Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa C Fazla Yakıt Yakma Problemi
Merhaba arkadaşlar 2006 model Opel Corsa 1.3 CDTİ aracım var aracımda yazılım bulunmakda aracım 110.000 km yazılım atıldı suanda 122.000 de sorunsuz kullanıyordum şehir iç yaklasık 20TL mazot ile gazlamalı 90 km yapıyordum. Gecen haftasonu aracım ile alanyaya tatile gidip geldikden sonra şehir içi 20 tl 35-40 km anca yapıyorum. Acaba bakımdan mı diye aracım butun bakımlarını bugun yaptırdım. Ama sonuç hala aynı değişmedi.Acaba aracımda nasıl bir problem vardır.
emretorlak
03-09-2012, 19:19
dizel araçla km.de 500 kuruş yakan biri olarak rekorlar kitabına geçmişsin:) yazılımı kime yaptırdın bu arada?
berkay_aydin
03-09-2012, 19:22
Abi dizel araçla neden 50 krş yakılmasın ki ? yazılımı kim yaptı duman atıyor mu ? Bakımlardan sonra hemen değişim olmayabilir biraz kullandıktan sonra tekrar test edin başka istasyondan..
Yakitimi hep shellden aliyorum ve eskisehirdeki ayni istasyondan ama alanyada degistirdim istasyonumu sadece yazilimi eskisehirde attik suana kadar attigi araclarda boyle bir problem yoktu
berkay_aydin
03-09-2012, 19:37
Geç çalışma gibi başka hiçbir sorun yoksa bence istasyon değiştirip tekrar ölçüm yapın...
Bugun istasyon degisimi yaptim ama simdilik ayni gibi gozukuyor
Osman Bahadır
03-09-2012, 19:43
- 20 TL'lik yakıtla ölçüm olmaz.
- TL ile ölçüm hiç olmaz.
- Yakıt fiyatları hızla artıyor. Mazot oldu 4 lira. Dizel bir araç çok sıkıştırılırsa veya aşırı yoğun şehiriçi trafiğinde veya kısa mesafede kullanılırsa tüketim 10lt/100km'ye yaklaşabilir. Aynı motorla 9küsür litreleri çok görmüşlüğüm vardır. Bu da güncel fiyatlarla 20tl'lik yakıtla 50 km'ye kadar düşen menzil demektir.
Litre bazında da tüketimin aynı şartlar altında arttığından eminsen hava filtresi, yağ bakımı, akışmetre vs akla gelebilir. Dumanı var mı ona da bakmak lazım.
Bugun dediginiz bakimlar yaptirdim sadece debimetre haric kullanim seklim ayni ama yakit yakma ayni degil :( ayrica dumanli yazilim var ve duman atiyor
emretorlak
03-09-2012, 20:04
Abi dizel araçla neden 50 krş yakılmasın ki ? yazılımı kim yaptı duman atıyor mu ? Bakımlardan sonra hemen değişim olmayabilir biraz kullandıktan sonra tekrar test edin başka istasyondan..
1300 cc dizel bir arabayla 500 kuruş yakmak için emek vermek lazım o yüzden yakılmaz. Ben 1900 cc 130ps dizelle bile şehir içinde 360 kuruş yakıyordum şu anki dizel lt. fiyatı ile. Anladın mı şimdi neden yakılmaz?:)
Edit: 1600 kg 4 çeker jiple de 450 kuruş yakıyorum ş.içinde
Aracim onceden sehir ici gazlamali 28 kurus yakiyor bu olcumde maximum 1 hafta once idi
arabayı sıkan bir durum mu var acaba?el freni falan çekik mi kaldı dicem ama öyle birşey olsa çoktan yanık fren balatası kokusunu alırdın :D
berkay_aydin
03-09-2012, 20:38
1300 cc dizel bir arabayla 500 kuruş yakmak için emek vermek lazım o yüzden yakılmaz. Ben 1900 cc 130ps dizelle bile şehir içinde 360 kuruş yakıyordum şu anki dizel lt. fiyatı ile. Anladın mı şimdi neden yakılmaz?:)
Edit: 1600 kg 4 çeker jiple de 450 kuruş yakıyorum ş.içinde
hacimle yakıtı neden kıyasladınız ? 1.7 arcım 15 krş yakıyor güncel fiyatlar ile size göre saçma olması lazım :confused: zamanında tahmini 1 lira yaktığıda oldu, 1.3 cdti ile 50 krş hertürlü yaktırılır bence sorun o değil özellikle dumanlı hard yazılımda dip gaz sürekli kapkara dumanlı gidince ibrenin düştüğü gözle görülüyor sadece sakin ve sabit kullanımda ekonomi oluyor .. ...
emretorlak
03-09-2012, 20:48
"SER 26" arkadaşım;
1.7 cdti tahmini km.de 1 tl yakıyormuş. Sorun yok aracın sağlıklı.Varsın 500 kuruş yaksın. Bu arada benim bindiğim polo 1.2 tdi km.de 136 kuruş yakıyor ama o uzayda üretildi o yüzden takılma sen 500 kuruş yakmaya devam et:)
berkay_aydin
03-09-2012, 21:01
Muhattap olacak adam değilmişsiniz, siz haklısınız...
20-25 krş arası yakıyorum şehiriçinde, yazılımdan sonra duman artışı olduysa turbo basıncında sıkıntı vardır bu nedenle de çok yakabilir...
Bu arada 1.7cdti Türkiyede yok aklınızda bulunsun...
emretorlak
03-09-2012, 21:09
yok yok yapma nasıl muhattap olunacak adam deilim. hata yapmış olabilirim bi saniye. 1.7 dizel km.de 1tl, 1.3 dizelde 500 kuruş yakar şimdi bidaha hesapladım mantıklı.
berkay_aydin
03-09-2012, 21:13
yok yok yapma nasıl muhattap olunacak adam deilim. hata yapmış olabilirim bi saniye. 1.7 dizel km.de 1tl, 1.3 dizelde 500 kuruş yakar şimdi bidaha hesapladım mantıklı.
Abi daha aracımda neler var neler yok bilmeden yorum yapıyorsun, istersen 1 lira yakmalı video çekebilirim, dediğim gibi sürekli dipgazda gidince sağlam duman atarak ibre gözle görünür şekilde iniyor, daha nasıl açıklama yapabilirim ki ?
Edit: bu arada yanlış olmasın 50 krş yakması normal demiyorum kesin bir sorun var... Uzun yolda birde 20 krş altına inmesi lazım...
emretorlak
03-09-2012, 21:27
Abi dizel araçla neden 50 krş yakılmasın ki ?
Edit: bu arada yanlış olmasın 50 krş yakması normal demiyorum kesin bir sorun var...
Tşk ederiz değerli yorumların için
Arkadaslar bazi duyumlara gore enjeoktorlerde bir ariza olabilir dediler ama kesin bir sonuca varamadik ve nasil bir yol izlemeliyim sizce
Emre Ünan
04-09-2012, 01:26
Arkadaslar bazi duyumlara gore enjeoktorlerde bir ariza olabilir dediler ama kesin bir sonuca varamadik ve nasil bir yol izlemeliyim sizce
Standart yazılıma dönüp ihtimalleri denemelisin. Bu şekilde yazılım olağan şüpheli. Debriyaj kaçırsa anlardınız herhalde.
bnde 2005 1.3cdti van var 30tlik mazotla 165km yaptım klimayıda arada bir açtım ve bazen gazladım. enjektörlere baktır derim:)
berkay_aydin
04-09-2012, 02:19
enjektörler teste gidip kontol ediliyor, denemekte fayda var...
S.Özeren
04-09-2012, 02:46
oha :D ben 17 18 kuruş yakıyorum 1.3 cdti ile turbo hortumu vs kontrol ettinizmi veya şamandıra bozuk olmasın ? nasıl test ettiniz acaba
Turbo basıncı ve samandırayı kontrolunu bugun yaptık ayrıca araç cihaza baglandı hiçbir hata vermedi ustadan oneri olarak 1-2 gun gez bakımlar alıssın hala cok yaktıgı takdirde enjektörleri teste sokalım dedi.
emretorlak
05-09-2012, 15:06
Bakımlar nasıl alışıyormuş onu da sordun mu?
Hava filtresine mi alışıyor motor
naptınız ya 1.3 cdti nereye 500 kurus yakıyor ben sürekli dip gaz gidince o rakamları buluyor,istesende yaktıramazsın :)
araç 18 jantlı a3 1.4 t yazılımlı.
naptınız ya 1.3 cdti nereye 500 kurus yakıyor ben sürekli dip gaz gidince o rakamları buluyor,istesende yaktıramazsın :)
araç 18 jantlı a3 1.4 t yazılımlı.
ama hocam sizin yazılım soft
Mehmet Gazihan
11-09-2012, 14:16
Intercooler hortumu çatlar genelde..
bu tip birden fazla yakma şikayetleri altından genelde turbo basınc kaçakları çıkar..
Burak E.
11-09-2012, 14:38
doblo 1.3 multijetle 50 tl dizele 150-155 km gidiyordum eski litre fiyatına göre
turbo yu kaçak varsa bi baktır bence yada turboya komple bi revize ettir ve enjektörleri kontrol ettir turbo son haykırışlarını yapıyor sanırım
ölçümü bide tam depoyla yapmanızı öneririm.Turbo hortumları ve intercooler a da bakabilirsiniz.
Bugun aracımın enjektör ve turbo intercoller bakımları yapıldı aracımda dumanlı yazılım vardı. Ancak enjektörler söküldükden sonra aracım stock yazılımı dondü gibi gidişinde ve çekişnde düşme yasamadım sizce neden böyle olmuştur.
akışmetreyede bi baktırın