Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kesik spor yay kullananlar, kullanana şahit olanlar

huseyinturk
13-09-2012, 16:05
Aracıma spor yay aldım ama konforu kaybetmişken az daha düşsün istiyorum. 1 bakla kadar kestiricem ön yayları ama sıkıntı olmaz diyende var sıkıntı olur diyende. Bu konuşanlar genelde sağdan soldan duydukları lafları aktaran insanlar tecrübesi vs yok kısaca...

İlla vardır bunu daha önce yapan orj amortisörler ile sorun oluyormu, zararı faydası bir paylaşırsanız sevinirim.

Araç 307, sadece önleri 1 bakla kestiricem arkalar aynı kalacak

http://i1085.photobucket.com/albums/j423/huseyinturk/DSCF0749.jpg

orhan_guney
13-09-2012, 16:19
aynı aracdan bende vardı tek kapı ben 1 bakla kestirdim çok güzel oturdu yaklaşık 6 ay kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım yol tutuş olsun ses olsun.

huseyinturk
13-09-2012, 16:23
aynı aracdan bende vardı tek kapı ben 1 bakla kestirdim çok güzel oturdu yaklaşık 6 ay kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım yol tutuş olsun ses olsun.

Orjinal yayımıydı kestirğiniz?

ank sport
13-09-2012, 16:29
önden 3 cm arkadan da 1.5 yada 2 cm pres 10 olur :)

huseyinturk
13-09-2012, 16:31

prese tepkiler çok fazla olduğundan kesme düşünüyorum ben. Isıtılıp soğuyan çelik ilk sağlamlığını kaybeder mantıkende.

ank sport
13-09-2012, 16:35
prese tepkiler çok fazla olduğundan kesme düşünüyorum ben. Isıtılıp soğuyan çelik ilk sağlamlığını kaybeder mantıkende.

ısıtma olduğunuda kim söyledi :)

huseyinturk
13-09-2012, 16:36
ısıtma olduğunuda kim söyledi :)

ısıtmadan pres nasıl oluyor? Az açsan ya bunu kim yapar sanayide neycilere gidiyim?

orhan_guney
13-09-2012, 16:41
Evet orjinal yaydı.
Orjinal yayımıydı kestirğiniz?

ToNy
13-09-2012, 16:46
Namiştain yapıyor ısıtmadan presi...

ank sport
13-09-2012, 16:48
ısıtmadan pres nasıl oluyor? Az açsan ya bunu kim yapar sanayide neycilere gidiyim?

tabiki amortisörcüler yapar tabi istanbulda isen orjinal yay yada spor yay fark etmez olduğu gibi soğuk pres yapılabiliyor çok aşırı istemediğin sürece çokta iyi olur açıkçası ben yapıyorum ANK amortisör ;)

huseyinturk
13-09-2012, 16:51
tabiki amortisörcüler yapar tabi istanbulda isen orjinal yay yada spor yay fark etmez olduğu gibi soğuk pres yapılabiliyor çok aşırı istemediğin sürece çokta iyi olur açıkçası ben yapıyorum ANK amortisör ;)

Peki fk yaylar dayanırmı bu prese? ***** ucuz et ,yahnisi kaymasın sonra :D yoksa şimdilik bir bakla kesiyim zamanı gelince orjinal bulup onlarımı presletiyim sizce?

ank sport
13-09-2012, 16:53
dayanır sıkıntı olmaz abicim

hakanguclu
13-09-2012, 16:54
Ben zamanında 5 cm yaylarımı 3 cm presletmıstım hıc sorun yasamadım bır farkta goremedım önce ve sonra olarak kestirmekten ziyade bende pressletmenizden yanayım.

ank sport
13-09-2012, 16:56
nic ime google dan göz atarsanız yapılan işleri görebilirsiniz face sayfamdır

levent
13-09-2012, 18:45
kesme ile sekme daha çoğalıyor, onun haricinde tabladan çıkma riski var özellikle amortisör mili oem ve uzun olan araçlarda.

soğuk pres daha mantıklı kesmekten.

m. ali öz
13-09-2012, 18:50
ben önden 1 bakla kestim fk spor yayı bi sıkıntı yok kullanıyorum, press nasıl onu bilmiyorum tabi kullanmadım.

huseyinturk
14-09-2012, 11:20
kesme ile sekme daha çoğalıyor, onun haricinde tabladan çıkma riski var özellikle amortisör mili oem ve uzun olan araçlarda.

sekme olayı daha çok arkaları bağımsız süspansiyon olmayan araçlada oluyor. Şimdiye kadar 4 teker helezon olan bir araçta sekme şikayeti duymadım hiç.

nic ime google dan göz atarsanız yapılan işleri görebilirsiniz face sayfamdır

Maaliyeti ne olur bu pres olayının? Çorludayım bide yolumun düşmesi lazım tabi oralara

ben önden 1 bakla kestim fk spor yayı bi sıkıntı yok kullanıyorum, press nasıl onu bilmiyorum tabi kullanmadım.

Teşekkürler, bende kestiricem gibi şimdilik

berkay_aydin
14-09-2012, 11:37
Benimde yaylarım fk 5cm, arkayı daha çok bastı nedense, bende soğuk pres yaptırdım 2-3 cm gibi tam kıvamında oldu, ne sertliğinde bir değişme var nede yol tutuşunda... Sonuçta fk yayların ilk alındığı halinede güvenmiyordum onun için sınırlarda kesinlikle kullanmıyorum :)

Low-Rider
14-09-2012, 11:57

Kestikten sonra sertleştirme ve yay boyuna göre amortisör mili kısaltıldı mı problem olmuyor.

Yaklaşık 2 sene bindim kasap spec:D

SinanSs
14-09-2012, 12:38
ANK amortisöre git engin abi araba buraya kadar düşücek de gerisini onun ellerine bırak..güvenebilirsin kefilim ;)

uTku^
14-09-2012, 12:44
Hayret iyi degil flan diyen cikmamis

ank sport
14-09-2012, 12:52
ANK amortisöre git engin abi araba buraya kadar düşücek de gerisini onun ellerine bırak..güvenebilirsin kefilim ;)

eyw sinan teşekkürler :)

özgür67
14-09-2012, 12:58
Engin benim aracımdada H&R 3.5 luk yay var ama çamurluk ile lastik arası tam kapanmadı.5 lik takıp çok da sertleşsin istemiyorum.Spor yaya pres sorun yaratır mı?Eğer olursa işlem süresi ve maliyeti konusunda rica etsem ö.m yollayabilir misin?

officer
14-09-2012, 13:04

Aynen 206 da baya zıplıyordum gazlı amartisör olmasına rağmen

Emre Akçay
14-09-2012, 13:32
Ben eski aracımda 3.5 Vogtland'ları önden 2.5 arka 3 olmak üzere kestirmiştim. Öyle ahım şahım sekme olmamıştı. Ama ne zaman amortisör milini kısaltıp önden yarım bakla daha aldırdım işte o zaman felaketim oldu. :D Abartmışız o zaman biraz :D

ghibli06
14-09-2012, 13:33
Hayret iyi degil flan diyen cikmamis

binlerce kere konuşuldu o nedenle tekrar yazmak istememiştir insanlar... çeliğin defalarca ısıl işleme girmez, formu verilir ve o şekilde de kalır, yay imalatında da yayın hareket ettiği bir eksen vardır, yay aşağı yukarı hareket eder gibi görünse de aslında sarmal kendi içinde burulma hareketi yapar...

haa tekrar ısıtırsak ne olur? yayların burulma hareketleri değişir ve de 4 yay da hemen hemen aynı sertlikteyken her biri farklı bir sertliğe ulaşır, haa hem ısıttım hem de 'pıstırdım' dersen bu sefer yaydaki 'burulma'yı zaten pıstırarak kullanmış oluyorsun ki bu da yaya çok az bir esneklik payı bırakır...

kesersek ne mi olur? 1 bakla 2 bakla hatta 3 bakla... aracın süspansüyon hareketi için belirlenmiş bir aralık vardır atıyorum 10 cm... araç bu mesafe içinde hareket eder... siz buna göre dizayn edilmiş bir yayın bir kısmını keserseniz, yayın hareket şekli değişeceğinden, aracınızı kullanırken sürüş dinamiklerinin değişeceğini kendiniz görürsünüz...

Mr.K
14-09-2012, 13:41
VAlla engin abi arabayı basalı heralde 3-4ay oldu diye tahmin ediyorum.. Yanlarken yumuşak kalması dışında(oda yayla alakalı gerçi mb normaldede beşik ztn) başka gr sorunum yok ne bir ses ne bir nefes..

4kişi+full bagaj
2kisi+full bagaj

tıkabasa dolu banamısın demıyo asırı komforlu he zararı vardır yoktur bılmeme fakat basıldıgından beri gr sorun yok dediğim gibi :) on 5 arka 5 yada on6 arka 4 falan basıldı emın degılım :D bastıktan sonrada dustu cunku :D

bu arada yaylar ısıtılmadan veya herangı bır ısıtma sogutma ıslemı yapılmadan basılıyo,bilginize.
selamlar

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/528835_10151022904192313_1207837029_n.jpg

Murat Özcan
14-09-2012, 14:03
Birer bakla kestirirsen çok tatlı dşer arac

DOHC
14-09-2012, 14:10
Yaydan bakla kesilirse yayın tüm karakteristiği değişir.
Onun yerine tablaları 2 cm aşağı aldırsanız daha iyi olur.....

huseyinturk
14-09-2012, 15:31
Yaydan bakla kesilirse yayın tüm karakteristiği değişir.
Onun yerine tablaları 2 cm aşağı aldırsanız daha iyi olur.....

Tablaları aşağı aldırmak derken? Böyle bir seçenek varsa orjinal yayla hiç konfor kaybı olmaz araçta o zaman, en mantıklı çözüm bu olur bence. Ama her kes anlarmı bu işten? Az daha açsanız?

levent
14-09-2012, 15:46
sekme olayı daha çok arkaları bağımsız süspansiyon olmayan araçlada oluyor. Şimdiye kadar 4 teker helezon olan bir araçta sekme şikayeti duymadım hiç.

Seken aracın arkalar bağımsız yalnız :D

Kestikten sonra sertleştirme ve yay boyuna göre amortisör mili kısaltıldı mı problem olmuyor.

Yaklaşık 2 sene bindim kasap spec:D

Orası öyle canım ama Oem şekilde işte sekiyor, stroke fazla geliyor amortisörün :) Tecrübelisin kasap spec :D

huseyinturk
14-09-2012, 15:55
Seken aracın arkalar bağımsız yalnız :D

diğer araçlarla ilgili bir gözlemim yok ama pecolarda arkası torsiyon olan 106,206,306da çok duydum sekme problemini özellikle fk yay ile. Ama 307de 407de hiç şikayet duymadım, basık 307 gördümmü direk sorarım nasıl bastınız diye :D ısıtıp basanda, kestirende hiç sekiyor demedi sadece biri fazla kesmiş yerinden çıkıyor arada yaylar demişti. Şimdiye kadar aldığım tek olumsuz cevap :) 206nın zıp zıp yaptığı sette benim araba küt diye yapışıyor asvalta çok fark var nedense..

Pecolarda böyle bir olay gördüğümden genelleme yaptım bende. Ama araç ağırlığı ile ilgilide olabilir bu durum.

huseyinturk
14-09-2012, 15:58
binlerce kere konuşuldu o nedenle tekrar yazmak istememiştir insanlar... çeliğin defalarca ısıl işleme girmez, formu verilir ve o şekilde de kalır, yay imalatında da yayın hareket ettiği bir eksen vardır, yay aşağı yukarı hareket eder gibi görünse de aslında sarmal kendi içinde burulma hareketi yapar...

haa tekrar ısıtırsak ne olur? yayların burulma hareketleri değişir ve de 4 yay da hemen hemen aynı sertlikteyken her biri farklı bir sertliğe ulaşır, haa hem ısıttım hem de 'pıstırdım' dersen bu sefer yaydaki 'burulma'yı zaten pıstırarak kullanmış oluyorsun ki bu da yaya çok az bir esneklik payı bırakır...

kesersek ne mi olur? 1 bakla 2 bakla hatta 3 bakla... aracın süspansüyon hareketi için belirlenmiş bir aralık vardır atıyorum 10 cm... araç bu mesafe içinde hareket eder... siz buna göre dizayn edilmiş bir yayın bir kısmını keserseniz, yayın hareket şekli değişeceğinden, aracınızı kullanırken sürüş dinamiklerinin değişeceğini kendiniz görürsünüz...

Bir şeyler illa değişecektir ama güvenli sınırlar içinde kalıyodur belkide bu değişiklikler.O yüzden araştırıyorum sıkıntı yaşayan varmı diye.

ank sport
14-09-2012, 16:04
diğer araçlarla ilgili bir gözlemim yok ama pecolarda arkası torsiyon olan 106,206,306da çok duydum sekme problemini özellikle fk yay ile. Ama 307de 407de hiç şikayet duymadım, basık 307 gördümmü direk sorarım nasıl bastınız diye :D ısıtıp basanda, kestirende hiç sekiyor demedi sadece biri fazla kesmiş yerinden çıkıyor arada yaylar demişti. Şimdiye kadar aldığım tek olumsuz cevap :) 206nın zıp zıp yaptığı sette benim araba küt diye yapışıyor asvalta çok fark var nedense..

Pecolarda böyle bir olay gördüğümden genelleme yaptım bende. Ama araç ağırlığı ile ilgilide olabilir bu durum.

araç ağırlığından ziyade kasa yapısı şasi kulelerinin yüksekliği ona nazaranda amortisör boyları tabi ki farklılık sebebi :)

berkay_aydin
14-09-2012, 16:05

Abi ısıtma işlemi yok ki ? Özellikle sordum soğuk pres ile 3-4 cm indirilebiliyormuş...

vdcoupe
14-09-2012, 17:03
Bnde bnm arabanın spor yaylarından 1 bakla aldırmıstım.. hiç bir sıkıntı yaşamadım ve tatmin edicek şekildede düştü aracım... işi bilen birine yaptırırsan sıkıntısız kullanabilirsin :)

XSi
14-09-2012, 21:27

ısıl işlem ile ilgili bir bilgi de ben vereyim

çeliklerin ısıl işlem sıcaklığı (faz değişiklik sıcaklığı) 700 dereceden başlar- 900-950 derecelere kadar çıkar..

Sanayide ki amortisörcü mehmet usta hiç bir zaman bu sıcaklıklara çıkartamayacağı için yayın mekanik özelliklerine hiç birşey olmayacaktır..

ama sıcaktan dolayı yumuşayan yayın formu bozulabilir. tek sorunda bu

rebel
14-09-2012, 21:37
soğuk pres sanırım en mantıklı olanı. peki bu işlem nasıl yapılıyor ?

Mr.K
14-09-2012, 21:40
soğuk pres sanırım en mantıklı olanı. peki bu işlem nasıl yapılıyor ?

tır lastiğinin altna yayı koymussunda basmsın gıbı dusun :)

buuk bı tablanın altında kısacası basılıyo yay.. ıstenılen olcuye gore 1kezde yetebılır(yaya baglı tabı esneklık vs) bıkackezde basılabılır..Yayın stock olcusu olculup ona gore ıstenılen olcuye presslenıyo kısacası..

ghibli06
15-09-2012, 08:35
arkadaşlar kesip kullanın o zaman hayırlı işler dilerim, ama kusura bakmayın da 'sağlam ve bilinçli' yapılan arabalara bakın bakalım kesmenin biçmenin büktürmenin presin adı ağza alınıyor mu... sene 2012 hala kesmek zararlı mı diye konu açılıyor ama biz 10 küsür senedir konuşuyoruz bunu zaten...

huseyinturk
15-09-2012, 09:37
arkadaşlar kesip kullanın o zaman hayırlı işler dilerim, ama kusura bakmayın da 'sağlam ve bilinçli' yapılan arabalara bakın bakalım kesmenin biçmenin büktürmenin presin adı ağza alınıyor mu... sene 2012 hala kesmek zararlı mı diye konu açılıyor ama biz 10 küsür senedir konuşuyoruz bunu zaten...

Sağlam ve bilinçli yapılan arabalar belli bir kurala göre mi yapılıyor?? Olmaz, zararlıdır diyerek direk kestirip atmak yanlış bence ,ki gördüğüm kadarıyla 1 bakla yay kesip (5 dilimlik yayın 3 dilimini kesenlerden bahsetmiyorum) sıkıntı yaşayan yok aramızda. sene 2012 internet var imkan var araştırmak lazım, tecrübeleri paylaşmak lazım. Varsa çevrenizde kestirip sorun yaşayan örnekler bekliyoruz.

atituti
15-09-2012, 12:16
valla hayatım boyunca cok yayları kesilmiş araba gördüm ama hiç birinde kırıldı vs. gibi şeyler duymadım , bazen tabladan cıktıgı oluyo o doğru cok ama cok ender oda , benim arabama tr sınırları içinde spor yay yoktu bende gittim kestirdim hemde 4 bakla , cok aşırı zıplamaya baslamıstı.bence kestirme , ciddi derecede baş ağrısı yapar zıplamaktan :) git 5 lik yay al yada coil varsa en güzeli coil

ghibli06
15-09-2012, 15:15
sizler yayları kesilen ya da presle ısıl işlemli ya da soğuk farketmez bir şekilde elde tadilat görmüş bir yaydan nasıl bir defo bekliyorsunuz ben onu anlamadım? yani ortadan ikiye bölünür dememişiz, tabladan dışarı fırlar dememişiz, lastiği patlatır da dememişiz... ben ilk postumda anlattığımı zannediyordum ama tabi kesmeyi zaten aklına koyan arkadaşlara o laflar ters gelmiş olabilir... amacınız sadece araba yere insin ise, kesip biçerek istenen yüksekliğe getirirsiniz ama benim aracın inmesiyle işim yok, bu işlem olursa arabaya nasıl etkisi olur sürüşü nasıl değiştirir onunla ilgilenirim, örnek isteyen arkadaşlar:

1- e39 540i, yayları kesildi zaten ağır olan araba sekmeye başladı yolda uyarmamıza rağmen bir viraj içinde araba sekince kaza yaptı...

2- e36 compact: yayları kestirdi, araba bildiğin yaysız gibi oldu ne komfor kaldı ne yol tutuş,, altını vura vura dayanamadı değiştirdi...

3- hyundai 1,6 tdi: önüne çıkan arabayı görünce frene basar ama önü öyle bir yatar ki, frenden çekince ise aracı kontrol edemez kaza yapar...

yukarıdaki 3 örnek de çok yakın çevremden, eibachın çeşitlerine bir bakın 3 cm düşürdüğü yayla 5 cm düşürdüğü yay arasındaki farkları görün, bu iş dediğiniz gibi kolay olsa 2 bakla keser daha ucuza satardı firmalar...

70-100-110 hp arabadır, zaten iddası yoktur, yol tutuşla işi olmaz kestirir kendince memnun kalır, ben proje arabaları derken neyi kastettiğimi anlamadıysanız bir şey diyemem...

berkay_aydin
15-09-2012, 15:38
Abi zaten yapan kişiler kesinlikle yay kestirme diye açıklamış, heleki orjinal sertlikteki yaya işlem yapılmasına kesinlikle karşıyım, orjinal yayla 6-7 cm basanlar cidden tehlikeli ben sadece 5 cmlik yayı 2-3 cm kadar indirttim, sertlikte veya hissedilir hiçbir fark olmadı, sekme kesinlikle yok, deniyorum şuan en ufak bir yanlış durumda orjinal yaylarımı takarım...

DOHC
16-09-2012, 13:20
Tablaları aşağı aldırmak derken? Böyle bir seçenek varsa orjinal yayla hiç konfor kaybı olmaz araçta o zaman, en mantıklı çözüm bu olur bence. Ama her kes anlarmı bu işten? Az daha açsanız?

Yayın üstünde durduğu parça varsa amortisörün orta-alt tarafında, o parça aşağı alınıyor oluyor bitiyor.

http://www.volkswagenozelservisankara.com/images/amortisor.jpg

Mr.K
16-09-2012, 13:22
Yayın üstünde durduğu parça varsa amortisörün orta-alt tarafında, o parça aşağı alınıyor oluyor bitiyor.

]http://www.volkswagenozelservisankara.com/images/amortisor.jpg[/IMG]

nası oluyo bu olay ? kesbiç kaynakla mı ?

Ahmet_28
16-09-2012, 13:45

pres tavsiye ederim.ben c2vts de presletmiştim öne 2 tane yay taktık 4 tane söktük :D

TurboJDM
16-09-2012, 13:49
hüseyin kestirdin mi preslettin mi bilmiyorumda. Kestir gitsin arkasınada reklamcıda bırak sekelesin yazdır havan olsun :D

DOHC
16-09-2012, 13:59
nası oluyo bu olay ? kesbiç kaynakla mı ?

Yes kaynakla. Amortisörcüler yapıyor, örneğin Nam amortisör.....

Mr.K
16-09-2012, 14:39
Yes kaynakla. Amortisörcüler yapıyor, örneğin Nam amortisör.....

iyide pressden daha sakat değilmii preste en azından yay kesılıp bıcılmıyo kaynaklanmıyo :S mazallah biyerden kaynak bi atsa ayyy aman aman diyorum.. :S

XSi
17-09-2012, 10:45
iyide pressden daha sakat değilmii preste en azından yay kesılıp bıcılmıyo kaynaklanmıyo :S mazallah biyerden kaynak bi atsa ayyy aman aman diyorum.. :S

O parça zaten kaynakla duruyor orda :)

normalden farklı bi durum olmuyor sonuçta..

krscan
17-09-2012, 11:07
opel vectra aracımda 5lik yayları 1'er bakla kestirmiştim. Amortisörlerde yaklasık 5 cm kadar tornacıda yeniden yer actırmıstım. Aracda süspansiyonda değişen pek birsey olmamıstı. (yaylı haline göre) Ne olur ne olmaz die yayların amortisör taplasına oturan kısımlarının kenarınada demir kaynattırmıstım bosluk yapıp cıkmasın die. 1.5 sene o sekilde bindim hicbir sorun olmadı. Şuan arac orjinal halinde o amortisörlerle biniyorum hicbir sorun yok.

TT_BOY
17-09-2012, 12:38
tabladan indirmek daha iyi sanki :rolleyes:

ank sport
17-09-2012, 12:43
arkadaşlar herkes doğru yada yanlış bişeyler yazmış gerçekten aranızda bilgi sahibi edinmiş olanlarda var, bir işlem yapılcaksa kusursuz 4.4 lük iş isteniyorsa kes biç pres yap fark etmez, amortisörüde spor a çevrilir hiç bir sorun olmaz, tabiki işin maddi kısmı kısa yoldan keselim yada presletelim derseniz işin 4 te 3 ünü yapmış olursunuz, spor amortisör neidr; aracın daha iyi performans ve yol tutuşu elde edile bilmesi için üretilmiş amortisörlerdir. extra olarak basılmış yerle bir araçlar için daha özel bir amortisör yapmak gerekir, sekmeyi en aza çekebilmek için kovan boylarının kısa olması ve amortisörün sert olması gerekir, sert bir amortisörde basık bir aracın sert olacağı anlamınada gelmez, sertlikteki maksat aracın konforunu biraz daha yakalaya bilmektir, fren mesafesi ni normale çekebilmektir. kısacası yazılcak daha çok şey var ama işi yaparken siz siz olun maddiyattan dolayı işin yarısını yapmayın :) saygılar

ghibli06
17-09-2012, 14:40
arkadaşlar herkes doğru yada yanlış bişeyler yazmış gerçekten aranızda bilgi sahibi edinmiş olanlarda var, bir işlem yapılcaksa kusursuz 4.4 lük iş isteniyorsa kes biç pres yap fark etmez, amortisörüde spor a çevrilir hiç bir sorun olmaz, tabiki işin maddi kısmı kısa yoldan keselim yada presletelim derseniz işin 4 te 3 ünü yapmış olursunuz, spor amortisör neidr; aracın daha iyi performans ve yol tutuşu elde edile bilmesi için üretilmiş amortisörlerdir. extra olarak basılmış yerle bir araçlar için daha özel bir amortisör yapmak gerekir, sekmeyi en aza çekebilmek için kovan boylarının kısa olması ve amortisörün sert olması gerekir, sert bir amortisörde basık bir aracın sert olacağı anlamınada gelmez, sertlikteki maksat aracın konforunu biraz daha yakalaya bilmektir, fren mesafesi ni normale çekebilmektir. kısacası yazılcak daha çok şey var ama işi yaparken siz siz olun maddiyattan dolayı işin yarısını yapmayın :) saygılar

öncelikle bu tarz işleri kurumsal olarak yapan kişiler olarak insanları tam olarak bilgilendirmek bilinçlendirmek görevi sizde... her '2 bakla kesicem olur mu?' diyene 'olur' demekten ziyade hangi maliyetlerle ve hangi şartlarda bu mümkün anlatmak gerekli... yoksa zaten yakında insanlar spirali eline alıp bakla kesmeye başlayacak buraya da yazıyorum...

Ahmet Saraçoğlu
17-09-2012, 14:45
Ben cerato da 5lik olmadıgı için 3 lüğü birer bakla kestirmistim.tepkiler standart hale gore iyi ama yol tutus tedirgin edici seviyedeydi ,bol bol sekiyordu.

ank sport
17-09-2012, 15:07
öncelikle bu tarz işleri kurumsal olarak yapan kişiler olarak insanları tam olarak bilgilendirmek bilinçlendirmek görevi sizde... her '2 bakla kesicem olur mu?' diyene 'olur' demekten ziyade hangi maliyetlerle ve hangi şartlarda bu mümkün anlatmak gerekli... yoksa zaten yakında insanlar spirali eline alıp bakla kesmeye başlayacak buraya da yazıyorum...

tabiki bilgilendirme yapılıyor seçenekler sunuluyor fakat sorana ( gazlı amortisörmü iyidir yoksa yağlı mı ? ) gibi soruları çekimser çevaplar da verenler oluyor çünki bu gibi sorunun bir tek cevabı olmaya biliyor :)

Dragger
17-09-2012, 15:23
ANK Engin tavsiye ederim ben de.

İşine gösterdiği özen ve esnaflığıyla piyasadaki birçok ustadan farklıdır.

Uygun olan neyse onu söyler, tavsiye etmediği ölçülerde ne gibi sıkıntılarla karşılaşacağını müşterilerine anlatır. Tabi çoğu kişi dinlemez 3 uygun derse 6 bas der ben gibi :D

huseyinturk
17-09-2012, 16:06
Benim aracı az daha basmadaki amacım tamemen görüntü. Bu sebeplede 140 aldığım yaya 200 300 lira harcamak istemiyorum, yapmam daha iyi. Yoksa yol tutuşu olarak, fren mesafesi olarak inanılmaz memnunum 225 taban lastiklerin etkisi vardır tabi ama yayları değiştirdikten sonra muazzam keyif almaya başladım aracı düz asvaltta kullanmaktan. Zaten 150den sonra götünden nefes almaya başlıyor aracım ***** 1.4 dizel :D

Henüz bir işlem yapmadım yaylara ama pres işine sıcak bakmıyorum (yayların markasına güvenmediğimden dolayı)

Tablayı kaydırmak şimdilik en mantıklısı gibi görünüyor ama kaynağı yapanın işçiliği çok çok önemli, her kaynak bir değildir..

ank sport
17-09-2012, 16:07
ANK Engin tavsiye ederim ben de.

İşine gösterdiği özen ve esnaflığıyla piyasadaki birçok ustadan farklıdır.

Uygun olan neyse onu söyler, tavsiye etmediği ölçülerde ne gibi sıkıntılarla karşılaşacağını müşterilerine anlatır. Tabi çoğu kişi dinlemez 3 uygun derse 6 bas der ben gibi :D

eyw abicim teşkkrlr memnun kalınmışsa ne mutlu bana :)

ank sport
17-09-2012, 16:15
Benim aracı az daha basmadaki amacım tamemen görüntü. Bu sebeplede 140 aldığım yaya 200 300 lira harcamak istemiyorum, yapmam daha iyi. Yoksa yol tutuşu olarak, fren mesafesi olarak inanılmaz memnunum 225 taban lastiklerin etkisi vardır tabi ama yayları değiştirdikten sonra muazzam keyif almaya başladım aracı düz asvaltta kullanmaktan. Zaten 150den sonra götünden nefes almaya başlıyor aracım ***** 1.4 dizel :D

Henüz bir işlem yapmadım yaylara ama pres işine sıcak bakmıyorum (yayların markasına güvenmediğimden dolayı)

Tablayı kaydırmak şimdilik en mantıklısı gibi görünüyor ama kaynağı yapanın işçiliği çok çok önemli, her kaynak bir değildir..

abicim bişey yazdım her araç için aynı işlem yapılamaz senin araç için de tbladan oynama söz konusu bile olamaz o tablalar sökülebilir çünki ve takılırken bir boğumda kalır tabiki aşşağıyada kaynak olur tablayı o boğomdan atlattıktan sonra :D oda mantıklı değil kısacası senin yaptıracağın işlen ya kestirme yada pres olucaktr oda yayın durumuna göre en uygunu neyse ustannda onu yapmasıdır saygılar

huseyinturk
17-09-2012, 16:19
abicim bişey yazdım her araç için aynı işlem yapılamaz senin araç için de tbladan oynama söz konusu bile olamaz o tablalar sökülebilir çünki ve takılırken bir boğumda kalır tabiki aşşağıyada kaynak olur tablayı o boğomdan atlattıktan sonra :D oda mantıklı değil kısacası senin yaptıracağın işlen ya kestirme yada pres olucaktr oda yayın durumuna göre en uygunu neyse ustannda onu yapmasıdır saygılar

Tablayıda eledik o zaman en mantıklısı komple kit almak sanırım. :)

B.Battal
17-09-2012, 16:41
Kalitede öncü firma ANK Sport Suspensions ;)

AG0463
22-09-2012, 00:45
hüseyin ben önlere coil yaptım arkalar pres oldu git preslet en iyisi ama yay'ın fiyatından pahalıya cıkıcak o ayrı konu.

exca
22-09-2012, 08:25
önceki aracım kafadan 8 cm arkadan 5 cm presliydi , amortisörler %25 sertleştirilmişti , hiç bir sıkıntı yoktu sadece konfor kaybı vardı normal olarak , sekme ,yatma, yoldan ayrılma hiç bir sorun olmadı , sonra önlere coil over yaptırdım , o zman sekmenin ne olduğunu öğrendim , sonuçta bu sekme yüzünden kaza yaptım , şu an ki aracım önden 6 cm presli , arkadan 3 amortisörlerde herhangi bir işlem yok , sıkıntı yaşamıyorum neredeyse stock , ancak şunu belirtmeliyim ki amortisör sertleşmeden istediğiniz gibi yol tutuş alamazsınız + benim gibi kafayı fazla basarsanız aracın arkası daha erken savrulur viraj içinde beklenmedik anlarda frene basarsanız arkası hiç tereddüt etmeden yanınıza gelir , yanlama tecrubeniz varsa o da sıkıntı olmaz :D

Yanyanömer
22-09-2012, 18:00
Benim mk1 106 da bende ön baklaları kestirdim sadece tek sorun sekiyor o kadar. Ama sorun olmuyor. :D

yagizgokmen
27-12-2012, 18:42
konuya ufaktan bir hortlatıyorum :)

araştırdım ama bulamadım preslenen veya kesilen helezonlar amortisörde işlem olmadan TUV'dan geçiyormu? sonuçta amortisör gidip ve geldiği daha büyük bir boşluk oluyor.

bektas_talay
28-12-2012, 23:35
focus 2 hb aracıma 5 cm eibach sportline kırmızı yay taktım ön 6 arka 3.5 cm düştü uyuz olmuş durumdayım arkaya yapılacak çözüm nedir ? varmıdır bir yol yordam ? araba eğimli duruyor 2.5 cm yukarda ya coil yada öne 3.5 takıcam

M3CSL
30-12-2012, 23:12
arkadan bir bakla aldirabilirsin focusta sorun olmaz bagimsiz oldugu icin cok sikinti olmuyor..

amortisor milini kisalttirmayi unutmayin arkadaslar benim arac 7 cm basik ama amortisordende alindigi icin sekme yok gibi bisiy 3.5 yay var bende tabladan indirdik,,

picasso
10-01-2013, 08:48
arkadaşlar piyasada civic için 180-200 tl ye sıfır kutusunda tein yay,apexi yaylar var bunlar orjinal ürünmüdür ? nasıl anlaşılır orjinal mi yan sanayi olduğu ?

berkay_aydin
10-01-2013, 09:02
konuya ufaktan bir hortlatıyorum :)

araştırdım ama bulamadım preslenen veya kesilen helezonlar amortisörde işlem olmadan TUV'dan geçiyormu? sonuçta amortisör gidip ve geldiği daha büyük bir boşluk oluyor.

Spor yay ve presli sıkıntısız geçtim.. Sadece jant-lastik sürtmemesi ve fren testine girebilmesi gerekiyor..

arkadaşlar piyasada civic için 180-200 tl ye sıfır kutusunda tein yay,apexi yaylar var bunlar orjinal ürünmüdür ? nasıl anlaşılır orjinal mi yan sanayi olduğu ?

Kendi sitesinden civic için var mı kaç cm kaç para olarak araştırırsanız belli oluyor sahte olup olmadığı.. Örneğin bazı araçlar için fk 5 cm yay satılırken kendi sitesinden baktığınızda sadece 3 cm olduğunu görüyorsunuz...