Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yatak Seçimi hk

Evrenoz
12-09-2012, 08:43
Forumda her sektörden insan olduğunu düşündüğümden yardım alabileceğimi umuyorum..

Odamda kullandığım tek kişilik yatağımın artık miadı doldu. Yayları vs ezildi.. Her sabah sırt ağrısı ile uyanmaktan dinlenmiş bir şekilde başlayamıyorum yeni güne..

2 yere baktım. 1.'si yataştı. Altı yaylı, üstü visko ( vücüt şekli alan ) orta sertlikte ve hava dolaşımlı bir yatak buldum. 800 TL civarıydı.

Baktığım diğer yer ise çalıştığım plazanın altındaki visko love. Burada tamamen visko yani vucut şekli alan, içerisinde hiç yay olmayan, hava dolaşımlı modeller mevcut. Fiyat gene aynı.. İçerisine tam gömülmüyorsunuz bu yatakların, sert visko baktıklarım..

Visko Love'daki satış temsilcisi artık yay devrinin kapandığını, tamamen visko yatakların tercih edildiğini, hastahanelerde bu tarz yaysız yatakların kullanıldığını söyledi..

Diyeceksiniz ki yat bak, hangisini beğenirsen onu al. Baktığımda her 2'si de yatılabilir geldi ama uzanıp bakmakla olmuyor malesef. En az 1-2 gece geçirilmeli ki yatılabilir mi yatılamaz mı anlaşılsın..

Sizlerin bu onudaki tavsiyeleri nelerdir? Visko yatak uzun vadede ezilip büzülür mü? Üzerine baskı uyguladığında, atlanıp zıplandığında ( yazdırmayın ulan anladınız neden zıplandığını :D ) ezilir mi? Tercih hangisinden yana olmalı

Maxi
12-09-2012, 08:52
direk istikbalin orgaflex modelini tavsiye ederim
hayatımda böyle düzgün bir yatakta yatmadım daha önce
iyiki almışım

visko misko olaylarınıda geç, bildiğin süngerin bir çeşidi
alırken onlarıda inceledim hikaye gibi geldi bana

Evrenoz
12-09-2012, 08:53
Hımm epey öneriyorlar visko'yu ama.. Bilemedim. Ne kadar o orgaflex?

kelalper
12-09-2012, 08:54
visko yataklarda önemli olan kullanılan sünger madde. İşbir benim müşterim. Evlenirken yatak alırken çok konuştum. İndirim yapamadılar o nedenle alamadım fiyatları aşırı yüksek. Üretim müdürü visko alacaksanız büyük firmaları tercih edin ama eğer yaylı visko ile komple visko yu aynı fiyata veriyorlarsa o zaman yaylı yatak tercih edin. O visko yatak 2 sene sonra deforme olmaya başlar. Kullanılan malzeme kalitesi çok önemli demişti. Adam&eve de işbir in yatakları var visko. 1 gece kaldım sevmedim o yatakları. Çok terletiyor. İlk yattığında ooh diosun gece işkenceye dönüşüyor bana.

Maxi
12-09-2012, 08:56
Hımm epey öneriyorlar visko'yu ama.. Bilemedim. Ne kadar o orgaflex?

istikbalin sitesinde fiyatları var, ebatlara göre değişiyor

XoR
12-09-2012, 08:59
Yataş full ortopedik kullanıyorum 3 senedir çok rahat ettim. Bel ameliyatından hemen sonra değiştirdim o gün bugündür ağrısız uyanıyorum.

Yastık olarak Visko Love'ın içi mavi jelli bir yastığı var ona bak derim yada jelsiz full hava kanallı olan var ikiside çok iyi. Fiyatları ulan bir yastığa bu kadar para verilirmi dedirtir ama kaliteli bir uykuya sahip olursun :)

Jelli olanın resmini bulamadım. Ev Tekstili fuarında standlar karşılıklıydı bol bol test ettim ama :D

http://viskolove.com/img/yastiklar/buyuk/V8007.jpg

lncdlt
12-09-2012, 08:59
bizim valide ile peder bu tempur mudur nedir o yatagin cesidinde ama (istikbal bellona tarzi) baska marka bir yatak kullaniyorlar. bende bi gece evde degillerken denemek icin orda yattim rahat vallahi.sabah belli bir sekilde daha dinc kalktim benim normal yayli yataga gore.
ama sanki atlyaip ziplamaya normal tarz yayli yatak daha uygun gibi bir izlenim edindim ben :D

BoraRS
12-09-2012, 09:00
Ayni dertten ben de muzdaribim. Benim yatak da ziplamaktan pert oldu :D

Konuyu takipteyim.

Evrenoz
12-09-2012, 09:01
Yataş full ortopedik kullanıyorum 3 senedir çok rahat ettim. Bel ameliyatından hemen sonra değiştirdim o gün bugündür ağrısız uyanıyorum.

Yastık olarak Visko Love'ın içi mavi jelli bir yastığı var ona bak derim yada jelsiz full hava kanallı olan var ikiside çok iyi. Fiyatları ulan bir yastığa bu kadar para verilirmi dedirtir ama kaliteli bir uykuya sahip olursun :)

Jelli olanın resmini bulamadım. Ev Tekstili fuarında standlar karşılıklıydı bol bol test ettim ama :D

Yatak alana bu memory yastık bedava visko love'da

XoR
12-09-2012, 09:03
Buldum :) daha doğrusu print screen yaptım Pdf'den :D

http://c1209.hizliresim.com/11/d/cxwlk.jpg

Evrenoz
12-09-2012, 09:18
İstikbal çok ucuz.. O orgaflexler 400-450 civarı.. Visco yataklar ise 500

onat
12-09-2012, 09:40
ben 1,5 kişilik altı yaylı üstü visco star kullanıyorum medline'ın haftada belli periyotlarda zıplama vs oluyor hiçbir sıkıntısını görmedim. en ufak bir deforme falanda olmadı. yaklaşık 2,5 sene oldu hiç sorun yaşamadım.

VM5590
12-09-2012, 09:46
Önünüzde iki seçenek var .. ya iyi bir yaylı yatak veya visko malzemeli yatak. Visko malzeme yatak ya full visko olmalı (biraz pahalı) yada sünger + 5-7 mm visko olmalı. Yay sistemli visko yataklarda var bunlar visko süngerin özelliğine aykırı ..kesinlikle tercih etmeyin. Visko yatak alıcaksanız yine 75 ve üzeri densite olmasına dikkat edin ..yaylı yatak alıcaksanızda kilonuza uygun ortopedik yaylı yatak alın. Bunlar benim tecrubelerim ..Vislolove High modelini tavsiye ederim, benim seçimim bu oldu.

sagi
12-09-2012, 09:57
bence visco kesinlikle tercih edilmeli biraz pahalıdır ama rahat uyumak dinlenmek için birebirdir benim yatağımın üstünde ayriyetten visco sünger var ööf sıkıntı keder yok =) kışın sıcak yazın soguk tutuyo sanki

murat-m
12-09-2012, 13:13
merinos y 18 ya da y19 tavsiye ederim.

Evrenoz
12-09-2012, 13:20
Teşekkürler arkadaşlar.. Bakındım, yattım ve visko love'dan aşağıdaki yatağı aldım. 10 sene garantili. Tamamen Visko ve hava transferi sağlayan yapısı sayesinde her daim serin tutan bir model. Kilom için 70 dansite uygunmuş..
http://viskolove.com/img/yataklar/viscoair/1.jpg (http://viskolove.com/yatak.php?id=8)

Bunu alınca aşağıdaki yastığı da hediye ettiler

mur_84
12-09-2012, 13:26
yataş tavsiye ederim gayet başarılı..

BosphorusBoys
12-09-2012, 13:41
Bugun aldım yatak uzmanından işbir yatak :)

Tunacan
12-09-2012, 13:55
İşbir iyidir bu konuda. Bende yeni aldım. Memnunum...

tayreep_john
12-09-2012, 14:03
geçen bi arkadaşımda misafir oldum visco 'ydu yattğım yataak pek uyuyamamdım içine gömüldüm böyle rahatsız etti ...

rebelh
26-10-2013, 19:07
konu hort !!

yatak alıcam
75 kiloyum yan ve cenin pozisyonunda yatan birisiyim dolayısıyla yumuşak yatak tercihim
4 model var kafamda:

merinos y 18
istikbal orgaflex
istikbal strres free
doğtaş dream serisi

orgaflexin yorumunu okudum gidip denicem
diğerlerini kullanan var mı max bütçem 160x200 için 800-900 tl öneriniz varsa onlarıda denerim

blackeagle3434
26-10-2013, 22:14
Bende konuyu takipteyim. Yazın serin tutuyormu bu modeller?kış çok önemli değil ama yazın dayanılmaz oluyor..

Tugral
26-10-2013, 22:26
Yatsan diye bir firma var. Sanırım onlarda da yay sistemi kullanılmıyor. Birde baza kısmı elektrikli olan sistemleri var istediğin şekli verip yatabiliyorsun vs.. Bilen duyan varmıdır bu firmayı? Ünlü bir firma ama konuda hiç adı geçmemiş.

gökan
26-10-2013, 22:46
ben yer yatagında yatıyorum mis gıbı :) :D

kıvancr
27-10-2013, 01:33
Yatsan tr. nin en eski yatak üreticilerinden biri. Hiçbiri yokken yatsan vardı.
Oldukça geniş yatak seçeneği varç
Benimde kullandığım Yatsan Crown yatağı kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Biraz tuzludur ama yaylı yatakta zirvede olabilecek bir yataktır. Sektör içinde olan biri oldugum ıcın ıyı bılıyorum.Aynı zamanda Rouge Angeleq serisinide tavsiye ederim.
Visco yataktan vazgeçin , yatsandada mevcuttur ama tavsiye etmiyorum.
aldıktan sonra alışamazsanız, bin pişman olursunuz. Hiçbir dolgu maddesi olmayan süngere o fiyatlar çok yüksek. Gelip geçici bir trend oldugnu dusunuyorum.

EREN34
27-10-2013, 01:36
O değilde kafa o kadar şartlamış ki otomotiv konularına...

Dedim herhalde motor yaptırıyorda ana veya yardımcı kol yatak soruyor:)

coolvtec
27-10-2013, 11:19
biz elli kere yatak değiştirdik. bu janjanlı 20-30 özelliği olan yataklar berbat. sırf normalde 300 olan yatak parasını 600 tl yapıp satmak için yapılan katagülleler. en iyisi, en rahat otellerin kullandığı eski tip bildiğin sade ortopedik yataklar. hem de fiyatlar uygun.

Dodoo
27-10-2013, 11:34
İdaş Miracoil ile akıyoruz :D

utkuaydin
27-10-2013, 11:46
Yatsan tr. nin en eski yatak üreticilerinden biri. Hiçbiri yokken yatsan vardı.
Oldukça geniş yatak seçeneği varç
Benimde kullandığım Yatsan Crown yatağı kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Biraz tuzludur ama yaylı yatakta zirvede olabilecek bir yataktır. Sektör içinde olan biri oldugum ıcın ıyı bılıyorum.Aynı zamanda Rouge Angeleq serisinide tavsiye ederim.
Visco yataktan vazgeçin , yatsandada mevcuttur ama tavsiye etmiyorum.
aldıktan sonra alışamazsanız, bin pişman olursunuz. Hiçbir dolgu maddesi olmayan süngere o fiyatlar çok yüksek. Gelip geçici bir trend oldugnu dusunuyorum.

Yapmayin etmeyin yahu, visco yataklar tum dunyada yillardir kullanilan urunler.Trend dediginiz sey turkiyede son yillarda daha populer olmasi sadece.Ayrica alisamazsiniz kismina da kesinlikle katilmiyorum, tempur yatak aldik yatsandan 6 ay once, aldiktan 1 hafta sonra oyle bir alistikki baska yatakta yatinca ozluyoruz.Zaten yatak vucudun seklini aliyor alismamak imkansiz.Diger marka viscolar icin kullanmadigimdan yorum yapamicam ama tempur kesinlikle cok cok iyi geldi bize.

Yayli yatak icin de evet yatsan crown serisinin cok iyi oldugunu duydum.En iyilerden biri.Masko yatsan bayi sahibi de, evimde kullaniyorum ve bugune kadar gordugum en iyi yatak demisti.( Satmak icin degil, biz tempuru aldiktan sonra soyledi )

Tayfun-E30
27-10-2013, 11:47
Bayiisi oldugum yatsani siddetle oneririm bel fitigi var kullaniyorum cok memlunum..

şaman
27-10-2013, 11:55
konu iyi denk geldi bende yatak alıcam önümüzdeki ay içinde çok zor bir olay gerçekten, aldığınız yatak size uygun olması birazda şans işi, bedline araştırdım biraz yattım hatta denemek için, altı paket yay üstü visco dedi satıcı ilk yatışta rahattı fakat en az 3 gün yatmak gerek yatsana bende sıcak bakıyorum crown serisi 160x200 fiyatı nedir acaba sitesinde sorun var bu seri viscolumu?

kıvancr
27-10-2013, 11:56
Yapmayin etmeyin yahu, visco yataklar tum dunyada yillardir kullanilan urunler.Trend dediginiz sey turkiyede son yillarda daha populer olmasi sadece.Ayrica alisamazsiniz kismina da kesinlikle katilmiyorum, tempur yatak aldik yatsandan 6 ay once, aldiktan 1 hafta sonra oyle bir alistikki baska yatakta yatinca ozluyoruz.Zaten yatak vucudun seklini aliyor alismamak imkansiz.Diger marka viscolar icin kullanmadigimdan yorum yapamicam ama tempur kesinlikle cok cok iyi geldi bize.

Yayli yatak icin de evet yatsan crown serisinin cok iyi oldugunu duydum.En iyilerden biri.Masko yatsan bayi sahibi de, evimde kullaniyorum ve bugune kadar gordugum en iyi yatak demisti.( Satmak icin degil, biz tempuru aldiktan sonra soyledi )

Ben kendi görüşümü belirttim.
işbir visco aldım memnun kalmadım 15 gün sonra yatsan crown aldım. depoma kaldırdım. şu an yazlıkta kullanılmadan duruyor.
Uzun zamandır avrupada kullanılan sünger yataklar sağlık açısındanda uygun oldugu soylenıyor ama belirttiğim gibi ben memnun kalmadım. Yatsanın premium serisi yaylı yatakları kullanın aradaki farkı daha iyi gorursunuz.
Evden çıkardıgımız 8 10 senelik çökmüş yataktan sonra visco veya herhangı uretıcının orta kalite yatagı bile tatminkar olacaktır.
Satan kişi dahi, buna bende dahil crown kullanıyorsa bir bilindiği vardır diye dusunuyorum. Tercih yine sizlerin.

RSX
27-10-2013, 12:02
Bedline'dan 3 yıl önce aldık 2 metreye 1 metre . Çift taraflı kullanılabiliyor visko olması lazım tam bilmiyorum ama yatak biraz sert içine gömülmüyorsun. 3 yıldır kullanıyorum hiçbir göçme falan olmadı dümdüz hala ve hiç bel ağrısıyla halsizlikle uyanmadım tavsiye ederim.

Shadow_Dancer
27-10-2013, 12:18
Valla bel fıtıgından muzdarip bi insanım, yıllardır yataşın yarı ortepedik modelini kullanıyorum.. Çok çok memnunum..

Edit:
Modelin adı bluestar.. Tam ortopedikmiş

Antalyalogy
27-10-2013, 12:34
3 senedir Yataş Five-z kullanıyoruz.3-4 kişiye daha aldırdım hepsi Allah razı olsun dedi kullandıkça..
Tavisye ederim..

Burak K.
27-10-2013, 13:35
Antebe geleli 1,5-2 sene falan oldu. 3 tane ev 4 tane yatak değiştirdim,hiç biri atlamaya zıplamaya uygun değil. :D En uygunu hangisidir uyumak için çok kullanmıyorum öğrenci olduğum için düzensiz bi hayatım var nerde yatıp kalktığım çok belli değil yani.

Ome_RS
10-11-2014, 20:46
Konuyu kısaca bir hortlatalım :)
bütçe max 1000tl ebat 160x200
kısmetse martta düğünüm var yatak bakmaya basladık şimdiden ufak ufak alalım evi dizelim diye.
ben sert yatak seviyorum nişanlım yumusak ama orta kararda anlastık :D
yataşdan baktık bir tane atletik serisi mi nedir yaylı sert bele destek veren özel yapısı varmıs kan dolasımını hızlandırıyormus o bu anlatırken hosumuza gitti 2 dk yattım güzel gibi 1300 tl fiyatı var
sonra işbire gittik artık arsızlık basladı satıcı dene dedikçe hepsine yattım visko yumusak oldugu için bana rahat gelmedi gömülünce huzursuz oldum sanki belim boynum cok agrıyacakmıs gibi hissettirdi
menekşe modeli hosumuza gitti yay yok sünger yerine poliüretan lateksit varmıs fiyat 1050tl
şimdi deneyen yatak kullananlardan ricam bu paraya cok yumusak olmayan sağlıklı uzun ömürlü rahat yatak ne önerirsiniz ?
visco gercekten yumusak oldugu gömüldüğü için rahatsızlık verir mi yoksa tamamen o anlık his mi?
bu arada uzun zamandır kanepede yatıyorum :D

Shadow_Dancer
10-11-2014, 20:53
Valla bel fıtıgından muzdarip bi insanım, yıllardır yataşın yarı ortepedik modelini kullanıyorum.. Çok çok memnunum..

Edit:
Modelin adı bluestar.. Tam ortopedikmiş

Bu vardı..

3 senedir Yataş Five-z kullanıyoruz.3-4 kişiye daha aldırdım hepsi Allah razı olsun dedi kullandıkça..
Tavisye ederim..

Geçen hafta bunu aldım.. İnanılmaz memnunum.. Boyun,bel ve sırt fıtıgı olan birisi olarak konuşuyorum.. Yatakytan bagırarak uyanıyordum acıdan.. Çok şükür ki şimdi hiç sorunum kalmadı..

Yataş Five star Z diyorum..

Ome_RS
10-11-2014, 21:00
Bu vardı..

blue star 975tl bir daha gittiğimde bunu inceleyeyim. 2 hafta arastırma surem var ay sonu alıcaz

Geçen hafta bunu aldım.. İnanılmaz memnunum.. Boyun,bel ve sırt fıtıgı olan birisi olarak konuşuyorum.. Yatakytan bagırarak uyanıyordum acıdan.. Çok şükür ki şimdi hiç sorunum kalmadı..

Yataş Five star Z diyorum..

160x200 fiyatı 1900tl bütçenin 2 katı :(

Ome_RS
11-11-2014, 08:07
kimse uyumuyor mu yahu yok mu fikrini tecrubesini paylaşacak arkadas :)

Volkann
11-11-2014, 08:16
yaylı visko kullanıyorum eve gidince markasına bakarım gayet memnunum.

melihyilmaz
11-11-2014, 08:53
Isbir komple visko kullaniyorum cok cok memnunum 1400 liraya aldim 3 ay önce

B16
11-11-2014, 10:05
Annem 2 kere bel fıtığından ameliyat oldu ve her sabah o eski usül yaylı yataktan kalktığı zaman bel ağırısından ağlardı.
Doktor arkadaşımızın tavsiyesi ile viscolex aldık.
Sanırım 3 yada 4 yıl oldu Tempur marka yarı viscolex kullanıyor ve 1 gün bile şikayet ettiğini duymadım.
Ayrıca herhangi bir deforme durumu yok.

Ome_RS
11-11-2014, 11:28
o zaman bendeki on yargı tamamen asılsız mı oluyor.
Yani düşüncem hep yataga gömülünce ağrılarımın olacağından yanaydı bu yuzden sert yatak tercih etmeye çalışıyorum tabi biraz da alışkanlık var.
yine de cok yumusak visco tercih etmem ama orta yumusaklıkda bir visco yatak alsam ağrı ve kaliteli uyku açısından sanırım oldukça memnun kalırım

Ome_RS
11-11-2014, 11:31
Edit olmadıgından 2. mesaj;

ayrıca visco yataklarda vücut rahat ettiği için uyurken dönme ihtiyacı olmadıgından bahsediyorlar. ben uyurken sırt üstü döndüğümde veya ters acıda yattıgım zaman horluyorum yan yattıgımda ise sıkıntı yok visco tercih edersem aksam yattıgım gibi kalıcaksam sanırım bu problemin de önüne geçmiş olabilirim doğru mudur?

M3CSL
11-11-2014, 11:42
yatas athletic modelını aldık cıdden cok guzel erken uyanıyor ınsan dınlenmıs sekılde..
bluestar modelının bır ustuydu sanırım.

Dctrlprn
11-11-2014, 11:45
Bizde annemin bel agrılarından dolayı bir kaç tavsiye üzerine bu yatagı almıştık. 2 senedir uyku uyudugunu bildi kadın ciddi güzel bi yatak tavsiye ederim.

http://www.istikbal.com.tr/yatak-ve-baza/yataklar/premium-yataklar/ultra-energy-yatak

FK.Sub
11-11-2014, 14:31

ayrıca visco yataklarda vücut rahat ettiği için uyurken dönme ihtiyacı olmadıgından bahsediyorlar. ben uyurken sırt üstü döndüğümde veya ters acıda yattıgım zaman horluyorum yan yattıgımda ise sıkıntı yok visco tercih edersem aksam yattıgım gibi kalıcaksam sanırım bu problemin de önüne geçmiş olabilirim doğru mudur?

Yataş viloft visco yatak kullanıyorum 1 seneden beri bel fıtığımda mevcut belimde hiç bir şekilde ağrı olmadı çokta güzel uykumu alıyorum ancak ilk 3-4 ay nasıl yattıysam öyle kalktığımdan dolayı bu seferde elim ayağım hareketsizlikten tutulmuş oluyordu daha önceden vücut dönmeye alıştığından dolayı :D şuan kampanyada hatta http://yatasgrup.com.tr/Product/YATAS/Viloft-AYIN%C3%9CR%C3%9CN%C3%9C/14/

B16
11-11-2014, 14:38

Evet bu problemin önüne geçmiş olursunuz. Bizim ki yarı viscolex, tam olanı da var o da bildiğin pamuk gibi içine göçüyorsun :D

CloudGrey
13-02-2022, 14:10
merhabalar , tekrardan konu açmak istemedim buraya yazayım fikirlenizi alayım.

bel boyun cart curt nere varsa ağrısını çekiyoruz.
mevcut yatağımızda 6 yıllık ve ortası çökme yaptı artık.

bu sefer en az 10 - 12 yıllı bir yatak alalım dedim ve elemeler sonucu elimizde iki aday kaldı.

full visko işbir ;

100 Plus - Yuksek Yoğunluklu Visco Yatak - İşbir Yatak (https://www.isbiryatak.com/100-plus-viscostar-yatak)

beton sertliğinden yataş prestige

Prestige Prime Amerikan Yaylı Seri Yatak | Yataş Bedding (https://www.yatasbedding.com.tr/prestige-prime-premium-seri-yatak-31021)

ikisi içinde net 20 yıl kullanırsın lafı ediliyor ne kadar doğru bilmiyorum.

konu hakkında fikri olan varsa çok sevinirim ,

visko tercih etmeyelimiyiz yoksa klasikmi yatakmı ?

Schumi
13-02-2022, 16:27
merhabalar , tekrardan konu açmak istemedim buraya yazayım fikirlenizi alayım.

bel boyun cart curt nere varsa ağrısını çekiyoruz.
mevcut yatağımızda 6 yıllık ve ortası çökme yaptı artık.

bu sefer en az 10 - 12 yıllı bir yatak alalım dedim ve elemeler sonucu elimizde iki aday kaldı.

full visko işbir ;

100 Plus - Yuksek Yoğunluklu Visco Yatak - İşbir Yatak (https://www.isbiryatak.com/100-plus-viscostar-yatak)

beton sertliğinden yataş prestige

Prestige Prime Amerikan Yaylı Seri Yatak | Yataş Bedding (https://www.yatasbedding.com.tr/prestige-prime-premium-seri-yatak-31021)

ikisi içinde net 20 yıl kullanırsın lafı ediliyor ne kadar doğru bilmiyorum.

konu hakkında fikri olan varsa çok sevinirim ,

visko tercih etmeyelimiyiz yoksa klasikmi yatakmı ?

Ev taşıma olmazsa kullanım 10 yıl olur. Ama ev taşırken yatak taşımak kadar zoru yok. Bizim yatak taşınırken bozuldu. :) Ve sadece 1 kere taşındı.

CloudGrey
13-02-2022, 16:59
Ev taşıma olmazsa kullanım 10 yıl olur. Ama ev taşırken yatak taşımak kadar zoru yok. Bizim yatak taşınırken bozuldu. :) Ve sadece 1 kere taşındı.

abi taşınmam herhalde , kirada değilim zaten :)

bana visko vs klasik yatak karşılatırması lazım...

cnzdmr
13-02-2022, 20:21
Yatas prestige bildiğin betondan hallice, ben yatamamıştım o yatakta

Full ortopedik bilmem ne yatamadıktan sonra napayım ben full ortepediği :)

Orta kıvamda bi yatak almanı öneririm ne yumuşak ne sert. En ideali vücut için bence

En son çocuğa Yataştan sport seri aldık. Orta kıvamda, nefes alabilen bir yatak. Yanları mavi renk öyle anlatabilirim.

Yine yay var içinde ama visko da var sanırım Hybrid gibi bir şey :)

Onu tavsiye ederim.

BARR
14-02-2022, 08:33
2017'den beri Yataş Five-Z kullanıyorduk.

Orta kısmında çökme oldu, garantiye girmedi.

Yatsan Switzerland Premium aldık, eşimin sırt ağrıları direkt geçti bir hafta sonra. Özellikle belirteyim, çok daha sert bir yatak ama ilginç şekilde daha rahat.

koraycano
14-02-2022, 08:52
Selamlar,
2016 da aldık Yataş Five-Z dediğiniz gibi çökme yaptı bizde de.. En son çok ciddi araştırmalarım sonucunda marka yatak değil de butik yatakçılara yöneldim.

En sonuna ''Suisleep'' kişiye özel sipariş yatak aldım. İlgi alaka çok güzeldi, 100 günde deneme süresi var..

10.xxx küsür TL fiyat verdim ama yatağı 2 aydır kullanıyoruz şuan için çok memnunuz..

Şu hayatta bir ayakkabıya bir de yatağa verdiğin paraya acımayacaksın :)

CloudGrey
14-02-2022, 09:06
2017'den beri Yataş Five-Z kullanıyorduk.

Orta kısmında çökme oldu, garantiye girmedi.

Yatsan Switzerland Premium aldık, eşimin sırt ağrıları direkt geçti bir hafta sonra. Özellikle belirteyim, çok daha sert bir yatak ama ilginç şekilde daha rahat.

dün bizde yatsan bayiye gittik bizede Yatsan Switzerland önerdiler fakat bana nedense pek sert gelmedi.
bilemedim açıkcası, bu arada söyledemeden geçmim istanbul / etiler yatsan bayide çalışan herkese acayip ilgiliydi ve hoşsohbetlerdi.

aramızda hiç yaylıdan bu visko olayına geçiş yapan varmı ?

ardicli2000
14-02-2022, 10:20
yataş blue star öneririm.

BARR
14-02-2022, 10:40
dün bizde yatsan bayiye gittik bizede Yatsan Switzerland önerdiler fakat bana nedense pek sert gelmedi.
bilemedim açıkcası, bu arada söyledemeden geçmim istanbul / etiler yatsan bayide çalışan herkese acayip ilgiliydi ve hoşsohbetlerdi.

aramızda hiç yaylıdan bu visko olayına geçiş yapan varmı ?

Standart yataklara göre sert değil. Five-Z visko +yay hybrid olduğu için ona göre sert geliyor, ki biz özellikle orta/sert yatak bakıyorduk bu bel durumundan dolayı.

Strich Acht
14-02-2022, 10:46
Zonelu paket yaylı bir yatak tavsiye ederim, ne olursa olsun hiç bir bonell yaylı yatak paket yay özelliğine yaklaşamıyor.
Visco ise kişiden kişiye çok değişen bir tercih meselesi bence ihtiyaç halinde yatağın üzerine ayrıca visco ped almak en mantıklısı. Deneme süresi olmayan visco yatağı almayın derim.

CloudGrey
14-02-2022, 11:03
yataş blue star öneririm.

bizdekide bunla aynı speclerde,

5 yıl içinde çöp oldu.
ortası çöktü.

ve acayip ses yapıyor.

aybarsdnr
14-02-2022, 11:44
Yaylıdan, tempur original supreme 21 e geçiş yaptım 3 sene önce. Çok memnunum. Sabahları oluşan sırt ve boyun ağrılarım sıfırlandı diyebilirim. Ama düşündüğünüz modelleri mutlaka mağazada 10-15 dk yatarak denemek lazım. Benim memnun kaldığımdan başkası çok şikayetçi olabilir. Çok göreceli bir konu yatak. Ama imkan dahilinde memnun kalınan hangisiyse paraya kıymak lazım. Tüm hayatı etkileyen bir faktör.

CloudGrey
14-02-2022, 12:07
Yaylıdan, tempur original supreme 21 e geçiş yaptım 3 sene önce. Çok memnunum. Sabahları oluşan sırt ve boyun ağrılarım sıfırlandı diyebilirim. Ama düşündüğünüz modelleri mutlaka mağazada 10-15 dk yatarak denemek lazım. Benim memnun kaldığımdan başkası çok şikayetçi olabilir. Çok göreceli bir konu yatak. Ama imkan dahilinde memnun kalınan hangisiyse paraya kıymak lazım. Tüm hayatı etkileyen bir faktör.

abi tempur uçmuş :) 20 bin tl :D

dün bütün gün gidip her yerde yattım . işbir 100 Plus , istedim sertlikte ve visko olarak öne çıkıyor şimdilik...

Onrcn
14-02-2022, 13:14
Bende şunun 160x200 ünü aldım, yumuşak bir yatak fakat inanılmaz rahatladım. Sabahları normal insan gibi uyanmaya başladım
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/yatsan-chloe-lateks-sporcu-yatagi-90-x-200-cm-pm-HBC00000IKHEP?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6820.dsa.nelk.ev-tekstil-yatak&isFashion=true&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQiAmKiQBhClARIsAKtSj-m3BlZn6lm-_0iobJrDVWTkbdPPc0Loq4LKI4chQiI8agR1bzFjQ5QaAkoGEA Lw_wcB&gclsrc=aw.ds)

8.000rpm
14-02-2022, 15:26
bu konunun başlığına her denk gelişiminde aynı şey oluyor..
konuyu "motor yatağı" olarak algılayanlar el kaldırsın !!!
:):):):):):):):)

sagi
14-02-2022, 16:32
Bende wellmatt suite modelini almıştım lateks yatak, yay problemi falanda yok sadece sünger olduğu için aşırı memnunum.
Eşimin boyun ve bel ağrısı problemleri vardı o da bu yatağı kullandıktan sonra şikayetleri yok şuanlık.

CloudGrey
14-02-2022, 21:25
Bende şunun 160x200 ünü aldım, yumuşak bir yatak fakat inanılmaz rahatladım. Sabahları normal insan gibi uyanmaya başladım
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/yatsan-chloe-lateks-sporcu-yatagi-90-x-200-cm-pm-HBC00000IKHEP?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6820.dsa.nelk.ev-tekstil-yatak&isFashion=true&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQiAmKiQBhClARIsAKtSj-m3BlZn6lm-_0iobJrDVWTkbdPPc0Loq4LKI4chQiI8agR1bzFjQ5QaAkoGEA Lw_wcB&gclsrc=aw.ds)

abi olayaı başka bir boyuta taşıdın şimdi :)

2 günde latex yatak araştırıcam senin yüzünden :)

biraz deneyimlerini anlatırmısın ? içeri gömülüyormusun ?
terleme yapıyormu ?

çokmu yumuşak ?

Onrcn
14-02-2022, 23:51
abi olayaı başka bir boyuta taşıdın şimdi :)

2 günde latex yatak araştırıcam senin yüzünden :)

biraz deneyimlerini anlatırmısın ? içeri gömülüyormusun ?
terleme yapıyormu ?

çokmu yumuşak ?

Gömülüyorsun :D ama belli bir gömülmede vücudu sabitliyor güzel bir şekilde. Bana kalırsa spor yapan ve uykusunda özellikle sağa sola dönenler için süper yatak. Yorumlarda terleme yapiyor diye gorup, guzel bir ped aldım. Bununla beraber bir terletme problemi gormedim ama yaz aylarını geçirmedim henüz, ekim gibi aldım.

Deneyimim şu oldu; sert bir yatak kullanıyordum, sabahları inanılmaz bel-sırt agrisi cekiyordum ve katlanılır gibi değildi. Yatmadan önce ağrısız sızısızken, yattıktan sonra bitik uyanmak yataktan olduğunu işaret etti. Senelerdir öteliyordum bu durumu. Canıma tak etti, baktım baktım alınabilir fiyata bunu buldum.

Kedi bile üzerinden kalkmıyor, vardır bildiği asdfasd . Baya gömülüyorsun, yumuşacık ama tabi ağır gelen yerlerine basınç uygulayıp stabil hale getiriyor. Böylece neredeyse düz bir şekilde yatıyorsun. Basıncı neye gore ayarlıyor tam emin olamasamda sanki bütün vücuda yayıyor, nokta nokta değil yani. Bu sayede sert yataklarda böye atıyorum yan yatanlarda omuza, kalçaya çok baskı olur.. bunları hissetmiyorum.

ardicli2000
16-02-2022, 15:56
bizdekide bunla aynı speclerde,

5 yıl içinde çöp oldu.
ortası çöktü.

ve acayip ses yapıyor.

Birimiz 50 birimiz 70 kg yiz. 3.5 yıl yattık zerre alçalmadı.. Almanya'da almıştık gerçi. Farkı var mıdır bilemem..