Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg + nos :)
PriSOneR
29-08-2012, 15:47
Merhaba arkadaşlar aklıma bugünlerde sıralı LPG li olan 1.3 mpi motorlu aracımın LPG tankına nos bastırmak geliyor teorik olarak olabilirmi bilmiyorum ama siz değerli ustadların fikirlerini almak istiyorum örneğin 30 lt LPG + 1 LT nos karıştırma gibi :D
Diğer aracımda kendimce performans alıyorum ama bu aracımında biraz daha iyi olmasını istiyorum.
Saygılar.
olur mu olmaz mı bilemiyorum ama abi aklına nerden geldi bu :D aşmışsın sen olayları beaaa :):)
nos karıştırmak istedğin araba 1.3 accent galiba :D sen dene bişey olmazsa bende yapmayı düşünüyorum :D saygılar abicim
teknigini bilmem ama karıstırmak icin kabı doldurucak basınctaki yani benzinlikteki gibi bir pompa bulup icine nos doldurtup arabaya basmanız lazım :D öyle bir kap nerden tegmin edilir bilemicem ama belki lpg ile kimyasal tepkime verir sıkıntı cıkarabilir belkide karsımaz ve arac ya ciddi anlamda sadece n2o ile calısır yada lpg önce biter geriye nos kalır yine sadece nos ile calısır ... arastırılması lazım
havaya uçma ihtimalin yüksek...lpg yanıcı nosda ise oksijen var yuksek basınclı bir ortamdalar..büyük ihtimal havaya uçarsın...bende nasıl kimya mühendisiyim anlamadım arkadaş:)
alihan_27
29-08-2012, 16:08
Lpg, aracın tankında sıvı halde bekler. Ve tank basıncı 10-20bar civarlarındadır. Bu kadar düşük basınçta sıvı halde bekleyen lpg'nin üzerine nitrojen bastığınızda nitrojen gaz halde kalacak ve motoru çalıştırmak için valf açıldığı anda lpg gazı yerine nitrojen gazı motora girecek. Yani nitrojenle lpg'nin orantılı şekilde aynı tanktan, aynı anda motora girmesi mümkün değil.
Nos tüpleri, lpg tanklarına göre çok çok yüksek basınçlarda çalışırlar.
Özetle nos için ayrı nos ekipmanlarına ihtiyacınız var.
PriSOneR
29-08-2012, 16:13
nos karıştırmak istedğin araba 1.3 accent galiba :D sen dene bişey olmazsa bende yapmayı düşünüyorum :D saygılar abicim
senin araçta neler var bizim nos işi olmuyor anlaşılan :)
PriSOneR
29-08-2012, 16:14
Lpg, aracın tankında sıvı halde bekler. Ve tank basıncı 10-20bar civarlarındadır. Bu kadar düşük basınçta sıvı halde bekleyen lpg'nin üzerine nitrojen bastığınızda nitrojen gaz halde kalacak ve motoru çalıştırmak için valf açıldığı anda lpg gazı yerine nitrojen gazı motora girecek. Yani nitrojenle lpg'nin orantılı şekilde aynı tanktan, aynı anda motora girmesi mümkün değil.
Nos tüpleri, lpg tanklarına göre çok çok yüksek basınçlarda çalışırlar.
Özetle nos için ayrı nos ekipmanlarına ihtiyacınız var.
bilgiler için teşekkürler.
PriSOneR
29-08-2012, 16:15
haydi noscular günceli 1.3 mpi lar uçsun artık :))
driftboy
29-08-2012, 16:18
havaya uçma ihtimalin yüksek...lpg yanıcı nosda ise oksijen var yuksek basınclı bir ortamdalar..büyük ihtimal havaya uçarsın...bende nasıl kimya mühendisiyim anlamadım arkadaş:)
bende kimyacıyım gel lpg tanklarına nos basalım benzin deposuna methanol boşaltalım :D
senin araçta neler var bizim nos işi olmuyor anlaşılan :)
benim araçtada lpg var üst devirlerde benzinden daha iyi yürüyor büyük enjektörler ve iyi bi ayar var,ikinci viteste sarıyor.gerisi stock sayılır :D
Olmaz. aracın LPG ye geçtiğinde enjektörler benzini kesiyor , araç LPG ile çalışıyor. Sen LPG tankına NOS basarsan araban stop edecek kalacaktır. Tabi havayla çalışan motor yapmadıysan.
Hayatını riske etmeye değmeyecek bir olay bu, nos ve lpg homojen olarak karışır mı ? karışsa bile tepkimeye girip patlar mı ? bunları bilmiyorum ama diyelim ki homojen olarak karıştı ve tepkime vermedi öylece kullandın, bunun nosu kendi kitiyle basmaktan farkı ne olacak ? hem kitiyle bassan kafana göre basacaksın böyle bir durumda var mantıklı düşünmek lazım.
PriSOneR
29-08-2012, 16:43
benim araçtada lpg var üst devirlerde benzinden daha iyi yürüyor büyük enjektörler ve iyi bi ayar var,ikinci viteste sarıyor.gerisi stock sayılır :D
2 de bende sarıyorum ama sarmak gitmek anlamına gelmiyor :) eksoz filtre kat iptali uygulamasına gideceğim bende.
PriSOneR
29-08-2012, 16:46
Hayatını riske etmeye değmeyecek bir olay bu, nos ve lpg homojen olarak karışır mı ? karışsa bile tepkimeye girip patlar mı ? bunları bilmiyorum ama diyelim ki homojen olarak karıştı ve tepkime vermedi öylece kullandın, bunun nosu kendi kitiyle basmaktan farkı ne olacak ? hem kitiyle bassan kafana göre basacaksın böyle bir durumda var mantıklı düşünmek lazım.
kiti almak problem değilde sadece merakımdan sormak istedim uygulanabilirse neden olmasın diye.
kiti almak problem değilde sadece merakımdan sormak istedim uygulanabilirse neden olmasın diye.
Nos sıkarsak nasıl yürür bende çok merak ettim şimdi :D kiti alıp denerseniz video falan bekliyoruz :D
kemal_koker
29-08-2012, 19:15
havaya uçarsın :D
doncarlo
29-08-2012, 19:48
6YctlCsHSlM
Boşu boşuna risk almaya değmez. :D
kemal_koker
29-08-2012, 19:59
[YOUTUBE]6YctlC
tepki muhteşemdi :D :hahaha::hahaha::hahaha::hehe:
videoda cam neden patladı anlamadım yoldan bişey falan mı fırladı ? :D
doncarlo
29-08-2012, 20:14
videoda cam neden patladı anlamadım yoldan bişey falan mı fırladı ? :D
Sanırsam çakmak patlıyor. :D
Muhtemelen lpg tankinin o yapisi nosu gorunce darmadagin olucaktir dolayli yoldan arabanin yanmasida muhtemel en iyi ihtimal arabanin anahtari sende kalir :) maceranin boylesi derim ben ama bi yolunu bulursan bende mutfak tupunu noslamak isterim :D
kemal_koker
29-08-2012, 20:24
bence yoldan bişey fırladı :D ama eyi döt oldu ha :D
TurboJDM
29-08-2012, 20:42
patlamassan bizde deneyelim. :D
6YctlCsHSlM
Boşu boşuna risk almaya değmez. :D
:hahaha::hahaha: acayip tepki veriyo korkaraktan :D
JusticeForAll
29-08-2012, 22:23
cama taş falan mı geldi acaba yoksa çakmakla mı alakalı
zaten lpg nin rolesi donuyo nitroyu yiynce :D biz başka bi sistemle denemişitik eyer ilglenirsen ayrı bi tüple benzinde basa bilceğin bi sistem biliyorum ucuza mal edersin
sui_generis
23-10-2012, 00:07
:hahaha::hahaha: acayip tepki veriyo korkaraktan :D
videoyu ceken eski bi arkdaşımdı, neden patladıgı konusunda kendilerininde bi fikri yok :D çakmak degil ama bunu biliyorum :)
videoyu ceken eski bi arkdaşımdı, neden patladıgı konusunda kendilerininde bi fikri yok :D çakmak degil ama bunu biliyorum :)
Forum'a bak ya illa ki bir tanıdık çıkıyor. :)