Orijinalini görmek için tıklayınız : 350 z yükleme
Patisever
02-09-2012, 21:55
selamlar arkadaslar geçen konusu olan bir 350 z war arkadasımda araçda sadece headers war port v.s mevcut değil bu araç için en sağlıklı yükleme nasıl yapılır bilgili tecrübeli arkadasların yorumları yönlendirici olacaktır
örneğin piston sıkıştırma ne olmalı vede polish işlemi diğer araçlardaki gibi werim verirmi diye sorumu açabilirim
Hakan Girginer
02-09-2012, 22:02
En sağlıklı yükleme patates çuvalı ile yapılır.
Bu arada, V harfinin suyu mu çıktı? V yerine w yazınca daha mı havalı oluyorsun?
Patisever
02-09-2012, 22:06
alışkanlıkdandır ne kadar bu kadar takıldın hayırdır sanırım yasınız 50 abi diye hitap edeyim konuya gelincede biraz bilgisiz bir kardeşimiz akabinde bende bu aracı cok tanımıyorum
Patisever
02-09-2012, 22:13
üfleyin gitsin.
tamam genç dediğini yapacağım ama sen fotoyu değiştir üflerken rüzgarı senide etkilemesin :)
şakası bir yanada konu çip olmasın ciddi bir işe baslamadan önce bilgi fikir alış verişi yapılmasını önemli gördük
tamam genç dediğini yapacağım ama sen fotoyu değiştir üflerken rüzgarı senide etkilemesin :)
o etkilemez de..
hakkında pek bilgi sahibi olmadığınız bir araçla karşılaşmak etkiledi beni esasında.
Bu konu ya kitlenir, ya çok kişi ban yer. Başlangıca bakılırsa.
Patisever
02-09-2012, 22:19
o etkilemez de..
hakkında pek bilgi sahibi olmadığınız bir araçla karşılaşmak etkiledi beni esasında.
doğrudur kardeşim zaten araçda inan piyasada öyle gezen bir araç değil sahibindende hiç ilanı bile olmamıstır umarım görürsün sende bir gün hatta fotosunu paylaşacağım aracın kendisinin
Patisever
02-09-2012, 22:20
Bu konu ya kitlenir, ya çok kişi ban yer. Başlangıca bakılırsa.
zannetmiyorum dostum neden dersen siyasi yada sportif bir çekişme durumu söz konusu olmadıgını düşünüyorum ki konuda çekişme durumu yok ortada sadece daha bilinçli tecrübeli ve bilgili arkadaslarımız bazı ön gördüğü fikir ve tecrübelerini dinlemek değerlendirmek ve yararlanmak istedik
minimal_freak
02-09-2012, 22:31
bencede üfleyin gitsin, 0,6 gibisinden, uğraşmayın piston miston
atmosferik bir yere kadar, yurt dışında bolt on turbo kitler var, ben olsam öncelikle 600$ lık bir ebay kiti ile başlardım, tatlı tatlı üfler, daha sonra neye ithiyacım olduğunu iyice görüp ona göre ileriye dönük plan yapmaya başlardım,
Emir_b16a
02-09-2012, 22:48
google da bi sürü markanın hazır kitleri mevcut onlar daha güvenli olacaktır diye düşünüyorum
muhakkak portları parlatmak o hacimde ektra sağlar ama ne kdr bunu ya yapan yada yaptıran bilir
350 z için 123871840 tane seçenek var atmosferikk turbo yada supercharger seçim tamamen bütçenize ve istediğinize bağlı değişir
Patisever
02-09-2012, 22:49
haklısınız arkadasım birde söyle durumu war 350 sahibi ama öyle aman aman bütçesi yok sadece paşaoğlunda bir headersi yaptırdı zaten rolling v.s gibi seylerdede bulunmaz biraz daha güçlensin diyor kendince ama orjinalliktende fazla uzaklaşmak istemiyor aynı zamanda maximum 70 80 hpler yeter gibi konustu diyebilirim
Emir_b16a
02-09-2012, 22:51
o zmn güzel bi filtre kiti bide uygun yazılımla sanırsam 300 hp leri yakalar belki üzerine bile çıkar
redbaron
02-09-2012, 22:55
o zmn güzel bi filtre kiti bide uygun yazılımla sanırsam 300 hp leri yakalar belki üzerine bile çıkar
stock zaten 300hp
Patisever
02-09-2012, 22:55
belirtmeyi unuttum beyin alınmıs durumda ama henüz takılı değil birde headers nacizane önerim suydu filtre krom free flow ara borular warex egzos egzantirik . port polish beyin piston yeterşi kadar doyuracaktır diye düşündüm
Patisever
02-09-2012, 22:56
stock zaten 300hp
287 hp falan diye biliyorum ama :rolleyes:
dediğin şeylerin maliyeti zaten tavsiye edilen bolt onu geçti eğer imkan varsa beyinde hazırsa güzel bi bolt on düşük basınc ufak turbo erotik alt devirler çok keyifli bir araç yapar :)
Patisever
02-09-2012, 23:01
dediğin şeylerin maliyeti zaten tavsiye edilen bolt onu geçti eğer imkan varsa beyinde hazırsa güzel bi bolt on düşük basınc ufak turbo erotik alt devirler çok keyifli bir araç yapar :)
:D doğru söylediniz benim aklımdaki buydu aslında öncelik atmosferik olmasından yana diyebilirim
Emir_b16a
02-09-2012, 23:05
stock zaten 300hp
287 olmasın :D bn öle hatırlıyorum :D % 10 artışla yaklaşık 300 hp civarıa gelir
redbaron
02-09-2012, 23:15
287 hp falan diye biliyorum ama :rolleyes:
2005 oncesi 287 , 2005 sonrası 300. Nissan 350Z - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_350Z)
sanzımanı biraz agır kalıyor ama ben olsam atmosferik yuklemeye para harcamazdım
zaten işlemli olan bir makinayı atmosferik yüklemek firması tarafından tune edilmemiş bir motoru yüklemekten çok daha zordur atmosferik olarak sebebine gelince aşağı yukarı bütün araçların fabrika çıkışı standart parçalarla %20 lerde bir töleransı vardır biz yaptığımız modifikasyonlarla o artıyı elde etmeye çalışırız fabrikanın kendi ürettiği yani na parçalarla ha sen ben o yolu seçmek istemiyorum ben standart parçaları değiştirip olası güç bandımı genişletmek ama o gücü kullanmak istemiuorum diosun bu çok mantıklı gelmedi bana şimdi sen piston ve egzantrikten bahsediyosun dediğin şekilde beyni zaten kullanacaksın enjektöre ihtiyaç duyacaksın eksoz sistemin yetersiz gelecek aktarmada sıkıntılar yasayacaksın volanın debriyajın hepsi girecek işin içine e bunlar olurken kolların rahatmı acaba içerde hep aklın orda olacak sonra yatakların stok neler yapıo acaba yağlaman hep tamamı yanni bu sıkıntıları her iki setuptada yaşayacaksın o yüzden gel olayı tümden düşün benim sana dediğim standar parçalarınla ufaktan üfleyerek kontrolü elden bırakmadan makinaya eziyet etmemen bolt on bin aracına ha bizimki tecrübeye dayalı tavsiyedir fikir ve zevk tamamen senindir :)
Ayrıca Atmosferik yüklemek para zaman ve sabır işidir gerçekten :)
Patisever
02-09-2012, 23:20
bilgiler için teşekkürler araç zaten bir arkadasımın resimlerini konuda en kısa sürede paylaşmak istiyorum zaten baslamadan önce sanırım atmosferik olarak baslamamak lazım fikri ağır basıyor gibi
ha atmosferikte şöyle olur uğraşırım dersen ama maddiyat önemli ne kadar harcamayı düşünüyosunuz herşeyden önce ? 380Rs muhtemelen sizin makinanızın yapısı üzerine stroke edilmiş bir makinadır araştırmadım tamamen tahmin ediyorum eğer öyle bişey varsa stroker kit ile emeğe paraya ve zaman değecek 3.8 litre bir atmosferik yapılabilir ? yani aslında öneri ve fikir bitmez herşeye açık maddiyat 1. plan