PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin Deposu

RSBurak
07-09-2012, 21:24
Aracın motorunu yaptırdım yapılmışken benzinde çalışmama sorununuda halledelim dedik usta sağolsun karbüratörü temizledi benzin borularını değiştirdi depoya koyduk benzini karbüratördeki benzin bitene kadar güzelde çalıştı ancak 10 yıldır benzin görmeyen depo bir yerden su almış ve oksitlenme yapmış depodan benzin çekmeye çalışınca motora çamurlaşmış su gitti.ve tekrardan motor açılacak şimdi.

usta şamandırayı çıkardı pas içinde kalmış. depo ne olduğu bilinmeyen bir sıvı ile dolu.depoyu temizlemek imkansız bir miktar paraya komple sistemi yenilerim dedi usta elinde tüm parçalar varmış ancak motordu şanzımandı derken bütçemi biraz geçtim :)
şimdi bu depoyu söktürsem kışa kadar taktırmasam kışında biriktirdiğim parayla sistem yenilesem bir sıkıntı olurmu muayene 2014 ocağa kadar. muayene dışında başka bir olumsuzluğa yol açarmı.hem hafiflemiş oluruz biraz :) veya depoyu nasıl temizleriz. ?

RSBurak
08-09-2012, 19:24
depoyu takmasam bir sıkıntı olurmu ?

boosted_pug
08-09-2012, 22:08
hiç bi sıkıntı olmaz muayene hariç

RSBurak
09-09-2012, 00:00
hiç bi sıkıntı olmaz muayene hariç

teşekkürler.. :)

tdipower
09-09-2012, 00:05
benzin filtresi yok mu araçta?

RSBurak
09-09-2012, 00:08
benzin filtresi yok mu araçta?

ustaya sordum tofaşların benzin filtresi takılmış araca.belki zorlasak çalışırdı.ama işine karışmak istemedim.çünkü daha öncede bu kadar kötü olmasada pislik girmişti motora.

rekord2000
09-09-2012, 18:50
Gecmis olsun ayni sorun bendede var, depoyu sokup temizlemek icin bi formul bulmam yada yeni bi depo bulmam lazim kotu durum:(

psikolojikdeli
09-09-2012, 19:38
çeşitli yöntemler var deponun içine taş doldurup sallamak veya mixer gibi bir alete takıp dönmesini sağlamak veya bunun yerine içine zincir sokuyorsun yine aynı şekilde çalkamak
örnek Hacı amca
Cleaning out a dirty gas tank - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=YwG2hgqigCo)

RSBurak
09-09-2012, 19:43
Gecmis olsun ayni sorun bendede var, depoyu sokup temizlemek icin bi formul bulmam yada yeni bi depo bulmam lazim kotu durum:(

sizede geçmiş olsun kışın benzin şart lpg çok kasıyor kışın onun için uğraşıyorum

çeşitli yöntemler var deponun içine taş doldurup sallamak veya mixer gibi bir alete takıp dönmesini sağlamak veya bunun yerine içine zincir sokuyorsun yine aynı şekilde çalkamak
örnek Hacı amca
Cleaning out a dirty gas tank - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=YwG2hgqigCo)

teşekkürler buda güzel fikir ama usta uğraşmaz herhalde benim uğraşmam lazım olmazsa içini boşaltıp takmadan versin ben onu 3-4 günde temizleyip taktırırım.

psikolojikdeli
09-09-2012, 23:31
usta uğraşmaz bende depomu söktüğüm zaman içi kötü durumda olsaydı bu şekilde temizlemeyi planlıyodum

rekord2000
10-09-2012, 09:39
Yau bende icine zincir mincir atip sallamayi falan planladim bi ara ama arkadas benim depo kamyon deposu gibi mubarek:) kaldirip sallamak namumkun:p acaba diyorum depoya pas sokucu bosaltsam, lavabo acicida dokup suyla doldurduktan sonra bi iki gun ole bekletsem faydasi olurmu diye dusundum bide? Varmidir bi fikri olan bu sisteme?

psikolojikdeli
10-09-2012, 10:24
Yau bende icine zincir mincir atip sallamayi falan planladim bi ara ama arkadas benim depo kamyon deposu gibi mubarek:) kaldirip sallamak namumkun:p acaba diyorum depoya pas sokucu bosaltsam, lavabo acicida dokup suyla doldurduktan sonra bi iki gun ole bekletsem faydasi olurmu diye dusundum bide? Varmidir bi fikri olan bu sisteme?

1 video arıyorum bulursam işine yarayacak :)
How to Clean a Rusty Gas Tank - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eVZvjdQT3ks)

How to clean a gas/fuel tank - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=CKMTIDW5LwI&feature=related)

how to clean a gas tank - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=U7RM6vpmdI0&feature=related)

rekord2000
10-09-2012, 12:38
1 video arıyorum bulursam işine yarayacak :)
How to Clean a Rusty Gas Tank - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eVZvjdQT3ks)

How to clean a gas/fuel tank - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=CKMTIDW5LwI&feature=related)

how to clean a gas tank - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=U7RM6vpmdI0&feature=related)

Hahahahhaah:D traktor olayi dahice gercekten:) hazirda bi massey ferguson mevcut, deneyebilirim aslinda:) neyse ben bi parcacimi ariyimde bulamazsam ole yapicam artik:p

RSBurak
10-09-2012, 15:37
benim benzin işi erteleniyor biraz karbüratör borular depo komple gitmiş şimdilik lpg spec devam :)

legacy
15-09-2012, 03:47
Depoyu 2 ye ayırıp temizleyip sonra iyi bir kaynakla kapatıp yapmak riskli mi olur ?? :) :)

RSBurak
15-09-2012, 12:03
Depoyu 2 ye ayırıp temizleyip sonra iyi bir kaynakla kapatıp yapmak riskli mi olur ?? :) :)

riskli olur bence bir kaçak olsa alev topuna döneriz :) en iyisi sıfır depo ve sistemi yenilemek bence :)

legacy
15-09-2012, 12:16
Baksana parça olarak satılan bclere bulursun belki işe yarar bir şeyler şu ihtiyara :)

RSBurak
15-09-2012, 14:52
Baksana parça olarak satılan bclere bulursun belki işe yarar bir şeyler şu ihtiyara :)

yok kanka iliğimi sömürdü bu saatten sonra satılıktır her saat istanbula gidecek değilim istanbulda olan birisi alırsa rahat rahat biner :)

0M42
15-09-2012, 15:29
riskli olur bence bir kaçak olsa alev topuna döneriz :) en iyisi sıfır depo ve sistemi yenilemek bence :)

Hiçte riskli falan olmaz iyi bir kaynak çı gayet güzel bir şekilde kaynak eder sende sonrasında su doldurarak sızdırma oluyormu olmuyormu diye testini yaparsın.Ancak kesim işlemini yapmadan önce depo içini iyi temizlemek gerekir mümkünse sıcak hatta kaynar su ile iki üç kez iyicene çalkalayıp boşaltmak gerekir.

RSBurak
15-09-2012, 16:18
Hiçte riskli falan olmaz iyi bir kaynak çı gayet güzel bir şekilde kaynak eder sende sonrasında su doldurarak sızdırma oluyormu olmuyormu diye testini yaparsın.Ancak kesim işlemini yapmadan önce depo içini iyi temizlemek gerekir mümkünse sıcak hatta kaynar su ile iki üç kez iyicene çalkalayıp boşaltmak gerekir.

abi borulardan karbüratöre kadar değişmesi gerekiyormuş yani bu masrafı yaptıktan sonra depoyuda değiştiririm 900-1000 lira gibi bir şey çıkıyor toplam.

gökberk
15-09-2012, 16:20
Burak sabrına hayranım kardeşim.
Bu genç yaşında bu ekmeği yenmiş arabayı hayata döndürmeye çalışıyorsun ya..
Allah kolaylık versin... Allah bol kazanç versin sana.

RSBurak
15-09-2012, 17:22
Burak sabrına hayranım kardeşim.
Bu genç yaşında bu ekmeği yenmiş arabayı hayata döndürmeye çalışıyorsun ya..
Allah kolaylık versin... Allah bol kazanç versin sana.

amin abi ama arabadan bıktım resmen..

alttaki vites burcunda boşluk olmuş yarın bir istanbul yapabilirim eğer orda motoru toplayan ustaya yaptıramazsam .bana tarif ettiğin yere gidicem o yapabilir herhalde ? taşdemirler jantın yanındaki dükkandı sanırım.

Zorbey
15-09-2012, 21:01
Benzin deposu kaynak yapılırken bi sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum,sonuçta metal parça 1 kere kaynaklancak biticek

gökberk
16-09-2012, 00:11
Taşdemirler'in yanı değil. Onlara sorarsın. Aynı sokakta bahsettiğim yer.
Aklına takılan şeyleri de sorabilirsin. Bu benzin tankı ile ilgili mesela.

akıncı
19-09-2012, 14:26
Benzin deposu kaynak yapılırken bi sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum,sonuçta metal parça 1 kere kaynaklancak biticek

o benzin deposunu kesip kaynatacak kafa kırık usta bulman lazım birde :D benzın buharından dolayı patlama rıskı olabılır

rekord2000
20-09-2012, 09:56
o benzin deposunu kesip kaynatacak kafa kırık usta bulman lazım birde :D benzın buharından dolayı patlama rıskı olabılır

Yillar evel bi kere yapmistim, deponun ici guzelce yikandigi zaman hic bisey olmaz;) kirik usta diil isi bilen usta olsun yeterli

AtmoSpheriC
22-09-2012, 12:06
biz tofaşta pet şişeyle yürütüyoduk arabayı :D

rekord2000
22-09-2012, 16:07
biz tofaşta pet şişeyle yürütüyoduk arabayı :D

Hahaha yeminle lpg sistemine bisey olursa aklimda o var:D nasilsa pompa depodan diil ver yansin ver yansin:)

wrcsinan
22-09-2012, 20:20
Aracin benzinle calismamasi buyuk risk. Gaz bittigi zaman nolcak ???

RSBurak
22-09-2012, 21:19
Aracin benzinle calismamasi buyuk risk. Gaz bittigi zaman nolcak ???

3-4 kere kaldım öyle ama hep şehir içiydi halat bağlayıp çektirdim.ama şehirlerarası yolda dediğiniz gibi büyük risk.

RSBurak
22-09-2012, 22:54
deponun içine hala pis su benzin karışımı var depoyu matkap ile delsem suyu tahliye etsem deliğide silikonla kapatsam olurmu ??

gökberk
22-09-2012, 22:57
Sen dediğim yere gidip konuştun mu ?

rekord2000
22-09-2012, 23:13
Sakin delme depoyu, tamir olabilicek bi durum olursa ilerde urasirsin bosuna! Ayrica silikon tutmaz sanirim sonucta benzin bu atabilir silikonu ne olur ne olmaz yani;)

wrcsinan
22-09-2012, 23:17
deponun içine hala pis su benzin karışımı var depoyu matkap ile delsem suyu tahliye etsem deliğide silikonla kapatsam olurmu ??

böyle dediğine göre sanırsam depo yerinden çıkmıyor o zaman büyük bir sünger alıp üstteki delikten elini sokup süngerle temizlicen.

RSBurak
22-09-2012, 23:40
Sen dediğim yere gidip konuştun mu ?

yok abi depo içinde gideyimmi oraya uğraşırlarmı ?söksün versin elime yeter.ben temizlerim :)

Sakin delme depoyu, tamir olabilicek bi durum olursa ilerde urasirsin bosuna! Ayrica silikon tutmaz sanirim sonucta benzin bu atabilir silikonu ne olur ne olmaz yani;)

bu saatten sonra benzin koymayı düşünmüyorum zaten hiç değilse ağırlık yapmasın koku yapmasın daha fazla çürüme yapmasın diye uğraşacağım. :)

böyle dediğine göre sanırsam depo yerinden çıkmıyor o zaman büyük bir sünger alıp üstteki delikten elini sokup süngerle temizlicen.

yok hocam şu halde açsam arabanın içi yine leş gibi kokacak halen daha kokuyor iç dış yıkattılar koku geçmedi.yine açamam :) sökülebiliyor ama boş yere söktürmeyim karbüratör dahil değişecek benzin işi şu an yaş.dediğim gibi daha fazla zarar vermesin diye uğraşıyorum