Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Camlardaki Fırça Çizikleri ?

Headshot
03-09-2012, 02:13
Aracımı yeni aldım,ön camda fazla olmasa da arka camdaki fırça çizikleri gözüme çok batıyor,hele de geceleyin dikiz aynasından baktığımda...
Bu çizikleri gidermem için ne kullanmam lazım, bu iş için kullandığınız ya da bildiğiniz özel bi ürün var mıdır?
İlginenirseniz sevinirim,Saygılar :)

rockford34
03-09-2012, 08:05
pasta yap hiç birsey kalmaz ;)

mehmetRS
03-09-2012, 08:18
cam için özel aşındırıcılar var.. içinde farklı bir madde barındırıyor sanırım, "seryum oksit" di sanırım.. Türkçesini yazdım bilerek sonra fırça yiyoruz neden ingilizce yazılıyor diye :D fakat cama makine ile polisaj yapılırken ısısına felan cok dikkat etmek lazım, cok iyi işi bilen birisine yaptırmalısınız diye düşünüyorum aksi taktirde camın bütünllüğünü koruyan tabakayı aşındırırsanız, en ufak darbede v.s. yada işlem sırasında darma duman olabilir.. bir videoda izlemişştim işlem yapılırken devamlı olarak sogutma amaclı IPA sıkıyorlardı cama..

Headshot
03-09-2012, 14:42
cam için özel aşındırıcılar var.. içinde farklı bir madde barındırıyor sanırım, "seryum oksit" di sanırım.. Türkçesini yazdım bilerek sonra fırça yiyoruz neden ingilizce yazılıyor diye :D fakat cama makine ile polisaj yapılırken ısısına felan cok dikkat etmek lazım, cok iyi işi bilen birisine yaptırmalısınız diye düşünüyorum aksi taktirde camın bütünllüğünü koruyan tabakayı aşındırırsanız, en ufak darbede v.s. yada işlem sırasında darma duman olabilir.. bir videoda izlemişştim işlem yapılırken devamlı olarak sogutma amaclı IPA sıkıyorlardı cama..

hmmm anladığım kadarıyla bizim elimizden gelecek ,yapabileceğimiz olan şey pamukla pasta yapmak olucak,teşekkür ederim :)

rockford34
03-09-2012, 15:21
hmmm anladığım kadarıyla bizim elimizden gelecek ,yapabileceğimiz olan şey pamukla pasta yapmak olucak,teşekkür ederim :)

pamuk ii bir sonuc getirmez makina ile gecki ii bir sonuc al ;)

imprezaWRC
03-09-2012, 15:49

Cama pamukla veya üstübü veya cila pedi ile pasta yapıp çizik giderebilmek sanırım deveyi Usain Bolt gibi koşturmak ile eş değerdir.
Pamukla cama pasta sürersen en fazla temizlik yapmış olursun, çizikler aynen camda durur.

Makinan ve uygun pedlerin var ise bauhausda satılan sonax'ın seryum oksitli cam pastasından almanda fayda var.

Makina yoksa hiç bulaşma, çizikler gitmeyeceği için hem vaktine yazık olacak, hem moralin bozulacak hemde gereksizce ürün harcamış olacaksın.

Headshot
03-09-2012, 19:23
Cama pamukla veya üstübü veya cila pedi ile pasta yapıp çizik giderebilmek sanırım deveyi Usain Bolt gibi koşturmak ile eş değerdir.
Pamukla cama pasta sürersen en fazla temizlik yapmış olursun, çizikler aynen camda durur.

Makinan ve uygun pedlerin var ise bauhausda satılan sonax'ın seryum oksitli cam pastasından almanda fayda var.

Makina yoksa hiç bulaşma, çizikler gitmeyeceği için hem vaktine yazık olacak, hem moralin bozulacak hemde gereksizce ürün harcamış olacaksın.

Makinam var ama baumaxden alınma 40-50tl lik bişey,kendini zor döndürüyo :)
Samsun'da bauhaus yok, daha alternatif bi ürün önerebilirmisiniz bana?

imprezaWRC
03-09-2012, 19:25
Makinam var ama baumaxden alınma 40-50tl lik bişey,kendini zor döndürüyo :)
Samsun'da bauhaus yok, daha alternatif bi ürün önerebilirmisiniz bana?

Samsun'da sonax bayisi var ise birde onlara sorun derim.

Netten alışverişe sıcak bakıyorsanız carpro ceriglass alın derim. Car Care Products | Detailing Products | UK - Clean Your Car (http://www.cleanyourcar.co.uk)