PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç önerisi

TurboJDM
13-09-2012, 16:28
Arkadaşlar şöyle ekim sonu veya kasım gibi 2 aracımızıda değiştirmek istiyoruz. 2 aracımızı satıp üzerine 35000-40000 tl arası bi miktar para koyup bir jip bide binek araç düşünüyoruz. ikiside otomatik olucak. jipte karar kıldık 100000 km geçmemiş 2-3 sürtmeden boyalı 50000-55000 arası captivalar bulunuyor. 2. aracada karar kılmak istiyoruz otomatik olması zorunlu. 2005 model üzeri hactback otomatik olarak 31-32 bin tlyi geçmemek şartı ile araç önerebilir misiniz? aklımda 2006 üzeri 4 kapılı hacthback civic 1.8 otomatik, mercedes B150 otomatik, A3 sportback otomatik, birde istisna olarak mini cooper otomatik var tabikide. bu üç aracın + - yönlerini söylermisiniz? veya önerebileceğiniz bu kriterde araçlar hangileri. şimdiden yorumlar için teşekkürler.

EDİT: A3 Sportback 1.6 102 olan versiyonudur. ona göre yorum yaparsanız. :)

FAGE12
13-09-2012, 17:12
Şahsen 1.8 type s lerı tavsı etmem sanzımandan yana sıkayetcı olan ları cok duyuyorum

a3 ıse 1.6 olanlarıda cok yakıyor 1.4 tsı olursa bence a3 alınmalı mercedes hakkında bılgım yok ayrıca jeep konusunda karar verılmıs yınede bı honda nın jeep lerıne bakın derım ;)
Hayırlısı olur ınsallah

TurboJDM
13-09-2012, 17:24
Şahsen 1.8 type s lerı tavsı etmem sanzımandan yana sıkayetcı olan ları cok duyuyorum

a3 ıse 1.6 olanlarıda cok yakıyor 1.4 tsı olursa bence a3 alınmalı mercedes hakkında bılgım yok ayrıca jeep konusunda karar verılmıs yınede bı honda nın jeep lerıne bakın derım ;)
Hayırlısı olur ınsallah

1.8 types değil normal olanları typesler 2 kapı benim belirttiğim 4 kapı. genede şanzımanında ne gibi sorunlar çıkıyor bilgilendirirlerse sevinirim. ***** 1.8 civicler için birebir turbo kitler var ileriye dönük onu düşündüğümden kalbim japon diyor. A3 içinde 1.6 düşünüyoruz ***** en uyumlu lpg motor o. :) mercedes hakkında bilgidiğim tek şey cvt şanzıman olması.

İbrahim33
13-09-2012, 17:36
Honda 1.8'in şanzımanı berbat diyolaa , ama bir a3 kadar fazla yakmıyor.A3 çok yakar , gitmez , temizini bulmak zordur 2.elde...Mini cooper ise apayrı bir dünya...Çok farklı bir araç.Hani otomobilde olması gereken ruh deriz ya , bu mini'de fazlasıyla var , hele birde açık hava filtresi + egzoz sistemi varsa ,insanı kendisine aşık ediyor...Mini'nin kazasızını bulmak zor...Mini bu iki araca göre hem daha makul performans ve yakıt tüketimi sunar...Hayırlısı olsun...

TurboJDM
13-09-2012, 17:39
Honda 1.8'in şanzımanı berbat diyolaa , ama bir a3 kadar fazla yakmıyor.A3 çok yakar , gitmez , temizini bulmak zordur 2.elde...Mini cooper ise apayrı bir dünya...Çok farklı bir araç.Hani otomobilde olması gereken ruh deriz ya , bu mini'de fazlasıyla var , hele birde açık hava filtresi + egzoz sistemi varsa ,insanı kendisine aşık ediyor...Mini'nin kazasızını bulmak zor...Mini bu iki araca göre hem daha makul performans ve yakıt tüketimi sunar...Hayırlısı olsun...

işte 2 kapı olması bizim için kullanışlı değil. honda 1.8 i-vtec alıp type-s veya type-r görünümü verip birde 18" advan taktın mı tadından yenmez ama şanzıman sıkıntıları nedir onu merak içindeyim.

Emrecan-R
13-09-2012, 17:52
1.8 lerin şanzumanı iyidir sorun çıkartan 1.4 i shift şanzumandır

TurboJDM
13-09-2012, 17:57
1.8 lerin şanzumanı iyidir sorun çıkartan 1.4 i shift şanzumandır

peki ileride manuel şanzımana çevirmek istesem FN2 typer şanzımanı uyarmı? yada orjinal veya çıkma type-s manuel şanzımanı? ne kadar Audi merso baksamda gönlüm honda diyorda :)

Emrecan-R
13-09-2012, 18:02
sanmıyorum uymayabilir Typer 6 vites 1.8 ler 5 vites sanırım

Nightfish
13-09-2012, 18:05
A3 efsane yakar, B serisi efsane sorunlu. Civic candır.

TurboJDM
13-09-2012, 18:18
Honda candır. ama bu manuelinin 0-100ü 8.9 ken otomatiğinin 0-100ü 10.9 olması çok kötü açıkcası.

FAGE12
13-09-2012, 18:25
1.8 types değil normal olanları typesler 2 kapı benim belirttiğim 4 kapı. genede şanzımanında ne gibi sorunlar çıkıyor bilgilendirirlerse sevinirim. ***** 1.8 civicler için birebir turbo kitler var ileriye dönük onu düşündüğümden kalbim japon diyor. A3 içinde 1.6 düşünüyoruz ***** en uyumlu lpg motor o. :) mercedes hakkında bilgidiğim tek şey cvt şanzıman olması.

Şöle ifade edeyim özellikle 2008 den once sanzıman sorunları dahada bı berbat 08 den sonra bıraz daha normale donmeye basladı dıyebılırım vıtes gecıslerı asırı dereede kotu ve acayıp hıssedılebılır derecede ve araba ozellıkle sogukken asırı tıtreme yapıyor vıteslerde yerı geldıgınde sanzıman guncellemesı bıle kurtaramıyor durumu . kı normal rutın bakımları 700 tl gıbı (+/- 100 tl ) rakamlara yapılıyo ve bırde trıger kayısı falan gıbı agır bakımlarını dusunun ;) ayrıca kasko fıyatlarıda ayrı dert ;)

AYRICA AUDI KONUSUNADA GELIRSEK INANIN KI 1.6 ALIP TUP TAKICAM AZ YAKAR DUSUNCESINE GIREN KAC KISIYI TANIDIYSAM PISMANLIK YASADI . YAKIYO EYWALLAH BARI GIT BE KARDESIM ARABA GITMIYODA KI BENCE 1.8 T AL BARI TUP TAK ISTEDIGINDE TUPTE KULLANIR ISTEDIGINDE PERFORMANS ICIN BISEYLER YAPABILIRSIN ILERLIYEN ZAMANLARDA ;) KI BEN YINE 1.4 T DEN YANAYIM AUDI KONUSUNDA ;)

VtecDream
13-09-2012, 18:32
1.8 ishift kesinlikle alma.

TurboJDM
13-09-2012, 18:39
1.8 ishift kesinlikle alma.

niçin i-shift önerilmiyor?

TurboJDM
13-09-2012, 20:57
Arkadaşlar İ-shift sorunu nedir? beğenilmiyormuş nedenini öğrenebilirmiyim.

twin
13-09-2012, 22:40
A3 efsane yakar, B serisi efsane sorunlu. Civic candır.

B efsane sorunlu derken ?

NaNick
13-09-2012, 22:53
A3 1.6 otomatikti eski arabam konforlu guzel gorunumlu bir araba ama o kadar cok yakip o kadar az gidiyor ki insani biktiriyor. Aldim ve 2 ay sonra geri sattim alirken buyuk hevesle aldim ama buyuk hayal kirikligi yasatti bende gidis ve yakit olarak. Cok iyi gitmesini beklemiyordum tabii ki 1.6 aractan ama bu kadar cok yakmasi problem gercekten. Ama bu problem olmayacaksa ve onemli degilse diger yonleri iyi bir araba yani beklentiye gore degisir.

TurboJDM
13-09-2012, 23:15
A3 1.6 otomatikti eski arabam konforlu guzel gorunumlu bir araba ama o kadar cok yakip o kadar az gidiyor ki insani biktiriyor. Aldim ve 2 ay sonra geri sattim alirken buyuk hevesle aldim ama buyuk hayal kirikligi yasatti bende gidis ve yakit olarak. Cok iyi gitmesini beklemiyordum tabii ki 1.6 aractan ama bu kadar cok yakmasi problem gercekten. Ama bu problem olmayacaksa ve onemli degilse diger yonleri iyi bir araba yani beklentiye gore degisir.

o zaman 1.6 audiyi kafamdan çıkardım diyelim bu yorumla :) düşüncem B150 ve civic üzerine ama 1.8 otomatik civic sorunlu diyorlar :)

turci
13-09-2012, 23:32
b serisinin sorunlarini ben de merak ettim?
a klasse kullaniyorum,cok sükür sorunum yok. en güzel yanlarindan biriside kayis derdi yok,zincirli.

FAGE12
14-09-2012, 08:29
arkadaşlar i-shift sorunu nedir? Beğenilmiyormuş nedenini öğrenebilirmiyim.

e yukarıda yazdım ya :)

TurboJDM
14-09-2012, 11:40
e yukarıda yazdım ya :)

ibrahim arkadaşımız bana pmden bi site hattı orda okuduğum kadarı ile bu i-shiftlere yazılım yapılmış 0-100 km 10sn ye düşmüş ama tekleme titreme sorunu varmış galiba bu konuda bilgin var mı? keske K20 şanzımanı uysa 6 ileri type-slerdende iyi olur :)

Ken_Block
15-09-2012, 10:53
A3 candır:)

FAGE12
15-09-2012, 13:59
ibrahim arkadaşımız bana pmden bi site hattı orda okuduğum kadarı ile bu i-shiftlere yazılım yapılmış 0-100 km 10sn ye düşmüş ama tekleme titreme sorunu varmış galiba bu konuda bilgin var mı? keske K20 şanzımanı uysa 6 ileri type-slerdende iyi olur :)

aynen sanzımana yazılım atılsada tıtreme olayı malesef dewam ediyor zaten tek şikayet şanzımanı o kasanın . swap konusunda tam emın olmamakla beraber olacagını zannetmıyorum bence bu konuyu mınıks , bilal aktepe veya özgün abiye sor daha sağlıklı bilgilendirme yaparlar .
Tavsiyem o ki ileride yapacağın swap olayına dayanarak ( ki oluyorsa o da ) kalkıp sorunlu araç alma çünkü bıktırır seni tiksinirsin . bence farklı bir model al zamanı gelince alırsın hem farklı araç kullanmış olursun hemde tiksinmezsin araçtan ;)

TurboJDM
15-09-2012, 20:24
aynen sanzımana yazılım atılsada tıtreme olayı malesef dewam ediyor zaten tek şikayet şanzımanı o kasanın . swap konusunda tam emın olmamakla beraber olacagını zannetmıyorum bence bu konuyu mınıks , bilal aktepe veya özgün abiye sor daha sağlıklı bilgilendirme yaparlar .
Tavsiyem o ki ileride yapacağın swap olayına dayanarak ( ki oluyorsa o da ) kalkıp sorunlu araç alma çünkü bıktırır seni tiksinirsin . bence farklı bir model al zamanı gelince alırsın hem farklı araç kullanmış olursun hemde tiksinmezsin araçtan ;)

manuellerine bakıyorum şuan. aklımda bu r16 ve r18 motorlar için birebir direk tak birebir uyumlu zage turbo kit ile aem ficle güzel sonuç alıınıyor bi nevi 4 kapılı çakma typer. :) amacım 4 kapı typer yapasım var :)

FAGE12
16-09-2012, 10:57
manuellerine bakıyorum şuan. aklımda bu r16 ve r18 motorlar için birebir direk tak birebir uyumlu zage turbo kit ile aem ficle güzel sonuç alıınıyor bi nevi 4 kapılı çakma typer. :) amacım 4 kapı typer yapasım var :)

manuel lere hıc bırsey dıyemem daha dogrusu ben sorunu olan manuel duymadım dedıgım gıbı bı pım at dedıgım kısılere onlar bu ısın ustadları onlar daha ıyı yonlendırırler ;)