Orijinalini görmek için tıklayınız : Türklük sembolü
Herkese selamlar,
Vücuduma 7.dövmemi yaptırmak istiyorum inşallah. Bunun için aklımda var olan nesne, Türklüğün hakimiyet sembolü çift başlı kartaldır. aşağıda verdiğim 2 farklı linkte farklı 2 bilgi var. zahmet edip okumak istemeyen kişiler için ufak bir açıklama yapmam gerekirse, bir kesim bu sembolün Türklük sembolü olduğunu, doğu ve batının hakimiyetini sembolize ettiğini söylüyor.diğer bir görüş ise bunun hiçbir alakasının olmadığını ve neye dayandırdığını verdiğim linkte anlatmış.
Ben bu sembolün gerçekten türklük hakimiyet sembolü olduğunu düşünerek dövmesini yaptırıcam ama öncelikle sizlere danışmak istedim. cidden bilgili abilerimiz kardeşlerimiz var. bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
ilk link hakimiyet sembolü'dür diyen:
BOZKURTLAR: TÜRKLÜĞÜN HAKİMİYET SEMBOLÜ : ÇİFT BAŞLI KARTAL (http://atsizlar.blogspot.com/2011/04/turklugun-hakimiyet-sembolu-cift-basli_28.html)
ikinci link tersi görüş :
OSMAN PAMUKOĞLU'NDAN HALKA ÇAĞRI. (http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=2390.msg6357#msg6357)
buda sembol :
http://g1209.hizliresim.com/11/7/crlcs.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
diğer dövme konularından devam etmek istemedim çünkü türklük ile ilgili detaylı bilgiye sahip kişiler konuyu göremeyebilirler. konu gereksiz görülürse silinebilir.
matthardy
07-09-2012, 10:52
Dovme denilen seyin bence bir hikayesi bir anisi olmasi gerekir.
Bence bu dovmenin 4.5 kiloluk yogurt barkodu dovmesi ile hic bir farki yok.
dövmenin senin için anlamını sormadım ;) 7. dövmesini yaptıracak biri elbette mantığıyla hareket edecektir.
gerçekten manasının ne olduğunu, kanıtlanmış bir sembol mü onu sordum.
bilenler cevaplarsa sevinirim.
matthardy
07-09-2012, 11:01
dövmenin senin için anlamını sormadım ;) 7. dövmesini yaptıracak biri elbette mantığıyla hareket edecektir.
gerçekten manasının ne olduğunu, kanıtlanmış bir sembol mü onu sordum.
bilenler cevaplarsa sevinirim.
7. dövmesini yaptırcak birine biraz tecrübelerinden örnek vermek istedim.
yoksa benimde sol kolum full sleeve.
sırtımda tam portre,
full gögüsde komposizyon var ;)
7. dövmesini yaptırcak birine biraz tecrübelerinden örnek vermek istedim.
yoksa benimde sol kolum full sleeve.
sırtımda tam portre,
full gögüsde komposizyon var ;)
ya eee ?? istiyorsan komple dövme yaptır her tarafını. sen bu işin mantığını çözememişsin. neden mi ??
dövme kişisel birşey. senin için '' 4.5 kiloluk yogurt barkodu dövmesi '' olabilir ama benim için Oğuzlar ve Selçuklunun bayrağında yer alan bir sembol çok büyük anlam ifade eder. Türklerin Doğunun ve Batının hakimiyeti olduğunu sembolize eden bir şekil benim için senin sleeve lerinden daha manalıdır. zaten anlayamadığın nokta da budur. sen onu seversin ben bunu.
rica ediyorum konuyu hiç etmeyelim. mümkünse bilen kişiler aydınlatsın.
ilovedrifting
07-09-2012, 11:17
Çift başlı kartal masonik bir semboldür.
Çift başlı kartal masonik bir semboldür.
kaynak ????
kickbuttowski
07-09-2012, 11:19
Çift başlı kartal ve kartal sembolleri diğer milletler tarafından da çok fazla kullanılmıştır o yüzden gören insanın hemen aklına selçukluların geleceğini zannetmiyorum.
Ama eski türklerden kalan ve hiç değişmeyen 2 kutsal hayvan vardır birisi bozkurt diğeri rahvan atı..
Özellikle bozkurt küçük gruplar halinde yaşamasıyla - türklerde aynı şekilde küçük gruplar halinde yaşıyordu-, avlanma şekilleriyle - türklerdeki hilal taktiği-, ve gök yüzüne bakarak ulumaları -türklerdeki tengri inancına göre tanrı gökteydi bu yüzden de bozkurtların dua ettikleri sanılmaktaydı- kurtların Türk kültüründe kutsal sayılmasına neden olmuştur.
Ama bozkurt günümüzde en çok türkçü, milliyetçi kesim tarafından benimsendiği için yanlış anlaşılmanıza neden olabilir..
ilovedrifting
07-09-2012, 11:21
kaynak ????
Etsiyo Auditore (; [Rorschach Makyavel anısına...]: - Masonluk, Semboller ve Anlamları (http://asasmachivelli.blogspot.com/2012/04/illuminati-masonluk-ve-semboller.html)
Bunun gibi binlerce kaynak bulabilirsin bu yönüyle araştırırsan.
kemal_koker
07-09-2012, 11:23
dövdürmeyin kendinizi :D
Çift başlı kartal ve kartal sembolleri diğer milletler tarafından da çok fazla kullanılmıştır o yüzden gören insanın hemen aklına selçukluların geleceğini zannetmiyorum.
Ama eski türklerden kalan ve hiç değişmeyen 2 kutsal hayvan vardır birisi bozkurt diğeri rahvan atı..
Özellikle bozkurt küçük gruplar halinde yaşamasıyla - türklerde aynı şekilde küçük gruplar halinde yaşıyordu-, avlanma şekilleriyle - türklerdeki hilal taktiği-, ve gök yüzüne bakarak ulumaları -türklerdeki tengri inancına göre tanrı gökteydi bu yüzden de bozkurtların dua ettikleri sanılmaktaydı- kurtların Türk kültüründe kutsal sayılmasına neden olmuştur.
Ama bozkurt günümüzde en çok türkçü, milliyetçi kesim tarafından benimsendiği için yanlış anlaşılmanıza neden olabilir..
Aslında gerçek bir resimden yani bir ikan vs den değilde gerçek bir kurt dövmesi istiyordum. fakat siyasi kimliği gereği vazgeçtim çokca. ayrıca yazının başında bahsettiğiniz diğer milletler tarafından kullanılması konusunu biliyorum ve konu açmamdaki sebeplerden biride odur. tersi görüşü savunan ve aynı zamanda masonluk, bizans tarafından kullanması konusunda bilgi verecek dikkat edecek var mı diye merak etmiştim.
Etsiyo Auditore (; [Rorschach Makyavel anısına...]: - Masonluk, Semboller ve Anlamları (http://asasmachivelli.blogspot.com/2012/04/illuminati-masonluk-ve-semboller.html)
Bunun gibi binlerce kaynak bulabilirsin bu yönüyle araştırırsan.
bu bilgilere bende ulaştım ama sonuçta bizde kullanmışız. Türklerin şaman olduğu dönemlerde kullanılmış bu semboller. değiştirilemez gerçekler.
Emir_b16a
07-09-2012, 11:26
çift başkı kartal gayet uygun bi dövme bn beğeniyorum bnde bi dönem çift başlı kartal yaptırıcaktım yanlız vaz geçtim uygun olduğumda direk kartal dövmesi yaptırıcam
4.5 kiloluk yogurt barkodu dövmesi benzetmesi hoş olmamış senin için bişey ifade etmiyo olabilir ama diğer insan manası olabilir büyük manası olabilir aynı şekilde 4.5 kiloluk yoğurt barkodununda büyük manası olabilir kime ne ?
ırkçılığa vurucaksanız hiç denemeyin kişiler istediğine inanabilir
kickbuttowski
07-09-2012, 11:28
Aslında gerçek bir resimden yani bir ikan vs den değilde gerçek bir kurt dövmesi istiyordum. fakat siyasi kimliği gereği vazgeçtim çokca. ayrıca yazının başında bahsettiğiniz diğer milletler tarafından kullanılması konusunu biliyorum ve konu açmamdaki sebeplerden biride odur. tersi görüşü savunan ve aynı zamanda masonluk, bizans tarafından kullanması konusunda bilgi verecek dikkat edecek var mı diye merak etmiştim.
Arnavutluk Bayrağı
Fener Rum patrikhanesi
Kutsal Germen İmparatorluğu
Almanya - Lübeck
Hollanda - Arnhem
Floransa
Ermenistan Arması
Sırbistan Valjevo
Rusya - St. Petersburg
Konya Spor
Erzurum Spor
.
.
.
Daha var :)
kickbuttowski
07-09-2012, 11:29
Buda orijinal kaynaktan alıntı.
Albania (see Coat of arms of Albania)
Armenia (see Coat of arms of Armenia)
Austria (1934–1938) (see Coat of arms of Austria)
Austria-Hungary (historical)
Byzantine Empire (historical)
German Confederation (historical)
Holy Roman Empire (historical)
Kingdom of Mysore (historical)
Montenegro (see Coat of arms of Montenegro)
Republika Srpska (formerly used from 1992 until 2007) in Bosnia and Herzegovina
Russian Federation (see Coat of arms of Russia)
Russian Empire (historical)
Seljuk Empire (historical)
Serbia and Montenegro (historical)
Serbia (see Coat of arms of Serbia)
Nemanjić Serbia (historical)
Serbian Empire (historical)
Moravian Serbia (historical)
Serbian Despotate (historical)
Kingdom of Serbia (historical)
Kingdom of Yugoslavia (historical)
Spanish Empire during the House of Habsburg dynasty (see Coat of arms of Spain)
It also appears on the following coat of arms and flags:
Flag of Albania
Flag of Montenegro
Flag of Serbia
The flag of the Greek Orthodox Church, which is also used unofficially at the autonomous monastic state of Mount Athos
Coat of Arms and flag of Hellenic Army General Staff. Also Coat of Arms and flag of Hellenic Army XVI Infantry Division.[6]
With the addition of Greek letters "Ε Φ" or the label "ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ" a similar coat of arms is used by the National Guard of the Republic of Cyprus.[7]
Coat of Arms of the Serbian Armed Forces and all three service branches: Land Forces, Air Force & Air Defence, Training and the administrative General Staff.
The coat of arms of Belgrade, capital of Serbia
The Coat of Arms of the city of Valjevo, Serbia
The coat of arms of the province of Groningen, Netherlands
The coat of arms of the city of Groningen, Netherlands
The coat of arms of the city of Nijmegen, Netherlands
The coat of arms of the town of Bolsward, Netherlands
Bizde ki en büyük sembol Bozkurt sembolu bana kalırsa. Bunu Göktürk'lerde ve Oğuzlar'da görebiliriz. Çoğu flamamızda var zaten.
Anadolu Kartal'ını da çok severim ben ayrıca.
Aşağıda ki resim benim daha çok hoşuma gidiyor bu arada belki fikir verir:
Ornek Cıft BAslı Kartal Selcuklular'dan (http://www.loadtr.com/690335-anadolu_kartal%C4%B1.htm)
GokhanE.
07-09-2012, 11:29
Türklügün sembolu ortaasyadan beri kurttur kardesim, ismi kamuoyunda anılmaktan laçka olan destanimizda da kurt rehberlik etmistir. Atamizin da ( ruhu şad olsun ) kişisel eşyalarinin işlemelerinde kurt sembolü sıklıkla kullanılır.
Arnavutluk Bayrağı
Fener Rum patrikhanesi
Kutsal Germen İmparatorluğu
Almanya - Lübeck
Hollanda - Arnhem
Floransa
Ermenistan Arması
Sırbistan Valjevo
Rusya - St. Petersburg
Konya Spor
Erzurum Spor
.
.
.
Daha var :)
hepsi kullanmış bunları da bizimkiler ne has kullanmış onu merak ediyorum. selçuklu, oğuzlar falan direk bayrakları bu şekildeymiş. savaşa gidildiği dönemlerde yanlarında olan bayraklar falan çift başlı kartallarmış. acaba bizim eskiden şaman oluşumuz ile bi bağlantısı mı var :beuj:
kickbuttowski
07-09-2012, 11:32
hepsi kullanmış bunları da bizimkiler ne has kullanmış onu merak ediyorum. selçuklu, oğuzlar falan direk bayrakları bu şekildeymiş. savaşa gidildiği dönemlerde yanlarında olan bayraklar falan çift başlı kartallarmış. acaba bizim eskiden şaman oluşumuz ile bi bağlantısı mı var :beuj:
Esasen Oğuzlarda en yaygın kullanılan bayrak turkuaz rengi üzerine (türk rengidir) kurt başıdır.
Blackbird
07-09-2012, 11:34
İlk bakışta çoğu insan farklı manalar yükleyecektir çok çelişkili ve manası oturmuş bir sembol değil. Yok milletin ne düşündüğü önemli değil dersen tartışmaya gerek yok zaten. :)
Türklügün sembolu ortaasyadan beri kurttur kardesim, ismi kamuoyunda anılmaktan laçka olan destanimizda da kurt rehberlik etmistir. Atamizin da ( ruhu şad olsun ) kişisel eşyalarinin işlemelerinde kurt sembolü sıklıkla kullanılır.
Mhp sağolsun üstüne almasaydı bu sembolü çoktan yaptırmıştım. zaten bu çift başlı kartal sembolünü de hiçbir siyasi yapıda olmadığı için istiyorum ama diğer devletler tarafından kullanılmış olması can sıkıcı.
Hakan Girginer
07-09-2012, 11:54
Türklerin Doğunun ve Batının hakimiyeti olduğunu sembolize eden bir şekil ...
Türkler maalesef Doğunun ve Batının hakimi değil.
Bu günlerde bu tür bir hakimiyeti ifade eden tüm dövmeler kırmızı beyaz şeritli, sol üst köşelerinde de yıldızlar mıldızlar var.
Türkler maalesef Doğunun ve Batının hakimi değil.
Bu günlerde bu tür bir hakimiyeti ifade eden tüm dövmeler kırmızı beyaz şeritli, sol üst köşelerinde de yıldızlar mıldızlar var.
:icon_rule:icon_rule doğru söze ne hacet abi
bendeki kalben istek, inanç işte
Kardeşim kartala bişey diyemem ama iç içe geçmiş 2 kare bize ait bir semboldur osmanlı motiflerin tamamında daha eski motiflerde hatta taşa kayaya işlenmiş eski uygarlıklarda bile rastlayabilirsin dayanağı 4 kapı 40 makam inancıdır daha detaylı bilgi istersen anlatabilirim ama kartal konusunda bir fikrim yok ne söylesem yalan olur.
Ayrıca Türklük sembolu bozkurttur diyen arkadaşlar türklerin tarihi Alparslanla başlamadı sonrasında bozkurt kullanıldı öncesinde ? Türkler öncesinde çok değişik semboller kullanmıştır ama tarihi çok nadir evraklarda yattığı için bulunması çok güç. Kurt yaptırmak zorunda değilsin yani Türklük sembolü diye bizim anadoluya giriş kapılarımız Alparslanla açıldı daha öncesinde gizli saklı göçebe olarak yerleşiyorduk buralarda sonrasında giriş çıkış rahatlaştı.
darkmoon
07-09-2012, 12:05
ay yıldız sanırım en evrensel ve eskisi oluyor göktürk paralarında bile ay yıldız var pek çok türkmeni ülke ay yıldızı kullanıyor.. beyazıt zamanında bile ay yıldızlı paralar basıldığı biliniyor..
tabi ay yıldızı romada kullanmışdır bizans bile ay yıldızı paralarında kullanmışdır..
http://img812.imageshack.us/img812/7541/gktm.jpg
bu göktürk parasında 3 tane hilali görebilirsin.
Kardeşim kartala bişey diyemem ama iç içe geçmiş 2 kare bize ait bir semboldur osmanlı motiflerin tamamında daha eski motiflerde hatta taşa kayaya işlenmiş eski uygarlıklarda bile rastlayabilirsin dayanağı 4 kapı 40 makam inancıdır daha detaylı bilgi istersen anlatabilirim ama kartal konusunda bir fikrim yok ne söylesem yalan olur.
kardeşim daha dini içerikli bir şekil sanırım o. görsellerden bakınca iç içe geçmiş kareler ve yanlarında açıklamaları var doğru muyum ?
Maxiboost
07-09-2012, 12:11
Hitman duymasin cok alinir valla :)
Turk bayragi var mi vucudunda? Varsa baska sembole gerek yok zaten bence.
Ayne kardeşim zamani Selçuklu devletinin inancınıda ortaya koyar zaten bu sembol dediğin gibi içeriğide yüz yüze konuşuruz doğrudur.
Hitman duymasin cok alinir valla :)
Turk bayragi var mi vucudunda? Varsa baska sembole gerek yok zaten bence.
Türk bayrağı yok malesef. amacım tamamen linktekiydi açıkcası :
http://b1209.hizliresim.com/11/7/crp35.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Ahmet Saraçoğlu
07-09-2012, 12:33
Son fotodaki ilkine göre daha mantıklı.ay yildiz olmayınca pek anlamaz benim gibi bilmeyen insan.
Yiğit G.
07-09-2012, 12:42
çok uzaklara gitmene gerek yok.Türk bayragı ve yakın tarihle ilgilide çok güzel işler yaptırabilirsin.
http://www.resimmax.net/wp-content/uploads/2009/01/dovme9.jpg
http://www.tattoodragos.com/upload/galeri/b/2d50acf178283f3d35adc80dea43cb2e.jpg
http://www.fatihserdaroglu.com.tr/fotogaleri/turkbayragi.jpg
http://www.tattooc.com/members_galleries/2010/07/photo_3701_GW03MJ.jpg
http://waktattoos.com/large/Flags_tattoo_50.jpg
Sırt olduğu için büyük tutmuşlar güzel olmuş böyle bir şey de olabilir. Ya da daha ufağı başka yerlere.
http://www12.zippyshare.com/scaled/41373008/file.html
çok uzaklara gitmene gerek yok.Türk bayragı ve yakın tarihle ilgilide çok güzel işler yaptırabilirsin.
daha kökene inmek istiyorum açıkcası
darkmoon
07-09-2012, 13:11
kökendede ay yıldız var yukardada gösterdim göktürk parasında bile ay yıldız var. göktürkden eskisi varmı bilmiyorum üstelik göktürkler şamandı yani kullandıkları ay yıldızın dinle ilgisi olucağınıda sanmıyorum.
ugurbora
07-09-2012, 13:16
http://www.tattoodragos.com/upload/galeri/b/2d50acf178283f3d35adc80dea43cb2e.jpg
Bu nasıl oluyor anlamıyorum bu resimdeki benim dövmem sol göğsümde bana ait olan resimi nerden bulup ustunede kendi linklerini yapistiriyorlar ne tipler var arkadas.
Lafım paylaşan arkadasa değil...
Bu nasıl oluyor anlamıyorum bu resimdeki benim dövmem sol göğsümde bana ait olan resimi nerden bulup ustunede kendi linklerini yapistiriyorlar ne tipler var arkadas.
dostum valla ben o yüzden hiçbir dövmemin fotosun izinsiz paylaştırmıyorum. bu senin dövmecinin işi. onun sitesinden almışlardır.
Ahmet Saraçoğlu
07-09-2012, 14:41
Ben bu islerle ilgim alakam olmamasına rağmen bikac kere daha gördüğümü hatırlıyorum nette o resmi.
Kesinlikle kizmakta haklisin ama sunu soyleyeyim harika bir dovme bu yuzden bence iyiki paylasilmis birde bu acidan bak..tabii keske izin alinsaymis o ayri.Tebrikler bunu gogsune kazidigin icin..
ugurbora
07-09-2012, 15:58
Kesinlikle kizmakta haklisin ama sunu soyleyeyim harika bir dovme bu yuzden bence iyiki paylasilmis birde bu acidan bak..tabii keske izin alinsaymis o ayri.Tebrikler bunu gogsune kazidigin icin..
Saolasin... Şimdi sag kolumdan sırtıma Çanakkale zaferini yaptırıyorum ATAmizin önderliğinde tasarımı bitmek üzere :icon_tup:
Onat daha kadim bir şeyler arıyorsan Kazım Mirşan ı araştırmanı isterim.
Yada Atatürk'ün MU Kıtası Güneşin Çocukları kavmi için bizzat gönderdiği Aztek ve Mayalarla ortaklıklarımızı inceleyen Tahsin Mayatepek araştırmalarına bakabilirsin.
Türk | Tarih Türklerle Başlar (http://onturk.wordpress.com/)
Bahsettiğin çift başlı kartal bir çok kavim tarafından kullanılıyor ama aslında dünya tarihi bildiğimizdende eskiye dayandığı için ortak bir noktaları var bilmediğimiz.
İlk çizimdeki iç içer geçmiş kareye günümüzde Oğuzhan Yıldızı deniyor.
Yahudilikte kullanılan iki üçgenden oluşan Davut Yıldızı gibi.
Müslümanlıkta cami külliye ve medreselerde kullanıldığınıda görüyorsun ama bir bakıyorsun taksimdeki klisede de ayasofyada da aynı şeyi görüyorsun. Tarih ortaktır ve birbirinden etkileşimle çok şeyler almıştır.
Senin dediğin gibi çift başlı kartal yakın zamana kadar Türk yıldızlarınında alt görseli idi ki konya ana jet üst komutanlığının maskotudur.
Daha kadim bir şey arıyorsan doğrudan türklükle ilgili müslümanlık öncesi türk dünyasını araştırmanı tavsiye ediyorum. Şaman, kızılderili, aztek ve maya kültürleri arasındaki benzerliklere şaşıracaksındır.
Verdiğim sitede eski konulara bakmanı tavsiye ederim.
Yiğit G.
07-09-2012, 17:14
daha kökene inmek istiyorum açıkcası
darkmoon da söylemiş ay yıldız matofileri islamiyet öncesine hatta milattan önceye kadar uzanır mezapotamya bölgesine dogru.Aslında gerçekte ay yıldızın anlamı tanrılar kavramına ilk inanan insanların güneşi ayı yıldızları birer tanrı olarak görmesidir.Yani ay yıldızın gerçek geçmişi budur.
doncarlo
07-09-2012, 17:16
http://d1204.hizliresim.com/w/r/4thn6.jpg
Göktürk yazıtlarındaki ''Türk''.
kökendede ay yıldız var yukardada gösterdim göktürk parasında bile ay yıldız var. göktürkden eskisi varmı bilmiyorum üstelik göktürkler şamandı yani kullandıkları ay yıldızın dinle ilgisi olucağınıda sanmıyorum.
Gokturkler ve Turklerin cogunlugu samanist degil goktengri dinine mensup idi. Farkli seyler karistirmayin...
Arada bir de Turkler dogu ve batinin hakimi degil denmis. Timur Han'i Turk kabul etmiyormusunuz ? Hun imparatoru Atilla ? Osmanli suan da 72 devlete ortalama 500 yil hukmetmis... Hazmetmeniz icin Turkler tarihte kac defa dogu ve batinin hakimi olsun ?
RaiTheRe
07-09-2012, 17:43
Türk'ün tarih sahnesine çıktığından beri adı ok ve yayla anılmıştır gerçi sorunla alakalı değil bu fikir ama alternatif bi fikir yaratır diye düşünebilirsin
Onat daha kadim bir şeyler arıyorsan Kazım Mirşan ı araştırmanı isterim.
Yada Atatürk'ün MU Kıtası Güneşin Çocukları kavmi için bizzat gönderdiği Aztek ve Mayalarla ortaklıklarımızı inceleyen Tahsin Mayatepek araştırmalarına bakabilirsin.
Türk | Tarih Türklerle Başlar (http://onturk.wordpress.com/)
Bahsettiğin çift başlı kartal bir çok kavim tarafından kullanılıyor ama aslında dünya tarihi bildiğimizdende eskiye dayandığı için ortak bir noktaları var bilmediğimiz.
İlk çizimdeki iç içer geçmiş kareye günümüzde Oğuzhan Yıldızı deniyor.
Yahudilikte kullanılan iki üçgenden oluşan Davut Yıldızı gibi.
Müslümanlıkta cami külliye ve medreselerde kullanıldığınıda görüyorsun ama bir bakıyorsun taksimdeki klisede de ayasofyada da aynı şeyi görüyorsun. Tarih ortaktır ve birbirinden etkileşimle çok şeyler almıştır.
Senin dediğin gibi çift başlı kartal yakın zamana kadar Türk yıldızlarınında alt görseli idi ki konya ana jet üst komutanlığının maskotudur.
Daha kadim bir şey arıyorsan doğrudan türklükle ilgili müslümanlık öncesi türk dünyasını araştırmanı tavsiye ediyorum. Şaman, kızılderili, aztek ve maya kültürleri arasındaki benzerliklere şaşıracaksındır.
Verdiğim sitede eski konulara bakmanı tavsiye ederim.
siteye baktım ve cidden çok güzel bilgiler var. çok dolu ve ciddi başına geçip okumak gerektiren bir site. inşallah yarın şöyle detaylıca ilgilenicem çok sağolasın.
darkmoon
07-09-2012, 19:28
Gokturkler ve Turklerin cogunlugu samanist degil goktengri dinine mensup idi. Farkli seyler karistirmayin...
türkler islamiyetten önce şamandı put perest değillerdi o zamanlar islamiyete dahilde olmamışlardı dinsizde değillerdi şamanlardı..
Aslında şamanizimde zaten bir din değil dilimiz alışmış hepimiz hatayı orda yapıyoruz şamanizm diye bir dinde yok şaman var.
gök tengri bir inanç biçimidir din değildir din derseniz işin içine mabedler ayinler yazılı o dine ait dua lar kitaplar v.b gerekir gök tanrı inancında bunlar yokdur.. zaten öyle bir şey olsa asırlar önce ortaya çıkardı.. biliyorum bazı kitaplarda gök tanrı dini diye geçiyor ama bu yanlış.. gök tanrı bir inanış biçimidir ve şamanizim dahilinde geçer..gok tengri tanrının adıdır bu orkun kitabelerindede tengri diye geçmekdedir..çok yerdede geçer yazıtlarda falan tengri diye..Şamanizm de zaten bir tanrı vardır şamanlar tek tanrıya inanır bu geneldede gök tanrıdır. cennet (uçmağ) cehennem (kızıl tapu) inancıda vardır şamanizmde.. neyse uzar gider türklere zamanında totemizm ve natürizme dahil etmeye çalışan ilim bilim adamları bile olmuş..
cabrioleter
07-09-2012, 19:59
aynı şekilde roma imparatorluğu da kullanmıştır çift başlı kartalı doğu-batı manasında. çünkü toprakları oldukça büyüktü ve bu anlamıyla çift başlı kartal kullanılması manidardı.
8 köşeli yıldız Selçuklu mimarisinde oldukça rastlanan bir motifdir ama bizim halkımız köşesini bi bakışta anlamadığı gibi etiketi de yapıştıracaktır yahudi yılzdızı diye bu da düşündürücü bir sembol bu bakımdan.
gelelim bozkurt meselesine uluyan bozkurt şekli Atatürk döneminde paraların üstünde ve Atam'ın çalışma masasında bile olan bir sembol ama gel gelelim milliyetçi cephe bunu çok sömürdü.
ama güzel bir kurt sembolü oldukça iyi olacaktır.
http://www.delinetciler.net/forum/attachments/25945d1324497616-gokturk-bayra-.png
bu bayrak Göktürk Uygarlığının bayrağı üstünde ki kurt aradığınız sembol olabilir. beyaz zemin üzerine turkuaz renkli kurt desenini Atatürk T.C'nin bayrağı yapmak istemişti ama çevresindeki bir çok Osmanlıcı zihniyet ağır tepkiler gösterince Osmanlı bayrağının biraz değiştirilmiş hali bayrak haline getirildi..
Kısacası bu kurt motifininde güzel bir dövme olacağı kanısındayım..
cabrioleter
07-09-2012, 20:08
Kızılelma da olabilir
hocam kızıl elmanın bir resmi yoktur. kızıl elma sembolik bi şeydir. Türkler için bir ülkünün simgesidir..