Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiesta ? Clio Grand Tour ?

yagizs
30-08-2012, 09:33
selamlar, Bu iki araçtan hangisi tercih edersiniz ? İkisi de sıfır km. olacak

Fiesta 1.4 tdci titanium
https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTLltT7NAM_1gV2KLBcVqkyJkanZzrO3 wTwSkJe80bqbxYTj-hn0g

Clio Grand Tour 1.5 dci night & day
https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQM2I7mki5y2O1g3SEmnM-TnnzPe1-Nbs8F8Eu1WY9zLc-xOD4_

aRR
30-08-2012, 09:34
fiyatlar nedir ?

kemal_koker
30-08-2012, 09:34
genç sürecekse fiesta.

kalabalık bir aile ise bagaj ihtiyacı için grand tour

yagizs
30-08-2012, 09:37
İkisinin de fiyatları çok yakın, %100 özürlü raporu ile alınacak. Fiyatlar sanırım 19-20 gibi rakamlara düşüyor... tam olarak öğrenip yazarım

bu arada aile kullanacak

leader_T
30-08-2012, 09:52
biri SW biri HB. Bence hitap ettiği segment farklı. bagaj ihtiyacı fazlaysa clio tabiki ancak bagaj ihtiyacı çok fazla yoksa kesinlikle fiesta.

KGüneyli
30-08-2012, 09:55
- Fiesta var kuzenimde. kız olmasına ragmen baazen sollamalarda tıkanıp kaldıgını ciddi korkuttugun söylüyor. suspansionu sert görünümünden içi biraz daha dar ama park sorunu olmayan bir arac:)

İbrahim33
30-08-2012, 17:31
İkisi çok farklı araçlar...

kemal_koker
30-08-2012, 17:38
tamam da güzel kardeşim elmayla armut kıyaslanmaz ki.

ihtiyaç ne yönde . aile kaç kişilik . biri karı kocadan da aile olur 4 çocukluda bir aile olur :)

kemal_koker
30-08-2012, 17:39
oy verenlerde neyi baz alırak oy verdiler merak ettim doğrusu ? ne ihtiyaç olduğunu bilemeden yorum yapılamaz

JusticeForAll
31-08-2012, 00:35
oy verenlerde neyi baz alırak oy verdiler merak ettim doğrusu ? ne ihtiyaç olduğunu bilemeden yorum yapılamaz

+1 katılıyorum konuyu açan arkadaş biraz daha açıklık getirirse daha iyi olur

TurboJDM
31-08-2012, 01:15
2011 clio grand tour 1.5 dci extreme 85 hp kullanıcısıyım. 2010 ağustostan beri kullanıyorum sıfır almıştım. 58000 km oldu hala kullanmaktayım. Yakıt olarak sürekli şehir içi kullanıyorum. 5.5 lt civarı tüketimi var. uzun yolda 120 ortalama ile giderseniz 4.7-4.9 arası bi tüketim söz konusu. direksiyonu aşırı derece yumuşak aralıksız 10 saat yola bile gitseniz sizi yormıcak bi araç. bagajı çok geniş. arka koltuk diz aralıkları böyle bi araç için gayet geniş. 200 nm torka sahip bi araç kalkışı ve yokuşta tatmin edici. süspansiyonları aşırı derece bi konfor beklenecek gibi değil ama fiestadan kaliteli. iç konsolda kullanılan malzeme kalitesiz vites topuzum yüzüldü garantiden değiştir cd çalarımın yüzeyi yüzüldü o garanti dışı dediler. bunun dışında güzel bi araç. en önemli artısı yakıtı. bir depo ile düzenli kullanımda şehir dışında 1150 km görmek mümkün ve deposu 55 ltlik bi depoya sahip. onun dışında söyleyebileceğim birşey yok ama fiestadan önce tercih edilecek bi araba.

mechanic
31-08-2012, 08:36
off o dizel fiestaynan kalkışta devri iyi veremezsen 6-7 saniyelik lag ı var. bekle babam bekle.. clio da öyle mi acaba.
arkadaş bunların otomatik viteslilerinden mi alacak acaba

bu arada clio kasa değiştiriyor.. bekleyebiliyorsa beklesin 1-2 ay

İbrahim33
31-08-2012, 11:09
off o dizel fiestaynan kalkışta devri iyi veremezsen 6-7 saniyelik lag ı var. bekle babam bekle.. clio da öyle mi acaba.
arkadaş bunların otomatik viteslilerinden mi alacak acaba

bu arada clio kasa değiştiriyor.. bekleyebiliyorsa beklesin 1-2 ay

Siz birde dizel Bravo'nun kalkışını görün :) Az bişey gaza dokanmassan kalkmıyor resmen ilk kalkışta , direksiyona geçipte çok stop ettiren çok kişi gördüm... :)

kemal_koker
31-08-2012, 11:12
araç seçimi için hala belli kriterler yok

ahk
31-08-2012, 11:16
clio 85'likler süper hatta bende mevcut ve çok memnunum yazılımı rahatça yapıp şehiriçinde canavar gibi gider.... Bagaj öle çok büyük falan değil ama yeterli

yagizs
31-08-2012, 11:55
geldimm :D

kriterler şöyle

- Araç günde maksimum 5-10 km yapacak esktra bi iş çıkmazsa
- Genel olarak bayan kullanacak
- Uzun yol olarak sadece Ayda bir Didim'e gidip geliyorlar :D
- Tüketim konusunda zaten yakınlar birbirlerine ama çok fazla cebi yormaması lazım
- Tabi ki konfor ve sağlamlık
- yedek parça sıkıntısı da olmasın

Fiyatları yakın oldugu için konuya girmiyorum..

Bu arada 2 alternatif daha çıktı

Opel Astra HB 1.3 cdti 5k
Chevrolet yeni Aveo hb 1.3 dizel

yagizs
31-08-2012, 11:57
Siz birde dizel Bravo'nun kalkışını görün :) Az bişey gaza dokanmassan kalkmıyor resmen ilk kalkışta , direksiyona geçipte çok stop ettiren çok kişi gördüm... :)

Bravoyu inceledik hatta linea da düşünüyorduk ama içine sinmedi arkadaşın :) ford bayisine gittik fiestayı begendik focus hb de hiç fena değil ama fiestada karar kıldık :D Clio da iyi iki araç arasında arasında karar veremiyorlar :D şimdi de astra ve aveo çıktı :D

İbrahim33
31-08-2012, 12:47
Bravoyu inceledik hatta linea da düşünüyorduk ama içine sinmedi arkadaşın :) ford bayisine gittik fiestayı begendik focus hb de hiç fena değil ama fiestada karar kıldık :D Clio da iyi iki araç arasında arasında karar veremiyorlar :D şimdi de astra ve aveo çıktı :D

Gönderdiğim posttan Bravo'yu önerdiğimi nasıl algıladınız merak ettim doğrusu :p Arkadaşın postuna istinaden dizel Bravo'nunda kalkışta zorlandığını belirttim...;)

yagizs
31-08-2012, 13:10
önerdiniz demedim zaten :D bravo konusu acılınca incelediğimizi belirttim problem yok :icon_tup:

kemal_koker
31-08-2012, 13:15
şimdi oy kullanılabilir :)

bayan aracı olacağı için küçük olması ön planda olup park sorunu yaşamaması için oyum fiestadan yana. ayrıca tasarım ödülü alması ve diğer artıları ile beraber bir bayan için ideal olan fiestadır.

polo 1,2 tdi da olabilir :)

TurboJDM
31-08-2012, 13:30
Dizel araçı kalkıpta stop mu ediyor? o nasıl bravo be. benim gaza basmasam bile debriyajı yavaş yavaş çekersem kendi gidiyor şaka gibi geldi bildiğiniz gazı vermeden debriyajı çekerek kalkarım hatta şehir içinde trafik yavaş akıyorsa. Lag desen 0 gazı ver direk doluyor turbo araç hızlanmalar başarılı. zaten değişik bi hızlanması var diğer araçlar gibi değil gibi geliyor bana. bir bayan kullanacaksa direksiyonu tek parmakla dönecek kadar yumuşak. bence grand tour tercih edin.

Berkan
31-08-2012, 13:47
geldimm :D

kriterler şöyle

- Araç günde maksimum 5-10 km yapacak esktra bi iş çıkmazsa
- Genel olarak bayan kullanacak
- Uzun yol olarak sadece Ayda bir Didim'e gidip geliyorlar :D
- Tüketim konusunda zaten yakınlar birbirlerine ama çok fazla cebi yormaması lazım
- Tabi ki konfor ve sağlamlık
- yedek parça sıkıntısı da olmasın

Fiyatları yakın oldugu için konuya girmiyorum..

Bu arada 2 alternatif daha çıktı

Opel Astra HB 1.3 cdti 5k
Chevrolet yeni Aveo hb 1.3 dizel

bunlarıda ekledikten sonra astradan başka bişeye gerek yok..

İbrahim33
31-08-2012, 14:00
Dizel araçı kalkıpta stop mu ediyor? o nasıl bravo be. benim gaza basmasam bile debriyajı yavaş yavaş çekersem kendi gidiyor şaka gibi geldi bildiğiniz gazı vermeden debriyajı çekerek kalkarım hatta şehir içinde trafik yavaş akıyorsa. Lag desen 0 gazı ver direk doluyor turbo araç hızlanmalar başarılı. zaten değişik bi hızlanması var diğer araçlar gibi değil gibi geliyor bana. bir bayan kullanacaksa direksiyonu tek parmakla dönecek kadar yumuşak. bence grand tour tercih edin.

105'lik olanların ilk kalkış anından bahsediyorum...120 lik olanlar değişken geometrili turboya sahipken , 105 lik olan sabit geometrii tuboya sahip...Aracın bu karakteristik özelliği bravo'nun forumlarındada dile getirildi çoğu kez...Dikkatinizi çekerim sadece ilk kalkış anından bahsediyorum , sonrasında ivmelenmesi harikulade zaten...105 lik bravodan bendede vardı , yabancısı değilim yani bu aracın :)

yagizs
31-08-2012, 14:28
bunlarıda ekledikten sonra astradan başka bişeye gerek yok..

Astra diye biz de ısrar ediyoruz da saçma sapan seyelr duymuslar Opel'in yeni araçları hakkında pek yanasmıyorlar ama ikna etmeye calısıyoruz :D

TurboJDM
31-08-2012, 14:45
astra 1.3 cdti beklenen bi performans yok önü söyliyim.

Berkan
31-08-2012, 16:10
astra 1.3 cdti beklenen bi performans yok önü söyliyim.

performansı ucup kaçmasını çok beklediklerini sanmıyorm genelde bayan kullanılcak denmiş ayrıca 85lik clio veya fiestada çok kullandım onlardan kötü olamaz ayrıca astra üst sınıf daha geniş daha kaliteli vs vs. bence

yagizs
31-08-2012, 16:22
Perofrmans beklentisi yok evet. Yorumları da görünce Clio'da karar aldılar sanırım :D

FAGE12
31-08-2012, 18:09
ya bunasıl karsılastırmadır hıc ama hıc anlamadım :)

eger sakat raporuyla alınacaksa bence guzelce bı dusunun cunkı 5 yıl sora aracınızı yenılemek zorunda kalacaksınız o zamankı sartlarıda dusunerekten hareket edın ;) benım oncelıklı tavsıyem polo veya astra olur ;) saygılar ;)

yagizs
31-08-2012, 18:15
ya bunasıl karsılastırmadır hıc ama hıc anlamadım :)

eger sakat raporuyla alınacaksa bence guzelce bı dusunun cunkı 5 yıl sora aracınızı yenılemek zorunda kalacaksınız o zamankı sartlarıda dusunerekten hareket edın ;) benım oncelıklı tavsıyem polo veya astra olur ;) saygılar ;)

neyini anlamadın hocam :):):) Fiesta mı Clio mu diye soruyorum

yenilemek zorunda kalacaksınız derken ? Sadece 5 sene satamayız diye biliyorum yenilenmesi mi gerekiyor 5 sene sonra ?

kemal_koker
31-08-2012, 18:17
sakat aracı olacaksa ki bu çok büyük bir indirim demek bence polo 1,6 tdi nın donanımsal olarak ne eklenebiliyorsa eklenebilsin haline getirilmesi gerek :) GTI ya kadar yolu var yani bu işin :)

Berkan
01-09-2012, 01:28
Perofrmans beklentisi yok evet. Yorumları da görünce Clio'da karar aldılar sanırım :D

5 sene satamıyosunuz benim bildiğim sadece yapmayın etmeyin clio değişti bile buraya gelmesi eli kulağında. astra secenek dahilindeyse alın :)

cabrioleter
01-09-2012, 02:02
polo falan hikaye yahu araba da her şey donanımla. clio oldukça iyi bir seçenek olacaktır. bir kere çok kullanışlı araç sw olarak en yakışıklı sw hatchback halinden daha güzel.
servis ağı oldukça fazla ve parça fiyatı opelden falan daha ucuz.
ford serviste oldukça köklüyor diye duydum.

İbrahim33
01-09-2012, 08:23
Şuna sakat araca deyip durmayın yahu...Engelli aracı desek daha hoş olur...

kemal_koker
01-09-2012, 08:26
polo falan hikaye yahu araba da her şey donanımla. clio oldukça iyi bir seçenek olacaktır. bir kere çok kullanışlı araç sw olarak en yakışıklı sw hatchback halinden daha güzel.

fransızlar almanları geçeli baya olmuş da bizim haberimiz olmamış gittik yapıştık ille de alman diye . daha önce neredeydin be kardeş :confused:

m. ali öz
01-09-2012, 12:56
oyu fiestaya verdim ama sonra ailenin kullanacağını okudum. öyleyse clio ;)

FAGE12
01-09-2012, 14:47
neyini anlamadın hocam :):):) Fiesta mı Clio mu diye soruyorum

yenilemek zorunda kalacaksınız derken ? Sadece 5 sene satamayız diye biliyorum yenilenmesi mi gerekiyor 5 sene sonra ?

amcam da aynı sekılde aldı 5 yıl once bu yıl yenılemek zorunda kaldı eger tekrar o hakkı kullanmazsa hakkını tumden kaybedıyo ve ılk basta tam emın degılım ama ya kdv yada otv onu odeyıp normal plakaya cevırme zorunlulugu var . ıstersenız tam detaylı sora bılırım kendısıne ? her 5 yılda bır yenılemek zorunlu gıbı bı durum aslında ondan emınım ;) kendısı ılk basta honda cıvıc aldı bu yılda c180 aldı :)

FAGE12
01-09-2012, 14:53

wallahı servıs yonunden her yerde var lakın ınanın kı servıs kalıtesı olarak ınsana az olsun ama temız olsun dedırtecek kadar kotuler kendım renault servıslerınden ıllallah etmıs durumdayım .... adıyaman , elazıg ... vs vs ... renault servıslerı berbat durumda .... fıyat olarak opelde bıraz dusuk parca fıyatları lakın bozulma ve arıza cıkarma surelerı nı ele alırsak ornegın opel 2 ılda bır arıza cıkarıyorsa renault o 2 yıllık sure zarfında 3 4 kere arıza cıkarıyo .

efe_
01-09-2012, 18:14
Klima açıkken , araç doluyken vs 1.4 tdci'ler kendinden geçiyor :) Clio'nun motoru çok daha verimli
ama yol tutuş sürüş dinamiği olarak fiesta 2 adım önde

yagizs
01-09-2012, 22:19
amcam da aynı sekılde aldı 5 yıl once bu yıl yenılemek zorunda kaldı eger tekrar o hakkı kullanmazsa hakkını tumden kaybedıyo ve ılk basta tam emın degılım ama ya kdv yada otv onu odeyıp normal plakaya cevırme zorunlulugu var . ıstersenız tam detaylı sora bılırım kendısıne ? her 5 yılda bır yenılemek zorunlu gıbı bı durum aslında ondan emınım ;) kendısı ılk basta honda cıvıc aldı bu yılda c180 aldı :)

5 senede bir yenilenme durumunu öğrenebilirsen çok sevinirim.. Ben sadece 5 sene boyunca satamıyor diye biliyorum. Eğer yenilenmesi gerkeiyor ise işler değişir :)

Bu arada yeni Megane Sport Tourer GT line veya privilege hakkında fikirleriniz nedir ? O da 1.5 dci

cabrioleter
01-09-2012, 23:59
fransızlar almanları geçeli baya olmuş da bizim haberimiz olmamış gittik yapıştık ille de alman diye . daha önce neredeydin be kardeş :confused:

dediklerinden bi anlam çıkaramadım ama iki araçda aynı donanımda olunca polo gereksiz pahalı oluyor. ne gerek var o parayı vermeye?

wallahı servıs yonunden her yerde var lakın ınanın kı servıs kalıtesı olarak ınsana az olsun ama temız olsun dedırtecek kadar kotuler kendım renault servıslerınden ıllallah etmıs durumdayım .... adıyaman , elazıg ... vs vs ... renault servıslerı berbat durumda .... fıyat olarak opelde bıraz dusuk parca fıyatları lakın bozulma ve arıza cıkarma surelerı nı ele alırsak ornegın opel 2 ılda bır arıza cıkarıyorsa renault o 2 yıllık sure zarfında 3 4 kere arıza cıkarıyo .

orasını tam olarak bilemeyeceğim ama sonuç olarak opel servislerinin oldukça ilgisiz olduğunu bir çok yerde okudum. muhakkak hepsinin bi kusuru var ama renault yine daha iyi olsa gerek ki satış rakamları bu yönde..

yagizs
02-09-2012, 10:31
orasını tam olarak bilemeyeceğim ama sonuç olarak opel servislerinin oldukça ilgisiz olduğunu bir çok yerde okudum. muhakkak hepsinin bi kusuru var ama renault yine daha iyi olsa gerek ki satış rakamları bu yönde..İzmir için geçerli olmadıgını duusnuyorum :heyoo: 10 seneyi aşkın zamandır opel sahibiyiz servislerle hiçbir problem yaşamadık. zaten adam gibi kullanıldığı zaman araç kesinlikle problem çıkarmıyor.

Herneyse megane tourer hakkında bi fikir yok muu ???

İbrahim33
02-09-2012, 10:38
5 senede bir yenilenme durumunu öğrenebilirsen çok sevinirim.. Ben sadece 5 sene boyunca satamıyor diye biliyorum. Eğer yenilenmesi gerkeiyor ise işler değişir :)

Bu arada yeni Megane Sport Tourer GT line veya privilege hakkında fikirleriniz nedir ? O da 1.5 dci

Bence sınıfında rakipsiz bir araç...Çok hoşuma gidiyor...