Orijinalini görmek için tıklayınız : Silver Bullet Reborn Project
131mirafiori
04-10-2012, 19:36
He ya, kamyon turbosu, as950 direksiyonu, nolacak bu halim Koray, sen söyle. :D
Çalışmalarımız hızla sürüyor tüm ülkeyi ayağa kaldırdın vtı turbolayacağım diye :D :D
maaşallah çok güzel olcak inş :)
bitince umarım canlı görürüz, kesenize bereket..
Hocam yanlış anlama montaja felan laf etmiyorum ama kaliper diskin tamamına temas edemiyor gibi geldi. Sanırım balatayı takmadınız ama kaliper çok uçta gibi duruyor. Tepeden kaliperi ve arasına giren diski görecek şekilde yakından foto çekebilirmisin. Bana hala 16 spoon ile olabilir gibime geliyor.
BlackEmperor
04-10-2012, 20:35
Allah herşeyi gönlünüzce verir inşallah. Güzel proje sonuçlarda iyi olacak gibi
Hocam yanlış anlama montaja felan laf etmiyorum ama kaliper diskin tamamına temas edemiyor gibi geldi. Sanırım balatayı takmadınız ama kaliper çok uçta gibi duruyor. Tepeden kaliperi ve arasına giren diski görecek şekilde yakından foto çekebilirmisin. Bana hala 16 spoon ile olabilir gibime geliyor.
Detaylı foto çekemedim ama şöyle anlatayım, kaliperi direkt diske oturtunca giriyor ama arada bir parça var, kaliperi o parçaya, parçayı da poryaya oturtuyorsun, o anda dışar doğru 2-3mm çıkıyor kaliper ve janta değiyor. Balataların takılı olmayışından dolayı gözüne öyle gelmiş, benim de öyle oldu, yakından bakınca anladım olayı. İnan her türlü kombinasyonu, çözümü denedik nafile...
Abi hedef kac hp?
Turbomuz 3076'ya denk bir turbo, motorumuz 1970CC, sıkıştırmamız 9.0:1. Ama üst kapağımız olsun, egzantriklerimiz olsun, boğaz kelebeği olsun, emme manifoldumuz olsun şuanda hepsi standart. Hedef çok birşey düşünmüyoruz, 0.9-1.1bar arası bir basınç basacağız, 350-400hp arası verir diye tahmin ediyorum...
UmutRıza
04-10-2012, 20:49
Maaşallah.
masallah kıngo:D parcalarda super:D
abi gökhan abinin ve senin emeğine hastayım takip ediyorum sürekli ayrıca. spoon jantlar satıldı mı yoksa duruyor mu birde e-bay'dan mı getiriyorsun ürünleri ?
PaSHa-brk
04-10-2012, 22:12
Abi herşeyin isteklerin doğrultusunda gitmesine çok sevindim,inşallah sağlıklı düzgün şekilde yollara koyulursunuz..Elimizden gelen birşey olursa herzaman hazırız . :)
Berk
Ohh maşallah çok hızlı ve istikrarlı ilerliyor proje maşallah. Ben teşekkür ederim kardeşim ne demek, ne zaman istersen yanındayım. Burda teşekkürü aslında Kağan hak ediyor, sana ürünleri hem uygun fiyata hemde hızlı bir şekilde gönderiyor, ben gidip alamıyorum hemen o ayrı :p
Bitsin bir an öncede hasret bitsinn :D
Valla hepinize tesekkur. Panpa ozellikle sana, orda elim ayagim oldun. Isleri hallediyosun. Bi kere de burdan tesekkur edeyim sana. Allah razi olsun.
Emegi gecen herkese tesekkür, proje belli cok guzel ilerliyor. Insallah en kisa zamanda tamamlariz... sonra ta-ta-ta-aaata---tatattatt :D
Allah nazarlardan saklasin.
DetailEF
04-10-2012, 23:49
.............
uğurcummm :)) biraz gec oldu konunu gördüm bir saattir inceliyorum kağanla konuşuyorduk o verdi linkini projenin hikayesi çok güzel olmuş gökanında inanılmaz emekleri var tebrik ederim kendi arabası gibi calışmış bravo hju ya ,gerci burdan gec kalsamda canlıda zaten görüşüp konuları konuşuyorduk ,ama burdan özetini gecmek güzel oldu hayırlısı kareşim inşallah cok güzel olucak sonu ve sende emeğinin karşılığını allıcaksın :) şu paralarımı satarsam bende turboya gecicem atmosferik takıldığım yeter birazda haram gücle uğraşıcam :) tekrar hayırlısı olsun kardeşim benim ;)
Turbomuz 3076'ya denk bir turbo, motorumuz 1970CC, sıkıştırmamız 9.0:1. Ama üst kapağımız olsun, egzantriklerimiz olsun, boğaz kelebeği olsun, emme manifoldumuz olsun şuanda hepsi standart. Hedef çok birşey düşünmüyoruz, 0.9-1.1bar arası bir basınç basacağız, 350-400hp arası verir diye tahmin ediyorum...
Ileride eksiklikleri giderince biraz daha bar acarsiniz mis gibi olur var mi otesi b serisi :)
Burdanda Kagan Silav abime saygilar olsun.
gokhan035
05-10-2012, 00:58
Uğur parçalar 10 numara çok sevindim. Jant konusunda acele etmeseydin keşke, haf ın jantlarını verebilirdim sana cuk olurdu.
Bu arada yeni manifold la klima iptal oluyor mu olmuyor mu onu anlamadım yaw? :) Döküm manifoldun ağzına 1cm lik flanş kaynatıp o şekilde de kullanabilirdin bu sefer bloğa değmezdi, ama yeni manifold klima yı iptal etmiyorsa daha iyi en azından flow u güzel ve egt si düşük 10 numara olur tabi.
Qtp yi de montajlarken mümkün olduğunca arka tarafa biyere montaj ettir yoksa mekanizması bozuluyor aşırı ısıdan kitleniyor vs aklında olsun.
Arada gidip Apo ustayla filan muhabbet ediyoruz herşey harika gidiyor kazasız belasız güle güle kullanırsın inşallah kardeşim :)
Murat abim iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Aynen sürekli görüşüyoruz zaten. :) Bu arada senin de yeni maceranda başarılar dilerim.
Yaptığımız bottom end'in güç kaldırabilitesi çok daha yüksek. Ha bunun için farklı bir turbo, farklı üst kapak bileşenler, farklı benzin iletim sistemi ve farklı ateşleme sistemi gerekir ama 700hp'ler hayal değil bu internallarla.
Açıkcası günlük ve tek arabam olduğu için, gözüm yüksek güçlerde değil. 300-400hp arası olsun ama SAĞLAM olsun diye düşünüyoruz, umarım da öyle olacak. Özdin Abi'nin yönlendirmeleri çok güzel ve özel çünkü. Gerektiği yerde beni çok güzel frenliyor ve gerektiği yerde neye ne sebeple para harcamam gerektiğini çok güzel anlatıyor, e doğruyu öğrenince de insanın bile bile yanlış yapası gelmiyor.
Sağlam ve OLABİLDİĞİNCE sorunsuz olsun, çıtırdan yürüsün bana şimdilik yeter. İlerde 2. arabam olursa ve bunu h.sonu proje arabası yapar isem işte o zaman limitleri zorlarım. :)
Edit: Ben yazarken yazmış Gökhan da.
Saol Gökhan'cım ama flanşla kurtarmıyordu, resme bakıp aldanma, emme salyangozu direkt taşlanmış bloğa dayanıyordu. Aldığım manifold PS & AC yazıyor orda zaten yani evet klima duruyor. EGT ve Flow olarak da daha mantıklı oldu dediğin gibi. QTP'yi zamanı gelince düşünücez artık. Jant olayı da oldu bitti artık yapacak birşey yok. İyi dileklerin için teşekkürler...
Ö.öztüRk
05-10-2012, 01:17
Konuyu takipteyim çok iyi ilerliyor maşallah diyelim ellerinize sağlık
JusticeForAll
05-10-2012, 18:06
tekrardan kolay gelsin sonucu bende merakla beklemedeyım arkadasınıza ve size tekrardan tebrikler çok güzel şeyler çıkardınız ortaya
Soluksuz 15 sayfa okudum Ellerinize saglık Bunca emekten sonra insan binemeye Kıyamaz DOSTAR EMEK PARA Denklemide onemli Onuda iyi yakalamissiniz, Gonulden Bir MASALLAH.
ulasstoprak
06-10-2012, 11:44
Çok başarılı bi proje emeginize saglık LPG dönüşümde hangi markayı kullanacaksınız..?
Çok başarılı bi proje emeginize saglık LPG dönüşümde hangi markayı kullanacaksınız..?
Efem çok teşekkür ederim. Aklımda eski diyafram sistemli Voltran var ama tabii zaman ne gösterir bilemeyeceğim... Sorunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim...
:D:D:D:D
JusticeForAll
07-10-2012, 01:39
yanlış mı okudum araca lpg mı takılacak
Düşünmedim değil ve verimliliği yüksek sistemler mevcut ama gazlamak için değil tabiki günlük DEVİRSİZ kullanım için. Ama şuanda öyle birşey söz konusu değil tabiki, tamamen bir şaka. :)
JusticeForAll
07-10-2012, 02:03
sizin aracınız sonuçta daha iyisini bilirsiniz ama yerinizde olsam kafamdan bile geçirmezdim. 206 gti de bile benzinle tüp arasında hissedilir fark varken öyle bi araçda nasıl olur acaba
Düşünmedim değil ve verimliliği yüksek sistemler mevcut ama gazlamak için değil tabiki günlük DEVİRSİZ kullanım için. Ama şuanda öyle birşey söz konusu değil tabiki, tamamen bir şaka. :)
Yok öyle birşey yaw. :)
maşallah 41 kere işçilik,malzeme herşey süper ve kaliteli...o kadar kayboldun sanırım acısını iyi çıkaracaksın uğur :)
yaw abi konuda lpg gördüm dumur oldum burda şakası bile kötü valla :D
Ula geldiğin gbi ortalığı karıştırdın ha :)
rekord2000
07-10-2012, 13:52
Bu lpg sakasi benzin zamlarindan daha cok sansasyon yapar demedi demeyin:)
İbrahim33
07-10-2012, 13:59
Konuyu baştan sona zevkle okudum , allah emeğinizi boşa çıkarmasın...Güzel olacak inşallah...
merakla takip ediyorum.... 41 kere maşallah..
Maşallah zevkli bir proje, eğlenceli bir süreç olmuş, detailing konusunda başta gökan'ın, diğer çalışmalardada emeği geçen herkesin ellerine sağlık..
BozdogaN
07-10-2012, 18:07
kocaman maşallah yolunuz açık olsun 1den 15 e kadar takip ettim ve merakla takipteyim konuyu
ulasstoprak
08-10-2012, 09:46
Yokmu yeni foto..?
Allah Kolaylık Versin Umarım İstediğinzden Daha İyi Olur Yeni Fotoları Bekliyoruz..Takipteyiz
TAHİR SARIBAŞ
08-10-2012, 10:24
41 kere maşallah çok güzel ilerliyo proje tahmini marş ne zaman peki,tamda kışa geliyo aksilik:)
B.Battal
08-10-2012, 12:15
Konuyu baştan sona okudum çok keyifli anlatımınız ve her an'ı fotolamanız da çok hoş.
Gökhan ellerine sağlık kardeşim ciddi emek sarf etmişsin. Araba bittikten sonra ön cama sponsorunuzun sticker'ını yapıştırın ama "ATAS VINET" :)
Jantları boşuna değiştirdin. :D Demiştim sana. ahuahu :D
Yokmu yeni foto..?
Var ama göstermem! :p :D
41 kere maşallah çok güzel ilerliyo proje tahmini marş ne zaman peki,tamda kışa geliyo aksilik:)
Manifoldumuz ve Wilwood'dan yeni bracket'ımız bu haftasonuna kadar elimize ulaşır diye düşünüyorum, sonrası 1-1,5 hafta sürer diye düşünüyorum.
Jantları boşuna değiştirdin. :D Demiştim sana. ahuahu :D
Ayıp ayıp, bari böyle alenen dalga geçme terbiyesiz. :D :D
maşallah büyük emek var Allah yardımcınız olsun
tayreep_john
10-10-2012, 23:54
eğlenceli ama bi okadar da zor gözüküyo :) kolay gelsin yeni fotolar merakla bekleniyo ...
muhtesem bi emek caba ve sabir tabi masrafida cabasi tebrik ediyorum ve merakla bekliyorum kolay gelsin
Eveeeeet. Biraz beklettim ama yeni gelişmelerle karşınızdayım. :D
Bugün manifoldumuz da geldi sonunda. Burdan Kağan Silav kardeşime çok teşekkürler, hızlıca çözdü işimi. Mutlu kardeşim de geldiği gibi getirdi parçayı İkiler Honda'ya. ***** aracım yok, saolsun hala koşturuyor benim için. Gökhan kardeşim de saolsun yalnız bırakmadı beni o da geldi.
Öncelikle söylemek lazım. Manifold gerçekten hepimizi çok şaşırttı. Fiyat/performans, fiyat/kalite olarak çooook üst düzeyde. Ben hiç bir Full-Race ramhorn manifold görmedim fakat hiç sanmıyorum ki bu da aşağı kalır olsun. Gerçekten bu kaliteye çok şaşırdık ve çok mutlu olduk.
Bu da demek oluyor ki son düzlüğe girdik artık. Haftaiçi sıfır OEM Oil Cooler'ımız ve yanlış gönderilen Wilwood "bracket"ımız da elimize ulaşır diye düşünüyorum. Wilwood yanlış braket yollamış. Bracket dediğimiz parça da, kaliperi aksona bağlayan, dikdörtgen, demir bir parça. Görüştük kendileriyle, hemen yenisini yollayacaklar. OEM Oil Cooler'ımızı da yeniliyoruz.
Bir başka gelişme de, K-Sport Control Pro Coilover'larımız ve Energy Suspension Polyurethane Master Set Bushings'lerimiz de sorunsuzca takılmış.
Artık son geri sayıma başladık, motor toplanmaya başlandı. Hayırlı uğurlu olsun. :)
http://s8.postimage.org/yii724gr9/IMAG0108.jpg
http://s8.postimage.org/txw0n6x1x/IMAG0110_BURST004.jpg
http://s8.postimage.org/m6faomswl/IMAG0110_BURST007.jpg
http://s8.postimage.org/819hmtjv9/IMAG0111.jpg
http://s8.postimage.org/xy35zfnit/IMAG0114.jpg
http://s8.postimage.org/5mhm2e3md/IMAG0115.jpg
http://s8.postimage.org/pv4zo42xh/IMAG0116.jpg
http://s8.postimage.org/xcish2hud/IMAG0118.jpg
http://s8.postimage.org/elgv6wn9x/IMAG0120.jpg
http://s8.postimage.org/i6cqq4rth/IMAG0123.jpg
http://s8.postimage.org/781h7y385/IMAG0125.jpg
http://s8.postimage.org/unjedamz9/IMAG0126.jpg
http://s8.postimage.org/kribdnh79/IMAG0129.jpg
_driver_
13-10-2012, 01:02
projeniz çok iyi ilerliyor maşallah
Allah utandırmasın
Pasama klimali olacak sekilde manifold bulduk, denildigi gibi de cikti :) bitir artik da bi de sesini duyalim :) güle güle kullan kanka
oyy oyy oyy abii çook heyecanlandırdın yahu o ilk marşı ve ilk gazlama videolarını bekliyorumm :)
Uğur,hayırlı olsun iyi günlerde kullanman dileğiyle.
skyserhat
13-10-2012, 08:04
sabah işe geliyorum ve tech açtığım gibi bu arabanın konusunu arıyorum acaba noldu bi foto daha geldimi merak ediyorum neden bilmiyorum ama heyecanla sonunu bekliyorum
maaşallah bitsin artık :)
muratburunce
13-10-2012, 08:51
maşallah allah utandırmasın çok güzel bir proje emeğinize sağlık yapanlarında ellerine kollarına sağlık :)
coolvtec
13-10-2012, 10:02
oh oh maşallah proje hızlanmış. arabam 1 aydır yatıyor, bitirin şu arabayı da biraz ekşin görsün arabam. artık sen mi saplarsın ben bi saplarım, saplaşalım işte :)))))
Hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. :)
oh oh maşallah proje hızlanmış. arabam 1 aydır yatıyor, bitirin şu arabayı da biraz ekşin görsün arabam. artık sen mi saplarsın ben bi saplarım, saplaşalım işte :)))))
Örtmenim yapma gözünün çapağını yiyeyim(kopmak serbest :D), spec'ler belli, TECRÜBE belli, benim haddime mi seninle boy ölçüşmek. Ama tabiki sıkıcaz beraber, bana en büyük keyif verecek şeylerden biri olacak seninle ve Özdin Abi'mle sıkmak. Kimin geçtiğinin önemi yok, maksat keyif. :)
Birkaç yerden gol yedik, şimdi contra-attack'tayız, burdan sonra Allah'ın izin verirse, sorunsuz ve hızlı bir şekilde finish'e gideceğiz inşallah.
Gollere gelince:
- Turbomuz büyük olduğu için döküm manifoldla klimayı iptal edemeden takamadık turbomuzu o yüzden 2 hafta kadar yeni manifoldumuzu bekledik.
- Wilwood yanlış "bracket" yollamış, fren kitimizi takamadık. Hoş bunun acelesi yok, haftaya gelir diye tahmin ediyorum. Onu da takarız.
- OEM Oil Cooler'ımız da yolda. O da pazartesi-salı gibi gelir diye düşünüyorum.
Bundan sonrası keyifli kısımlar inşallah. :)
Son Saniye Haberleri:
Bu post'u yazarken Özdin Abi'm aradı. Debriyajımız da ÇOK güzel bir şekilde hazırlanıyormuş, o da haftaya hazır olacakmış. Allah razı olsun, o da kendi arabası gibi ilgileniyor, koşturuyor Özdin Abi'm. Emeği çok fazla, hakkı gerçekten ödenmez.
vay vay vay kardesım 10 numara gercekten ohohhhhhh:)
Maşallah hızlı ilerliyor, inş. sorunsuz sıkıntısız sonuçlandırırsınız..
JusticeForAll
13-10-2012, 19:40
sona yaklaşıldı merakla bekliyorum son halini şimdiden hayırlı olsun
TAHİR SARIBAŞ
18-10-2012, 19:42
Son durum nedir,ses soluk çıkmıyor
Bu aralar biraz yoğunluk ve koşuşturmaların içinde olduğum için konuyu yenileyemedim kusura bakmayın. :)
Gelelim son gelişmelere...
Arabayı aldığımdan beri üzerinde olan ufak tefek çökükler vardı. Bu kadar yaptırdıktan sonra içime sinmiyordu. Apo ustam saolsun hemen iyi bir kaporta/boyacı ayarladı. İşçiliklerini de az çok görüyordum, çok kaliteli ve güzel iş yapıyorlar. O işi organize ettim, ufak tefek çökükler, boya rötuşları, ayarlamalar,...vs hepsi yapılacak ve en son güzel bir pasta cila atılacak ve komple temizliği yapılacak.
Gri kaşığımız gayet masum bir şekilde motorunun üstüne atılmasını bekliyor. :)
Not: Bu uzaklıktan çekilen fotolarda bile sol arka çamurluktaki göçükler belli oluyor. O yüzden, bu düzeltmeler için doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum...
http://i.imgur.com/F5BpP.jpg?1
http://i.imgur.com/t60CR.jpg?1
Bu arada Özdin Abi'm saolsun debriyaj işimi SÜPER bir biçimde çözdü. ACT baskı + XTD Stage 3 balata(şansımıza debriyajcıda benim balataya uygun SERAMİK padler varmış. Çok mutlu olduk.) + Orjinal Volan. Hepsi güzelce yapıldı, temizlendi, balanslandı ve motora takıldı. Tahminimiz bu debriyaj 550-600hp güçlere kadar dayanıklı ve sağlam olacak. Bana bu çözümü ürettiği için Özdin Abi'me tekrar tekrar teşekkür ederim. Gerçekten çok içime sindi bu debriyaj işi. :)
http://i.imgur.com/Oisqn.jpg?1
http://i.imgur.com/8QcCZ.jpg?1
Extradan ufak tefek pürüzleri de hallettik. Stopların duyları kayıptı, çıkmacıdan duylarımızı aldık Gökhan kardeşimle. Saolsun 5-6 tane hurdacı gezdirdi ama en sonunda bulduk, çoğu duyu da kendi elleriyle seçti kardeşim. :) Sıfır 60A Mutlu akümüzü aldık. Daha bir sürü ufak tefek işleri hallettik ama bunları yazmaya gerek görmüyorum.
Bu sefer bilgilendirme zaman aralığını çok uzatmıcam söz. :)
Ülen iş gücü bıraktım senin konuyu okudum sabah sabah :D Maşallah güzel oluyor, bi tur atarız artık :D
masallah kardesım guzel bırgundu :)hurdacılarla makara yapmamızda ayrı bi guzel duyları zar zor bulduk dogrusu :)
Ülen iş gücü bıraktım senin konuyu okudum sabah sabah :D Maşallah güzel oluyor, bi tur atarız artık :D
Hahahaha eyw. kardeşim, hayırlısıyla bitsin de hele yaparız bir aksiyon. :)
masallah kardesım guzel bırgundu :)hurdacılarla makara yapmamızda ayrı bi guzel duyları zar zor bulduk dogrusu :)
Aynen kanka, tekrardan ellerine sağlık. :)
Hahahaha eyw. kardeşim, hayırlısıyla bitsin de hele yaparız bir aksiyon. :)
Hele bi yürüt de yaparız aksiyon... Yokuş yukarı rolling, max devir 5000 :D
ulasstoprak
20-10-2012, 10:53
Şanzıman ile ilgili planlarınız nedir..?
gokhan035
20-10-2012, 12:26
Şanzıman ile ilgili planlarınız nedir..?
otomatiğe çevirmeye düşünüyomuş, kaç kere söyledik anlamıyo işte..
Amerikan 3 ileri takıcam.
YunusAydn
20-10-2012, 17:11
maşallah Allah kolaylık versin.. takipteyim :)
bu arabanın en çok sevdiğim şeyi klasik vtec jantı yok spoonda olsa bi farklı gözüküyor maşallah abi :)
Dün(cumartesi) günü bayağı güzel geçti. Sabah 10 gibi servise gittim. Öğlen gibi Özdin Abi'm geldi. Planlarımızı ayarladık, gidişatı konuştuk,...vs. Arada Özdin Abi'nin arabayla bir yere kadar gittik geldik. ALLAH'ım nasıl birşey bu. Arabada TIK yok, yere yakın ve aynı zamanda da çok komforlu. Arada da ricamı kıramadı Özdin Abi'm, 1-2 sıktı. Dedim "Rab'bim sana geliyorum.". Arabadan indik benim ağız kulaklarda, etraftakiler anlam vermeye çalışıyor falan hahaha. Akabinde Gökhan(gökhan035) kardeşimiz aramıza katıldı. Onun SuperCharger projesi hakkında konuştuk, fikir alış-verişi falan yaptık.
Bu arada da Gökhan(gökhan035) benim bijon aradığımı duydu benden. Yanında varmış birkaç takım, açtık baktık. Aluminyum olanları direkt eledik zaten. Çelik olanlardan bir takım vardı Gun Metal renginde o da benim jantıma uymadı. Bu arada saolsun beni eve bıraktı. Burdan kendisine tekrar teşekkür ederim. Dedi bir takım olacaktı kırmızı diye hatırlıyorum senin janta göre bakıp dönücem sana dedi. Ben de ivedi bir şekilde SİYAH bijon istiyorum. Hastalığım bu yapacak bişi yok, Gökhan da saolsun anlayış gösterdi ve hak verdi, zevkler ve renkler tartışılmaz sonuçta diyerekten fikir birliğine vardık.
Neyse, beni bıraktı ve bırakırken geri dönücem sana demişti ya, 45dk sonra geri döndü, telefon etti kapıyı aç dedi. :D Kırmızı hatırladığı bijonlar SİYAH çıktı ve benim jantlara cuk diye oldu. Aynı zamanda eve de teslim yapmış oldu. :D Tekrar saolasın Gökhan'cım.
Siyah ÇELİK bijonlarımız: :)
http://i.imgur.com/7J034.jpg?1
http://i.imgur.com/b3HTm.jpg?1
Bir bijon için bu kadar büyük olay mı yapılır demeyin, bu kadar emek ve zaman harcayıp, neredeyse sıfırdan bir araba yapıyorsanız, en ufak detayı bile insana büyük bir heyecan ve haz veriyor. Umarım hepiniz tadarsınız bu duyguyu...
Ufak kaporta-boya işleri ve motoru arabaya atma işi bayram sonrasına kaldı şuanda ama KESİNLİKLE sorun etmiyorum. İşime bile geldi. Yavaş yavaş, sindire sindire yapıcaz inşallah.
Arada olan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.
Görüşmek üzere,...
Esen kalın,...
Ya da kalmayın, bana ne ¿ :p
dün sanayi girişinde özdin abinin araçta görüldünüz zaten :) korna çaldım ama özdin abi fark etti mi anlayamadım :)
ugur aslında hazır kaporta işleri için boyaya giricekken motor içinide siyah veya değişik bir renk yapma gibi bi dusuncen yokmu acep ? cevap verebilcenmi acep(r.ivedik repliği aklıma geldi:hehe:) :D
DetailEF
21-10-2012, 20:54
Bijonları gözüm bir yerden ısırıyor ama nereden :D
ugur aslında hazır kaporta işleri için boyaya giricekken motor içinide siyah veya değişik bir renk yapma gibi bi dusuncen yokmu acep ? cevap verebilcenmi acep(r.ivedik repliği aklıma geldi:hehe:) :D
Düşünmedim değil kanka da artık ipin ucunda değil, ipi oluşturan binlerce ipliğin, sonuncusunun, dibindeyim. Başka bahara artık. :D
ulasstoprak
22-10-2012, 10:04
Amerikan 3 ileri takıcam.
Anca..(onkraktergibi)
DelSolOnur
30-10-2012, 19:10
Son durum nedir
Foto Bekliyoruz :) Kolay Gelsin
Araya bayram girdi, akabinde 1-2 tane ufak tefek sorunla karşılaştık derken gene biraz ara olmuş kusuruma bakmayın. :)
Şuanda Allah'ıma bin kere şükürler olsun, herşey yolunda ilerliyor. ***** benim aracım yok pek gidemiyorum servise, Özdin Abi'm olsun, Gökhan kardeşim olsun saolsunlar kafalarına estikçe gidip ilgileniyorlar.
Gökhan gitmiş bugün, gene rahatsızlığı tutmuş, gitmiş 3-4 parçayı boyayıvermiş. Ellerine sağlık kankü. :D
Buyrun fotolar, Allah'ım bir terslik vermezse Finish'e çok yakınız artık. :)
http://imageshack.us/a/img171/9485/42676985.jpg
http://imageshack.us/a/img834/6183/96184719.jpg
http://imageshack.us/a/img90/8423/43100464.jpg
http://imageshack.us/a/img231/8602/56683267.jpg
http://imageshack.us/a/img687/5843/57897161.jpg
http://imageshack.us/a/img204/4538/46791631.jpg
MUGENPOWE®
02-11-2012, 00:35
kazasıs belasıs kullan kardesı mmasalllah
Bugün sanayideydim gene. Bir baktım ki Abdullah Usta ve Yunus Usta motoru arabaya atmışlar bile. :D
Gene 2-3 ufak engeli de aştıktan sonra boyacımla konuşmuştuk, ön çamurluklara pütür attık. Artık sona bayağı yaklaştık, bende de heyecan tavan. :)
http://imageshack.us/a/img38/884/imag0256n.jpg
http://imageshack.us/a/img585/2326/imag0254burst002.jpg
http://imageshack.us/a/img26/8902/imag0252burst002.jpg
http://imageshack.us/a/img854/589/imag0250kb.jpg
http://imageshack.us/a/img841/1700/imag0260burst002.jpg
Masallah abi heyecanla bende bekliyorum, cok az kalmis gercekten, rodaj meselesinden nefret ediyorum :)
Maşallah abi. araç nerde toplanıyor acaba?
Maşallah abi. araç nerde toplanıyor acaba?
İzmir 3. Sanayi Sitesi, İKİLER ÖZEL JAPON SERVİSİ. :)
Krank havalandirma kutusunu iptal etseydiniz guzel bir havalandirma sart o arabaya
Emre Ekrem
06-11-2012, 11:02
maşallah, projenizi başından beri takip ediyorum çok ciddi bir emek söz konusu, umarım her şey planlandığı gibi sıkıntısız pürüzsüz biter.
bastan sona okudum bugün abi o arabanın ilk fotolarına nası acıdım bilemezsin yolda görsem bağrıma basasım gelir :D neyseki canlandırmıssınız :D bu arada başın sağolsun.
Gene geliyor deli dumrul bir post, hazır olun anacığım. :D
Dün işe teyzemden her fırsatta gasp ettiğim(aslında Annem'in Teyze'si, kendisi 84 mü 86 yaşında mı ne :D) 10.000km'deki(bunun da 3,500-4,000km'sini ben yaptım hehe) Auris'ini yıkatarak başladım.
http://imageshack.us/a/img255/9535/aurish.jpg
Araba 2 gündür Gürkay Egsoz'da. Komple egsozumuz yarın kısmetse hazır, burdan sonrası da yokuş aşağı kısmetse. Egsoz sistemimiz; 76mm downpipe, 76mm spiralli düz araboru, bir Y bağlantısı ile bir ucu 76mm Cutout'la dışarı, diğer ucu 60mm araboru ile 60mm giriş ve çıkışlı son susturucumuza gidiyor. Aracı günlük kullanacağım için böyle bir sistem yaptık. Güç olarak 350-400hp arası hedeflediğimiz için ve aracı günlük bir araç olarak kullanacağımız için bu sistem ideal oldu.
Bir de Nuri Usta'm saolsun kırmadı beni, egsoz sistemini tamamen gizli istiyordum, arkadan hiçbirşey gözüksün istemiyordum, onu da muhteşem bir şekilde yaptı. Herşey içime fazlasıyla sindi, bir de beklediğimden çok daha güzel bir görüntü elde ettik. Gerçekten zanaatkâr işiymiş bu işler onu anladım. Milimetrik olarak hem işlevsel hem de görsel olarak çok güzel bir sonuç elde ettik.
Hele o Downpipe'da çektiği çile ortaya çıkarttığı iş gerçekten takdire şayan...
Burdan tekrar elinize sağlık Nuri Usta'm. :)
Sizi görsellerle baş başa bırakıyorum, iyi seyirler. :)
http://imageshack.us/a/img577/6555/imag0273bx.jpg
http://imageshack.us/a/img594/7628/imag0280a.jpg
http://imageshack.us/a/img707/7462/imag0283ewn.jpg
http://imageshack.us/a/img715/7637/imag0284burst002.jpg
http://imageshack.us/a/img805/4285/imag0289cr.jpg
http://imageshack.us/a/img812/2126/imag0290u.jpg
http://imageshack.us/a/img233/5215/imag0291c.jpg
http://imageshack.us/a/img823/9549/imag0292burst002.jpg
http://imageshack.us/a/img577/5225/imag0294burst002.jpg
http://imageshack.us/a/img16/150/imag0297j.jpg
http://imageshack.us/a/img196/8504/imag0300z.jpg
http://imageshack.us/a/img39/8164/imag0301uj.jpg
http://imageshack.us/a/img826/7068/imag0303k.jpg
http://imageshack.us/a/img38/456/imag0304w.jpg
http://imageshack.us/a/img3/535/imag0306burst002.jpg
http://imageshack.us/a/img32/9602/imag0308n.jpg
Gürkay egsoz Nuri usta candır, muhabbetleriyle işçilikleri ile 10 numara insanlar cidden. Bu işte bitmiş artık birşeyi kalmamış canavarın, maşallah diyelim :) Artık çorap söküğü kısmı kaldı işin :)
Gürkay egsoz Nuri usta candır, muhabbetleriyle işçilikleri ile 10 numara insanlar cidden. Bu işte bitmiş artık birşeyi kalmamış canavarın, maşallah diyelim :) Artık çorap söküğü kısmı kaldı işin :)
Aynen öyle. İşçilikleri ayrı muhabbetleri ayrı güzel. Nuri Abi olsun, Kenan Abi olsun, Sinan kardeşim olsun. Güle oynaya yaptık işleri. Hele Nuri Abi'yle bir damak zevki muhabbetine girdik vallahi hayata küstürdü beni oracıkta. :D :D
DetailEF
07-11-2012, 20:21
Maşallah ya çok güzel oluyor "Uğur Bey" :D
Ha bu arada gene aynı şey olmuş, son durum fotoları 18. sayfanın sonunda. :D
Mutlu KOÇER
07-11-2012, 22:29
Yavaş yavaş gelmidik sonuna. Maşallah kardeşime :D
Yalnız şaka bir yana benden önce çıktı araban rodajı bitir geliyorum hemen :D
idare eder bi araç :heyoo: :hahaha:
idare eder bi araç :heyoo: :hahaha:
Built Not Bought! bebeem, öyle doğuştan turbo değil, bizimkisi alın teri hahahaha :D :D
maşallah uğurum... görünmesin görünmesin dedin yaptırdın istediğini... nuri ustalar döktürmüş gene her zamanki gibi..... hadi bakalım son demlerdeyiz....
masallah gercekten güzel oluyo gürkay eksozda işin güzel tarafı adam gibi adamlar.
DetailEF
09-11-2012, 19:54
Built Not Bought! bebeem, öyle doğuştan turbo değil, bizimkisi alın teri hahahaha :D :D
gökan olmasa biraz terlerdin :D Çok güzel oluyo ya imrendim :)
junior07
09-11-2012, 20:02
Maşşallah abi emege saygı :)
gökan olmasa biraz terlerdin :D Çok güzel oluyo ya imrendim :)
yok yav benım okadar buyutulecek bı emegım yok bişi yapmadımkı ben ....:)
Ugurcum cok ii oldu be allah kaza bela vermesin allah iyi en onemlisi saglıklı mutlu huzurlu gunlerde kullanmak nasip etsin :).sabırlı rodajlar :)
hey yavrum heeey :D abi ne uğraştınız be. sonuna kadar alınteri yeminle sana 100bin verseler satmazsın artık bunu :)
projeyi baştan sonra okuduum mukemmel hersey sırasıyla yavas yavas tadına vararak yapılıyor. Umarım hersey yolunda gider kolay gelsın Allah yardımcınız olsun
olm huzurla gazla, huzurla.
Nazara karşı bir emanetin var bende
Fazla konuşmadan, sizi son gelişmelerle başbaşa bırakıyorum...
Yalnız değinmeden edemeyeceğim, Cuma akşamı bir baktım ki İzmir'in EN'leri kafa kafaya vermiş benim aracımla uğraşıyorlar. Nasıl onore oldum anlatamam... HEPSİNE TEKER TEKER ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM!...
http://imageshack.us/a/img404/976/imag0309j.jpg
http://imageshack.us/a/img690/1810/imag0310ti.jpg
http://imageshack.us/a/img528/8453/imag0311h.jpg
http://imageshack.us/a/img525/2290/imag0317b.jpg
http://imageshack.us/a/img600/8985/imag0318eb.jpg
http://imageshack.us/a/img208/4667/imag0324d.jpg
http://imageshack.us/a/img38/4494/imag0343p.jpg
http://imageshack.us/a/img132/9326/imag0348u.jpg
http://imageshack.us/a/img211/7349/imag0350c.jpg
DetailEF
11-11-2012, 03:31
Araç güzel olmuş maşallah.
NoSaDdicT
11-11-2012, 13:04
Maasallah, elinize saglik...
hızlı biten projelere bayılıyorum ALLAH kaza belas vermesin
Emre Ekrem
12-11-2012, 09:56
Başından beri hevesle takip ettiğim bir konu, maşallah gerçekten çok güzel bir proje oldu, sizin nezdinizde emeği geçen tüm arkadaşlara bende teşekkür ederim. Video var mı, sesi çok merak ediyorum
B.Battal
12-11-2012, 10:24
Artık fotoğraf değil video bekliyoruz! :)
Belgesel tadında keyifle izledim. Kazasız belasız binmek nasip etsin.
Uğur tekrardan maşallah. Allah kaza bela vermesin. Ankaraya bekliyorum :)
Kendinden çok bahsettiricek az kaldı :)
vay maşallah, baştan sona soluksuz okudum. Başın sağolsun, Allah kimseye yaşatmasın.
Aracın çok can yakacak, parmakla gösterilecek, tabi bilen tarafından, kazasız belasız ağız tadıyla binmek nasip olur inşallah
Uğurcum harika ilerliyorsunuz fakat birkaç şeyi çalıştırmadan düzeltmekte fayda var
Birincisi ve en önemlisi ceminde dedigi gibi arkadaki krank havalandırma kutusunu iptal edip yerine catch tank yapmanız ve istersen cemin elinde hazırı var EG den çıkan anlaşın aranızda onu al derim
ikincisi okadar parça alıpta emme manifoldundan kaçman dikkatimi çekti resmen yazık etmişsin beygirlere
üçüncüsü de hocanın yaptıgı hatanın aynısı Egzost sistemin çok yanlış
Bunlar benim görüşlerim uyuşmaya bilirsiniz sizler dahada iyi biliyor olabilirsiniz de belki ben yanılıyorda olabilirim o yüzden kızmadan dikkate alırsan ilerde pişman olmazsın
Kolay gelsin
uygun egzost sistemi nasıl olmalı peki sizce minik abiler?
Cut Out olmadan olan hepsi uygun cutout olucaksada önde olmalı en arkada değil
Uğurcum harika ilerliyorsunuz fakat birkaç şeyi çalıştırmadan düzeltmekte fayda var
Birincisi ve en önemlisi ceminde dedigi gibi arkadaki krank havalandırma kutusunu iptal edip yerine catch tank yapmanız ve istersen cemin elinde hazırı var EG den çıkan anlaşın aranızda onu al derim
ikincisi okadar parça alıpta emme manifoldundan kaçman dikkatimi çekti resmen yazık etmişsin beygirlere
üçüncüsü de hocanın yaptıgı hatanın aynısı Egzost sistemin çok yanlış
Bunlar benim görüşlerim uyuşmaya bilirsiniz sizler dahada iyi biliyor olabilirsiniz de belki ben yanılıyorda olabilirim o yüzden kızmadan dikkate alırsan ilerde pişman olmazsın
Kolay gelsin
Öncelikle iyi dileklerin için çok teşekkür ederim Hilmi'cim.
Krank havalandırma ve emme manifolduna gelince, belirlediğimiz güç hedefi için gerekli olmadığını düşündük. Bu biraz da maddiyatla da alakalı tabiki. Setup'ın 2. etabında üst taraf + şanzumana girişicez zaten Rab'bim kısmet ederse. O zaman Victor X, krank havalandırma, Mfactory Final Drive, Boğaz Kelebeği, güzel bir egzantrik seti(gsr olur, itr olur, skunk2 pro 1 olur,...vs) yavaş yavaş bakacağız.
Egzoz sisteminde de haklısın fakat cutout'u ön tarafa koymak hem biraz riskli hem de biraz meşakâtli. Isıdan bozulan, orta kısma takıldığı için yere yakın olup sürtülen çok cutout biliyorum. Zaten cutoutsuz sistem de yapsak, araç GÜNLÜK kullanılacağı için illa ki 76mm düz boru + sona bir susturucu ile kullanılacaktı. Bu sistem de ona çok benziyor, sonda susturucu yok, direkt free flow en sonda o kadar.
Cutout + 60'lık susturucunun tek esprisi, basmadan ve şehiriçi kullanımda baş ağrıtmasın, polislere başımı belaya sokmasın. :)
Kızmak falan ne demek, çocuk muyum yahu, her türlü eleştiri ve fikire açığım her zaman olduğu gibi. Hepimiz gibi ben de Rab'bimizin bir Kul'uyum, tabiki benim düşünemediğim, gözümden kaçan şeyleri başkaları düşünür ve görür, ben zahmet edip bilgilerini paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim.
Bu arada birazdan, yüksek istek üzerine marş videosu geliyor. :)
Bıyrın taze taze, 1080p olarak da izleyebilirsiniz. Pek birşey yok tabiki, daha yapılacak birçok şey var, bu sadece kaçakları kontrol etmemiz, fanı çalıştırdığımız ilk marşımız. Hatta videonun sonunda da duyarsınız, downpipe sonrası bir sensör deliğimiz açık kaldı, ona tıpa alırken yaptık marşı, duman da ordan geliyor. Onu da kaldırıp taktık.
85Y6caCZn9o
Ayrıca link: http://www.youtube.com/watch?v=85Y6caCZn9o
Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun, şuana kadar herşey yolunda. Emeği geçen, destek olan herkese tekrardan çok ama çok teşekkür ederim. Yakında yeni foto ve videolarla konuyu güncellemeye devam edeceğim. :)
Hadi bakalim sesi de duyduk, Allah utandirmasin... Artik son dokunuslar kaldi... :)
Tekrar hayirlisi olsun kardesim, güle güle kullan. Allah nazardan saklasin.
helal olsun 41 kere maşallah kazasız belasız ağız tadıyla binmeniz dileğiyle
CinAli_06
14-11-2012, 13:57
hey maşallah!
Sparco34
14-11-2012, 14:21
öncelik başın sagolsun dostum
baştan sonra kadar takip ettim acaba bugün ne oldu falan fılan diye sırf senin için üye oldum sayılır :D kazasız belasız sürüşler amman dikkat ona göre sonuçta geri kalanların yanında sen varsın başarıların devamını dilerim :D:D
hay maşallah. kazasız belasız.
Sparco34
14-11-2012, 14:35
hay maşallah. kazasız belasız.
laaa beykozlu ne işin var burada:D
Bugünkü gelişmelerden ufak kareler... :)
http://imageshack.us/a/img525/4360/imag0389u.jpg
http://imageshack.us/a/img18/684/imag0391f.jpg
http://imageshack.us/a/img6/1029/imag0395o.jpg
http://imageshack.us/a/img545/8272/imag0396w.jpg
http://imageshack.us/a/img24/888/imag0397s.jpg
http://imageshack.us/a/img600/5180/imag0400v.jpg
http://imageshack.us/a/img401/8486/imag0399w.jpg
http://imageshack.us/a/img843/2929/imag0405c.jpg
olm şaka maka çok güzel oldu lan :D
sticker dedi birisi.
olm şaka maka çok güzel oldu lan :D
sticker dedi birisi.
E sendeeeen ötürü be yaaa(trakya şivesi). Hadi yapak. :)
maşallah abi allah utandırmasın tahmini güç nedir ?
Maşallah Allah utandırmasın, kaza bela vermesin. Spoon'ları geri almamışmıydın abi sen? :) 16" Spoon'a dönmen taraftarıyım ben açıkçası :D
Maşallah Allah utandırmasın, kaza bela vermesin. Spoon'ları geri almamışmıydın abi sen? :) 16" Spoon'a dönmen taraftarıyım ben açıkçası :D
Geri almak ? Hep bendeydi zaten. :) Spoon'lar güzeldi evet ama 16"'de malesef ülkemizde lastik opsiyonu çok kısıtlı. Şimdilik böyle bir jant seçimi yaptım, kısmetse ve uygun denk gelirse gene aynı Spoon'ların 17'sine geçerim. :)
Bu arada teşekkürler.
Mutlu KOÇER
15-11-2012, 23:41
Masallah kardesime sorunsuz devam eder insallah. Yalniz sormayi unuttum bushing kitleri taktinizmi, taktiysaniz en cok hangi parca ugrastirdi.
Masallah kardesime sorunsuz devam eder insallah. Yalniz sormayi unuttum bushing kitleri taktinizmi, taktiysaniz en cok hangi parca ugrastirdi.
Apo ustaya sorucan onu, arka travers takozları. :D Takıldı bushing kit komple. :)
Geri almak ? Hep bendeydi zaten. :) Spoon'lar güzeldi evet ama 16"'de malesef ülkemizde lastik opsiyonu çok kısıtlı. Şimdilik böyle bir jant seçimi yaptım, kısmetse ve uygun denk gelirse gene aynı Spoon'ların 17'sine geçerim. :)
Bu arada teşekkürler.
215/45R16 olarak bulunabilir aslında, tabi biraz daha tuzlu olur 17" teki ebatlara göre :) Hayırlısı diyelim o zaman, yüzlasa 17" Spoon gelmişti sanırım geçenlerde bizim ae101 nickli Cem söylemişti diye hatırlıyorum, aklında olsun :)
215/45R16 olarak bulunabilir aslında, tabi biraz daha tuzlu olur 17" teki ebatlara göre :) Hayırlısı diyelim o zaman, yüzlasa 17" Spoon gelmişti sanırım geçenlerde bizim ae101 nickli Cem söylemişti diye hatırlıyorum, aklında olsun :)
Tuzlu olması problem değil, ben de 205/40/17 Michelin Pilot Sport 3'leri çok ucuza almadım zaten, ama 215 taban(ne yanak olursa olsun) takmak için işlem gerekiyor. Problem orda zaten. :)
Bilgi için de teşekkürler, Cem zaten yanlış bilmiyorsam bizim Mert Abi'nin(H&M Garage'da) çalışıyor, görüşüyoruz ara sıra.
Tuzlu olması problem değil, ben de 205/40/17 Michelin Pilot Sport 3'leri çok ucuza almadım zaten, ama 215 taban(ne yanak olursa olsun) takmak için işlem gerekiyor. Problem orda zaten. :)
Bilgi için de teşekkürler, Cem zaten yanlış bilmiyorsam bizim Mert Abi'nin(H&M Garage'da) çalışıyor, görüşüyoruz ara sıra.
Aynen, orda çalışıyor Mayıstan beri hemen hemen. 205/45R16 daha da kolay bulunabilirdi bir de tabi ama hayırlısı diyelim, böyle de güzel :)
Aynen, orda çalışıyor Mayıstan beri hemen hemen. 205/45R16 daha da kolay bulunabilirdi bir de tabi ama hayırlısı diyelim, böyle de güzel :)
Tamam doğru hatırlamışım sevindim. :)
Yavaş yavaş dışarıya da el atarım zaten, şu maddi yükü atlatayım da araba bende nasılsa, zamanla yaparım herşeyi. :)
ugur oem teşleme ile mi devam ediyorsunuz?
müdür az binsin yaw :D
kanka hayrlı olsun aradın sarzım bıtmıstı mukemmel olmus bıtmıs:)
Gökhan Bilgin
17-11-2012, 15:24
Hayırlı olsun mutlu son ile bitmesi güzel sorunsuz sıkıntısız gazlarsınız inşallah :)
akın aktas
17-11-2012, 19:15
gercekten cok guzel bı proje ıyı gunlerde kullanın.
Bu akşam rodaj map'imizi attık... 4000rpm redline ile rodaja haftaya başlarım artık, ufak tefek 1-2 detayı ve muayenesi kaldı kısmetse. :)
Spyshot-vari :P
http://imageshack.us/a/img16/615/imag0419burst002.jpg
http://imageshack.us/a/img707/7491/imag0421burst002.jpg
Aynen Erol'um, oem ateşleme devam. :)
müdür az binsin yaw :D
Abem NOOOOO, az binmek out, çok binmek in. :D
Hocam söyleyecek söz bulmak ta zorlanıyorum...
Allah emeklerini, çabalarınızı boşa çıkarmasın. Kazasız, Belasız ve Cezasız günlerde güle güle kullanırsınız inşallah.
Çok ama çok güzel her aşamasını tek tek inceledim :)
Gerçekten şahane bir proje olmuş sizinkisi :)
Purmol35
18-11-2012, 19:49
Bütün yapılanları inceledim ,emeği geçen herkes in emeğine sağlık gerçekten iyi iş çıkartmışsınız. Kazasız belasız. İnşallah cadde de denk geliriz de arkadan uzayışını izlerim :) .
Aynen Erol'um, oem ateşleme devam. :)
Abem NOOOOO, az binmek out, çok binmek in. :D
yavrum çok binmek in se :)
ateşleme almaya başla :) yetmiyecek
yavrum çok binmek in se :)
ateşleme almaya başla :) yetmiyecek
Hallederiz Erol'um, şu rodaj bitsin de hele hehe :D
Bu arada Özgür Varol panpam ayaküstü, ışıklandırması berbat bir ortamda beni kırmayıp bir fotomu çekiverdi, ufak-tefekler bitsin güzel photoshootlar olacak kısmetse. :)
Tekrar teşekkürler Özgür'üm. :)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/665933_10151244176567708_1622919054_o.jpg
DelSolOnur
21-11-2012, 10:26
Maşallah allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin
Vizemizi yaptırdık, coiloverlarımızı düşürdük ve ayarladık, coilover kılıflarımızı taktık, ön düzenimizi yaptırdık, sonra Arzum Dizayn Birtan kardeşimin yanına gidip son ince dokunuşları gerçekleştirdik.
AU Vtec-T artık resmi olarak yollarda. Yapımda ve emeği geçen herkese tekrardan teşekkürler. :)
http://imageshack.us/a/img211/6200/imag0435.jpg
http://imageshack.us/a/img7/9413/imag0441burst002.jpg
http://imageshack.us/a/img805/4087/imag0439i.jpg
Daha birkaç ufak eksiğimiz var ama artık acelemiz yok, yavaş yavaş herşeyi halledicez...
exvitermini
21-11-2012, 23:20
maşallah kazasız belasız kullanırsınız inşallah...
abi arabanın son halini görünceki halim ; http://inciswf.com/1292364839.swf
abi arabanın son halini görünceki halim ; http://inciswf.com/1292364839.swf
koltuktan düştüm hahahaha
GoKaLp_ZZ
21-11-2012, 23:41
Emeğinize sağlık Maşallah iyi toplanmış araç ;)
Başınız sağolsun Mekanı cennet olsun Babanızın...
koltuktan düştüm hahahaha
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=534447343234559&set=a.497927656886528.121314.114972728515358&type=1&theater
yavaş yavaş podyumlarada çıkmaya başladın abi ufaktan :D
_driver_
22-11-2012, 00:05
son fotoya bayıldım
maşallah gözünüz aydın
Maşşallah
İstediginiz gibi sonuclara ulaşırsınız inşallah :) emek zaman para harca harca bitirememişsiniz
41 kere maşallah sonsuz emek harcanmış Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin hayırlı olsun.
gercekten cok güzel bir proje tebrık edıyorum. kaybınız için üzüldüm. baştan sona butun msj ları buyuk bır zevk ıle okudum. başarılarınızın devamını dılıyorum. güzel videolarınızı beklemekteyız :)
Rodajdayız artık arkadaşlar. 112km oldu. :D Rodaj bitsin gerekenler yapılacaktır arkadaşlar hiç merak etmeyin. :)
Sizi son halinden birkaç foto ile başbaşa bırakayım...
Ortadaki EGT kırmızısı ile değiştirildi, Pioneer 3600MP'miz de artık emekli oldu, yerini yeni teknoloji JVC KD-R626'ya bıraktı...
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/175582_10151245839122708_40799336_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/215863_10151184801363106_1372473572_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/283376_10151184801123106_394227587_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/63775_10151184808833106_1379507773_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/542582_10151184801153106_1142220448_n.jpg
Eh fena değil işte. :D
Rezistör kutusu ne oldu? Rezistör kutusu?
son resımlerden arac ıcı resmı alabılırmıyım acaba :) ?
karsiyakaliozi
24-11-2012, 11:37
çok güzel proje olmuş allah kaza bela vermesin izmirimizden böyle güzellikler çıkmasıda ayrıca sevindirici maşallah diyelim.
Draniela
24-11-2012, 16:00
taşşşş gibi olmuş maşallah , kazasız belasız sürüşler
kokpitin göründüğü fotoğrafa baktıııım baktıııım baktıım :) facebook'ta sayfamda paylaşabilirim dimi abi :)
Purmol35
24-11-2012, 19:02
Bugün ikiler hondaya geldiğinizde gördüm aracı maşallah görüntü olarak ta ses olarak ta çok iyi ,yürürünü göremedim ama olsun :) Sanayiye gelirken temennim aracı görmekti şans eseri de gördüm . :) Tekrardan maşallah kazasız belasız :)
bugratemel
26-11-2012, 00:15
kokpitin göründüğü fotoğrafa baktıııım baktıııım baktıım :) facebook'ta sayfamda paylaşabilirim dimi abi :)
canlısı daha güzel hemde şoför koltuğuna oturdunmu ımmmhhh :D :D akşam vaktiydi ama güzel oldu maşlh
silver bullet gümüş mermi
çok yakında sinemalarda :D
Eh fena değil işte. :D
Rezistör kutusu ne oldu? Rezistör kutusu?
Sus kafa göz gircem bah :D
canlısı daha güzel hemde şoför koltuğuna oturdunmu ımmmhhh :D :D akşam vaktiydi ama güzel oldu maşlh
silver bullet gümüş mermi
çok yakında sinemalarda :D
Nereye çok yakında ? Rodajın daha ucundan tuttuk. :D
Son fotolar cok guzel ugur ,tekrardan hayırlısı neyse öyle olsun dostum.Fakat sol direkteki alarm pipisini allah aşkına indir konsol arasına(torpido direk)
Bide wideband ayağı aşırı mantıklı olmuş ama ben esner diye dusunuyorum esnemiyosa zaten sorun yok :D
Son fotolar cok guzel ugur ,tekrardan hayırlısı neyse öyle olsun dostum.Fakat sol direkteki alarm pipisini allah aşkına indir konsol arasına(torpido direk)
Bide wideband ayağı aşırı mantıklı olmuş ama ben esner diye dusunuyorum esnemiyosa zaten sorun yok :D
Pipiyi relocate edicez sorun yok. :D
O da geçici, esnemiyor zaten de pod ayarlıcaz ona da. Daha 1-2 parça eksiğimiz de mevcut, öylesine yaptık bir photoshoot, Özgür Varol pampamın ellerine sağlık. Öylesine dedim de gene 3-3.5 saat gitti, fotoların devamı da gelicek hatta. Ama bu inceden bir teaser tadında.
Bu proje bitmez. :)
Mermi akşam gezisine geldi maşşallah müdür :)
http://i487.photobucket.com/albums/rr239/snrcvk/4C78A9CE-92F5-4F95-8F89-32ED2C2A795A-30768-000008ED757EFE46.jpg
sinanbaysal
28-11-2012, 23:20
Zımba olmus masallah tek tek butun ayrıntılarına kadar okudum(***** vıze donemı yarında cok onermlı sınavım var ama kendımı alamadım 1-1,5 saatımı aldı:D) Emegınze saglık basta size ve Gokhan abiyede cok cok saygılar :)
Göstergeler depo mu?
ProSport. Çok memnunum bu göstergelerden açıkcası. :)
ulasstoprak
29-11-2012, 13:48
Karton fiber kaput yakışır.. Gelde bi tur binelim..
Ben el-işi kağıdı ve mukavvua ile kaplıcam kaputu, orjinal bir görüntü vericem. Üstüne de özlü sözler yazıcam...
Ö.öztüRk
29-11-2012, 14:21
maşallah tek tek takip ettiğim bi araç çok iyi işçilik çıkardınız gökhan'a helal olsun diyorum çok uğraş verdi allah utandırmasın kazasız belasız cezasız ;)
maşallah tek tek takip ettiğim bi araç çok iyi işçilik çıkardınız gökhan'a helal olsun diyorum çok uğraş verdi allah utandırmasın kazasız belasız cezasız ;)
saol kardesım nedemek yav ben cok bişi yapmadım adamlar motor topladı bızımkısı işmı :)
Allah kaza bela vermesin kardeş
Maşallah diyelim nazar deymesin.. bütün aşamaları sırayla inceledim. verilen emeğin karşılığını almak çok keyifli olmuştur..güzel günlerde kullanırsın inşallah.
onurcool
30-11-2012, 16:18
Maşallah allah kazabela vermesin...
Vay bee. :)
Projenin sonunda bitmesine çok sevindim. :) Hayırlı olsun. :) MaşAllah. :)
Birde bitüselfi İzmir'de nereden temin ettiniz acaba? :)
musti2jz
30-11-2012, 21:17
maşallah abi çok güzel olmuş emeğinize sağlık.
Vallahi arkadaşlar tebrik ediyorum proje dedikleri 3-4 yıl sürüyor bitmeden vaz geçiliyor genellikle.. Siz hem erken bitirdiniz hemde 'bence' çok iyi bir sonuç aldınız.. Artık bitti diyormuyuz şimdi.. :)
Masallah abi sonunda bitti demek hayirli olsun gule gule kullanmak nasip etsin Allah :)
ok gibi olmuş ok ok, maşallahhh...
JosephuS
30-11-2012, 22:41
Kazasız belasız..
ALLAH nazarlardan saklasın..
maşallah ALLAH kaza bela göstermesin. sıkıntısız birşekilde binmek nasip eder inş. yüce ALLAH
kardeşim gözün aydın, tekrar eski günlerinizden bile daha iyi olmanıza çok sevindim ve bunca uğraş sonucu Rabbim hayırlı, uğurlu, güle güle binmeyi nasip etsin inşallah :)
emrem123
03-12-2012, 09:58
Hayırlısıyla Kazasız belasız Sıkıntısız kullanmanı nasıp etsın allah .Emegıne saglık
maverick2305
09-12-2012, 09:46
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.bence tek yapılması gerekenler kapı kolu,çıta,marşbiyel ve plakalığın olduğu kısmı orjinal siyaha çevirmeniz olucaktır bu ayrıntılar bence arabayı çok daha güzel gösteriyor.
-HAKTAN-
23-12-2012, 21:56
Beşiktaş baskı app çok yakışır :)
Buyruuuun sıcak sıcak :)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/614548_10151270653197708_2033990119_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/278165_10151281527682708_1066695072_o.jpg
zafer1905
24-12-2012, 08:18
maşallah baya emek vermişsiniz
Rodajımız bitti sanırım, rodaj sonrası ayar yaparkenden ufak bir "bukle"... 2-3-4 yapıyorum, 5'e atamıyorum(heyecan :D) ama olsun ben halimden memnunum...
Tekrardan başta Özdin Abi'm, Kağan kardeşim ve Cem Abi olmak üzere, emeği,yardımı,neşesi dokunan herkese tek tek teşekkürler...
tbnJ-v0f2ic
AU Yollarda ;) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=tbnJ-v0f2ic)
punto_multijet
30-12-2012, 20:43
Kardesim masallah...
kazasız belasız canım kardeşim.... çok emeğin var bu arabada... bu günkü mutluluğunu fazlasıyla hakettin.... allah güle güle ağız tadıyla kullanmak nasip etsin inşallah.... maşallah...
Hepinizden Allah razı olsun, Rab'bim hepinize daha iyilerini nasip etsin... Senin emeğin benden fazla Abi'm, tekrardan el(ler)ine(ze) sağlık. :)
1. mesajı editleyip parça listesini de ekledim arkadaşlar...
Deepblue
30-12-2012, 22:29
MaşAllah keyifle takip ettiğim bir projeydi bitmiş hayırlı olsun sesten'de kendini belli ediyor zaten hayırlı olsun :)
Yapistir.......:)
emeğin çok... ilk fırsatta turlayın bi :)
Onun kaçarı yok zaten Abim, Gökhan'a başka sözüm de var, ikisini de yapıcam kısmetse... :)
by_hayali
31-12-2012, 08:02
Maşallah çok emek verdiniz çokta güzel oldu Allah ağız tadıyla gazlamak nasip etsin :)
Basınç ne alemde burada?
Saol ozdin abi..biraz derslere yogunlastm gorusunce ugurla turlicaz:)
estremoo
12-01-2013, 15:27
[B][FONT="Comic Sans MS"]Konunun tamamını inceledim gerçekten de çok iddalı bi proje olmuşş çok büyük emek ve büyük sermaye gökhanında payı büyük onuda tebrik ediyorum ....ayrı olarak emeği geçen herkeze helal olsun....sabihinide tebrik ediyorumTR ye bu sekılde bı arac daha kazandırdığı için...allah kaza bela vermesin...[/FO
Kral yokmu yenilik .gecen ilk defa bindim araba sifir gbi gidiside mukemmel 3te sardik bayagi:kazasiz belasz kingo fto cekelim bi ara)
sedat2626
07-03-2013, 20:10
Konu başlığını çok beğendim özellikle Gümüş merminin yeniden doğusu
kral_mzk
07-03-2013, 22:52
sıkılmadan tek tek her sayfaya baktım elllerinize sağlık gerçekten. Her noktasında ayrı bir emek :)
Batw0han
08-03-2013, 08:17
Kazasız belasız kullanın inşallah gerçekten çok güzel bir proje olmuş.
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar... Daha iyileri sizlerin olur inşallah. :)
3. sayfada yorum yapmıştım daha uzun sürer diye birdaha bakmamıştım açınca şaşırdım zaman çabuk geçmiş baştan tekrar okudum araca maşallah yardımcı olan herkesin emeğine sağlık , izmire gelip proje yapasım var :D
63owen63
08-03-2013, 09:01
İlk sayfalarda da yazmıştım, epeydir göz atmamıştım, tekrar okudum. Allah utandırmasın bundan sonrasında da, çok güzel oldu :)
Gökhan'ın da ellerine sağlık,:)
merakımdan soruyorum kimse yanlış anlamasın lütfen ; project carsda maşallah , süper , hayirli olsun vs vs tarzi yazmak serbestmi oldu?
B.Aktepe
08-03-2013, 13:12
merakımdan soruyorum kimse yanlış anlamasın lütfen ; project carsda maşallah , süper , hayirli olsun vs vs tarzi yazmak serbestmi oldu?
Vallahi önüne geçemiyoruz artık malesef, insanlarımız anlamak istemiyor.
Bende o yüzden artık karışmıyorum, yoruldum açıkçası.
kötü olmuş sayfalarca maşallah yazisi okumak.. kısmet o zaman teşekkürler açıklama için.. :)
serdar_yuksel06
11-10-2013, 13:28
Konuyubi hortlatalım :) yokmu yenilik hiç araçda
Levent Güre
20-10-2013, 00:33
Araçta çok emek var Allah kazabela vermesn
Araç Ne durumda acaba
rodaj dan sonra fazla gazlama videosu izleyemedik
cok guzel emek harcanmış bir proje
uzun zamandır sesiz kaldı merak ettım.
Gökhan Bilgin
29-12-2014, 22:15
Severek takip ediyorduk konuyu bende merak ediyorum umarım bir sorun çıkmamıştır.
Aracın bir sorunu yok çok şükür. Bir şanzıman badiresi atlattık ama onun dışında herşey yolunda. Bu hafta vizesiyle uğraşacağız hayırlısıyla. Setup'ta da ufak bir değişikliğe gittik, üst kapak olarak,...vs. Yakın zamanda, güncel durumlar hakkında bilgi veririm.
Aracın videosunun olmamasının başlıca sebebi benim uğraşmamam. Yoksa 2 yılı ve 8000km'yi devirdik çok şükür. 8000km de araç 2. araç olduğu için, sadece gazlama üzerine. İzmir'deki arkadaşlar ara ara görürler. :)
Ozan Özer
30-12-2014, 22:54
3gen cidden çok Programlı çalışmış :) ellerinize sağlık..
Güç olarak ne değerlerde
Bolkar1st
02-01-2015, 20:21
çok güzel bir çalışma olmuş elinize emeginize saglık ama meraktayız suanda son durum hakkında :)
Aracın bir sorunu yok çok şükür. Bir şanzıman badiresi atlattık ama onun dışında herşey yolunda. Bu hafta vizesiyle uğraşacağız hayırlısıyla. Setup'ta da ufak bir değişikliğe gittik, üst kapak olarak,...vs. Yakın zamanda, güncel durumlar hakkında bilgi veririm.
Aracın videosunun olmamasının başlıca sebebi benim uğraşmamam. Yoksa 2 yılı ve 8000km'yi devirdik çok şükür. 8000km de araç 2. araç olduğu için, sadece gazlama üzerine. İzmir'deki arkadaşlar ara ara görürler. :)
Şekulüm diyosun yani... :D
Şekulüm diyosun yani... :D
Yok be ya, ne haddime... :D
Özellikle konuyu uzun zamandır güncelleyemedim, kusura bakmayın. Arada birçok şey yaşandı(kendi hayatımda), çok fazla detaya girmeyeceğim, ama şanzuman(4. vitesi inceden öptük :p) ve iç aks sorunu dışında sorun yaşamadım arabada daha bu zamana kadar ÇOK ŞÜKÜR.
Arabayla uzun zamandır ilgilenemememin en büyük sebebi, okula dönüp diplomamı almam, iş arayışları, günlük için 2. bir araç alıp(belli bir süre sonra Honda'ya günlük binmeye kıyamadım) biraz da onunla uğraşmamdan.
Yaklaşık 1 sene kadar önce motordaki bazı eksiklerimizi giderdik. Üst taraf, daha önce bazı arkadaşlar tarafından da belirtildiği üzere biraz zayıftı.
Edelbrock Victor X Intake Manifold
Skunk2 68MM Throttle Body
Skunk2 Tuner Stage 1 Cams
Skunk2 Vavle Spring & TI Retainer Kit
Supertech Intake & Exhaust Valve Guides
Ferrea Flat Top Valves(OEM size)
Supertech Valve Seals
Şanzumanı değiştirirken Synchrotech carbon senkromençlerimizi de taktık bu arada.
Arada atladığım, unuttuğum ufak tefek eklemeler, geliştirmeler olabilir, kusura bakmayın.
Üst tarafı biraz daha şenlendirdik yani. Ayarlı kasnağa ve oversize sübaplara gerek duymadım, ***** gözüm hiçbir zaman çok güçte olmadı. Keyifli, uzun ömürlü olsun yeterli. Sonuçta 16psi peak, 14.8-14.9psi cont. kullanıyorum şuanda aracı. Fazla güce gerek olduğu zaman basınç açarak da ulaşılabilir istenilen güçlere. Belki ilerde, ayarlı kasnak alıp, timing ile egzantriklerden alınacak maksimum verim elde edilebilir, full boost devri biraz aşağı çekilebilir,...vs. fakat dediğim gibi şimdilik gerek yok.
Ben hariç, aracın ağırlığı 1210kg. Ben de aşağı yukarı 150kg'yum. Yapılabilecek daha birçok şey var fakat, lowboost bir setup, komple takılı, ses sistemli(bass, amfi,..vs.), izolasyonlu, klimalı, ağır sayılabilecek bir ağırlık ile bile ben performansından gayet memnunum.
Aracın son birkaç aydır içinde bulunduğu durum:
http://i.imgur.com/hNwuUq7.jpg?1
http://i.imgur.com/snVQymB.jpg?1
Son halinden birkaç kare:
http://i.imgur.com/o46uZRf.jpg?1
http://i.imgur.com/lOyqRKu.jpg?1
http://i.imgur.com/Jbjb6yV.jpg?1
Dün baktık havalar güzel, ben de 2,5-3 aydır aracı kullanmıyordum, aracın durumunu merak edenler de var madem, çıkalım bir durumuna bakalım dedik Tuner'ım Emrecan ile. Anıl da sağolsun video çekmiş. Makarasına boş yolda 3 korna bile bastık. :) Bu arada son 1 yıldır kahrımı, nazımı çeken Honda Masters ekibine de buradan teşekkür ederim.
Şuanda yaz ayarındayız, avansımız kısık yani. Araçta 3 kişiyiz(beni de sayarsak aslen 4). Toplam ağırlığı tahmin edebiliyorsunuzdur kanımca. :) Vize işleri bitince biraz daha gıdıklayacağız kısmetse. Soğuk havanın nimetlerinden faydalanmak lazım. :)
http://www.youtube.com/watch?v=NQw5SKfCP6Q
Son olarak ek bir bilgi vermek istiyorum. Roll yapmak, yarışmak,...vs. Benim için hep 2. planda olmuştur. O yüzden aracımın pek videosu yok, sağda solda fazla görülmez. E niye yaptın bu arabayı o zaman ? diyeceksiniz, onun da sebebi biraz özel o yüzden fazla detaya girmeyeceğim. Aracımı arada bir çıkartırım, arkadaşlarımla, dostlarımda biraz gazlarım, onlarla birlikte eğlenirim, sonra getirir garajına sokarım. Bu da benim seçimim. Herkesin keyif aldığı şeyler farklıdır.
Benim en büyük aldığım keyif, yanıma bindirdiğim dostumun, arkadaşımın, gazladıktan sonra yüzünde gördüğüm gülümsemedir. Onun keyfinden keyif alırım. Bu kesinlikle hava atmak değil, beraber eğlenmek benim için. Yoksa araba zaten benim, çıkarır istediğim zaman gazlarım. Ama kesinlikle onu geçerim, o beni geçer, atar - gider yapmak, kesinlikle ne harcım, ne de keyif aldığım birşey değil. Ben kendi neşeme bakarım, hırs ile girilen hiçbir işten de keyif alınmayacağını bilirim. Nazara da inanıyorum, biraz da onun etkisi var sanırım.
Neyse çok uzattım, kusuruma bakmayın. Herkese iyi günler dilerim. :)
Gökhan Bilgin
06-01-2015, 14:48
Sevindim abi video'yu görünce uzun yıllar garajında durur umarım :)
mert1612
06-01-2015, 17:01
yürüyen beygir çiftliği mübarek :D izmir olarak biz biliyoruz arabanın giderini o yeter. maşallah uğur abi kazasız belasız :)
Bolkar1st
06-01-2015, 19:55
video yeterli oldu sorularımıza :) acaba kaç bar basıyorunuz birde kaç hp güç aldınız benimde kanıma girmiyor degil turbo işi ama zahmetli ve maliyetli hem motorum saglıklı allaha şükür :)
Uğur çok güzel gidiyo, keyifli gezmeler sana :)
131mirafiori
13-01-2015, 22:44
Aynadan gözüken surat ifaden zaten her şeyi özetliyor abi maşallah :)
type-RRR
14-01-2015, 08:16
maşallah maşallah :)
gayet tadında gidiyor bencede hiç bozma dedıgın gıbı risklere gerek yok :) 5 kesici çok iyi maşallah nazarımız değmesin :)
bLackModeL
14-01-2015, 11:02
emrecan abımın cok sevdıgı ve onu mutlu eden bı proje :D gayet keyıf alıyor anlatırken detayları kendınden ogrenmıstım maşallah :D
Emre Ekrem
14-01-2015, 14:06
Çok güzel yürüyor, maşallah ayrıca düşüncelerinize tamamen katılıyorum.
Burak Demirci
15-01-2015, 00:54
güzel gidiyor abi herzamankı gibi frenle yoltutuşuna hasta kaldığım arabadır sırf bu yüzden birtanede yine vti alasım var