Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç konusunda yardım(fiorino, bipper, nemo)
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim üzere fiorino, bipper ve nemo marka araçlardan birini düşünmekteyim. ***** üçününde kasa yapısı aynı öyle olunca insan biraz kararsız kalıyor. öncelikle bu tür araçları düşünme sebebim malumunuz yakıt tüketimleri, az yaktıkları konusunda çoğunluk hemfikir. bu araçları kullanan yada yakından inceleyeniniz vardır mutlaka, bu fikirlerinizden faydalanmak istiyorum. artıları eksileri nelerdir? hangisinin motoru daha dayanıklı? kasaları birebir aynımı? kasanın patenti kimde? aşşa yukarı fiyatları nasıl? bu tar konularda yardımcı olursanız sevinirim...
fiat 1.3 multijet peugeot ve citroen 1.4 hdi motor kullanıyor. Kasa patenti fiatta diye biliyorum. bi tanıdığımızda yeni kasa doblo 1.3 multijet vardı fiorinoyla aynı motor start stop sistemi sürekli arıza çıkarıyordu baya uğraştı üzerine gitti 6 ay kadar sonra aracı geri iade edip parasını aldı. sorun start stop sistemi araç lambada vs bi yerde durduktan sonra tekrar çalışmamasıydı. defalarca aynı şeyi tekrar etti. tabi istisnalar kaideyi bozmaz midenizi bulandırmak gibi olmasın. ben bipper yada nemo derim :)
sercanışık
03-09-2012, 01:01
bızde cıtroen nemo arac var kasa patentı fıatta olmasına ragmen gayet keyıflı bı arac 70 hp olmasına ragmen hantal gorunsede kendı kasasına gore gayet ıyı hızlanması ve surusu var :D tek eksıgı esp olmaması baska hıcbır farkı yok
timucintt
03-09-2012, 01:06
alacaksan esp li modelini al... varsada mümkünse partikül fitrelisini....
İbrahim33
03-09-2012, 01:11
Konfor falan bekleme , yol tutuşu bekleme , performans bekleme , bagaj hacmi bekleme...
snan1910
03-09-2012, 01:24
2010 model fiorino var bizde. biz cok memnunuz.
kasa fiatin
motor 1,3multijet kendini kanıtlamış
yakit tüketimi ankara trafigi ortalama 5- 5,5lt arası
uzun yolda cok kastirip 4lt yi gördüm ben :) ama 110 civarlarında gidersen yakıt hemen artıyor.
biz alırken esp li model istedik eğer binicekseniz kesinlikle esp li olanlardan alın guvenliginiz icin
bizim araç suan 55000km de 5 kere serviste bakıma girdi rutin bakım dışı sorun çıkartmadı.servis biraz pahalı 10000km bakimi ort. 400tl son bakımı sanayide tamamen orj parcalarla 200tl tuttu
kisacasi aşırı bagaj lazım degilse, şehir içi rahat hareket etmek kolay parketmek istiyosaniz,bu tarzda ticari bir arac alcaksaniz fiorino öneririm..
Ertug_T.
03-09-2012, 01:52
fio iyidir :) motor başarılı uzun ömürlü..esp konusunda bende arkadaşlara katılıyorum..
Osman Bahadır
03-09-2012, 01:59
1.4 hdi motordansa 1.3 multijet'i her zaman tercih ederim. Hem zincirli olması, hem kolay ve ucuz tamir olabilen bosch enjektör ve pompaya sahip olması, hem motorun sorunsuz ve parçasının bol olması, üstelik fiorino ile birlikte esp'li alma olanağınızın da olması sebebiyle fiorino öneririm. 95'liklerde start stop standart. Olmazsa olmaz değil. Ben start stop'u özellikle aramam. Ama 95'liğin değişken geometrili turbosu ile motorun maksimum torkunu 1500 devirden itibaren vermesi çok daha rahat ve esnek bir kullanım sunuyor.
Nemo kullanicisi biri olarak tavsiye ederim psa motor var bakimlari duzenli olursa sorun cikmaz debriyaji narin biraz sikayetim o fiorino alirim suan alicak olsam
Fio :)
Test ADAC, Nemo Bipper Fiorino [SUB ITA] - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3Ir-y2oPXbA)
3Ir-y2oPXbA
hem fıorıno hemde 1.9 connect aldım bu segment te ama fıorıno yu tavsıye edebılırım yalnız bagaj hacmı bekleme yakıt konusundada uzmıcek degerlerde dır yakıtı :)
Yol tutuşu gayet iyi öyle bir kasa yapısına rağmen bence hatta fazla bile iyi esp sizi moose dan geçememş olsa da :)
Yaklaşık 3 aydır fiorino 1.3 Multijet Combi mix kullanıyorum. 5000 km'ye kadar yakıtı neredeyse 0,40 kuruş civarındaydı km başına klima açık. Ama şimdi 6000 kusur oldu km ve 0,25 kuruşlarda falan. Çok memnunum günde ortalama 350-400 km yapıyorum şehiriçi/şehirdışı karışık. Yol tutuşu, ivmelenmesi kliması falan gayet başarılı. Konfor çok kötü olmasa da güzel ticari olmasına rağmen tatmin edici. Tavsiye ederim hayırlısı olsun.
Fio şehiriçi için mükemmel bu sınıfta. Sıfır olarak aldık 1500 km oldu beklentileri karşılıyor. Bagaj olarak beklenti olmasın.
2000dd altı çok cansız tek beğenmediğim yanı bu. Yakıt olarak şuanda 6,9 lt ama yukarıdaki mesaja göre düşeceğini ümitle bekliyoruz :)
RottingChrist
03-09-2012, 08:27
bende ilk aldığımda yakıtı tahminimden fazla çıkmıştı. 10.000 km bakımından sonra ciddi anlamda yakıt düştü.
Fio şehiriçi için mükemmel bu sınıfta. Sıfır olarak aldık 1500 km oldu beklentileri karşılıyor. Bagaj olarak beklenti olmasın.
2000dd altı çok cansız tek beğenmediğim yanı bu. Yakıt olarak şuanda 6,9 lt ama yukarıdaki mesaja göre düşeceğini ümitle bekliyoruz :)
multijeti motoru yolda daha atik gördüğüm kadarıyla
fiorino emotion var abimde onu kullanıyorum zaman zaman
şanzımanla motor çok iyi uyumlu
ilk 4 vites inanılmaz atak
5 e atmasanızda olur :D
CasabLanca
03-09-2012, 08:42
http://www.techturkey.com/forum/genel/43628-peugeot-bipper-kalkislarda-delirtiyor.html
Konfor falan bekleme , yol tutuşu bekleme , performans bekleme , bagaj hacmi bekleme...
aynen katılıyorum zıplamaya hazır ol , artı alacaksanızda 1,3 multijet fiat tavsiye ederim içlerinden
Fio'yu mutlaka kolçaklı alın vites konumu itibariyle acayip keyifli oluyor sürüş :)
Doldurup kaldırmak gerekiyor ama araba yüklü ise ne yaparsan yap donda kalır son damla misali çok isteksiz davranıyor araba.
bronz çaktır doldur doldur kalk :D
iz_sport
03-09-2012, 15:46
Fio :)
Test ADAC, Nemo Bipper Fiorino [SUB ITA] - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3Ir-y2oPXbA)
3Ir-y2oPXbA
bende bunu koyucaktım :D
Sahip olduğumuz fiorino yu satıp dacia logan mcv almayı düşünüyoruz , yol tutuşu , serilik , keyif yok , yakıtı iyidir , ama bagaj hacmi ufak
100 lira mazot ile 380 km ne gidiyorum nemo ile şehir bence çok. millet 1.9 doblo ile o kadar gidiyo.
klima açıkken yerinden kalkamıyo, titreyerek kalkıyo, bayır yukarı bahsetmiyorum bile.
bagajı büyük gibi görünsede bence orta sınıf sedan bir arabanın bagajı daha büyüktür. yukarı doğru uzun ama genişlik yok.
yol tutuş sıfır olsa sevinirdim, -1.
yolda acaip zıplıyo. resmen top gibi sekiyo süspansiyon çok sert.
nemo kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Klima açıkken dua ediyorsun hızlanması için :)
Jön Türk
03-09-2012, 19:39
Fiorino emotion 95 sahibi olduk çok zevkliydi.Füzyon mor gibi çok güzel rengi var tavsiye ederim.Deri direksiyon ve vites topuzu yoktu ama onları kesin isteyin.Çok güzel hızlanması seriliği var.Şehir içi kesinlikle yormuyor.2012 bipper var şu an herşeyiyle aratıyor fioriono :) 4 kişi klimada açıksa bipper ve nemo tam bir eziyet :D Unutmadan bipperda şuan Elegance serisi çıkartmış ön görünüm emotion fio.
Almadan kesinlikle test edin arasındaki farkı görün.