PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisiklet kullananlar ?

Sayfa : 1 2 3 4 [5] 6 7

cabrioleter
24-04-2018, 22:39
Evet kimse sıfır kıvamında çiziksiz Sedona 345 istemiyor sanırım. Bisikletçime vericem o zaman :)

Satmayı dusunuyorum arkadaşlar
Giant ATX L Kadro
Rocx shox Ön amortısor
Komple Deore LX Set
Deore LX Hıdrolık Fren
Ritchey Gidon ve sele borusu
Sigma Kablosuz km saatı
1 takım Michelin Jant lastık
1 Takım Yol için düz Jant Lastik
Ve bir çok yedekleri ile

https://i.hizliresim.com/W75262.jpg

fiyat bilgilerini alabilir miyim?

Grimlord
24-04-2018, 23:35
Selamlar, aramızda hiç fixed gear kullanıcısı var mıdır? Bir kaç sorum olacak :)

M U R A T
25-04-2018, 08:05
bende de Cannondale Bad Boy 9 var satılık isteyen varsa ulaşabilir

CloudGrey
25-04-2018, 08:14
Selamlar, aramızda hiç fixed gear kullanıcısı var mıdır? Bir kaç sorum olacak :)

ben kullandım,yolla gelsin ?

rebelh
25-04-2018, 08:59
Boyunuz nedir bilmiyorum ama kadrosu çok ufak.

176 cm boyum benim için kadrosu ne olmalı?

Grimlord
25-04-2018, 09:09
ben kullandım,yolla gelsin ?

Şimdi ben eski model bir bisiklet alıp (mümkünse 28 inçlik ince lastikli falan) bunu fixed gear'a çevirmek istiyorum. Kullanacağım yerlerde çok olmasa da hafif eğim mevcut. Fixed olduğu zaman mümkün olduğu kadar hafif olması gerekiyor galiba.
Vitessiz olması hafif yokuşlarda sıkıntı yaratır mı abi ? Biraz hızı aldıktan sonra akıcılığı nasıl? Çok sert mi mesela, yada bunu dişliye yada zincire göre mi ayarlıyoruz? Bunları soracaktım :)
Almayı düşündüğüm bisiklet şu tarz
Niye fixed diye sorarsan vites olayı çok teferruatlı geliyor, bakımı, vites ayarı cart curt uğraşmak istemiyorum. ÇEvireyim gitsin yeterli :D

http://www.pedalroom.com/p/peugeot-versailles-fixed-gear-24089_1.jpg

CloudGrey
25-04-2018, 09:29
Şimdi ben eski model bir bisiklet alıp (mümkünse 28 inçlik ince lastikli falan) bunu fixed gear'a çevirmek istiyorum. Kullanacağım yerlerde çok olmasa da hafif eğim mevcut. Fixed olduğu zaman mümkün olduğu kadar hafif olması gerekiyor galiba.
Vitessiz olması hafif yokuşlarda sıkıntı yaratır mı abi ? Biraz hızı aldıktan sonra akıcılığı nasıl? Çok sert mi mesela, yada bunu dişliye yada zincire göre mi ayarlıyoruz? Bunları soracaktım :)
Almayı düşündüğüm bisiklet şu tarz
Niye fixed diye sorarsan vites olayı çok teferruatlı geliyor, bakımı, vites ayarı cart curt uğraşmak istemiyorum. ÇEvireyim gitsin yeterli :D

http://www.pedalroom.com/p/peugeot-versailles-fixed-gear-24089_1.jpg

Öncelikle bisikletin herşeyi hakkında herkesin sorularını cevaplayabilirim çekinmeden sorabilirsiniz.
Türlerin tamamını kullandım tamir ettim parça buldum vs vs...

Resimden yola çıkarak anlatayım biraz ;
Bu foto eski klasik bisikleri fixie cevirme akımından olan , pekte bu kültüre uymayan modellerden.
Çünkü fixie yada single speed bisikletin birinci ana hedefi ; az ağırlık. (google'a gene " track bike " yazarak arama yapabilisiniz)

Yani 89model çelik kadrolu bir pejoyu fixie yada single yapmak hala 12-13 kilolarda gezmek demektir,hamallıktır.
Zaten bu kadroların arka teker çatalı (adı drop'tur) horizontal değildir.
Fixie yada single speed bisiklet için horizontal drop gerekir ki zincir germe işlemi yapılabilsin.Aksi halde zincir germe işlemi çok zahmetli olabilir. (google'a "bike horizontal drop" yazarak görsellerde görebilirsiniz)
Bu droplara sahip bir 6061 alü kadro ile ile çok rahat 5-6 kilo bir bisiklet toplanabilir.

Standart bir fixide yada single speed'te olan 42T krank & 16T ruble ile yokuşlar zorlar.(tabiki bacak kasına bağlı)
Zorlanmamak çeşitli varyasyonlar yapılabilir (ruble büyür , krank küçülür vs) fakat bu seferde son hız ciddi düşer zevk alamassın..
Akıcılık konusunda ne önemli faktör kesinlikle lastiktir,slick bir lastik ile kusursuz bir yuvarlanma yakalayabilirsin.

Umarım sorulara cevap olabilmişimdir...

KÖROĞLU
25-04-2018, 09:32
Grimlord vitessiz yokuş çıkmak bence zorlar seni.

Vitesli de de öyle ağır bir tereffuat yok yahu al geç. Bakım falan zor değil. RS ile uğraşan adama o vites ne eder sende :)

Grimlord
25-04-2018, 09:36
Çok teşekkür ederim cevabın için. O zaman kadro kesinlikle alüminyum olmalı, dediğin gibi çelik bir bisiklet fixed olursa kanser eder insanı.
Lastik slick olarak ne önerirsin peki abi? Çok aşırı pahalı mıdır?

Grimlord
25-04-2018, 09:39
Grimlord vitessiz yokuş çıkmak bence zorlar seni.

Vitesli de de öyle ağır bir tereffuat yok yahu al geç. Bakım falan zor değil. RS ile uğraşan adama o vites ne eder sende :)

Abi valla vitesli bisikletim vardı ama bilmiyorum, bu tarz bisikletler çok hoşuma gidiyor. Dandik bir dağ bisikleti vardı, hayattan soğuttu beni :D
Şimdi biraz daha hafif ama teferruatsız birşeyler istiyorum. Eskiden komşumuzda hacı bisikleti diye geçen bisanlar vardı, seleli falan. Eşek ölüsü gibiydi ama vitessizdi, sürmesi aşırı keyifliydi düz yolda. Tabii yokuşta alıp itiyorduk :D

KÖROĞLU
25-04-2018, 09:51
Abi valla vitesli bisikletim vardı ama bilmiyorum, bu tarz bisikletler çok hoşuma gidiyor. Dandik bir dağ bisikleti vardı, hayattan soğuttu beni :D
Şimdi biraz daha hafif ama teferruatsız birşeyler istiyorum. Eskiden komşumuzda hacı bisikleti diye geçen bisanlar vardı, seleli falan. Eşek ölüsü gibiydi ama vitessizdi, sürmesi aşırı keyifliydi düz yolda. Tabii yokuşta alıp itiyorduk :D

Valla ben hatun'un tavsiyesine uyarak folding bike dedikleri şundan aldım. Müthiş memnunum, geçmişte MTB de kullandım sürüş kalitesi ve rahatlığı açısından bunu tek geçerim. ilk seferde 13 km kadar yol yaptım (sıfır antrenman) bana mısın demedi akıyor resmen. He dersen ben uzun yol gidicem 40-50-60 km yol yapıcam.

Şu görseldeki bisikletle de olmaz o iş.

MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/49-20-marine-2d)

rain man
25-04-2018, 09:52
Öncelikle bisikletin herşeyi hakkında herkesin sorularını cevaplayabilirim çekinmeden sorabilirsiniz.
Türlerin tamamını kullandım tamir ettim parça buldum vs vs...

Resimden yola çıkarak anlatayım biraz ;
Bu foto eski klasik bisikleri fixie cevirme akımından olan , pekte bu kültüre uymayan modellerden.
Çünkü fixie yada single speed bisikletin birinci ana hedefi ; az ağırlık. (google'a gene " track bike " yazarak arama yapabilisiniz)

Yani 89model çelik kadrolu bir pejoyu fixie yada single yapmak hala 12-13 kilolarda gezmek demektir,hamallıktır.
Zaten bu kadroların arka teker çatalı (adı drop'tur) horizontal değildir.
Fixie yada single speed bisiklet için horizontal drop gerekir ki zincir germe işlemi yapılabilsin.Aksi halde zincir germe işlemi çok zahmetli olabilir. (google'a "bike horizontal drop" yazarak görsellerde görebilirsiniz)
Bu droplara sahip bir 6061 alü kadro ile ile çok rahat 5-6 kilo bir bisiklet toplanabilir.

Standart bir fixide yada single speed'te olan 42T krank & 16T ruble ile yokuşlar zorlar.(tabiki bacak kasına bağlı)
Zorlanmamak çeşitli varyasyonlar yapılabilir (ruble büyür , krank küçülür vs) fakat bu seferde son hız ciddi düşer zevk alamassın..
Akıcılık konusunda ne önemli faktör kesinlikle lastiktir,slick bir lastik ile kusursuz bir yuvarlanma yakalayabilirsin.

Umarım sorulara cevap olabilmişimdir...

Peki giriş seviyesi bir dağ bisikletini lastik ve maşa değişerek bir nebze şehre uygun hale getirmek mantıklı mı?

Komple alivio aktarmalı bi mtb'm var yaklaşık 3.5 yıldır kullanılmayan. Güzel bir schwalbe lastik alıp uyacak bir düz maşa ile şehir bisikletine yakın bir hibrit yakalayabilir miyim? Eskiden şehir bisikletleri için hibrit bisiklet denirdi :) ya mtb ya road derdik. Yok hayır olmaz illa alınacaksa şehir mi yol mu alınmalı?

Bisiklet şu:

https://scontent.fbtz1-5.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/199719_206417076037419_4591023_n.jpg?_nc_cat=0&efg=eyJpIjoidCJ9&oh=8647ba205de25e3cd53814896734e477&oe=5B5C4697

CloudGrey
25-04-2018, 09:57
Çok teşekkür ederim cevabın için. O zaman kadro kesinlikle alüminyum olmalı, dediğin gibi çelik bir bisiklet fixed olursa kanser eder insanı.
Lastik slick olarak ne önerirsin peki abi? Çok aşırı pahalı mıdır?

slick lastik artan kurdan dolayı bu aralar biraz tuzludur...
bisikletin her türlü lastiğinde en iyi marka kesinlikle schwalbe ' dir.
schwalbe kojak serisini kullanmıştım ben gayet iyiydi...Tanesi 150TL falan olması gerekir.

Ayrıca aklında olsun fixie yerine kesinlikle single speed al.
Trafikte , sıkışıklıkta daha rahat edersin...

Bizde eşimle beraber 2 fixie aldıktan sonra 2sinide single speed çevirmiştik.
Zaten fixie denilen bisikletler genellikle flip flop göbekle satılır.
Arka teker göbeiğinin bir tarafı fix bir tarafı one way bearing şeklindedir.
Hangi tarafı takmak istersen bisiklet fixie yada single speed olur..

Şekildeki gibi ;

https://i.hizliresim.com/A1agb0.jpg (https://hizliresim.com/A1agb0)

CloudGrey
25-04-2018, 10:07
Peki giriş seviyesi bir dağ bisikletini lastik ve maşa değişerek bir nebze şehre uygun hale getirmek mantıklı mı?

Komple alivio aktarmalı bi mtb'm var yaklaşık 3.5 yıldır kullanılmayan. Güzel bir schwalbe lastik alıp uyacak bir düz maşa ile şehir bisikletine yakın bir hibrit yakalayabilir miyim? Eskiden şehir bisikletleri için hibrit bisiklet denirdi :) ya mtb ya road derdik. Yok hayır olmaz illa alınacaksa şehir mi yol mu alınmalı?

Bisiklet şu:

https://scontent.fbtz1-5.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/199719_206417076037419_4591023_n.jpg?_nc_cat=0&efg=eyJpIjoidCJ9&oh=8647ba205de25e3cd53814896734e477&oe=5B5C4697

Evet dağ bisikletini slickle lastik ve rigit bir maşa ile hibrit bisiklete çevirebilirsiniz.
Hatta kranktaki alt 2 yaprağı , ön aktarıcıyı ön vites değiştirciyi iptalde ederek bir ne nebze ağırlıktan kurtulursunuz ( bisikletiniz 21 vites ise 7 , 24 vites ise 8 olur.)

Fakat rigit maşa , amortisörden indikten sonra biraz dirseklerde ve boyunda ağrı yapar. Yoldaki herşeyi hissedersiniz..
Ayrıca mtb kadro geometrisi hibrit dedikleri modellere göre daha diktir ve hibritlerin toptupe denilen kısmı 1-2 santim daha uzundur.
Arada binerim diyorsanız bu conversion yapılabilir.Ama haftada 100 km yaparım diyorsanız hibrit öneririm.

2 tane hibrit kullandım merida t3d ve focus planet 2.0..
Meridanın geometrisi daha iyi geldi bana..

rain man
25-04-2018, 10:13
Evet dağ bisikletini slickle lastik ve rigit bir maşa ile hibrit bisiklete çevirebilirsiniz.
Hatta kranktaki alt 2 yaprağı , ön aktarıcıyı ön vites değiştirciyi iptalde ederek bir ne nebze ağırlıktan kurtulursunuz ( bisikletiniz 21 vites ise 7 , 24 vites ise 8 olur.)

Fakat rigit maşa , amortisörden indikten sonra biraz dirseklerde ve boyunda ağrı yapar. Yoldaki herşeyi hissedersiniz..
Ayrıca mtb kadro geometrisi hibrit dedikleri modellere göre daha diktir ve hibritlerin toptupe denilen kısmı 1-2 santim daha uzundur.
Arada binerim diyorsanız bu conversion yapılabilir.Ama haftada 100 km yaparım diyorsanız hibrit öneririm.

2 tane hibrit kullandım merida t3d ve focus planet 2.0..
Meridanın geometrisi daha iyi geldi bana..

İlk planda uzun turlar yok aklımda. Max 5 6 kmlik işe giderken kullanım olur başta. Maşayi kilitlesem tamamen, ön aktarıcıya da dokunmadan slick lastik alıp bu şekilde kullansam sanki bisiklet çok da kötü hissettirmez idareten? En azından bi süre alışana kadar bu şekilde kullanmak istiyorum. Hem yorucu olmaz hem de kondisyon kazanmak için fırsat olur sonra daha iyi bir bisiklet alacak olursam tecrübe tazelemiş olurum :)

Ondan sonra şehir bisikletini geçip direk yol bisikleti almak isterim. O zaman tekrar konuya yazarım. :)

CloudGrey
25-04-2018, 10:16
Valla ben hatun'un tavsiyesine uyarak folding bike dedikleri şundan aldım. Müthiş memnunum, geçmişte MTB de kullandım sürüş kalitesi ve rahatlığı açısından bunu tek geçerim. ilk seferde 13 km kadar yol yaptım (sıfır antrenman) bana mısın demedi akıyor resmen. He dersen ben uzun yol gidicem 40-50-60 km yol yapıcam.

Şu görseldeki bisikletle de olmaz o iş.

MOSSO Bisiklet | PROBABLY THE BEST (http://www.mossobisiklet.com/bisiklet-detay/49-20-marine-2d)

fazla uzun yol yapmayın bende giant expressway 2 kullandım 1000 km kadar.
25 km üstündeki yolcuklardan sonra sırt ağrısı yapıyor.

Bu bisikletler marine bisikleti diye geçer ve marinede bir yattan kankinin yatına gitmek amaçlı üretilmiştir.
uzun yolcuklar sıkıntılı,bu ağrılar bir yerleşirse düzeleri çok uzun zaman alıyor...

CloudGrey
25-04-2018, 10:18
İlk planda uzun turlar yok aklımda. Max 5 6 kmlik işe giderken kullanım olur başta. Maşayi kilitlesem tamamen, ön aktarıcıya da dokunmadan slick lastik alıp bu şekilde kullansam sanki bisiklet çok da kötü hissettirmez idareten? En azından bi süre alışana kadar bu şekilde kullanmak istiyorum. Hem yorucu olmaz hem de kondisyon kazanmak için fırsat olur sonra daha iyi bir bisiklet alacak olursam tecrübe tazelemiş olurum :)

Ondan sonra şehir bisikletini geçip direk yol bisikleti almak isterim. O zaman tekrar konuya yazarım. :)

Yani fazla prof olmam diyorsanız kilitleyipte kullanabilirsiniz maşayı..
Zaten amortisörden rigit maşaya geçmenin en büyük amacı ağırlık atmaktır, bugün suntour bir maşa 2.5 kilo iken rigit carbon bir maşayı 800-900 gr ' a bulabilirsiniz...

ilacınız ; hallice bir slick lastik ve maşayı lock konumuna getirmek ;)

rebelh
25-04-2018, 10:19

Bu bisikletler marine bisikleti diye geçer ve marinede bir yattan kankinin yatına gitmek amaçlı üretilmiştir.
uzun yolcuklar sıkıntılı,bu ağrılar bir yerleşirse düzeleri çok uzun zaman alıyor...

yol/yarış bisikletleri nasıldır ağrı konusunda
ilk başta sıkıntı olur mu yoksa vücuda uygun şekilde mi dizayn edilmişlerdir?

KÖROĞLU
25-04-2018, 10:21

Ben çok yeniyim bu bisiklet işinde ama mentor'um milli bisikletçi ona emanet ettim kendimi o al diyor ben alıyorum :)

Onda çeşit çeşit bisiklet var bu sana uyar dedi binince de keyif aldım, aldık ara ara bineriz. Şimdi yol bisikleti var baya güzel bir model oldukça da hafif onu bir deneyeceğim.

Ben zaten 25 nin üstünü göremem sanırım bu hımbıllıkla.

CloudGrey
25-04-2018, 10:23
yol/yarış bisikletleri nasıldır ağrı konusunda
ilk başta sıkıntı olur mu yoksa vücuda uygun şekilde mi dizayn edilmişlerdir?

bisiklet yarışcısı olma gibi amacınız yok ise yol bisikleti biraz kasvetli..
başlarda boyun ve kol ağrıları çekersiniz,hele kullanacağınız yollarda yaya ve araba trafigi varsa daha büyük dert.

Şehirde "sağlıklı yaşama hemde spor yapma tribi" olanlar için tek önerim hibrit diye adlandırılan modeller.
Konfor isteyenler amortisörlü modeller tercih edebilir.
Ama unutmayın amortisorlü bir bisiklette bastığınız pedal gücünün %10'u boşa gider ...

rebelh
25-04-2018, 10:27
bisiklet yarışcısı olma gibi amacınız yok ise yol bisikleti biraz kasvetli..
başlarda boyun ve kol ağrıları çekersiniz,hele kullanacağınız yollarda yaya ve araba trafigi varsa daha büyük dert.

Şehirde "sağlıklı yaşama hemde spor yapma tribi" olanlar için tek önerim hibrit diye adlandırılan modeller.
Konfor isteyenler amortisörlü modeller tercih edebilir.
Ama unutmayın amortisorlü bir bisiklette bastığınız pedal gücünün %10'u boşa gider ...

yarışçı olma ihtimalim yok tabiki ama
daha az güçle daha çok yol gidebileceğim bir bisiklet bakıyorum
iş yerim uzak mesafe 55 km falan belki haftada 1-2 işe bisikletle gider cardio antrenmanına çeviririm
birde kesinlikle duruşu ve sürüşü hoşuma gidiyor
yani birazda havasından profesyonel gibi duruşundan istiyorum

CloudGrey
25-04-2018, 10:32
yarışçı olma ihtimalim yok tabiki ama
daha az güçle daha çok yol gidebileceğim bir bisiklet bakıyorum
iş yerim uzak mesafe 55 km falan belki haftada 1-2 işe bisikletle gider cardio antrenmanına çeviririm
birde kesinlikle duruşu ve sürüşü hoşuma gidiyor
yani birazda havasından profesyonel gibi duruşundan istiyorum

55km ciddi bi rakam...
Yarış bisiklerinin gidonu (dropbar) dedikleri gidonda eğer sürekli elinizi frende olması gereken bir yolda gidicekseniz çok problem yaşarsınız.
Çünkü dropbarda fren yapmak için en alttan tutmalısınız ve bu belinize nereyse sürekli olarak 70 derece açı yaptırır.

ama yolunuz tour de france gibiyse sıkıntı olmaz..

rebelh
25-04-2018, 10:33
55km ciddi bi rakam...
Yarış bisiklerinin gidonu (dropbar) dedikleri gidonda eğer sürekli elinizi frende olması gereken bir yolda gidicekseniz çok problem yaşarsınız.
Çünkü dropbarda fren yapmak için en alttan tutmalısınız ve bu belinize nereyse sürekli olarak 70 derece açı yaptırır.

ama yolunuz tour de france gibiyse sıkıntı olmaz..

çevre yolundan gideceğim
tabi belli bir antrenmandan sonra
sürekli fren yapacağım ya da yaya ile karşılaşacağım bir durum yok
aklıma takılan tek soru ters şeritten mi düz şeritten mi gitmeliyim?
karşıdan gelen araçları görmek bana daha sağlıklı geliyor ama bisikletçiler genelde hep düz şeritten gidiyor

CloudGrey
25-04-2018, 10:45
çevre yolundan gideceğim
tabi belli bir antrenmandan sonra
sürekli fren yapacağım ya da yaya ile karşılaşacağım bir durum yok
aklıma takılan tek soru ters şeritten mi düz şeritten mi gitmeliyim?
karşıdan gelen araçları görmek bana daha sağlıklı geliyor ama bisikletçiler genelde hep düz şeritten gidiyor

bende tersten kullanırım,mantığım sizinki ile aynı ;) tamamen tercih meselesi

KÖROĞLU
25-04-2018, 10:52
bende tersten kullanırım,mantığım sizinki ile aynı ;) tamamen tercih meselesi

Bu benim de merak ettiğim bir soruydu aslında. Arkamdan gelen bir tehlikeyi sezmem zor ama önden geleni fark ederim diye düşünerek ters gitmek daha akıllıca geliyor.

Ama yolda antrenman yapanları görüyorum hep düz şerit gidiyorlar. Sonra diyorum bir bildikleri mi var acaba ?

Teknik olarak bir +/- durumu var mı ?

Emre Akçay
25-04-2018, 10:52
176 cm boyum benim için kadrosu ne olmalı?

İç bacak boyu önemli bu konuda. Tahminim 46 yada 49 kadro uyacaktır. Alacağınız bisikletin türüne göre durum değişiyor.

Emre Akçay
25-04-2018, 10:54
Bu benim de merak ettiğim bir soruydu aslında. Arkamdan gelen bir tehlikeyi sezmem zor ama önden geleni fark ederim diye düşünerek ters gitmek daha akıllıca geliyor.

Ama yolda antrenman yapanları görüyorum hep düz şerit gidiyorlar. Sonra diyorum bir bildikleri mi var acaba ?

Teknik olarak şöyle bir sıkıntı var, anayolda ters şeritten giderken araçların yapmış olduğu rüzgarı direk karşıdan yiyorsunuz, sonucunda da hızınız yavaşlıyor yada taş, çakıl, toz gibi maddeler gözünüze ağzınıza gelebiliyor. Şahsi olarak da karşıdan gelen araç benim dikkatimi çektiği için yola konsantre olamıyorum.

CloudGrey
25-04-2018, 10:58

kafile şeklinde gidiyorsanız düzden gitmeniz daha mantıklı.
zaten o antreman yapanların yüzde 90'ı kask aynası kullanır ve arkayı kontrol ederler.

Ama tek başınıza ve ayna kullanmıyorsanız karşıdan geleni görmek adına terstende gitmek kabul edilebilir.
Arti eksilik bir durum yok,nasıl güvende hissediyorsanız...

Burak Mehmet
25-04-2018, 14:52
memleketimiz bunu kaldırmaz aman gözüm...

üstüne şort giyersem oluyor :D

orkuteren
26-04-2018, 09:36
Satmayı dusunuyorum arkadaşlar
Giant ATX L Kadro
Rocx shox Ön amortısor
Komple Deore LX Set
Deore LX Hıdrolık Fren
Ritchey Gidon ve sele borusu
Sigma Kablosuz km saatı
1 takım Michelin Jant lastık
1 Takım Yol için düz Jant Lastik
Ve bir çok yedekleri ile

https://i.hizliresim.com/W75262.jpg

mertcan merhaba 26 jant ise ilgilenebilirim bisiklet ile

Gko
28-04-2018, 20:18
bana da bi el atın hele :D

spor salonum uzağa taşınınca bıraktım otobüse-mazota para vermemek için, dedim bisiklet alayım bi tane onla gidip geleyim. 2 alternatif belirledim aslında, birisi btwin riverside 100 hibrit diğeri bianchi adrenaline. aralarında fiyat farkları var ama bianchi'yi ucuza alabilirim.

Sorum şu ben bunu sadece ş.içi yolda kullanıcam o yüzden bianchi'nin lastikleri bana sıkıntı yaratıcak gibi duruyo, ama btwin'de önde amortisör falan yok bide 6 vites namıssız.

Hangini seçmeli ?

orkuteren
30-04-2018, 08:37
bana da bi el atın hele :D

spor salonum uzağa taşınınca bıraktım otobüse-mazota para vermemek için, dedim bisiklet alayım bi tane onla gidip geleyim. 2 alternatif belirledim aslında, birisi btwin riverside 100 hibrit diğeri bianchi adrenaline. aralarında fiyat farkları var ama bianchi'yi ucuza alabilirim.

Sorum şu ben bunu sadece ş.içi yolda kullanıcam o yüzden bianchi'nin lastikleri bana sıkıntı yaratıcak gibi duruyo, ama btwin'de önde amortisör falan yok bide 6 vites namıssız.

Hangini seçmeli ?

bütçeniz nedir ?

CloudGrey
30-04-2018, 09:19
2 bisiklette çelik kadro.
boşuna hamallık yaparsınız.

yeni, amatör bisikelte başlıyacaklar için asgari tavsiyem ;

Salcano Cıty Fun S 70 V R Yol Bisikleti 180 Cm Ve Ustu Boy - n11.com (https://urun.n11.com/sehir-bisikleti/salcano-city-fun-s-70-v-r-yol-bisikleti-180-cm-ve-ustu-boy-P251963540?RENK=Siyah+Mavi&cid=604001&gclid=EAIaIQobChMI9JnN67nh2gIVhTXTCh1mfwQoEAQYBSAB EgIBw_D_BwE&gclsrc=aw.ds)

Gko
30-04-2018, 09:41
bütçeniz nedir ?

max 650-700

S-works
30-04-2018, 10:20
Ters seride girdiğinizde kaza durumunda bütün suçun sizde olduğunu , kendi ve karşı tarafın masraflarını ödemeniz gerektiğini biliyorsunuzdur umarım.

Bisiklet bir taşıttır. Sağ şeridi kullanır. Otomobillerle aynı HAK ve SORUMLULUKLARA sahiptir.

rebelh
30-04-2018, 10:52
Ters seride girdiğinizde kaza durumunda bütün suçun sizde olduğunu , kendi ve karşı tarafın masraflarını ödemeniz gerektiğini biliyorsunuzdur umarım.

Bisiklet bir taşıttır. Sağ şeridi kullanır. Otomobillerle aynı HAK ve SORUMLULUKLARA sahiptir.

bilmiyorduk öğrendik hocam

orkuteren
30-04-2018, 12:13
max 650-700

izmirdesiniz sanırım sıfır takıntınız yoksa 2.el bakabilirsiniz. Çünkü o bütçede aliminyum bisiklet bulmaz biraz zor. Dükkan dükkan gezip eski elde kalmış model belki bulabilirsiniz. Ama tavsiyem o büçe için 2.el almaya bakın bulabilirsennizde minimum 24 vites olsun. Marka çok önemli değil bu fiyat aralıklarında

orkuteren
30-04-2018, 12:24
max 650-700

biraz bakındım sizin için ,

Ghost SE 1100 - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 560422292 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-ghost-se-1100-560422292/detay)
Mosso Legarda 1721 msm v (28 jant) - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 559323465 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-mosso-legarda-1721-msm-v-28-jant-559323465/detay)
Rockrider 500 Dağ Bisikleti - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 557977152 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-rockrider-500-dag-bisikleti-557977152/detay)

gibi örnekler mevcut bu şekilde arayabilirsiniz bence

Gko
30-04-2018, 14:55
biraz bakındım sizin için ,

Ghost SE 1100 - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 560422292 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-ghost-se-1100-560422292/detay)
Mosso Legarda 1721 msm v (28 jant) - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 559323465 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-mosso-legarda-1721-msm-v-28-jant-559323465/detay)
Rockrider 500 Dağ Bisikleti - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 557977152 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-rockrider-500-dag-bisikleti-557977152/detay)

gibi örnekler mevcut bu şekilde arayabilirsiniz bence

teşekkür ederim ilginize, paylaştığınız bisikletler benim baktıklarımın yanında uçak gibi kalıyo ama ben taksitle alıcağım için sıfır olarak bakındım, ama dediğiniz gibi bisiklet dükkanlarında da bakınmak lazım :)

Gko
30-04-2018, 14:57
bu arada boyum 188, gövdem bacak boyuma kıyasla uzun denebilir :D

orkuteren
30-04-2018, 16:24
bu arada boyum 188, gövdem bacak boyuma kıyasla uzun denebilir :D

alacağınız bisiklet minimum 28 jant olmalı . Kredi kartı nakit avansla alın 2.el :D

8.000rpm
30-04-2018, 16:42
çok damdan düşer gibi olacak ama , bugün bir bianchi gördüm , mat yeşil boyalı ve fat bike denenlerden , hayvani lastikli
inanılmaz hoşuma gitti
ön-arka disk frenleri de var mükemmel görünüyor
fiyat 1.300 TL olunca ohannes dedim :)
sonra netten bu tiplerin fiyatlarına baktım , 1.000-1.700 arasına sıkışmış çok model var ama bütçe biraz gıcıkladı beni
çok uzun zamandır bisikletin uzağından yakınından hiç geçmediğim için de olabilir tabii bu algım..

orkuteren
30-04-2018, 18:02
çok damdan düşer gibi olacak ama , bugün bir bianchi gördüm , mat yeşil boyalı ve fat bike denenlerden , hayvani lastikli
inanılmaz hoşuma gitti
ön-arka disk frenleri de var mükemmel görünüyor
fiyat 1.300 TL olunca ohannes dedim :)
sonra netten bu tiplerin fiyatlarına baktım , 1.000-1.700 arasına sıkışmış çok model var ama bütçe biraz gıcıkladı beni
çok uzun zamandır bisikletin uzağından yakınından hiç geçmediğim için de olabilir tabii bu algım..

roberto carlos gibi bacak varsa güzel bisiklet :)

Anıl E.
30-04-2018, 19:29
Cumartesi günü ilk kez biraz uzun bisiklete bindim. 40 km'ye yakın yol yapmıştım salonda spor yaptığım için bacaklarım çok ağrımadı ama kasık bölgemde ağrı var sadece :) . Rüzgarlı bir gün olması ayrıca yordu, rüzgar sürüşü gerçekten çok etkiliyor. Sürücüler de bisikletlere hiç önem vermiyor yaşayıp test ettim :) .

orkuteren
30-04-2018, 19:36
Cumartesi günü ilk kez biraz uzun bisiklete bindim. 40 km'ye yakın yol yapmıştım salonda spor yaptığım için bacaklarım çok ağrımadı ama kasık bölgemde ağrı var sadece :) . Rüzgarlı bir gün olması ayrıca yordu, rüzgar sürüşü gerçekten çok etkiliyor. Sürücüler de bisikletlere hiç önem vermiyor yaşayıp test ettim :) .

bu bisiklet sana yetmeyecek anıl kardeş :) hoşgeldin aramıza ...

Anıl E.
30-04-2018, 20:17

Valla abi inşallah ilerleyen senelerde güzel bir yol bisikletine geçiş yaparım :)

orkuteren
30-04-2018, 20:25
Valla abi inşallah ilerleyen senelerde güzel bir yol bisikletine geçiş yaparım :)

seneye kalmaz o iş bıkmadan usanmadan kullanmaya devam edersen

Arda_7
06-05-2018, 21:03
Arkadaşlar düşünen varsa fazla kaskimi satıyorum.
Giro Savant

http://www.techturkey.com/forum/off_topic_satiliklar/232901-giro_savant_bisiklet_kask_beden.html

Burak Mehmet
14-05-2018, 15:06
Merhaba,
kron tx300 ile cumartesi 20 km ile başlayıp pazar 49 km ile devam eden keyifli bir birlikteliğimiz oldu ( tabi bugün boş dolmuşta bile ayakta gitmek zorunda olmamı hesaba katmazsak :D )
Bisikletten memnun kaldım iyi ki yol değilde şehir bisikleti almışım dedim. Hatta amortisörü kapalı kullanırken artık açık kullanmaya kara verdim.
Dezavantajı frenlemede yol tutuşunu beğenmedim. ya benim ağırlığım ataleti devam ettiriyor ya lastikler kötü.

Birde sorum var size. giant wireless bilgisayar aldım. Ama Çalıştıramadım. sanki alıcı ve ekran birbirini tanımıyor. sekronizasyonu hakkında bilgi sahibi olan varmı ?
https://www.giant-bicycles.com/tr/axact-13w-wireless-cycle-computer

johnie
21-05-2018, 17:32

Bende söyledim ama ideal düşükten başladı, yavaş yavaş alsın zevkini :)
Anıl E. dediğim gibi, şort altına tayt giyebilirsin en azından seleye taktığın aparattan daha fazla rahat ettirir.

Ben, ayrıca krem kullanıp pedli tayt giyiyorum :) 100km sonunda hiç bir sıkıntı yok.

johnie
21-05-2018, 17:38

Ters'den bisiklet kullanmak aşırı saçma. Araçların akıcı yönünde gitmesi en doğal, normal olanı.

Şöyle, ters yönden gidiyorsun, kamyon üstüne doğru geliyor arkasından motor çıktı ne yaparsın ?

Sizin dediğin olay koşuda olur da bisiklette olmaz.

Grimlord
21-05-2018, 23:17
Arkadaşlar fixie bisiklet için kadro arıyorum, elinde olan yada nereden alabilirim bilen var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum

Dou
22-05-2018, 01:40

Bisiklet ters seritten gitmemeli. Yuruyus ve kosu yapanlar ters seritten gider, kacabilme sansi oldugu icin.

Bisiklette 30-40 km ile giderken o sans cok az.

KÖROĞLU
22-05-2018, 07:07
Bisiklet ters seritten gitmemeli. Yuruyus ve kosu yapanlar ters seritten gider, kacabilme sansi oldugu icin.

Bisiklette 30-40 km ile giderken o sans cok az.

Güzel bir şekilde ifade ettiğin için teşekkür ederim.

bason
22-05-2018, 08:18
Merhaba arkadaşlar. Nişanlım ile bu katlanır bisikletler var, onlardan almayı düşünüyoruz ancak hiç bir bilgim yok. Sadece netten baktık diyebilirim. Bunlar uzun ömürlü müdür? Katlanması şaside olumsuzluk yaratıryor mu? Konforu nasıldır? uzun yolculuk yapmayacağız, tatil günlerini değerlendirmek için kullanacağız. 10-15 km max yapılır. Çoğu 7-8 vitesli, yokuşlarda sıkıntı çıkartır mı? Genel bir bilgi ve kendinize göre +/- bilgilendirirseniz sevinirim.

KÖROĞLU
22-05-2018, 08:56
Merhaba arkadaşlar. Nişanlım ile bu katlanır bisikletler var, onlardan almayı düşünüyoruz ancak hiç bir bilgim yok.
Sadece netten baktık diyebilirim. Bunlar uzun ömürlü müdür? Katlanması şaside olumsuzluk yaratıryor mu? Konforu nasıldır? uzun yolculuk yapmayacağız, tatil günlerini değerlendirmek için kullanacağız. 10-15 km max yapılır. Çoğu 7-8 vitesli, yokuşlarda sıkıntı çıkartır mı? Genel bir bilgi ve kendinize göre +/- bilgilendirirseniz sevinirim.

Ben ve kız arkadaşım kullanıyoruz. Ben yeni aldım ama onda uzun yıllardır var. Prof. olarak ilgilenmiş birisi onun tavsiyesi ile katlanır aldım, iyi ki de almışım.

Sorularına cevap vereyim kısaca,

Ömür konusunda sorun yok sağa sola atmadıktan sonra bakımını da yaparsan uzun yıllar binersin.

Bianchi sini 7 yıl sonra sattık bu sezon farklı bir modele geçtik.

Katlanmasıyla ilgili sürüş esnasında ben hiçbir sıkıntı yaşamadım, gayet net kitleniyor gidon ve orta kısım.

Konfor bence iyi, rahatıma düşkünümdür. max 17 km yol gittik çok rahatsız etmedi. Düz asfaltta güzel, ama çakıllı engebeli yolda konfor beklememek lazım.

ciddi bir yokuş denemedim ama 1. viteste ufak tefek yerleri çıkıyor rahat rahat.

Bence + ları

1. Katlanıyor olması. Arabaya at istediğin yere git.

2. Ufak olması evde yer sorununu ortadan kaldırıyor.

3. Şeklini ve sürüşü güzel. (mtb vardı onda bu keyfi almadım)

4. Hafif olması avantaj.

Pek bi dez avantajını görmedim açıkçası. Ben gibi sıradan bir kullanıcıyı fazlasıyla tatmin ediyor.

Birkaç foto ekleyeyim fikir olsun.

Bu benimki,
https://i.hizliresim.com/g6zNnZ.jpg (https://hizliresim.com/g6zNnZ)

Pembe kilitten anlaşılacağı üzere bu da hanımefendinin.

https://i.hizliresim.com/LD7J2b.jpg (https://hizliresim.com/LD7J2b)

Fikir olması açısından çamurluk ve arkalıklı hali.

https://i.hizliresim.com/X67nyj.jpg (https://hizliresim.com/X67nyj)

:) Bu da alırsanız eğer ön izlemeniz olsun.
https://i.hizliresim.com/5yrA4l.jpg (https://hizliresim.com/5yrA4l)

Burak Mehmet
22-05-2018, 08:57
Merhaba arkadaşlar. Nişanlım ile bu katlanır bisikletler var, onlardan almayı düşünüyoruz ancak hiç bir bilgim yok. Sadece netten baktık diyebilirim. Bunlar uzun ömürlü müdür? Katlanması şaside olumsuzluk yaratıryor mu? Konforu nasıldır? uzun yolculuk yapmayacağız, tatil günlerini değerlendirmek için kullanacağız. 10-15 km max yapılır. Çoğu 7-8 vitesli, yokuşlarda sıkıntı çıkartır mı? Genel bir bilgi ve kendinize göre +/- bilgilendirirseniz sevinirim.

merhaba,
spor amaçlı olarak düşünmeyin çok fazla.. kordonda yol boyu gezeriz bi kafede oturur sonra geri döneriz diyorsanız olur..

Emrecan-R
22-05-2018, 10:12
Ghost S 2000 modelini kullanıyorum ön frenim durup dururken sertleşti fren kolu çalışma mesafesi çok kısaldı, dozajlama yapamıyorum çift piston hidrolik fren var. Dozajlamayı nasıl ayarlayabilirim?

bason
22-05-2018, 18:26
tolga_kaan_ ve Burak Mehmet teşekkürler cevaplar için. Dediğiniz gibi spor amaçlı değil güzel havaları değerlendirmek amaçlı bizim ki. At arabaya git beldeye, hem denizine gir hem bisikletine bin kafasındayız. Önümüzde ki hafta inşallah niyetliyiz...

KingoAtmo
24-05-2018, 09:38
Ben de bisiklet almayı düşünüyorum, ancak dağ bayırda sürerim diyerek dağ bisikleti düşünüyorum, yol bisikletine göre daha mantıklı değil mi?
uzun yolda kullanıldığında sıkıntı mı oluyor?

CloudGrey
24-05-2018, 09:46
Ghost S 2000 modelini kullanıyorum ön frenim durup dururken sertleşti fren kolu çalışma mesafesi çok kısaldı, dozajlama yapamıyorum çift piston hidrolik fren var. Dozajlamayı nasıl ayarlayabilirim?

bisikleti duvara dik şekilde bir yere astınmı ?
yada ters çevirdinse fren hava yapmıştır..

Fren hidroliğini boşatıp tekrar doldurman lazım,prof birinin yapmasını tavsiye ederim yoksa abuk subuk zamanlarda gene hava yapabilir.

Tabi başka sorunlarda olabilir,kaliperdeki piston yerinden çıkmış olabilir vs vs ...
Elin alet tutuyorsa videolar vasıtıyasıyla çözebilirsin, ama çok anlamam diyorsan bir bilene bırak işi..

Burak Mehmet
24-05-2018, 10:27
Ben de bisiklet almayı düşünüyorum, ancak dağ bayırda sürerim diyerek dağ bisikleti düşünüyorum, yol bisikletine göre daha mantıklı değil mi?
uzun yolda kullanıldığında sıkıntı mı oluyor?

Nazmi abi nerede kullanacağın çok önemli mtb alırsın asfaltta daha fazla kullanırsın yorar hobiden soğutur. city bike alırsın araziye çok girersin kaydırırsın hobiden soğutur..

EREN34
24-05-2018, 10:41
Haftasonundan haftasonuna max. 15km yapılacak, şehir içinde kullanıma uygun bir bisiklet max. kaç kg olmalı sizce?

Burak Mehmet
24-05-2018, 10:47
Haftasonundan haftasonuna max. 15km yapılacak, şehir içinde kullanıma uygun bir bisiklet max. kaç kg olmalı sizce?

11-16 kg arası makbuldür öyle kullanım için...

EREN34
24-05-2018, 10:49
11-16 kg arası makbuldür öyle kullanım için...

Teşekkürler.

Eşim için 26" Erkek için 28" düşünüyorum ama ?

Anıl E.
24-05-2018, 11:06
Hem oruç hem bisiklet sürmek zorluyor insanı,o yüzden ara verdim :) inşallah en kısa zamanda başlayacağım

Burak Mehmet
24-05-2018, 11:07
Teşekkürler.

Eşim için 26" Erkek için 28" düşünüyorum ama ?

bizde de durum aynı
ben 28" eşim 26" kullanıyor benimki 11,5 kg eşiminki 12,3.. ama o konfor sele çamurluk vs gibi eksta donanımlar kullanıyor.. ben bebek koltuğu ve bebekle beraber çıktığımda +25 kg oluyor o ayrı :D
https://i.hizliresim.com/RDyGrn.jpg (https://hizliresim.com/RDyGrn)

johnie
24-05-2018, 11:08
Arkadaşlar fixie bisiklet için kadro arıyorum, elinde olan yada nereden alabilirim bilen var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum

Feneryolunda Atölye 25,4 var veya Aynı isim ile aratabilirsin. Emirhan Kilic / Yardımcı olacaktır sana.

johnie
24-05-2018, 11:09
instagram üzerinden =) yazmamışım, sorry

EREN34
24-05-2018, 11:12
bizde de durum aynı
ben 28" eşim 26" kullanıyor benimki 11,5 kg eşiminki 12,3.. ama o konfor sele çamurluk vs gibi eksta donanımlar kullanıyor.. ben bebek koltuğu ve bebekle beraber çıktığımda +25 kg oluyor o ayrı :D
https://i.hizliresim.com/RDyGrn.jpg (https://hizliresim.com/RDyGrn)

Çok teşekkür ederim :)

Emrecan-R
29-05-2018, 00:12
bisikleti duvara dik şekilde bir yere astınmı ?
yada ters çevirdinse fren hava yapmıştır..

Fren hidroliğini boşatıp tekrar doldurman lazım,prof birinin yapmasını tavsiye ederim yoksa abuk subuk zamanlarda gene hava yapabilir.

Tabi başka sorunlarda olabilir,kaliperdeki piston yerinden çıkmış olabilir vs vs ...
Elin alet tutuyorsa videolar vasıtıyasıyla çözebilirsin, ama çok anlamam diyorsan bir bilene bırak işi..

Cevap için teşekkür ederim.
ters hiç çevirmedim, fren diskede sürtme yapmaya başlamış ayar yapiyim dedim olmadı sürtemesini azalttım ama bitiremedim en iyisi bisikletçiye götürmek.Diskin sürtmesi jant yamukluğundan olabilirmi acaba?Diskte yamulmuş olabilir değiştirmek istemiyorum torna olurmu bu disk? Öpülmeyiz inşallah :D :D Frende sorun varken kullanmak istemiyorum caddebosta sahilde bisiklet yoluna heran çocuk atlıyabiliyor 2 önümdeki adam çarptı soğudum biraz

CloudGrey
29-05-2018, 08:13
Cevap için teşekkür ederim.
ters hiç çevirmedim, fren diskede sürtme yapmaya başlamış ayar yapiyim dedim olmadı sürtemesini azalttım ama bitiremedim en iyisi bisikletçiye götürmek.Diskin sürtmesi jant yamukluğundan olabilirmi acaba?Diskte yamulmuş olabilir değiştirmek istemiyorum torna olurmu bu disk? Öpülmeyiz inşallah :D :D Frende sorun varken kullanmak istemiyorum caddebosta sahilde bisiklet yoluna heran çocuk atlıyabiliyor 2 önümdeki adam çarptı soğudum biraz

Jant süper yamuksa diski etkiler tabi. ama akord ayarı ile düzelecek derece bir yamukluk varsa jantta disk kolay kolay etkilenmez.
Disk torna olmuyor ne yazıkkı :)
Ama diski öyle kolay kolayda (darbe almadığı sürece ) yamultamassın.

Senin derdin fren ayarı yada fren pistonlarından kaynaklanıyor.
Fren ayarını 2 kişi çok rahat yaparsınız,önce kaliperin 2 alyan vidasını gevişetin ( maşaya bağlandığı noktadan)
Sonra bir arkadaşın var gücü ile freni sıksın.
Sende fren sıkılı iken vidaları sık.

Eğer hala sürtme yapıyorsa,piston balatayı tutamıyor olabilir.
çalışma mantığı pistonun üstünde bir mıknatıs vardır mıknatıs yuvada oturuyor ve pistonu tutayor.
bazen o mıknatıs oynuyor içine pislik giriyor vs vs ve balatayı disk tam olarak paralel tutamıyor.

Kısaca ince işcilik ;) elin alet tutuyor uğraşmayı seviyorsan yapabilirsin

johnie
18-06-2018, 16:14
Konuya güncellik getirelim. Yaz geldiği için aktif binmelere başladım, hafta içi salı-perş sabah, hafta sonu endurance veya tempolu turlar.
Burayı hep fotoğraflardan görüyordum, geçtiğimiz Cumartesi Fener'e inerken dedim şöyle bir yer falan derken, kendimizi burada bulduk.
Upgrade olarak powermetre takıldı, sırada jant seti var o da değiştikten sonra, son olarak set değişiyor ve her şey istenildiği gibi oluyor.
https://i.hizliresim.com/yqlXOy.jpg (https://hizliresim.com/yqlXOy)

Burak Mehmet
18-06-2018, 16:22
hocam manzarada bisiklette çok çok iyi maşallah..
bende yavaş yavaş turlara başladım dün gayet güzel keyifli bir tur yaptık..
Bu arada stravalarımızı paylaşalım mı "burak üçkol" benim kullanıcı adım..

https://i.hizliresim.com/0zkQd8.jpg

johnie
18-06-2018, 16:25
hocam manzarada bisiklette çok çok iyi maşallah..
bende yavaş yavaş turlara başladım dün gayet güzel keyifli bir tur yaptık..
Bu arada stravalarımızı paylaşalım mı "burak üçkol" benim kullanıcı adım..

https://i.hizliresim.com/0zkQd8.jpg

teşekkür ederim, ekledim :)

Anıl E.
18-06-2018, 20:52
johnie güzel fotoğraf kardeşim.

Burak Mehmet
20-06-2018, 12:03
Bu sabah saat 6 da eymirdeydim 3 tur attım.
varmı ankaradan bisikletçi?
http://i.hizliresim.com/PDB0j5.png
http://i.hizliresim.com/Z3JZlV.jpg
http://i.hizliresim.com/oV9jJ9.jpg

Anıl E.
21-06-2018, 07:51
Bu sabah saat 6 da eymirdeydim 3 tur attım.
varmı ankaradan bisikletçi?
http://i.hizliresim.com/PDB0j5.png
http://i.hizliresim.com/Z3JZlV.jpg
http://i.hizliresim.com/oV9jJ9.jpg

bisikletforum'a üye olabilirsin,güzel bir forum .

ankara nasıl bilmiyorum ama buralara çok yağmur yağıyor,bir türlü hava düzelmedi . Ben de çıkamıyorum doğru düzgün.

Burak Mehmet
21-06-2018, 15:15
bisikletforum'a üye olabilirsin,güzel bir forum .

ankara nasıl bilmiyorum ama buralara çok yağmur yağıyor,bir türlü hava düzelmedi . Ben de çıkamıyorum doğru düzgün.

bisiklet forum ankara ekibiyiz :D burada da aynı.. sabah geldiğimde iyiydi hava.. şimdi kıyamet kopuyor...

Tunacan
21-06-2018, 15:40
Sarı gözlüklü bi yerden tanıdık. Kim o? Burak Mehmet

Burak Mehmet
22-06-2018, 13:47
Sarı gözlüklü bi yerden tanıdık. Kim o? Burak Mehmet

İsmi Cihan pisikletçi.. boyu 2 metre

aRSLaN
26-06-2018, 13:32
Merhaba herkese,

İş yerine yürüyerek gidip gelirken ofis değişikliği sebebiyle evden biraz uzak konuma taşındık. Yürüme mesafesi için çok uzun, araba için park yeri bulmak da çok dertli bir yer. Minibüs ile gitmek de mantıksız geldi. Haftaiçi Anadolu yakasında Göztepe-Hasanpaşa arası gidip geleceğim. Haftasonu da belki sahil gezintileri gerçekleştiririm. Hafif rampalar da tırmanma durumum olacaktır. Tavsiye edeceğiniz şehir bisikleti var mı? V tipi fren tercih ediyorum.

Piyasadaki modellere baktığım kadarıyla seçenekler arasında Kron TX 150 ve TX 100, Carraro 224, Mosso 1821. İkinci el düzgün, çok eski olmayan alternatiflere de açığım.

Bir de 180cm boyunda bir insan için kadro boyu kaç olmalı.

johnie
26-06-2018, 13:35
Merhaba herkese,

İş yerine yürüyerek gidip gelirken ofis değişikliği sebebiyle evden biraz uzak konuma taşındık. Yürüme mesafesi için çok uzun, araba için park yeri bulmak da çok dertli bir yer. Minibüs ile gitmek de mantıksız geldi. Haftaiçi Anadolu yakasında Göztepe-Hasanpaşa arası gidip geleceğim. Haftasonu da belki sahil gezintileri gerçekleştiririm. Hafif rampalar da tırmanma durumum olacaktır. Tavsiye edeceğiniz şehir bisikleti var mı? V tipi fren tercih ediyorum.

Piyasadaki modellere baktığım kadarıyla seçenekler arasında Kron TX 150 ve TX 100, Carraro 224, Mosso 1821. İkinci el düzgün, çok eski olmayan alternatiflere de açığım.

Şehir bisikleti almanızı öneririm.

Bisikleti alırken, öncelik değil de sonrasında satmak istediğiniz de elinizden çıkartacağınız bir şey olmasını tavsiye ederim.

Carraroyu bir tık daha fazla öneririm, rahat rahat işinizi görür.

Kron'dan uzak durun, diğer ikisini değerlendirebilirsiniz :)

Ayrıca, kask ve aydınlatma da kesin bisikleti alırken temin edin.

aRSLaN
26-06-2018, 13:43
Şehir bisikleti almanızı öneririm.

Bisikleti alırken, öncelik değil de sonrasında satmak istediğiniz de elinizden çıkartacağınız bir şey olmasını tavsiye ederim.

Carraroyu bir tık daha fazla öneririm, rahat rahat işinizi görür.

Kron'dan uzak durun, diğer ikisini değerlendirebilirsiniz :)

Ayrıca, kask ve aydınlatma da kesin bisikleti alırken temin edin.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. O zaman Carraro ve Mosso arasında bir seçim yapmam en doğru olanı sanırım. Kron konusunda şaşırdım diğer forumlarda ortalama düzeyde yorumlar varken ama tabi ki Specialized tercih eden kişinin yorumlarını referans olarak alırım:)

Ekipman olarak kask ve alyan takımı temin edeceğim de aydınlatmanın ihtiyaç olacağı aklıma gelmemişti. Onu da temin ederim. Uyarılarınız için teşekkürler.

johnie
26-06-2018, 13:46
Rica ederim, Cidden Kron şişirme, ben de ilk onu alacakken Btwin aldım, sonra yol bisiklettim Mosso oldu ve Specialized ile yola devam ediyoruz :)

Carraro veya Mosso kesinlikle doğru tercih olur.

Fenerbahçe'nin girişinde Atölye 24.5 - Emirhan Kılıç var, oraya uğrarsan eğer elinde sanki bisiklet vardı diye hatırlıyorum. (Fenerbahçe ışıklarına gelmeden 50 metre geride sağda) Alt katta kalıyor, yanında pet shop var.

Olmadı, temin edebilir yardımcı olur, bilgin olsun.

Emre Akçay
26-06-2018, 15:02
Merhaba herkese,

Merhabalar, aynı tür bisiklet kullanıcısıyım bende. Carraro 227 aldım 2 sene önce halen kullanıyorum tavsiye ederim. Yukarıda dendiği gibi Mosso ve Carraro arasında seçim yapabilirsiniz. Benim bulunduğum ilde Carraro bayisi daha iyi mesela, tercih sebebim olmuştu. Kadro boyu iç bacak boyunuzla da alakalı bir durum. Ama 51 kadro uygun olacaktır size. Sanırsam Carraro 51 yerine 49 kadro getiriyor yeni modellerde, o da uygundur.

aRSLaN
26-06-2018, 16:52
Merhabalar, aynı tür bisiklet kullanıcısıyım bende. Carraro 227 aldım 2 sene önce halen kullanıyorum tavsiye ederim. Yukarıda dendiği gibi Mosso ve Carraro arasında seçim yapabilirsiniz. Benim bulunduğum ilde Carraro bayisi daha iyi mesela, tercih sebebim olmuştu. Kadro boyu iç bacak boyunuzla da alakalı bir durum. Ama 51 kadro uygun olacaktır size. Sanırsam Carraro 51 yerine 49 kadro getiriyor yeni modellerde, o da uygundur.

Mosso alabilirim ama maşası Mode markasına ait diye gözüküyor ve internette araştırdığım kadarıyla herhangi bir bilgi bulamıyorum. Carraro'da suntour maşa kullanılıyor. Anladığım kadarıyla tercih etmek için yeterli bir sebep gibi. Aslında, disk frende arka kalkma olayından çekinmesem carraro 225 modelini tercih edeceğim. İkinci elde de çok güzel fiyata düzgün gözüken bir bisiklet buldum internette. Diğer türlü, 1350tl Carraro 224 mü yoksa 1100tl Mosso 1821 msm mi karar veremiyorum. Haftasonuna kadar almayı düşünüyorum.

S-works
28-06-2018, 13:20
Ağustos ayındaki Uludağ Tırmanışına buradan gidecek kimler var. Temmuzun 2 sinde kayıtlar açılacakmış.

Bu hafta antrenmanlara başlıyorum. Yağmur dolu derken süremedim. Cumartesi pazar antrenman yapacağım :)

johnie
28-06-2018, 13:27
Ağustos ayındaki Uludağ Tırmanışına buradan gidecek kimler var. Temmuzun 2 sinde kayıtlar açılacakmış.

Bu hafta antrenmanlara başlıyorum. Yağmur dolu derken süremedim. Cumartesi pazar antrenman yapacağım :)

Biz takım olarak orada olacağız. Pelotonist olarak.
ig: peleton.istanbul

Bir aksilik çıkmaz ise hedef yarışlarımdan bir tanesi orası. Geçen sene 3.15 de bitti 60 km
linki ; 60.9 km Ride Activity on August 5, 2017 by Volkan K. on Strava (https://www.strava.com/activities/1118060361)

yigitblr
28-06-2018, 16:29
Merhaba herkese,

Merhaba bende Carraro 224 kullanıcısıyım. Ben 1150 liraya almistim. Boyum 183 cm 56 cm kadro bi tık büyük geliyor heralde 22" e eşit olması lazim. Bisikleti tavsiye ederim. kullanımı rahat vites sistemi sıkıntısız, maşası güzel fakat frenler ve lastikleri kötü ve boyası çok dayanıksız hemen çizilmeye müsait. Bende ki mat siyah kırmızı olan model ve demire azıcık sert temas ettiğinde hemen çiziliyor.

orkuteren
29-06-2018, 08:03
isteyen olursa kendi kullandığım merida disk frenli 24 vites kitlenebilir maşalı 18 kadro bisikletimi satmayı düşünüyorum. 1200 lira gibi rakam düşünüyorum.

orkuteren
29-06-2018, 08:05
isteyen olursa kendi kullandığım merida disk frenli 24 vites kitlenebilir maşalı 18 kadro bisikletimi satmayı düşünüyorum. 1200 lira gibi rakam düşünüyorum.

Merida Crossway 100 2016 model

FreeCaptiv3
29-06-2018, 11:14
Kron marka Tx 100 model bisikletimle aranıza dahil oluyorum. Urfa'da yaklaşık 170 km ve Ankara'da yaklaşık 50 km sürdüm bu zamana kadar. 1 Eylül'e kadar Ankara'dayım. Beraber pedallamak isteyen bisiklet tutkunları yeşillendirsin.

Burak Mehmet
29-06-2018, 12:00
Kron marka Tx 100 model bisikletimle aranıza dahil oluyorum. Urfa'da yaklaşık 170 km ve Ankara'da yaklaşık 50 km sürdüm bu zamana kadar. 1 Eylül'e kadar Ankara'dayım. Beraber pedallamak isteyen bisiklet tutkunları yeşillendirsin.

WhatsApp Group Invite (https://chat.whatsapp.com/8pJyyc3vAr7BApIbZOlWas)

gel gruba.. c tesi günü 70-80 km lik bir turumuz var...

FreeCaptiv3
29-06-2018, 14:52
WhatsApp Group Invite (https://chat.whatsapp.com/8pJyyc3vAr7BApIbZOlWas)

gel gruba.. c tesi günü 70-80 km lik bir turumuz var...

Geldim :) teşekkür ederim :)

Anıl E.
29-06-2018, 15:20
https://i.hizliresim.com/mo1v6Z.jpg (https://hizliresim.com/mo1v6Z)

çok iyi anlaşıyoruz kendisiyle,nazar değmesin :D

orkuteren
02-07-2018, 10:42
anıl senin bisiklet kaç kadroydu

Anıl E.
02-07-2018, 10:45
anıl senin bisiklet kaç kadroydu

abi 44 kadro

Burak Mehmet
02-07-2018, 10:55
yaw Ankarada polis amcalar otomobillere göz açtırmıyor.. kitledim arabayı hep bisiklet şimdi...

CloudGrey
02-07-2018, 12:14
sporu bıraktıktan sonra elimde 1 tane Schwalbe Kojak 700x35 Katlanır Dış Lastik kaldı.
isteyene ilginç bir rakama verebilirim

Anıl E.
02-07-2018, 12:20
sporu bıraktıktan sonra elimde 1 tane Schwalbe Kojak 700x35 Katlanır Dış Lastik kaldı.
isteyene ilginç bir rakama verebilirim

ne kadar ilginç mesela ? :)

CloudGrey
02-07-2018, 12:27
ne kadar ilginç mesela ? :)

valla 50 liraya veririm :) baksak bir bisikletcinin işi görülsün.
hatta bir sürü ıvır zıvırda var ( kablo için kadro koruyucu , 700/35lik iç lastik , yama seti falan filan ) onlarda hediyem olur ;)

Anıl E.
02-07-2018, 12:30
valla 50 liraya veririm :) baksak bir bisikletcinin işi görülsün.
hatta bir sürü ıvır zıvırda var ( kablo için kadro koruyucu , 700/35lik iç lastik , yama seti falan filan ) onlarda hediyem olur ;)

benim bisikletin şu an ki lastiği de 700*35 .

herhalde şehir yol ayrımı yok lastiklerde. Bilen bir arkadaş cevaplarsa tüm dediklerine ilk talip benim :) anlaşmamız bozulursa sonra ki arkadaşlar dahil olabilir :D

CloudGrey
02-07-2018, 12:33
benim bisikletin şu an ki lastiği de 700*35 .

herhalde şehir yol ayrımı yok lastiklerde. Bilen bir arkadaş cevaplarsa tüm dediklerine ilk talip benim :) anlaşmamız bozulursa sonra ki arkadaşlar dahil olabilir :D

kojak slick lastiktir ;) sadece asfaltta iş yapar.
bu arada elimdeki lastik sıfır gibi.
ben alırken 3 tane almıştım biri yedek dursun diye o yedeğe hiç ihtiyacım olmadı ;)

senin tek yapman gereken 1 tane daha almak olur ;)

bak resim bu ;

http://i.hizliresim.com/0zngPL.jpg (http://hizliresim.com/0zngPL)

Emrecan-R
03-07-2018, 02:29
kojak slick lastiktir ;) sadece asfaltta iş yapar.
bu arada elimdeki lastik sıfır gibi.
ben alırken 3 tane almıştım biri yedek dursun diye o yedeğe hiç ihtiyacım olmadı ;)

senin tek yapman gereken 1 tane daha almak olur ;)

bak resim bu ;

http://i.hizliresim.com/0zngPL.jpg (http://hizliresim.com/0zngPL)

abi seni yakalamışken sorayım. Benim bisikletinde sibopu resimdeki gibi decathlondan pompa aldım olur dediler olmadı nasıl bir el pompası almalıyım? şişirmeye çalışırken lastiklerde indi janta kadar :D

CloudGrey
03-07-2018, 07:53
abi seni yakalamışken sorayım. Benim bisikletinde sibopu resimdeki gibi decathlondan pompa aldım olur dediler olmadı nasıl bir el pompası almalıyım? şişirmeye çalışırken lastiklerde indi janta kadar :D

emre resimdeki sibobun adı presta.
genelde pompalar 2 türlü sibobuda şişirir,senin aldığın da muhtamelen oluyordur.

sibobun ucunda bir vida olur onu biraz gevişeticeksin hava basarken.zaten gevişetince görüceksin iğneye basınca havayı bırakır hale gelicek.
sonra şişireceksin. fakat el pompaları belli bir psi'a kadar hava basabilir ki , buda yeterli olmaz çoğu zaman.

o yüzden hiç bir zaman tam verim bekleme el pompasından

Emrecan-R
03-07-2018, 14:39
emre resimdeki sibobun adı presta.
genelde pompalar 2 türlü sibobuda şişirir,senin aldığın da muhtamelen oluyordur.

sibobun ucunda bir vida olur onu biraz gevişeticeksin hava basarken.zaten gevişetince görüceksin iğneye basınca havayı bırakır hale gelicek.
sonra şişireceksin. fakat el pompaları belli bir psi'a kadar hava basabilir ki , buda yeterli olmaz çoğu zaman.

o yüzden hiç bir zaman tam verim bekleme el pompasından

teşekkürler bulut abi

Dou
03-07-2018, 16:54
İki tip uçlu pompa almak lazım, presta ve schrader hem yol hem dağ/şehir bisikletlerinin siboplarına uygun. Özellikle göstergeli olmalı ki basınçları düzgün ayarlayabilelim.

Hem Schraeder uçla araba lastiği de hafif inikse şişirmek mümkün, ben öyle yapıyorum genelde.

Burak Mehmet
05-07-2018, 13:53
Hadi yokmu ya hiç çıkan pisikletinen..
http://i.hizliresim.com/zM40q6.jpg

http://i.hizliresim.com/GDz9X6.jpg

http://i.hizliresim.com/dBbOr4.png

Anıl E.
05-07-2018, 14:00
Hacılar ,geçen akşam evden bisikletle dönerken herhalde pedalı tam hareket ettirmeden vites değiştirdim;şimdi hiçbir vitese geçiş yapamıyoruz ses geliyor. Ne yapıcam ? En yakınımda ki bisikletçiye gitmeden halledebilir miyim ?Basit bir sorun gibime geliyor :D

Burak Mehmet
05-07-2018, 14:04
Hacılar ,geçen akşam evden bisikletle dönerken herhalde pedalı tam hareket ettirmeden vites değiştirdim;şimdi hiçbir vitese geçiş yapamıyoruz ses geliyor. Ne yapıcam ? En yakınımda ki bisikletçiye gitmeden halledebilir miyim ?Basit bir sorun gibime geliyor :D

kasettemi var sıkıntı ayna kolda mı ? vitesin teli falan yerinden çıkmış olabilir.

Anıl E.
05-07-2018, 14:07
kasettemi var sıkıntı ayna kolda mı ? vitesin teli falan yerinden çıkmış olabilir.

valla bilmiyorum bu işlerde yeniyim ya , vitesi attıktan sonra oldu

Burak Mehmet
05-07-2018, 14:14
valla bilmiyorum bu işlerde yeniyim ya , vitesi attıktan sonra oldu

sağ taraftaki kollamı attınız vitesi?
Eğer öyleyse vitesten çıkan teli takiş edin ve kontrol edin vitesi değiştirdiğinizde arka tekerdeki zinciri gerdiren malzeme ( üzerinde küçük dişliler olan) hareket ediyor mu?
ona göre çözümü buluruz. eğer aktarıcı vs kırılmadıysa kolay bir onarımdır diye tahmin ediyorum...

Anıl E.
05-07-2018, 14:16
sağ taraftaki kollamı attınız vitesi?
Eğer öyleyse vitesten çıkan teli takiş edin ve kontrol edin vitesi değiştirdiğinizde arka tekerdeki zinciri gerdiren malzeme ( üzerinde küçük dişliler olan) hareket ediyor mu?
ona göre çözümü buluruz. eğer aktarıcı vs kırılmadıysa kolay bir onarımdır diye tahmin ediyorum...

sağ taraf ile attım evet . Herhangi bir sorun yoktu bir yere de vurmadım benim tahminim pedalı hareket ettirmeden vites atmaya çalıştım.

Burak Mehmet
05-07-2018, 14:18
sağ taraf ile attım evet . Herhangi bir sorun yoktu bir yere de vurmadım benim tahminim pedalı hareket ettirmeden vites atmaya çalıştım.

farketmez ki.. pedalı haraket ettirdiğinizde çark atlama işlemi başlar..

EOZDAG
05-07-2018, 14:19

Bencede telle alakalı bir sıkıntı vardır gözünüzle gördüğünüz bir aksaklık yoksa. Ön ve arka aktarıcılara bakın gözünüzle gördüğünüz yerler sağlamsa iskelet üzerinde 2 si vites 1i fren vites tellerini tek tek elinizle çekerek arka tekeri havaya kaldırıp pedal çevirin eğer vites bu şekilde değişiyorsa vites kollarından kabloyu salmıştır vites ayarıyla çözülebilecek bir şey gibi duruyor.

SeRKaN
05-07-2018, 14:41
Carraro crp 690 ile mutluyuz şimdilik kışın almıştım, artık düzenli olarak biniyorum, Maltepe sahilde ki parkurda biraz eğlendim geçenlerde, sahilde ve şehir içide kullanıyorum,

Şöyle bir sorum olacak, temizlik işlemlerini nasıl yapıyoruz, tazzikli su şampuan ile yıkasak olur mu? Yoksa silelim mi sadece? Nelere dikkat etmeliyiz?

johnie
05-07-2018, 14:53
yeni pabuçlar takıldı, 25mm den 50mm ye geçince her şey değişiyormuş.
Şöyle bir son uptade i ekleyelim bu sene ki =)
Aksilik olmaz ise, sırada vites seti, osymetric aynakol ve aero gidon dan sonra bisiklet tamamen bitiyor.
http://i.hizliresim.com/NDEDGQ.jpg (http://hizliresim.com/NDEDGQ)

Burak Mehmet
05-07-2018, 15:01
Carraro crp 690 ile mutluyuz şimdilik kışın almıştım, artık düzenli olarak biniyorum, Maltepe sahilde ki parkurda biraz eğlendim geçenlerde, sahilde ve şehir içide kullanıyorum,

Şöyle bir sorum olacak, temizlik işlemlerini nasıl yapıyoruz, tazzikli su şampuan ile yıkasak olur mu? Yoksa silelim mi sadece? Nelere dikkat etmeliyiz?

ben foşur foşur yıkıyorum.. yıkamada sorun yok.. önemli olan kurutma yağlama. güzelce kuruttuktan sonra şartlara uygun bir yağ ile ömürlük binersiniz...

Burak Mehmet
05-07-2018, 15:03
yeni pabuçlar takıldı, 25mm den 50mm ye geçince her şey değişiyormuş.
Şöyle bir son uptade i ekleyelim bu sene ki =)
Aksilik olmaz ise, sırada vites seti, osymetric aynakol ve aero gidon dan sonra bisiklet tamamen bitiyor.
mükemmel ... çok özel olmazsa eğer bu makinanın şuan bedeli 5 haneli rakamlarda var mı ?

johnie
05-07-2018, 15:28
mükemmel ... çok özel olmazsa eğer bu makinanın şuan bedeli 5 haneli rakamlarda var mı ?

Teşekkürler, aynen öyle 5 li rakamlara geçtik çoktan :) Şu an ki eder 15 üstü

orkuteren
05-07-2018, 15:33
orta halli jant seti olmuş 2500 3000 tl. Şuan içim sıfır yol yarış bisikleti almak çok ama çok mantıksız. Sakatlanıp bisiklete binemeyen, vakit ayıramayıp binemeyen Alırken paraya kıymamış birinden bisiklet almak lazım artık

Burak Mehmet
05-07-2018, 15:48
aynen 105 set olmuş 3500 lira... Kaldırımdan atlanmıyo bununla yaaaeh diye kendimi avutup masraf açmayayım ben bir süre daha kendime madem :D

Anıl E.
05-07-2018, 15:54
Ne diyosunuz fiyatlara bak, benim bisiklet 1400 lira istiyorsanız yakma eylemi gerçekleştirebilirim :D

Burak Mehmet
05-07-2018, 15:56
Ne diyosunuz fiyatlara bak, benim bisiklet 1400 lira istiyorsanız yakma eylemi gerçekleştirebilirim :D

sakın!! :D en iyi bisiklet kendi bisikletindir... Sen hiç değilse severek isteyerek aldın.. ben ticari ilişkilerimin olduğu bir yerden para vermeden aldığım için hiç aklımda olmayan bir modele biniyorum. Önemli olan keyif alman nabız yükseltmen..

Anıl E.
05-07-2018, 15:58
sakın!! :D en iyi bisiklet kendi bisikletindir... Sen hiç değilse severek isteyerek aldın.. ben ticari ilişkilerimin olduğu bir yerden para vermeden aldığım için hiç aklımda olmayan bir modele biniyorum. Önemli olan keyif alman nabız yükseltmen..

Nabız yükseltiyorduk da arıza yaptı işte ,en kötü ihtimal sabah aldığım yere götürürüm . El becerim hiç yoktur içine etmeyim daha fazla :D

koluman
05-07-2018, 16:05
bende 2 sene önce aldığım aldığımda toplamda 50 km bile yapmadığım geçen sene elimi sürmediğim depoda brandasıyla yatan giant escape1 ön arka disk frenli güzel bi bisiklet var. binemiyorum ayak bileklerimdeki sıkıntıdan ötürü. uygun fiyata verebilirim boşa yatmasın yavrucak. ilgilenen olursa seve seve yardımcı olurum

johnie
05-07-2018, 16:39
orta halli jant seti olmuş 2500 3000 tl. Şuan içim sıfır yol yarış bisikleti almak çok ama çok mantıksız. Sakatlanıp bisiklete binemeyen, vakit ayıramayıp binemeyen Alırken paraya kıymamış birinden bisiklet almak lazım artık

f/p olarak alabileceğim en iyi janttı. Gönlüm Zipp 303'den yanaydı ama kendisi 7 binden aşağı alınamıyor maalesef. Enve veya Rovaa da olsa hayır demezdim :) İleride belki, her şey bittikten sonra bu 3 ünden birini denerim. Sponsor olur bana Carolita1907

aynen 105 set olmuş 3500 lira... Kaldırımdan atlanmıyo bununla yaaaeh diye kendimi avutup masraf açmayayım ben bir süre daha kendime madem :D
Aynen, 105 set bile uçmuş gitmiş. Şimdi 30 ruble takılacak, kısa zamanda da dura ace seti taktım mı iş biter gibi.

Nabız yükseltiyorduk da arıza yaptı işte ,en kötü ihtimal sabah aldığım yere götürürüm . El becerim hiç yoktur içine etmeyim daha fazla :D
direk aldığın yere götür, sonra sen yapmışsın bozmuşsun demesinler.

Ufuk
05-07-2018, 17:40
Mosso legarda 1824 kullanıyorum bende. Fethiye de ufak turlar yapmak için aldım. Baya da akıcı gidebiliyorum.

ottoman32
08-07-2018, 16:41
sonunda aldım ben de, kron tx 100 md tercihi yaptım güzel indirim verdiler sağolsunlar 760 tl ye geldi, jel kılıftı ışıktı bir sürü de aksesuar aldım işte bakalım gelsinde :)

orkuteren
09-07-2018, 09:48
bende 2 sene önce aldığım aldığımda toplamda 50 km bile yapmadığım geçen sene elimi sürmediğim depoda brandasıyla yatan giant escape1 ön arka disk frenli güzel bi bisiklet var. binemiyorum ayak bileklerimdeki sıkıntıdan ötürü. uygun fiyata verebilirim boşa yatmasın yavrucak. ilgilenen olursa seve seve yardımcı olurum

rakam olarak ne istiyorsunuz kadro boyu vs nedir acaba ? eldende teslim alabilirim bisikleti hatta

sonunda aldım ben de, kron tx 100 md tercihi yaptım güzel indirim verdiler sağolsunlar 760 tl ye geldi, jel kılıftı ışıktı bir sürü de aksesuar aldım işte bakalım gelsinde :)

çok güzel rakama almışsınız güle güle kullanın. İleriki dönemde 2.el temiz hidrolik disk fren alın ama bisikletinize daha verimli olur

elimde 2 adet bisiklet var satmak istiyorum

1.Merida Tfs 500 26 jant xt arka aktarıcılı deore vites kollu shimano hd disk frenli shiomano jant göbekleri 27 vites 18 kadro 26 jant 1500 TL.

2.Carraro Cr 052 nerdeyse sıfır ayarında yeni seri full tiagra setli 52 kadro garantisi ve faturası mevcut 2200 TL.

BARR
09-07-2018, 10:00
Carraro ile Sedona 345 takası yapalım mı :)
orkuteren

orkuteren
09-07-2018, 10:09
Carraro ile Sedona 345 takası yapalım mı :)
orkuteren

olabilir baran sen ne istiyorsun bisikletine

BARR
09-07-2018, 10:20
Özelden yazışalım :)

orkuteren
09-07-2018, 10:42
Özelden yazışalım :)

mesaj kutunuz dolu :)

BARR
09-07-2018, 10:44
Şimdi sildim :)

CagkaN
23-07-2018, 08:25
Selamlar Belgrad Ormanı'na yakın zamanda gitmiş toprak veya karışık yol için rota tavsiyesi olan var mı?

Anıl E.
23-07-2018, 08:30
Selamlar Belgrad Ormanı'na yakın zamanda gitmiş toprak veya karışık yol için rota tavsiyesi olan var mı?

https://www.youtube.com/watch?v=h-oUa7lK3Sc

Ufuk
23-07-2018, 08:47
Yağ olarak ne kullanıyorsunuz ? Shimano wet lube nasıldır ? Yada benzer tavsiyesi olan var mı ? Ne kadar sürede yağlamak gerekir ?

Burak Mehmet
23-07-2018, 09:01
ben wet lube ve dry lube kullanıyorum mevsimine göre.. Memnunum... temizlenmesi de çok kolay oluyor..

johnie
23-07-2018, 09:14

İstanbul'un bir kaç yerinde böyle oluk oluk köpeklerin olduğu yerler var ve çok fazla da saldıran tipler değil. Aç ve ilgiye ihtiyaç duyan köpekler bunlar, ısırmazlar.
Köpeklere kendi sesinden daha fazla ses çıkarırsan, üstünlüğün onda olmadığını anlıyor ve seni bırakıyor.

Yağ olarak ne kullanıyorsunuz ? Shimano wet lube nasıldır ? Yada benzer tavsiyesi olan var mı ? Ne kadar sürede yağlamak gerekir ?

Muc-off 'un kini de kullanabilirsiniz, oldukça güzel. C13 modelini de kullanabilirsiniz, işin ehli muc-off

Anıl E.
23-07-2018, 09:17
Ne kadar sürede yağlamak mümkündür ? Bir de bisikleti ne ile temizliyorsunuz ?

CagkaN
23-07-2018, 14:59

kuçu problemi her yerde var takılmıyorum o yüzden, hala rota tavsiyesi bekliyorum

brv
23-07-2018, 15:14
Katlanır bisiklet tavsiye eder misiniz?
Yoksa aynı paralara az kullanılmış 2. el mi?

johnie
23-07-2018, 16:39
Ne kadar sürede yağlamak mümkündür ? Bir de bisikleti ne ile temizliyorsunuz ?

onda da muc-off un kiti var onu alabilirsin.
Ben su ve pril döküyorum az, köpük yapıp yıkıyorum fakat yıkadıktan sonra sallıyorum pek su bırakmamaya çalışıyorum içinde ve üstünde, kalırsa zarar. Yıkarken, ayrı bir sünger ile vites yerini ve zincirde ki yağı alıyorum.

Katlanır bisiklet tavsiye eder misiniz?
Yoksa aynı paralara az kullanılmış 2. el mi?

2. el Katlanır elektrikli Goccia var istersen, 2500₺
Bisikleti nerede ne için süreceğin önemli olan, gerçekten sonu yok bu işin.

mertypeR
05-09-2018, 11:47
1000-1500tl bütçeye mtb öneriniz nedir? Ormanda dağda bayırda binmek için

S-works
05-09-2018, 12:03

Ben Her turdan sonra WD 40 Kullanıyorum. Hem temizleme özelliği hemde yağlama özelliği var. Her tur sonrası sildiğim için toz toplama derdi ortadan kalkmış oluyor.

arda35
10-09-2018, 11:32
wd40 yağlamadan ziyade temizlik için tavsiye ediliyor. Yağlama özelliği yetersiz kalıyormuş.

WD-40 bisiklet icin neden kotudur? - BisikletForum (https://www.bisikletforum.com/konu/wd-40-bisiklet-icin-neden-kotudur.51472/)

johnie
10-09-2018, 13:29
wd40 yağlamadan ziyade temizlik için tavsiye ediliyor. Yağlama özelliği yetersiz kalıyormuş.

WD-40 bisiklet icin neden kotudur? - BisikletForum (https://www.bisikletforum.com/konu/wd-40-bisiklet-icin-neden-kotudur.51472/)

bf den olabilidiğinizce uzak durun derim :) Önüne gelen yazı yazıyor ve yazdıkları hiç bir şey doğru değil.

Bisiklet ile ilgili bütün aradıklarınızı >> YouTube (https://www.youtube.com/user/globalcyclingnetwork) burada bulabilirsiniz.

Olabildiğinde ben de yardımcı olmaya çalışırım.

Mesela örnek video ;

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Ci74o0K700k)

Bisiklet zincirini temizlemek için - Gaz Yağı çok az bir de fırça temizleyebilirsiniz, pek kadroya değdirmeden.

Sonra Finish Line zincir yağı ile zincire 2-3 tur attırıp sürebilirsiniz. Yalnız, bisikleti yıkadıktan 30 dakika sonra falan sürün yağı ve tura çıkmadan önce kesinlikle fazlasını alın.

Burak Mehmet
10-09-2018, 13:49
yok mu bu ara gezen herkes benim gibi miskin mi ?

http://hizliresimyukle.com/images/2018/09/10/43c7e8a9-e722-4680-b6e9-e6b2e29e65a3.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2018/09/10/a6d8ff7f-af47-4dd0-8746-398a8895f3ec.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2018/09/10/ec556cbe-540d-469c-86ed-9e1c9d42e57c.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2018/09/10/TUMU2008.jpg

Burak Mehmet
10-09-2018, 13:53
Yol bisikletine geçtim bende bu arada...
ekipmanları değiştiriyorum şimdi tek tek
shimano 105 spd pedal aldım
giro treble ayakkabı aldım
şimdi kask ihtiyacım var giro foray ve kask mojito arasındayım.. fiyat farkı vermeye değecek mi bilemiyorum sizce değer mi ?

johnie
10-09-2018, 14:44
Yol bisikletine geçtim bende bu arada...
ekipmanları değiştiriyorum şimdi tek tek
shimano 105 spd pedal aldım
giro treble ayakkabı aldım
şimdi kask ihtiyacım var giro foray ve kask mojito arasındayım.. fiyat farkı vermeye değecek mi bilemiyorum sizce değer mi ?

foray giriş, mojito bir üstü

Bende de Foray vardı biraz paraya kıyıp Kask - Valegro aldım.

Kask önemli. Mojito alın derim.

johnie
10-09-2018, 14:53
Biz de hafta sonu Belgrad'ın çevresini döndükten sonra Zekariyaköy'e inerken sağlam ve güzel bir yağmura yakalandık. Zekariyaköy'de ki Starbucks a sığındık.
Maden konusu açıldı, hafta sonu antrenmanından bir kaç foto ve rotayı paylayaşım.

83.8 km Ride Activity on September 9, 2018 by Volkan K. on Strava (https://www.strava.com/activities/1829372039)

https://i.hizliresim.com/7D3E7l.png (https://hizliresim.com/7D3E7l)
https://i.hizliresim.com/dBgzGn.png (https://hizliresim.com/dBgzGn)
https://i.hizliresim.com/LD57nV.png (https://hizliresim.com/LD57nV)

KÖROĞLU
10-09-2018, 15:02
Geçen bir cebeci -> pembe kayalar yapmıştım oradan bir kare paylaşayım.

Oldukça dik bir yokuş var, bu alet yokuş için uygun değil işin gerçeği ama şunu öğrendim bisiklet ile yol yapmak için sağlam altyapı lazımmış.

https://resmim.net/f/c00yDS.jpeg

Burak Mehmet
10-09-2018, 20:49
Volkan hocam stravada takipteyim imreniyorum da.. güzel eğleniyorsunuz...

Burak Mehmet
10-09-2018, 20:53
Geçen bir cebeci -> pembe kayalar yapmıştım oradan bir kare paylaşayım.

Oldukça dik bir yokuş var, bu alet yokuş için uygun değil işin gerçeği ama şunu öğrendim bisiklet ile yol yapmak için sağlam altyapı lazımmış.

Geçen %8 eğimli bir yolda 87 metre tımanış yaptım nabız 180 i buldu... yediğin içtiğin bile önemli sürüşten önce

Denizyaren
12-09-2018, 11:36
sıfır bir model almayı düşünüyorum ne zamandır ama fiyatlar beni çok korkutuyor...

johnie
12-09-2018, 14:32
sıfır bir model almayı düşünüyorum ne zamandır ama fiyatlar beni çok korkutuyor...

Ne için alacağın önemli :)
Ne için kullanacağın vs..
Biraz araştır video izle ona göre karar ver.
Alırken de beğenmez isen satacağın bir şey olsun rahatlık ile..

MeRtCaN
12-09-2018, 15:57
Sorry, you have been blocked (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-giant-atx-rock-shox-deore-ritchey-602626720/detay/)

bisikletimi satıyorum

xbox one x ile takas edebılırım dusunen olursa profesyonelce toplanmıs toplamda 50 km bıle bınılmemıs giant atx

extra bı takımda yol lastıklı jant dısk ve ruble sekıkle hazır al tak jant takımı da var onu da verecegım

CagkaN
13-09-2018, 08:11
bisiklet arayan arkadaşlarım var, ne kadar istiyorsunuz, ilan numarası da yazar mısınız?

kalipson
18-09-2018, 20:31
1650 euro.ya orijinal sıfır Look 765 alma arefesindeyim. Fiyata ne diyosunuz?

johnie
18-09-2018, 21:02
1650 euro.ya orijinal sıfır Look 765 alma arefesindeyim. Fiyata ne diyosunuz?

Abi look 675 ciddi aero bisiklettir, daha önce o tarz bir şey kullandın mı? Kg boy oranın nasıl?

kalipson
18-09-2018, 21:11
Abi look 675 ciddi aero bisiklettir, daha önce o tarz bir şey kullandın mı? Kg boy oranın nasıl?

Kardeşim selamlar. Yol bisikletim tabii oldu, olmadı değil. Ama genel puanlama olarak 10 üzerinden 6 ya da bilemedin 7 puanlık aletlerdi. Bu tarz bi canavara ilk geçişim olacak. Acayip de karizmatik bi şey yav bu. Fiyat olarak yorumun nedir?

johnie
19-09-2018, 08:55
Kardeşim selamlar. Yol bisikletim tabii oldu, olmadı değil. Ama genel puanlama olarak 10 üzerinden 6 ya da bilemedin 7 puanlık aletlerdi. Bu tarz bi canavara ilk geçişim olacak. Acayip de karizmatik bi şey yav bu. Fiyat olarak yorumun nedir?

Günaydın,
Tarz olarak muhteşem ama dediğim gibi AERO pozisyonda olması biraz yorabilir. Gidon ve droplara hiç bir şey yapamıyorsunuz bunda, uzanma açısı vs tamamen stabil, sabit.
Bisiklet güzel onda yalan yok fakat Ankara'da tırmanış bisikleti almanızı tavsiye ederim, aero bisiklet yerine.

Dou
19-09-2018, 09:29

Kilo varsa ya da esnek degilsen aero onermem.

Enduro tipi genelde en uygunu yarislara katilmayacaksaniz. Giant Defy Advanced onerebilirim o paralara yakin olmasi lazim

SeRKaN
19-09-2018, 12:54
Arkadaşlar selam güncel olarak carraro crp 690 kullanıyorum, artık yol yapmak istiyorum 40 50 km falan satıp şehir bisikleti m almalıyım lastik değiştirsem yeterli olur mu?

mertypeR
24-09-2018, 21:58
Bende yarın carraro sportive 321 bakmaya gidicem ne kadar verilir sizce ayrıca nasıl bir modeldir bu 321 internette ne videosu ne doğru düzgün kullanıcı yorumu var yardımcı olursanız sevinirim

mertypeR
24-09-2018, 22:53
Ek olarak boyum 1.85 bana 60 kadro olması lazım ama 46 50 var benim hangi kadro boyunda bisiklet almam gerekiyor

Gökhan Kavuştu
24-09-2018, 22:57
Bende yarın carraro sportive 321 bakmaya gidicem ne kadar verilir sizce ayrıca nasıl bir modeldir bu 321 internette ne videosu ne doğru düzgün kullanıcı yorumu var yardımcı olursanız sevinirim

Yaklaşık bir yıl kadar Carraro Sportive 321 kullandım. Güncel piyasaya hakim olmadığım için şuan ne kadara alınır bir şey söyleyemem fakat güzel bisiklettir tavsiye ederim. Her ne kadar ağırlığını ölçmemiş olsam da, muadili olan diğer bisikletlere göre daha hafif hissettirdiğini söyleyebilirim. Alüminyum kadro olması ve üzerinde gelen lastiklerden dolayı gayet akıcı bir bisiklet, öyle ki, her ne kadar bunun için tasarlanmasa da, uygun şartlarda 60+ km hızlara çıkmanıza olanak sağlıyor. Üzerinde gelen selesi uzun mesafelerde oldukça rahatsız edici fakat şehir içi kısa mesafelerde herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Bisiklete sahip olduğum süre boyunca kamp yapmak için 3.200+ km yol gittim ve iç lastiğin patlaması dışında hiçbir problem yaşamadım, bu sorunu da zırhlı jel kullanarak çözdüm. Bakımını düzenli bir şekilde yaptığınız sürece sizi yarı yolda bırakmayacak, bütçesine göre oldukça konforlu ve akıcı bir bisiklettir, tavsiye ederim.

Bunlar da eski bisikletime ait birkaç fotoğraf;

https://c2.staticflickr.com/8/7321/28272575751_f8b9d46a66_b.jpg

https://c1.staticflickr.com/9/8628/27735010403_908eb59bd8_b.jpg

mertypeR
24-09-2018, 23:07
Gökhan Kavuştu teşekkür ederim yorumunuz için yarın alıcaz bakalım bende merak ediyorum. Kadro boyu hakkında bişey söyleyebilir misiniz

Gökhan Kavuştu
25-09-2018, 02:05
Gökhan Kavuştu teşekkür ederim yorumunuz için yarın alıcaz bakalım bende merak ediyorum. Kadro boyu hakkında bişey söyleyebilir misiniz

Yanılmıyorsam bisikleti aldığım mağazada yalnızca 48" ve 51" bisiklet vardı. Boyum 1.77 olduğu için ben 51" tercih ettim fakat bisikleti benim haricimde 1.68 ve 1.84 boylarında iki arkadaşım da zorlanmadan kullandılar.

Burak Mehmet
26-09-2018, 08:47
Ankara'da son güneşli havaların tadını çıkaralım diye hafa sonlarını boş geçmiyorum bu ara... Başka kimler var ankaradan...

https://i.hizliresim.com/0z3rPY.jpg

https://i.hizliresim.com/AzjGoB.jpg

https://i.hizliresim.com/5yjqA5.jpg

https://i.hizliresim.com/dB9M6p.jpg

Burak Mehmet
08-11-2018, 12:54
https://i.hizliresim.com/1E99Mb.jpg

https://i.hizliresim.com/LDJJ1z.jpg

https://i.hizliresim.com/r1qqZz.jpg

https://i.hizliresim.com/7DOOMr.jpg

havalar soğudu ***** performanslı gezemiyoruz ama piknik tadında bol tırmanmalı gezilere döndük sizde durumlar nasıl ?

Ferhat_V
14-03-2019, 19:04
hort

beyler katlanır bisikletler hakkında görüşleriniz nelerdir..100 kilo üstü biri hangi marka modeli bakmalı ya da bakmamalı mı :D

tiMachine
14-03-2019, 19:37
Ulan içimde hep istek olarak kaldı, bu sene ekstra çalışıp İstanbul içi güzel bir bisiklet alacağım.... Varsın imkanlarla binemeyeyim bisikletin olması ayrı bir güzel duygu

burak1533
14-03-2019, 22:04
1 katlanır bisiklet 1 de yol bisikleti ile bende varım :D

barisy
15-03-2019, 08:16
Nisan granfondo var

Salcano Gran Fondo Marmaris (http://granfondomarmaris.com)

Katılmayı düşünüyorum. 2 kez çeşme ye katıldım , zevkliydi

BARR
15-03-2019, 08:28
Nisan granfondo var

Aslında ben de istiyorum katılmak İzmirden arkalı önlü gidilebilir :)

johnie
22-03-2019, 11:46
Geçen sene takım olarak katılmıştık - Pelotonist-
Bu sene belki 2-3 kişi katılacak, yol çok uzun :)
Yarış rotası efsane ötesi.. bir ara yarışı bırakıp denize girmeyi düşündüm ��
Bol şans size ����

Burak Mehmet
22-03-2019, 11:51
Nisan granfondo var

bizim gruptan 3 kişi katılıyor şuan .. bende işlerimi ayarlamaya çalışıyorum büyük ihtimalle katılacağım. kısa mı uzun mu istiyorsunuz ?

barisy
22-03-2019, 12:30
bizim gruptan 3 kişi katılıyor şuan .. bende işlerimi ayarlamaya çalışıyorum büyük ihtimalle katılacağım. kısa mı uzun mu istiyorsunuz ?

benim henüz belli değil , ama katılırsam kesin kısa parkur olur.

Erdem K.
29-03-2019, 13:44
arkadaşlar merhaba,
bir arkadaşım için orta halli bisiklet bakıyoruz

MOSSO LEGARDA 1927 MSM ile BİSİKLET WHISTLE GUIPAGO 1602 arasında karar veremedik.
tavsiyelerinize açığız
teşekkürler

Slmcnsl
29-03-2019, 14:29
bende bu sene yol bisikletimi değişenlerdenim , clarisli gianti verip yerine sedona 621 ltd komple rival grup setli bir bisiklet aldım.
havalar biraz soğuk gidiyor ama ısınması ile birlikte gözlemeciler-şile turlarımız başlar=)

tiMachine
29-03-2019, 15:07
Istanbul içinde keyif için sürmelik ucuz yollu ne bulabiliriz ? İkinci el olur, kelepir olur. Standartları çok yukarı çekmeye gerek yok.

Rizzini
30-03-2019, 22:38
Istanbul içinde keyif için sürmelik ucuz yollu ne bulabiliriz ? İkinci el olur, kelepir olur. Standartları çok yukarı çekmeye gerek yok.

Sedona 410. 3-4 sene önce karbon maşayla üretiliyordu tam fiyat performans şehir bisikletidir.

sanctuary35
30-03-2019, 22:47
kendime whistle hanımada giant la amator olarak izmirde bizde başladık :D şansa iki haftadır hava acaip rüzgarlı

tiMachine
30-03-2019, 22:55
Sedona 410. 3-4 sene önce karbon maşayla üretiliyordu tam fiyat performans şehir bisikletidir.

Sağolasın öneri için, not aldım yarın detaylıca bakarım

barisy
04-04-2019, 18:50
Bugün spd pedal ve ayakkabı aldım. İlk defa spd kullandım . Muazzam bir fark var, şaşkınım. Hep söylüyorlardı ama bu kadarını beklemiyordum. Şiddetle tavsiye ediyorum.

+soner
04-04-2019, 22:44
Şu havalar bir türlü iyileşmedi rüzgarda sürmek resmen işkence.

BARR
05-04-2019, 07:27
Bugün spd pedal ve ayakkabı aldım. İlk defa spd kullandım . Muazzam bir fark var, şaşkınım. Hep söylüyorlardı ama bu kadarını beklemiyordum. Şiddetle tavsiye ediyorum.

İzmirde hangi güzergahta kullanıyorsunuz?

Burak Mehmet
05-04-2019, 10:30

itmek ayrı çekmek ayrı keyif... çok seviyorum Spd yi ...

barisy
05-04-2019, 11:17
İzmirde hangi güzergahta kullanıyorsunuz?

Dün yaklaşık 60 km kullandım. Ataşehir Mavişehir bostanlı kaklıç seyrek ulukent tekrar mavişehir ve en son ataşehir. Marmaris işini başaracağım gibi duruyor. o kısa parkur 67 km.

Gitme durumu kesinleşsin pm yollayacağım. Bir arkadaşım daha var sports'ta hoca. Eğer olursa benim araçla 3 kişi gider döneriz. Askı aparatı var.

BARR
05-04-2019, 12:01
Süper, benim güzergahta aynı ancak, bir fark var ben şehir bisikleti hybrid Sedona 345 kullanıyorum, sizin yol ise ki öle düşünüyorum spd pedal yorumundan, size eşlik etmem temponuzu düşürebilir.

barisy
05-04-2019, 13:23
Süper, benim güzergahta aynı ancak, bir fark var ben şehir bisikleti hybrid Sedona 345 kullanıyorum, sizin yol ise ki öle düşünüyorum spd pedal yorumundan, size eşlik etmem temponuzu düşürebilir.

hiç öyle bir şey olmaz çünkü ben de carraro 227 kullanıyorum :D

Dora
05-04-2019, 13:50
Dün yaklaşık 60 km kullandım. Ataşehir Mavişehir bostanlı kaklıç seyrek ulukent tekrar mavişehir ve en son ataşehir. Marmaris işini başaracağım gibi duruyor. o kısa parkur 67 km.

Gitme durumu kesinleşsin pm yollayacağım. Bir arkadaşım daha var sports'ta hoca. Eğer olursa benim araçla 3 kişi gider döneriz. Askı aparatı var.

Haftada 1-2 kez bu güzergahtayım ben de , yokuşla düz yol çok farkediyor marmarise gidiyosunuz anladığım kadarıyla bilmiyorum yapıyor musunuz ama arada yokuş tırmanmakta gerek bence.

BARR
05-04-2019, 13:55
hiç öyle bir şey olmaz çünkü ben de carraro 227 kullanıyorum :D

Çok sevindim valla şu an :D

Cimmeria
05-04-2019, 14:28
Sosyal biniciyiz biz :)

https://live.staticflickr.com/7840/47489044732_cb8be4b0af_o.jpg (https://flic.kr/p/2fmrLvj)

https://live.staticflickr.com/7834/32599319187_7e10236efd_o.jpg (https://flic.kr/p/REG2Rn)

https://live.staticflickr.com/7868/32599319107_af2dd5c1b7_o.jpg (https://flic.kr/p/REG2PZ)

https://live.staticflickr.com/7887/40575814513_f48de35e24_o.jpg (https://flic.kr/p/24PxE1R)

barisy
05-04-2019, 16:00
Haftada 1-2 kez bu güzergahtayım ben de , yokuşla düz yol çok farkediyor marmarise gidiyosunuz anladığım kadarıyla bilmiyorum yapıyor musunuz ama arada yokuş tırmanmakta gerek bence.

ekibi kuralım. havalar güzelleşiyor , hem çıkar sporumuzu yaparız hem oturur arabalardan konuşuruz çok iyi olur.

BARR
05-04-2019, 16:06
Valla ben her zaman açığım ne zaman isterseniz PM den iletişim kurabiliriz.

tiMachine
05-04-2019, 17:02
Bugün ikinci el bir model bakmaya gittim, mevsime ben de bisikletle gireceğim diyebilirim. Ah bir de şu semtin yokuşları olmasa :D
Anadolu yakası sahilde sabahları bisiklet veya koşu yapabilirim, eşe eş dosta dost olunur.

sahinek
05-04-2019, 23:02
katlanır bisiklet olarak hangi modelleri tavsiye edersiniz

0zan
06-04-2019, 00:05

Bütçenize göre tern ya da dahon önceliğiniz olsun,

Diğer yandan 24" olan bir model seçebilirsiniz.

22" katlanıra göre çok daha iyi yol gidiyor, katlandığında ise neredeyse aynı yeri kaplıyor,

2. önemli husus da gidonu dışarıya doğru katlanan bir model olsun, bu şekilde katlandığı vakit metro gibi yerlerde el arabası gibi sürülebiiyor

Katlanır önerim ise 2. el dahon ios d9

Burak Mehmet
06-04-2019, 08:29

bütçe nedir ?

Anıl E.
06-04-2019, 09:22
Sezonu açtınız mı beyler? Benim evlat evin içinde odamda duruyor. Daha geçen gün kar yağdı :D

özledim yeminle , işe bisikletle gidip geleceğim.

KÖROĞLU
06-04-2019, 09:42

Ben 2 sezondur mosso marine 2d kullanıyorum.

geçmiş sf larda fotoları paylaşmıştım. Bir sıkıntı yaşamadım, hatun belki 200+ km yol yaptı o da büyütülecek bir sıkıntı yaşamadı.

Katlandığında clio2 nin bagajına sığıyor. Sadece disklerde hafif sürtmeler yaşadık onu da kendimiz ayar yaparak aştık.

Şimdi baktım fiyatlarına müthiş zam gelmiş :S

KÖROĞLU
06-04-2019, 09:45
sahinek 56. sf da 1058 numaralı gönderiye bakarsan fikir edinebilirsin.

barisy
07-04-2019, 20:56

İzmir’den katılan var mı ? Kayıtlar pazartesi günü son.

barisy
08-04-2019, 07:48

Pm gönderdim

Burak Mehmet
08-04-2019, 08:09
Sezonu açtınız mı beyler? Benim evlat evin içinde odamda duruyor. Daha geçen gün kar yağdı :D

özledim yeminle , işe bisikletle gidip geleceğim.

ben hiç kapamadım bu sene .. kar haricinde hep sürdüm..

Anıl E.
08-04-2019, 10:44
ben hiç kapamadım bu sene .. kar haricinde hep sürdüm..

Bisiklet temizliğini nasıl yapıyorsunuz ?

Erdem K.
08-04-2019, 11:30
ekibi kuralım. havalar güzelleşiyor , hem çıkar sporumuzu yaparız hem oturur arabalardan konuşuruz çok iyi olur.

ben de varım, specialized benim velespit
gerçi Baran emmiyi çok sevmem, aynı ortamda bulunmaktan hoşlanmam ama neyse, sizler için katlanırım MuMBar35

BARR
08-04-2019, 11:44
ben de varım, specialized benim velespit
gerçi Baran emmiyi çok sevmem, aynı ortamda bulunmaktan hoşlanmam ama neyse, sizler için katlanırım MuMBar35

Şirokkocu apaçiler gruba giremez.

Burak Mehmet
08-04-2019, 11:45
Bisiklet temizliğini nasıl yapıyorsunuz ?

oto yıkamacıyım :D araç yıkar gibi yıkıyorum :D zincir temizlik ve yağlama ürünleri içinde mucoff a geçti huzur buldum tavsiye ederim...

Bu arada strava kullanalarınız varsa takipleşelim
Burak ÜÇKOL ben..

Burak Mehmet
08-04-2019, 11:55
https://i.hizliresim.com/16R2jG.jpg

Erdem K.
08-04-2019, 13:35
Şirokkocu apaçiler gruba giremez.

senin Sedona da scuba blue mu gardaş ...

johnie
08-04-2019, 21:56
Uzun zamandır yazmıyormuşum. Bisikletin son eksiği olan ön aynakol yaprakları da geldi ve bisiklete alacaklarım artık bitti :D
Çok yordu ama çokta güzel oldu.
Geçtiğimiz hafta arkadaşlar ile Küçükkuyu'da kamp yaptık çok keyifliydi gerçekten..
Assos taraflarını hep sevmişimdir, kısmet olursa bir daha gitmek isterim en kısa zamanda..

url=https://hizliresim.com/pbO9vo]https://i.hizliresim.com/pbO9vo.jpg[/url
https://i.hizliresim.com/jgdjzW.jpg (https://hizliresim.com/jgdjzW)
https://i.hizliresim.com/Baj4oL.jpg (https://hizliresim.com/Baj4oL)

Burak Mehmet
09-04-2019, 08:38
johnie tebrik ederim hocam seni... geçen haftaki sürüşte (edremit-akçay) değerleriniz süperdi....

Anıl E.
09-04-2019, 08:41
johnie alemde kralsın be :) bize de bir gün nasip olur inşallah yol bisikleti.

Anıl E.
09-04-2019, 08:44
Burak Mehmet oto yıkamacı dostum var,bisikletimi oraya götürüp nasıl bir temizlik yapmalıyım ? Baştan aşağı bir yaz da elime yüzüme bulaştırmayım. :)

Burak Mehmet
09-04-2019, 09:13
Burak Mehmet oto yıkamacı dostum var,bisikletimi oraya götürüp nasıl bir temizlik yapmalıyım ? Baştan aşağı bir yaz da elime yüzüme bulaştırmayım. :)

:D
öncelikle jant göbeklerine ve aynakol göbeğine çok su gelmesin. ruble zincir ve ayna kol bölgelerine motor temizliği için kullanılan ilaçları sulandırarak kullanabilirsin.
Daha sonra zincirin dönüş yönünün tersine tazyik tutarak zincir ve rubledeki yağı atarsın.
bol tazyikli hava ile kuruladıktan sonra bisikleti ankastre mutfak temizleme spreyleri ile kadro ve maşayı temizlersen kir tutmamasını sağlayabilirsin.
Bu bahsettiklerim hep alternatif temizlik
I'm not a bot | Hepsiburada (https://www.hepsiburada.com/muc-off-ultimate-bicycle-cleaning-kit-temizlik-bakim-seti-p-HBV00000DTDFI?magaza=Delta%20Bisiklet&wt_gl=cpc.nelk.6810.spor-bisiklet.pla&gclid=EAIaIQobChMI9pjB6brC4QIVRqsYCh2T6w1yEAQYAiAB EgIzHPD_BwE)
şu sete sahip olsan başka hiç bir şeye gerek kalmıyor.

n

johnie
09-04-2019, 15:05
johnie tebrik ederim hocam seni... geçen haftaki sürüşte (edremit-akçay) değerleriniz süperdi....

Teşekkürler, daha iyi olurdu da kafa rüzgarı yedik giderken baya yordu

Burak Mehmet
15-04-2019, 12:05
Nisan granfondo var

Ne yaptınız Barış hocam girebildiniz mi Fondo ya ?

barisy
15-04-2019, 13:41
Ne yaptınız Barış hocam girebildiniz mi Fondo ya ?

Maalesef katılmadım. Aslında sağlık raporu herşey hazır idi fakat gelecek kimseyi de bulamadım üşendim o kadar yolu tek başıma git dön.

Burak Mehmet
16-04-2019, 09:39
Maalesef katılmadım. Aslında sağlık raporu herşey hazır idi fakat gelecek kimseyi de bulamadım üşendim o kadar yolu tek başıma git dön.

sağlık olsun bende gidememiştim.
Anasayfa | GRANFONDO (https://granfondoistanbul.com/)

ama nasipse buna gidiyorum ..

Burak Mehmet
22-04-2019, 13:39
5 mayıs granfondoya kaydımı yaptırdım.. Başka gelen yok sanırım ..

dieselpower
22-04-2019, 17:54
Bisiklet alma arifesindeyim bende, yol bisikleti bakıyorum ikinci el upgrade edilmiş bisikletler daha mantıklı geliyor, tabi yine tavsiyelere açığım, 1600 1800 e kadar bütçe ayırabilirim.
Tavsiyesi olan varsa özelden mesaj atarsa sevinirim

dieselpower
21-05-2019, 21:02
Triban 500 sora set, carraro 032 arasında kaldım ikiside karbon maşa.
Triban 300 e heveslendim artık üretiminin olmaması beden probleminin olması satanların buna rağmen sahiplerininde saçma sapan fiyat bicmesine anlam veremedim valla

ACTPK
22-05-2019, 12:02
Bende de Merida Crossway 40D var. Neyse şimdi Hybrid tarzı olan bisikletimi satıp 90 derece açıyla oturmayacağım bir bisiklet bakmak istiyorum. Sanırım istediğim bisiklet Fitness bisikletleri kategorisinde geçen bir bisiklet. Dağ bayırla hiç işim yok. Tavsiye verebilir misiniz? 6-7 bine kadar çıkabilirim. Temiz 2. el ya da Sıfır olabilir.

dieselpower
23-05-2019, 21:46
Arkadaslar selam benimde yardıma ihtiyacım var, eşimle beraber haftada 2 3 gun binmek için katlanan ufak bisikletlerden almak istiyoruz. İhtiyacımız olan 2 bisiklet, ayırdıgımız butce 2000 TL civarları, ortalama 10 15 km yaparız en fazla diye dusunuyorum. Hafif uzun vadede sorun cıkartmayacak tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bisiklette kişiselleştirmeye açık bi spor, ben başlangicin bi kalem üstü bi set sectim. Katlanır olarak 900 liraya btwin tilt1000 ler var, detachlondan direk alabilirsiniz.

Ferhat_V
24-05-2019, 00:34
bu modeller nasıl beyler

100 kilo üstüyüm spor olsun diye günde 1 saat filan sahil yolunda takılıcam git gel 8 10 km yi geçmiyor.ama ara sıra uzak mesafe yapar 15 km üstü de giderim

2019 --- XC150 HD FREN - 24 VİTES - KİLİTLİ MAŞA - MOTLAS - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 684996765 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2019-xc150-hd-fren-24-vites-kilitli-masa-motlas-684996765/detay)

2018--KRON XC 150 V - KİLİTLİ MAŞA-KREDİ KARTI 9 TAKSİT - MOTLAS - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 683690857 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2018-kron-xc-150-v-kilitli-masa-kredi-karti-9-taksit-motlas-683690857/detay)

2019 MODEL XC 100 DİSK FREN SHİMANO 21 VİTES - XC100 - MOTLAS - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 684986608 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2019-model-xc-100-disk-fren-shimano-21-vites-xc100-motlas-684986608/detay)

özellikle bunun hakkında yorum yaparmısınız

2019 -- KRON FXC 300 FATBİKE - 24 JANT DİSK FREN - MOTLAS - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 681997219 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2019-kron-fxc-300-fatbike-24-jant-disk-fren-motlas-681997219/detay)

3rk4n
24-05-2019, 07:15
bu modeller nasıl beyler

100 kilo üstüyüm spor olsun diye günde 1 saat filan sahil yolunda takılıcam git gel 8 10 km yi geçmiyor.ama ara sıra uzak mesafe yapar 15 km üstü de giderim

2019 --- XC150 HD FREN - 24 VİTES - KİLİTLİ MAŞA - MOTLAS - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 684996765 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2019-xc150-hd-fren-24-vites-kilitli-masa-motlas-684996765/detay)

2018--KRON XC 150 V - KİLİTLİ MAŞA-KREDİ KARTI 9 TAKSİT - MOTLAS - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 683690857 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2018-kron-xc-150-v-kilitli-masa-kredi-karti-9-taksit-motlas-683690857/detay)

2019 MODEL XC 100 DİSK FREN SHİMANO 21 VİTES - XC100 - MOTLAS - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 684986608 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2019-model-xc-100-disk-fren-shimano-21-vites-xc100-motlas-684986608/detay)

özellikle bunun hakkında yorum yaparmısınız

2019 -- KRON FXC 300 FATBİKE - 24 JANT DİSK FREN - MOTLAS - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 681997219 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-2019-kron-fxc-300-fatbike-24-jant-disk-fren-motlas-681997219/detay)

Düz yolda kullanacaksan gereksiz bence ferhat daha ince lastikli bişiler bak gereksiz güç sarfiyatı bunlar.

Ferhat_V
24-05-2019, 21:46
Düz yolda kullanacaksan gereksiz bence ferhat daha ince lastikli bişiler bak gereksiz güç sarfiyatı bunlar.

amaç zaten yordurup kilo verdirmesi..lastiklerin patlamaması ya da zor patlaması + kilo taşıma avantajı için mantıklı aslında..düzlükte değilde ufak bir ege köyünde binicem servis filan sıkıntılı bisikletçi yok 30 40 km mesafede..birisinde var görüyorum burda inceleme fırsatım olursa eğer bundan almayı ciddi düşünüyorum görüntüsü çok güzel çünkü :)

dieselpower
26-05-2019, 07:42
Niyetlendigim carrora satılmış btwinde çok renksiz göze hiç hitap etmiyor, arayışlara devam

Ozan Özer
26-05-2019, 10:04
Beyler selamlar
Deneyimli arkadaşların desteğine ihtiyacım var.Bisiklet alma arifesindeyim ve bütçem 2.500tl civarında bisikletine göre 3.000e kadar çıkabilme durumum olabilir.
Kullanım parkuru olarak caddebostan sahil ve yazlık alanlardaki asfalt ve bazı bazı bozuk yollar olacak diyebiliriz.
Boyum 1.87, kilo 90. Amaç kondisyon ve en az 1.5 2 saat pedal çevirmek.
Fren, kadro, maşa ne olmalı? Ölçü olarak belirtilen ebatlar neyi ifade ediyor.43 48 vb.
Vites en az kaç olmalı?
Tekerlek boyutu ne için onemli..
Carraro - 29" DAYTONA 2930 30-Vites Hidrolik Disk Fren DAĞ BİSİKLETLERİ (https://carrarobisiklet.com/dag-bisikletleri/daytona-2930-30v-hd-29/) mesela bu bisiklet iyi midir?
Marka olarak ne tavsiye edersiniz? :)

Kahn23
26-05-2019, 10:10
Beyler selamlar
Deneyimli arkadaşların desteğine ihtiyacım var.Bisiklet alma arifesindeyim ve bütçem 2.500tl civarında bisikletine göre 3.000e kadar çıkabilme durumum olabilir.
Kullanım parkuru olarak caddebostan sahil ve yazlık alanlardaki asfalt ve bazı bazı bozuk yollar olacak diyebiliriz.
Fren, kadro, maşa ne olmalı? Ölçü olarak belirtilen ebatlar neyi ifade ediyor.43 48 vb.
Vites en az kaç olmalı?
Carraro - 29" DAYTONA 2930 30-Vites Hidrolik Disk Fren DAĞ BİSİKLETLERİ (https://carrarobisiklet.com/dag-bisikletleri/daytona-2930-30v-hd-29/) mesela bu bisiklet iyi midir?
johnie bilgilendirir.

Ozan Özer
26-05-2019, 10:12
johnie bilgilendirir.

Teşekkürler

S-works
26-05-2019, 11:38
Beyler selamlar
Vites en az kaç olmalı?

Merhaba. Eğer Araziye girmeyecekseniz City Bike işinizi Görecektir.

Bisiklette kıyafet gibidir. S M L Xl Veya rakam olarak karşılığı vardır.

Boyunuz ve bacak boyunuz ölçülerek kadro boyu belirlenir. (İnternette ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz. )

Burak Mehmet
27-05-2019, 14:57
bizde dün güzel havayı boş geçmedik güzel bir tur yaptık

https://i.hizliresim.com/P730M6.jpg
https://i.hizliresim.com/gPlqoZ.jpg
https://i.hizliresim.com/9YXQLo.jpg

Burak Mehmet
27-05-2019, 14:59
Beyler selamlar
Vites en az kaç olmalı?

Merhaba,
mosso legarda 1927 sizin taleplerinizi karşılayabilecek bir bisiklet.

CloudGrey
27-05-2019, 15:34
Beyler selamlar
Vites en az kaç olmalı?

amaç spor yapıp kilo vermek vs ise dağ bisikleti almayın.
yol yada şehir bisikleti bakın , maşası sabit olsun.
iç bacak boyunuz - 25cm / 30 cm = kadro boyu olarak ortalama bir hesap yapabilirsiniz.

ama netten almayın , gidin görün oturun üstüne öyle alın.
bir boy ufak kadrodan zarar gelmez ama büyükten gelir.
3 yıl boyun ağrısı çektim bu sebebten.

kadro olarak bir çok bildiğiniz marka burada üretim.
çok takılmayın , bileşenleri kaliteli olsun yeter.

misal ; Mosso 771 DMD Acera 28 Jant Bisiklet | Bisikletcim.com (https://www.bisikletcim.com/mosso-771-dmd-acera-28-jant-bisiklet)

-Murat Özcan-
30-05-2019, 10:08
Merhaba arkadaşlar.

Şehir içinde kullanmalık sele konforu bir tık rahat olan bir bisiklet var mıdır ? Varsa öneri ve görüşleriniz nelerdir ?

Fiyat aralığım 1000-2000 arası..

Şahsen bu konuyla alakalı hiç bir bilgim yok zamanında ortası amortisörlü Bianchi bisiklet kullanmıştım.

+soner
30-05-2019, 10:44
Merhaba arkadaşlar.

Şehir içinde kullanmalık sele konforu bir tık rahat olan bir bisiklet var mıdır ? Varsa öneri ve görüşleriniz nelerdir ?

Şahsen bu konuyla alakalı hiç bir bilgim yok zamanında ortası amortisörlü Bianchi bisiklet kullanmıştım.

Çorlu'da yaşıyorsan yurtdışından ikinci el ve sıfır olmak üzere kaliteli bisikletler getiren bir tanıdığım var. Ben ordan ikinci el aldım 3 yıldır hiç bir sorun yaşamadım memnunum. İstersen mesaj at gider bakarız.

-Murat Özcan-
30-05-2019, 10:55
Çorlu'da yaşıyorsan yurtdışından ikinci el ve sıfır olmak üzere kaliteli bisikletler getiren bir tanıdığım var. Ben ordan ikinci el aldım 3 yıldır hiç bir sorun yaşamadım memnunum. İstersen mesaj at gider bakarız.

Tekirdağ da yaşıyorum fakat Çorluya da gelebilirim sorun olmaz.

İrtibatta kalalım o zaman uygun bir zamanda gidip bakalım dostum..

orkuteren
05-06-2019, 20:04
Trek Fx 7.1 şehir bisikleti 17 kadro ve Carraro big 929 18 kadro dağ bisikleti mevcut satmayı düşünüyorum düşünene olursa yardımcı olurum

Burak Mehmet
11-06-2019, 09:51
Merhaba arkadaşlar.

hocam sele konforu biraz mabadın alışkanlığı ile alakalıdır. demir g.t olma durumu yani.. sürdükçe konfor artar.. olmadı brooks b17 gibi bi sele alıp kendi poponuza göre alıştırabilirsiniz.

EREN34
11-06-2019, 10:35
Merhaba arkadaşlar.

Ben yeni aldım.

İşin profu değilim. Al. kadro olanlara da baktım. Al. veya Çelik olmasından ziyade toplam ağırlığa bakarak aldım. Amatörüm. Eşek niyetine binmeye adım.

1 haftadır beraberiz. Şu an mutluyum. Ben alırken 1050TL idi. Banka promosyonu vs derken 950e mal oldu bana.

Salcano Uskup 700 Man Bisiklet Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/salcano-uskup-700-man-bisiklet-p-HBV000003AW1K?magaza=ALC%20Bisiklet)

-Murat Özcan-
11-06-2019, 12:31
hocam sele konforu biraz mabadın alışkanlığı ile alakalıdır. demir g.t olma durumu yani.. sürdükçe konfor artar.. olmadı brooks b17 gibi bi sele alıp kendi poponuza göre alıştırabilirsiniz.

Anlıyorum hocam. Geçen depoya bakarken yıllar önce kullandığım bisikletimi gördüm Bianchi Aspid acaba buna göre de sele alınıp takılabilir mi acaba ?

Ben yeni aldım.

İşin profu değilim. Al. kadro olanlara da baktım. Al. veya Çelik olmasından ziyade toplam ağırlığa bakarak aldım. Amatörüm. Eşek niyetine binmeye adım.

1 haftadır beraberiz. Şu an mutluyum. Ben alırken 1050TL idi. Banka promosyonu vs derken 950e mal oldu bana.

Salcano Uskup 700 Man Bisiklet Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/salcano-uskup-700-man-bisiklet-p-HBV000003AW1K?magaza=ALC%20Bisiklet)

Fiyat markaya göre çok iyiymiş abi bu ara kendi kullandığım bisikleti buldum onun elini ayağını toplayıp kullanmayı düşünüyorum.

Eğer verim alamaz isem ilk bakacağım marka Salcano olacak.

mertypeR
11-06-2019, 15:04
Fixie bisikletler hakkında bilgisi olan var mıdır? Avrupada herkeste bunlardan var ve kadroları tasarım olarak çok güzel görünüyor. Fakat bu bisikletler tek vites acaba şehir içinde kullanmak için yorucu olurmu normal bir city veya road bike gibi sürülebilir mi

CloudGrey
11-06-2019, 15:42
Fixie bisikletler hakkında bilgisi olan var mıdır? Avrupada herkeste bunlardan var ve kadroları tasarım olarak çok güzel görünüyor. Fakat bu bisikletler tek vites acaba şehir içinde kullanmak için yorucu olurmu normal bir city veya road bike gibi sürülebilir mi

1000 km kadar kullandım hatta en son kulladığım bisikletti.
purefix markaydı benimki.

şehir içinde yorucu evet , %5 eğimde ağlatır.tabi arka dişli büyütületek max hızdan taviz vermek koşulu ile daha yumuşak kullanımlı hale getirebilir.
arka tekerdeki rulman kilitlidir.
krank döner teker döner krank durur teker durur yapar prensibi ile çalışır.
şehir içinde kullanımı zordur , fren hep %100 arka tekeri kilitler , az fren yapayım olayı yoktur.

fakat bu bisikletlerin arka teker göbeği flipflop göbektir.
bir taraf fixie iken diğer taraf single speed bisiklet olayıdır.

single speed'te ise rulman tek yönlüdür. krank durunca teker dönmeye devam eder , hali ile durmak için fren tesisatı gerekir buda kadroda görüntü kargaşası yaratır.

ucuz fixie / single speed'ler chromoly ( çelik ) kadrodur. üzerinde vites fren olmamasına rağmen çelik oldukları için ortalama 6061 alü bir dağ bisikleti kadar ağır olur 10-12 kg civarı.
pekte bi espisi yok açıkcası.

alü kadrolu fixielerde biraz tuzludur ama olay bunlardadır ;

misal ;

REACTO TRACK 500 - MERIDA BIKES (https://www.merida-bikes.com/en/bike/95/reacto-track-500)

mertypeR
11-06-2019, 16:31
1000 km kadar kullandım hatta en son kulladığım bisikletti.
purefix markaydı benimki.

şehir içinde yorucu evet , %5 eğimde ağlatır.tabi arka dişli büyütületek max hızdan taviz vermek koşulu ile daha yumuşak kullanımlı hale getirebilir.
arka tekerdeki rulman kilitlidir.
krank döner teker döner krank durur teker durur yapar prensibi ile çalışır.
şehir içinde kullanımı zordur , fren hep %100 arka tekeri kilitler , az fren yapayım olayı yoktur.

fakat bu bisikletlerin arka teker göbeği flipflop göbektir.
bir taraf fixie iken diğer taraf single speed bisiklet olayıdır.

single speed'te ise rulman tek yönlüdür. krank durunca teker dönmeye devam eder , hali ile durmak için fren tesisatı gerekir buda kadroda görüntü kargaşası yaratır.

ucuz fixie / single speed'ler chromoly ( çelik ) kadrodur. üzerinde vites fren olmamasına rağmen çelik oldukları için ortalama 6061 alü bir dağ bisikleti kadar ağır olur 10-12 kg civarı.
pekte bi espisi yok açıkcası.

alü kadrolu fixielerde biraz tuzludur ama olay bunlardadır ;

misal ;

REACTO TRACK 500 - MERIDA BIKES (https://www.merida-bikes.com/en/bike/95/reacto-track-500)

Teşekkürler cevap için bilgilendirici oldu. Benim kullanım alanım spor salonu ev arası, arada akşamları sahil turu yaparım işimi görür herhalde. Tarzıyla dikkatimi çekti.