Orijinalini görmek için tıklayınız : Honk Kong Seyahati,
Forum'dan saga sola cok giden var.
Cin konusunda bir cok oneri yazilmis, Hong kong icin bulamadim.
Shanghai'dan degisiklik olsun diye h.sonu, Hong konga gidecegim.
Kalcak yer, gezi yerleri, alis veris vs. onerileri bekliyorum.
Bunun yaninda yakinlarda vizesiz gidilecek ucuz yol ucretli yerleri yazarsaniz sevinirim.
Ayrica Shaghai tarafina yolu dusen olursa cay pasta borek icin bekliyorum ;)
SifirinciMurat
03-09-2012, 09:00
Sik Sik Yuen tapınağına gidilebilir.
Forum'dan saga sola cok giden var.
Cin konusunda bir cok oneri yazilmis, Hong kong icin bulamadim.
Shanghai'dan degisiklik olsun diye h.sonu, Hong konga gidecegim.
Kalcak yer, gezi yerleri, alis veris vs. onerileri bekliyorum.
Bunun yaninda yakinlarda vizesiz gidilecek ucuz yol ucretli yerleri yazarsaniz sevinirim.
Ayrica Shaghai tarafina yolu dusen olursa cay pasta borek icin bekliyorum ;)
Hong Kong dönüşü tekrar Çin'e gireceksen mutlaka Çin vizenin multiple olması gerekiyor yoksa tekrar Çin'e giriş yapamıyorsun bilgin olsun.
Hong Kong dönüşü tekrar Çin'e gireceksen mutlaka Çin vizenin multiple olması gerekiyor yoksa tekrar Çin'e giriş yapamıyorsun bilgin olsun.
Evet cikmak kolay girmek zor tipi bir durum varmis ama ben surekli olarak Shanghai'dayim.
Burada netten birsey satin aldigimda genelde Honk kong'dan geliyor, acaba orada ozellikle gidilesi market filan var mi diye merak ettim ama genel olarak kucuk biyer oldugu icin gez bul tipi oluyor sanirim.
Sik Sik Yuen tapınağına gidilebilir.
bence de. Yuen büyük adam ondan öğreneceğimiz çok şey var...
Thracian
03-09-2012, 09:29
Hong Kong Gezilecek Yerler - Yapılacak Şeyler - TripAdvisor (http://www.tripadvisor.com.tr/Attractions-g294217-Activities-Hong_Kong.html)
faydası olur umarım
Evet cikmak kolay girmek zor tipi bir durum varmis ama ben surekli olarak Shanghai'dayim.
Burada netten birsey satin aldigimda genelde Honk kong'dan geliyor, acaba orada ozellikle gidilesi market filan var mi diye merak ettim ama genel olarak kucuk biyer oldugu icin gez bul tipi oluyor sanirim.
Elektronik amaçlı gidecekcen Çin dışına çıkmadan Guangzhou senin tatmin edecektir. Ama zaten o kadar mesafeyi inmişken Hong Kong görülebilir. Zaten dip dibeler güneye inip Macau, Guangzhou ve Hong Kong yapmak lazım :)
Düşünceme göre mallar Taiwan'dan Hong Kong'a oradan Çin'e giriş yapıyor. Bundan dolayı Hong Kong üstü geliyor.
Nanjing Road'da yürüyebilmek için estetik yaptırmayı düşünüyorum :D
Arkadaşım 12 yıldır Shanghai'da bir ihtiyaç olursa Pm atarsan numarasını yollarım.
Elektronik amaçlı gidecekcen Çin dışına çıkmadan Guangzhou senin tatmin edecektir. Ama zaten o kadar mesafeyi inmişken Hong Kong görülebilir. Zaten dip dibeler güneye inip Macau, Guangzhou ve Hong Kong yapmak lazım :)
Düşünceme göre mallar Taiwan'dan Hong Kong'a oradan Çin'e giriş yapıyor. Bundan dolayı Hong Kong üstü geliyor.
Nanjing Road'da yürüyebilmek için estetik yaptırmayı düşünüyorum :D
Arkadaşım 12 yıldır Shanghai'da bir ihtiyaç olursa Pm atarsan numarasını yollarım.
Diger yorumlar icinde tesekkurler, ve her yer Yuen garden yuen bilmem ne gina geldi tabi.
Guangzhou'ya is icin gidip geliyorum ama alisveris imkanim olmadi hic kalmaya gidemedim, ancak tatil'e baslayabiliyorum.
elektronikler bildigin gibi burada Hong hong kacagi olarak geciyor ama Times Square'de ofisin altindan xbox kolu aldim orjinal kutuda plastikten zor cikardim bozuk cikti :)
Evim Nanjing Road'da hemen Jing an tample'in arkasinda, spora Plaza 66'nin hemen yaninda Golden Eagle Plaza'da mecburen hergun yuruyorum hos degil, tabi hong kong'da baska nanjing yoksa :)
Taiwan sanirim vize istiyor oyuzden zor gibi.
Eğer saatlere ilgin varsa bol bol çakma saat replikası alabilirsin
sahanghaida genelde kolundan tutup goturdukleri zaman cok kalitesiz cikiyor, hatta gizli kapilar acilip gidilen yerler bilde gereksiz,
hongkon'da cok kaliteli olanlar var, ozellikle bulabilecegim bir adres varsa sevinirim.
nerde kalıcağınız belli mi? Ona göre tarif edicem de.
nerde kalıcağınız belli mi? Ona göre tarif edicem de.
oteli kesinlestirmedim, 2-3 yere rezarvasyon yapmayi planliyorum, conton road sanirim buraya yakin biryer tercih edicem,
tarifi yer yurt adresi varsa ceviri yaptirip direk taksiye verebilirim.
Taksi kullanmaya hiç gerek yok. Metroyla her yere ulaşabilirsiniz.
Öncelikle cep telefonu ve alışveriş için; Metrodan "MONG KOK" istasyonunda inip, büyük Broadway mağazasının önünden devam edip ileride soldaki pasaj hong kong un en büyük telefon carsısıdır. Aynı zamanda Broadway mağazasının karşısındaki sokağı fark ediceksiniz gidince. 2 KM uzunluğunda bit pazarı. Pazarın arasında karşınıza cıkıcak Bonjour olması lazım parfümeride en ucuz ve gerçek parfümleri satar. Pazarda cok kaliteli copy saatler, cüzdanlar, kulaklıklar vs. bulabilirsiniz. Cok cok cok iyi pazarlık yapın tabiki söyledikleri fiyatın %10 una alabilirsiniz genelde. not: Broadway mağazası turkuaz tabelalı elektronik mağazasıdır. K.Kartıyla alışveriş için düşünebilirsiniz.
Eğlence: Gece klübleri, barlar, diskolar için "Lan Kwai Fong" a gidebilirsiniz. "Central" istasyonundan yürüme mesafesinde.
Onun dışında Hızlı trenle gidilen "Disneyland" eğlence için, normal metroyla gidebileceğiniz müslümanların ağırlıklı olduğu "Tim Chai Tsui" yemek ve alışveriş için . Ayrıca "Tim Chai Tsui" En iyi dolar bozdurabileceğiniz exchange ratelere sahip.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296577_458507967523197_1544091344_n.jpg
Başka merak ettiğiniz bişey olursa elimden geldiğince cevaplarım.
Taksi kullanmaya hiç gerek yok. Metroyla her yere ulaşabilirsiniz.
Öncelikle cep telefonu ve alışveriş için; Metrodan "MONG KOK" istasyonunda inip, büyük Broadway mağazasının önünden devam edip ileride soldaki pasaj hong kong un en büyük telefon carsısıdır. Aynı zamanda Broadway mağazasının karşısındaki sokağı fark ediceksiniz gidince. 2 KM uzunluğunda bit pazarı. Pazarın arasında karşınıza cıkıcak Bonjour olması lazım parfümeride en ucuz ve gerçek parfümleri satar. Pazarda cok kaliteli copy saatler, cüzdanlar, kulaklıklar vs. bulabilirsiniz. Cok cok cok iyi pazarlık yapın tabiki söyledikleri fiyatın %10 una alabilirsiniz genelde. not: Broadway mağazası turkuaz tabelalı elektronik mağazasıdır. K.Kartıyla alışveriş için düşünebilirsiniz.
Eğlence: Gece klübleri, barlar, diskolar için "Lan Kwai Fong" a gidebilirsiniz. "Central" istasyonundan yürüme mesafesinde.
Onun dışında Hızlı trenle gidilen "Disneyland" eğlence için, normal metroyla gidebileceğiniz müslümanların ağırlıklı olduğu "Tim Chai Tsui" yemek ve alışveriş için . Ayrıca "Tim Chai Tsui" En iyi dolar bozdurabileceğiniz exchange ratelere sahip.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296577_458507967523197_1544091344_n.jpg
Başka merak ettiğiniz bişey olursa elimden geldiğince cevaplarım.
cok iyi oldu tesekkurler.
timucintt
03-09-2012, 13:02
hong kong kral şehirdir düşünmeden git derim... uçaktan indiğinde chak lap kok havalimanından batunun belirtiği gibi metroyla heryere geçersin... ama sana tafsiyem octopus alman sürekli dışarda gezeceksen... octopus KGS tarzı bir kart heryere onla girip alışveriş yapabilirsin okutup otobüs metro ve takside kullanabilirsin o kartı... onun dışında hong kong çok büyük değildir canın sıkılırsa Macau adasına geçebilirsin Çinin kumar cenneti :D
Dun geldim monk kok'a bir durak önce west hotel'de kalıyorum 150tl gibi rakam.
monk koktakı sahteler shanghai fake market lir aynı ama burası daha ucuz.
parfümler çok ucuz.ama.ck, bulgari ve birkaç matkap var yer gok bonjour.
kaliteli sahneler ara dere giriş olan pasaj larda ic tasarımları çok çok iyi ama t shirt ler 150tl ayakkabı 250-400 sadece belirli indirim var shanghai gibi pazarlık yok, çok sapa han'lar var hintli pakistan'illetin olduğu onlardan da almam daha iyi.
saat çok zor hanlarda 45.000 hkd diyorlar, daha önce alışveriş yaptığınız yerin adresi varsa iyi olur.
bizim kapalı çarşı saat piyasası buradan biraz pahalı ama onlar özel seçip kalite görünen hatasız olanları alıyor sanırım.
yarin diger adalara gecicem burada tek alışveriş yapamayan benim sanırım