PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2004 s40 1.6 katalizör sorunu

B!Rtan
13-09-2012, 16:20
merhaba arkadaşlar..
babamın kullanmakta olduğu 2004 volvo s40 1.6 aracımız sabahları motor soğukken tekleme yapıyor. gaza asılmadan basıldığında bile tekleye tekleye ilerliyor. taaki motor ısınana kadar. aracın motoru öyle aman aman sağır değil fakat son zamanlarda araba gitmiyor gibi ve yakıt sarfiyatı da artmış durumda.. araca inatla lpg takmadık.
aracımız garantisi bitene kadar yetkili serviste bakımlıydı fakat garanti bitince özel servise götürmeye başladık.. bakımsız araçta değil yani. bugün egzoscuya gittim ve adam bunların euro4 motor olduğunu ve katalizörü iptal edersem çok sorunla karşılaşıcağımı söyledi. yeni katalizör kim bilir kaç paradır.. çıkmasını da 1200 tl ye buldum. ama ben katalizörü iptal ettirmekten yanayım..
kimse kalkıp bana çevre duyarlılığından bahsetmesin bu forumda :D
nerede ne kadara yaptırabilirim? arıza ışığı yanarmı ki?
bu konularda yardımcı olursanız sevinirim..
herkese hayırlı forumlar

Zorbey
14-09-2012, 01:50
Araç benzinli değil mi ?
Hararet yaptırdınız mı ?
buji,buji kabloları kontrol ettirdiniz mi ?
Hava akış sensörlerine baktırdınız mı ?

Direk eksoza yönelmeyin bence,katalizörden olsa ısınana kadar böyle bi şey yapmaz sürekli yapar

B!Rtan
15-09-2012, 11:29
araç benzinli. hararet hiç yapmadı. buji ve kabloları sorunsuz. hava akış sensörlerinden de kaynaklanacağını sanmıyorum. motor içi hiç sorun çıkmadı 8 senedir. benim aklıma tek gelen katalizör