Orijinalini görmek için tıklayınız : Eskişehir Osmangazi Üni. Hk.
Beyler yeğenim bu üniversitede Çevre koruma bölümüne yerleştirilmiş. Hafta başında Kayıt için oraya geleceğim.
Şimdi orada yaşayan ve okuyan arkadaşlardan biraz bilgi rica edeceğim bu kampüsün bulunduğu yer nasıldır merkezde biyerlerdemidir öğrenci bayan ve yurtta kalacak oradaki yurtlar nasıldır
genel bir bilgi yazarsanız sevinirim :)
::ZaFeR::
28-08-2012, 11:57
Kampüs biraz şehir merkezine uzak konumda abi.Ama kapısına kadar gelen bir tramvay mevcut.Ben evde kaldım öğrenciyken,yurtlar konumuna ve imkanlarına göre değişebiliyor :)
osmangazi üniversitesi yeni kurulan bi üniversite. mazisi çok eski değil.
hemen dibinde dumlupınar yurdu var. kyk ya ait.
yurdun standartları türkiyedeki bi çok kyk yurduna nazaran daha iyi.
ben de anadolu üniversitesinde kalmama rağmen orda kalıyordum rahatlığı için
şehrin hafif dışında kalıyordu ben okurken şimdi ne oldu bilmiyorum 4 sene geçti.
üniversite hızla gelişiyor. şimdiye daha güzelleşmiştir kampüsü.
yurdun karşısında 50 100 metre aşağı tarafta bi fastfood cu vardı. spagetti isteyince neredeyse komple 1 paket makarnayı önümüze getiriyordu. kahvaltısı dillere destandı zaten :D
yurdun ortamı güzeldi. internet cafesi filan mevcut içinde. kantini yemekhanesi güzel. yemekte pide bile var.
özel yurt düşünmem ben olsam yanında öyle bi yurt varken.
bende bunun için açtım konuyu zaten özel yurttan ziyade bu tarz bilgiler lazım sağolasın
driftboy
28-08-2012, 12:28
Eskişehir abi hiç sıkılmayacagı bi yer :D Osmangazide kız arkadaslarım var şimdiye kadar hiçbişeyinden şikayet etmediler. Onlar evde kalıyolar yanlız yurtta degil. Hayat ucuz şehir öğrenci şehri tam okunacak yer :D
222 de yanmış ama baska yerler vardır eglenicek :D
mustu abi osmangazi ve çevresi çok gelişti ve gelişiyor.Yurtlar neredeyse komple yenilendi devlet yurtları daha 3-4 yıllık binalar...Tabi içi nasıldır imkanları nasıldır bilmiyorum eskişehirin yerlisi olduğum için görme imkanım olmadı :) Fotoğraf buldum ekliyorum :)
http://www.eskisehir.net.tr/galeri/145/OSMANGAZI-UNIVERSITESI-YURT.jpg
Ayrıca o çevrede çok sayıda apart yapıldı anadoluya göre şehir merkezine biraz uzak kalır ama yürüyerek 45dk da şehir merkezine ulaşırsın tramvay ile 10 dk sürmez :)
Üniversitenin bulunduğu çevre güzeldir sakindir...Yeni yeni cafeler yemek mekanları açılıyor ufak ufak ama tabi anadolu çok daha merkezi yerde kalıyor...3-4 yıl önce osmangazi üniversitesi çevresinde hiç sosyal hayat yok iken yavas yavas olusmaya başladı cafeler vs ile tabi her yer cafe değil ama önceden hiç yoktu :D
Yine yardımcı olabileceğim birşey olursa ulaşabilirsin abi osmangazi üniversitesine 1km uzaklıkta oturuyorum...
eyv yavrım sen numaranı gönder banada hafta başı ararım seni :)
TulsaDom
28-08-2012, 17:40
eskişehir diğer büyük şehirlere nazaran ufak bir şehirdir hatta her yere yürüme mesafesinde diye bilinir :)
aşsağıda vermiş olduğum hali hazırda çalışan tramvayların hatlarının olduğu haritadır. osmangazi üniversitesi duragı üniversitenin giriş kapısı önünde son bulmaktadır ( meşelik kampüsü burasıdır ) mühendislik mimarlık bölümleri ise bu bölümün en sonunda yer almaktadır (okulun başından sonuna kadar olan mesafesi 1.5 km dir.)
bölümün öncelikle hangi kampüste olduğunu öğrenmek gerek bademlik kampüsü ise eğer odunpazarı mahallesinin üzerinde yer almakta çamlık kampüsü ise eğer oda devlet hastanesi yakınında( haritada gözüken duraktan ulaşım sağlanır)
Evren in de dediği gibi bu noktadan çarşı diye tabir edilen noktaya yürüyerek 45 dk tramvay ile 10 dk
osmangazi üniversitesi çevresinde yakın zamanlarda bir çok 1+1 ve 1+0 ev yapılmıştır bunların kira fiyatları 270 ile 400 lira arasındadır yine aynı noktada birkaçtane özel öğrenci yurdu bulunmakta fiyatlarından emin olmamakla birlikte 300 lira gibi hatırlıyorum lüx arttıkça fiyatlarda artmakta yine aynı türden bircok özel yurt çarsı merkezinde ve diğer bölgelerde bulunmaktadır
devlet yurtlarında ise ücret 105 liradır aylık +devlet yardımları :) yurkarıdaki fotoğrafta gösterilen yurtlar sanırım yüksek ücretli (cok fazla fiyat farkı yok ) diye geçiyor onlarda 3-4 kişilk odalar var yanılmıyorsam fotografta cıkmayan diğer taraftaki yurtlar ise eski yurtlardır onlarda da 6 kişilik odalar vardı
http://www.eskisehirrehberi.com/fotolar/hb_4eda442673f78.jpg
m. ali öz
28-08-2012, 17:45
222 de yanmış ama baska yerler vardır eglenicek :D
sadece restoran kısmı yandı yahu :)
abi hayırlı olsun öncelikle, kampüsle şehir arası o kadar da uzak değil. kampüsün yakınında tıp girişinin karşısında 1+1 evler var özel yurtlar apartlar var yürüme mesafesi. merkeze göre biraz daha sessiz sakin kalıyor ama rahat eder.
driftboy
28-08-2012, 17:50
Cidden 1+1 ev fiyatları 270 liramı ? ben 2+1 e sakaryada 650 lira veriyorum ne fatura var ne eşya.. Bu kadarda ucuz olamaz yaa resmen şekir bedava :D Ekmekde cok ucuzmuş orda hatırlamıyorum tam nekadar ama ben sakaryada 1 lira veriyorum 1 ekmeğe
Osmangazi'de okuyan çok arkadaşım var ben de Anadolu'dayım zaten. Osmangazi'de okuyan kız arkadaşlarım Vişnelik civarlarında aparta çıkıyorlar genelde, şehir merkezindekilere oranla biraz daha hesaplı ve okula da yakın olması sebebiyle. Onun dışında Eskibağlar denilen mahallede kalıpta Osmangazi'ye giden çok arkadaşım var, şehir içi toplu ulaşım inanılmaz iyi öğrenciler için. Gerektiğinde seferler sıklaştırılıyor, ek sefer konuluyor, ek araçlar, okula geç kalma gibi bir durum söz konusu değil Eskibağlar'da bile ikamet etse. Kaldı ki akşam dışarı çıkıldığında Vişnelik veya Dumlupınar'a dönüş sıkıntı olabiliyor. Ancak Eskibağlar'daki apartlar biraz daha tuzlu Vişnelik'e oranla. Dumlupınar yurdu KYK'ya ait, 6 kişilik odalar için 99liraydı bunun yanında günlük 6liralık yemek fişi veriyordu, oldukça kârlı yani :) 2 TL kahvaltı için 4TL ise akşam yemeği içindi yanlış hatırlamıyorsam. Dumlupınar'ın bitişiğinde yüksek ücretli diye tabir ettiğimiz Eskişehir Yurdu var, o da aynı şekilde KYK'ya ait 4 kişilik odalar, 2tane kız bloğu bir adet de erkek bloğu var diye hatırlıyorum. Odada tuvalet-banyo-çamaşır makineleri mevcut. Bu sene 132TL idi aylık ücreti. Dumlupınar'daki gibi yemek fişleri burada da geçerli. Tek şartları izinsiz geç kalmayacaksın. Eğer ki izinsiz 11buçuktan önce giriş yapmazsan ertesi günkü fişlerin iptal oluyor. Bunun dışında apartlar ise isteğe göre değişmekte. Tek kişilik oda, tuvalet-banyo-mutfak bir kişi ile ortak kullanılan apartlar genellikle 350TL civarında diye hatırlıyorum. Apart düşünürseniz arkadaşlarıma sorup en uygununu bulmaya çalışırım. Başka bir sorunuz olursa cevaplamaya hazırım. Bu arada yeğeninizi tebrik ederim, hayırlı olsun :)
Cidden 1+1 ev fiyatları 270 liramı ? ben 2+1 e sakaryada 650 lira veriyorum ne fatura var ne eşya.. Bu kadarda ucuz olamaz yaa resmen şekir bedava :D Ekmekde cok ucuzmuş orda hatırlamıyorum tam nekadar ama ben sakaryada 1 lira veriyorum 1 ekmeğe
sakarya artık pahalı evleriyle meşhur :)
driftboy
28-08-2012, 18:05
sakarya artık pahalı evleriyle meşhur :)
Oturdugum ev konumu olsun kendisi olsun cok güzel ama hani eskişehirde bu paralara havuzlu villalarda kalırız demekki :D
Oturdugum ev konumu olsun kendisi olsun cok güzel ama hani eskişehirde bu paralara havuzlu villalarda kalırız demekki :D
dur tahmin ediyim serdivan mı :)
driftboy
28-08-2012, 18:10
dur tahmin ediyim serdivan mı :)
Serdivanda evet, ama yerini tam tahmin edebilicekmisin bakalım. Serdivanın göbeğinde cess'i komple izleyebilen bi yerde :D altımda tekel bayi var :D
ya devlet yurdunda kalsın ya da eve çıksın valla abi para yönünden ikiside aynı şeye denk geliyor ama idare ederim yarım dönem bir sene şehri tanırım sonra bakarım derse yurtta devam etmesi mantıklı yoksa özel yurtlar sırf para tuzağı
TulsaDom
29-08-2012, 13:33
1+0 genellikle bu fiyatlarda desek daha doğru olur 1+1 ler 350-400 arası gider cogunlukla