Orijinalini görmek için tıklayınız : Anfi ve Subwoofer uyumu?
DLS NORDİCA ya da DLS İRİDİUM modellerini daha önce kullanmış ya da dinlemiş olan var mı? arasında tam olarak ne fark var?
Şuan aracımda Rockford Fosgate Punch P300-1 Mono 2ohm anfi takılı. Bunun beraberinde RE Audio 10' subwoofer bulunuyordu fakat sub bir süre sonra bobini attı tamire gitti geldi ve aynı sorunu tekrar yaşadım. Anfide sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü tamir sürecinde aynı değerde DLS kullandım hiç bir sorun yaşamadım. Şuan yeni subwoofer bakınıyorum dikkat etmem gereken özellikler nelerdir? Mesela
Çift bobin mi tek bobin mi kullanmalıyım?
Aldığım bass kaç ohm olmalı?
Anfi ile aynı marka bass kullanırsam daha mı iyi olur?
anfinin özelllikleri: PUNCH Amplifiers - P300-1 - Rockford Fosgate® (http://www.rockfordfosgate.com/products/product_details.aspx?itemid=108231)
subwooferın özelliklerini net hatırlamıyorum 300RMS 4ohm olarak biliyorum.
NOT:Bagaja yedek lastiğin içine kabin yapıldı 25cm lik alacağım subwoofer w5cm 10 inch olmak zorunda
hakan876
10-09-2012, 02:50
kıcker cvx 10.. bıraz fazla gelebılır :)
En son ihtimal onu alicam zaten kickeri cok fazla begenmiyorum bam gum vurmaktan baska bisey yapmiyor. Simdi benim bu anfiye tek bobin 4ohm bisey mi bakmak lazim?
TurboJDM
11-09-2012, 01:25
o amfi için ideali bu bence. Rockford Fosgate P1S412 30CM KABİNLİ SUBWOOFER GittiGidiyor'da 36111618 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/rockford-fosgate-p1s412-30cm-kabinli-subwoofer-36111618) tek bobin 4 ohm 150rms
darkmoon
11-09-2012, 02:28
özeldende yazdım burdanda yazıyım anfin tek kanal 4 ohm de 150rms 2 ohm paralel bağlantıda 300rms veriyor çift bobin alman her zaman daha iyidir.. 300rms e kadar kicker sevmiyorsan jbl para imkanın varsa rockford carwinvega dsl jl audio türevi şeylere bakabilirsin.. anfin 300rms e kadar destekler..
rockford34
11-09-2012, 07:52
300 what bir anfi kullanıyorsun anfin 2 ohm degil sadece 2 ohm ve altı frenkaslarıda görüyor aldıgın wofer cift bobin olursa sayet 4ohm 4 ohm olmalıdır ki sen bu bası parelel baglayıp 2 ohmda saglıklı bir sekilde calıstıra bilmelisin 2ohm 2ohm olan bir sub ta ise seri baglayıp 4 ohm a cıkman lazım 2 ve 4 ohm arasındaki fark anfiden caldıgın kuvvettidir sana tavsiyem kaliteli tek bobin bir 4 ohm basla hem akustik hemde kuvvetli bir ses dinlersin örnek rockford eski he serileri treo tsx serisi focal veya mb quart malzemesi kagıt olan sublar....
dual 4 ohm bas alınırsa daha verimli kullanılır
darkmoon
11-09-2012, 11:18
4 ohm de güzel ses alınır 2 ohm de sesden ziyade güç elde edilir tercih taktıranın tabiki..
önerilerinizin hepsini okudum fakat hala uygun bir sub bulamıyorum. Sizin önerebileceğiniz 10", 25cm subwoofer varmıdır?
DLS NORDİCA ya da DLS İRİDİUM modellerini daha önce kullanmış ya da dinlemiş olan var mı? arasında tam olarak ne fark var?
25 cm lık p3d4 aldım 2ohm da beslıcem muhtemelen yrn takıcam begenırsem tavsıyede bulunurum ıyı kotu burda yazarım.
dls nın ırıdyumları ıcın fıyasko dıyorlar ama nordıca yı bılmıyorum.dls amfı ve mıd takımı kullanıyorum subuda dls yapıcaktım ama guc sevıyeler az gıbı gozuktu gozume.en kısa surede sub hakkında yorumumu yazarım.
yorumlarını bekliyorum kardeşim. Üstte yazdığım iki dls nin dışında JL Audio W3V3 da hoşuma gitti değerleri bakımından. Aslında bunları tek tek dinlemek lazım da her biri farklı bölgelerde satılık. Bilgisi olan, kullanmış ve denemiş olan varsa önerilerinizi bekliyorum
yorumlarını bekliyorum kardeşim. Üstte yazdığım iki dls nin dışında JL Audio W3V3 da hoşuma gitti değerleri bakımından. Aslında bunları tek tek dinlemek lazım da her biri farklı bölgelerde satılık. Bilgisi olan, kullanmış ve denemiş olan varsa önerilerinizi bekliyorum
jl de guzeldrı ıkı markada soft calan markalar.
suan bnm 3 ay oncekı halımdesın.bnde ılk dls ye ardından jl e baktım suan rockford fosgate odamda yatıyor seklı tıpı agırlıgı olsun suan ıtıbarıyle guzel gorunuyor bakalm 17 lıtre kapalı kutuda neler yapıcak.
darkmoon
11-09-2012, 22:43
jl audio satan yer varsa banada haber verin buraya yazın benimde 16 cm lik 8v serisine ihtiyacım var.
murat_ileri
12-09-2012, 07:57
yapılmış olan kabine ve dinlediğiniz müzik türüne göre bass seçmek daha mantıklı olacak.
bugun guvendıgım bır montajcı ıle gorustum senı dukkanda mısafır etmek ıstıyor dls nın suan deıl ama onceden bayısıydı dılersen yerı goztepde gostepe ısıklara gelmeden mınıbus caddesı uzerınde .dusunursen pm le ulasıp bılgı almak adına gıdebılırız.
darkmoon
12-09-2012, 20:55
beyler banada iyi bir tesisatçı lazım elektrik işlerindende anlaması lazım yalnız tek kolon montajı işim yok.
bugun guvendıgım bır montajcı ıle gorustum senı dukkanda mısafır etmek ıstıyor dls nın suan deıl ama onceden bayısıydı dılersen yerı goztepde gostepe ısıklara gelmeden mınıbus caddesı uzerınde .dusunursen pm le ulasıp bılgı almak adına gıdebılırız.
şuan şehir dışındayım ay sonuna doğru istanbula dönücem. Gidip görüşmek isterim tesisattımdan memnun değilim ayrıca işlemci almak istiyorum geldiğim zaman uygun bi zamanda gidebiliriz
şuan şehir dışındayım ay sonuna doğru istanbula dönücem. Gidip görüşmek isterim tesisattımdan memnun değilim ayrıca işlemci almak istiyorum geldiğim zaman uygun bi zamanda gidebiliriz
tabı ne zmn ıstersen bn bugun durumdan bahsettım ornek olarak dırek kendımı verdım zaten bnde bıkac ay oncesıne kadar memnuyetsızlık ten dolayı revızyona gırdım suan cıcek gıbı tesısatım var muzık dınlemek artık zevk.tek bagajım kaldı bugun baglıcaktım sana soylıcektım ama ctesıye kaldı ısım.
Kapali kutu ya da portlu subwoofer ne demek aciklayabilirmisiniz?
Portlu subwooferi hava deligi olmayan kabinde kullanirsam ne olur?
portlu sub dedıklerı delikli kabindeki subwoofer
kapalı kutuda deliksiz .
subwooferın portlusu portsuzu olmaz kabinde yada pandızottta calısanı olur.
kabınde delık varsa portlu yoksa portsuz kapalı kutu denır
Saol kardesim ayni dusundugum gibiymis. Fakat ozelliklerinde portlu olarak yazan wooferi portsuz kabine koyarsam bisey olur mu?
Ayrica wooferin arkasi kabine degerse bir sikinti yaratir mi?
Saol kardesim ayni dusundugum gibiymis. Fakat ozelliklerinde portlu olarak yazan wooferi portsuz kabine koyarsam bisey olur mu?
Ayrica wooferin arkasi kabine degerse bir sikinti yaratir mi?
sımdı portlu yada portsuz dıe hoparlor yoktur spl vardır.
sen ıster portlu yaparsın ıster portsuz
portlu kabın bass sesını uzatır
portsuz sert calar
yumusak subu portsuz yaparsan sıkıntı olmaz vs gıbı zaten baktıgın markaların cogu yumusak calar.
free aır sublar vardır kabıne ıhtıyac duymayan kabıne koyarsan daha verımsız calar.
subun arkası kabıne degmesı problem deıl yeterlı lıtreyı tuttur.
sen ısını gucunu hallet bnm sub ısı 10 gun sonraya kaldı .
henuz kabını yaptıramadım
1 hafta sonra fln gecerz senle bnm dedıgım yere aklındakı soru ısaretlerne cvp bulursun orda.
darkmoon
16-09-2012, 17:49
ben free air arıyorumda bulamıyorum jl in free air kombinasyonu iyi oda türkiyede yok.
pioneerlerın cogu free air calıyor dıye bılıyorum yanlısmı bılıyorum.
jl de cok pahalı en uygunu bıle normal markaların referans serılerıne denk gelıyor nerdeyse.
darkmoon
16-09-2012, 22:17
pionnerın free airleri varda istediğim verimlilikde değil.. boyutlarıda kısıtlı.. jl ler yurtdışında falan ucuzda türkiyede ne hikmetse yurtdışı fiyatlarının 3 misli..
bana almak ıstedıgın modelı yazarmısın alısverıs yaptıgım bı sıte var pek ucuz deıl ama bakıyım fıyatları ne alemde.
darkmoon
16-09-2012, 23:23
6w3v3 16 cm lik.. ebayda 100 dolara satılıyor türkiyede 300-400 tl lerde fiyatları.
ebayda kargo dahıl 200 dolar gelse bıde gumrukte 400 tl ustu oluyor tr daha ucuz.
DLS iridium 10" modelini aldim. İki gundur dinliyorum asiri memnunum herkese de tavsiye ederim. Biraz sert bi sub ama tonlarda da gayet yeterli. Punch control olmasa arabada duramam sanirim. En kisikta dinliyorum performansindan cok memnunum. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.
@ruudvan yakin zamanda islemci dusunuyorum beraber gider konusuruz dm den yazarim ;)
darkmoon
17-09-2012, 02:16
bakıcam yurtdışına giden biri olursa gelirken aldırtıcam.
murat_ileri
18-09-2012, 00:12
6w3v3 16 cm lik.. ebayda 100 dolara satılıyor türkiyede 300-400 tl lerde fiyatları.
kullanılacak araç ve kullanım yeri neresi olacak?
darkmoon
18-09-2012, 00:25
araba sonata pandizot üstünde aracın orjinal woofer yeri mevcut oraya takılıcak.. bagajın iç hacmini kabin olarak kullanıcak.. gerçi o bölgeye 20 lik de sığar diyen oldu.. bir tesisatçı 16 dedi bir tesisatçı 20 dedi ama benim gözümde 20 yi pek kesmedi 16 olur gibi..
murat_ileri
18-09-2012, 01:04
araba sonata pandizot üstünde aracın orjinal woofer yeri mevcut oraya takılıcak.. bagajın iç hacmini kabin olarak kullanıcak.. gerçi o bölgeye 20 lik de sığar diyen oldu.. bir tesisatçı 16 dedi bir tesisatçı 20 dedi ama benim gözümde 20 yi pek kesmedi 16 olur gibi..
o kısma biraz tadilat yaparak 20lik sığar fakat free air ile ne derece istediğiniz sesi alabileceksiniz öyle bir durum söz konusu, pandizot altı uygun ise oraya (pandizota sabitlenecek) bir kabin ile kullanılması çok daha iyi sonuçlar verir.
darkmoon
18-09-2012, 01:19
amaç zaten bam bam diye bas vurması değil :) müziğin alt tonlarını doyurması tamamen akustik bir mesele olaya biraz prof yaklaşıyorum yani güm güm bam bam ses değil amacım. :)
murat_ileri
18-09-2012, 02:51
amaç zaten bam bam diye bas vurması değil :) müziğin alt tonlarını doyurması tamamen akustik bir mesele olaya biraz prof yaklaşıyorum yani güm güm bam bam ses değil amacım. :)
üstad zaten benimde kabin olayının üstünde durmamın sebebi ondan dolayı, free air ile alt frekansları alamayacaksın. frekans bandın orta ve üst seviyelerde olunca bu sefer istediğin kaliteyi bulamayacaksın. ancak kabin ile istenilen frekanslar elde edildikten sonra gerekli volume üzerinden ayar yapılınca istediğin kaliteyi elde edersin.
darkmoon
18-09-2012, 03:01
o zaman pandizot altı kapalı bir kabin yaptırabilir orjinalliğide bozmadan fazla.. ama tabi önceden bir dinlemek lazım dediğiniz gibi alt frekansları kaybedersek o zaman bir kabin olayı şart olucak pandizot altı mümkün mertebe orjinalliğide fazla bozmak istemiyorum..
murat_ileri
18-09-2012, 10:22
bagaj içinden ve sub'ın montaj yerinin fotograflarını paylaşabilirseniz arkadaşlarımızada ileride yaşayabilecekleri montaj problemleri konusunda yardımcı olmuş oluruz.
darkmoon
18-09-2012, 12:34
http://www.mp3car.com/vbulletin/attachments/show-off-your-project/35365d1159159558-2007-hyundai-sonata-img_7222-1.jpg
http://resim.kiaclubtr.com/di-UYTO.gif
murat_ileri
18-09-2012, 13:34
bass çok temiz duruyor, herhangi bir sorunmu yoksa sadece sesde iyileştirme mi istiyorsunuz.
darkmoon
18-09-2012, 13:39
o resim benim araca ait değil sadece temsili fikir verme açısından koydum şu anda benim o yerim boş duruyor oraya bas alıcam..