Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jetta 1.2 alarm alarm alarm :)

rebel
12-09-2012, 20:32
pedere cedda 1.2 tsi trendine alıcaz :D . comfortline nekadarda saçma olmuş doğuşa ban:ofk: hiç bir şey yok boş oğlu boş. CC yok , klimatronik yok sormazlarmı bu nasıl orta donanım ? onu alacağıma trendline alırım aradaki fark cebe kalsın.

sormak istediğim 1.2 tsi trendline için sunroof alabiliyormuyuz ?
vw lere CC takılabiliyor sonradan ama buna takılmıyormuş.varmıdır böyle bişey ?
son olarak yüksek hızlarda çok motor ve rüzgar sesi alıyormu?
1.2 tsi 105 ps lik motorun genel görüşlerini alırsam çok iyi olucak. aldıktan sonra dp-chip-filtre yapıp ekonomik mod bineriz diye düşünüyorum.

41.500 tl fiyat verdiler . yıl sonuna doğru sizce yılbaşı dolayıyla fiyatlar düşermi ?

levent
12-09-2012, 20:36
Batu görürse yazar yüksek hız muhabbetini, benim bildiğim VW de en boş donanımla bile Sunroof alınabiliyor olduğu yönündeydi. CC takılıyordur takılamayacak denli fark yoktur comf ile arasında.

63owen63
12-09-2012, 20:37
Comfortline bile bomboş boş geliyor bana, trend boşlar ötesi.. Cc, mk4 lerdeki gibi falan sadece kol ile olmuyor,direksiyondan ünite vs degişmesi gerek, biraz tuzlu + servislerde vs yapamıyordu en son. Diy konusunda tecrübeli biri halledebilir ama cc'yi. Rüzgar sesi falan sınıfı için normal. Tdi kullanıyorum, motor veya rüzgar sesi sıkıntım yok . Zaten 2 ye atınca motor sesini falan bile duymuyorum neredeyse.Yalıtım konusu fena degil yani.

sunroof opsiyon olarak sipariş verirseniz gelir, ki ozamanda trend araç için bir kaç ay sıra beklemek durumu var. Bence başka alternatiflere yönelin hiç yada olmadı temiz ikinci el enazından comfortline bakın :)

Varsa başka sorular alabilirim.

rebel
12-09-2012, 20:57
hocam comfortlineda babaya hitap eden bişey yok.

+Sis farı
+Dijital bilgi ekranı hangi kapının açık olduğunu gösteriyor. (Trendde göstermiyor led komuşlar ledlerden anlayabiliyosun hangisinin açık olduğunu)
+Ön taraftaki ızgara ve alttaraftaki tampon havalandırmaları ve kapı cıtaları kromaj kaplı.
+Direksiyonda fonsiyonel tuşlar.
+Deri+kumaş döşeme. Derisi yumuşak. Kumaş kaliteli.
+Arka koltuk ta bardak vs koyabileceğimiz kol dayama.
+Ön koltuk kol dayaması (deri).
+ESP
+Hillholder (Yokuşta geri kaydırmıyor)
+Ön ve Arka park sensörü
+Far yıkama
+3-5 ıvır zıvır özellik daha.

aradaki farkı gösterdiğimde sadece CC olsun dedi. krom çıtalar güzel duruyor dedi. bende onu sonra yapabiliriz dedim. zaten araca jant+yay takılacak.gerisi teferruat. sadece sunrrof olmasını ben ıstedımde olmasada olur sonuçta bizimkiler kullanıcak. yanlız CC olayını bi çözüme kavuştursak. eskisi gibi yazılım ve kol değişimi ile halledemiyomuyuz şimdi ?

rebel
12-09-2012, 21:01
isotçuydu dimi :D dostum kalitesiz diye baya bi laf sölenmiş. bu konuda ne diyosun ? bozuk yollarda araç nasıl , yaltım zafiyetlerinden şikayetçi ama sen sınıf standartlarında diyosun. daha + olarak beğendiğin özelllikler ve eksi yönler nedir ? bayadır kullanıyorsun senden +/- yönlerini duymak isterim

İbrahim33
12-09-2012, 21:37
Bildiğim kadarıyla trendline'a opsiyon olarak ekletilemiyor sunroof...

twin
12-09-2012, 21:38
bu jettalar dayım aldığında 35 ti ya ne ara 40 lara çıktı :)

07jetta
12-09-2012, 21:46
Bende 1.2 tsi kullanıyorum, maalesef trend almak zorunda kaldım.

Sunrooflu olarak sipariş verebiliyorsun, Motor ve Rüzgar sesi rahatsız edecek düzeyde değil, Performans olarak 105 bg yeterince iyi yığlma yok yokuşları bile full dolu iken çok rahat tırmanıyor.

Size tavsiyem Com. modelini almanız, fonksiyonel direksiyon sis farı gibi aksesuarlar sonradan takınca çok daha tuzluya geliyor, sadece Direksiyon 2.000-2.500 TL.

Ben aldım Mutluyum tek mutsuzluğum trend olması, beklemek istememeiştim o nedenle hemen almıştım.

rebel
12-09-2012, 21:57
Bende 1.2 tsi kullanıyorum, maalesef trend almak zorunda kaldım.

Sunrooflu olarak sipariş verebiliyorsun, Motor ve Rüzgar sesi rahatsız edecek düzeyde değil, Performans olarak 105 bg yeterince iyi yığlma yok yokuşları bile full dolu iken çok rahat tırmanıyor.

Size tavsiyem Com. modelini almanız, fonksiyonel direksiyon sis farı gibi aksesuarlar sonradan takınca çok daha tuzluya geliyor, sadece Direksiyon 2.000-2.500 TL.

Ben aldım Mutluyum tek mutsuzluğum trend olması, beklemek istememeiştim o nedenle hemen almıştım.

hocam arada kaldım şimdi böyle deyince onlara pek takılcağını sanmıyorum. o şuan fiyat ve yakıtıyla ilgileniyor. eğer sene sonuna doğru güzel bi insırım olursa trend değil comfort alırız ama şuan 46 larda comfortlar yanlış bılmıyorsam. sız kaca aldınız aracı ? bıde şuankı yakıtı ne durumda ? yığılma performans eksklığı olmaması guzel. zaten araca chip yaptırıcam bı nebze daha normal sevıyeye gelır

berko
12-09-2012, 22:35
Jetta üzerine değilde 1.2 tsi üzeerine konuşayım, leon 1.2 tsi var hertürlü yol koşulunda kuşlandım, motor çekiş olarak gayet güzel, 1.6 kadar gidiyor hatta daha iyi gidiyoda olabilir 1.6 yı o kadar uzun test etmedim, bunda hem tork daha iyi hemde 6 vites. Eğer peder tüketimle ilgileniyosa şehirler arası 5.5 civar +-0.3 litre oynuyor ankara istanbul arası genelde 100-110 km hızlarda, istanbul şehir içi rekorum maslak bostancı yazın akşam 7 civarları fsmda gidilerek 5.3 lt ile geldim dur kalk yaptım aşırı olmasada ve 4 kişi vardı arabada, aynı yolu dikkatsiz ve daha yoğun trafikte 8 ile gittiğimde oldu, ankara şehir içi bi iki ışık durkalkı rekorum akıcı trafik 5.0 lt yaktırdım,/aynı yol basarak 9lt de yaktırdım :)))

63owen63
12-09-2012, 22:54
Yalıtımı segmenti içinde değerlendirirsem başarısız degil, ama benimde vw'den ve mk6 dan beklentilerim biraz daha başarılı olması yönündeydi, sen iyisi mi bir test et, kendi beklentilerinle mukayese et. Benim gürültü ses vs şikayetim yok, duymuyorum bile : ) tdi kullanmama rağmen. CC' içinse sadece kol tak olayı olmuyor. direksiyon modüllleri bile farklı..ya müdahale edilecek, yada degişecek.

rebel
12-09-2012, 23:08
yarın öğlen gidiyoruz teste . yorumlarımı yazarım buraya. forum sitesinin birinde comfort alıp + CC eklettim demiş. eğer böyle bişey olursa trendline alıp geçeriz gibi geliyor. test sürüşünde çok kısa yaptırıyorlar pek bişey anlıyamıyosun sonuçta. kısada olsa bol bol devırlı kullanıcam aracın dinamiklerini görmem lazım belkı de hiç tatmin etmeyecek bakalım kısmet :)

rebel
12-09-2012, 23:09
Jetta üzerine değilde 1.2 tsi üzeerine konuşayım, leon 1.2 tsi var hertürlü yol koşulunda kuşlandım, motor çekiş olarak gayet güzel, 1.6 kadar gidiyor hatta daha iyi gidiyoda olabilir 1.6 yı o kadar uzun test etmedim, bunda hem tork daha iyi hemde 6 vites. Eğer peder tüketimle ilgileniyosa şehirler arası 5.5 civar +-0.3 litre oynuyor ankara istanbul arası genelde 100-110 km hızlarda, istanbul şehir içi rekorum maslak bostancı yazın akşam 7 civarları fsmda gidilerek 5.3 lt ile geldim dur kalk yaptım aşırı olmasada ve 4 kişi vardı arabada, aynı yolu dikkatsiz ve daha yoğun trafikte 8 ile gittiğimde oldu, ankara şehir içi bi iki ışık durkalkı rekorum akıcı trafik 5.0 lt yaktırdım,/aynı yol basarak 9lt de yaktırdım :)))

hocam çok güzel değerler. tam benim tahmin ettim gibi izmir trafiğinde 6.5 7 lt gibi tahmın edıyorum

63owen63
12-09-2012, 23:10
Teste gittin mi kurallar dahilinde limitleri kontrol et, elemanı kafala biraz. :9

rebel
12-09-2012, 23:21
Teste gittin mi kurallar dahilinde limitleri kontrol et, elemanı kafala biraz. :9

2 gün önce kia ya gittik ceed i test ettik ama öylesine kafada yokken maksat denemek :D hatun bindi bitane yanıma . otomatiği göstecek sözde , baktım anında tepkiler yok gecıkmelı verıyor, kualkçıklara aldım bıraz bastım , kırmızıda durduk hatun d moduna aldı neyse dedım bıraz da ha gıdeyım ole surduk falan neyse bıde manuele aldımmm kız bi tedırgın oldu basınca :D yıne d ye gecelım ıstersenız dedı ben de zorlamadım. eleman bınerse kafalarım ben onu hatun bınerse iş yaş :D

63owen63
12-09-2012, 23:25
Ben bu arabaya limitleri görmek adına teste geldim de, manueli görmezsem d de takılcaksam niye manuel var ki ??, trafik kurallarını ihlal etmedigin sürece,sıkıntı yok.

rebel
12-09-2012, 23:31
Ben bu arabaya limitleri görmek adına teste geldim de, manueli görmezsem d de takılcaksam niye manuel var ki ??, trafik kurallarını ihlal etmedigin sürece,sıkıntı yok.

sollama bıle yapmadım ha :D makas falan atsak arabadan indirecekti. :D

aynen hocam dediğin gibi olacak. istediğim gibi test edemedıkten sonra ne anladım bu işten

YunusAydn
13-09-2012, 01:14
geçenlerde kasımpaşa uzay bayiinden yeni passat siparişi vermek için gittik ve vazgeçtik.. böyle bi memnuniyetsizlik olamaz ya adamlar resmen alıyosanız alın der gibi konuştu bizle yok sipariş almıyoruz elimizde ne varsa o ekstra donanım eklemeyiz zaten her hangi bi araba için 6 ay bekliceksiniz de bilmem ne güler yüzlülük bile yok insanlarda artık çok şaşırtıcıydı..

Berkan
13-09-2012, 01:24
geçenlerde kasımpaşa uzay bayiinden yeni passat siparişi vermek için gittik ve vazgeçtik.. böyle bi memnuniyetsizlik olamaz ya adamlar resmen alıyosanız alın der gibi konuştu bizle yok sipariş almıyoruz elimizde ne varsa o ekstra donanım eklemeyiz zaten her hangi bi araba için 6 ay bekliceksiniz de bilmem ne güler yüzlülük bile yok insanlarda artık çok şaşırtıcıydı..

aynısını esenyurt doğuşta yaşadım adam bi ilgisiz bi alakasız beyaz bixenonlu cam tavanlı passat cc istiyorm diyorm sadece metalik gri geliyo dedi beklerim dedim yok gri gelcek dedi en son delirdim tmm dedim griye fiyat alıyım sacma salak fiyat çekti arkama bakmadan uzaklaştım :D

YunusAydn
13-09-2012, 03:18
aynısını esenyurt doğuşta yaşadım adam bi ilgisiz bi alakasız beyaz bixenonlu cam tavanlı passat cc istiyorm diyorm sadece metalik gri geliyo dedi beklerim dedim yok gri gelcek dedi en son delirdim tmm dedim griye fiyat alıyım sacma salak fiyat çekti arkama bakmadan uzaklaştım :D

aynı durum işte renk içinde aynısını söylüyo yok siyah gelcek diyo beyaz diyoruz yok siyah diyo hala böyle bi isteksizlik görmedim ben ya :D

rebel
13-09-2012, 15:13
arkadaşlar bugün aracı test ettim. büyü yola çıkana kadardı, yola çıktık faciaya dönüştü. böyle bir kalitesizlik vw de görmedim , rezalet diyorum :D inanmıyordum da dedikleri kadar varmış. showroom da parlak ışıkların altındaki o görüntü ve kalite hissinden yola çıkınca eser kalmadı.

ARTILARI
1- geniş iç mekan
2- geniş bagaj
3- 1.2 tsi motor gitmicem demiyor ama çok da iyi değil. bu 1.2 motordan ne beklediğinize bakar.normal sürücülere kesinlikle yetecektir.chiple gayet eğlenceli olabilir ama 1.2 tsi+chipli yinede 1.4 140 lık kadar gitmeyecektir(şahsi görüştür)
4- 1-2-3-4 vites gayet yeterli ataklıkta . test aracı 1303 kg yazıyor.
5- 5.vites 30 km hızlardan basınca(ölü devir) sınıfta kalıyor 40 km gibi kendini toparladı.6.vitesi deneyemedim yol müsait değildi.
6- Araçta 3 kişiydik yaklaşık 250 kg . ama turbo devreye girince gayet hızlanması iyi fakat 150 km den sonra hızlanma değerleri ne olur bilinmez. (1.6 orta sınıf araçlarla bir tutabilrisiniz) daha da full ağzına kadar doldurulsa sıkıntı çıkarmı ? yada yokuşta ne olur bılınmez ama yokuşta yüklü kalkmaya çalışırsanız endişe duyun bence derim(şahsi görüş öle tahmin ediyorum)
7- 1450 kg lik 1.8 n/a lpg li passat her türlü daha iyi uzuyor. 150 den sonra şans dahi vermiyorum. ama düşük devir ve hızlarda gayet iyiydi(1.2 turbo motora göre)

yani 1.2 tsi'ya eleştiri gibi görünebilir fakat totalde motor kabul edilebilr düzeyde.

eksiler:

1- Plastik kalitesi baktığında eh diyorsun yani kabul edilebilir ama yolda ses yapmaya çok müsait.3-5 yıl sonra içerden gelecek seslerden senfoni orkestrası kurulabilir aman alacaklar iyi düşünsun. direksiyon deri diyor. comfort ve high daki ile alakası yok çok çok kalitesiz.
2- Süspansiyonlar leş !!! en gıcık olduğum yeri. sanki arka süspansiyonlar boşta çalışıyor her kasiste güp güp vuruyor.emilim berbat !
3- İzalasyonu begenmedim. Araç 1.2 tsi trenddi belkide bundan bilemiyorum ama higline dada böyleyse rezalet diyorum ben beğenmedim. Selefi jettayı geçtim bora bile daha iyi diyorum çünkü sürdüm borayı biliyorum.süspansiyonda yıne bora daha başarılı.
4- vites geçişleri çok sert. yani kalitesizliği heryerden belli ediyor. golf 4 passat bora araçlarına binen vitese neden böyle dediğimi anlaycak odun resmen odun!
5- sonuç : 1.2 tsi trend 41.500 tl fiyat çeken doğuşa burdan ivediğin gafam girsin hareketini yapıyorum :D araba boşline hiç birşey yok- tmm diyosun eyvallah kalite ? oda yok . montaj kalitesi sıfır meksikalılar marihuana işinde daha iyiler bence araba montajina mümkünse bulaşmasınlar :D

ardından 1.4 tsi fr modelini test ettim

araçta yok yok.
17' jantlar
FR tamponlar
FR süspansiyon
FR direksiyon
FR koltuklar
Bi-xenon far
Çift çıkış egzoz
arka camlar renkli
elektirikli katlanır aynalar
güvenlik ve yol tutuşla ilgili elektronik yardımcıları saymıyorum alayı var :D
bluetooth var, aux girişi usb girişi var
çift iklimlendirmeli klima(çok ıyı soğutuyor)
ses sitemi gayet başarılı hatta çok güzel,kaliteli geldi bana
içi şaşırıtıcı derece geniş çok şasırtı
1.80 boyum var ve 75 kg'yum ön koltuğu en öne çekiyorum ama dizlerim deymiyorArkada kalan diz mesafesi nerdeyse b5 passata yakın.
Sürücü koltuğunuda en en öne çektiğinde yine dizim değmedi :) ama ben genelde en arkada kullanırım. bu şekilde sıkışabılır arkadaki fakat ortada kullandığınızda kesinlikle sığılıyor önlü arkalı ve çok rahat yolculuk ediliyor.sadece bagaj küçük oda passat kullanıyoruz 500 lt bagaj olunca küçük geldi :D
FR koltuklar çok güzel sarıyor. o koltuklar için bile fr alınır . yanal destekleri gerçekten hoş.

dipnot: kapıları kapattığınzda jettadan daha kaliteli izlnemi veriyor ses daha tok.tabıkı yınede mukemmel değil.
süspansiyonlar jettadan çok daha ıyı.iyi emiyor ve onun gibi asla ses çıkarmıyor. tabıkı mukemmel değil ama jettadan daha ıyı.
aynı viraja 2 araçla giridm ve leon çok daha güven verdi. jettayla girdiğim virajda hafif arka salma yaparken leonda bırazdaha hızlı gırmeme rağmen daha guvenlıydı
jettanın sankım frenler daha ıyıydı bılmıyorum banada ole gelmıs olabılır . çok fren yapamadım sonuçta... yanıltmayım.

fiyata geliyorum bomba !!! leon fr 1.4 tsi manuel 43.900 . indirimli 43.500. yılbaşı sonuna doğru 42.500 bekliyorum. araçta sadece sunroof ve navigasyon yok onun harici aklınıza ne donanım geliyosa herşeyi ekleyin. jetta rafa kalktı. Pusuya yattık leon fr bekliyoruz

individual
14-09-2012, 09:54
VW,Seat,Skoda olarak düşünürsek açıkcası fiyat performans ve donanım olarak seat,ve skoda hep vw den yukarda kaldı bence.Skoda nın sanırım yeni bir aracı geliyor Skoda Rapid diye düşünürseniz buda olabilir Yce Auto, `koda, Superb, Octavia, Fabia, Fabia Combi, Roomster, Citigo, Rapid, Orjinal Yedek Para, Periyodik Bakm, , Yaz-K Bakmlar, Orjinal Aksesuar, Yce Auto, `koda Auto, Kapamyalar (http://www.skoda.com.tr/new/basinbultenleri.asp?islem=Detay&ID=191)

individual
14-09-2012, 09:56
Birde leon un yenisi gelicek diye biliyorum bu sene sonuna kalmadan ellerindeki araçları çıkartıyorlar sanırım.

rebel
14-09-2012, 12:15
hocam yenisi çok iğrenç ya. o çıksada yine bunu alırım bunun tasarımı daha güzel. ve bunun fiyatı düşer diye düşünüyorum yenisi çıkınca. ellerindeki stocku eritmek isteyeceklerdir

edit: rapid çok iyimiş nezaman gelicek ve fiyat ne olucak önemli olan bu

darkmoon
14-09-2012, 12:23
Allahın bildiğimiz kolçağını bile donanım diye yazmışlarya listeye bence artık kimsenin başka markalarla dalga geçmeye hakkı yok..

bir ara burda duster konusu açılmışdı bir arkadaş düşünüyordu donanım listesinde kolçağı bile donanım olarak gösterdikleri için millet dalga geçmişdi..

Onno
14-09-2012, 12:27
2011'de babama sıfır aldık 1.2 trendline. Çok memnun yakıt ve performans tatminkar donanımda fena değil. Sunroof derseniz epey bekletirler sanırsam. 41500 e almıştık biz. paspas hediye sadece.

rebel
14-09-2012, 19:26
2011'de babama sıfır aldık 1.2 trendline. Çok memnun yakıt ve performans tatminkar donanımda fena değil. Sunroof derseniz epey bekletirler sanırsam. 41500 e almıştık biz. paspas hediye sadece.

Siz memnunsanız tabiki problem yok, fakat 12 yaş büyütüp yine vw seçerken aradaki farkı görünce ağzımız açık kaldı. böyle üretmeye devam ederlerse 2020 dahi olsa bir zamanlardaki efsane mk4 golf- b5/b5.5 passat kasayı asla yakalayamayacaklar.

bir vw'ci fanatik olarak ; diğer markaları bilmiyorum şuan test etmedim fakat jetta bi rezalet olmuş .

Onno
15-09-2012, 09:48
Siz memnunsanız tabiki problem yok, fakat 12 yaş büyütüp yine vw seçerken aradaki farkı görünce ağzımız açık kaldı. böyle üretmeye devam ederlerse 2020 dahi olsa bir zamanlardaki efsane mk4 golf- b5/b5.5 passat kasayı asla yakalayamayacaklar.

bir vw'ci fanatik olarak ; diğer markaları bilmiyorum şuan test etmedim fakat jetta bi rezalet olmuş .

Şunu söylemek gerekirse, diğer markalara göre oldukça iyi (segmentinde) fakat ben almak istesem b6 kasa audi a4 avant quattro alırım sıfır audi yerine. sıfır a3 e bindim hayal kırıklığı.. Demek istediğinizi rahatlıkla anlayabiliyorum. :icon_tup:

rebel
15-09-2012, 15:02
Şunu söylemek gerekirse, diğer markalara göre oldukça iyi (segmentinde) fakat ben almak istesem b6 kasa audi a4 avant quattro alırım sıfır audi yerine. sıfır a3 e bindim hayal kırıklığı.. Demek istediğinizi rahatlıkla anlayabiliyorum. :icon_tup:

sıfır olunca araçlar beklentiler tabiki yüksek olsada artık firmalar kaliteli araba değil ucuz araba üretme yarışındalar hal böyle olunca içlerinde en uygununu bulup almak mantıklı. mesela fr +bi-xenon+sunroof 45 olsa varya anında alırdık :) o fiyata o donanım o araç çok güzel olurdu ama 46 kusürlara geliyor ve seat vw gibi olmadığı için(kar marjı düşük) çok kesin konuşup fiyat indirimi yapmıyolar .

Onno
15-09-2012, 15:43
Kesinlikle haklısın. Hayırlısı bakalım genede almandan şaşmamak lazım :) corsa dizele devam audi alana kadar hehe

rebel
15-09-2012, 17:02
yarında a3 ü deneyım ya merak ettım sen boyle deyınce . arada uçurum varmı görmek adına

ahmetbaha-drs
15-09-2012, 18:39
Jetta'nın her donanım seviyesi arasında bence ciddi fark var hepsine sahip olmuş biri olarak söylüyorum alınacaksa en full'ü alınmalı yoksa bir süre sonra çok sıkılabilirsiniz. Ayrıca son kasa MK6 Jetta yerinede Yeni Skoda Octavia'yı tercih ederim çok daha kaliteli çünkü hatta forumda Orhan bey var Skoda Yetkili Bayiinde çalışıyordu bildigim kadarıyla yardımcı olacaktır.
http://www.techturkey.com/forum/members/5303-orhan_guney.html

rebel
15-09-2012, 23:55
ocatvıa yıda ınceledım kesınlıkle daha kalıte fakat içi çok sade ve artık o kasa çok sıktı. zaten 2013 de değişcek. rapıd diye bı model var aynı mı olur bılemıyorum da 2013 te mesela yenı seat toledo da gelıcek baya karışıcak ortalık