Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aquartz titanium incelemesi

imprezaWRC
02-09-2012, 15:09
Gökhan'dan aldığım Aquartz setini uygulayalı tam 22 gün olmuş, bugünde söz verdiğim gibi yıkama esnasındaki performansını görmek adına bir kaç video çektim.
Bence şu an için şahane bir performansı var. Su yüzeyde çok zor tutunuyor. Su tutup otobana çıksam kendiliğinden kurur o derece :)

Normalde kendim yıkıyorum ama video çekmek için Sonax çalışanından rica ettim :)

Bu arada camlarda ve aynalarda da Japon menşeeli özel bir ürün var :)

Hadi videolar gelsin.

Ön yıkama esnasında
lXSTxXLW-s4
Aquartz -1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=lXSTxXLW-s4)

InUAO0DUgrY
Aquartz -2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=InUAO0DUgrY)

Kurulama esnasında
Um1F1C_f1CM
Aquartz -3 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Um1F1C_f1CM)

xysMmAd3-xE
Aquartz -4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xysMmAd3-xE)

Te5cIqfoxCE
Aquartz -5 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Te5cIqfoxCE)

Bu da bonus
XtoKhlKnOME
Nano coating - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=XtoKhlKnOME)

Aquartz uygulayın, uygulattırın :cool:

TGY
02-09-2012, 23:07
pomponazzi den farkı yokmus cidden:)22 gun diyosun cok iyi süre daha yeni uygulanmıs gibi videoda ne kadar daha kalıcak merak ettim acıkcası ..

Blackbird
03-09-2012, 11:03
Çok net ve açıklayıcı olmuş videolar eline sağlık süpersin. :) Zuzuna maşallahı eksik etmeyelim.

pomponazzi den farkı yokmus cidden:)22 gun diyosun cok iyi süre daha yeni uygulanmıs gibi videoda ne kadar daha kalıcak merak ettim acıkcası ..

AQuartz, yani üretici 3 yıl kadar dayandığını söylüyor ancak Türkiye şartlarında kullanıma göre 1,5 - 2 yıl kadar dayanımı olur. Hakan abinin bu şekilde kullanımı ile 3 yılı bile geçebilir tabi. :D

imprezaWRC
03-09-2012, 12:52
Valla uzun süre kalır diye düşünüyorum, ayrıca henüz vakti gelmemiş olmasına rağmen kurulamanın ardından tek reload uyguladım.

Çok net ve açıklayıcı olmuş videolar eline sağlık süpersin. :) Zuzuna maşallahı eksik etmeyelim.

AQuartz, yani üretici 3 yıl kadar dayandığını söylüyor ancak Türkiye şartlarında kullanıma göre 1,5 - 2 yıl kadar dayanımı olur. Hakan abinin bu şekilde kullanımı ile 3 yılı bile geçebilir tabi. :D

Sağolasın, ne yapayım iyi bakmaya gayret ediyorum, 3 sene daha kullanırmıyım bilmiyorum ama yıkama esnasında da wolf's chemicals'ın nano şampuanını kullandım, kurulama ardından reload uyguladım, muhtemelen bu kullanımla uzun süre dayanır diye düşünüyorum.

M U R A T
03-09-2012, 13:24
bende AQuartz ve Gtechniq arasındayım c1 hakkında yorumlara bakarak karar vericem sanırım

imprezaWRC
03-09-2012, 13:41
bende AQuartz ve Gtechniq arasındayım c1 hakkında yorumlara bakarak karar vericem sanırım

Biri mavi ambalajlı diğeri kırmızı ambalajlı, keyif senin, karar senin :)

Ama hazır fırsat varken, bence Aquartz al derim, benim gökhan'ın sattığı ürünlerden ticari bir ortaklığım tabiki yok, ama o da muhtemelen elindekiler bitince bir daha Aquartz getirmeyecek.
Hazır elinde varken ve fiyatıda uygunken almakta fayda var. Ben misal alabildiğim kadar reload aldım. Artık her ay reload uygularım :)

Gtechniq'i her zaman alabilirsin, royal mail ile gönderiyorlar sıkıntısız geliyor. Aquartz'ı almak biraz daha zor. Teferruatı fazla, gümrüğü var, ıvırı var, zıvırı var...vs

M U R A T
03-09-2012, 13:55
Biri mavi ambalajlı diğeri kırmızı ambalajlı, keyif senin, karar senin :)

Ama hazır fırsat varken, bence Aquartz al derim, benim gökhan'ın sattığı ürünlerden ticari bir ortaklığım tabiki yok, ama o da muhtemelen elindekiler bitince bir daha Aquartz getirmeyecek.
Hazır elinde varken ve fiyatıda uygunken almakta fayda var. Ben misal alabildiğim kadar reload aldım. Artık her ay reload uygularım :)

Gtechniq'i her zaman alabilirsin, royal mail ile gönderiyorlar sıkıntısız geliyor. Aquartz'ı almak biraz daha zor. Teferruatı fazla, gümrüğü var, ıvırı var, zıvırı var...vs

Aquartz ta premium ve titanium kullanmak gerekli Gtechniq te sadece C1 le iş bitiyor ama Aquartz kullanıcıları daha fazla bakalım karar veremedim daha

imprezaWRC
03-09-2012, 14:41
Aquartz ta premium ve titanium kullanmak gerekli Gtechniq te sadece C1 le iş bitiyor ama Aquartz kullanıcıları daha fazla bakalım karar veremedim daha

Aslında Aquartz'da da gtechniq gibi tek kat uygulayabilirsin, yani top coat olmadan da bu iş olur hatta sadece reload ile bile bir süre koruma elde edersin ki ben sırf gözlemlemek için önce tek başına reload uygulamıştım.

Aquartz,Gökhan sayesinde şu an için kolay ulaşılabilen bir ürün o yüzden kullanıcısı fazla :)
Ha birde fiyatı uygun :)

Jackie
03-09-2012, 15:01
Haydaaa neler görücez daha :)

imprezaWRC
03-09-2012, 15:57
Haydaaa neler görücez daha :)

Daha neler var neler, yavaş yavaş dozu yükseltiyorum :)

Fbc
03-09-2012, 16:33
Nemli mf bezle mi uyguladınız yoksa makyaj pamuğuyla mı ?, bende atalı 1 sene olacak, ufaktan ufaktan çizikler çıkmaya başladı sıcaklıklar düşsün tekrar uygulıcam, siz sıcaklık olayını naptınız ? pek etkilemiyor mu ?

imprezaWRC
03-09-2012, 16:40
Nemli mf bezle mi uyguladınız yoksa makyaj pamuğuyla mı ?, bende atalı 1 sene olacak, ufaktan ufaktan çizikler çıkmaya başladı sıcaklıklar düşsün tekrar uygulıcam, siz sıcaklık olayını naptınız ? pek etkilemiyor mu ?

Talimatlarında anlatıldığı gibi bir tane nemli mf bez ve bir tane de kuru mf bez ile uyguladım. Makyaj pamuğu ile uygularsanız çok çabuk kurur kabus olur uygulama.
Uyguladığımda hava sıcaklığı yeterli derecedeydi, o yüzden 2 saat kurumaya bırakıp ardından en son katmanı uyguladım.

Low-Rider
03-09-2012, 22:14
Nasıl uygulanıyor bu?Biraz zor sanırım

imprezaWRC
04-09-2012, 08:48
Nasıl uygulanıyor bu?Biraz zor sanırım
Yok be paşam gayet kolay, bir tane nemli mikrofiber bez bir tanede kuru bez alıyorsun. Nemli beze ürünü eşit şekilde sıkıyorsun.
Nemli bezle kuru panele ürünü uygulayıp beklemeden kuru bezle siliyorsun.
Lan gitti ürünü sildik diye düşünürken yaklaşık 1-2 saat kurumaya bırakıyorsun. Geldiğinde bebek poposu kılıklı bir kaporta ile karşılaşıyorsun. Top coat dediği son katı yine aynı yöntemle uyguluyorsun.
24 saat araca su değmeyecek. Hatta yağmura bile denk gelmemesi lazım. 24 saat sonra yağmur görebilir ama yıkama yapmıyorsun. (1 hafta yıkamamak lazım)

Sen al ürünü ben gereken yardımı seve seve yaparım, beraber uygularız. Ama benim hızlı düşen kan şekerimi denegelemen lazım, artık mc donalds'mı, kızılkayalar mı, etiler marmaris mi nereden hamburger ve goralı alırsın bilemem :)

M U R A T
04-09-2012, 10:52
güzel bir uygulama videosu uygulamayı makyaj pedi veya gözlük beziyle de yapan var
Simple Application of Aquartz PPF / Aquartz Titanium - YouTube (http://youtu.be/DJcObqoaiEM)

Low-Rider
04-09-2012, 12:10
Tamam o zaman mcdonalds sponsorluğunda uyguluyalım:D

imprezaWRC
04-09-2012, 12:19
Tamam o zaman mcdonalds sponsorluğunda uyguluyalım:D

Tamam sen yeri bul, yeşilliksiz big mac'leri hazırla ben yardıma gelirim :D:D

Jackie
04-09-2012, 12:23
Yok be paşam gayet kolay, bir tane nemli mikrofiber bez bir tanede kuru bez alıyorsun. Nemli beze ürünü eşit şekilde sıkıyorsun.
Nemli bezle kuru panele ürünü uygulayıp beklemeden kuru bezle siliyorsun.
Lan gitti ürünü sildik diye düşünürken yaklaşık 1-2 saat kurumaya bırakıyorsun. Geldiğinde bebek poposu kılıklı bir kaporta ile karşılaşıyorsun. Top coat dediği son katı yine aynı yöntemle uyguluyorsun.
24 saat araca su değmeyecek. Hatta yağmura bile denk gelmemesi lazım. 24 saat sonra yağmur görebilir ama yıkama yapmıyorsun. (1 hafta yıkamamak lazım)

Sen al ürünü ben gereken yardımı seve seve yaparım, beraber uygularız. Ama benim hızlı düşen kan şekerimi denegelemen lazım, artık mc donalds'mı, kızılkayalar mı, etiler marmaris mi nereden hamburger ve goralı alırsın bilemem :)

Bu kadar basit değildir ya , olmamalı :)

imprezaWRC
04-09-2012, 13:27
Bu kadar basit değildir ya , olmamalı :)
Valla bu kadar basit, bir numara yok, korkulacak birşeyde yok. Yanlış yaparsan, elle lokal olarak pasta uygulanır kaldığın yerden devam :)

doush
04-09-2012, 14:52
Makinaya falan gerek yok mu bunun için? Tabi arabanın pasta polish görmüş olması lazım üstüne yapılıyor heralde?

M U R A T
04-09-2012, 15:05
nano kaplama elle yapılıyor ama boyada hatalar varsa polisaj için makine gerekli tabi

doush
04-09-2012, 15:17
nano kaplama elle yapılıyor ama boyada hatalar varsa polisaj için makine gerekli tabi

hmm anladım yani şimdi ben arabamı yıkayıp yapsam bir işe yaramaz çünkü baya baya kile ihtiyacı var kendisinin :D

Jackie
04-09-2012, 15:19
Bu arada hazır bilenler burdayken İstanbul'da rotuş uygulamasını hakkıyla yapan bi yer var mı :D

M U R A T
04-09-2012, 15:27
hmm anladım yani şimdi ben arabamı yıkayıp yapsam bir işe yaramaz çünkü baya baya kile ihtiyacı var kendisinin :D

tutunabilmesi için yüzeyin çok temiz olması gerekli haliyle yıkayıp yaparsan çok verimli olmaz:)

doush
04-09-2012, 15:29
tutunabilmesi için yüzeyin çok temiz olması gerekli haliyle yıkayıp yaparsan çok verimli olmaz:)

ahh bi part time işe girsem boyatmam gereken parçalar var ondan sonra boya koruma yapıp üstüne bundan yapsam iiiiiüüüüüfff :D teşekkür ederm yardım içinn

Fbc
06-09-2012, 12:32
Zeminin çiziksiz ve pürüzsüz olması gerekli, güzelce polish uygulanması bide ipa ile güzelce yağı ve cilası alındıktan sonra uygulanması gerekiyor

playhard
06-09-2012, 12:57
sonax elemanı maşallah makina gibi nasıl yıkıyor öyle.

BlackEmperor
01-01-2013, 13:05
şimdi katı wax devri bittimi diyor bu ürün pasta yap aracına bunu uygula 1 sene parlasın öyle mi? iyimiş :D

Ufuk
01-01-2013, 14:14
Çoktan bitti o devir bence . Nano olunca kafam rahat.Öbür türlü dur damlacıklanma azalmış komple wax geçiyim falan sıkıntı.
Parlaklık olarak çok çok iyi değil (wax olarak daha parlatanları var) ama koruyuculuk çok ön planda.Zaten alttaki boyayı pürüzsüz hale getirirseniz hertürlü parlar.

erdemx
01-01-2013, 14:45
çok güzel ürün kimden temin edebiliriz

freeman
01-01-2013, 15:21
Camlarda kullandığınız ürünün ismi nedir acaba?
Direk mi uygulandı yoksa ipa vs ile temizlendikten sonra mı?
seryum oksit uygulaması yaptıracam ardından bu tarz bi ürün kullanmayı düşünüyordum, atasın bi ürününü kullanmıştım yaklasık 1 sene önce camlarda ve kaportada, hala ön camda etkisi devam ediyor idrolak gibi bişeydi ismi

devil_berk22
01-01-2013, 16:51
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-aquartz-premium-titanium-reload-nano-komple-set-96543979/detay böyle bir ilan var ancak gerçekmi değilmi acaba birde fiyatları iyimi yoksa pahalımı

Ufuk
01-01-2013, 16:58
ürünler gerçek bendekilerin görselide bu ;

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/250246_3891985972824_713360474_n.jpg

Genelde büyük şişe alınıp böyle küçüğe bölünüp satılıyor.Fiyat azıcık fazla.Satan kişiler genelde 100tl'ye satıyordu.Artık toptan getirip satan yok sanırım varsada ben bilmiyorum.Ancak böyle zamanında almış ama kullanmamış kişiler satıyor.

Blackbird
01-01-2013, 19:03
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-aquartz-premium-titanium-reload-nano-komple-set-96543979/detay böyle bir ilan var ancak gerçekmi değilmi acaba birde fiyatları iyimi yoksa pahalımı

İlandaki ürünleri ben satmıştım o arkadaşa, 100TL civarı satıyordum, şuan elimde sadece Reload var.

devil_berk22
02-01-2013, 17:02
İlandaki ürünleri ben satmıştım o arkadaşa, 100TL civarı satıyordum, şuan elimde sadece Reload var.

peki tekrar devamını getircekmisiniz acaba sürekli cila yapmaktan bıktım bende böyle bir set alır yapıp 1 sene arkama bakmasam yeter :)

Onrcn
02-01-2013, 17:14
Aquartz ile ayni sey degil fakat nano koruma olarak yardimci olabilirim. Dayanikliliklari yaklasik aynidir.

http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/142840-nanolex-urunleri-on-siparis.html

Blackbird
02-01-2013, 17:19
peki tekrar devamını getircekmisiniz acaba sürekli cila yapmaktan bıktım bende böyle bir set alır yapıp 1 sene arkama bakmasam yeter :)
Yakın zamanda getirmeyi düşünmüyorum, Nanolex i tavsiye ederim DjHellfireS (onurcan) ürün temininde ve nasıl uygulama yapılacağı konusunda yardımcı olur.

makif84
02-01-2013, 17:21
Aquartz ile ayni sey degil fakat nano koruma olarak yardimci olabilirim. Dayanikliliklari yaklasik aynidir.

http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/142840-nanolex-urunleri-on-siparis.html

İlanınızı gördüm şöyle bi sorum olacak aşağı yukarı bunun gibi bir setin bize diğer markada maliyeti ne olucak?Bide mikrofiber bezle veya pedlerle uygulamak yeterli oluyormu?

Onrcn
02-01-2013, 17:45
Makyaj pedi yada kendi 3-5 tl lik pedleriyle uygulayabilirsin gayet yeterli. Asagi yukari setlerin cesitleri var fakat temizleyiciler dahil 130 tl gibi bir rakam oluyor.

mc pherson
02-01-2013, 20:03
Eline sağlık Hakan Hocam :icon_tup:

Ben de geçen sezon uygulamıştım Aquartz Premium + Titanium kombinasyonunu. Parlaklık ve su iticilik olarak ilk başlarda başarılıydı gerçekten. Fakat birkaç ayda su iticiliğini ve ardına 1 yılı doldurmadan da ömrünü yitirdi. Ben 40ml premium 40 ml de titanium uygulamıştım. Fiyatına göre bence çok başarılı ürünler. Ancak uygulamanın her sıcaklıkta yapılamaması ve tek kişi uygulamanın zor olması bence biraz sıkıntı.
Bu sene karşılaştırma amaçlı Gtechniq C1+C1.5 uyguladım. Fiyatı Aquartz setinin 2katına yakın öncelikle söylemeliyim :) Uygulamayı yaz başında yaptım,Aquartz'ı yaz sonu yapmıştım. Açık havada bütün yazın sıcağını yemesine rağmen 6 ayı geçti ve halen su iticilik ve parlaklık süper denecek seviyede devam ediyor. Şöyle söyliyim benim aracın parlaklığını gören 3 arkadaşım ellerindeki Aquartz setini hiç kullanmadan şu an C1 aldılar. Daha alacaklar da var. Gtechniq C1'in benim gördüğüm üstünlükleri:

-Çok yüksek çizilme dayanımı
-Uygulama kolaylığı (Şu an formülü değişmiş ve wax'tan bile kolay uygulanabilir durumda)
-Camsı parlaklık
-Yüksek dayanım ve kalıcılık
-Aylar sonra dahi sadece basınçlı su ile %80 oranında temizlenebilme (Ankara'nın çamurunu bilen bilir)

Tek kötü yanı ise fiyatı. Ha bir de uygulama yaparken silmede kullanılan bezin taş gibi sertleşip çöpe gitmesi.

Aquartz titanium serisinin gördüğüm üstünlükleri ise:

Verdiği ıslak ayna gibi parlaklık
Ve tabiki ulaşılabilir fiyatı.

Bu işe gönül vermiş biri olarak izlenimlerim bunlar.

BlackEmperor
03-01-2013, 11:43
son yorum için teşekkürler, reload denilen sey takviye koruyucu mu ? aquartz ayrı reolad ayrı marka mı ?

imprezaWRC
03-01-2013, 15:15
Eline sağlık Hakan Hocam :icon_tup:

Ben de geçen sezon uygulamıştım Aquartz Premium + Titanium kombinasyonunu. Parlaklık ve su iticilik olarak ilk başlarda başarılıydı gerçekten. Fakat birkaç ayda su iticiliğini ve ardına 1 yılı doldurmadan da ömrünü yitirdi. Ben 40ml premium 40 ml de titanium uygulamıştım. Fiyatına göre bence çok başarılı ürünler. Ancak uygulamanın her sıcaklıkta yapılamaması ve tek kişi uygulamanın zor olması bence biraz sıkıntı.
Bu sene karşılaştırma amaçlı Gtechniq C1+C1.5 uyguladım. Fiyatı Aquartz setinin 2katına yakın öncelikle söylemeliyim :) Uygulamayı yaz başında yaptım,Aquartz'ı yaz sonu yapmıştım. Açık havada bütün yazın sıcağını yemesine rağmen 6 ayı geçti ve halen su iticilik ve parlaklık süper denecek seviyede devam ediyor. Şöyle söyliyim benim aracın parlaklığını gören 3 arkadaşım ellerindeki Aquartz setini hiç kullanmadan şu an C1 aldılar. Daha alacaklar da var. Gtechniq C1'in benim gördüğüm üstünlükleri:

-Çok yüksek çizilme dayanımı
-Uygulama kolaylığı (Şu an formülü değişmiş ve wax'tan bile kolay uygulanabilir durumda)
-Camsı parlaklık
-Yüksek dayanım ve kalıcılık
-Aylar sonra dahi sadece basınçlı su ile %80 oranında temizlenebilme (Ankara'nın çamurunu bilen bilir)

Tek kötü yanı ise fiyatı. Ha bir de uygulama yaparken silmede kullanılan bezin taş gibi sertleşip çöpe gitmesi.

Aquartz titanium serisinin gördüğüm üstünlükleri ise:

Verdiği ıslak ayna gibi parlaklık
Ve tabiki ulaşılabilir fiyatı.

Bu işe gönül vermiş biri olarak izlenimlerim bunlar.
Sağolsın Göker'cim.
Subaru'yu çok dışarı çıkartmıyorum o yüzden şu an için koruma iyi gidiyor :)
Sırada yine bir Japon menşeeli ürün, xzilon, ceramishield denemelerim var :)

Aquartz öncesinde Japon menşeeli bir ürün kullanmıştım, kutu içeriğinde gözlük silme bezi gibi el kadar mikrofiber bez çıkmıştı. Silme işlemini o belze yapmıştım. Bezi ıslakken katlayıp bir yere koymuştum, kuruduğunda yıkarım demiştim fakat kuruduğunda katlanmış şekilde kalmıştı :D, hiç açılmamıştı düşün boya üzerindeki sertliği ve dayanımı :)
1 sene kafam rahat etmişti, bir kere apc bile sıkmıştım (Sadistlik işte :D) banamısın dememişti, uzun süresadece su ile yıkama yapıyordum :D
Özetle evet Aquartz iyi ama çok daha iyileri var, beni takip edin anacım :D

son yorum için teşekkürler, reload denilen sey takviye koruyucu mu ? aquartz ayrı reolad ayrı marka mı ?
Reload Aquartz'ın quick detaileri ama aynı zamanda tek başına da koruma sağlayabilen bir ürün. (tabiki uzun süre koruma sağlamıyor)

M U R A T
03-01-2013, 19:57
mc pherson havalar düzeldiğinde aquartz yapmaya karar vermiştim bütün düşüncelerimi yıktın:D

BlackEmperor
03-01-2013, 20:19
bu çakma vernik olayı güzelmiş :) aklıma gelmişti benim böyle bişey hatta bunun dahda sertini yapacan kurşun geçirmez hale gelecek yüzey