Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Subaru Forester 2.0 XT M/T

drummer582
11-09-2012, 21:55
Yeni aracım Forester XT Manuel..
Eski aracım Forester STurbo M/T satıldıktan sonra yeni arayışlara girdim ve forester sevdasından vazgeçemedim.Uzun uğraşlar sonucu bu nadide parçayı bulabildim.Manuel vites XT bulmak imkansız olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum ve uzun yıllar keyifle binmeyi planlıyorum.
Aracı ilk sahibinden hatasız ve boyasız şekilde aldım,doktor bey sıfır almış,sağolsun hiçbir bakımını eksik etmemiş ve çok temiz bakmış.Kaportası motoru iç aksamı deri koltukları çok düzgün çek temiz bir araç.Eski aracımda forester idi ama bu gerçekten çok keyifli ve konforlu bir araç
Cruise cont. auto klima,deri koltuk,hill holder,sunroof dahil full bi araç,üstelik lpgli :)
Bugün direksiyon kaplandı detaylı iç temizlik yapıldı tavan vs. tertemiz oldu yakında cila işlemleri yapılacak,resimleri paylaşırım
Araç aradığım süreçte ve sonrasında benden yardımlarını asla esirgemeyen onur kardeşime (FB10ur)sonsuz teşekkürlerimi sunarım...

http://f1210.hizliresim.com/12/w/fd1lq.jpg

http://f1210.hizliresim.com/12/w/fd1nk.jpg

http://f1210.hizliresim.com/12/w/fd1pg.jpg

http://f1210.hizliresim.com/12/w/fd1q9.jpg

http://f1210.hizliresim.com/12/w/fd1r0.jpg

http://a1210.hizliresim.com/12/w/fd1st.jpg

http://a1210.hizliresim.com/12/w/fd1ud.jpg

http://a1210.hizliresim.com/12/w/fd1v1.jpg

http://a1210.hizliresim.com/12/w/fd1wz.jpg

Guncel plastidipli fotolar sayfa 8de...

_driver_
11-09-2012, 22:02
güzel bi plaka bastırır ve plakalıklardan kurtulursanız çok daha güzel olur
maşallah

JusticeForAll
11-09-2012, 22:08
maşallah

+1. maşallah

drummer582
11-09-2012, 22:18
maşallah

evet plaka olayı aklımda ama daha fırsat olmadı
teşekkürler

Osman Bahadır
11-09-2012, 22:24
Aaah Ahh. Bilmez miyim manuel forester xt bulmanın zorluğunu. Bulamadığımdan vazgeçtim zaten forester sevdasından... Tabi arka amortisörlerin fiyatının da etkisi var :)

Maaşallah. Forester'ın çok güzel. Güle güle kullan. Satmayı düşünürsen de yabancıya verme, yine forumdan birisi alsın. Hatta o sırada durumum müsait olursa ben almak isterim.

bora1311
hayırli olsun...

gule gule kullanin, kazasiz belasiz...

AvcI
araç çok güzel, maşallah. biladerimde bu kasaya geçiş yapacak ;)

drummer582
11-09-2012, 22:31
Aaah Ahh. Bilmez miyim manuel forester xt bulmanın zorluğunu. Bulamadığımdan vazgeçtim zaten forester sevdasından... Tabi arka amortisörlerin fiyatının da etkisi var :)

Maaşallah. Forester'ın çok güzel. Güle güle kullan. Satmayı düşünürsen de yabancıya verme, yine forumdan birisi alsın. Hatta o sırada durumum müsait olursa ben almak isterim.

sturboyu sana satmayı çok isterdim abi ama olsun yinede yabancıya gitmedi yiğittorunun kuzeni aldı
inanılmaz memnunum ama satmaya kalktığım anda peder alır zaten :)
teşekkür ederim abi

drummer582
11-09-2012, 22:36
bora1311 teşekkür ederim..
suat abi teşekkürler

rebel
11-09-2012, 22:39
xt de manuel bulmak ? vallaha çok şanslısınız hocam. kazasız belasız ama araçta gözüm kaldı yalan yok :D bi ara bende çookkkkk çokkkkk aradım sonra pes ettim

drummer582
11-09-2012, 22:53
xt de manuel bulmak ? vallaha çok şanslısınız hocam. kazasız belasız ama araçta gözüm kaldı yalan yok :D bi ara bende çookkkkk çokkkkk aradım sonra pes ettim

teşekkür ederim denk geldi nasip oldu banada.gerçekten çok zor hatta imkansız manuel XT bulmak :) hatta şuanda netteki satış sitelerinin hiçbirinde yok

Osman Bahadır
11-09-2012, 23:05
sturboyu sana satmayı çok isterdim abi ama olsun yinede yabancıya gitmedi yiğittorunun kuzeni aldı
inanılmaz memnunum ama satmaya kalktığım anda peder alır zaten :)
teşekkür ederim abi

Ne yalan söyleyim, s-turbo iyi hoş da alırsam sırf motoru, mekaniği için almış olacaktım. İçiyle, dışıyla s-turbo'nun görüntüsü beni pek cezbetmiyor. Bir de yaşı büyük arabada kasko sıkıntısı beni düşündürüyordu zaten. O yüzden hep XT baktım. Şu youtube'daki yunan elemanın arabası beni XT hastası etti :) Ama manuel bulamadık işte. Neyseki olanı da yabancı kapmamış :) İnan kendim almışım kadar sevindim. Kazasız, belasız inşallah...

otomania
11-09-2012, 23:57
maşallah kazasız belasız

Murat Özcan
12-09-2012, 00:33
Maşallah kazasız belasız

Trance-R
12-09-2012, 01:00
maşallah kazasız belasız , aracın çokk güzel :)

alfayı almadığın iyi oldu :)

XoR
12-09-2012, 07:54
Maşallah çok güzel :) kazasız belasız, satacak olursan bende müşteri olurum :)

drummer582
12-09-2012, 08:08
Tesekkur ederim herkese...alfa nasip olmadi iyikide olmamis her iste bi hayir vardir hayirlisi boyle oldu :)

serkanokan
12-09-2012, 08:12
Güle güle kullanın,kazasız belasız inşallah..

drummer582
12-09-2012, 19:41
Tesekkur ederim iyidilekleriniz icin

SkY
12-09-2012, 19:53
maşallah harika:)

athem
12-09-2012, 20:09
Hayırlı olsun masallah

1lker
12-09-2012, 20:43
Hayırlı uğurlu olsun kardeşimmmm,kazasız belasız binmek nasip olsun.Satcağın zaman haberim olsun benim foresterı babama bırakıp hemen alabilirim :D

AtmoSpheriC
12-09-2012, 20:44
kazasız belasız sürüşler :)

drummer582
12-09-2012, 23:51
Hayırlı uğurlu olsun kardeşimmmm,kazasız belasız binmek nasip olsun.Satcağın zaman haberim olsun benim foresterı babama bırakıp hemen alabilirim :D

Tesekkur ederim kardesimmmm senin aracida cok merak ediyorum :)
Cok tesekkur ederim herkese :)

ferhat-a
13-09-2012, 07:46
Hayırlı olsun Emre güle güle kullan

drummer582
13-09-2012, 17:01
Hayırlı olsun Emre güle güle kullan

Tesekkur ederim abi...

makif84
13-09-2012, 17:10
Hayırlı olsun clioyu sattığım sırada çok niyetlenmiştim bu araca ama malesef üzerine nakit bulamamıştım.Allah kazasız belasız binmeyi nasip eder inşallah

Wromm
13-09-2012, 22:21
manuel ve XT.. XT olsun otomatik olsun en azından temiz olsun moduna geçmiş durumdayken ortalığı karıştırdın sen abi :)

Hayırlı olsun bu arada ne çok forester XT fanatiği varmış ya forumda

drummer582
14-09-2012, 01:02
Tesekkur ederim gercekten imkansiz manuel xt bulmak ama keyfide buna degecek duzeyde ins herkese istedigi gibi araclar nasip olur kazasiz belasiz bineriz

khan
14-09-2012, 01:24
emre hayirli olsun, cok arayan var iyi bulmussun. ben bile ikinci mt foresterin pesindeyim. bu arabayida gecen sene aramis gorusmustum ama tekirdaga git gel gozumde buyumustu sana nasip olmus kazasiz belasiz kullan. benim bildigim 4 tane mt foz var 3 u ankarada su an. sende, bende birde hasan baskara abimizde.

drummer582
14-09-2012, 01:27
Abi cok tesekkur ederim eksik olma,nasipte ne varsa o oluyo gercekten benim niyetim baska bi aracaydi ama sartlar bi anda degisti ve kendimi tekirdagda buluverdim.Allah herkesin gonlune gore versin...

JapanVsGermany
14-09-2012, 01:48
Komutan hayırlı olsun yeni bebek ;)
Bunlar sıfır çiziyor mu? Denemesek mi :D

ygtrn
14-09-2012, 01:49
olm senin balını yiğim ben nasıl buldun bunu böyle :D
knka 10bin kere maşllh alınabilincek en mükemmel forester'ı almışsın daha yok yani :)

şimdi buna hemen bi td04 turbo ve komple egzos'u çakıp yazılım yaptırıyorsun paşa paşa biniyorsun :)

modlamayla ilgili hertürlü yardımcı olacakm sana knka :)

drummer582
14-09-2012, 01:50
Komutan hayırlı olsun yeni bebek ;)
Bunlar sıfır çiziyor mu? Denemesek mi :D

Canim abim tesekkur ederim,bi ara goruselim ya :D

drummer582
14-09-2012, 01:52
olm senin balını yiğim ben nasıl buldun bunu böyle :D
knka 10bin kere maşllh alınabilincek en mükemmel forester'ı almışsın daha yok yani :)

şimdi buna hemen bi td04 turbo ve komple egzos'u çakıp yazılım yaptırıyorsun paşa paşa biniyorsun :)

modlamayla ilgili hertürlü yardımcı olacakm sana knka :)

:D kankam cansin,senle detaylica goruscez ariycam yakin zamanda

ygtrn
14-09-2012, 01:52
:D kankam cansin,senle detaylica goruscez ariycam yakin zamanda

sabırsızlıkla bekliyom aramanı :D

Wromm
14-09-2012, 09:12
STI intercooler'ı unutmayın :)

hasan çağri
14-09-2012, 09:59
Aracınızı güle güle kullanın gerçekten güzel. Bu ara bir yükseliş var foresterlarda. Bu XT lerinde moturu sağlam anladığım kadarı ile.

Forester konularına bakıyorum hep herkes illamanuel bakıyor gibi :) Otomatik şanzımanlarda sıkıntı mı var yoksa aracı yükleme planın dolayı mı manuel bakılıyor, yani otomatik vitesin dezavantajları nelerdir?

Birde arka amortisörden bir sorun var galiba orjinal amortisör seti yerine komple coilover bulunamıyor mu forester için. Arka amortisörler çok mu kolay bozuluyor?

FAGE12
14-09-2012, 10:22
Hayırlı olsun guzel arac ;)

drummer582
14-09-2012, 11:11
Tesekkur ederim iyidilekleriniz icin,forester sturbo ve xt olarak hem motor mekanik hemde sanzuman olarak gayet kaliteli araclar otomatik sanz. İle ilgili bir sikinti kronik sorun vs. Hic gormedim duymadim benden daha bilgili kisiler daha detayli bilgi verebilir.benim kullanim tarzima manuel sanz. Uygun oldugu icin ve yukleme konusunda daha kullanisli olacagi icin tercih ettim.
Amortisor konusundada her turlu uygulamayi yapmak mumkun yigit bukonuda daha bilgilidir.kendiliginden ayarli amortisor sistemi oldugu icin zamanla dusme yapiyor ve fiyati biraz pahali ancak duzgun amortisorlu bi foz alip daha guclu yay kombinasyonu ile yillarca sorunsuz kullanmak mumkun.

ygtrn
14-09-2012, 13:59
Aracınızı güle güle kullanın gerçekten güzel. Bu ara bir yükseliş var foresterlarda. Bu XT lerinde moturu sağlam anladığım kadarı ile.

Forester konularına bakıyorum hep herkes illamanuel bakıyor gibi :) Otomatik şanzımanlarda sıkıntı mı var yoksa aracı yükleme planın dolayı mı manuel bakılıyor, yani otomatik vitesin dezavantajları nelerdir?

Birde arka amortisörden bir sorun var galiba orjinal amortisör seti yerine komple coilover bulunamıyor mu forester için. Arka amortisörler çok mu kolay bozuluyor?

otomatik şqanzımanda bir sıkıntı yok, yükleyince balatalarla ilgili sıkıntı çıkabiliyor ve 4 ileri, ve ayrıca çok çok hantal bir şanzıman ancak baya sağlam kolay kolay sorun çıkarmaz...

amortisör olayına gelince gc8 ve wrx lerin alt takım parçaları modeline göre bu araca birebir uyumlu, amortisörler dahil, ben zamanında coilover kullandım ancak o sertliğinden dolayı tövbe ettim...

hasan çağri
14-09-2012, 14:04
otomatik şqanzımanda bir sıkıntı yok, yükleyince balatalarla ilgili sıkıntı çıkabiliyor ve 4 ileri, ve ayrıca çok çok hantal bir şanzıman ancak baya sağlam kolay kolay sorun çıkarmaz...

amortisör olayına gelince gc8 ve wrx lerin alt takım parçaları modeline göre bu araca birebir uyumlu, amortisörler dahil, ben zamanında coilover kullandım ancak o sertliğinden dolayı tövbe ettim...

Yani şanzımanda konforsal olarakbir sıkıntı yaşamaz ama hantal kalacağı için (ki zaten konfor amaçlı alınca performans beklentisi 2. derece) performans beklentisini karşılayamaz belki gücüne rağmen. ama hafif oynanırsa gücün artmasıyla hantallığın etkisi azalır mı acaba?

Parçası kolay bulunuyor veiyileştirilebiliyor ise sıkıntı yok tabi :)

drummer582
14-09-2012, 14:09
Ben A/T foresterda kullandim perf. Olarakda gayet iyiydi yani fazlasiyla tatmin edebilecek duzeyde ve rahatlik dusunenler icin ideal..ama bende manuel takintisi oldugu icin manuel pesine dusuyorum yoksa motor olarak yuklemeye cok acik parcasida cok rahat bulunabiliyor.2.foresterdan sonra dusuncem yine ayni,bu paraya bu keyif bu konfor gercekten mukemmel bisey herkese tavsiye ederim

Osman Bahadır
14-09-2012, 14:17

4EAT, yani, forester, daha doğrusu 4 ileri tüm subarulardaki otomatik şanzıman, aslında manuelinden daha dayanıklı. Dayanım veya parça açısından hiçbir sıkıntısı yok. Zaten aynı şanzıman yıllardır neredeyse her modelde kullanılıyor. Yükleseniz bile kolay kolay kıramazsınız.
4EAT'a örnek video;

k2TX_g5MzwY

Başka hiçbir otomatik şanzımanı bu şekilde kaldıramazsınız.

Lakin 4 ileri ve gerçekten hantal. Performansa ve yakıta etkisi kötü yönde. Geliştirmek için hazırlanmış valve-body'ler de satılıyor USA'de gerçi. Ayrıca AWD sistemi de manuellerden farklı. Manueller sabit oranlı, viskozla oran değiştiren tip, otomatikler elektronik kontrollü, normalde ağırlıklı olarak öne, patinajda veya eğimde arkaya da aktaran tip. Hoş, otomatiğin teknolojisi yakıt ve şehiriçi sürüş açısından daha gelişmiş ama forester'ı alanların genel beklentisi 4 tekerde de sürekli çekiş olması. Ayrıca insanlar forester'ı motoru için alıyor. Eski nesil bir otomatik şanzımanla kimse bu motorun tadını kaçırmak istemez.

XT'lerin motoru s-turbo'lar ile aynı. Sadece birkaç küçük iyileştirme ve modeline göre emisyon standartları için TGV gibi ilave düzenlemeler var. Yoksa dayanıklılık olarak bir fark yok.

Arka amortisörlerle ilgili detayı ben de Yiğit'ten öğrendim zamanında :) Arkalar gazlı tip. Self levelling suspension diye geçiyor hatta. Yenisi pahalı. Serviste en son bana tanesine 1200tl, yani sadece arka amortisörlere 2400tl para demişlerdi. Hoş, sonradan piyasadan orjinalinin yarı fiyatına da bulunabildiğini öğrendim. Farklı çözümler de mevcutmuş, Yiğit gayet tecrübeli bu konuda.

En son beni Forester XT'ye aşık eden vidyoyu ekleyeyim;
Tabi bu EJ25, yani 2.5 turbo manuel modeli, eleman yunan, telefonla görüşüp tanıştık bile hatta :)

G8Fmt8j4DZI

FB10ur
14-09-2012, 14:31
Kardeşim hayırlı uğurlu olsun tekrardan,arabayı aldığın an kendim almış kadar sevindim...

Bu kadar temizini gerçekten bulamazdın allah gönlüne göre verdi diyebiliriz....güle güle keyifli sürüşler kardeşim...Her zaman bir alo demen yeterli:)

drummer582
14-09-2012, 14:35
Kardesim cok tesekkur ederim eksik olma hakkini odeyemem...istanbula gelince ugriycam yanina ;)

FB10ur
14-09-2012, 14:36
Kardesim cok tesekkur ederim eksik olma istanbula gelince ugriycam yanina ;)

her zaman beklerim...dediğim gibi alo demen yeterli:D

hasan çağri
14-09-2012, 16:36
4EAT, yani, forester, daha doğrusu 4 ileri tüm subarulardaki otomatik şanzıman, aslında manuelinden daha dayanıklı. Dayanım veya parça açısından hiçbir sıkıntısı yok. Zaten aynı şanzıman yıllardır neredeyse her modelde kullanılıyor. Yükleseniz bile kolay kolay kıramazsınız.
4EAT'a örnek video;

k2TX_g5MzwY

Başka hiçbir otomatik şanzımanı bu şekilde kaldıramazsınız.

Lakin 4 ileri ve gerçekten hantal. Performansa ve yakıta etkisi kötü yönde. Geliştirmek için hazırlanmış valve-body'ler de satılıyor USA'de gerçi. Ayrıca AWD sistemi de manuellerden farklı. Manueller sabit oranlı, viskozla oran değiştiren tip, otomatikler elektronik kontrollü, normalde ağırlıklı olarak öne, patinajda veya eğimde arkaya da aktaran tip. Hoş, otomatiğin teknolojisi yakıt ve şehiriçi sürüş açısından daha gelişmiş ama forester'ı alanların genel beklentisi 4 tekerde de sürekli çekiş olması. Ayrıca insanlar forester'ı motoru için alıyor. Eski nesil bir otomatik şanzımanla kimse bu motorun tadını kaçırmak istemez.

XT'lerin motoru s-turbo'lar ile aynı. Sadece birkaç küçük iyileştirme ve modeline göre emisyon standartları için TGV gibi ilave düzenlemeler var. Yoksa dayanıklılık olarak bir fark yok.

Arka amortisörlerle ilgili detayı ben de Yiğit'ten öğrendim zamanında :) Arkalar gazlı tip. Self levelling suspension diye geçiyor hatta. Yenisi pahalı. Serviste en son bana tanesine 1200tl, yani sadece arka amortisörlere 2400tl para demişlerdi. Hoş, sonradan piyasadan orjinalinin yarı fiyatına da bulunabildiğini öğrendim. Farklı çözümler de mevcutmuş, Yiğit gayet tecrübeli bu konuda.

En son beni Forester XT'ye aşık eden vidyoyu ekleyeyim;
Tabi bu EJ25, yani 2.5 turbo manuel modeli, eleman yunan, telefonla görüşüp tanıştık bile hatta :)

G8Fmt8j4DZI

Detaylı cevabınız için teşekürler. Gerçektende forester konfor açısından içine oturduğumda beni tatminedici seviyee ama direk kullanma şansım olmadı hiç. Aurisimi ha sattım satamadım takasladım takaslıcam derken eşime micra aldık bende biraz daha büyük araba bakıyım değince forumdan ve diğer yerlerden hemen aklıma Forester XT geldi zaten biraz rahat olsun diye otomatik bakıyordum. Amortisörler ve şanzıman hakkında sanırım burdan daha doğru ve hızlı kaynak bulmak zor olurdu :)

Öyle çok yüklemek gibi bir niyetim yok ama işte imkan oldukça bütçeye ve araça zarar vermeden bişeyler yaparım herhalde.

Konuyu biraz dağıttım ama bilgi paylaşımı faydalı olmuştur sanırım :)

RSBurak
14-09-2012, 16:45
yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız :)

çarşamba günü 2.0 x forester'a bindim lastikler çok eskiydi hiç tutunmuyor desem yeridir..ve bu haliyle muazzam bir yol tutuşu vardı.arabayı kullanan biraz hızlı biriydi bir viraja girdik başladı kaymaya lastik sesinden millet bize baktı hatta kesin çarpıcak demişlerdir. ama nasıl yaptı etti o araba zırt diye döndü virajı hala anlamadım :)

Eyup Duygun
14-09-2012, 16:46
Forester güzel arac , direksiz , hızlı , dört kisilik vsvs.. daha da gider.

Yaklasık 3-4 bin km sürmüs biri olarak genel hatlarıyla cok sevdim.

Manuel XT'ninde maşallahı var aracınız hayırlı olsun.Madem bu kadar manuel istek var subaru hakkında bilgili arkadaslar cevaplarsa sevinirim sorumu.Stock XT alıp sti sanzumanı takmaya kalksak sanzuman haric masraf cok uzar mı ?

Şahsi fikrim sti sanzuman ve 300hplerde forester hem günlük kullanım hemde cesıtlı araclar ile rolling ıcın cokda keyıflı olur..

Osman Bahadır
14-09-2012, 16:52

Manuel XT'ninde maşallahı var aracınız hayırlı olsun.Madem bu kadar manuel istek var subaru hakkında bilgili arkadaslar cevaplarsa sevinirim sorumu.Stock XT alıp sti sanzumanı takmaya kalksak sanzuman haric masraf cok uzar mı ?

Şahsi fikrim sti sanzuman ve 300hplerde forester hem günlük kullanım hemde cesıtlı araclar ile rolling ıcın cokda keyıflı olur..

Komple yürüyeni geçirmen lazım. Sadece şanzımanla olmaz. Ona da yarı forester parası isterler.

Yukarıda eklediğim vidyodaki forester 2.5 xt o şekilde yapılmış. Eleman çok uçuk güçlerde olduğundan oem manuel şanzımanı kırmış, o da komple sti yürüyenine geçmiş.

drummer582
14-09-2012, 19:20
yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız :)

çarşamba günü 2.0 x forester'a bindim lastikler çok eskiydi hiç tutunmuyor desem yeridir..ve bu haliyle muazzam bir yol tutuşu vardı.arabayı kullanan biraz hızlı biriydi bir viraja girdik başladı kaymaya lastik sesinden millet bize baktı hatta kesin çarpıcak demişlerdir. ama nasıl yaptı etti o araba zırt diye döndü virajı hala anlamadım :)

teşekkür ederim :) gerçekten yol tutuş konusunda çok başarılı..heryönüyle inanılmaz keyifli bi araç,her bindiğimde yeniden aşık oluyorum arabama :D

Mustafa Toprak
14-09-2012, 20:06
Hayırlı olsun Kazasız belasız :)

legacy
15-09-2012, 03:36
Aracınız hayırlı olsun manuel olması beni cezbetti :)

Şanzıman konusuna birde ben el atayım. Subaru 4 ileri otomatikler dayanıklı sorun çıkartmayan emsallerine göre iyi şanzımanlardır.. Performans bakımından 4 ileri aralığı biraz geniş olsada fena değil. 350 nm torka kadar dayanıklılardır sonrasına Allah kerim :)

Birde self levelizing amortisörlere çift dikiş atayım. Subaru genel anlamda sorunsuz arabalar olarak geçer. Süspansiyon sisteminde de aynı durum söz konusu.. Foresterlarda 97den bu yana bu sistem kullanılmaktadır.
Amaç yükten dolayı arabanın arkasının çökmesini engellemektir...
Çok engebeli yerlerde süspansiyonu yoracak şekilde hareket etmek iyi değildir.
Normal amortisörler nasıl ruhunu teslim ederse bunlarda aynı şekildedir ancak denildiği gibi 1100 - 1200 tl adet fiyatı olduğu için araç alınmadan kontrol edilmeli ve kullanımına dikkat edilmelidir. Güle güle kullanın Foresterınızı. Manuel xt nin kıymetini bilecek ellerde kullanılması beni mutlu etti :)

Bu arada foresterların hepsinde zaten td04 turbo kullanılmıyor mu ??

cenkr1
15-09-2012, 09:03

Söylediğin sekilde bana bir araç yapıyorlar 2006 modelin altındakiler düze dönmesi problemli olduğunu söylemişti korhan komple tesisat değişmen gerekiyor bu sebebten dolayı 2006 model aldım komple sti yapılıyor
Not:ciddi yüklü olacak :)
Aracın hayırlı olsun bende aramıştım bulamamıştım değerli bir arac bilen icin

drummer582
15-09-2012, 12:43
Söylediğin sekilde bana bir araç yapıyorlar 2006 modelin altındakiler düze dönmesi problemli olduğunu söylemişti korhan komple tesisat değişmen gerekiyor bu sebebten dolayı 2006 model aldım komple sti yapılıyor
Not:ciddi yüklü olacak :)
Aracın hayırlı olsun bende aramıştım bulamamıştım değerli bir arac bilen icin

teşekkür ederim gerçekten kıymetli bir araç :)
aracınızı merakla bekliyorum...

drummer582
15-09-2012, 12:47
Aracınız hayırlı olsun manuel olması beni cezbetti :)

Şanzıman konusuna birde ben el atayım. Subaru 4 ileri otomatikler dayanıklı sorun çıkartmayan emsallerine göre iyi şanzımanlardır.. Performans bakımından 4 ileri aralığı biraz geniş olsada fena değil. 350 nm torka kadar dayanıklılardır sonrasına Allah kerim :)

Birde self levelizing amortisörlere çift dikiş atayım. Subaru genel anlamda sorunsuz arabalar olarak geçer. Süspansiyon sisteminde de aynı durum söz konusu.. Foresterlarda 97den bu yana bu sistem kullanılmaktadır.
Amaç yükten dolayı arabanın arkasının çökmesini engellemektir...
Çok engebeli yerlerde süspansiyonu yoracak şekilde hareket etmek iyi değildir.
Normal amortisörler nasıl ruhunu teslim ederse bunlarda aynı şekildedir ancak denildiği gibi 1100 - 1200 tl adet fiyatı olduğu için araç alınmadan kontrol edilmeli ve kullanımına dikkat edilmelidir. Güle güle kullanın Foresterınızı. Manuel xt nin kıymetini bilecek ellerde kullanılması beni mutlu etti :)

Bu arada foresterların hepsinde zaten td04 turbo kullanılmıyor mu ??
teşekkür ederim iyidilekleriniz için :)
foresterlarda td03 kullanılıyor

XoR
15-09-2012, 15:58
Az önce demette sokağa 41 plaka bi XT park etti düğüne gelmişler, indiler gittim baktım otomatik çıktı :D adam dediki yanlışmı park ettim ? yok dedim manuel olsa otobüsle dönerdin :hehe:

_driver_
15-09-2012, 16:06
Az önce demette sokağa 41 plaka bi XT park etti düğüne gelmişler, indiler gittim baktım otomatik çıktı :D adam dediki yanlışmı park ettim ? yok dedim manuel olsa otobüsle dönerdin :hehe:

ahahahahah muhabbetçok iyiymiş :hehe:

Wromm
15-09-2012, 16:08

Bu manuel XT hiç iyi olmadı :) Bugün tüm forester ilanlarını gözden geçirdim :) Yanlış açılmış bi ilan bulurum diye:)

XoR
15-09-2012, 16:14
Bu manuel XT hiç iyi olmadı :) Bugün tüm forester ilanlarını gözden geçirdim :) Yanlış açılmış bi ilan bulurum diye:)

Sayısal oynadım biraz öncede :D çıkarsa aldığı fiyat x 2 yarın otobüsle dönmem :p

metinalan
15-09-2012, 16:34
ankara demetevlerse dikkat et başkan oralarda bizim mahaledesin :)

izo
15-09-2012, 16:55
masallah cok guzel..

ycLbLgn
15-09-2012, 17:12
hayırli olsun...

drummer582
15-09-2012, 17:57
masallah cok guzel..

hayırli olsun...

çok teşekkür ederim :)

Sayısal oynadım biraz öncede :D çıkarsa aldığı fiyat x 2 yarın otobüsle dönmem :p

abi satarsam ilk sana haber vercem :D

XoR
17-09-2012, 08:11
ankara demetevlerse dikkat et başkan oralarda bizim mahaledesin :)

Başkan 1,5 günlüğüne geldiğimden arayamadım. Görüp yüzyüze geçmiş olsun demek isterdim :)

abi satarsam ilk sana haber vercem :D

Aynen ben direkt alıcıyım haber bekliyorum :) ciddiyim.

drummer582
17-09-2012, 18:47
sti plakalık takıldı,sti vites topuzu takıldı,direksiyon kaplandı
metin abim çok teşekkür ederim :)
çekimler iyi değil hava kararınca ancak bukadar oldu :)

http://e1209.hizliresim.com/11/k/d4lv6.jpg

http://e1209.hizliresim.com/11/k/d4lv9.jpg

http://e1209.hizliresim.com/11/k/d4lvv.jpg

drummer582
17-09-2012, 18:48
buarada ankarada denemek isteyen olursa görüşelim,işlemler yapılmadan öncesi sonrası görmek istiyorum

cenk
17-09-2012, 21:01
hayırlı olsun emrecim, çiçek gibi araba almışsın

Osman Bahadır
17-09-2012, 21:07
Vites topuzun, plakalıkların, direksiyonun hayırlı olsun Emre. Hepsi çok güzel olmuş. Yalnızca 4 kollu direksiyonu kaplatmak yerine 2005 sonrası 3 kollu direksiyon ile takas düşünülebilirdi. Ama bunun da kaplama işçiliği güzel olmuş.

Ne zaman deniyoruz :)

drummer582
17-09-2012, 21:11
hayırlı olsun emrecim, çiçek gibi araba almışsın
abicim teşekkür ederim sende satmışsın tayyarı hayırlı olsun,senden değişik projeler bekliyorum :D

Vites topuzun, plakalıkların, direksiyonun hayırlı olsun Emre. Hepsi çok güzel olmuş. Yalnızca 4 kollu direksiyonu kaplatmak yerine 2005 sonrası 3 kollu direksiyon ile takas düşünülebilirdi. Ama bunun da kaplama işçiliği güzel olmuş.

Ne zaman deniyoruz :)
abi 2005 sonrası direksiyonlar benimde hoşuma gidiyor ama imkanlar çerçevesinde şimdilik bu direksiyonla idare etmek zorundayım :)
ben hazırım abi istediğin zaman deneyebiliriz :)

TT_BOY
18-09-2012, 08:07
Mşalllah .. ;)

metinalan
18-09-2012, 08:25
Başkan 1,5 günlüğüne geldiğimden arayamadım. Görüp yüzyüze geçmiş olsun demek isterdim :)

teşekür ederim abi düşünmen yeterli :)

hayırlı olsun emrecim gerçekten çok begendım arabayı güle güle kullan

SOMEONESPECIAL
18-09-2012, 08:30
Forester ın bu kasası gerçekten çok güzel ya...
Kazasız belasız. Perfonmans için mi herkes manuel diye tuttuşmuş anlamadım :)

XoR
18-09-2012, 08:33

S-Turbo (bir eski kasası) manuel kullandım abi, bu ebatlarda bir aracın manuel oluşu acayip keyifli :)

SOMEONESPECIAL
18-09-2012, 08:37
S-Turbo (bir eski kasası) manuel kullandım abi, bu ebatlarda bir aracın manuel oluşu acayip keyifli :)

Tabi siz performans olarak düşündüğünüzden haklısınız.
Bende yaşlılık işte sol ayağımı kıçımın altına alıp bağdaş kurarak
İstanbul trafiğinde araba kullanmaktan zevk alıyorum işte :hahaha:

Şaka maka ben acayip alıştım otomatiğe performansı da beni tatmin ediyo.
Öyle sanıldığı gibi hantal gitmiyor CRV de... Kıçı boklu CRV bile konforu,
yüksekliği görüşü açısı, yakıtı benim için ideal

XoR
18-09-2012, 08:38
Tabi siz performans olarak düşündüğünüzden haklısınız.
Bende yaşlılık işte sol ayağımı kıçımın altına alıp bağdaş kurarak
İstanbul trafiğinde araba kullanmaktan zevk alıyorum işte :hahaha:

Şaka maka ben acayip alıştım otomatiğe performansı da beni tatmin ediyo.
Öyle sanıldığı gibi hantal gitmiyor CRV de... Kıçı boklu CRV bile konforu,
yüksekliği görüşü açısı, yakıtı benim için ideal

Otomatik 2004 Xt'de kullandım vites geçişleri tereyağı gibi sorunsuz gidişide çok iyi ama işte elimiz alışmış bi defa illa tutucaz topuzu :p

SOMEONESPECIAL
18-09-2012, 08:40
Otomatik 2004 Xt'de kullandım vites geçişleri tereyağı gibi sorunsuz gidişide çok iyi ama işte elimiz alışmış bi defa illa tutucaz topuzu :p

Hee anladım. İlla elim boş kalmasın diyosun. CRV koldan otomatik ya...
Hala elimi atıyorum vites değiştirmek için ulan bi bakıyorum derin bi boşluk :D

drummer582
18-09-2012, 08:42
teşekür ederim abi düşünmen yeterli :)

hayırlı olsun emrecim gerçekten çok begendım arabayı güle güle kullan
Cok tesekkur ederim abicim,cansin :)

Mşalllah .. ;)
Tesekkur ederim

drummer582
18-09-2012, 08:44

Tesekkur ederim abi,gercekten manuel foz ayri keyifli... Rahatligi performansi harika,lpg ile cokda ekonomik

SOMEONESPECIAL
18-09-2012, 08:45
Tesekkur ederim abi,gercekten manuel foz ayri keyifli... Rahatligi performansi harika,lpg ile cokda ekonomik

LPG kiti olarak ne var ve tüketimi ne civanlarda peki ?
Ben benzinle tam 500 krş yakıyorum

XoR
18-09-2012, 08:51
LPG kiti olarak ne var ve tüketimi ne civanlarda peki ?
Ben benzinle tam 500 krş yakıyorum

2004 Xt varken çift regülatörlü Teleflex kullanıyoduk benzinden % 5-10 civarında kötü gidiyodu performans olarak. 2009'da 80 liraya 300 km ş.içi gidiyoduk. Araç otomatikdi.

drummer582
18-09-2012, 08:54
Lpg Atiker var abi cok sukur nazar degmesin hicbi sikintisi yok,sturboda lpgden cekmistim biraz...
Daha gecen gun hesapladim lpgde sehir ici tam 0,25 krs yakti lpg litre fiyatida 2,26 idi.gercekten inanilmasi guc.Awd 2000cc 177hp 1600kg bi arac icin
Benzinde deneme firsatim olmadi henuz

SOMEONESPECIAL
18-09-2012, 09:31
Lpg Atiker var abi cok sukur nazar degmesin hicbi sikintisi yok,sturboda lpgden cekmistim biraz...
Daha gecen gun hesapladim lpgde sehir ici tam 0,25 krs yakti lpg litre fiyatida 2,26 idi.gercekten inanilmasi guc.Awd 2000cc 177hp 1600kg bi arac icin
Benzinde deneme firsatim olmadi henuz

GERÇEKTEN ÇOK İYİ RAKAMLAR :icon_tup:

Gry
18-09-2012, 12:37
maşallah kazasız belasız :icon_tup:

drummer582
18-09-2012, 14:25
maşallah kazasız belasız :icon_tup:

Tesekkur ederim

drummer582
06-10-2012, 23:06
temizlendik paklandık bikaç yeni resim
http://a1210.hizliresim.com/12/6/dqpxb.jpg

http://a1210.hizliresim.com/12/6/dqpzk.jpg

http://a1210.hizliresim.com/12/6/dqq38.jpg

http://a1210.hizliresim.com/12/6/dqq5m.jpg

http://d1210.hizliresim.com/12/6/dqq7g.jpg

http://d1210.hizliresim.com/12/7/dqq8x.jpg

http://d1210.hizliresim.com/12/7/dqqcm.jpg

http://d1210.hizliresim.com/12/7/dqqfy.jpg

Ali K.
07-10-2012, 01:43
Güle Güle kullan,kazasız belasız

VWci
07-10-2012, 05:42
Resimlerden gördüğüm kadarı ile kışın Ankara'nın Dikmen başa çıkabilecek yegane araç... :D Kazasız belasız kullanın...

drummer582
07-10-2012, 12:04
Resimlerden gördüğüm kadarı ile kışın Ankara'nın Dikmen başa çıkabilecek yegane araç... :D Kazasız belasız kullanın...

Tesekkur ederim,kar lastiklerinide takinca dikmen cok keyifli oluyor :)

Güle Güle kullan,kazasız belasız
teşekkür ederim

hasan çağri
08-10-2012, 10:01
LPG bagajda silindik tüp mü yoksa taban altında stepne yuvasında mı acaba? Sonuçta genişlik önemli bir unsur bu araçlarda.

drummer582
08-10-2012, 11:00
Lpg tanki yedek lastik yerinde simit tup dediklerinden

hasan çağri
08-10-2012, 16:23
Bagajı doldurmaması iyi.

brs_odbs
08-10-2012, 16:49
maşallah kazasız belasız

drummer582
08-10-2012, 17:02
maşallah kazasız belasız

Tesekkur ederim hepimize kazasiz belasiz surusler olsun

Bagajı doldurmaması iyi.
Bagaj kolay kolay dolacak gibi degil zaten fazlasiyla buyuk :) ama bende bagajda Silindir lpg tanki durmasini istemem hos gozukmuyo hemde bosuna yer isgal ediyo

Emre-K
08-10-2012, 19:17
Masallah kazasiz belasiz :)

drummer582
09-10-2012, 18:40
Masallah kazasiz belasiz :)

teşekkür ederim :)

hasan çağri
11-10-2012, 16:59
Bu arada belki konu dışı ama 2,5 XT lerde durum nedir acaba bilginiz var mı? Şanzımanı farklı galiba?

onat
12-10-2012, 10:30
komutan on numara valla. kurcalıyacak mısın bunu ?

drummer582
12-10-2012, 14:35
komutan on numara valla. kurcalıyacak mısın bunu ?

Kanka tesekkur ederim,yakin zamanda proje var osman abiyle(o.b.k) planlar icerisindeyiz gelismeler yakindir

onat
12-10-2012, 18:08
Kanka tesekkur ederim,yakin zamanda proje var osman abiyle(o.b.k) planlar icerisindeyiz gelismeler yakindir

bilgi olarak sağlam biriyle çalışman çok iyi olmuş, sevindim senin adına. inşallah gönlüne göre verir allah kardeşim.

drummer582
12-10-2012, 20:00
bilgi olarak sağlam biriyle çalışman çok iyi olmuş, sevindim senin adına. inşallah gönlüne göre verir allah kardeşim.

Kardesim cok tesekkur ederim

CavitS
13-10-2012, 09:08
ankaradan fotografcı bı arkadasım var tam bır subaru hastası, gorunce bayıldı :)
komutana soyle ıyı baksın subaruya, ilerde alıcam ondan dıyor :D

drummer582
13-10-2012, 09:35
ankaradan fotografcı bı arkadasım var tam bır subaru hastası, gorunce bayıldı :)
komutana soyle ıyı baksın subaruya, ilerde alıcam ondan dıyor :D

Fotografci arkadasla gorusmek isterim hem tanismis oluruz hemde bikac kare poz aliriz fozdan :)

SekoLive
13-10-2012, 09:38
maşalalh hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

drummer582
13-10-2012, 10:05
maşalalh hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

Tesekkur ederim hepimize kazasiz belasiz ins

CavitS
13-10-2012, 10:21
Fotografci arkadasla gorusmek isterim hem tanismis oluruz hemde bikac kare poz aliriz fozdan :)

eskı honda06 bulusmalarından tanısıyormussunuz zaten :)

Osman Bahadır
16-10-2012, 17:47
Bugün forumumuzun yegane manuel Forester XT'si ile birkaç deneme yaptık:) Daha doğrusu, t-jet'le boyumuzun ölçüsünü aldık, yerimize oturduk :) Sağlıklı bir XT'nin nasıl gittiğini de görmüş olduk.

İkimiz de arabaların stock halleriyle denedik, güzel oldu. Elimizde bir referans olsun istiyorduk zaten. Nerede nasıl yürüdüğünü gördük.

Forester hevesim de canlandı yine :)

Çok güzel araban var, güle güle bin. Bize de nasip olur inşallah manuel bir XT :)

Tekrar görüşmek üzere, teşekkürler Emre.

drummer582
16-10-2012, 20:03
Bugün forumumuzun yegane manuel Forester XT'si ile birkaç deneme yaptık:) Daha doğrusu, t-jet'le boyumuzun ölçüsünü aldık, yerimize oturduk :) Sağlıklı bir XT'nin nasıl gittiğini de görmüş olduk.

İkimiz de arabaların stock halleriyle denedik, güzel oldu. Elimizde bir referans olsun istiyorduk zaten. Nerede nasıl yürüdüğünü gördük.

Forester hevesim de canlandı yine :)

Çok güzel araban var, güle güle bin. Bize de nasip olur inşallah manuel bir XT :)

Tekrar görüşmek üzere, teşekkürler Emre.

abicim ben teşekkür ederim herşey için çok keyifli bi gündü :)

tjetinde maşallahı var eminimki aklındakiler gerçekleştikten sonra çok çok farklı olucak,bi öncesi sonrası yaparız :)

herşey gönlünce olsun abicim tekrar herşey için çok teşekkür ederim görüşmek üzere

AvcI
16-10-2012, 21:29
eski aracını Ankarayamı sattın ?

Harun S.
16-10-2012, 21:53
Maşallah. Tam keyif aracı. Güle güle kullanın.

drummer582
16-10-2012, 22:08
eski aracını Ankarayamı sattın ?

hayır abi adanaya gitti..Ankaradamı görüldü?

drummer582
16-10-2012, 22:09
Maşallah. Tam keyif aracı. Güle güle kullanın.

AvcI
16-10-2012, 22:11
hayır abi adanaya gitti..Ankaradamı görüldü?

evet bugün yolda gördümde,

aracına ufaktan başlarsın artık stı intercooler stı turbo egzos vsvs güzel olur ;)

drummer582
16-10-2012, 22:18
abi bugün osman abiyle baya araştırma yaptık yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum td04 downpipe uppipe sonrasında yazılım şimdilik aklımdaki setup.günlük kullanımı bozmadan biraz daha keyiflendirmek istiyorum.önerilerine açığım :)

AvcI
16-10-2012, 22:26
td04 yerine stı coolerla birlikte vf35e fln geçsenize ?

drummer582
16-10-2012, 22:29
coolerı değiştirmeyi düşünüyorum zamanla abi ama td04ün daha uygun olacağını düşünüyorum amacım günlük kullanımıda bozmadan bişeyler yapabilmek
sen vf35le günlük kullanımda sıkıntı yaşıyomusun abi yakıt vs?

1lker
19-10-2012, 13:16
Yaşamazsın kanka sıkıntı hatta daha rahat bile oluyor şöyle bir sorun olabilir belkı 3500 de dolup 6500 de vıtes atmak gıbı 99forester adına :) wrx yada sti cooler vf34 downpıpe ara borular sonada warex + yazılım tadından yenmez xt'n :)

romanson
19-10-2012, 14:28
komutan hayırlı uğurlu olsun iyi bir seçim yapmışsın.allah kaza bela vermesin

drummer582
19-10-2012, 14:46
komutan hayırlı uğurlu olsun iyi bir seçim yapmışsın.allah kaza bela vermesin

Abi tesekkur ederim sagolasin senin dukkana ugradim yoktun ugrarim yine cayini icmeye :)

drummer582
19-10-2012, 14:49
Yaşamazsın kanka sıkıntı hatta daha rahat bile oluyor şöyle bir sorun olabilir belkı 3500 de dolup 6500 de vıtes atmak gıbı 99forester adına :) wrx yada sti cooler vf34 downpıpe ara borular sonada warex + yazılım tadından yenmez xt'n :)

Kanka alt devirlerde onemli benim icin,gunluk kullandigim arac oldugu icin alt devirlerde olmesin istiyorum.yakin zamanda gelismeler olcak hayirlisi ile ankaraya geldiginde haberleselim :)

drummer582
28-10-2012, 20:04
güncel fotolar 1.sayfadadır...

muratburunce
28-10-2012, 23:58
maşallah kazasız belasız... :)

drummer582
29-10-2012, 11:10
maşallah kazasız belasız... :)

Tesekkur ederim hepimize kazasiz belasiz ins :)

Wromm
30-10-2012, 14:50
resimler çok başarılı..

instagram'da forester tag'i ile taratınca çıkıyor :)

Forester'lara impreza süspansiyonları oluyormu ? Yabancı forumlarda 2004 impreza wagon coillerinin kullanıldığı pek çok araç var.. Bu konuda bilgin var mı ?

Şu görüntü bitiriyor beni :icon_rule:icon_rule

http://www.subaruforester.org/vbulletin/attachments/f93/39156d1344901585-ma-2004-forester-xt-p1000282-medium-.jpg

XoR
30-10-2012, 14:56
resimler çok başarılı..

instagram'da forester tag'i ile taratınca çıkıyor :)

Forester'lara impreza süspansiyonları oluyormu ? Yabancı forumlarda 2004 impreza wagon coillerinin kullanıldığı pek çok araç var.. Bu konuda bilgin var mı ?

Şu görüntü bitiriyor beni :icon_rule:icon_rule

http://www.subaruforester.org/vbulletin/attachments/f93/39156d1344901585-ma-2004-forester-xt-p1000282-medium-.jpg

Biraz zahmetlide olsa uygulanabiliyor :)

Ama ben olsam yükseltme kiti takardım :D

http://i198.photobucket.com/albums/aa15/Jackson-Rally/982007031.jpg

Coil için link;

Swapping out suspension? Lowering your car? Tips & Tricks Inside - Subaru Forester Owners Forum (http://www.subaruforester.org/vbulletin/f70/swapping-out-suspension-lowering-your-car-tips-tricks-inside-17466/)

drummer582
30-10-2012, 15:46
@wromm tesekkur ederim pm atiyorum konuyla ilgili

Wromm
30-10-2012, 16:53
drummer bakıyorum pm'e şimddi teşekkürler.

Hi-Lift yapınca da yol tutuş sıkıntı yaratmaz mı ? Sonuçta şehir içinde kullanılacak.

Bide şöyle bir risk var benim için istanbul trafiğinde kafam atarsa çıkarım tepesini birinin bununla :D:D

drummer582
30-10-2012, 17:58
Ben foresteri basma taraftari degilim hos gorunuyor evet ama alcaltmak istemem,hi-lift hos gozukmuyor bence standart durumu gorunusu konforu gayet iyi

cihan_06MLC60
31-10-2012, 08:32
maşallah çok güzelmiş araç . ankara'da forrester 'a özel bir ilgi var herhalde yollarda o kadar çok görüyorum ki. allah kaza bela vermesin . projelerinizi takip ediyorum.

XoR
31-10-2012, 09:31
drummer bakıyorum pm'e şimddi teşekkürler.

Hi-Lift yapınca da yol tutuş sıkıntı yaratmaz mı ? Sonuçta şehir içinde kullanılacak.

Bide şöyle bir risk var benim için istanbul trafiğinde kafam atarsa çıkarım tepesini birinin bununla :D:D

Arazide çıldırır ama :)

drummer582
31-10-2012, 11:08
maşallah çok güzelmiş araç . ankara'da forrester 'a özel bir ilgi var herhalde yollarda o kadar çok görüyorum ki. allah kaza bela vermesin . projelerinizi takip ediyorum.

Tesekkur ederim hepimize kazasiz belasiz ins. Bigun yolda denk geliriz belki :)

AvcI
31-10-2012, 23:02
koray, adamın kafasını bulandırma; one öyle iğrenç görüntü yükseltmek fln :D

1lker
01-11-2012, 09:18
Kanki bak ne buldum 1 tane kız düşmüş hemde siyah :D

2006 Subaru Forester 2.0 XT 32.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 102530800 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-forester-sirali-sistem-tuplu-ruhsata-isli-djital-klimali-2006-forester-102530800/detay)

Bu arada birgün bas gel Eskişehir'e fotoğraflarını çekelim aracın misafir ederiz :) Yada ben tork'a geldiğimde haber ederim dicem ama kışlık bakımlarıda yaptırdım yolum düşmeyebilir.

XoR
01-11-2012, 09:19
Kanki bak ne buldum 1 tane kız düşmüş hemde siyah :D

2006 Subaru Forester 2.0 XT 32.500 TL Galeriden satılık ikinci el - 102530800 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-forester-sirali-sistem-tuplu-ruhsata-isli-djital-klimali-2006-forester-102530800/detay)

Bu arada birgün bas gel Eskişehir'e fotoğraflarını çekelim aracın misafir ederiz :) Yada ben tork'a geldiğimde haber ederim dicem ama kışlık bakımlarıda yaptırdım yolum düşmeyebilir.

Atladım direkt Turbo diye ama atmosFerit çıktı :D

1lker
01-11-2012, 09:36
Atladım direkt Turbo diye ama atmosFerit çıktı :D

swaplık abi :D ahhaha ^^

drummer582
01-11-2012, 12:01
Kanka buarac atmosferik neyazikki :D imkansiz manuel xt bulmak
Eskisehire gelme durumum olursa kesin haber veririm sende olur ankaraya gelirsen mutlaka haberleselim

yesil
01-11-2012, 18:45
forester a alternatif outlander 2.0 mt turbo lara bakılabilir. evo motoru var onlardada sağlam makineler, üstelik hepsi manuel :D

drummer582
01-11-2012, 19:11
forester a alternatif outlander 2.0 mt turbo lara bakılabilir. evo motoru var onlardada sağlam makineler, üstelik hepsi manuel :D

konu yanlış anlaşıldı galiba :beuj: forester sorgusu yada forester alternatifi araçlar değil konumuz benim aracımın konusu...
bi maşallah demenizi tercih ederdim

yesil
02-11-2012, 20:56
Konunun yanlış anlaşıldığı yok, konunun başından beri manuel forester bulmanın zorluğundan bahsediliyor, bende bu araca alternatif başka bir araç söyledim. Kötü bir amacım yoktu aslında ama neden böyle bir tepki verdiginizi anlamadım. Sizin isteklerinize göre degil kendi düşünceme göre yorum yaparım. Oldu olacak konuya mesaj yazma kılavuzuda ekleseydiniz.

drummer582
02-11-2012, 21:05
Konunun yanlış anlaşıldığı yok, konunun başından beri manuel forester bulmanın zorluğundan bahsediliyor, bende bu araca alternatif başka bir araç söyledim. Kötü bir amacım yoktu aslında ama neden böyle bir tepki verdiginizi anlamadım. Sizin isteklerinize göre degil kendi düşünceme göre yorum yaparım. Oldu olacak konuya mesaj yazma kılavuzuda ekleseydiniz.

kötü bir amacınızın olmadığının farkındayım ancak bi maşallah vs. demeden girip outlander var alternatif yazınca konu forester sorgu konusumu diye düşünüyor insan.size neyazıp neyazmayacağınızı söylemek haddime değil tabiki ama benim aracımın konusuna girip bi maşallah demeden başka araçları överseniz iş değişir.
herneyse sizin aracınıza maşallah,outlander tavsiyeniz içinde teşekkürler manuel suv arayan arkadaşlara yardımcı oldunuz ;)

yesil
02-11-2012, 21:14
Aynen öyle manuel suv arayan arkadaşlara yardımcı olmaktı zaten amacım bunu sizin aracınız kötü outlander daha iyi diye söylemedim daha kolay bulunabilen bir alternatif olduğu icin söyledim. Kazasız belasız kullanın aracınızıda kötü bir niyetim, düsüncem yok merak etmeyin

drummer582
02-11-2012, 21:19
Aynen öyle manuel suv arayan arkadaşlara yardımcı olmaktı zaten amacım bunu sizin aracınız kötü outlander daha iyi diye söylemedim daha kolay bulunabilen bir alternatif olduğu icin söyledim. Kazasız belasız kullanın aracınızıda kötü bir niyetim, düsüncem yok merak etmeyin

niyetinizin farkındayım sorun yok :) teşekkür ederim hepimize kazasız belasız inş

furkan_cabuk
03-11-2012, 18:12
Maşallah hayırlı olsun

drummer582
02-12-2012, 15:50
nxt ve plastidip sonrası görüntüler
nxt uygulandı,jantlar ve arka difüzör plastidiplendi..içime fazlasıyla sindi güzel olduğunu düşünüyorum eleştirilerinizi bekliyorum.
havanın kararması ve yağmur başlaması sonucu jantlarda hatalar oldu,zamanla halledilecek,resimler için k.bakmayın iphone ile bukadar oldu erçin en kısa zamanda prof. fotolarımızı çekecektir :)
http://a1212.hizliresim.com/14/2/ghtpq.jpg

http://a1212.hizliresim.com/14/2/ghtsg.jpg

http://b1212.hizliresim.com/14/2/ghtw1.jpg

http://d1212.hizliresim.com/14/2/ghtxk.jpg

http://d1212.hizliresim.com/14/2/ghtzq.jpg

http://d1212.hizliresim.com/14/2/ghu1w.jpg

Ome_RS
02-12-2012, 16:05
difüzor güzel olmus ama jantlar bogmus bana kalırsa maşallah

VWci
02-12-2012, 18:55
Bence çok güzel olmuş. Kazasız belasız kullanın. Turbo işini halletiniz mi?

drummer582
02-12-2012, 19:14
difüzor güzel olmus ama jantlar bogmus bana kalırsa maşallah
benim içime sindi jantlar şimdilik biraz böle takılayım değişiklik iyidir :)

Bence çok güzel olmuş. Kazasız belasız kullanın. Turbo işini halletiniz mi?

Tesekkur ederim abi halledemedim neyazikki butceme gore td04 aldim istedigim gibi cikmadi iade ettim suanda beklemedeyim

AvcI
03-12-2012, 10:27
plaka ne zaman 06 olucak :)

XoR
03-12-2012, 10:30
Jantların plastidip olması sevindirici :) difizör güzel olmuş :)

drummer582
03-12-2012, 10:46
Jantların plastidip olması sevindirici :) difizör güzel olmuş :)

İstedigim zaman sokebilmek icin yaptim abi simdilik hosuma gitti sıkılınca sokerim :)

plaka ne zaman 06 olucak :)
Abi hic vaktim yok emniyete gidipte ugrasmak icin,kalsin bole iyi :)

XoR
03-12-2012, 10:50
Aslında Ankara şartları bakımından mantıklı bir iş yapmışsın. Jantların orjinal boyasını kar kış şartlarında korumuş olacaksın :)

e'to
03-12-2012, 11:03
difüzör güzel olmuş jantlarda fena değil ama nasıl olsa plasti.dip..

şu an belki çok memnunsun ama görünümün güzelleşmesi aracı alçaltmaktan geçiyor bence..

birde bu forester larda 05 modelden sonra turbo yokmu acaba ben ilanlarda hiç göremiyorum?

drummer582
03-12-2012, 11:08
Araci Basma konusunda haklisiniz bende cok guzel gorunecegini dusunuyorum ama coil alcak imkanim yok baska yollardan basip konfordan odun vermek istemiyorum.ayrica yuksek forester benim hosuma gidiyor.
Turbo butun modellerde var ama manuel vites bulmak konusunda sikinti var :)

e'to
03-12-2012, 11:14
tabi tabi zaten amortisör v.s. baya kıymetli bu aracta coil alıcak imkan olunca yaparsın inş..

XoR
03-12-2012, 11:17
Oem amortisörleri kenara koyup 2005 Wrx Amortisörleri ile Sti yayları kullanıp aracı basabilir ama bence tamamen gereksiz :) aksine mümkünse ben dahada yükseltirim :)

Mevcut yüksekliği ile kullanım keyfi paha biçilemez, tekrardan maşallah kardeşim güle güle kullan. Sıkıldığında ilk müşterin benim biliyorsun :)

drummer582
03-12-2012, 11:23
Oem amortisörleri kenara koyup 2005 Wrx Amortisörleri ile Sti yayları kullanıp aracı basabilir ama bence tamamen gereksiz :) aksine mümkünse ben dahada yükseltirim :)

Mevcut yüksekliği ile kullanım keyfi paha biçilemez, tekrardan maşallah kardeşim güle güle kullan. Sıkıldığında ilk müşterin benim biliyorsun :)

Abicim cok tesekkur ederim :) satmayi dusundugumde ilk sana haber vercem

e'to
03-12-2012, 11:59

doğru söylüyorsun kullanım keyfi coil bile olsa aynı keyfi konforu vermez bencede ama arabadan inince görsel olarakta diğeri daha keyifli bence.. :icon_tup:

yükseltme konusuna gelince önceki sayfadaki resim gibi bişey olsa sende ; kanka olsak akşam bana gelsen o arabayla güvenliğe tanımıyorum derim valla :D

(not:espri anlayışına inandığım için yazdım sorun olmaz sanırım)

Osman Bahadır
03-12-2012, 12:05
Eline sağlık.

Difüzör çok güzel olmuş. Eksik duruyordu zaten, tamam olmuş.

Jant için de değişiklik olmuş, iyi olur, kışın böyle denersin. İstediğin zaman da sökersin zaten. Acaba diyorum şöyle gunmetal falan nasıl olurdu?

AliSafak
03-12-2012, 12:11
Maşallah, böyle daha agresif durmuş bence.
Allah kazasız, belasız sürmeyi nasip etsin :)

XoR
03-12-2012, 12:13
doğru söylüyorsun kullanım keyfi coil bile olsa aynı keyfi konforu vermez bencede ama arabadan inince görsel olarakta diğeri daha keyifli bence.. :icon_tup:

yükseltme konusuna gelince önceki sayfadaki resim gibi bişey olsa sende ; kanka olsak akşam bana gelsen o arabayla güvenliğe tanımıyorum derim valla :D

Çok çirkinmiş harbiden şimdi tekrar baktım evlat olsa sevilmez :D

drummer582
03-12-2012, 12:30
Eline sağlık.

Difüzör çok güzel olmuş. Eksik duruyordu zaten, tamam olmuş.

Jant için de değişiklik olmuş, iyi olur, kışın böyle denersin. İstediğin zaman da sökersin zaten. Acaba diyorum şöyle gunmetal falan nasıl olurdu?

Abicim cok tesekkur ederim kis gecsin zaten aklimdaki renk gunmetal :)

Maşallah, böyle daha agresif durmuş bence.
Allah kazasız, belasız sürmeyi nasip etsin :)
Cok tesekkur ederim bencede agresif bi goruntu oldu :) hepimize kazasiz belasiz ins :)

drago
03-12-2012, 12:46
maşallah mini buluşmada da ben buradayım diyen bir araçtı, son makyajlamalar da üzerinde şık durmuş :)

bu arada maksat öncesi sonrası diye denemek ise benim 1.8t var ama bilmiyorum işine yarar mı :)

drummer582
03-12-2012, 12:53
maşallah mini buluşmada da ben buradayım diyen bir araçtı, son makyajlamalar da üzerinde şık durmuş :)

bu arada maksat öncesi sonrası diye denemek ise benim 1.8t var ama bilmiyorum işine yarar mı :)

Tesekkur ederim :) tabi herzaman deneyebiliriz gormus oluruz oncesi sonrasi iyi olur

D16A9
05-12-2012, 12:22
maşallah kazasız belasız.

drummer582
06-12-2012, 16:32
maşallah kazasız belasız.

teşekkür ederim hepimize kazasız belasız inş.

metin durgut
30-06-2014, 00:41
hayırlısı olsun tekırdag mısınız aracı aldıgın yer tekırdag mı?

drummer582
30-06-2014, 00:53
Arac satildi yaklasik 1 sene once,araci tekirdagdan almistim

metin durgut
30-06-2014, 00:56
hayırlısı olsun

eyuppasik
30-06-2014, 16:29
dayımda otomatik vitesi vardı,o bile otomatik olmasına rağmen çok keyifliydi.manuel olanını düşünemiyorum bile :) maşallah Allah kaza bela vermesin,güzel günlerde kullanın.