PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bunu tavsiye eder misiniz?

CTG
06-09-2012, 10:40
PAKET SSTEM 24 - KICKER DX-200.4, ES-12, DS-650.2, MTX AUDIO KIT001 (http://www.aktepesound.com/?urun-2971-PAKET-SiSTEM-24---KICKER-DX-200-4--ES-12--DS-650-2--MTX-AUDIO-KIT001.html)

arkadaşlar bu set nedir nasıl bişeydir? 380 lira çok uygun geldi aklımda da yok böyle bi iş ama sırf fiyatından dolayı alasım var :D

boşuna mı para vermiş olurum yoksa orijinal müzik setinden daha iyi olur mu?

Dodoo
06-09-2012, 10:47
Araç nedir? Giriş seviyesi ekipman, eğer aracınızdaki mevcut sistem yeterli geliyorsa değiştirmeye pek de gerek yok bence.. Yapılacaksa biraz daha iyisi olsun derim ben :)

eyup58
06-09-2012, 10:48
bune be bende alabilirim valaha bedava :D :D

CTG
06-09-2012, 10:59
araba bora, kendi hoparlörleri falan iyi hoş da arada bi biraz daha bass olsun istiyorum.

böyle bişey almak yerine direkt sub+amfi yapsam geri kalan kolonları ellemesem nasıl olur yetersiz kalır mı standart kolonlar?

Dodoo
06-09-2012, 11:05
araba bora, kendi hoparlörleri falan iyi hoş da arada bi biraz daha bass olsun istiyorum.

böyle bişey almak yerine direkt sub+amfi yapsam geri kalan kolonları ellemesem nasıl olur yetersiz kalır mı standart kolonlar?

Boranın standart hoparlörlerini bilmiyorum.. Olay senin daha çok bas mı yoksa kaliteli ses mi dinlemek istediğinle de alakalı.. 125w rms lik woofer ile standart hoparlörlerin yetersiz kalacağını sanmıyorum, kaldı ki bir takım mid de dahil fiyata..

Yani biraz daha bass olsun, az birşey daha zevk alırım diyorsan alabilirsin.. Bas kabini ve montaj ücreti dahil değil anladığım kadarıyla, onları unutma.. :icon_tup:

cXe
06-09-2012, 11:57
125 rms lik bir subwooferdan iyi bir bas bekleyemeyin, şahsen bu sisteme para vermezdim 3 üründe kicker ın en düşük çöp ürünleri

murat_ileri
06-09-2012, 12:43
125 rms lik bir subwooferdan iyi bir bas bekleyemeyin, şahsen bu sisteme para vermezdim 3 üründe kicker ın en düşük çöp ürünleri

kardeş bukadar peşin konuşmasan!!! senden daha yaşlı ne basslar var 50 w rmsli, benim diyen 250 w rmsli bassları susturacak derecede iyi çalan.

bu aradasistem parasına göre idare eder ama daha sonra mutlaka yükseltmek ihtiyacı doğurur.

cXe
06-09-2012, 13:10
o bahsettiğin 250 rms lik basta sıkıntı var o zman. bahsi geçen kicker es bence bagajda yer israfından başka bir işe yaramaz.

Dodoo
06-09-2012, 13:13

o bahsettiğin 250 rms lik basta sıkıntı var o zman. bahsi geçen kicker es bence bagajda yer israfından başka bir işe yaramaz.

Arz talep meselesi ;)

VtecDream
06-09-2012, 13:24
bende eski seri pionner bass var 1000 watt 2500 watt kicker ls1'den daha iyi çalıyor misal hardward orjinal amerikan malı amfim var 600 watt 2 tane rockfosgate puncher kaldırıyor 250 rms'lik yani... kalite eskidenmiş :)

ruudvan
06-09-2012, 13:45
3 üründende cok bişey bekleme.

Draniela
06-09-2012, 13:49
fiyat iyi ama açıklamaları okudum tırt yani :)
bende ses sistemi istiyorum ama bence yapmışken en azından belirli seviyenin üstünde yapmak gerekir diye düşünüyorum.
sonuçta 380 tl de para neden 2 3 gün sonra yetersiz gelecek sete para verelim ki :)

halilcan9455
06-09-2012, 14:13
110 tl daha vererek XETEC MKEMMEL KAMPANYA ARACINIZ N KOMPLE SET PAKET SSTEM (http://www.aktepesound.com/?urun-3961-XETEC-MUKEMMEL-KAMPANYA-ARACINIZ-iCiN-KOMPLE-SET-PAKET-SiSTEM.html)
bunu almak daha iyi olur diye düşünüyorum.

CTG
06-09-2012, 14:27
xetec nasıl bi marka daha önce hiç duymadım

jbl var 700 liraya, olmuşken o mu olsun yoksa :D

gerçi o paraya çıkacaksam benim için gerek yok :)

cXe
06-09-2012, 14:45
kendi arabamda xetec mono amfi kullanıyorum, kesinlikle parasının hakkını veren bir ürün

Ufuk
06-09-2012, 14:55
Tesisat işinden hiiç anlamam.Abicim komple en az 1000 lira ayır bence bu tesko işine.Benim arkadaşta corsadakini beğenmiyordu media markt'ten 400 liralık bi set aldı 2 ay kullandı zarzor sattı gidip 800 liralık tesisat yaptırdı bi yerde.şimdide kapıya tvitır denen bi şey arıyormuş elindeki dandikmiymiş neymiş oda en az 100 lira tutar.hani sistem bi süre sonra seni memnun etmeyecek daha iyisini isteyeceksin durumu gibi.

darkmoon
06-09-2012, 15:00
ds serisinden paket yapmışlar.. paketin içeriğide gayet kaliteli. anfisi kablosu v.b

bu kime gider ?
aracında komple orjinal kolonları olupda ömrü bitmiş artık ses sistemini yenilemek isteyen
bu işlere heveside olmayan ciddide sesden bir beklentisi olmayan güzel çalsın yapmışken hafifde eski orjinal kolonlara göre iyi çalsın yeter diyen birine yarar.. bu tipde çokçanada insanlar var..

Fiyat gayet makul..

levent
06-09-2012, 16:45
Can, JBL GTO804 (20cm) bas al, güzel bi kutu yaptır, bunu bir amfiyle besle (zaten 200w rms sub'un max gücü) ki bunda giriş seviye mono amfi yeterli olacaktır. Sana yeter dahasına gerek yok bence :)

murat_ileri
06-09-2012, 21:35

halen olur olmaz sallayıp duruyorsun, madem bu kadar çok biliyorsun kullandığın cihazları sistemini koyda görelim. yok o çöp bu bilmem ne sen bu işi bilmiyorsan ne cihaza nede bu işi bilenlere *** atma. sanki 40 yıldır bu işle uğraşıyorum edalarında kasılıp durma.

cXe
06-09-2012, 21:48
halen olur olmaz sallayıp duruyorsun, madem bu kadar çok biliyorsun kullandığın cihazları sistemini koyda görelim. yok o çöp bu bilmem ne sen bu işi bilmiyorsan ne cihaza nede bu işi bilenlere *** atma. sanki 40 yıldır bu işle uğraşıyorum edalarında kasılıp durma.

yaşına başına bak konuşmana bak, şuan muhattap olmakla bile hata yapıyorum en güzeli siz tavsiye ettiğiniz kicker es kullanın

cXe
06-09-2012, 22:05
kimse yanlış anlamasın arkadaşlar, sözlerimi samimi bulmayan beni önemsemez kendi bildiğini okur sonuçta ben kötü dedim diye iyiyken kötü olmayacak o mal

bu işlerle uğraşan çoğu kişi kicker es gibi başlangıç ürünlerini tavsiye etmez peki neden? aynı fiyata jbl gt5 alınabilir, hem daha tonlu hem daha güçlü hemde ikinci eli olan bir üründür... yada ovallerin bile tanesinin 100 rms gibi güçlere sahip olduğu düşünülürse neden bagaja 125 rms lik bir bas koyup (bagajda tüp de olduğunu varsayarsak) hatcback bir arabanın bagajı katledilsin?

murat_ileri
06-09-2012, 22:23
kimse yanlış anlamasın arkadaşlar, sözlerimi samimi bulmayan beni önemsemez kendi bildiğini okur sonuçta ben kötü dedim diye iyiyken kötü olmayacak o mal

bu işlerle uğraşan çoğu kişi kicker es gibi başlangıç ürünlerini tavsiye etmez peki neden? aynı fiyata jbl gt5 alınabilir, hem daha tonlu hem daha güçlü hemde ikinci eli olan bir üründür... yada ovallerin bile tanesinin 100 rms gibi güçlere sahip olduğu düşünülürse neden bagaja 125 rms lik bir bas koyup (bagajda tüp de olduğunu varsayarsak) hatcback bir arabanın bagajı katledilsin?

halen uslubunda yazdıklarında aynı, icraatlarını göster!!!!!! bu piyasayı sen mi yönetiyorsunda 2. el değerlerini belirliyorsun! hangi cihaz ne derece kaliteli bunun testini nerede hangi test metoduyla yaptın hangi kriterlere göre hangi kriterleri daha iyi! katalogdan okuyup buraya ona göre yazmaya çalışarak sadece insanları yanlış yöne sürüklüyorsun. kendi şahsi fikrini herkese empoze etmeye kalkma! bildiğin yanıldığına yetmiyor burada ahkam kesiyorsun!

son olarak müzik grubunda 3 gitar olmasına ragmen neden 1 davul olur? bunu açıklarsan yukarıda yazdığın saçmalıklarıda anlarsın!

cXe
06-09-2012, 23:13
halen uslubunda yazdıklarında aynı, icraatlarını göster!!!!!! bu piyasayı sen mi yönetiyorsunda 2. el değerlerini belirliyorsun! hangi cihaz ne derece kaliteli bunun testini nerede hangi test metoduyla yaptın hangi kriterlere göre hangi kriterleri daha iyi! katalogdan okuyup buraya ona göre yazmaya çalışarak sadece insanları yanlış yöne sürüklüyorsun. kendi şahsi fikrini herkese empoze etmeye kalkma! bildiğin yanıldığına yetmiyor burada ahkam kesiyorsun!

son olarak müzik grubunda 3 gitar olmasına ragmen neden 1 davul olur? bunu açıklarsan yukarıda yazdığın saçmalıklarıda anlarsın!

3 gitar+1 davul un frekans aralığına pioneer ts-a6994s oval hoparlör sahiptir(25-30k Hz) ve 5 yollu bir hoparlördür. arabada davul sesini çıkaracak ayrı bir subwoofer önerilir bende zaten önerilmez demiyorum ama en az jbl gt5 gibi bir sub alınmasını öneririm. ayrıca davul sesini çıkarmanın gitar sesi çıkarmaya göre daha zor olduğu için düşük güçlü subwoofer önermediğimi eklemekte fayda var sanırım

murat_ileri
06-09-2012, 23:16
halen hikaye anlatıp duruyorsun! senin yaptığına sadece boyadın sıvama diyebileceğim.

birde şu 5 yolu bi saysana :D

cXe
06-09-2012, 23:34
halen hikaye anlatıp duruyorsun! senin yaptığına sadece boyadın sıvama diyebileceğim.

birde şu 5 yolu bi saysana :D

peki sen ne diyorsun kicker es e para verirmisin? yoksa aynı fiyatlı farkı modellere mi yönelirsin.

bu arada bildiğim 4 yolun hoparlörleri; bas, mid bas, mid range ve tweeter. tweeter lar genelde 10-16k civarında frekans aralığına sahip oluyor, bahsedilen hoparlör 30k frekansa sahip arada ki frekansda 5.yol oluyor sanırım

murat_ileri
06-09-2012, 23:42
peki sen ne diyorsun kicker es e para verirmisin? yoksa aynı fiyatlı farkı modellere mi yönelirsin.

bu arada bildiğim 4 yolun hoparlörleri; bas, mid bas, mid range ve tweeter. tweeter lar genelde 10-16k civarında frekans aralığına sahip oluyor, bahsedilen hoparlör 30k frekansa sahip arada ki frekansda 5.yol oluyor sanırım

sadece sanarak burada bilmişlik tasladığını anladın sanırım, ses akustik vs. 2 günde ben biliyorum edalarına gelinecek bir olay değil.

forumu amacı için kullanmamız lazım. sormak öğrenmek istediğin konuları burada uslubuyla sorarsan zaten bilgi sahibi tüm arkadaşlarımız senden bilgisini esirgemez.

şunuda bir abi tavsiyesi olarak kabul edebilirsin, zevkler ve renkler kişiye göre değişir senin için kötü olan bir başkası için dünyanın en iyisidir.

cXe
06-09-2012, 23:57
sadece sanarak burada bilmişlik tasladığını anladın sanırım, ses akustik vs. 2 günde ben biliyorum edalarına gelinecek bir olay değil.

forumu amacı için kullanmamız lazım. sormak öğrenmek istediğin konuları burada uslubuyla sorarsan zaten bilgi sahibi tüm arkadaşlarımız senden bilgisini esirgemez.

şunuda bir abi tavsiyesi olarak kabul edebilirsin, zevkler ve renkler kişiye göre değişir senin için kötü olan bir başkası için dünyanın en iyisidir.

sorumun yanıtını alamadım; peki sen ne diyorsun kicker es e para verirmisin? yoksa aynı fiyatlı farkı modellere mi yönelirsin.

ayrıca madem bende daha iyi biliyorsun 5 yollu hoparlör benim yukarıda açıklamaya çalıştığımın dışında bir kavram mı?

ruudvan
07-09-2012, 00:03

valla ne yalan söyliyim es takicagıma bnde bagaj kullanmayı yeglerım.

murat_ileri
07-09-2012, 00:10
sorumun yanıtını alamadım; peki sen ne diyorsun kicker es e para verirmisin? yoksa aynı fiyatlı farkı modellere mi yönelirsin.

ayrıca madem bende daha iyi biliyorsun 5 yollu hoparlör benim yukarıda açıklamaya çalıştığımın dışında bir kavram mı?

kicker es de jbl gt5 de aynısının laciverti senin aklının alamayacağı kadar marka ve modelde kullandım. keyfim bugün spl ister aracıma re audio, dd vb subları takarım sq ister morel,dls takarım, tepemin tası atar hepsini sökerim, müzik tıngırdasın der ufak bişey takarım. parada keyifde benimse başkasına ne yemek düşer herkes biliyor. o an kickera param yeter onu alırım yada başkasını sonuçta hepsi aynı derecede cihazlar sen bana kicker es le jbl gti karşılaştırmıyorsun ikiside giriş seviyesinde cihazlar verdikleri tonlama birbirine yakın. ben 50 watt fazla olanı isterim dersin senin tercihindir, bunuda ben kulağımla duyuyorum fark ediyorum diye yalan söyler.

5 yol olayı sadece satış aldatmacasıdır. 3 tweeter 1 mid 1 woofer ile sadece 3 yollu coaxial hoparlör almış olursun. 3 tweeterın kesin frekanslarını farklı ayarlayarak bir tarafından element uydurmaya çalışan satıcılara kanma.

murat_ileri
07-09-2012, 00:12
valla ne yalan söyliyim es takicagıma bnde bagaj kullanmayı yeglerım.

dostum tamamen kişisel tercihindir, saygı duymak lazım. ben burada marka model savaşı vermiyorum zaten, benim için en iyisi içime sinen sistemdir.

cXe
07-09-2012, 00:18
bahsettiğim hoparlörde 5 ayrı bölüm olup her birininde farklı frekanslara hitap ettiğini düşündüğümüzde pioneer 5 yollu hoparlör diye reklam yaptığında bizi kandırdığını düşünmüyorum...

pioneer ın çift bobinli 400 rms bası bu üründen kat kat üstündür ve aralarında 20-25 lira ancak oynuyor... böyle seçenekler varken hala kicker es i savunmanın zevkle renkle yada maddiyatla bir alakası yok bence

ruudvan
07-09-2012, 00:19
arkadaşta demişki alıp keşke almasaydım dıyecegıne daha ıyılerı al dıye konusmus.

kıcker comp kullanıyordum rf p3 e gectım daha takmak nasıp olmadı .bass kontrolum elımın altında zaten teypten bass ayarım 1 dedır.
kısacası gumbur gumbur bı sub da kullansan ayarını kısarsın dusuk calar bunu yapmak cok zor deıl es kullananarkadaslarımda oldu bnm basımı agrıtmaktan baska bıseye yaramadılar.bnde tavsıye etmem .

ruudvan
07-09-2012, 00:21
bahsettiğim hoparlörde 5 ayrı bölüm olup her birininde farklı frekanslara hitap ettiğini düşündüğümüzde pioneer 5 yollu hoparlör diye reklam yaptığında bizi kandırdığını düşünmüyorum...

pioneer ın çift bobinli 400 rms bası bu üründen kat kat üstündür ve aralarında 20-25 lira ancak oynuyor... böyle seçenekler varken hala kicker es i savunmanın zevkle renkle yada maddiyatla bir alakası yok bence

snn soledıgıne ek olarak 150 lıraya kıcker comp 38 cm lık satıyorum 250 rms gucu var basıncı 30 luga gore daha fazladır bu aşıkar bırsey ama gel gorkı yumusatalım dıye portlu 90 lıtre kabın yaptık sımdı bagaj gerekıyor sok tak sureklı olmuyor satılık durumda.

murat_ileri
07-09-2012, 00:29

güzel kardeşim halen aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun pioneer yada x marka neye göre üstün bana onu anlat, sen sadece benim babam senin babanı döver muhabbeti yapıp duruyorsun o üstün bu üstün neye göre hangi özelliğine göre. tam dip frekansmı okuyor, distorsiyonumu az bu meret neye göre üstünlüğü kıyas alınıyor.

arkadaşta demişki alıp keşke almasaydım dıyecegıne daha ıyılerı al dıye konusmus.

kıcker comp kullanıyordum rf p3 e gectım daha takmak nasıp olmadı .bass kontrolum elımın altında zaten teypten bass ayarım 1 dedır.
kısacası gumbur gumbur bı sub da kullansan ayarını kısarsın dusuk calar bunu yapmak cok zor deıl es kullananarkadaslarımda oldu bnm basımı agrıtmaktan baska bıseye yaramadılar.bnde tavsıye etmem .

rıdvan es, comp, comp vr.......... diye uzatmak mümkün önemli olan sistemin doğru kurulması olduğunu sende çok iyi biliyorsun. bası kısmak yada açmak senin elinde ama teneke gibi bir ses ayarı yapılmışsa aracında bası kısmanın yada açmanın ne anlamı var?

cXe
07-09-2012, 00:29
bence 90 litre portlu kabine geçmekle iyi yapmışsın, kicker zaten sert bir bas kapalı kutuda daha da çekilmez oluyor :D

murat_ileri
07-09-2012, 00:36
bence 90 litre portlu kabine geçmekle iyi yapmışsın, kicker zaten sert bir bas kapalı kutuda daha da çekilmez oluyor :D

kapalı kutumu daha sert yoksa portlu mu, benim sana baştan beri söylediğimi yine yapıyorsun bilmeden yorum yapmak alışkanlık olmuş
bilgi sahibi olmadan fikir sahibisin.

cXe
07-09-2012, 00:38
kapalı kutu daha sert

ruudvan
07-09-2012, 00:40
güzel kardeşim halen aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun pioneer yada x marka neye göre üstün bana onu anlat, sen sadece benim babam senin babanı döver muhabbeti yapıp duruyorsun o üstün bu üstün neye göre hangi özelliğine göre. tam dip frekansmı okuyor, distorsiyonumu az bu meret neye göre üstünlüğü kıyas alınıyor.

rıdvan es, comp, comp vr.......... diye uzatmak mümkün önemli olan sistemin doğru kurulması olduğunu sende çok iyi biliyorsun. bası kısmak yada açmak senin elinde ama teneke gibi bir ses ayarı yapılmışsa aracında bası kısmanın yada açmanın ne anlamı var?
şimdi olay şu es i aldın 50 lıtre bı kapalı kutu yaptın dangır dungur çalıcak bana gore kıcker portluda daha duzgun calıyor e bu sefer lıtre buyuyecek yer kaplıcak .e buna gerek yok dıyor arkadasta pıoneer ondan daha ıyı calar kapalı kutuda dıyor.
sonucta es serısı spl deil sql deil hıcbısey deıl tıngırdaması ıcın bana kalsa es takılıcagına 20 cm lık hertz takarım nerdeyse aynı fıyata maksat bass sesı duymak.

bn yenı gecmedım portlu kabıne ezelden berı portlu kullanıyorum.
sımdı bagaj kullanma zamanı.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/277474_10152296755645413_1086005489_o.jpg
yeni bagajım bu sekılde olucak kısmetse.

murat_ileri
07-09-2012, 00:40
kapalı kutu daha sert

tecrübe ettin yani daha önce. hangi bası kaç litrede kapalı ve portlu kutu il denedin?

ruudvan
07-09-2012, 00:42
kapalı kutumu daha sert yoksa portlu mu, benim sana baştan beri söylediğimi yine yapıyorsun bilmeden yorum yapmak alışkanlık olmuş
bilgi sahibi olmadan fikir sahibisin.

portlu kutu eger sertlık ıstenıyorsa kapalı kutudan daha serttır db olarak ama ton olarak yumuşar.

bu klasık tır ses sıstemı hakkında en ufak bılgıye sahıp kısı derkı kapalı kutu sert portlu yumusaktır. bu yanlıs aslında :)

cXe
07-09-2012, 00:45
aldığım sıfır ürünlerin kataloglarında frekans-db eğrileri var bunlara bakarak kulakla ayırt edemeyeceğim bir çok şeyi anlayabiliyorum. kapalı kutular portlu kutulara göre daha yüksek frekanslarda çalar

murat_ileri
07-09-2012, 00:46
şimdi olay şu es i aldın 50 lıtre bı kapalı kutu yaptın dangır dungur çalıcak bana gore kıcker portluda daha duzgun calıyor e bu sefer lıtre buyuyecek yer kaplıcak .e buna gerek yok dıyor arkadasta pıoneer ondan daha ıyı calar kapalı kutuda dıyor.
sonucta es serısı spl deil sql deil hıcbısey deıl tıngırdaması ıcın bana kalsa es takılıcagına 20 cm lık hertz takarım nerdeyse aynı fıyata maksat bass sesı duymak.

rıdvan ben senin bu yaptığın açıklamanın peşindeyim, kaç post olmuş adam akıllı tek bir cümle kuramadı, halen ben biliyorum bu böyle edalarında davranması. kicker vs vs umrumda olmaz kim ne isterse alır takar. tonlaması kullandığı hacimi besleneceği gücü ile değerlendirerek gerekli elememi yaparım ben.

cXe
07-09-2012, 00:46
portlu kutu eger sertlık ıstenıyorsa kapalı kutudan daha serttır db olarak ama ton olarak yumuşar.

bu klasık tır ses sıstemı hakkında en ufak bılgıye sahıp kısı derkı kapalı kutu sert portlu yumusaktır. bu yanlıs aslında :)

sertlikten kastım tabiki ton, db den bahsettiğimde şiddet derim...

murat_ileri
07-09-2012, 00:48

:icon_tup:

cXe
07-09-2012, 00:51
rıdvan ben senin bu yaptığın açıklamanın peşindeyim, kaç post olmuş adam akıllı tek bir cümle kuramadı, halen ben biliyorum bu böyle edalarında davranması. kicker vs vs umrumda olmaz kim ne isterse alır takar. tonlaması kullandığı hacimi besleneceği gücü ile değerlendirerek gerekli elememi yaparım ben.

ee noldu şimdi benim dediğim gibi kicker es çöp, tonsuz, boşuna bagaj katli mi yoksa senin bunca saat savunmana değecek bir bas mı?

murat_ileri
07-09-2012, 00:51
aldığım sıfır ürünlerin kataloglarında frekans-db eğrileri var bunlara bakarak kulakla ayırt edemeyeceğim bir çok şeyi anlayabiliyorum. kapalı kutular portlu kutulara göre daha yüksek frekanslarda çalar

senin kulağının duyma aralığı nedir acaba söylermisin, kabinlerin portunu hac hz tune derek kullanıyorsun?

Dodoo
07-09-2012, 00:53
@cXe

yanlış fikir ve bilgilerin var :)

ruudvan

sertlikten kastım tabiki ton, db den bahsettiğimde şiddet derim...
ıkınızde cok farklı seylerden bahsetmıyorsunuz aslında.

100 lıralık sub ıcın baya bı karsılıklı zıt gıbı gorunen konusmalar oluyor bosverın .de bnm sımdı bagaja 17 lıtrelık bı kapalı kutu yapıcam saolsun yenı subun montaj derınlıgı "15cm kadar.kabının ust tarafını asagıya dogru egımlı yapmak zorundayım pandızota degmemesı ıcın ama bu seferde sub sıgmıyor ne yapayım bı acıklama yapın.

murat_ileri
ee noldu şimdi benim dediğim gibi kicker es çöp, tonsuz, boşuna bagaj katli mi yoksa senin bunca saat savunmana değecek bir bas mı?

kardeş senin uyku saatin gelmiş plak takılı durumda kalmış. sen es için çöp dersen jbl cs de çöp olur diğer savunduğun muadilleride buna göre kıyaslamanı yap artık.

murat_ileri
07-09-2012, 00:56
ıkınızde cok farklı seylerden bahsetmıyorsunuz aslında.

100 lıralık sub ıcın baya bı karsılıklı zıt gıbı gorunen konusmalar oluyor bosverın .de bnm sımdı bagaja 17 lıtrelık bı kapalı kutu yapıcam saolsun yenı subun montaj derınlıgı "15cm kadar.kabının ust tarafını asagıya dogru egımlı yapmak zorundayım pandızota degmemesı ıcın ama bu seferde sub sıgmıyor ne yapayım bı acıklama yapın.

bu sadece bu konu için geçerli olan bir durum değil, diger konularda da arkadaşımızda direk atlama duygusu ön planda.

koltuk arkasına bası koymayı düşündünmü, bagajdan yalıtarak hem daha kaliteli ses alırsın

ruudvan
07-09-2012, 00:57
mevzu bu
http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/Adsz.png

subun bagaja bakan kısmınada komple mdf koymam lazım kı sub orda dandık durmasın dıer sayfadakı gıbı.

cXe
07-09-2012, 00:59

bn yenı gecmedım portlu kabıne ezelden berı portlu kullanıyorum.
sımdı bagaj kullanma zamanı.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/277474_10152296755645413_1086005489_o.jpg
yeni bagajım bu sekılde olucak kısmetse.

cidden 100 liralık bas için bunca saattir boş boş yazışmaya değmez. kabin tasarımı kafamda pek canlanmadı bunun gibi birşey olacaktı değil mi? boyutlar nasıl düşünülüyor

ruudvan
07-09-2012, 01:02
kabını yukarda yanal sekılde cızdım.yukseklık 30 cm
koltuga ve pandızota degen kısımlar 23 er cm
en 32cm olacak sub 25 lık montqj derınlıgı 15kusur cm
kabının onune duvar seklınde mdf koyucam bagaj acılınca yukardakı gıbı goruntu cıkıcak ortaya yanı o duvarın arkasında kabın olacak sımdı bn bu duvara montaj yapsam bu sefer sokme takma yapıp bagajdakı ıstepneye ulasamaycagım dolayısıyla montaj kabınde vu bu duvarın sok tak seklınde olması onemlı.

murat_ileri
07-09-2012, 01:02
mevzu bu
http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/Adsz.png

subun bagaja bakan kısmınada komple mdf koymam lazım kı sub orda dandık durmasın dıer sayfadakı gıbı.

rıdvan taş devrinde bile senden güzel çizerlerdi bu resmi :D şaka bir yana kabin için çıkardığın ölçü varmı
kabaca 17 lt için 35*35*15 oluyor

ruudvan
07-09-2012, 01:04
endustrıyel tasarımcı olarak sana sımdı perspektıf bı cızım yapıcam cok kızdım :D

cXe
07-09-2012, 01:06
sub un bagaja bakan kısmında ki mdf ne için kullanılacak?

murat_ileri
07-09-2012, 01:09
endustrıyel tasarımcı olarak sana sımdı perspektıf bı cızım yapıcam cok kızdım :D

özür dilerim abicim ne haddimize :D

kabini tam ters olarak düşün bass direk koltuga bakacak şekilde sedan araçlarda daha performaslı oluyor.

ruudvan
07-09-2012, 01:12
mdf standart 18mm dusunuyorum ama o bagaja bakan ekstra duvar ıcın 0.8 de kullanbılırım sonucta orası kabın deıl kabını dıstan kapatıcak bı parca sadece.
aslında sıgmasına sıgarda amfının yerını degıstırmem lazım tabandada mdf var bu arada
alttan kablolar gelıyor stepne yıne bagaj havuzunda mevcut stepne ne olur ne olmaz cıkartmak ıstemedım .
http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/11-2.png

perspektıf ve yanal plan bu sekılde
ok ısaretlı yerlerden 1 cm kadar bı dısarı taşma mevcut

özür dilerim abicim ne haddimize :D

kabini tam ters olarak düşün bass direk koltuga bakacak şekilde sedan araçlarda daha performaslı oluyor.

ole hıc olmaz kı bu seferde asagıdan taşıcak

CTG
07-09-2012, 01:13
anam bi link attik neler donmus bi gunde :D

Can, JBL GTO804 (20cm) bas al, güzel bi kutu yaptır, bunu bir amfiyle besle (zaten 200w rms sub'un max gücü) ki bunda giriş seviye mono amfi yeterli olacaktır. Sana yeter dahasına gerek yok bence :)

abicim 20 cm vosvogen arabanin bagajinda kaybolur gider bence yav iceri ses gelmez ki, izolasyon fena degil arabada. bir de konuyla ilgili tek bildigim bagaj ayriysa (sedan) bas buyuk olcak (yanlissam duzeltin ama cok vurmayin :D)

sene olmus 2012 ben hala kaset adaptoruyle ayfon bagliyorum bence ben gidip mp3 calar almaliyim ilk is

murat_ileri
07-09-2012, 01:23
yabancı dadandı konuya dağılın :D

rıdvan çizim idare eder de, neden 1 cm taştığını çözemedim ben :D

can senin eline de yüzüne de çok 20 cm, hem ortalığı karıştırıyorsun hemde afyon marka kaset kullanıyorsun :D şaka bir yana sana şuan için yeterli gelir merak etme.

ruudvan
07-09-2012, 01:30
ust tavan kısmı duz deıl asagıya dogru egımlı subda yandan baktın mı nerdeyse dıkdortgen gıbı dıp mıknatıs kısmı nerden baksan 20 cm capında dolayısıyla degıyor cızımlerde.
en guzelı bnm kabınde yapım aşamasında artık en duzgun formu bulucaz gıbıme gelıyor
ılk basta montaj yerıne kasnak yaparım dıye dusundum bu sefer ondekı duvar gorevı gorucek mdf nın orta kısmına yuvarlak bı bosluk olusturmam gerekıcek bu zaten aşıkarda ortasını kesıp cıkarttıgımda mdf nın alttan ustten 1-2 cm kadar payı kalıcak kırılabılıcegını dusunuyorum .

neyse konu soguduguna gore
bn kabını yapar sıze gostyerırım bol fotoyla guzel bı bagajla gelıcem karsınıza ınsallah derlı toplu :D

murat_ileri
07-09-2012, 01:35
çizimleri boşver pratikte görmek lazım onu, direk o boşluğa sokabileceğin bir kabin tasarlarsan sorun olmaz

ruudvan
07-09-2012, 01:43
çizimleri boşver pratikte görmek lazım onu, direk o boşluğa sokabileceğin bir kabin tasarlarsan sorun olmaz

aynen pratik iyidir.zaman bulsamda koysam şu subu artık bagaja bırlıkte uyuyoruz kaç gecedir.