Orijinalini görmek için tıklayınız : VTİ filtre ?
Herkese keyifli forumlar öncelikle aracımıza filtre düşünüyoruz ama performans olarak en güzeli hangisidir AEM V2 > simota big tube > K&N
böyle bir durumda hangisini tercih ederdiniz v2 cok pahalı bigtube orjınalının bulunması zor carbon olarak bır cok satılan ürün karbon kaplı sadece plastık uzerıne k&n uygun olurmu acaba far arkasına kadar uzatılsa ? max verim performans alabilceğimiz filtreyi düşünmekteyiz şimdiden ilgilenen tecrübe edinen bilgi sahibi olan arkadaşlara teşekkürler
Ben vti da aem v2 kullandım cok güzel filtre ama yağmur çamurda ürkütüyor insanı biraz. V2 den sonra orjinal big tube taktım carbon olmayandan bilal abi bişi fark etmez demişti. Ben v2 den daha çok sevmiştim özellikle alt devirlerde bana göre daha iyi olduğu kesindi.
ykavcioglu
10-09-2012, 11:26
hâla daha filtrede marka konuşuluyormu ya?
marka değilde şöyle bişey v2 alsam yagmur camurda bende korkucam ***** önümüz kış bıgtube alsam sesi guzel motora kattıgı goruntu guzel k&n dire far arkasına uzanıo duzborula kararsızım yani bakılırs bi cok fıltre hoş ama en saglıklı performanslı hangisi olur dusunceme gore ?
Ben vti da aem v2 kullandım cok güzel filtre ama yağmur çamurda ürkütüyor insanı biraz. V2 den sonra orjinal big tube taktım carbon olmayandan bilal abi bişi fark etmez demişti. Ben v2 den daha çok sevmiştim özellikle alt devirlerde bana göre daha iyi olduğu kesindi.
alt devirde iyi olması acaba shortram oldugundan gaz tepkimesi daha iyi oldugundanmı öyle geldi size yoksa bnde cok rastladım bıgtube port ıle soguk hava beslenmesini
ykavcioglu
10-09-2012, 15:04
v2 de kullandım bigtubede aliminyum borulu kitde, kadirin sistemide, bence hepsi aynı ***..
b16'da filtre sesi istiyorsanız katalizör orta susturucu vs.duracak o zmn ses kral gelecek
giden arabadan ses gelmez..
v2 b16b headers 60 lık boru vardı vtecimde ses yoktu:D
zaten eksozdan sonra filtre sesi banada yalan geliyor airmass takıyorum bide :D ben ses değil performanstayım tepkimesi iyi olmalı hava alışı iyi olmalı k&n mi bıgtube mi peki yunus ?
ykavcioglu
10-09-2012, 16:03
filtre başından pek fark olacağını zannetmiyorum ben, denediklerimi söylüyorum.
ama durduğu yer çok önemli
Skyhawk34
10-09-2012, 17:21
guzel bir ısı duvari yada yalitim elyafi cevrili bir filtre borusuyla dayali doseli aem v2 isini fazlasiyla gorur pahali diyorsa yapacagin islem arm dryflow filtre kafasi alip custom borularla asago indirip ısı duvari yada yalitim elyafiyla distan sarmak cok guzel sonuc verir ama kesinlikle filtre disardan havayi alacak icerden deil farida sokebilirsin bu islem icin
ykavcioglu
10-09-2012, 17:25
yed filtre daha iyi çekiyoo:D
3 kat nede olsa haha
filtre olarak v2 kullanıyorum sesde performansta güzel eğer kışın sıkıntı olur diyosan bypass veya ucundaki filtrenin kılıfı var alıp kullanabilirsin sıkıntıda çıkmaz ben karda bile kullandım sıkıntı olmadı.
onn_dear
11-09-2012, 00:06
konu vti ise aem v2 den gerisi yalan...
Murat Özcan
11-09-2012, 00:35
Big tubede fena kanka bilgine
V2 de kullandım
Aem Short ram de
Su an big tube kullanıyorum
En guzel fıltre sesı Bıg tube dedır
ama short oldugu ıcın
v2 gıbı soguk hava cekmez
tamponun alt kısımından hava beslemesı yaparsanız tadından yenmez
V2 Cok ıslevsev ama yagmurlu camurlu karlı havalarda kullnıyorsanız vti ı kesınlıkle sız gelmez
bıg tube kullandım sesı cok basarılı,suan orjınal kutusunda carbon olarak 350tl bılgınıze..
onn_dear
11-09-2012, 03:41
vti da aem V2 kullandık, kış gelince herkesin düşündüğü yağmur çamur muhabbetine çıkartıp short ram bi filtre taktık ama 1 hafta dayanabildik tekrar V2 ye döndük yağmurda yatırdık aracı, V2 vti için biçilmiş kaftandır, bigtube kesinlikle kötü değil ama aem v2 de aracın gidişi bir başka oluyor. Bigtube kullanılacaksa mutlaka ama mutlaka aşağıdan soğuk hava beslemesi ve odacığı da yapılmalı.
bigtubeyi 1.4is imde de 110 luk filtre ile kullandım ses gerçekten başarılıydı kıçı kırık 1.4 te bile çok seviyordum sesini.
Alabilieceğin en iyi filtre Simota Big Tube kardeşim şaşma bence ve karbon olanını al...
2sene istanbulda kışın yağmur karda v2 kullandım hala kullanıyorum.Aşağıda olması sıkıntı değil
bLackModeL
11-09-2012, 08:43
suan aem short ram kullanıyorum alttaraftan hava takvıyesı yaptımm guzel sonuclar aldım ozelllık le gece serın havalarda 1 boy fark edıyoo .. en guzelı guzel bı sort ram ve guzel bı fılıtre yada k&n apollo pipercross tarzı dırek portla tampondan alınan fılıtre cesıtlerı hava takvıyesı sart yanı bı fılıtre ıcın
dediklerinize uygun olaraktan kafamda V2 beliriyor fakat şöyle bişeyede yine tanık olmuştum eski bir konuda V2 yuksek devirde sıkıntı oluyo yuksek süratta filan 3 tanemi ne dirsek olduğu için ama kısa bı short ram takıp port ıle beslemek daha saglıklıymıs bn bunuda dusunmustum bu nedenle v2 ıle bıgtube kıyaslamasına gerek duydum herkese önerilleri için teşekkürler
By_FresH
18-10-2012, 12:12
kardeşim vti da hem short ram hem v2 kullanan birisi olarak V2 derim su çekme sorunu seninle alakalı ben yagmurda çıkmazdım çıkarsamda alt taraftan iyi bir muhafazayla sorunumu halletmiştim short taktığımda arabadan soğudum asla big tube kötü demiyorum ama V2 den big tube geçiş benim hiç hoşuma gitmemişti V2 deki 5500 sonrası inanılmazdı tercih senin kardeşim ayrıca yüksek süratte
V2 ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım olacağınıda sanmıyorum
big tube ideal olabilir cunku bende tek aracım oldugu ıcın v2 almadım kısın sıkıntı oluyor ama arabana bınmek zorundaysan. havların soguk oldugunu dusunursek kısın 2 roll veya 3.sü için bigtubenın sıkıntı cıkaracagını dusunmuyorum sıcak hava ıcın soyluyorum. ama ıkıncı bır arabam olsa kesınlıkle v2 alırdım. aslında bırazda kullanımla alakalı degerlendırmek lazım. 350 tl carbon almıstım bende..
benim suan aracımda v2 takılı yagmur yagınca ınsan bı anda urkuyor ust devırlerde falanda sıkıntı yok gayet guzel hos sesı gayet guzel hava emısı var v2 benım gozumde ben sezonluk kulanıyorum 5 ay sonraa orj fılıtreye devam :) orj fıtreyele de bu arablardan ust duzey performas alabılıyorsun :)