Orijinalini görmek için tıklayınız : Laptop Adaptor Sorunu
Öncelikle herkese iyi pazarlar.LENOVA laptop sarj adaptorunu kopardım (nasıl becerdin diye sormayın :D) Aşağıda resmınıde ekliyorum.Bunu bilgisayarcımı yapar elektrikcimi? Teknosada orda burda varmıdır baska bilgisayarınkı uyarmı hiç anladığım işler değil bunlar bir el atın şunada bugun pazar halletmem lazım.Şimdiden teşekkürler.
http://i304.photobucket.com/albums/nn174/Baranalkan/Kadky-20120902-01440.jpg
kemal_koker
02-09-2012, 07:46
geçmiş olsun :)
bu benimde başıma gelmişti. pasajdan adaptöre uygun kablo alarak halletmiştim. tamir olmaz
battalgazi
02-09-2012, 07:51
tamir olmasa bile amperi ve bilgisayara giriş kısmı değiştirilebilen adaptörler var 40-50 lira arasında onlardan alırsınız
tamir olabilirde yapıcak kişiye kalmış uğraşmak istemez belki yapılsa bile tekrardan kopabilir en iyisi laptop parça satışı yapan bi yere gidip ürün almanız olur
orjinaline benzer adaptörler 25-45 tl arası fiyatlardadır , orjinalleride 50-80 arasında değişmektedir. fiyatlar satışı yapan yere göre değişebilir
Tamir olur, kopan jakta yapilabilir, yeni jakta takilabilir. Eski jackin uzerindeki koruma cikmasi lazim su haliyle. 2 lehim atcaklar tamam.
Maxiboost
02-09-2012, 08:33
Ucundaki kopan jackin yenisi tailacak o kadar :)
Tayfun-E30
02-09-2012, 08:35
Elektronikci, tv tamircisi, tesisatci, lehim yapabilen herkez yapabilir..
Ya jack degisicek yada o ustundeki plastigi kesip yeniden lehimleyecekler ustunude 2 kat makeron tamamdir.. Kendinizde yapabilirsiniz basit bir is neticede..
Bugun pazar o yuzden elektrikci pratik olmaz bana.Teknosa gibi yerlerde bunlardan bulabilirmiyim fiyatı muhım değil.
universal olanlari var baran alabilirsin direk onlardan..
Tamamdır cok teşekkürler arkadaşlar bugun gidip bakacağım
teknosa vatan vs bulabilirsin yanında götür yanlız adaptörünü gücü , jack ı felan uygun olanı alırsın ,
kemal_koker
02-09-2012, 09:25
adaptör ve pc yi de götürürseniz orada deneyerek uygun olanı alır tekrar değiştirmek zorunda kalmazsınız :)
yacıoğlu ve çevresinde elektronikçi vardır ona bi jack takarlarsa olur
Pazar gunu elektrikciler kapalı olduğu için önce darty ye gittim bir halt bildikleri yok biraz sıkıştırınca olmayabilir universallerin ucu böyle buyuk değil bilmemne sacmaladılar.Teknosaya gittim bizde adaptor bulunmaz dediler.En son vatana gittim universal verdiler calışıyor.
kemal_koker
02-09-2012, 11:19
çok şükür :D
driftboy
02-09-2012, 11:22
konu varken bende sorayım,
Benimde aynı yer sıkıntılı, koptu kendim lehimle yaptım içine silikon basıp üzerini kapattım kendi plastiğinide etrafına sarıp japonla yapıştırdım şuan çalışıyo fakat laptoptaki jack kırıldı :D biraz çevirip kıvırınca filan tutuyo öyle şarj ediyorum.
Bu uca uygun jack bulabilirmiyiz yoksa bende komple adaptör ile birlikte jack degistirmek zorundamıyım ?
bide garantisi devam ediyo hala, garantiye göndersem ne kadar sürede gelir ?
kemal_koker
02-09-2012, 11:23
garantiye aklım yetmez ama jack bulabilirsin tabi ki
Yahu bu işleri elektrkciler halleder 5 dakkadada pazar hepsi kapalıydı kaçtı 60lira