PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eski tarihli trafik ceza?

Slmcnsl
11-09-2012, 00:16
arkadaşlar mesele şu;
bgn kgs borcumu ödemek için vergi dairesine gittim. interent vergi dairesinde başka borcum olmamasina garmen bi tc ile sorgulaqtayim dedim.. 2009 senesinden bir adet kirmizi işik cezasi gözüküyor borç olarak.. yanliz eski aracım ile yemişim bu cezayi. lakin ben o araci zamaninda satarken borçsuz harçsız bi şekilde sattim , zaten borç olunca satilmiyor sanirim. birde şöyle bir durum varki 2009 da yedigim ceza 2012 nin 7. ayinda sisteme düşmüş.
şimdi bana yol gösterecek varmi?
ödemeli mi yoksa dilekçe yazip dava fln açmali mi?
şimdiden cvp için teşekkürler

çağlarcoskun
11-09-2012, 00:27
benimde 2adet odenmemis cezam olmasina ragmen aracimi sattim cunku cezalar seninde dedigin gibi tc uzerine kesiliyo noterde sadece vergi cikiyo. bi sorun cikmiyo diye biliyorum ki cikmadida zaten satis verdim skntisiz. odeme affa ugruyo benim var birsuru ceza bitek 2012dekiler gozukuyo suan. hepsi af olmus.

Murat Özcan
11-09-2012, 00:31
Eski cezalar sıkıntı yaratabiliyor ya katlanıp katlanıp fiyat yükseliyor satışta falan sorun cıkıyor

S.Özeren
11-09-2012, 00:31
hiç bişey yapamazsın , benim bildiğim cezam vardı makbuzunu kaybetmiştim vergi dairesi , karakol , kaymakamlık , muhtarlık hepsine gittim yetmedi trafik şube müdürlüğüne gittim yedeğini almak için (normalde tutuyolar ) orda bile yoktu memur dediki burda yoksa hiç bi yerden çıkmaz :D

2 yıl sonra çıktı 480 liralık ceza 1000 küsür lira olarak takside böldürdüm hala ödüyorum

çağlarcoskun
11-09-2012, 00:35
hiç bişey yapamazsın , benim bildiğim cezam vardı makbuzunu kaybetmiştim vergi dairesi , karakol , kaymakamlık , muhtarlık hepsine gittim yetmedi trafik şube müdürlüğüne gittim yedeğini almak için (normalde tutuyolar ) orda bile yoktu memur dediki burda yoksa hiç bi yerden çıkmaz :D

2 yıl sonra çıktı 480 liralık ceza 1000 küsür lira olarak takside böldürdüm hala ödüyorum

kanka bizim cikmiyo heryerden baktirdim df zamaninda gsi zamanindakiler. bi cikarsa bmw yi direk birakiriz maliyeye :) ugurun 106yi alcaklar bigun altindan o yuzden adamda desteyle ceza var te baby zamanindan :)

Osman Bahadır
11-09-2012, 00:35
- Trafik cezan varken de aracı satabilirsin eğer ceza plakaya değil de sana yazılmışsa. Yalnızca plakaya yazılan cezalar satışa engeldir.

- İnternet vergi dairesinden sadece girişte plakasını ve tescil tarihini girdiğin araca ait bilgiler görünür. Diğer veya eski araçlarına ait borçların vergi dairesinde görünür.

- Yapabileceğin birşey yok. Maalesef faiziyle borcu ödemek durumundasın.

S.Özeren
11-09-2012, 00:36
kanka bizim cikmiyo heryerden baktirdim df zamaninda gsi zamanindakiler. bi cikarsa bmw yi direk birakiriz maliyeye :) ugurun 106yi alcaklar bigun altindan o yuzden adamda desteyle ceza var te baby zamanindan :)

kanka lavuklar bilerekmi yapıyodur nedir anlamadım gitti :D

Slmcnsl
11-09-2012, 00:39
- Trafik cezan varken de aracı satabilirsin eğer ceza plakaya değil de sana yazılmışsa. Yalnızca plakaya yazılan cezalar satışa engeldir.

- İnternet vergi dairesinden sadece girişte plakasını ve tescil tarihini girdiğin araca ait bilgiler görünür. Diğer veya eski araçlarına ait borçların vergi dairesinde görünür.

- Yapabileceğin birşey yok. Maalesef faiziyle borcu ödemek durumundasın.

peki bu ceza ardımdan kesilmişse?
bna iadeli tahaütlü posta yolu ile teblig edilemişse?
3 sene sora zart diye karşima çıkmış bir ceza ise?

Osman Bahadır
11-09-2012, 00:42
peki bu ceza ardımdan kesilmişse?
bna iadeli tahaütlü posta yolu ile teblig edilemişse?
3 sene sora zart diye karşima çıkmış bir ceza ise?

Tebliğ yapılmadığını gerekçe gösterip itiraz edebilirsin.

S.Özeren
11-09-2012, 00:44
cezadan şikayetçi olmak içinde önce ödemek gerekiyodu sanırım ?

Slmcnsl
11-09-2012, 00:44
Tebliğ yapılmadığını gerekçe gösterip itiraz edebilirsin.

peki bu işin bana maliyeti cezayi geçermi?
sonuç aliniyormu bu tarz itirazlarda?
vergi dairesine gitsem bu 256 tl lik borcu kredi kartina taksitlendiebiliyomuyuz?
cvbiniz için teşekkürler

Slmcnsl
11-09-2012, 00:53
cezadan şikayetçi olmak içinde önce ödemek gerekiyodu sanırım ?

para illa cepten cıkcak yani..

Osman Bahadır
11-09-2012, 00:57
peki bu işin bana maliyeti cezayi geçermi?
sonuç aliniyormu bu tarz itirazlarda?
vergi dairesine gitsem bu 256 tl lik borcu kredi kartina taksitlendiebiliyomuyuz?
cvbiniz için teşekkürler

Şu durumda araç satışı vs sözkonusu olmadığı için, yani zorunlu ödeme durumu olmadığından, halihazırda işlemiş faiz de bulunduğu için ödemeden de itiraz edebilirsin diye biliyorum. Sonuç alanlar var. Bir masrafın yok. En fazla sonucu bekleyene kadar faiz işlemeye devam eder o kadar. Taksitlendirme vergi dairesinin uzlaşmasına kalmış. Ama kredi kartına taksit yapmayacaklarından eminim. Ama itirazın geç tebliğe olduğundan muhtemelen sadece faiz için bir sonuç alırsın.

SekoLive
11-09-2012, 08:01
salim o zamanlar ceza sorgulanmıyordu şuan 10 tl borcun olsun arabanın satısını veremiyorsun o yüzden ben borççsuz sattım diye düşünme. eskiden sadece maliyeden vergi borcu yoktur diye kağıt alınıyordu öyle satılıyordu. şuan ogs den trafik cezasına kadar herşeyi sorgulanıp satış veriliyor.

geçmiş olsun

aksel
11-09-2012, 09:05
Tebliğ yapılmamış gibi bir durum söz konusu olamaz tebliğ yapılmadan olmaz. Tebliğ için muhtara bırakmış olabilirler. Muhtar da ilgilenmemiştir. Vergi dairesine gidip nasıl tebliğ edildiğini öğrenirseniz daha iyi yardımcı olunabilir.

onursumer
11-09-2012, 09:52
benimde sonradan çıkan bunun gibi bir cezam mevcut

sozde bana 01.01.2009 da teblig edlmiş yılbaşının ertesi evde yatıyorduk :)

faizi için itiraz edicem

Slmcnsl
11-09-2012, 20:28
salim o zamanlar ceza sorgulanmıyordu şuan 10 tl borcun olsun arabanın satısını veremiyorsun o yüzden ben borççsuz sattım diye düşünme. eskiden sadece maliyeden vergi borcu yoktur diye kağıt alınıyordu öyle satılıyordu. şuan ogs den trafik cezasına kadar herşeyi sorgulanıp satış veriliyor.

geçmiş olsun

serkan tamam anladik bu ceza ödenecek..
birşey daha sorayim bnm eski aracimda ispark cezalari vardi.. zamaninda esnaflara kesmişlerdi dükkanin önüne biraktigimiz araçlarimiz için.
saha sonra belediye başkanina fln çikmiştik hatta iptali için..
sora takip etmedim , arabayi da sattim gitti..
eski ispark borçlari nasil sorgulaniyor acaba?
araba artik bna ait degil..
borçsuz bir şekilde satildi gitti..

SeRKaN
11-09-2012, 21:30
2011 mart ayı egsozdan ceza yedim, temmuzda vergi ödedim muayene yaptırdim ceza cıkmadı.2012 ocak ta tekrar vergi ödedim gene cikmadı temmuzda bi sorgulama yaptım netten ceza gözüküyor 252 tl olmuş mecbur ödedim zamanında ödemek lazım sonradan çıkıyor faizle hemde...

mertrs
13-09-2012, 11:33
sorgulattığınız için çıkmış, sorgulatmasanız bir süre sonra posta yoluyla eve gelicekti zaten :) Benim 2004 çalınan arabamın (o zaman sorgulanmıştı borcuda görünmemişti) köprü geçiş cezası 2010 ağustosta eve geldi :) araştırdım itiraz etme hakkı var ama ilk önce cezayı ödemek gerekiyor :) ben ödemiştim, çalınan arabanın cezasını 6 senede gönderen bir devletle, ceza iptali için uğraşmaya değmez :)

arifozcelik
14-09-2012, 13:37
bütün mesajları okumadım yazmış olan arkadaş varsa kusura bakmasın

malesef vergi daireleri merkezi sisteme 2010'da geçti ve öncesi borç/ceza v.s.ler mesela araca yazılan bir cazanın aslını bulmak için plakanın kayıtlı olduğu vergi dairesine gidilmesi gerekiyordu falan filan
2009 satın alıp 2010 ruhsat devrini yaptığım araç için; 2009'da araç tertemizdi hiçbir cezası yoktu 2010 devir yapıcaz 5 tane trafik cezası çıktı tarihler 2006 - 2007 allahtan arabanın eski sahibinde o cezaları ödediğine dair makbuzları duruyormuş plaka başka bir ilçeye ait plakaydı ama abimiz cezaları bulunduğumuz ildeki vergi dairesine ödediği için halen plakanın kayıtlı olduğu dairede borçlu görünüyordu bir hafta beraber ödenmiş cezaların ödendiğini ispatlayıp sildirmek için uğraştık mekleketin hali işte

SekoLive
14-09-2012, 13:58
serkan tamam anladik bu ceza ödenecek..
birşey daha sorayim bnm eski aracimda ispark cezalari vardi.. zamaninda esnaflara kesmişlerdi dükkanin önüne biraktigimiz araçlarimiz için.
saha sonra belediye başkanina fln çikmiştik hatta iptali için..
sora takip etmedim , arabayi da sattim gitti..
eski ispark borçlari nasil sorgulaniyor acaba?
araba artik bna ait degil..
borçsuz bir şekilde satildi gitti..

ispark ceza sorgulama var ona girip bakabiliyordun googlden bi aratırsın

bide dragger yavuz abi bu konda sıkıntılıydı belki araştırmıstır onada bi sormanı öneririm evinin önüne ispark yapms ve arabasına cok yüksek park ücretleri yazılmıstı.

bu arada 3 tlyi biliyorm haricinden 16 tl daha park parası yazılmıs acayip ayar oldum bu isparka.

mertrs
14-09-2012, 14:45
ispark ceza sorgulama var ona girip bakabiliyordun googlden bi aratırsın

bide dragger yavuz abi bu konda sıkıntılıydı belki araştırmıstır onada bi sormanı öneririm evinin önüne ispark yapms ve arabasına cok yüksek park ücretleri yazılmıstı.

bu arada 3 tlyi biliyorm haricinden 16 tl daha park parası yazılmıs acayip ayar oldum bu isparka.

bu linkten ıspark borcu sorgulanabilir :)

İSPARK Otopark online plaka borç sorgulama, online plaka borç ödeme (http://www.ispark.com.tr/list/)

abi banada 6 tl elden vermiştim, 2 saat geçmiş zaman aşımı diye sistemede 10 tl daha işlemişler :) sahilin kenarına koyduk diye 16 tl :D

e'to
14-09-2012, 22:39
bendede buna benzer bir durum var

aracı 2012 2. ayda aldım alırken bir problem yoktu ama gecende internet vergi dairesinden

sorgulattığımda 2010 ve 2011 yıllarına ait 2 adet ceza gözüküyor..şimdi bu cezalar ödenmeden

aracın satışını yapamayacakmıyım acaba..

GokhanRS
14-09-2012, 22:56
dava açabilmek için ödemek gerekiyor olayı yok artık.

aracının plakasında görünen satışa engel ceza varsa satabilmek için ipe ipe ödersin. ama satışa engel olmayan sonradan karşınıza çıkan cezaları ödemeden şikayetçi olabilirsiniz. iptal edilirse ödemezsiniz.

ama yok hakim ödiceksiniz derse ki o zaman faizde girer bilmemne masrafları diyip başka bir takım ücretlerde girebilir. ki zamanında bize girmiştir :)

normalde kanuna göre tebliği geç yapılan cezalara itiraz hakkı var iptal edilmesi gerekir. ancak ben daha trafik cezası dosyalarını okuyup iptal eden hakime pek rastlamadım. %90ı okumadan red edip sana sokar cezayı. anca avukat filan olucan yada şanslı olucan ki iptal edilsin. trafik cezasıyla uğraşmayı seven mahkeme yok. o yüzden bi an önce ödemeye bakın.

GokhanRS
14-09-2012, 22:58
bendede buna benzer bir durum var

aracı 2012 2. ayda aldım alırken bir problem yoktu ama gecende internet vergi dairesinden

sorgulattığımda 2010 ve 2011 yıllarına ait 2 adet ceza gözüküyor..şimdi bu cezalar ödenmeden

aracın satışını yapamayacakmıyım acaba..

sen aldığın satış kağıdıyla vergi dairesine git. 2012 de aldığın araca 2010 2011 de ceza çıkamaz. sorunu düzeltirler.

uTku^
14-09-2012, 23:16
Benimde soyle bi durumum var.haziran 2012 de aracimi ikinci el olarak aldim.ilk sahibi ceza yemis.satisi vermek icin odedi ve satisi noterden yaptik.ancak garantinin internet subesinden plakami yazdigimda ceza cikiyor.tc bilgisi var cezada bize ait degil.ancak internet vergi dairesinde cikmiyor.araci satarken sorun olurmu

GokhanRS
14-09-2012, 23:20
internet vergi dairesinde çıkmayan hiçbi ceza satışa engel değil. internet vergi dairesinde çıkanlar satışa engel. noterlerin sistemide orayı görüyor.

e'to
14-09-2012, 23:48
sen aldığın satış kağıdıyla vergi dairesine git. 2012 de aldığın araca 2010 2011 de ceza çıkamaz. sorunu düzeltirler.

yani mantık olarak bana kitlenmemesi lagzım ama

bazen mantık tatile çıkıyor pazartesi önce bir notere gidip bakıcam satış

yapabılıyormuyum diye...problem varsa bakıcaz artık bı çaresine..

yoksa vergi dairesini yolu gözükküyor dediğin gibi...