PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : zift çıkarma hakkında

drummer582
11-09-2012, 19:20
herkese merhabalar,aracımda kapıların alt tarafında etek altı denilen kısımda lastikten sıçrama şeklinde oluşan kahve tonlarında bi madde mevcut.zift olduğunu söyleyenler var,asfalt boyası olduğunu söyleyenler var vs. vs
baya uğraştım ama çıkartamadım.boyatıp orj. bozmak istemiyorum.
sana yağ,mazot,pasta,sirkeli su ile çıkarmayı denedim.sizin tavsiyelerinizi bekliyorum illaki bi yolu olmalı..teşekkürler
http://g1209.hizliresim.com/11/c/cxbt6.jpg

ERTAN
11-09-2012, 19:23
motor temizleme spreyi kesin çözüm :) Mazotla silmiştim çıkmamıştı bırısinin tavsiyesi uzerıne denedım sonuç mükemmeldi.

drummer582
11-09-2012, 19:26
sadece zift olmadığına eminiz farklı bi malzeme bu yoksa mazotla kesinlikle çıkması lazım motor temizleme spreyini denemek lazım teşekkürler başka tavsiyeler??

Skyhawk34
11-09-2012, 19:27
motor temizleme spreyi kesin çözüm :) Mazotla silmiştim çıkmamıştı bırısinin tavsiyesi uzerıne denedım sonuç mükemmeldi.

evet ozellıkle yaga pisliğe karşı bi temizleme sıcvısı oldugundan bbuyuk ıhtımal ıse yaraayacak

serkanokan
11-09-2012, 19:55
Başka bir forumda paylaşılmıştı, sonax'ın mtv kampanyasıyla yapılan uygulamada cam seviyesine kadar komple zift olmuş bir aracı ilk günki gibi çıkarmışlardı, resimleri de mevcuttu. Ayrancı pazarının üstündeki shell'in içindeki sonax'tı uygulama yeri. Emin değilim ama orası kapandı diye biliyorum, benzeri markalar veya bayiler de çözüm üretebilir diye düşünüyorum.

drummer582
11-09-2012, 20:08
bugün meg ürünleri kullanan bi oto yıkama merkezinde baya uğraştılarda yumuşatamadılar bile yani zift olsa elli kere çıkması lazımdı,birde renk siyah değil kızıltoprak rengi gibi bi renk

BthnKrkt
11-09-2012, 20:09
bence kesin ve net çözüm yarım litre gaz yagı ve birazcık pamuk

K0213
11-09-2012, 20:13
sheltox, raid, sinek ilaçlarıyla çok güzel çıkartırdık biz zorlanmadan :)

Blackbird
11-09-2012, 20:28
sana yağ,mazot,pasta,sirkeli su ile çıkarmayı denedim.sizin tavsiyelerinizi bekliyorum

Bu kadar şeyi deneyipte çıkmadığına göre zift olma ihtimali çok az.

Asfaltlarda üzerinden geçerken arabayı sallayan yavaşlatmak için yapılan sarı hafif tümsekli boyalardan bulaştıysa, durum kötü o boyalar çok özel ve dayanıklı malzemeden yapılıyor onları çıkarmak için özel bir kimyasal bilmiyorum, inşallah o değildir.

Daha yakın bir fotoğraf olsaydı keşke. :)

drummer582
11-09-2012, 20:38
http://e1209.hizliresim.com/11/c/cxfpt.jpg
yakından resim ne yazıkki yok ama yakınlaştırılmış halini ekledim

bora1311
11-09-2012, 21:32
Başka bir forumda paylaşılmıştı, sonax'ın mtv kampanyasıyla yapılan uygulamada cam seviyesine kadar komple zift olmuş bir aracı ilk günki gibi çıkarmışlardı, resimleri de mevcuttu. Ayrancı pazarının üstündeki shell'in içindeki sonax'tı uygulama yeri. Emin değilim ama orası kapandı diye biliyorum, benzeri markalar veya bayiler de çözüm üretebilir diye düşünüyorum.
o arac geldiginde bizim bi tanidigimizin aracina boya koruma yapiliyordu. arac hyundai matrix olmasi lazim... dikmen sonax aca da temizlendi, tertemiz olmustu. dikmen opet icinde faaliyet gosteriyor sonax aca (kaan abi)

ruudvan
11-09-2012, 21:41
tırnagınla bastırınca tırnak arasına doluyorsa yumusaktır cıkar.
en fazla boyadır o bıle cıkar.cıkmayacak bısey yok.ıstanbulda olsan bn onu cıkartmadan uyumazdım .

drummer582
11-09-2012, 21:45
tırnağımla kazımaya çalışıyorum kesinlikle en ufak bir parça gelmiyor inanılmaz sert bi malzeme tırnakla falan ezilcek gibide değil.benimde çıkartamadığım için uykularım kaçıyor ama çözüm yok malesef

Ers
11-09-2012, 21:51
Bu kadar şeyi deneyipte çıkmadığına göre zift olma ihtimali çok az.

Asfaltlarda üzerinden geçerken arabayı sallayan yavaşlatmak için yapılan sarı hafif tümsekli boyalardan bulaştıysa, durum kötü o boyalar çok özel ve dayanıklı malzemeden yapılıyor onları çıkarmak için özel bir kimyasal bilmiyorum, inşallah o değildir.

Daha yakın bir fotoğraf olsaydı keşke. :)

yol çizgi boyası sanırım bahsettiğiniz.

Blackbird
11-09-2012, 22:09
tırnağımla kazımaya çalışıyorum kesinlikle en ufak bir parça gelmiyor inanılmaz sert bi malzeme tırnakla falan ezilcek gibide değil.benimde çıkartamadığım için uykularım kaçıyor ama çözüm yok malesef

Kil le şansınızı deneyin birde, kil normal boya sıçramalarını temizliyor bunuda temizleyebilir.

imprezaWRC
11-09-2012, 22:14

3M adhesive cleaner bulursan birde onunla dene derim.

Blackbird
11-09-2012, 22:19
Debonder (yapıştırıcı çözücü) son ihtimal bunda denenebilir.

yol çizgi boyası sanırım bahsettiğiniz.

çift kompenantlı profil boya veya normal yol şeritlerinde kullanılan termoplastik boya ikiside dert.:)

Bu hız kesicilerden bahsetmiştim.

http://www.ozgurlertrafik.com.tr/Assets/Uploads/6db8376d-5de0-4be6-b605-a935e98b7ff5.jpg

ruudvan
11-09-2012, 22:30
yaw en kotu zımpara yapılır ıllaki çıkıcak cıkmayacak bı durum yok.
ama zımpara yapılır dedıgıme bakma herkesın yapabılıcegı bısey deıl bı yandan duzltır dger yandan bozar :D

debonder japon sokucu gokhan.

remower tarzı bıseyle sılmek lazım olmuyorsa tınerle sılmek lazım tabı once kille denemek lazım bıseyler yapmak lazım.

drummer582
11-09-2012, 22:34
yaw en kotu zımpara yapılır ıllaki çıkıcak cıkmayacak bı durum yok.
ama zımpara yapılır dedıgıme bakma herkesın yapabılıcegı bısey deıl bı yandan duzltır dger yandan bozar :D

debonder japon sokucu gokhan.

remower tarzı bıseyle sılmek lazım olmuyorsa tınerle sılmek lazım tabı once kille denemek lazım bıseyler yapmak lazım.

istanbula geldiğimde vaktim olsa ilk rahatsız edeceğim kişisiniz ama vakit olmuyor
ankaradaki detailing uzmanı arkadaşlar yardımcı olsa hemen halledelim şu işi

drummer582
11-09-2012, 22:38
3M adhesive cleaner bulursan birde onunla dene derim.

nette bakındımda bulamadım,bildiğiniz biyer varmı bu ürünü alabileceğim

ruudvan
11-09-2012, 22:41
istanbula geldiğimde vaktim olsa ilk rahatsız edeceğim kişisiniz ama vakit olmuyor
ankaradaki detailing uzmanı arkadaşlar yardımcı olsa hemen halledelim şu işi

bak sımdı ankarada iki adres var biri detailing garage dieri boom garage ıkısıde yapılacak tum yontemlerı yaparlar.sımdı burdan gazel okumak aslında kolay sılınır bı sekılde dıyebılıyoruz ama yakındanda gormek lazım .

bn durumu su sekılde degerlendırıyorum sonucta oto boyası deıl dolayısıyla oto boyasıyla bırlesme gıbıde bı durumu yok o yuzden yuzeyde oldugu ıcın cıkması gereklı .mısal sunu ornek verıyım .ateşe tutarsın yumusarsa cıkar kıl denersın parca kopartıyorsa cıkar tıner surersın hafıf asındırıp rengıı beze verıyorsa cıkar.kısacası cıkmaması ıcın sebep yok en extrem durum
macun cekersın dolgu yapar zemını duzler zımparalarsın taakı macun ve zımbırtı cıkana kadar ama duzenlı tertıplı yapılmazda boayay degerse o zımpara cok asındırıp boyayıda alabılır.

imprezaWRC
11-09-2012, 22:47
Birde bu ürün var
Road Paint Remover (http://www.topoftheline.com/sprayinwip.html)

Ama bunuda nerede bulursun bilemem.
Hoş sprayway'in hepsiburada.com'da adhesive remover ürünü var, bir al dene derim.

ruudvan
11-09-2012, 23:12
Birde bu ürün var
Road Paint Remover (http://www.topoftheline.com/sprayinwip.html)

Ama bunuda nerede bulursun bilemem.
Hoş sprayway'in hepsiburada.com'da adhesive remover ürünü var, bir al dene derim.

bu lınkını koydugun temızleme mendılıne yakın bı mendıl var bende rutus yaptıktan sonra elımı fln sılıyorum .lımon kokuyo ama tınerlı degıl acaba mı dıyorum kendı kendıme. dur okuyorumü
arkasında yazanlar.

fields of app.
cleanıng cloths remove

-paint and lacquers
-oil tar asphalt
-glues
-ink and wax
-and numerous other types of pollition hard to get rid of

use accırding to poliition degree cleaning may be effected with the soft or the coarse side of the cloths

the cloths are especially suitable for cleaning of
hands
-paint surface
-paint sprey guns
-glass
-metal surface
-tools
-plastics

durum budur ne dersin

bLackModeL
12-09-2012, 07:53
zift olduguna eminsen mazot ilacın baktın bulabılırsen gaz yagı arabanın boyasınıda kormus olursun gaz yagı ilee .. mazot yaparsan yanmaz kolay kolay ama gaz yagında sıgara felan yaklasma kutup basınıda sok onlem olarak

drummer582
12-09-2012, 08:10
Mazot cozum olmadi mazotu doktum bekledim sildim boyasi bile cikmadi beze,inanilmaz sert bi malzeme tirnakla kazimakla falanda cikmiyo

bLackModeL
12-09-2012, 08:16
Mazot cozum olmadi mazotu doktum bekledim sildim boyasi bile cikmadi beze,inanilmaz sert bi malzeme tirnakla kazimakla falanda cikmiyo

gaz yagını dene o zaman bız o sekılde yapıyoduk hatta gecenlerde aynısını yaptım 2 3 dakıka ıcınde kendılıgınden aktı ındı zıft

kickbuttowski
12-09-2012, 09:02
Apc üzerine kil.. Oda çıkarmazsa boyatın artık..

imprezaWRC
12-09-2012, 09:08
bu lınkını koydugun temızleme mendılıne yakın bı mendıl var bende rutus yaptıktan sonra elımı fln sılıyorum .lımon kokuyo ama tınerlı degıl acaba mı dıyorum kendı kendıme. dur okuyorumü
arkasında yazanlar.

fields of app.
cleanıng cloths remove

-paint and lacquers
-oil tar asphalt
-glues
-ink and wax
-and numerous other types of pollition hard to get rid of

use accırding to poliition degree cleaning may be effected with the soft or the coarse side of the cloths

the cloths are especially suitable for cleaning of
hands
-paint surface
-paint sprey guns
-glass
-metal surface
-tools
-plastics

durum budur ne dersin

Lokal olarak denenebilir diye düşünüyorum :)