Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tesisatları arabada ses bir anda orjinal hoparlörden çıkmaya başladı

106GTİ
10-09-2012, 20:27
iyi akşamlar dilerim

sorun başlıkta belirttiğim gibi tam müzik dinlerken bir anda sadece ön orjinal kolonlardan ses gelmeye başladı ne yaptıysam düzeltemedim..

araba da bi tanıdık abinin arabasıydı yüksek sesle dinledim 10 dk falan anfi ısındığından mı kesildi acaba ?

1000 lik jbl bas var arabada arkada 2 85 lik anfi de jbl modelini tam hatırlamıyorum..

bir anda ses kesildi sadece önden gelmeye başladı ( önler anfiye bağlı olmadığı için..)

benim tahminim 10 dk falan yüksek seste dinlediğim için anfi ısındı kendini korumaya aldı,

diyelim ki korumaya aldı nasıl düzelir, ne yapmak gerekir

ses sadace önden gelmeye başlayınca bende sıkılıp kapattım teybi 20 dk falan geçti bi deneyim dedim gene düzelmemişti tamamen kapattım sonra da arabayı götürdüm.. inş bi sıkıntı olmaz böyle olunca benim tahminim anfi ısındığı için korumaya aldı kendini ve kapattı..??

HkN
10-09-2012, 20:33
Teybi kapatıp açtığında direk korumadan çıkar.

bence teybi açtığında amfiye bir bak üzerindeki ışık ne renk yanıyor. Normalinde yeşil yanar ama sorun olduğu zaman kırmızı yandığı olabiliyor. Tabiki amfinin ışıkları hiç yanmıyorsa sigortayı kontrol etmende fayda var

106GTİ
10-09-2012, 20:39
abi valla kapatıp açtım teybi ama gene aynıydı korumadan farklı bir olay demek ki teyp açıkken falan anfiye baktım ama pek anlamadığım için bu işten bişey yapamadım anfiyi de karıştıramadım daha kötü olmasın diye..

sahibi bu işten anlıyor bayaa acaba sorun nedir inş masraflı bişey değildir aksilik çıkmaz inşallah..

HkN
10-09-2012, 20:45
Şimdi amfinin sağ sol yanında yada üst kısmında genelde bir ışık olur. Sağına soluna iyi bak. Sigorta ise eğer zaten bir kaç TL'lik bir parça :)

106GTİ
10-09-2012, 21:04
abi şu an araba sahibinde bakamıyorum, inşallah bir sıkıntı olmamıştır..

tam yolda giderken müzik açıkken ses bir anda sadece önlerden gelmeye başladı.. ne bass kaldı ne arka hoparlörlerin sesi... teybi falan kurcaladım belki teypdendir diye ama sonradan jeton düştü ısınma olayı falan aklıma geldi..

BerkayKamaci
10-09-2012, 21:05
Gecen gun aynisi benim basima geldi motoru yikarken sigortayi kurcalamisim uc parcadan olusuyor birbirinden ayrilmis benimde amfi calismiyordu sonra birbirine taktim calisti sigortayi kontrol et derim

106GTİ
10-09-2012, 21:08
valla araç elektroniğinden pek anlayan birisi değilim, bagajı açıp anfinin sağına soluna baktım belki elimden bir şey gelir diye ama çok karışık geldi zaten önbilgim yoktu hiç bişey beceremedim kurcalayıp daha da kötü yapmayım dedim bıraktım öyle.. inşallah ufak bir şeydir arabanın sahibi anlıyor az çok bu işlerden..

106GTİ
10-09-2012, 22:00
şimdi anfi jbl marka inş fazla ısındığından kendini korumaya alma özelliği olduğu için ses kesmiştir başka problem yoktur inşallah.. tam ne güzel gidiyordu herşey bir anda kesti sesi... 10 dk falan son ses gidiyodum bi anda oldu...

hakan876
10-09-2012, 22:28
on kaputu ac orda cam sıgorta varsa ona bak o yandı

cXe
10-09-2012, 22:32
soğuyana kadar çalışmaması normal bence. peki amfiye baktığında herhangi bir yerinde ışık yanıyor muydu? bir tane bile ışık yanıyorsa sigorta ile alakası yoktur

driftboy
10-09-2012, 22:35
ne cenabet bi adamsın sen ? sigortayla yırtarsın inşallah

hakan876
10-09-2012, 22:37
normal degıl soguma olayı yok max 2 3 sanıyede gerı gelır ac kapa gerı gelır eger sıgorta degılse tetıkleme yanı rem kablosu yada anfı sase almıyo demktır..

berkay_aydin
10-09-2012, 22:38
sigortadır... Tek amfi mi var ?

TolgaEsentepe
10-09-2012, 23:06
kardeş bi kırklan sen gözünü seveyim :)

106GTİ
10-09-2012, 23:36
evet tek amfi var..

inşallah sigortadandır.. amfiye baktım ama ışık falan pek dikkatli bakmadın onlarla bir ilgisi olduğunu bilmediğimden.. dokunduğumda sıcaktı biraz..

nerden bilicektim ki böyle olcağını.. bir anda dinlerken kesiliverdi ses.. benim hatam ney...

sağolun yardımcı olmaya çalıştığınız için inşallah önemli birşey değildir (:

ruudvan
10-09-2012, 23:44
sıkıntı etme amfılerın cogu korumalıdır.yanı pek anfı yakan yoktur en fazla ya anfı uzerındekı sıgorta patlar ya guc kablosu uzeırndekı sıgorta yada en kotu olay transıstor patlar kı oda cok zor bır olay.sıkıntı yapma sahıbıne durumdan bahset gerekenı yapın belkı kablolar ısınıp bırbırıne degmıste olabılır.
mısal bnm arabamda kım kurcalarsa teybı yada herhangı 1 sıkıntıyı 5 dakka dusunur sonra gerekenı yaparım bugune kadar sıkıntıda olmadı gercı.

106GTİ
10-09-2012, 23:55
teşekkürler biraz içime su serptiniz,

sahibinden arabayı hem yıkatmak hem de tur atmak için almıştım, ne güzel geziyordum müzik falan açıktı sıkıntı yoktu ses 40 lardaydı bir anda kesiverdi.. teyp de pioneer üst modellerden.

anfi de jbl marka inş koruması vardır da korumaya almıştır bi sıkıntı çıkmaz..

sahibi anlayışlı bir abi sağolsun oda bu işlerden anlıyor biraz. dediğiniz gibi inş sigortadır veya çok ufak birşeydir..

ruudvan
11-09-2012, 00:16
teypte anfıde guzel marka sıkıntı etme cok ufak bısey cıkar muhtemelen

106GTİ
11-09-2012, 00:27
sağolun inşallah öyledir ilk defa emanet bi araba aldım sevdiğim bir abimden araba çok güzel egzos falan var zaten hevesim var açtım müziği gezdim bi anda oldu zaten sonra da fazla kurcalamadım.. gelişmeleri burdan bildiririm inşallah hayırlı gelişmelerle gelirim buraya.

TurboJDM
11-09-2012, 01:29
aküden gelen kabloyu, amfi üzerindeki sigortayı, çakmaklıktan alındıysa güç kablosu çakmaklık sigortasını kontrol et.

106GTİ
11-09-2012, 23:15
sağolun yardımlarınız için,

bu akşam bi arkadaş görmüş sahibini,tesisat açık gidiyormuş.herhalde ufak birşey ki yaptığına göre..