Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yag yakma garipligi

rekord2000
01-09-2012, 20:06
Herkeze iyi aksamlar, arac 2000 motor opel rekor cih motor. Simdi durum su, arac son yag degisiminin uzerinden 4000 km gecti ve 2000 km gectiginde yag kontrolu yaptim 0.60lt yag eksilttigini gordum, 15W40 shell helix kullanirim hep, 1 litre daha aldim ekledim, bu eklemenin ustunden 2000 km daha gecmesine ragmen gram yag eksiltmedi, ve son 2000 km'yi devirli kullanarak gecirdim, ama gel gelelim gram eksiltme yok:) nasi is bu anlamadim ne stres yapmistim segman mi dondu, gaytlardanmi kacio, subaplardami sorun var diye. Ama suan eksiltme falan kalmadi. Basina gelen varmi bole bi hadise? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin:)

Osman Bahadır
01-09-2012, 21:16
Yağ dolumunda filtreyi doldurup da takmamışsan ve aracı çalıştırmadan seviyenin tam olduğuna, aracı bir süre çalıştırıp stop edip beklemeden kanaat getirmişsen muhtemelen eksik doldurmuşsundur. Bu da bir filtre hacmi kadar olur ki 0.5litre kadara tekabül eder.

Yok filtreyi doldurup takmışsan ve/veya aracı çalıştırıp sonrasında yağ seviyesini kontrol etmişsen kullanım şartlarıyla alakalı olabilir. Yağ eksiltmede tek kriter devir değil. Marş sıklığı, kullanım mesafesi de önemli kriterlerden.

rekord2000
01-09-2012, 21:51
Valla eksilen kisim paso sakarya istanbul arasi git gelde oldu, eksilmeyen kisimda gene sakaryada trafiksiz ortamda oldu. Bende anlamadim bisey yag filtresini doldurup falan hallettik yag degisimini