yapabilirsiniz, böylece maddi hemde manevi açıdan size en az yoracak şekilde yapmış olursunuz.
çağrı kardeşim sende herzamanki gibi döktürmüşsün klavyeye dokunan parmaklarına sağlık :D
ben zaten siz öyle bişey dediniz demedim sadece belki bunun düşünen arkadaşlar vardır diye söyledim size de çok teşekkür ederim. aracımdan cok memnunum zaten motorunu 0 yaptırdım rektefiyeli motor 3000bin kmde falan. dün acık hava flitresini değiştirdim önümüzdeki haftada şanzımanında biraz cırtlaklık var onu yaptırıcam ve baskı balata değiştiricem sonra 60lık düz boru ve chip kararımı kendı aracımdan yana kullanıyorum. konuya ılgı gösteren herkese teşekkürler konu kilitlenebilir