Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : bandpass

RedSun
10-09-2012, 00:09
bandpass kabin ile birlikte 2x jbl 1520p sürmek istiyorum. şuanda hali hazırda bir adet bandpass kutusu ve 1520 var.

bandpass mı kabinmi yoksa klasik portlu bir kabinmi kullanmalıyım. daha doğrusu bu bandpass nedir ne değildir tam olarak bilmiyorum ama aracımda kullanıyorum. normal portlu bir kabinle nasıl ses verir 1520 onuda tam olarak bilmiyorum. basslar için bagajımı feda etmeye hazırım. fakat hangi kabin? bundan kararsız kaldım.

HkN
10-09-2012, 01:26
Bandpass ayarları tutturduğun zaman çok sağlam ses alabileceğin güzel bir kabindir. Ama litre vs tutması lazım. Ben tutmadığı halde iyi sonuçlar almıştım. Ses çok derin oluyor yalnız kapalı yada portlu kadar sallamaz bildiğim kadarıyla

hakan876
10-09-2012, 02:33
ben bunun ılgılı bır konu acmıstım okudunmu bılmıyorum..su kadarını soyluyum sub kabınlerı ıcınde en ust sevıyede dır acıkcası verım olarak daha ustunu alamazssın hıcbır kabınden. fakat kullanmıs oldugun hop marka ve modelının. kutu olculerı varsa.bandpass kabınını ona gore yap sıdetle.tavsıye ederım.. cok vıda kullan kabın bıttıkten sonra. iyice bır tutkal olabılır yada sılıkon.olabılır ben sahsım adına fıber yapıstırıcısı kullanıyorum..kemık gıbı oluyo fakat kabın cok agarlasıyoo. port olculerını sakın ha kacırma.port genıslıgı ve port uzunlugu cok onemlıdır. ıyı calısmalar..

HkN
10-09-2012, 03:55
ben bunun ılgılı bır konu acmıstım okudunmu bılmıyorum..su kadarını soyluyum sub kabınlerı ıcınde en ust sevıyede dır acıkcası verım olarak daha ustunu alamazssın hıcbır kabınden. fakat kullanmıs oldugun hop marka ve modelının. kutu olculerı varsa.bandpass kabınını ona gore yap sıdetle.tavsıye ederım.. cok vıda kullan kabın bıttıkten sonra. iyice bır tutkal olabılır yada sılıkon.olabılır ben sahsım adına fıber yapıstırıcısı kullanıyorum..kemık gıbı oluyo fakat kabın cok agarlasıyoo. port olculerını sakın ha kacırma.port genıslıgı ve port uzunlugu cok onemlıdır. ıyı calısmalar..

Abime katılıyorum.

Şöylede bir örnek vereyim. Ben vakti zamanında evdeki bilgisayarıma Minton'un 2+1 hoparlörünü almıştım ve tahta kasaydı kabinleri.

Bass sesi çok iyiydi ve bir çok kaliteli üründen iyi bass veriyordu. Arka kapağını açtığımda gördüğüm ise 8 Cm kadar ufacık bir bass vardı ama komple kabin bandpasstı. Yani ufacık kalitesiz bir ürün bandpassta çok iyi çalıyordu

cXe
10-09-2012, 11:03
sen o kabini bana yolla ben onu sobada yakarım :) şaka bir yana bulunması çok zor kullanmanı şiddetle önerdiğim bir kabindir. şuan kapalı bir forum sitesinde 400 rms lik bir basla getz in ön camını salladığını gördüm (türkiye de).

teorik olarak anlatmak gerekirse; bandpass band geçiren demektir. normal kapalı kutu düşük frekanslara fazla inemez yüksek frekansları duyurur (sert tonda bas sesi alırsın). portlu kutu ise düşük frekanslara iner ama yüksek frekanslar kaybolur (yumuşak tonda bas sesi alınır). bandpass portlu ve portsuz kutunun aynı anda kullanıldığı kabin olduğu için daha fazla frekans geçiren sonuçta daha verimli ve daha şiddetli bir kabindir. eksisi ise bagajda normal kabinlerden daha fazla yer kaplamasıdır.

HkN
10-09-2012, 20:31
Fuar'da 30 CM ile ön cam titriyordu :)

phantom
10-09-2012, 21:13
redsun,

uzun süredir bandpass subwoofer kullanıyorum. uygun hoparlörleri getirttik; kabini ise tasarlayıp imal ettik.

cXe özet olarak ne olduğunu tanımlamış.

kabinin bulunması, tutturulması, göz kararı yapılması diye bir şey söz konusu değil. seçtiğin hoparlörlere göre kabinet tasarım programında kabinetin ölçüleri ve formu ortaya çıkıyor. bandpass kabinde hacim yükselir şeklinde bir yorum var, her zaman doğru değil.

seçtiğim hoparlörlere göre böyle bir kabin çıktı;
http://img845.imageshack.us/img845/7189/easignaturesubwooferdes.jpg

42Hz-84Hz aralığında ses üreten bir subwoofer oldu. bu değerlerin üstünde/altında ses şiddeti (dB) azalıyor. bu tasarım başka bir hoparlör ile çalışmaz, ya da abuk subuk çalar.

kabinin tasarıma göre yapılması da gayet basit; bildiğin MDF kullanılarak yapılıyor, üstünü döşeme halısı kaplıyorsun vs.

sonuç gayet güzel; uzamayan & etrafı titretmeyen bir subwoofer oldu. istersen daha fazla bilgi veririm.

cXe
10-09-2012, 22:15
bide şu program paylaşılsa tam süper olacak :D

phantom
10-09-2012, 23:03
program bedava değil :)
bu arada program bir mucize gerçekleştirmiyor. yine olayı bilmek gerekli.
adı ProBox2000.

cXe
10-09-2012, 23:16
full unu bulmak sıkıntı zaten :D

murat_ileri
11-09-2012, 17:39
çiftli bandpass kabin ciddi anlamda yer kaplar ve bandpass kabinler akustik olmadan bir işe yaramaz kullanacağın kabinin en az 30cm port bagaj arası mesafesi olmak zorun aksi takdirde boşa yer işgal etmiş olursun.

mrs'in bagajı ancak 1 tane bandpass alır, 2.sini koymak için arka koltukları iptal etmen gerekli :D sonuçta 38lik bir bass ile çalışmak kolay değil.