Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic Si hangi LPG'yi taktırmalıyım

Oconner
13-09-2012, 18:20
Merhaba sayın arkadaşlar ***** benzin fiyatları uçtu gidiyor bügün bi lpgcileri gezelim dedik atiker 1000 fiyat verdi brc ise 1600 sizce atiker taktırsam herhangi bir sorun yaşarmıyım usta garantisini veriyor yaklaşık yarım saat kadar konuştuk 600 lira arada fark var büyük bi para yapıyo oda :)))

edit: gasitaly diye bir marka da var onuda 1100 Tl ye takıyorlar ya atiker yada gasitaly taktırmalı planlıyorum yorumlar nedir ?

tdipower
13-09-2012, 18:23
wideband varsa eğer ayarını güzelce yaptırın. gayet sağlıklı olur o zaman hangi marka olursa olsun önemli olan karışımın düzgün ayarlanması

Skyhawk34
13-09-2012, 18:23
atiker sakın takma okan arabanın herşeyine sorun yaratıyor görüştüğüm insanların büyük bir çogunlugu memnun degıl atikerden

baha38
13-09-2012, 19:44
lovatoya bir bak bence fiyatlarıda hemen hemen atikerle aynı fiyatlar. Hondaya uyumu güzel.

myworld
13-09-2012, 20:33
atiker taktırmış biri olrak söylüyorum kesinlikle memnun kalmassın,sıkıntısı bitmiyor ayar tutmuyor ;)

Emrecan-R
13-09-2012, 20:37
prins dicemde pahalı kaçar :D

CRX
13-09-2012, 20:37
lovato kesin ve net :)

ramco 06
13-09-2012, 20:41
On tane hondaya atiker taktirdim hİcbirindede en kucuk sorun yasamadim heleki si de zannetmem hic

Trance-R
13-09-2012, 20:43
Lovato , atiker de olur güzel biryerde montaj iyi yapılırsa ... BRC derim ama parçalar TR de de üretiliyormuş diye okumuş-duymuştum ...

Lovato , iyidir.

ramco 06
13-09-2012, 20:45
Atiker e ankarada 900 tl odersin en ufak sikintidayasamazsin kefil bile olurum aracinda tekleme varsa lpg de cogalir ama

driftboy
13-09-2012, 20:47
Paran varsa prins veya normal bişiler düşünüyosan lovato kardeşim ;)

BthnKrkt
13-09-2012, 20:54
valla kimse beğenmez ama benim SI da mimgas vardı o kadar şey yapıldı ayarsız gene sorunsuz ve az yakarak bindim aynı şekilde babamın aracı focustada mimgas var hazıran sonu samsun ankara arası lpg yı 2,33 den aldıgımda ortalama 14 kuruş yakmıştı 100 120 km/h aralıgında

::ZaFeR::
13-09-2012, 20:57
Benim Si' da Stafanelli marka kit var.Biraz zengin çalışıyor sanırım benim araç.Km'de 17-18 krş yakıyorum

Bad-Fast
13-09-2012, 22:52
benim si'de markası pek bilinmiyen bişey vardı adını bile unuttum , ayarı yoktu tekliyordu bazen falan , ama 10 liraya dünya'yı geziyordum 2 sene önce , konuyu takip ediyorum si de gazlama dışı lpg olayı çok iyi ;)

caglargungor
13-09-2012, 23:00
bence kalite olarak yerliler arasında atiker güzel tavsiye ederim ama üst sınıf daha kaliteli dersen brc tabikide ama önemli olan işçilik, aynı malı 10 firma takar hepsinde sağlıklı çalışmaz doğal olarak malzemeye *** atılır

Osman Bahadır
13-09-2012, 23:00
Kaliteli birşey taktırırsan gazlarsın da, ekonomi de yaparsın. Ucuz ve ayarsız bir montaj yaptırırsan da ekonomi yaparsın, gazlayacağın zaman tadı olmaz, benzine geçersin, uzun vadede kapak/subap sorunu yaşarsın.

Ucuz birşey taktırırsan, imkanın varsa veya bulabilirsen birinden wideband bul ve onunla ayar yaptır. Hoş, kit besleyemedikten sonra ayarlasan ne olacak...

insideman
13-09-2012, 23:04
Ben Zavoli taktırdım. Nakit 1250 lira. Taksitli galiba 1400 liraydı.

Çok memnunum tavsiye ederim. Hem serviside yaygın.

Oconner
14-09-2012, 00:07
yorumlar için teşekkür ederim yarın sabah gidip gasitaly taktırıyoruz Allah nasip ederse burdan iznelimlerimi de paylaşacağım iyi geceler :)

Chatin
14-09-2012, 00:13
rezil olmak istiyorsan atiker taktır. yok rezil olmak istemiyorum dersen brc taktır. en basitinden atiker denen markanın enjektör denen parçası 3 ohm luk tek yönlü selenoid valve. brc (mtm) de ise adam akılıl enjektör vardır. hatta isteğe bağlı olarak prins in de kullandığı keihin enjektörlerini kullanabilirsin. neyse demem o ki fiyat farkına bakma ve git brc taktır. o ucuz sandığın atiker zaten 2 sene sonra sana bozulan parçaları ile aynı fiyata ve hatta daha pahalıya gelir hiç merak etme.

edit: gasitaly ne yahu? bilinmedik markalara yönelmek yerine git atiker taktır bence daha iyi. parana yazık etme kardeşim. bizden demesi.

timucintt
14-09-2012, 01:32
valla kimse beğenmez ama benim SI da mimgas vardı o kadar şey yapıldı ayarsız gene sorunsuz ve az yakarak bindim aynı şekilde babamın aracı focustada mimgas var hazıran sonu samsun ankara arası lpg yı 2,33 den aldıgımda ortalama 14 kuruş yakmıştı 100 120 km/h aralıgında

aynen mimgası nedense kimse beğenmez ben acağip memnunum karburatörlü aracımda yarım marşta araç soğukken bile direkt çalışıyor 5 10 sn biraz tekledikten dahada sıkıntı olmuyor, geçen sene aracın radyatör delikken 30 40 kere beyninide dondurmuşumdur ama bir kere bozulmadı regulatör.... üstelik 3 senedirde aynı regulatör var aracımın üstünde daha içindeki contalar bile değişmedi yakıtımda şu anda 18-22kuruş arasında.... mimgasın regulatörleri kim ne derse desin çok sağlam....

Agah
14-09-2012, 01:50
atikerden uzak dur yeter. memnun olandan cok pişman olan var, diğer aracımızda 2400 lira masraf açtı sağolsun, beyin değişmesi gerekti. önermem maalesef :(

d3Li
14-09-2012, 02:28
bu atiker hondalar için mi bu kadar kötü ya başka araçlara bindim adam tüp atiker dedi inanmadım çoğuna gayet iyidi atiker 10 dan fazla araçla karşılaştım böyle.honda için bi bilgim yok.
ama tüp işinde bildiğim bişey varsa oda montajdır montojı duzgunce yapılırsa çoğu kit iş yapar. motaj çok önemli.

baha38
14-09-2012, 07:02
Gasitaly dediğin markanın ayarını yapacak yer bile bulamazsın fiyat çok olmasın dersen taktıracağın marka lovato sonra zavoli olsun gasitaly taktıracagınada atiker taktır daha iyi bence. Bende 99 civic vardı Milano takmıslar arabaya ayar yapacak yer bulamadım koca Kayseride.

Oconner
14-09-2012, 08:00
gasitaly 2008 den beri kullanılan bir tüp markası ve servisi oldukça yaygın yorumlara bakılırsa olumsuz bişey yok.Atikerle aynı fiyat bide atiker kesinlikle takmam zaten bügün rize ye gidip araştırma yapıcağız büyük bi ihtimal gasitaly yada lovato taktırmayı düşünüyorum saygılar :D

KÖROĞLU
14-09-2012, 10:46
rezil olmak istiyorsan atiker taktır. yok rezil olmak istemiyorum dersen brc taktır. en basitinden atiker denen markanın enjektör denen parçası 3 ohm luk tek yönlü selenoid valve. brc (mtm) de ise adam akılıl enjektör vardır. hatta isteğe bağlı olarak prins in de kullandığı keihin enjektörlerini kullanabilirsin. neyse demem o ki fiyat farkına bakma ve git brc taktır. o ucuz sandığın atiker zaten 2 sene sonra sana bozulan parçaları ile aynı fiyata ve hatta daha pahalıya gelir hiç merak etme.

edit: gasitaly ne yahu? bilinmedik markalara yönelmek yerine git atiker taktır bence daha iyi. parana yazık etme kardeşim. bizden demesi.

amacim kesinlikle marka fanatikligi degil, 3 aracimizda gasitaly var otom. Lancer, otom. Clio 1.6 ve getz 1.3 gls hepsinde de sorunsuz ve sikintisiz kullaniyoruz. Lancer 9 - 10 lt arasi, clio ayni sekilde getz 8- 9 arasi tuketiyor. Kendi aracimda (ford ka) atiker var defalarca ayar yapildi parca vs degisti 10 lt den asagi dusmedi ve sorun bitmiyor maalesef. Buna keza octaviamizda da atiker var 50 k kilometre icinde filtre degisimi haric lpg servisine gitmedi. Burd onemli olan montajin yapilma sekli, ve tabi ki kit icerisinde bulunan parcalarin kalitesi. Bu konuda atikerin biraz geri kaldigini dusunuyorum. Forumda ankarada bu isi yapan ve saglam referanslari olan birkac yer var, ben olsam orada lpg donusumu yaptirirdim.

mmtrıza
14-09-2012, 10:50
2001 vtec es aracımda atiker vardı arıza lambası yakıyordu

TünayK
14-09-2012, 12:34
brc artık yerli üretim...bir daha düşünün...atiker zaten yerli...

baha38
14-09-2012, 12:53
2001 vtec es aracımda atiker vardı arıza lambası yakıyordu

Senin aracına OBD mi ne diyolar o sistemden taktırman lazım mesela bizde bir abimize taktırcaz 2004 vtec es aracı 1.300 Lovato OBD denen sistem olursa 1.550 diyolar. Ucuz olan sistem arıza ışığı yakıyormuş bu araçlarda. Atikerinde o sistemi vardır sanırım.

tuner faruk
14-09-2012, 13:12
Lovato kullanıyorum Corollamda çok çok memnunum daha şimdiye kadar 1 kuruş masraf çıkartmadı bana bugün taktırıcak olsam yine Lovato taktırırım.Aslında birazda takan yere bağlı bu iş işçilik 4-4 lük olduktan sonra korkacak bi durum yok.

Murat Özcan
14-09-2012, 13:15
BRC tavsiye ederim hocam

Osman Bahadır
14-09-2012, 13:19
brc artık yerli üretim...bir daha düşünün...atiker zaten yerli...

Tünay, emin misin? Zira ben öyle olmadığına, bunun BRC'nin distribütörünün paralel ithalatı önlemesi sonucu kızgınlaşıp etrafa saldıran korsancıların uydurması olduğuna eminim. BRC'de kullanılan her malzemenin, enjektörler dahil, üzerindeki seri numaralarını BRC Italy'den sorgulayabilirsin ve karşılığında hangi saat, hangi tesis, hangi işçi tarafından üretilmiş öğrenebilirsin. Hiçbir BRC yetkili servisi resmi ithalatçısının sağladığı ürün dışında öyle nerede üretildiği belirsiz bir malzeme kullanamaz. Kaldı ki BRC'nin distribütörü olan 2A'da BRC Italy'den yetkililer de tam zamanlı yönetici olarak çalışıyorlar. BRC buna müsaade eder mi sence?

mur_84
14-09-2012, 13:20
sistem yerli yerinde düzenli ve özenle takılıp güzelde ayar yapıldı mı hiçbir sorun yaşamazsın atiker de.. ;)

1.6 ies'le sürekli trafikte 30 krş yakıyorum son zamla.. :)

Oconner
14-09-2012, 20:51
iyi akşamlar.an itibariyle LPG mizi taktırmış olup huzur spece kavuştuk :D ilk deneyimlerimiz gayet iyi.Ustamızda güzel ayar yapınca benzinle lpg arasındaki fark hissedilmeyecek kadar az.Heleki bugun köye çıkarken(bizim köyün yollarını bilen bilir :D )çekişten düşme bayılma gibi sorunlar hiç olmadı yüksek devirlerde gayet iyi lpg den atma vs sorun yok.üstüne bide yağlama sistemi de taktırdım.Kesinlikle Gasitaly tavsiye ederim eğerki iyi bir usta ayar yaparsa çok şahane oluyor :D
km de kaç kuruş yaptığımızı ölçünce yazıcağım burayada.
http://b1209.hizliresim.com/11/g/d1cju.jpg
http://b1209.hizliresim.com/11/g/d1cfm.jpg
http://b1209.hizliresim.com/11/g/d1cgk.jpg
http://b1209.hizliresim.com/11/g/d1ckx.jpg
Bonus :D
http://b1209.hizliresim.com/11/g/d1cmr.jpg

ilker AKTAŞ
15-09-2012, 01:47
landirenzo nasıldır peki onuda cok duydum ben ama nasıldır bilemem

overblack
15-09-2012, 02:15
3 senedir atiker kullanıyorum.160 binde taktırdım şu an 235 binde.hiç sorun sıkıntı çıkarmadı.20 binde bir filtre değiştirdim.servisi heryerde var.parçaları ucuzmuş.( ben değiştirmedim hiç) burda önemli olan takan adamın ustalığı tabiki. 4 silindirli bir japon arabanız varsa atiker taktırın bence.ben memnunum.

ramco 06
15-09-2012, 02:23
3 senedir atiker kullanıyorum.160 binde taktırdım şu an 235 binde.hiç sorun sıkıntı çıkarmadı.20 binde bir filtre değiştirdim.servisi heryerde var.parçaları ucuzmuş.( ben değiştirmedim hiç) burda önemli olan takan adamın ustalığı tabiki. 4 silindirli bir japon arabanız varsa atiker taktırın bence.ben memnunum.

Aynen katiliyorum

Risendark
15-09-2012, 10:21
Hayırlı uğurlu olsun