Orijinalini görmek için tıklayınız : VAG-COM Antalya
Arkadaşlar forum içinde araştırdım fakat bulamadım Antalya'da vag-com yazılım attırabileceğim bildiğiniz yer var mı ?
tdipower
05-09-2012, 20:54
vag com ile araca yazılım atamazsınız. siz vag com un kendisini mi arıyorsunuz?
vag com ile araca yazılım atamazsınız. siz vag com un kendisini mi arıyorsunuz?
Vag-com cihazı ile açılmasını istediğim bir kaç özelliği açtıracağım. Hız sınırının kaldırılması gibi servisin yapamadığı uygulamaları
akdeniz sanayi girişinde baştan 5. dükkan ayar oto var oraya gidebilirsiniz..
ilgili arkadaşın adı osman..tel :532 668 elli bir 85.
akdeniz sanayi girişinde baştan 5. dükkan ayar oto var oraya gidebilirsiniz..
ilgili arkadaşın adı osman..tel :532 668 elli bir 85.
Hocam bahsettiğiniz yer 1. giriş kapısından mı ? Gerçi arkadaştan detayları öğrenirim çok teşekkürler
Hocam bahsettiğiniz yer 1. giriş kapısından mı ? Gerçi arkadaştan detayları öğrenirim çok teşekkürler
evet 1. giriş kapısından üniversitenin o taraftan geliş..ışıktan sola dönünce..kemer den alper den aldım numaranı dersin ilgilenirler :)
Jön Türk
05-09-2012, 21:17
Alper abi onlarda vagcom var ama açabilirmi ?
açması lazım servisteki cihazın aynısı..olmadı yarın bi gidip görüşür arkadaş :)
Yarını bekleyemedim rahatsız ettim arkadaşı :) Yapabileceğini söyledi Kemerden Alper beyden aldım numaranızı dediğimde gel kardeşim her türlü yardım ederim alperin selamı varsa dedi :D Tekrar çok teşekkürler
Kardeşim servis vag com kullanmıyor. vagcom dan yaptıran bir çok arkadaşım var. Statik dönüş farı,fllow me home, leaving home vs. vs.
Jön Türk
05-09-2012, 21:43
Kardeşim servis vag com kullanmıyor. vagcom dan yaptıran bir çok arkadaşım var. Statik dönüş farı,fllow me home, leaving home vs. vs.
Alper, osman usta açacaksa golfün eksiklerinide giderelim :D
Gokhan43
05-09-2012, 21:47
Vagcom ile limitor kaldiramazsiniz o ecu ile alakali bir durum vagcom ile sadece bcm uzerinden desteklenen birkac ozellik acilir aktif edilir o kadar.Misal donuste sis farlarinin yanmasi vs vs
Alper, osman usta açacaksa golfün eksiklerinide giderelim :D
Aynen kardeşim istersen birlikte gidelim
slowmotion
05-09-2012, 21:56
Bluemotion icin acilabilecek ozellikler neler? Bende vaccom aldim
Statik dönüş farı,fllow me home, leaving home, hız sınırının kaldırılması, 15 km hıza ulaşınca kapıların otomatik olarak kitlenmesi, ani ve sert fren bastığınızda 4lü ikaz lambalarının yanması, kapılar kitlendiğinde korna çalması vs bir çok ıvır zıvır var ama işe yarayanlar da var aralarında
Jön Türk
05-09-2012, 22:01
Statik dönüş farı,fllow me home, leaving home, hız sınırının kaldırılması, 15 km hıza ulaşınca kapıların otomatik olarak kitlenmesi, ani ve sert fren bastığınızda 4lü ikaz lambalarının yanması, kapılar kitlendiğinde korna çalması vs bir çok ıvır zıvır var ama işe yarayanlar da var aralarında
o dediklerinin kodları varmı elinde alper ? sonuçta orası mekanik servis.
Full Service var 5009 da başarandan ayrılma biri çalışıyor onada bakılabilir
barkinakgul
05-09-2012, 22:04
Geçenlerde nette bütün kodları bulmuştum ben adam anlatıyordu gevur tık tık tık şunu girince bu oluyor diye şimdi bulamadım :D olursa amerikan park işini yapalım osman
Jön Türk
05-09-2012, 22:07
Geçenlerde nette bütün kodları bulmuştum ben adam anlatıyordu gevur tık tık tık şunu girince bu oluyor diye şimdi bulamadım :D olursa amerikan park işini yapalım osman
Barkın senin oem bi xenonlarını yerim :D Görkem den konuyla ilgili gerekli bilgiyi alayım yaparız ;)
barkinakgul
05-09-2012, 22:08
Barkın senin oem bi xenonlarını yerim :D Görkem den konuyla ilgili gerekli bilgiyi alayım yaparız ;)
:( ver ayarı
Gokhan43
05-09-2012, 22:08
Hiz siniri kalkmaaaz :) Bi ust mesajda yazdim.
9. Kanal (Central Electronics) girip Long Codinge girersiniz orada bellidir bcmnin destekledigi ozellikleri ona gore acma kapama yaparsiniz.
Yarını bekleyemedim rahatsız ettim arkadaşı :) Yapabileceğini söyledi Kemerden Alper beyden aldım numaranızı dediğimde gel kardeşim her türlü yardım ederim alperin selamı varsa dedi :D Tekrar çok teşekkürler
rica ederim yarın git halletsin osman :D :icon_tup:
o dediklerinin kodları varmı elinde alper ? sonuçta orası mekanik servis.
Full Service var 5009 da başarandan ayrılma biri çalışıyor onada bakılabilir
kod felan yok hocam bizim polo grubunda ankara da vag-com yapan bi vatandaş var kendi aracı dahil bir çok kişiye bunu yapmış fakat detayları bilmiyorum. Telefonla görüştüğüm arkadaş hallederiz gel dedi bakalım ne olacak..
Hiz siniri kalkmaaaz :) Bi ust mesajda yazdim.
9. Kanal (Central Electronics) girip Long Codinge girersiniz orada bellidir bcmnin destekledigi ozellikleri ona gore acma kapama yaparsiniz.
Hocam doğrudur haklı olabilirsiniz detayları bilmiyorum söylediğim gibi bir çok arkadaşım o cihazla yapıldığından bahsetti. Ama gittikleri yerde sizin söylediğiniz yöntemle mi yaptılar bilmiyorum teşekkürler..
Gokhan43
05-09-2012, 23:14
Evet baska turlu yapilmaz zaten ki servislerde vagcom yoktur VAS vardir.
Dedigim gibi 9. kanala girip Coding oradan da Long Coding Helper dan ozellikler gorunur tik atarsiniz acilir ozellikler.Artik arac bcmsi hangi ozellikleri desteklerse..
Evet baska turlu yapilmaz zaten ki servislerde vagcom yoktur VAS vardir.
Dedigim gibi 9. kanala girip Coding oradan da Long Coding Helper dan ozellikler gorunur tik atarsiniz acilir ozellikler.Artik arac bcmsi hangi ozellikleri desteklerse..
Bu dediklerinizi hangi cihazla yapıyoruz ? Ve bahsettiğim uygulamalar haricinde sizin bildiğiniz, tavsiye ettiğiniz uygulamalar mevcut mu ?
slowmotion
09-09-2012, 15:07
2012 polo bm için kodları nerden buluruz acaba?
slowmotion
22-09-2012, 13:37
:Dgüncel :D
Varsa 1.4 için olan kodları da ben rica ediyim :) Kodsuz olmuyor malesef
slowmotion
22-09-2012, 15:04
Varsa 1.4 için olan kodları da ben rica ediyim :) Kodsuz olmuyor malesef
nerden bulabilirz bu kodları acaba :(
Gokhan43
23-09-2012, 00:45
Beyler sabit kod falan yok, aracın elektrik kontrol ünitesinin kodlama kısmına girdiğinizda onun desteklediği şeyler bellidir, size tik atmak düşer sadece o kadar.
Kodla falan iş yok yani.
Hocam dediğin gibi değil durum. Aracı cihaza bağladık kodlama kısmına girdiğimizde yanlış hatırlamıyorsam sırasıyla numaralar var seçebiliyorsun fakat karşısında açıklama vs. hiç bir yazı yok ne olduğunu bilmeden seçmekte korkutuyor. Üst kısımda uzun bir kod yazıyor ve oynama yapabiliyorsun fakat dediğim gibi hangi satırın neye yaradığı yazmıyor. Cihaz güncel bir cihazdı fakat olmadı.
nerden bulabilirz bu kodları acaba :(
Sırf bu iş için 3 gün sanayiye gidip geldim ve artık umudu kesmiş durumdayım.
CooLeqenD
23-09-2012, 01:59
Neden kod ariyorsunuz anlamis degilim bizde kendi aracimiza yaptirdik ama kod falan aramadik siz neden ariyorsunuz? Gittiginizde sorar zaten bunu bunu bunu istermisin diye sayet bize sormustu adam.
Neden kod ariyorsunuz anlamis degilim bizde kendi aracimiza yaptirdik ama kod falan aramadik siz neden ariyorsunuz? Gittiginizde sorar zaten bunu bunu bunu istermisin diye sayet bize sormustu adam.
vas cihazında ( serivin kullandığı cihazda ) Seçenekler dediğin gibi gözüküyor kendin seçebiliyorsun bu aktif olsun bu olmasın diye.. Vag cihazında sadece 1,2,3... diye karşısında açıklama olmayan liste gözüküyor. Hangi seçeneğin hangi olayı aktif ettiğini göremediğimiz için mecburen koda ihtiyacımız oluyor. Eğer dediğiniz gibi bağlattığım vag cihazında seçenekler çıksa kod derdine düşmezdim :)
kemal_koker
23-09-2012, 12:55
ne alakası var ya ...
sen aracı vag a bagladıktan sonra merkezi elektrik ünitesine bağlanırsın. orada kodlar ve yanlarında ingilizce açıklamaları olur. lisanslı güncel bir ürün varsa bunları sorunsuzca yapabilirsin
dışarıdan kod aramaya gerek yok kodlar zaten programda mevcut. yeter ki lisanslı ve güncel olsun
o bahsi geçen özelliklerin açılıp açılmaması da kesin değil. bluemotionların bcm kodunun sonu 088 dir ki her özellik açılır bu arabalarda
diğer pololarda 086 ve 087 mevcuttur.
086 hiç bir işe yaramaz 087 de de ne var bilmiyorum
Gokhan43
23-09-2012, 12:59
Hocam dediğin gibi değil durum. Aracı cihaza bağladık kodlama kısmına girdiğimizde yanlış hatırlamıyorsam sırasıyla numaralar var seçebiliyorsun fakat karşısında açıklama vs. hiç bir yazı yok ne olduğunu bilmeden seçmekte korkutuyor. Üst kısımda uzun bir kod yazıyor ve oynama yapabiliyorsun fakat dediğim gibi hangi satırın neye yaradığı yazmıyor. Cihaz güncel bir cihazdı fakat olmadı.
Kablodan kaynaklı bir durum o zaman o, anladım dediğiniz durumu.
Ya başka bir kablo ile deneyin varsa, ya da orjinal vagcom bulabiliyorsanız en son çare o halleder.
Normalde olması gereken;
http://dataton.net/vw/VAGscreenshot/CentElec-byte1.png
slowmotion
23-09-2012, 14:50
ne alakası var ya ...
sen aracı vag a bagladıktan sonra merkezi elektrik ünitesine bağlanırsın. orada kodlar ve yanlarında ingilizce açıklamaları olur. lisanslı güncel bir ürün varsa bunları sorunsuzca yapabilirsin
dışarıdan kod aramaya gerek yok kodlar zaten programda mevcut. yeter ki lisanslı ve güncel olsun
o bahsi geçen özelliklerin açılıp açılmaması da kesin değil. bluemotionların bcm kodunun sonu 088 dir ki her özellik açılır bu arabalarda
diğer pololarda 086 ve 087 mevcuttur.
086 hiç bir işe yaramaz 087 de de ne var bilmiyorum
bcm kodunu nasıl öğreniriz kardeşim?
Kablodan kaynaklı bir durum o zaman o, anladım dediğiniz durumu.
Ya başka bir kablo ile deneyin varsa, ya da orjinal vagcom bulabiliyorsanız en son çare o halleder.
Normalde olması gereken;
http://dataton.net/vw/VAGscreenshot/CentElec-byte1.png
ben orj olmayan kablo getirttim. bir bakayim
slowmotion
03-10-2012, 01:23
11.11.3 vcds kullandım.
yaptıklarım:
15km geçince kitlenme
kontağı çıkarınca kapıların açılması
statik sis farları
gündüz farı ile küçük park lambaları ve arka stoplarının yanık kalması
kitleyince 1, açınca 2 kere korna çalması (çok eğlenceli:) )
fallow me home (selektör yapınca 30sn far yanık kalıyor)
farlarla birlikte sisler yanıkken selektör yapınca sisler sönüyor
yapamadıklarım
sinyallerin az miktarda yanık kalması :(
direksiyonu yumuşak hale getirme
kapı kilitlenince korna ses tonunu değiştirme
çalışmayanlar :
emniyet kemeri uyarısı (test için denedim)
fren balatası bitik uyarısı (bluemotion ve 1.4 benzinli poloda olmuyor)
cam suyu uyarısı (sensör olmadığı için sürekli yanıyor. cam suyunu fulledim)
ani frenlemede 4lü ikaz lambaların yanması
kapatılabilen özellikler
basınç sensörü
galiba esp yada çekiş kontrol kapatılıyor
gündüz farı (denemedim)
xenon takınca arıza lambası iptali
start stop
log almaya izin vermiyor ama anlık olarak görülebilen özellikler
0-100km hızlanma, anlık hız, istediğiniz aralıktaki hızlanma süresi (ör:90-150km/h)
egr sıcaklığı,motor sıcaklığı,anlık devir, basınç, akü voltajı vs sayfalarca özellik var.
ayrıca hata kotu görme silme var.
1-2 saatte bukadar inceleyebildim. bazı yerlere girince hiç müsade etmiyor.
abs gibi önemli yere girince uyarıyor dikkatli olun diye vesselam... sizlerdende destek bekliyorum.
2012 1.4 poloda sadece kapı kitleme,kilit-açma durumunda korna, park ampüllerini ve stopları gündüz farı gibi kullanmaya müsade etti