PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Subframe Brace

therev
09-09-2012, 20:08
Merhabalar!
Corsa d aracimi sitenin otoparkinin enteresan yolundan dolayi surekli yere surtuyorum. son 10 gunde 2.kez dun oldu ve surtmeden dolayi subframe brace im yamuluyor ve egzoza dokunmaya basliyor bu da takirtiya sebep oluyor. Opellerdeki subrame brame 2mm kalinliginda ve elle bile yamulabiliyor bunu 10mm kalinliginda bi forge yapiyor onu da turkiyede kimden temin edebilirim bilen varmi? yoksa kime yaptirabilirim 10 mm kalinligindan paslanmaz celikten olucak.

http://i.ebayimg.com/t/VAUXHALL-CORSA-D-1-2-1-4-FORGE-SUB-FRAME-BRACE-New-/16/!B0IUzrgCGk~$(KGrHqF,!jMEw5DMd7Z)BMZ!vf4fGg~~_35.J PG

Y.Emre
09-09-2012, 20:14
pek özelliği olan bir zımbırtıya benzemiyor aslında, temin yerine sanayite pek tabi yaptırtabilirsiniz..

alihan_27
09-09-2012, 20:22
Sitesinde bile 33 euro diyor. Antin kuntin bişey değil, sanayide max. 50tl ye parçayı yaptırabilirsiniz bence.

therev
09-09-2012, 21:06
ya bende kargoya para vermek istemiyorum yoksa asiri pahali bisey degil oyle ama adam gibi kim yapar bilmiyorum. Onemlide bi parca bu olmasa tas fln direk egozu idirir assagi.

Y.Emre
09-09-2012, 21:10
abartıyorsun genç arkadaş :D o olmasada efendi efendi araç kullanırsan hiç bişey olmaz. :)

illaki sağlam bişey olsun diyorsan sanayiye git 'forge' nin yaptığının kat kat sağlamını yarı parasına yaptırırsın isim takıntın yoksa.

therev
09-09-2012, 21:15
abartıyorsun genç arkadaş :D o olmasada efendi efendi araç kullanırsan hiç bişey olmaz. :)

illaki sağlam bişey olsun diyorsan sanayiye git 'forge' nin yaptığının kat kat sağlamını yarı parasına yaptırırsın isim takıntın yoksa.

hocam iki yas var ayip ettin sende :D

berkay_aydin
09-09-2012, 21:18
o parça egsozu mu tutuyor ? ilginç geldi, bizde kanca şeklinde takılıyor hiç çıktığını görmedim...

therev
09-09-2012, 21:20
yok egzozu tutmuyor. Egzozun altinda ondeki subframe in iki yakasini bir arada tutuyo

ukku
09-09-2012, 21:20
eksozu tutmak için değil, traversin sağ ve sol tarafını desteklemiş. şase destek parçası.
yaptırılabilir, hazır da alınabilir.
bence araba alçaksa, orijinale döndürmeyi deneyin. :)

Ufuk
09-09-2012, 21:23
bu parça arabanın altından gözükebilen bir parçaysa renkli olanları var onlardan al acayip güzel duruyor.Yada boyat maviye falan.

berkay_aydin
09-09-2012, 21:24
taş egzozu indirir gibi birşey yazılınca öyle zannettim, o zaman bizimki egzoz'un üstünden geçiyor ?

Y.Emre
09-09-2012, 21:25
hocam iki yas var ayip ettin sende :D

farkındayım takıldım öylesine :D hakikaten yok ordan sipariş vericende yok biton kargo masrafı çıkacakta gümrükten alcanda falan uzun iş. uğraşmaya değmez bence..

Hani parça ısıl işlem, mühendislik işi falan gerektiren bi parça olsa tamam eyvallah ama burada A-B noktalarını birleştirip mukavemet veren bildiğin demir parçası..

therev
09-09-2012, 21:48
taş egzozu indirir gibi birşey yazılınca öyle zannettim, o zaman bizimki egzoz'un üstünden geçiyor ?

parca olmazsa tas direk egzoza temas eder diye dedim. Peki beyler bunu yapabilecek tanidigi olan varmi kimsenin?

Ertug_T.
09-09-2012, 21:54
bende var aynısından forge 2 parçalı bi uzun bi kısa..3 yıldır kullanıyorum acayip memnunum..bükülmesi imkansız diyebilirim..

http://www.forgemotorsport.co.uk/images/products/FMFGPSB.jpg

therev
09-09-2012, 21:56
bende var aynısından forge 2 parçalı bi uzun bi kısa..3 yıldır kullanıyorum acayip memnunum..bükülmesi imkansız diyebilirim..

Nerden aldiniz ve fiyati nedir sorun olmazsa :D

Ertug_T.
09-09-2012, 22:10
Nerden aldiniz ve fiyati nedir sorun olmazsa :D

direk forge un sitesinden almıştım kardeşim 40 küsür sterlin di fiyatı..corsa için internet sitesinde yok ama ebay i biraz karıştırırsan kesin bulursun gibime geliyo =)

Ken_Block
09-09-2012, 22:13
Cahilliğime verin arkadaşlar tam olarak ne işe yarıyor?

Y.Emre
10-09-2012, 00:28

http://www.forgemotorsport.co.uk/images/products/FMFGPSB.jpg

zaten solid ve sert bi malzemeden olursa bükülmesi imkansız(imkansıza çok yakın).. hatta o brace'den önce tabla egilir bükülür :D*
olsa olsa kırılır ki o bölgede oluşabilecek yüklerle sert ve solid bi malzemeyı kırmanız yine imkansıza yakın, tek ihtimal dikey eksende çok yüksek bi kuvvet uygulanacak(takılı olduğu haliyle) ki buda aracın altını yüksek süratle bi kayaya falan vurmanız demek başka türlü -neredeyse- imkansız

Cahilliğime verin arkadaşlar tam olarak ne işe yarıyor?

alt tablaya destek oluyor. viraj denge çubugu vazifesine yakın bi iş yapıyor

Edit geldi *lı yere :)
http://www.google.com.tr/search?q=subframe%20brace&aq=f&sugexp=chrome,mod%3D16&um=1&ie=UTF-8&hl=tr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zxdNUIWCONDesgbdx4DwAQ&biw=1366&bih=667&sei=1xdNUL-gGtDFtAaNwIGQAQ örnek resimler bunlarda :)

therev
10-09-2012, 10:30
bi bakalim o zaman ucuza gelirse getittiririz gumruge takilmaz herlade metal cubuk alt tarafi