PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : map sensoru okuma?



izo
12.Mart.2008, 22:48
arkadaslar slm....turbo projesınde sıkıstık kaldık. arabam k4m megane 1.6 16v. map sensorunden 3 kablo cıkıyor. 1 tanesı şase olması gerekırken hepsı sureklı 5 volt verıyo. gaza bastıımısda sensorden cıkan kabloların hıcbırınde voltaj deısımı olmuyo? map sensoru bozulmus olablr mı?

izo
12.Mart.2008, 22:52
............

UnnAmeD
12.Mart.2008, 23:01
valla yorum yapamıyacagım bır konu ama aklıma ılk gelen tanıdık bı parcacıdan yenısı alıp denemek.degısen bısı olmassa gerı verılır.

izo
12.Mart.2008, 23:03
ya voltaj deıshse ona gore map yapcas da...deısmıyo...

izo
12.Mart.2008, 23:04
aem fıc de olmas o zmn bna:(

UnnAmeD
13.Mart.2008, 00:24
hıc bırı olmassa extra enjektor olayına gırmen lazım.oda saglıklı deıl ama bıyere kadar ıdare eder.

senna
13.Mart.2008, 00:49
aftermarket bi sensor dene istersen belli değerlerden sonra okuyamıyo olabliir

trequal
13.Mart.2008, 01:45
aem ficin içerisinde kendi sensörü var
ortadaki kablo sinyaldir.Hepsinde artık varsa eğer negatif kablosu bi yerden artı alıyor olabilir çünkü en azından birtanesinde - olması gerekiyor.

Oz`
13.Mart.2008, 07:12
:) izzzetcim tesisat sorunun var sölediğim gibi map sensoru öle dank diye bozulmazki bozulanı az gördüm kabloyu sök
yani soketttten hepsinde 5 volt olamaz çünkü 1 tanesinde bile hiçbişi olmalalı çünkü maptan gelen sinyel olmak zorunda buna hsahip isen mapsensorunun 1 kablosunu kesip direk motordan şase almayı dene 2 kablocan biri kesinlikle sase olmak zorundadır

izo
13.Mart.2008, 09:18
:) izzzetcim tesisat sorunun var sölediğim gibi map sensoru öle dank diye bozulmazki bozulanı az gördüm kabloyu sök
yani soketttten hepsinde 5 volt olamaz çünkü 1 tanesinde bile hiçbişi olmalalı çünkü maptan gelen sinyel olmak zorunda buna hsahip isen mapsensorunun 1 kablosunu kesip direk motordan şase almayı dene 2 kablocan biri kesinlikle sase olmak zorundadır

saol abi, deniyelim bugun bunu:(

Oz`
13.Mart.2008, 18:34
Marka model Yıl ve motor kodunu sölermisin

izo
14.Mart.2008, 10:35
Marka model Yıl ve motor kodunu sölermisin

abi ilgilendiginiz icin cok tesekkur ederim, bnm map sensoru bozukmus ama yenisini taksak o da bozulcak...o yuzden basınc da okuyabilen bi map sensoru taktı Onur abi...ve dun aksam cıktık yollara...ama bi yerden basınc kacırıodu araba, aksam aksam goremediimis icn, baska zmna kaldı map isi...olsun isin zor kısmı bitti, dunyada greedy e manage blue box baglanan tek K4M oldu:)

Bestsi
14.Mart.2008, 11:30
Onur arızaya gecti yani :)

izo
14.Mart.2008, 14:22
adam kendi stand alone nunu yapcak utanmasa:)