Orijinalini görmek için tıklayınız : Emeklilik yaşı
Arkadaşlar emeklilik hakkında internette net bilgi bulamadım. Bileniniz varmı acaba? Emekli olmak için yaşı bekleyenler kaç yaşında emekli olacak?
Yaş sınırı yükseldi diyorlardı son durum nedir. Acil bilgi almam gerek internette bulamadım. Yardımcı olursanız çok makbule geçer. Teşekkür ederim.
Emeklilik yaşı 5 yıl yükseltildi diye duydum. sgk nın sitesine giremiyorum şuan herkes yükleniyor sanırım. Varmı net bilgi sahibi olan?
Tuncer M.
12-09-2012, 18:25
.................
.................
Saçmalama olm 62 ne demek la :D En son 49 değilmiydi emeklilik yaşı. Şimdi 5 yıl yükseltmişler diye duydum.
Tuncer M.
12-09-2012, 18:37
Saçmalama olm 62 ne demek la :D En son 49 değilmiydi emeklilik yaşı. Şimdi 5 yıl yükseltmişler diye duydum.
Kademeli olarak yükseldi diye biliyorum ben bunu yahu. Araştırdım ama kesin bilgiye ulaşadım. Editle o mesajımı da. :D
http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/servlet/com.tai.nezaman.servlet.EventMultiplexer
Şöyle bi link buldum ama. dene bi bakalım. :D
Kademeli olarak yükseldi diye biliyorum ben bunu yahu. Araştırdım ama kesin bilgiye ulaşadım. Editle o mesajımı da. :D
T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu (http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/servlet/com.tai.nezaman.servlet.EventMultiplexer)
Şöyle bi link buldum ama. dene bi bakalım. :D
EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ (81-A,B)
Kalan Yaşınız Yıl 0 Ay 3 Gün 19
Kalan Hizmet Süreniz Yıl 0 Ay 0 Gün 0
Kalan Prim Gün Sayınız Yıl 0 Ay 0 Gün 0
falan çıktı kanka
Tuncer M.
12-09-2012, 18:50
falan çıktı kanka
3 ay 19 gün kalmış görünüyor. Prim sayısı dolmuş, yaşı bekliyormuş bilgilerini girdiğin. Pederin mi yoksa? :D
3 ay 19 gün kalmış görünüyor. Prim sayısı dolmuş, yaşı bekliyormuş bilgilerini girdiğin. Pederin mi yoksa? :D
evet kanka pederin. Ocağın 1'inde emekli olcaktı şimdi 5 yıl uzatmışlar falan dedi. Adam hasta oldu spor gazetesi. Çok kafam bozuldu ya.
Tuncer M.
12-09-2012, 19:09
evet kanka pederin. Ocağın 1'inde emekli olcaktı şimdi 5 yıl uzatmışlar falan dedi. Adam hasta oldu spor gazetesi. Çok kafam bozuldu ya.
Bro 3 ay kalanı etkilemez sanırım yahu. Umarım etkilenmez.
İnşallah kanka şu yılbaşını bi atlatsak rahatlıcaz da. Yoksa yandık ki ne yandık.
Emir_b16a
12-09-2012, 19:56
ölmeden az önce emekli oluyosunuz bu ülkede
falan çıktı kanka
bu verilere göre 3 ay sonra emekli ikramiyesini alırsınız
belli bi tarih var o kanunda onları etkiler sadece
benim daha 3 yıl var siz şanslısınız :D
driftboy
12-09-2012, 20:29
halledemediyseniz babam sgk'da müdür, babanla babam konuşursa halleder :D
dogum tarihi, yatırdığı günler, aradaki boşluklar, giriş tarihleri filan lazım çünkü
bu verilere göre 3 ay sonra emekli ikramiyesini alırsınız
belli bi tarih var o kanunda onları etkiler sadece
benim daha 3 yıl var siz şanslısınız :D
Yani şimdi yeni çıkacak olan yasa, emeklilik yaşını 5 yıl uzatıcakmış.
Bu yasa çıktımı veya çıkacak mı ? Net bilgi sahibi değilim.
Çıkacak diyorlar, çıkarsa ne zaman çıkar?
Zaten çıktı ise bizi de etkiler.
Yılbaşından sonra çıkar ise bizi etkilemez ancak sizi etkiler.
Haber sitelerinde ilgili bakanların söylediklerine göre, diğer ülkelerde emeklilik yaşı 60 falanmış. Türkiye'de 49 yaşında emekli olunduğunu ve işsiz sayısının arttığını söylüyor.
Ancak şunu düşünmüyorlar, yabancı ülkelerde adamlar her nekadar 60 yaşında da emekli olsa, çalışırken ve emekli olduğundaki maaşları Türkiye'deki ile bir değil.
Türkiye'de bir emeklinin aldığı maaş ile yurtdışındaki bir ülkede verilen emekli maaşı bir değil.
Yanlışım var ise düzeltin.
Arkadaşım yeni yasa babanı etkilemez. Baban kaç yılında sigortalı olduysa, o yılın şartları geçerlidir. Ha sen yarın sigortalı olursun, sana 65 yaş olur, bilemem.....
halledemediyseniz babam sgk'da müdür, babanla babam konuşursa halleder :D
dogum tarihi, yatırdığı günler, aradaki boşluklar, giriş tarihleri filan lazım çünkü
Abi ben senden bi numara alabilirsem pm ile iyi olur söyliyim pedere arar belki.
Arkadaşım yeni yasa babanı etkilemez. Baban kaç yılında sigortalı olduysa, o yılın şartları geçerlidir. Ha sen yarın sigortalı olursun, sana 65 yaş olur, bilemem.....
Eğer dediğiniz gibi ise etkilemez. Bu yorum beni ciddi derecede rahatlattı.
driftboy
12-09-2012, 21:03
5 yıl muhabbeti 2011 den sonra sigorta başlangıcı olanlar için olması lazım. Hatta şu bebeklere sigorta filan muhabbetleri vardı ajanslardan çogu iptal oldu. o olay işte. baban 3 ay sora emekli hayırlı olsun ;)
Ciddi derecede rahatladım. Emekli olursa eğer, araç değişikliğine gidicem :D
driftboy
12-09-2012, 21:07
rahat olsun için, eski sigortalılar için değil o. Cünkü bende o ara telaşlandım babam bana yeni sigortalılar için o ben sana sigorta girişi yapmıştım bundan önce sana vurmadı demişti :D
Benimde sigorta girişim erken olması lazım. Erken emekli olcan falan demişlerdi ama bilmiyorum şuanki durumu :D Neyse benim durumum önemli değil şuan için, çalışmıyorum zaten :D
driftboy
12-09-2012, 21:11
bende hiç çalışmadım hayatımda ama baba sgk'da müdür olunca nerde işin iyi yanı var faydalandırıyo sağolsun :) Sigorta girişim varmış haberim yok :D hemde yatırmış bikaç sene :D
Tuncer M.
12-09-2012, 21:19
şuanda emeklilik yaşı 65
Bak doğru biliyomuşum tipocu :D Benim de 60 üzeri olmadan başladı sigortam, her halükarda görmem ufak ihtimal sanırım. :D
Bak doğru biliyomuşum tipocu :D Benim de 60 üzeri olmadan başladı sigortam, her halükarda görmem ufak ihtimal sanırım. :D
Emekli olamadan ölecez kanka. Hayatın tadını çıkaralım :D
bende hiç çalışmadım hayatımda ama baba sgk'da müdür olunca nerde işin iyi yanı var faydalandırıyo sağolsun :) Sigorta girişim varmış haberim yok :D hemde yatırmış bikaç sene :D
ohh senin işte güzel :) Pederle konuşayım aklımıza gene de birşey takılırsa seni rahatsız ederim artık (Problem olmazsa) :)
driftboy
12-09-2012, 22:02
yok yok sıkıntı yok ;) pm atarsın ;)
turbo&quattro
12-09-2012, 22:10
6 senedir yurt disindayim. Bu gecen suredeki primlerimi odemenin bir yolu varmidir ?
driftboy
12-09-2012, 22:13
abi babamın yanından duydugum kadarıyla sen kesin dönüş yaptıktan sonra yurtdışındaki çalışmalarını yurtdışı borçlanması adı altında ödüyosun. Yani şimdi degil gelince..
turbo&quattro
12-09-2012, 22:15
Kesin donus yapmayi dusunmuyorsam eger ?
Snaki biryerlerde okumustum yanlista hatirliyor olabilirim. Her gun icin galiba 5tl yada dolar gibi birsey vardi .
driftboy
12-09-2012, 22:20
abim buyur tüm soru ve cevapları
YURTDIŞINDA GEÇEN HİZMETLERİN BORÇLANILMASINA İMKAN SAĞLAYAN 3201 SAYILI KANUNUN AMACI NEDİR?
22.5.1985 tarihinde yürürlüğe giren 3201 sayılı Kanun ile vatandaşlarımızın yurtdışında geçen çalışma sürelerinin sosyal güvenlikleri bakımından değerlendirilmesi amaçlanmıştır.
3201 SAYILI KANUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?
18 yaşından sonra yurtdışında Türk vatandaşı olarak çalışma süresine sahip olan kişiler Kanundan yararlanabilirler. Yurtdışında Türk vatandaşı olarak geçmeyen süreler borçlandırılamaz.
YURTDIŞINDA ÇALIŞILMAYAN SÜRELER BORÇLANILABİLİR Mİ?
Yurtdışında çalışma süreleri arasında veya sonunda her birinde 1 yıla kadar olan işsizlik süreleri (çalışılmayan süreler) ile ev kadını olarak geçen süreler de borçlanılabilir.
YURTDIŞINDA GEÇEN HİZMETLERİN NE KADARI BORÇLANILABİLİR?
Yurtdışı hizmetinin borçlanılması isteğe bağlı olduğundan;vatandaşlarımız çalışma sürelerinin tamamını veya istedikleri kadarını borçlanabilirler.
BORÇLANILACAK HİZMETLERİN BELGELENMESİ ZORUNLU MUDUR?
Yurtdışı çalışmalarını borçlanmak isteyen vatandaşlarımız, borçlanacakları süreleri belgelemek zorundadırlar.
BORÇLANMAK İÇİN BAŞVURULACAK KURULUŞLAR?
A-Halen Yurtdışında bulunanlar;
a)Yurtdışına çıkmadan önce Türkiye’de herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi çalışması olmayanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığına,
-1-
b) Yurtdışına çıkmadan önce Türkiye’de son defa prim, kesenek ve karşılık ödenen sosyal güvenlik kuruluşuna,
c) Ev kadınları Bağ-Kur’a
B-Türkiye’ye Döndükten Sonra Yurtdışında Geçen Hizmetlerini Borçlanmak İsteyenler,
a) Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmayanlar, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığına,
b) Müracaat tarihinde çalışmakta olanlar tabi oldukları sosyal güvenlik kuruluşuna,
c) Başvuru tarihinde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmamakla birlikte Türkiye’ ye döndükleri tarihten sonraki çalışmalarından dolayı son defa tabi oldukları sosyal güvenlik kuruluşuna,
d) Hizmetlerinden bir kısmını yurtdışında iken borçlananlardan kalan hizmetlerini Türkiye’ ye döndükten sonra borçlanmak isteyenler ilk borçlanmayı yapan sosyal güvenlik kuruluşuna,
e) Ev kadınları Bağ-Kur’a,
Sürelerinin bir kısmını çalışarak geçirmiş olan ev kadınları, ev kadını olarak geçen süreleri için Bağ-Kur’a, çalışılan süreleri içinde yukarıdaki (A) , (B) maddelerine göre durumlarına uygun düşen Sosyal Güvenlik Kuruluşuna, kendilerine veya hak sahiplerine kısmi aylık bağlanmış olanlar aylık almakta oldukları sosyal güvenlik kuruluşuna,
Yazılı olarak başvurarak borçlanabilirler.
BORÇLANMA İÇİN BAŞVURU SÜRESİ VAR MIDIR?
Yurtdışı borçlanması için süre şartı aranmamaktadır.
-2-
BORÇLANMA İÇİN ÖDENECEK DÖVİZ NE KADARDIR?
06.12.2005 (dahil) tarihinden itibaren borçlanılacak her gün için 3,5 ABD Doları alınacak olup, söz konusu rakamın indirilmesi ve yükseltilmesi ile döviz cinsine karar vermeye Bakanlar Kururlu yetkilidir. yurtdışında çalışmış vatandaşlarımız isterlerse, 3,5 ABD Doları karşılığı döviz ödeyebilirler.
Borçlarının tamamını veya bir kısmını 5 ABD Doları üzerinden ödemiş olanların 06.12.2005 (dahil) tarihinden itibaren 6 ay içerisinde Kuruma yazılı olarak başvurmaları halinde, borçlanma tutarları ve bağlanmış ise aylıkları 3,5 ABD Doları üzerinden yeniden hesaplanır. Hesaplama sonucu oluşan fark meblağ, Kurumumuz hesabına geçtiği tarihteki Yeni Türk Lirası olarak iade edilir.
BORÇ NE KADAR ZAMANDA ÖDENMELİDİR?
Ödemek için bir süre bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız tahakkuk ettirilen borçlarını istedikleri zaman ödeyebilirler. Ancak; borç ödenmedikçe borçlandırılan süreler değerlendirilemeyeceği gibi ödenecek günlük döviz miktarının değiştirilmesi halinde, ödenmeyen süreler için değiştirilen günlük döviz miktarı geçerli olacaktır.
HALEN YURTDIŞINDA BULUNAN
VATANDAŞLARIMIZ 3201 SAYILI KANUNA GÖRE
BORÇLANMAK İÇİN NEREYE BAŞVURABİLİRLER?
Halen yurtdışında bulunan ve yurtdışında geçen çalışma sürelerini Sosyal Sigortalar Kurumuna borçlanacak vatandaşlarımızın 3201 sayılı Kanuna göre borçlanma taleplerini Türkiye’de bildirecekleri ikamet adreslerinin bulunduğu ildeki Sigorta İl/ Sigorta Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.
Sosyal Sigortalar Kurumundan kısmi aylık alanlar ise borçlanma taleplerini SSK Başkanlığı Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Yurtdışı İşçi Hizmetleri Daire Başkanlığına yapmaları gerekmektedir.
-3-
YURTDIŞINDA BULUNAN VATANDAŞLAR 3201 SAYILI KANUNA GÖRE BORÇLANMA MÜRACAAT FORMLARINI NEREDEN TEMİN EDEBİLİRLER?
Yurtdışında bulunan vatandaşlarımızdan 3201 sayılı Kanundan yararlanmak isteyenler; İnternet’te Kuruma ait Web sayfasında (www.ssk.gov.tr) yer alan “Formlar ve Dilekçeler” bölümündeki dilekçe ve beyan taahhüt belgesini doldurup ilgili Sigorta İl / Sigorta Müdürlüğümüze gönderebilirler.
PRİM İADESİ YAPILAN SÜRELER BORÇLANILABİLİR Mİ?
Almanya’da geçen sigortalılık sürelerine ait primlerinin iadesi; borçlanma için engel değildir.
KISMİ AYLIK ALANLAR BORÇLANABİLİR Mİ?
Ülkemiz ile Sosyal Güvenlik Sözleşmesi imzalanan ülkelerde çalışan ve ülkemizden kısmi aylık bağlanan vatandaşlarımız da, kısmi aylıklarını tam aylığa yükseltmek için borçlanma yapabilirler.
BORÇLANILAN SÜRELERE GÖRE AYLIK BAĞLAMA ŞARTLARI NEDİR?
3201 sayılı Kanuna göre borçlandırılan sürelerin dikkate alınarak aylık bağlanabilmesi için;
• Yurda kesin dönüş yapılmış olması,
(Kesin dönüşteki amaç yurtdışında çalışmamak ve herhangi bir sosyal yardımdan yararlanmamak)
• Tahakkuk ettirilen döviz borcunun tamamının ödenip, ödemeden sonra aylık isteğinde bulunulması
şarttır.
-4-
BORÇLANMA SÜRELERİ İLE BAĞLANAN AYLIK YURTDIŞINDA İKEN KESİLİR Mİ?
3201 sayılı Kanuna göre borçlanılan süreler de dikkate alınarak bağlanan aylık daha sonra yurtdışına çıkma veya yurtdışında bulunma sebebiyle kesilmez. Ancak; yurtdışında çalışmaya başlanılması halinde kesilir.
YURTDIŞI BORÇLANMASI YAPILARAK KURUMUMUZCA BAĞLANAN AYLIKLAR HANGİ HALLERDE DURDURULMAKTADIR?
Yurtdışı borçlanması yapılarak bağlanan aylıklar tarafınızdan / vekil tayin ettiğiniz kişi tarafından PTT’den 4 ay, banka şubelerinden 6 ay içerisinde alınmadığı taktirde durdurulmaktadır. Aylıkları durdurulanlardan Vukuatlı Nüfus Kayıt Örnekleri istenmekte ayrıca aylıkların geçerli olup olmadığı hususunda irtibat kurumları ile yazışmaya geçilmektedir. Borçlanılan sürelerin dikkate alınarak aylık bağlanabilmesi için yurda kesin dönüş yapmış olmak şarttır. Yurda kesin olarak döndüklerini beyan ettikleri yada aylık talebinde bulundukları tarihte yurtdışında çalıştıkları veya ikamete dayalı sosyal yardımlardan yararlandıkları tespit edilenler kesin dönüş yapmamış sayılmaktadır. Bunların aylıkları bağlanış tarihinden itibaren iptal edilmekte ödenen aylıklar ödemelerin yapıldığı tarihten borcun ödeneceğinin beyan edileceği tarihe kadar yasal faiz uygulanmak suretiyle tahsil edilmektedir.
turbo&quattro
12-09-2012, 22:38
Cok tesekkur ederim kardesim .
ilk geldigimde ilgilenecegim mutlaka. Az once baktimda 1600gun prim odemisim bugune kadar 57 yasinda emekli olacakmisim . Her ne kadar az maasida olsa para paradir.
driftboy
12-09-2012, 22:39
ilk geldigimde ilgilenecegim mutlaka. Az once baktimda 1600gun prim odemisim bugune kadar 57 yasinda emekli olacakmisim . Her ne kadar az maasida olsa para paradir.
yani abi... Damlaya damlaya göl hesabı.. Benim peder 14 sene sonra emekli :D senin daha 27 sene var fenaymış..
manyakmısın dönülür mü ordan :)
2003 te 4 ay kaldım orlandoda, devamlı yaşamayı çok isterdim..
turbo&quattro
12-09-2012, 23:17
Yok yahu donen kim . Sadece Tr de emekliligim olsun istiyorumnilerisi icin :)
mechanic
13-09-2012, 07:48
bi yaşadığım kadar daha yaşarsam emekli olurum.
free-hifi
03-12-2015, 12:45
Arkadaşlar konuyu hortlatayım:
NORMAL EMEKLİLİK KOŞULLARI
09.09.1999 tarihinden sonra 30 Nisan 2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olan kişiler 25 yıl sigortalılık süresi ve 4500 gün prim ödeme gün sayısını doldurmaları ve kadınsa 58 erkekse 60 yaşını tamamlamaları şartıyla emekli olabilirler. 01.05.2008 tarihinden sonra ise 5510 sayılı Kanunun yani reform kanununun koşulları geçerlidir.
Ancak 09.09.1999 tarihi öncesinde ilk kez işe girişi olanlar 3600 günden emeklilik seçeneğini kullanabilmektedirler.
Erkekler için 08.09.1976 ve öncesi bir tarihte; kadınlar içinse 08.09.1981 tarihi ve öncesi bir tarihte işe başlamış ise 3600 gün sayısını tamamlamak şartıyla kadınlar 50, erkekler 55 yaşında emekli olabilmek mümkündür. Bu tarih ve öncesinde ilk SSK’lı sigortalılığı bağlamış olanlar prim ödeme gün sayısını ve yaşı doldurmaları halinde hemen emekli olabilirler.
Ancak, 23.05.2002 tarihine kadar 15 yıllık sigortalılık süresini doldurmuşsa kadınlar 50, erkekler 55 yaş ve 3600 gün şartını yerine getirmiş sigortalılar da hemen SSK şartlarıyla emekli olabilirler.
24.05.2002 SONRASI KADEMELİ SİSTEME TABİDİR
24.05.2002 tarihinde ise eski sosyal güvenlik reformu ile kademeli sistem getirilmiştir. Bu sisteme göre 3600 günden emekli olmak isteyenlerden belirlenen yaş şartını yerine getirmeleri istenir.
Kademeli sisteme göre;
15 yıllık sigortalılık süresini tamamlamış olma, en az 3600 gün prim ödemiş olma ve kadınlar için 50, erkekler için 55 yaşını tamamlamış olmak şartlarını;
24.05.2002-23.05.2005 tarihleri arasında yerine getiren erkekler 56 yaşında, kadınlar 52 yaşında,
24.05.2005-23.05.2008 tarihleri arasında yerine getirenler erkekler 57 yaşında, , kadınlar 54 yaşında,
24.05.2008-23.05.2011 tarihleri arasında yerine getirenler erkekler 58 yaşında, kadınlar 56 yaşında,
24.05.2011-23.05.2014 tarihleri arasında yerine getirenler erkekler 59 yaşında, kadınlar 58 yaşında,
24.05.2014 tarihinden sonra yerine getirenler erkekler 60 yaşında, kadınlar 58 yaşında,
şartıyla emekli olabilirler.
Kanun bu bugün devlet yeni bir kanun çıkardı stajyerlik zamanı emekliliğe sayıldı:
Emeklilikte stajyer dönemi yasası hükümet tarafından kabul edildi. Çalışanların meslek Lisesi stajlarını yaptıkları süre içinde kaydedilen gün sayıları daha önceden hükümet tarafından kabul görmemişti, ancak yapılan görüşmeler sonrasında stajyerlik sigorta girişleri hükümetin yeni düzenlemesi ile birlikte kabul edildi. Hangi tarihler arasında Stajyerlik sigorta girişleri kabul edilecek? Çıraklık eğitim merkezinden sağlık sigortası sicili olanlar bu yasadan yararlanabilecek mi? Staj başlangıç tarihleri ve Stajyerlik dönemi hangi tarihleri kapsıyor? Sigorta girişleri için Stajyerlik dönemi Güncellemeleri nasıl yapılacak? Detaylı bilgi e-Devlet üzerinden ve kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Emekli olmayı bekleyen ve gün sayılarının dolması için uğraşan milyonlarca vatandaşın hayalleri gerçekleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalar doğrultusunda Stajyerlik dönemi içerisinde geçen zaman dilimleri artık sigorta kapsamına girdi. E-devlet sistemi üzerinden otomatik olarak Stajerlik gün sayıları güncellendi. Sigorta gün sayılarını bekleyen binlerce vatandaşın talebi üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı beklenen o müjdeyi verdi ve Stajyerlik döneminde geçirilen sure içerisindeki gün sayıları sigorta gün sayılarını eklendi. Bu durumda döneminde eğitim gören kişilerin o dönem içerisinde sigorta başlangıcı gözükecek.
ÖrneğiN 1994 tarihinde Stajyerlik yapan bir kişinin sigorta girişi güncellemeye göre 1994 tarihinde başlamış olacak. bu durum tüm vatandaşlar için de sevinçle karşılandı. Erken emeklilikte yaşa takılanların da bu haberle birlikte emekli olmaları an meselesi oldu. düzenlemeler nasıl yapılacak kanun teklifi kanunlaşması ile birlikte yasal bir düzenleme getirildi.
Bunada eyvalla benim sigortalılık başlangıcı 04.10.1999 e düştü okul yapmıştı ama ben 1 ay yüzünden 15 sene 3600 kıdem ve 55 yaş emeklilikten yararlanamıyorum. okul başlangıcı eylül bizi ekimde sigorta yaptılar bu bir ay benim hayatımı ... bundan zarar gören başka kim var ? ne yapmalıyız
darkmoon
03-12-2015, 12:56
size güzel bir hikaye anlatıyım..
60 yaşında bir amcaya büyük ikramiye çıkar.. Amca gider bütün parayla 5 yıldızlı ultra lüks bir Wc yaptırır.. millet delirmiş bu kafayı yemiş bütün para tuvaletemi yatırılır falan der.. Sonra açılış vakti gazeteciler sorar beyefendi niye bütün parayı Wc ye yatırdınız yazık değilmi derler.. Adam az ve öz konuşur "Ben Bu Satten Sonra Gelicek Paranın Ancak İçine Sıç...rım Arkadaş" :)
55- 60 dan sonra gelicek emekli maaşı gelse ne gelmese ne... ssk bu saatten sonra sağlık için faydalı olur oda kısmen faydalı olur sağlığıda paralı yaptılar çoğu şey paralı artık..
şükür girişim eski olduğundan 52 yasında emekli olucam hoş o yaşı görebilirmiyim bilmiyorum :D
free-hifi
03-12-2015, 13:03
şükür girişim eski olduğundan 52 yasında emekli olucam hoş o yaşı görebilirmiyim bilmiyorum :D
taylan kaç yaşında ssk lı oldun kardeşim
biz yaşındaki insanlar için konuşuyorum 2008 den önce 15 günde olsa prim yatırdıysanız 58 yaşında yoksa 64 yada 65 yaşında emekli olabiliyorlar bayanlarda 60 yaşında emekli olabilecekler 2008 mart ayından sonra sigortalı olanlar direk 65 yaş sınır
taylan kaç yaşında ssk lı oldun kardeşim
14 yaşında girişim var abi
free-hifi
03-12-2015, 13:08
14 yaşında girişim var abi
Çok iyi valla bu günlerin hesabını yapamadık yoksa o yaşlarda 3 ay çıraklık yapıyorduk bir giriş yaptırsaydık keşke :(
Emekliliği boş ver 15 sene 3600 çok zoruma gitti 1 ay yüzünden böyle saçmalık olmaz ya 99 de ya 2000 de ay nedir
2030 larda falan emekli olacam sanırım
Çok iyi valla bu günlerin hesabını yapamadık yoksa o yaşlarda 3 ay çıraklık yapıyorduk bir giriş yaptırsaydık keşke :(
Emekliliği boş ver 15 sene 3600 çok zoruma gitti 1 ay yüzünden böyle saçmalık olmaz ya 99 de ya 2000 de ay nedir
abi istersen 10 yaşında sigortalı ol,emeklilik hesaplamasında 18 yaşını doldurduğun tarih dikkate alınıyor.
yani 18 yaşına kadar sigortalı olduğun günler silinmiyor ama 18 den önceki ilk sigortalılık tarihin değil 18 e girdiğin gün esastır.
darkmoon
03-12-2015, 13:31
43 yaşında filan prim ödemem biticek yaklaşık bana denilen 17 sene emekliliğimi bekliycem.. yemişim öyle emekliliği... işte faydası sağlık olur olsa olsa..
darkmoon abi bekleyeceğin sürelerde de çalışacaksın muhtemelen.bunun sana maaş yönünden faydası olur daha yüksek bağlanır.
free-hifi
03-12-2015, 13:38
emeklilik günün dolduktan sonra ödenen prim emeklilik parasını düşürüyor diyorlar
:D yok öyle birşey abi üstelik emeklilik için yeterli günü doldurduktan sonra her çalıştığın yıl +1 puan getirir ve misal; emeklilik bağlanma derecen 70 üzerinden ise 5 yıl da fazladan çalıştın diyelim yaşı doldurana kadar bu durumda otomatikman 75 üzerinden bağlanır bu da daha yüksek maaş alacağın anlamına gelir o bahsettiğin olay bir ara memurlarda emekliliği doldurup emekliye ayrılmayanlarda alacakları emeklilik tazminatının azalması ile alakalı diye biliyorum.
poseidon
03-12-2015, 14:12
https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim
bu linkten net tarihi öğrenebilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim
bu linkten net tarihi öğrenebilirsiniz.
4A
4B
4C
Hangisini seçecegiz
poseidon
03-12-2015, 15:12
4a ssk'lı
4b Bağkur
4c Emekli sandığı
Hangisine tabi isen onu seçeceksin.
Yani esnaf 4b
sigortalı çalışan 4a olacak.
2048 Emekliyim oley :D Emekli maaşıda 1300 TL olur o zamana kadar :D
YavuzNaz
04-12-2015, 14:09
En sağlıklı hesaplamayı sgk uygulaması üzerinden yapabilirsiniz,
https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/
2008 yılından önce sigorta girişi olanlarda 18 yaş zorunluluğu yok, 2008 yılından sonra çıkan kanunla 18 yaş doldurma zorunluluğu getirildi. Hatta kemal kılıçdaroğlu bu yasadan yırtmak için yeni doğan torununa sigorta girişi yaptırınca tartışma konusu oldu yapılan giriş ve ödenen prim iptal edildi.