Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahce cim agaclandirma ve bakimi konusunda bilgisi olan
Arkadaslar kisaca yeni tasindigimiz ofisimizin kucuk bir bahcesi var ve cim bakimsiz ara ara kellesmis birsuru yabani ot cikmis ufak ufak ...
Kendi bahcesiyle cimi ile ilgilenen varmi ?
Serme cim dedikleri rulo halinde satilan cimler nedir ne degildir alsak kendimiz serip kullanabilirmiyiz ? Bahcede hasere vede yabani ot bitmemesi icin netur ilaclar kullanmak gerekir .
Ayrica Cevrede cali gibi olan sekil verilmesi gereken calilarin bicimlendirilmeside gerekiyor ...
Genel olarak bu bahce islerinden anlayan arakadaslardan bilgi alirsam harika olur :D
Bu konularda bilgisi olan arkadaslardan bilgi rica ediyorum.
http://g1209.hizliresim.com/11/f/d04lg.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/f/d04gz.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/f/d04j5.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/f/d04jq.jpg
http://g1209.hizliresim.com/11/f/d04kn.jpg
borayuksel
13-09-2012, 21:47
oncelikle hayirli olsun Bugra, 1 arkadasim var kendisine ulasmaya calisirim o bu isleri baya baya hobi edinmis, bu arada ofis yakinsa kahveye davet isterim :D
yakindir sanirim Anadolu hisarinda beklerim herzaman kapimiz acik :D
arkadas peyzaj isi yapiyor,bahce de dahil.
pm atarsaniz yardimci olur sanirim.
http://www.techturkey.com/forum/members/7744-burak83.html
driftboy
13-09-2012, 21:57
bir numaralı elemanın mersine gitmiş abi yoksa o hallederdi :D
Buğra abi selam;
Bilmem hatırlıyormusun geçen sene bir arkadaşımın Range Roverının aküsü bitmişti (beyaz) yardım etmiştin bize aküyü şarjlamıştın vs. İstanbulda. İşte o arkadaşım Rulo çim üreticisi ve peyzaj işi ile ilgileniyor. Yaptığı iştede oldukça iyidir. Baran yönlendirdi beni dersen sana yardımcı olacaktır.
Can Uğurlular -Can Peyzaj
Can Peyzaj - Hazr Rulo im'de nc Firma - Anasayfa (http://www.canpeyzaj.com/)
Cep telefonunu sana PM atıyorum.
Buğra abi selam;
Bilmem hatırlıyormusun geçen sene bir arkadaşımın Range Roverının aküsü bitmişti (beyaz) yardım etmiştin bize aküyü şarjlamıştın vs. İstanbulda. İşte o arkadaşım Rulo çim üreticisi ve peyzaj işi ile ilgileniyor. Yaptığı iştede oldukça iyidir. Baran yönlendirdi beni dersen sana yardımcı olacaktır.
Can Uğurlular -Can Peyzaj
Can Peyzaj - Hazr Rulo im'de nc Firma - Anasayfa (http://www.canpeyzaj.com/)
Cep telefonunu sana PM atıyorum.
A evet hatirladim simdi :D
Oytun da taniyordu sanirim onu eyvallah yarin ariyim tesekkurler.
kisisel deneyimlerinizide paylasin arkadaslar kucuk bir bahce ama bende artik bahce isleriyle kendime hobi ariyorum denebilir :D
hobiyse bi peyzaj cıya vermen bana kalırsa gereksiz
bizim büroda böle yeşillik
ben gerekli ekipman tohumları alıyorum 3-4 tane de bu işi yapan köylü çalışan var onlara ektiriyorum biçtiriyorum tamamdır 3 haftada bir sadece cim biçmeye geliyor 1 kişi geliyor okadar
bence tohum çim al zaten çim dediğin hemen büyüyen bişe ağaca gelirsekde güzel fidanları kendin seç diktir nede olsa bu senin hobin peyzajcının değil
Burda ole bi koylu yok hatta kadikoy ve bakirkoy gibi isminin icinde gecmesi disinda koy bile yok :D Ekilecek degil aslinda okadar cok bisey ekmislerki hertaraf ta agac var ... belki yer degistirme gerekebilir kiyip kesip atamam ...
Budama vb. buyuk agac islerini zaten birine yaptiricam ama bilgisiz ve ne derlerse inanan adam olmak bana gore degil ...
O nedenle gercekten tecrube etmis kimse var ise bu boyledir su soyledir seklinde cok daha onemli benim icin
Burda ole bi koylu yok hatta kadikoy ve bakirkoy gibi isminin icinde gecmesi disinda koy bile yok :D Ekilecek degil aslinda okadar cok bisey ekmislerki hertaraf ta agac var ... belki yer degistirme gerekebilir kiyip kesip atamam ...
Budama vb. buyuk agac islerini zaten birine yaptiricam ama bilgisiz ve ne derlerse inanan adam olmak bana gore degil ...
O nedenle gercekten tecrube etmis kimse var ise bu boyledir su soyledir seklinde cok daha onemli benim icin
Hocam bir tane güvendiğin bahcıvan alıp aylık para verirsen orayı donatır. Kendim uğraşcam dersen bahçe yorar adamı
kelalper
13-09-2012, 22:45
pampa yarın ara anlatiim. Assosta bahçeye çin tutturana kadar göbeğim çatladı. Çeşit çeşit çim var. Her toprağa her çim tutunmuyor. Hangi saatlerde güneş görüyor falan onlar önemli. Yarın konuşak kankuşum. Yatıom ben şimdi.
By_HaNNibaLL
13-09-2012, 22:53
Ceza verme abi valla içimde kalir söylemezsem bu alkolu biraksak sana hiç yaramadi özgüne dön bi sırkelen yüzüne su carp
Ceza verme abi valla içimde kalir söylemezsem bu alkolu biraksak sana hiç yaramadi özgüne dön bi sırkelen yüzüne su carp
Alkol almiyorumki ben :D nerden cikti yaw :D Zaten diyet sebebiyle 15 gundur tuz seker bile giremiyor vicuduma :D
By_HaNNibaLL
13-09-2012, 23:44
Alkol almiyorumki ben :D nerden cikti yaw :D Zaten diyet sebebiyle 15 gundur tuz seker bile giremiyor vicuduma :D
durumun hiç iyiye gitmiyo bi sabah uyanip sakallari falanda kesmeye kalkarsin sen haha :D bi hafta sonu bursa cıkartmasi şart oldu sana :heyoo:
borayuksel
13-09-2012, 23:44
valla ben de 1 aydir ayni dertden muzdaribim, yemin ediyorum hayat zindan oldu, nesfit yiye yiye samana dondu icim :D
bu arada arkadasla konustum, numarani verecegim, o sana gerekli herseyi anlatacaktir :D 1 gun de gelip gorur, ziraat muhendisi bu lavuk :D
valla ben de 1 aydir ayni dertden muzdaribim, yemin ediyorum hayat zindan oldu, nesfit yiye yiye samana dondu icim :D
bu arada arkadasla konustum, numarani verecegim, o sana gerekli herseyi anlatacaktir :D 1 gun de gelip gorur, ziraat muhendisi bu lavuk :D
Tamamdir :D
Bu spor diyet isini ben kafaya fena taktim ...
hergun spor hergun diyet inat ettim af yok bu gobek eski gunlerine donecek :D
Buğra yaşlılık belirtileri bu bağ bahçe işleri.. Silkelen ve kendine gel.. Yapabilirsin..
durumun hiç iyiye gitmiyo bi sabah uyanip sakallari falanda kesmeye kalkarsin sen haha :D bi hafta sonu bursa cıkartmasi şart oldu sana :heyoo:
:D six seven eight pack sonrasi gelirim tabi :D ama ozamana kadar cumartesi gunleri haric diet bozmak yasak hocam ole diyor :D
Buğra yaşlılık belirtileri bu bağ bahçe işleri.. Silkelen ve kendine gel.. Yapabilirsin..
:D hahaha sorma bende bugun onu dusundum bi kopek bahce capa cim bicmek 1 kadeh sarap sanirim yaslandik Enginim :D
By_HaNNibaLL
13-09-2012, 23:53
:D six seven eight pack sonrasi gelirim tabi :D ama ozamana kadar cumartesi gunleri haric diet bozmak yasak hocam ole diyor :D
dert ettiğin şeye bak biz hep 2 bira içeriz hergün cumartesi tuborg bu biralari nasil böyle güzel yapiyo falan filan :D
ProdriveSTI
13-09-2012, 23:53
Hayırlı olsun abi hakikaten yorucu bir iş.memleketimde bağımız bahçemiz var çok fazla emek istiyor,gerçi bu küçücük çabuk biter.
Oraya bir sinek ilaçlama aracı sokun iyice dumana boğsun,böcek neyin kalmaz :D
borayuksel
13-09-2012, 23:55
Hayırlı olsun abi hakikaten yorucu bir iş.memleketimde bağımız bahçemiz var çok fazla emek istiyor,gerçi bu küçücük çabuk biter.
Oraya bir sinek ilaçlama aracı sokun iyice dumana boğsun,böcek neyin kalmaz :D
hizli dizellerden cekersin kapiya, 1 dip gaz :D oh mis duman spec :D
Çim işi tam bir sıkıntı :)
Zamanında yazlıkta yaklaşık 200 m2 bi bahçemiz vardı bi sezon çim ektirtmeye karar verdik o zaman rulo lar yoktu.
Oldu çıktı yemyeşil. ama yok ne yaptık ne ettik çimi yaz sonunda sapsarı yaptık
Çok ciddi su parası verdik ,gübreler, özel koruyucular bilmem neler olmadı olmadı..
En son 10 dan fazla değişik tarzda sulama sistemi vardı hepsinide denedik bide :)
Neyse işin özü şu an rulo çimler çok daha mantıklı hazır güçlendirilmiş olarak geliyor
Demem o ki zevkli olur çim tohumu alayım yavaştan yavaştan büyüsün diye bir hataya sakın düşmeyin :) güçlenmesi sağlamlaşması çok zor bir süreç..
turbo&quattro
14-09-2012, 00:01
kankacim iyi mangal yapilir orada :D
çalı çırpı şekillendirmek derken artık bu saatten sonra şöyle bir şekillendirme bekliyorum..
Madem yaşlandın, madem kendine uğraş arıyorsun, sana bu profesyonellik yakışır üstad :D
http://3.bp.blogspot.com/-jb30GsVUgGM/ThHGKl0JCMI/AAAAAAAAFts/U0UagEvdIpI/s1600/awesome_grass_sculptures+%25281%2529.jpg
Bak tiyo sana;
Maslak sanayide demirci hulusi usta var.. İskeleti yaptır sen ona, bahçede altına sarmaşık tohumunu serpiyosun, sula, gerisine karışma..
Onlar büyür sen de şarabını yudumlarsın :D
borayuksel
14-09-2012, 00:22
haha fantaziye bak hele :D
Valla bu çim işi kumar oynamak gibi tutar tutmaz şans işi ama dağ çimi ara derim abi bende bahçeyle haşır neşirim severim böle şeyleri ama şimdi sağlıklı yorum yapabilmek için orası ne kadar güneş alıyor ne kadar sulanabılır bunlarıda bilmek lazım o zaman daha sağlıklı yorumlar gelebilir.. Hee prof kişilere vercem diyosan hiç öneriye gerek yok onlar zaten işini bilir ama bana kalırsa kendin uğraş abi en azından stres atarsın ben bahçeye bi dalıyorum 2 3 saat bi anda geçiveriyor bişey anlamıyosun :)
Zamanında yazlıkta yaklaşık 200 m2 bi bahçemiz vardı bi sezon çim ektirtmeye karar verdik o zaman rulo lar yoktu.
Çok ciddi su parası verdik ,gübreler, özel koruyucular bilmem neler olmadı olmadı..
En son 10 dan fazla değişik tarzda sulama sistemi vardı hepsinide denedik bide :)
Neyse işin özü şu an rulo çimler çok daha mantıklı hazır güçlendirilmiş olarak geliyor
Demem o ki zevkli olur çim tohumu alayım yavaştan yavaştan büyüsün diye bir hataya sakın düşmeyin :) güçlenmesi sağlamlaşması çok zor bir süreç..
Yaz bitiyor bahce yeni az zaman cok yesillik var cim tohumuyla bu sezonda ugrasmak istemiyor hemen yemyesil bir bahce istiyorum aslinda ...
Ama rulo cimler nekadar verimli yani geldi yemyesil serdik sonra 2 haftaya koyuverirmi :D
Bakimi nedir sadece sumu yoksa baska bisiler varmi ?
kankacim iyi mangal yapilir orada :D
Vuuu adam ediyim ilk fantaaazim bir inek yemek BBQ rullez :D
Sizin için özel konuşmuyorum ama insanların genel hatalarından biri çimi tek çeşit sanmak... 15 20 çeşit çim var toprağına göre havasına göre suyuna göre herşeyine göre çim değişir insanlar alıyor ekiyor sonra çıkmadı diyor
çalı çırpı şekillendirmek derken artık bu saatten sonra şöyle bir şekillendirme bekliyorum..
Madem yaşlandın, madem kendine uğraş arıyorsun, sana bu profesyonellik yakışır üstad :D
http://3.bp.blogspot.com/-jb30GsVUgGM/ThHGKl0JCMI/AAAAAAAAFts/U0UagEvdIpI/s1600/awesome_grass_sculptures+%25281%2529.jpg
Bak tiyo sana;
Maslak sanayide demirci hulusi usta var.. İskeleti yaptır sen ona, bahçede altına sarmaşık tohumunu serpiyosun, sula, gerisine karışma..
Onlar büyür sen de şarabını yudumlarsın :D
ahahahahaha :D Valla bu beni zorlar ben pistte bunlarin yarisini yaparim ama sanirim bu beni asar :D uhauhauhauha
kafana gore atla gel tasiniyoruz ama beklerim bu arada musait yakalamisken seni bu ara :D
Valla bu çim işi kumar oynamak gibi tutar tutmaz şans işi ama dağ çimi ara derim abi bende bahçeyle haşır neşirim severim böle şeyleri ama şimdi sağlıklı yorum yapabilmek için orası ne kadar güneş alıyor ne kadar sulanabılır bunlarıda bilmek lazım o zaman daha sağlıklı yorumlar gelebilir.. Hee prof kişilere vercem diyosan hiç öneriye gerek yok onlar zaten işini bilir ama bana kalırsa kendin uğraş abi en azından stres atarsın ben bahçeye bi dalıyorum 2 3 saat bi anda geçiveriyor bişey anlamıyosun :)
Modum bu zaten ...
Mutlaka buyumus hatta oha lan bu bahceye kaczamandir bakmamislar dediricek kadar buyumus agaclar calilar icin yardim alicagim ...
Elimde makas gunlerimi harcayamam ama dedigim gibi gelen bahcivan bey bana bisey solediginde yada onerdiginde bunun onun kar marji ile alakali olup olmadiginida anlamam lazim ...
Ayrica ilk agir is icin birilerini calistirdiktan sonra kendim ilgilenmek istiyorum kucuk bir bahce ve cim bicme makinasi da dahil ekipman sikintisi yok hepsi mevcut :D
o nedenle hizlica yesil bir bahce boceksiz bir bahce ve onumuzdeki yaz da yesil kalabilen cimler istiyorum ...
Derdim bunlar :D
Modum bu zaten ...
Mutlaka buyumus hatta oha lan bu bahceye kaczamandir bakmamislar dediricek kadar buyumus agaclar calilar icin yardim alicagim ...
Elimde makas gunlerimi harcayamam ama dedigim gibi gelen bahcivan bey bana bisey solediginde yada onerdiginde bunun onun kar marji ile alakali olup olmadiginida anlamam lazim ...
Ayrica ilk agir is icin birilerini calistirdiktan sonra kendim ilgilenmek istiyorum kucuk bir bahce ve cim bicme makinasi da dahil ekipman sikintisi yok hepsi mevcut :D
o nedenle hizlica yesil bir bahce boceksiz bir bahce ve onumuzdeki yaz da yesil kalabilen cimler istiyorum ...
Derdim bunlar :D
Abi senin toprağı bi incelemende fayda var :) al eline bi bak nasıl toprak sertmi altı taşmı killimi yumusakmı sertmi onu bi öğren sonra internette çim çeşitlerine bakarak az çok fikir sahibi ol derim ama o bahçe plan yapmaya ugrasılmaya cok uygun fotolardan bile yuzlerce hayal kurdum senin bahce uzerınden :D
Yaz bitiyor bahce yeni az zaman cok yesillik var cim tohumuyla bu sezonda ugrasmak istemiyor hemen yemyesil bir bahce istiyorum aslinda ...
Ama rulo cimler nekadar verimli yani geldi yemyesil serdik sonra 2 haftaya koyuverirmi :D
Bakimi nedir sadece sumu yoksa baska bisiler varmi ?
Ben beceremedim o yüzden benim bakım önerimden cacık olmaz :D
Ama rulo çim kesin uygulayın baya sağlam geliyorlar büyümüş oturmuş güçlenmiş halde..
Sizin için özel konuşmuyorum ama insanların genel hatalarından biri çimi tek çeşit sanmak... 15 20 çeşit çim var toprağına göre havasına göre suyuna göre herşeyine göre çim değişir insanlar alıyor ekiyor sonra çıkmadı diyor
Çıktı çıkmasına hatta mükemmel çıktıda sonrasını beceremedim
Dediğiniz gibi türlü türlü hali var ben çözemedim :p
Sıkıntı zor valla yani kolay değil demek istiyorum bilmek lazım..
Ama rulo çim kesin uygulayın baya sağlam geliyorlar büyümüş oturmuş güçlenmiş halde..
Valla bakım olmadıktan sonra ben çok gördüm çürüyen rulo çim sonra adam bide isyan ediyor rulo çim aldım sarardı ama sorsan adam çime işkence etmiş :D Bir diğer konuda evet bahçe kolay birşey değil ilgi sefkat ister günde en az yarım saat 1 saat ister ama oturdugunuzda bi oh cektıgınızde karsılıgını alırsınız :)
Valla bakım olmadıktan sonra ben çok gördüm çürüyen rulo çim sonra adam bide isyan ediyor rulo çim aldım sarardı ama sorsan adam çime işkence etmiş :D Bir diğer konuda evet bahçe kolay birşey değil ilgi sefkat ister günde en az yarım saat 1 saat ister ama oturdugunuzda bi oh cektıgınızde karsılıgını alırsınız :)
Kabul o 1 saati veririm sorun yok :D
ama o rulo cime nasil bakarim ? buyuk ihtimalle zaten rulo cime yonelicem yandaki tum villalar rulo cim yapmislar gordugum kadariyla ...
buyumus geldi serdik hadi sonra elde patlarsa ben yakar 20 yil yatiririm o topragi :D
Needicez nasil bakicaz
ahahahahaha :D Valla bu beni zorlar ben pistte bunlarin yarisini yaparim ama sanirim bu beni asar :D uhauhauhauha
kafana gore atla gel tasiniyoruz ama beklerim bu arada musait yakalamisken seni bu ara :D
gelirim yahu yardım bile ederim ihtiyaç varsa :)
gencim ben sen ağır taşıma belin ağrımasın romatizmaların azmasın sonra hahaha :D :D
Kabul o 1 saati veririm sorun yok :D
ama o rulo cime nasil bakarim ? buyuk ihtimalle zaten rulo cime yonelicem yandaki tum villalar rulo cim yapmislar gordugum kadariyla ...
Abi eger rulo çim yaparsan büyütme derdinden kurtulcaksın ve çim için en zorlu kısmı geçmiş olcaksın ama çimi alıp senmi sereceksin yoksa prof birileri tarafındanmı serdirceksin?
gelirim yahu yardım bile ederim ihtiyaç varsa :)
gencim ben sen ağır taşıma belin ağrımasın romatizmaların azmasın sonra hahaha :D :D
ulen gorende 18 lik angara bebesi sanar haaa :D hahahah ihtiyarsin olm benim gibi bizden gecti :D
ulen gorende 18 lik angara bebesi sanar haaa :D hahahah ihtiyarsin olm benim gibi bizden gecti :D
yere düştüm ahahaha :D :D
Abi eger rulo çim yaparsan büyütme derdinden kurtulcaksın ve çim için en zorlu kısmı geçmiş olcaksın ama çimi alıp senmi sereceksin yoksa prof birileri tarafındanmı serdirceksin?
1- ne onerirsin ?
2- ben serersem nasil sermeliyim ?
3-Baskasi sererse nelere dikkat etmeliyim suan bahcenin zemini musatimi ?
4-Benyada baskasi sererse nasil bakim yapilmali ?
5-bu cimin metrekaresine en az ve en fazla kac para vermeliyim ?
6- Bu isin serilmesi icin metrekare olarak kac para vermeliyim ?
7- Bahce bakimi icin asagi yukari bahcivana haftada bir geldiginde verilmesi gereken rakam nedir ?
yere düştüm ahahaha :D :D
Ben daha cok dusurucem seni su ofisi bi yerlestireyim bahcede cimde surunup sure tutturucam gor sen bak :D zaten kucucuk bahce kesin kaplumbag hiziyla gideriz :D
Ben daha cok dusurucem seni su ofisi bi yerlestireyim bahcede cimde surunup sure tutturucam gor sen bak :D zaten kucucuk bahce kesin kaplumbag hiziyla gideriz :D
şaka bi yana yardım lazımsa gelirim her zaman, vakit var artık :D
lokasyonunu bildir bana :D
borayuksel
14-09-2012, 01:13
şaka bi yana yardım lazımsa gelirim her zaman, vakit var artık :D
lokasyonunu bildir bana :D
aynen 1 sey lazimsa burdayiz :) ofisin yerini kml dosyasi yap gonder :)
1-bu sorunun cevabı sana kalmış abi bana kalsa ben sererim çünkü seviyorum ama sen yok strese gelemem diyosan prof birisinden yardım al derim çünkü toprak ondan önce hazırlanmalı ve bi kaç bişey var istersen buraya yazarım ama o zaman cevabım bir makale şeklini alır:)
2-eger sen serersen sana yol göstercek bir çok site var ve bende en azından kendi bilgilerimi paylaşırım
3-toprağın analizini kendince yapmalısın abi killi toprak yumusak yada sert toprak arasından dağlar kadar fark var ve insanlar bunlara dikkat etmeyerek seriyor sonra çimde mantarımsı hastalıklar yada yosun problemlerı oluyor yada topraga uygun olmayan biçimde cok sık seriliyor ve kökler bu yuzden ölebiliyor ama şuan senin topragın nasıldır onu bilemem o yuzdende bahcenın zemını musaıtmı bılemem abi
4-çimin her ay farklı bir ihtiyacı vardır bunu anlatan siteler var istersen link atabilirim
5-toptancılarda 3.5 ile 5 lira arası değişiyor rulo çimim metrekare fiyatı ama adapazarında adım başı bu işle ugraşan var bu sebeptende ucuz olabılır ama kafanda bir fiyat belirlemek istersen 4 ile 7 arası diyebilirsin abi metrekaresi için
6-bu cevap tamamen senin anlascagın kişiye göre değişir o kişi ne kadar kar koyar ne kadar işçilik alır bilemem
7-bahçıvanlar yaptıkları iş ve geldikleri gün sayısına göre para alıyorlar o yuzden bişey diyemem çünkü siz bahçede ne kadar iş yaptırırsınız ne kadar kalır bilmiyorum
Elimden geldiğince kısaltarak yazmaya çalıştım yoksa kimse burda makale okumak istemez ama daha detaylı bilgi istersen elimden geleni yaparım abi :)
emre yeşil
14-09-2012, 01:29
kanka bauhaus ta falan urunleri satan adamlar bilgi sahibi git anlat onlar sana hem urunleri verir hem nasil uygulanacagini anlatir kendin yaparsin bahce ile ugrasmak rahatlatir insani
1-bu sorunun cevabı sana kalmış abi bana kalsa ben sererim çünkü seviyorum ama sen yok strese gelemem diyosan prof birisinden yardım al derim çünkü toprak ondan önce hazırlanmalı ve bi kaç bişey var istersen buraya yazarım ama o zaman cevabım bir makale şeklini alır:)
2-eger sen serersen sana yol göstercek bir çok site var ve bende en azından kendi bilgilerimi paylaşırım
3-toprağın analizini kendince yapmalısın abi killi toprak yumusak yada sert toprak arasından dağlar kadar fark var ve insanlar bunlara dikkat etmeyerek seriyor sonra çimde mantarımsı hastalıklar yada yosun problemlerı oluyor yada topraga uygun olmayan biçimde cok sık seriliyor ve kökler bu yuzden ölebiliyor ama şuan senin topragın nasıldır onu bilemem o yuzdende bahcenın zemını musaıtmı bılemem abi
4-çimin her ay farklı bir ihtiyacı vardır bunu anlatan siteler var istersen link atabilirim
5-toptancılarda 3.5 ile 5 lira arası değişiyor rulo çimim metrekare fiyatı ama adapazarında adım başı bu işle ugraşan var bu sebeptende ucuz olabılır ama kafanda bir fiyat belirlemek istersen 4 ile 7 arası diyebilirsin abi metrekaresi için
6-bu cevap tamamen senin anlascagın kişiye göre değişir o kişi ne kadar kar koyar ne kadar işçilik alır bilemem
7-bahçıvanlar yaptıkları iş ve geldikleri gün sayısına göre para alıyorlar o yuzden bişey diyemem çünkü siz bahçede ne kadar iş yaptırırsınız ne kadar kalır bilmiyorum
Elimden geldiğince kısaltarak yazmaya çalıştım yoksa kimse burda makale okumak istemez ama daha detaylı bilgi istersen elimden geleni yaparım abi :)
Bilgini paylasirsan sevinirim . Konuyu ucurmak gibi bir niyetim yok forumun arsivinde bulunsun detaylica ayrica linkleri pm olarak bana atarsan sevinirim.
kanka bauhaus ta falan urunleri satan adamlar bilgi sahibi git anlat onlar sana hem urunleri verir hem nasil uygulanacagini anlatir kendin yaparsin bahce ile ugrasmak rahatlatir insani
aynen ama once adam gibi bahce lazim suan bulunan bahceye senelerimi vermem lazim ki benim oyle bir zamanim yok isler yogun neyazikki .
Zaten amac adam edelim sonrasinda da bakimini ilgisini sevgisini verelim seklinde cim kesme makinam bile hazir ama ortada cim yok kardesim :D resimlerde gormussundur oylesine bir bahce yani :D
Bahcenı kucumseme abi o bahceye neler yapılır neler :) ben fotolara bı baktım kendı bahcem gıbı plan kurdum oraya sunu koyarım buraya sunu koyarım dıye :)
Bilgini paylasirsan sevinirim . Konuyu ucurmak gibi bir niyetim yok forumun arsivinde bulunsun detaylica ayrica linkleri pm olarak bana atarsan sevinirim.
aynen ama once adam gibi bahce lazim suan bulunan bahceye senelerimi vermem lazim ki benim oyle bir zamanim yok isler yogun neyazikki .
Zaten amac adam edelim sonrasinda da bakimini ilgisini sevgisini verelim seklinde cim kesme makinam bile hazir ama ortada cim yok kardesim :D resimlerde gormussundur oylesine bir bahce yani :D
seneyi geçeceksin 1 haftada hallederiz
seneyi geçeceksin 1 haftada hallederiz
Allah askina bu ortagima biri bitki ortusunu anlatsin :D ahhahahahaha
Bahcenı kucumseme abi o bahceye neler yapılır neler :) ben fotolara bı baktım kendı bahcem gıbı plan kurdum oraya sunu koyarım buraya sunu koyarım dıye :)
o fotolarda gorunen bahcenin mubala etmiyorum minimum 3 kati suan alan :D
anlamadim neden ama kucuk gorunuyor fotolarda :D
valla benim bu konum kalir sonucuda goruruz neler yaptik ama bahce onemli :D
Kendin ekeceksen. Torf morf alacaksın. Tohum alacaksın.
Karıncalar o tohumları taşıyacak falan filan.
Çim bi de çok su istiyor abi.
Ben bi ara gölet gibi yapmıştım da anca öyle kurtarmıştım sararan çimleri.
Hele ayrık otu denen bi' illet var.
Bi de o çimlerden yoncalar türeyebilir. Sonra çim derken yonca da olabilir komple bahçen.
Ayrıca domates biber olayına da girecek misin ? :D
Kendin ekeceksen. Torf morf alacaksın. Tohum alacaksın.
Karıncalar o tohumları taşıyacak falan filan.
Çim bi de çok su istiyor abi.
Ben bi ara gölet gibi yapmıştım da anca öyle kurtarmıştım sararan çimleri.
Hele ayrık otu denen bi' illet var.
Bi de o çimlerden yoncalar türeyebilir. Sonra çim derken yonca da olabilir komple bahçen.
Ayrıca domates biber olayına da girecek misin ? :D
Toprağın nemliliğiyle alakalı o kuzen yarın sana o sararmaların nedenini açıklıcam ayrıntılı :)
Bana balık tutmayı öğretme bana balık getir. :D
Biliyorsun ki sert taşlı toprak vardı.
Onu kazdık ettik üzerine 2 römork toprak attık. Gübreydi mübreydi anca oldu mübarek.
o fotolarda gorunen bahcenin mubala etmiyorum minimum 3 kati suan alan :D
anlamadim neden ama kucuk gorunuyor fotolarda :D
valla benim bu konum kalir sonucuda goruruz neler yaptik ama bahce onemli :D
O zaman sen yaşamıssın abi :) ilk resimde merdivenlerin yanına süs eşyaları 2.fotonun oldugu yere ufak bi bahçe havuzu 3.foto zaten başlı basına guzel ama bı hamak neden olmasın :) 4.fotonun oldugu yere bı kamelya ustunede o sarmasıkları sardırdımmıydı tamamdır iş ondan sonra bahçe senin huzur noktan olur abi :)
kelalper
14-09-2012, 07:24
Bana balık tutmayı öğretme bana balık getir. :D
Biliyorsun ki sert taşlı toprak vardı.
Onu kazdık ettik üzerine 2 römork toprak attık. Gübreydi mübreydi anca oldu mübarek.
Ayrık otu problemi bitmez. Onunda nedeni üzerine attığınız topraktan dolayı. Herhangi bir yerden getirilip atılan toprakta herzaman ayrık otu vardır. Ayrık otunu engellemenin tek yolu var bahçeyi iyice kazacaksın toprağı kaldıracaksın çizgi çizgi olacak şekilde. Mazot dökeceksin boydan boya yakacaksın. Yanarken üstüne kenarlarda ki toprağı atacaksın. Komple toprak üstüne hava almaması için nylon çekeceksin. Su güneş görmeyecek. 2 ay sonra açıp havalandırıp biraz sulayıp ondan sonra vereceksin çoşkuyu. Ayrık otundan başka türlü kurtulamazsın. Bi de ilk başta suni gübre kullanacaksın. Doğal gübreden de her zaman ayrık otu tohumu çıkma riski var. Zaten bahçe şenlendi mi ayrık otu kendine yer bulamaz çim boğar onu.
hakan308
14-09-2012, 07:53
bahceniz yanlis algilamiyorsam pek gunes almiyor o yuzden pek cim
ekmeye degmez en guzeli kenarlardaki sarmasiklari budayip o niye merdivenin onune dikildigini anlamadigim agacida kesip komple gercek cime benzeyen naylon halilardan sermenizdir... yok illa cim olsun ugrascam derseniz bahcenin komple bellenip torf gubresi ile tekrar ekilmesi gerekiyor ama o agacin altindan cim cikmaz cunku cok
golge
çimi bilmemde sulama konusunda yarımdıc olurum her zaman :D damlamaydı yagmurlamaydı :D
@ kelalper
Aynen dediğiniz gibi kendine yer bulamadı ve çıkmıyor artık.
evim 4 dönüm çim araziye oturuyor ne yardım lazımsa elimden geleni yaparım
Ayrık otu problemi bitmez. Onunda nedeni üzerine attığınız topraktan dolayı. Herhangi bir yerden getirilip atılan toprakta herzaman ayrık otu vardır. Ayrık otunu engellemenin tek yolu var bahçeyi iyice kazacaksın toprağı kaldıracaksın çizgi çizgi olacak şekilde. Mazot dökeceksin boydan boya yakacaksın. Yanarken üstüne kenarlarda ki toprağı atacaksın. Komple toprak üstüne hava almaması için nylon çekeceksin. Su güneş görmeyecek. 2 ay sonra açıp havalandırıp biraz sulayıp ondan sonra vereceksin çoşkuyu. Ayrık otundan başka türlü kurtulamazsın. Bi de ilk başta suni gübre kullanacaksın. Doğal gübreden de her zaman ayrık otu tohumu çıkma riski var. Zaten bahçe şenlendi mi ayrık otu kendine yer bulamaz çim boğar onu.
Ne iciyosan ben de istiyorum :D Erken emekli kafasina gecmek benim de hakkim :D
Bu arada adam mazotu dokup versin coskuyu sonra mahalleli yanioruz diye itfaiyeyi ararsa Bugra icin tam film olur :)
yasin_oguz
14-09-2012, 21:38
Agacların budanması konusunda yardımcı olabılırım ıstersenız abi. Çim konusundada gunes gormeyen yerlerde osmanlı çimini tavsiye ederimdigerleıne gore bıraz daha kalın olur ama kısa surrede butun bahceyı doldurur. Sadece golge olan alanlardada kullanabılırsınız. Sabah gunesı gorup oglen golge olan yer varsada dogru cım kullanıldıgı takdırde sorun yasamazsınız.
imprezaWRC
14-09-2012, 21:54
Buğra'cım nano çimler varmış diye cümleye giresim geldi :D:D:D