Orijinalini görmek için tıklayınız : Sokak Köpeklerinin Uyutulması Kararı Alındı..
blumenberg
14-09-2012, 22:51
Sokak köpeklernin uyutulması kararı alındı.. Oy sayısına göre onaylanacak
Oylayın LTF
Yaşam Hakkına Saygı - 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Deklarasyondur (http://bit.ly/QpFanm)
Emir_b16a
14-09-2012, 22:54
evet konu çok önemli arkadaşlar lütfen duyarlı olalım
Evinizde beslediginiz dogo pitbul rottweiler vb melez ırklarïda elinizden alip uyutucaklar
LUTFEN DUYARLİ OLALİM Can dostlarimizin yasam hakki var
İmkaniniz olursa sehirlerde gerceklesicek olan yuruyuslerede katilmanizi arzu ederim
GokhanRS
14-09-2012, 23:05
vatandaşı uyuttukları yetmedi sıra köpeklere geldi demek.
vatandaşı uyuttukları yetmedi sıra köpeklere geldi demek.
alnından öpülcek adamsın gökhan abi.:icon_tup:
Ken_Block
14-09-2012, 23:06
kim kimin elinden alabiliyor bakalım..
yucelebeci
14-09-2012, 23:08
bende gönderdim şimdi
İbrahim Erdem
14-09-2012, 23:11
imza gönderildi.
cbrracingteam
14-09-2012, 23:14
bnde gönderdim ... öle bi güç yok bnm gofretimi gelip alacaklar yeminle başlarına yıkarım o barınağı
Rabbimde bigün şu 'insan'ları uyutsa rahatlasak..
mhmtsrtp
14-09-2012, 23:17
imza gönderiildi ve paylaşıldı
freelife
14-09-2012, 23:22
vahşeti köpeklerin yaptığını söyleyip bunu köpeklerimizi yok ederek yapan zihniyet nasıl bir zihniyettir ..
Emir_b16a
14-09-2012, 23:23
Rabbimde bigün şu 'insan'ları uyutsa rahatlasak..
uyutmaya karşıyım kısırlaştırmak en düzgün yöntem o zihniyete sahip insanlara :)
onursumer
14-09-2012, 23:25
sıgınmacılara ona buna para harcarlar ama gidip barınaklara yatırım yapıp hayvanlara yardım yapmazlar boyle muslumanlar işte
uyutmaya karşıyım kısırlaştırmak en düzgün yöntem o zihniyete sahip insanlara :)
bunların nefes alması bile ziyan müdür ya.. bunları o ördek sapığının eline vericen, koyucan bi kümese.. :ofk: nasıl bir vicdan var bunlarda.. ben yolda aksayan kedi köpek görsem ağlamaklı oluyorum bunlar uyutalım diyor..
Hakan Girginer
14-09-2012, 23:40
Ettiğim küfürleri buraya yazmak istemiyorum.
İmzaladım dilekçeyi.
Ulan hakikaten beynimin tası atıyor..
Hani gavur olan, zındık olan, günahkar olan, kafir olan bendim de, merhametli olan, koruyucu olan, affedici olan, lokmasını paylaşan allahtan korkan o dinibütün bıyıklı amcalardı?
Ya öldürülür, ya işkence yapılır, ya da tecavüz edilir zavallı hayvanlara. Bunların hepsinin kanunda yeri var. Demek ki yapılıyor bunlar.
Kedi, köpek, inek, tavuk gibi hayvanlar insanoğlunun eseri.
Bu hayvanlar doğada yoktu. İnsanlar tarafından nesiller boyunca cinsleri kırılarak, evcilleştirilerek elde edildiler.
Uzun lafın kısası, sokaklarda köpek varsa, bundan biz doğrudan sorumluyuz. Hayvanların en ufak bir suçu yok bu konuda.
Ondan sonra kalkıp topluca itlaf etmekten bahsediyoruz.
İnsanlığımızdan utanalım biraz.
(Kusura bakmayın lütfen, ama gerçekten çok kızgınım)
kim kimin elinden alabiliyor bakalım..
bnde gönderdim ... öle bi güç yok bnm gofretimi gelip alacaklar yeminle başlarına yıkarım o barınağı
Eger kanun cikarsa bu sekilde bir madde var bende yeni ntv deki haber prog videosunda izledim..
Bnm bildigim irk dernegi olan dostlarimiza hicbir halukarda dokunamiyorlardi fakat porgramda konusan av bayan soledi :(((
Low-Rider
14-09-2012, 23:47
YAzık günahtır ya, uyutacağına topla sokaktan barınağa bir yere koyun
Moderatörlerden ricam konu basligini degistirmesi cnk bu 5199 nolu kanunun degismesi icin sunulan onerge sadece sokaktaki dostlarimizi kapsamiyor
+daha kanun cikmadi itirazlar sunulucak diye biliyorum
Biz kendi evdeki dostlarimizla ilgilenmeyi birakip sokakta yasayan canlar icin yirtiniyoruz adamlar "dogal yasam parki" adinda allahin unuttugu yerlerde sarhoslarin av meraklilarinin gezdigi yerlere goturup birakicaklar sokaktaki dostlarimizi
İnsanliktan nasibini almamis bi durumdayiz Allah sonumuzu hayir etsin.
YAzık günahtır ya, uyutacağına topla sokaktan barınağa bir yere koyun
Barinaklarin durumu icler acisi
Ne ilgileniyorlar adam gbi
Ne mama ne ilac nede baska birsey tedarik edebiliyorlar
Herşeye para var yaşama hakkına para yok bu memlekette. Yazık ki ne yazık gün gün insanlıklarını da kaybediyorlar..
40 cm ve 20kg ustu butun kopekler tehlikeli kopekler olarak sayilacak ve uyutulmalari soz konusu olacak
İstanbul : 30 eylul Taksim meydani 14:00
Ankara : 7 ekim Kizilay-Sakarya meydani 14:00
İzmir : 30 eylul İzmir-Konak 14:00
40 cm ve 20kg ustu butun kopekler tehlikeli kopekler olarak sayilacak ve uyutulmalari soz konusu olacak
İstanbul : 30 eylul Taksim meydani 14:00
Ankara : 7 ekim Kizilay-Sakarya meydani 14:00
İzmir : 30 eylul İzmir-Konak 14:00
Sokak kopekleri icinmi gecerliymis bu aptal rakamlar? Ne o 19 kiloluk bir sokak kopegi zararsizmista(zaten sokak kopeklerinin buyuk cogunlugu oyle) 21 kilo olanlarmi adm yiyormus.Bunlari dusunenlerin zekasinin gelisim evrelerini incelemeli isvicreli bilim adamlari cern den daha buyuk bir calisma olur.
Murat Özcan
15-09-2012, 00:47
yazık gunah ya :S
saçma şeyler yapacaklarına pitbull vs besleyenlere bazı kurallar gelsin(vardır gerçi) ve denetlensin.ağızlık vs
Böyle vicdansizlik olmaz..Geçenlerde otururken sokak köpeği geldi yanima başını okşadım hayvan evime kadar peşimden geldi beni bekledi her yerde..Bu vicdansizlik değil resmen başka birşey..yazicam ama yazmiyorum
Sokak kopekleri icinmi gecerliymis bu aptal rakamlar? Ne o 19 kiloluk bir sokak kopegi zararsizmista(zaten sokak kopeklerinin buyuk cogunlugu oyle) 21 kilo olanlarmi adm yiyormus.Bunlari dusunenlerin zekasinin gelisim evrelerini incelemeli isvicreli bilim adamlari cern den daha buyuk bir calisma olur.
Sokak veya sahipli butun irklar icin.
Sokak veya sahipli butun irklar icin.
Ee benim kopegim 35-40 kilo ne olacak tehlikeli adi altinda bir yaptirim mi yapmaya calisacaklar ?
coolvtec
15-09-2012, 01:11
ulen mal bunlar ya. uyutacağına satışını engelle madem tehlikeliler.. ayrıva bu köpekler sokaklarda dolaşan bir çok 2 ayaklıdan daha az tehlikelidir...
Ee benim kopegim 35-40 kilo ne olacak tehlikeli adi altinda bir yaptirim mi yapmaya calisacaklar ?
Ole gorunuyo.. Bunlar olmasin diye imza kampanyasi duzenliyolar ztn
Bnm kopegim 85kg 2 ayak ustune kalktimi 1.63cm bn napim :)
ulen mal bunlar ya. uyutacağına satışını engelle madem tehlikeliler.. ayrıva bu köpekler sokaklarda dolaşan bir çok 2 ayaklıdan daha az tehlikelidir...
Kopek sahiplerini bilinclendirsinler ve takibini yapsnlar herkesin kopegi chiplensin fislensin
Sistem yalnis... Bnm rottweiler'im var ama fino ruhu tasiyo hayvan resmen.. 3 bayanla buyudu muhtemelen gay ztn de bnm n sucum var bu irki cok seviyosam..
Maxiboost
15-09-2012, 01:25
Bu kadar tepki gosteren insan acaba bir araya gelip ayda belirli aidat verip gonullulerin hizmet verdigi bir barinak kurmayi dusunuyor mu? Yoksa herkes imza atip icini mi rahatlatiyor?
Ya da bu tarz barinaklar var mi?
Ole gorunuyo.. Bunlar olmasin diye imza kampanyasi duzenliyolar ztn
Bnm kopegim 85kg 2 ayak ustune kalktimi 1.63cm bn napim :)
Seninkine yaklasamazlar zaten korkudan sanlisin :) bu isler imza ile olacak is degil maxiboostun dedigi gibi girisimde bulunmak lazim gercekten ama sivil toplum hareketlerinde tecrubeli birisi en azindan tech ailesini yonlendirmeli bence.Bu arada benim kopegimi 20 kg dan fazla diye alip uyutacak babayigit .....Yazmiyorum gerisini.
Bu kadar tepki gosteren insan acaba bir araya gelip ayda belirli aidat verip gonullulerin hizmet verdigi bir barinak kurmayi dusunuyor mu? Yoksa herkes imza atip icini mi rahatlatiyor?
Ya da bu tarz barinaklar var mi?
İrk derneklerine uyeliklerde senelik aidat aliyorlar
Maalesefki hayvanlarimiza o kdr deger veren yok genelde koseyi konmek icin dernek kuruyorlar cnk dernek kurdugun anda yurtdisindan yardm aliyorsun
Valla birileri yirtiniyo ama cogunluk bibok yapmadigi icin sefalet icinde yasiyo barinaktaki hayvanlar cnk bitmiyor ihtiyaclari mamasiydi kisin soguktan korunmasiydi yazin legendi ilaciydi bebeklere ayri mama fln
Genelde barinaklarda gonulluler var hep ama duzenli yardim yapan cok az insan var
Seninkine yaklasamazlar zaten korkudan sanlisin :) bu isler imza ile olacak is degil maxiboostun dedigi gibi girisimde bulunmak lazim gercekten ama sivil toplum hareketlerinde tecrubeli birisi en azindan tech ailesini yonlendirmeli bence.Bu arada benim kopegimi 20 kg dan fazla diye alip uyutacak babayigit .....Yazmiyorum gerisini.
Asil ilk firsatta bnmkini alirlar sknti irk olarak biliniyo "tehlikeliymis" bla bla
İmza biyere kdr avukatkarin ellerinde olan tezleri destekliyo
Bn zamaninda admine cok ddm konu ac yardim edin diye hee hee dedi bna sdc.
Google amcaya yaziyorsunuz barinaklar diye ztn btn barinaklar cikiyor ihtiyac listeside bulunuyor sitede yada sosyal medyada baarim baarim baariyo millet su barinak sefalet icinde fln diye ama duzenlin ihtiyaclar malesef yeterli gelmiyor
CUNKU COK SEVGİLİ MEMLEKETİMDE HALA PETLERİ OBJE OLARAK GORUYORLAR )-;/!,."|<[#\<|.
saçma şeyler yapacaklarına pitbull vs besleyenlere bazı kurallar gelsin(vardır gerçi) ve denetlensin.ağızlık vs
Bu pitbull la alakali olumsuz dusuncelerden kurtulmalisiniz bence,size eger bir gun gelirseniz bebekleri sirtinda tasiyan korkunc gorunumlu ama kuzu gibi hayvanlar gosterebilirim.Bence onlarin sirf hava olsun diye sert adam gibi gozukebilmek icin gezdiren kotu niyetli sahipleriyle alakali bir yaptirim olmasini dilemelisiniz.Bu konuda en dogru yaptirim bence bir veteriner hekim ve psikolog gozetiminde hem kopege hemde sahiplerine belli bir surede bir ucretsiz muayene yapilmasi ve gozetim altinda tutulmasi.Misal 3 senede 1 defa kopek ve sahibi bu kontrolden ve agresyon testinden gecmeli testi gecemeyenler zorunlu egitime tabi tutulmali o da olmazsa o zaman hayvan barinaga yerlestirilmeli.Sorun pitbull larda degil kesinlikle onlarin kotu imajinda..
Bu pitbull la alakali olumsuz dusuncelerden kurtulmalisiniz bence,size eger bir gun gelirseniz bebekleri sirtinda tasiyan korkunc gorunumlu ama kuzu gibi hayvanlar gosterebilirim.Bence onlarin sirf hava olsun diye sert adam gibi gozukebilmek icin gezdiren kotu niyetli sahipleriyle alakali bir yaptirim olmasini dilemelisiniz.Bu konuda en dogru yaptirim bence bir veteriner hekim ve psikolog gozetiminde hem kopege hemde sahiplerine belli bir surede bir ucretsiz muayene yapilmasi ve gozetim altinda tutulmasi.Misal 3 senede 1 defa kopek ve sahibi bu kontrolden ve agresyon testinden gecmeli testi gecemeyenler zorunlu egitime tabi tutulmali o da olmazsa o zaman hayvan barinaga yerlestirilmeli.Sorun pitbull larda degil kesinlikle onlarin kotu imajinda..
Pit rot dogo doberman vs ama bu kopeklerin sirf insanlarin egosunu tatmin etmek kendilerini cok buyuk artist gostermek icin kullandiklarini biliyoruz malesef buda hayvanlarin namlarini lekeliyo
Ck haklisiniz cok guzel cok iyi hayvanlar bnde size buyuk bi zevkle kopekten bozma bi ayi gosterebilirim fino ruhu tasiyan ama iste malesef adi cikmis 9 a inmez 8 e..
Keske dediginiz sistemi oturtabilseler..
Lutfen 1.sayfadaki linkteki adresten imzalarinizi eksik etmeyin ve yayin lutfen
Evimizdeki sokaktaki dostlarimiz tehlikede :(
overblack
15-09-2012, 02:19
bursa osmangazi hamitler hayvan barınağını görmenizi isterim.benim bile orda kalasım geldi. :) kedilere 2 katlı villalar yapmışlar.benim bile villam yok.
Lutfen 1.sayfadaki linkteki adresten imzalarinizi eksik etmeyin ve yayin lutfen
Evimizdeki sokaktaki dostlarimiz tehlikede :(
Kesinlikle lutfen bunu sosyal ortamlarda paylasim sitelerinde yayin..Bu arada sana tek katilmadigim nokta evimizdekileri tehlikede gormuyorum ama hic farketmez sokaklardakilerde bizim dostlarimiz..
bursa osmangazi hamitler hayvan barınağını görmenizi isterim.benim bile orda kalasım geldi. :) kedilere 2 katlı villalar yapmışlar.benim bile villam yok.
Umarim butun barinaklar o sekile gelir...
Kesinlikle lutfen bunu sosyal ortamlarda paylasim sitelerinde yayin..Bu arada sana tek katilmadigim nokta evimizdekileri tehlikede gormuyorum ama hic farketmez sokaklardakilerde bizim dostlarimiz..
Az once bu isleri kovalayan bi bayanla konustumda evdekileride aliyolar irk derneklerini kapatip cezai islem bile uygulayabiliyorlar..
Sosyal medyada facebook ta meclise sunulan kararnamede varmis evdekilerede salca olmalari.... Her hakukarda skntili irk iste abi bn ne kdr gay desemde kipegim icn milletin yetistirmesi yuzunden kurunun yaninda yas da yaniyo
Allah sonumuzu hayir etsin bu memlekette..
overblack
15-09-2012, 02:25
Umarim butun barinaklar o sekile gelir...
BGD – Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği » BURSA OSMANGAZİ (http://www.bgd.org.tr/?page_id=1533)
burda bilgileri var.harika bir yer.içeride kedi köpek at eşek bilumum hayvan var.ve harika bakılıyorlar.
BGD – Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği » BURSA OSMANGAZİ (http://www.bgd.org.tr/?page_id=1533)
burda bilgileri var.harika bir yer.içeride kedi köpek at eşek bilumum hayvan var.ve harika bakılıyorlar.
Yalova da cok guzel
İsallahhh heryer bole olur
Millet luxune dunya para gomucegine birazini su can dostlarimiza dokseker...
Az once bu isleri kovalayan bi bayanla konustumda evdekileride aliyolar irk derneklerini kapatip cezai islem bile uygulayabiliyorlar..
Sosyal medyada facebook ta meclise sunulan kararnamede varmis evdekilerede salca olmalari.... Her hakukarda skntili irk iste abi bn ne kdr gay desemde kipegim icn milletin yetistirmesi yuzunden kurunun yaninda yas da yaniyo
Allah sonumuzu hayir etsin bu memlekette..
Yakin bir donem hatirlarsin pitbull lar icin yasa cikti uygulanacak dediler canli yayinda bakan yardimcisina telefonla adresim bu 2 pitbull um var gelin alin dedi birisi izlediniz mi bilmiyorum..Bu is ciddiye bindimi heleki sadece tehlikeli irk degil 20kg ustu laga lugasiyla yalan olur gider.Kimse kimsenin evinden kopegini alamaz kan cikar ulkede.Ama ben hala sokak kopeklerinin uyutulmasi olayina takigim olmaz oyle sey.Neyse eminim bir cozum bulunur ara ara donem donem boyle bi sacmalayip tepkileri olcup duruluyorlar fazla takmamak lazim.
bu nasıl bir düşünce arkadaş dostlarımızın bizim kadar yaşamaya hakkı var...cinsi ne olursa olsun pitbull dogo vs vs sonuçta onlarında bir canı var böyle birşeyi düşünen bile kendinden süphe etmeli.....
TurboJDM
15-09-2012, 03:45
rottweilerımı uyutmak için evimden almaya çalışacak kişi polis dahi olsa onu 14'lü + 8 atarla karşılamktan zevk duyucam :) arkadaşlar lütfen imkanı olan evinde köpek beslesin sokak köpeklerini besleyin böyle uyutulmasınlar. şuan sadece ben evimde 2 kangal 1 sibirya kurdu ve 1 tane rottweiler besliyorum ve 5 kopek besleme hakkım var 5. yide almayı düşünüyorum. lütfen köpeklerede bi yaşama hakkı verelim köpek edinelim köpek barınaklarından. imzayı mümkün oldukça arkadaşlarınızada göndertin.
low&slow
15-09-2012, 03:52
imza eklendi.
Ken_Block
15-09-2012, 08:05
Eger kanun cikarsa bu sekilde bir madde var bende yeni ntv deki haber prog videosunda izledim..
Bnm bildigim irk dernegi olan dostlarimiza hicbir halukarda dokunamiyorlardi fakat porgramda konusan av bayan soledi :(((
kimse hiçbir şey yapamaz siz evet demediğiniz sürece onlar alamazlar "benim düşüncem" sizi mi dövecekler öyle mi köpeği alacaklar para cezası verirler mahkemeye verirler:ofk::Deli:
blumenberg
15-09-2012, 10:33
pitbul uyutulma anı..
Ötenazi Anı Saniye Saniye İzleyin - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=oBsbFgkCFuo)
orhan_guney
15-09-2012, 10:38
imzamı attım.
kimse hiçbir şey yapamaz siz evet demediğiniz sürece onlar alamazlar "benim düşüncem" sizi mi dövecekler öyle mi köpeği alacaklar para cezası verirler mahkemeye verirler:ofk::Deli:
Kanunu degistirdikleri an hicbisi yapamayiz cemkirmekten baska..
Yakin bir donem hatirlarsin pitbull lar icin yasa cikti uygulanacak dediler canli yayinda bakan yardimcisina telefonla adresim bu 2 pitbull um var gelin alin dedi birisi izlediniz mi bilmiyorum..Bu is ciddiye bindimi heleki sadece tehlikeli irk degil 20kg ustu laga lugasiyla yalan olur gider.Kimse kimsenin evinden kopegini alamaz kan cikar ulkede.Ama ben hala sokak kopeklerinin uyutulmasi olayina takigim olmaz oyle sey.Neyse eminim bir cozum bulunur ara ara donem donem boyle bi sacmalayip tepkileri olcup duruluyorlar fazla takmamak lazim.
Eet bisileri ortbas etmek icn..
Köpeğim yok ama olsaydı bunlar benim elimden değil köpeğimi kakasını bile vermezdim
başımıza gelicekler var bu gidişle bakalım nereye götürüyor bizi yanar dönerli parti :D:D
Patisever
15-09-2012, 11:57
kımse bie s.kim yiyemez köpek sahibi kişiler bilirler sevgiyi evladı gibi bakıyorlar *** ister alıp uyutmak
Mechanix
15-09-2012, 12:19
Türkiye de horoz dövüşleri de oluyor , demek ki horozlar da vahşileştirilebiliyor. O zaman horozlarından uyutulması lazım. Bu horozlar sokakta başı boş bırakılırsa insanlar için de tehlikeli olabilir.
Bu heriflerin mantığı bu şekilde yürüyor sanırım...
gokhan_205
15-09-2012, 12:30
şerefsizler
bahçemde pitbullda dahil olmak üzere 4 tane köpeğim var götü yiğen tüm devlet memurları dahil alıp uyutabiliosa alsın beklerim
Kendi 2 köpeğim hariç Ankara da 4 Aydın da 3 köpeğe bakıyordum ki hala da ben olmasam da bakıyorlar onları uyutacak varsa ...ü yiyen gitsin hayatı boyunca uyumamayı göze alsın. Şerefsizlik den başka birşey değil bu! Zaten onlara bakmayıp dışarı atan bir çok adi insan müsfettesi varken birde hayatlarına kastetmek de neyin nesi? En son eskişehir de bir belediye görevlisini elimizden zor almışlardı o zaman 18 yaşımızdaydık şimdi kim olursa olsun yakasını bırakmam.
çok yazık çok! isıcak bir yuva yerine soğuk bir ölüm, hiçbir canlının hakkı değildir!
Patisever
15-09-2012, 14:54
bak en sert bilinen bir köpek duygularını yasayalım
Pinnwand-Fotos | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=384368251635083&set=a.189390737799503.47421.187357944669449&type=1&relevant_count=1&ref=nf)
bak en sert bilinen bir köpek duygularını yasayalım
Pinnwand-Fotos | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=384368251635083&set=a.189390737799503.47421.187357944669449&type=1&relevant_count=1&ref=nf)
Su kopegin irkini hicbizaman dogru soyleyemeyecekler di mi?
Youtube da birsuru bebeklerle videolari var bebek pusetinden dusuyo kopus burnuyla kaktira kaktira oturtuyo tekrar..
Patisever
15-09-2012, 17:20
Su kopegin irkini hicbizaman dogru soyleyemeyecekler di mi?
Youtube da birsuru bebeklerle videolari var bebek pusetinden dusuyo kopus burnuyla kaktira kaktira oturtuyo tekrar..
aynen öyle ne adını nede duygularını yaşamayanlar hiçbir zaman anlayamacaklar
Başlık da görüldüğü gibi arkadaşlar Kangallar dahi 59 ırk yasakla karşı karşıya. 60 cm üzerinde veya 40 cm üzerinde 20 kilo üstündeki köpeklerin hepsi TEHLİKELİ KÖPEK kapsamına giriyormuş.
Buyrun dinleyin..
yasak ırklar | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?v=10150981644492560)
Sayfası (95)
...............
Sokaktaki köpekleri uyutacagina dağdaki köpekleri (PKK) uyutsunlar..
:icon_tup:
HondatugraL
15-09-2012, 20:30
ulan hem hayvanların doğasını bozuyoruz yaşanmaz kılıyoruz hemde uyutturuyoruz bunu yapan ınsan değil yaa
BüLenT GöReN
15-09-2012, 22:56
hani müslümandı bu hükümetin başbakanı hanı iktidar müslümandı müslümandıda ondanmı allahın verdiği canı kimsenin almaya hakkı olmadığını bilmiyolar yada bilmemekten geliyolar
Bodrum: 30eylül 14:00 Belediye önü
Ankara : 7 ekim 14:00 Kızılay Sakarya Meydanı
Antalya: 30 eylül 14:00 Kent Meydanı
İstanbul: 30eylül 14:00 Taksim Meydanı
Bursa : 30 eylül 14:00 Kent Meydanı
İzmir : 30 eylül 14:00 Konak YKM Önü
Ölüm yasasına HAYIR yürüyüşü alan ve saati
Kalin yazilmiyor forumda biliyorum ama bu bir bilgilendirme icerigi oldugu icin kalin pontta yazdim Lütfen İştrak etmeye calisalim can dostlarimizin cani tehlikede
TurboJDM
16-09-2012, 00:44
Kürtaj günahda köpek öldürmek günah değil mi ey or***************punun çocuğu. :ofk::ofk::ofk::ofk::ofk::ofk::ofk:
kip kardeşim ağzını öpeyim. :icon_tup:
Bodrum: 30eylül 14:00 Belediye önü
Ankara : 7 ekim 14:00 Kızılay Sakarya Meydanı
Antalya: 30 eylül 14:00 Kent Meydanı
İstanbul: 30eylül 14:00 Taksim Meydanı
Bursa : 30 eylül 14:00 Kent Meydanı
İzmir : 30 eylül 14:00 Konak YKM Önü
Ölüm yasasına HAYIR yürüyüşü alan ve saati
Kalin yazilmiyor forumda biliyorum ama bu bir bilgilendirme icerigi oldugu icin kalin pontta yazdim Lütfen İştrak etmeye calisalim can dostlarimizin cani tehlikede
bu yasayı savunmuyorum ama su yürüyüş su hareket her sehit haberi geldiğinde yapılsa suan cok farklı olurdu hersey malesef hangi konuda ne kadar duyarlı olucagını bilmeyen bi milletiz
bu yasayı savunmuyorum ama su yürüyüş su hareket her sehit haberi geldiğinde yapılsa suan cok farklı olurdu hersey malesef hangi konuda ne kadar duyarlı olucagını bilmeyen bi milletiz
Birlik olmayi beceremeyen bi milletiz,cok kolay uyutabilen balik koyun kirmasi milletiz bu hale getrdiler
Onunda bunu ayri tutarsaniz sevinirim
AtmoSpheriC
16-09-2012, 01:08
bide siz uyusanızda şu millet bi rahatlasa artık..
Burak-Akın
16-09-2012, 01:13
imza gönderildi, köpekleri uyutmak yerine onları sokaklardan toplayıp daha iyi bakılacagı bir marınak vs. vs. yapılıp orada tutulması daha hayırlı olur
Yazık günah hayvanları öldürüp atmak
saygı duyuyorum düşüncelerinize ama düşüncem değişmeyecek.Golden ve benzeri tarz oyun köpekleri varken anlamsız buluyorum kaslı, agresif şekilde hırlayan insanların görünce geri adım attığı köpekleri beslemeyi
saygı duyuyorum düşüncelerinize ama düşüncem değişmeyecek.Golden ve benzeri tarz oyun köpekleri varken anlamsız buluyorum kaslı, agresif şekilde hırlayan insanların görünce geri adım attığı köpekleri beslemeyi
Onyargi cok kotu birseydir ama bende size saygi duyuyorum secim size ait.Yalniz senin oyun kopegi zannettigin golden irkinin dunyada kopek isirma siralamasinda en cok isiran cins oldugunu bilmedigin icin pitbull ve turevi hayvanlara kotu hayvandir mantigiyla yaklasmani anlayabiliyorum.Genetik yapisinin kas gelistirmeye cok musait olmasi o hayvanin sucu olmamakla birlikte pitbull asla agresif bir sekilde hirlamaz hatta pitbullarin buyuk cogunlugu asla hirlamaz ve cok cok nadir havlar.İnsanlarin buyuk kafalari kasli vucutlari genis ceneleri yuzunden pitbull lari gordugunde geri adim atmasi ise gercekten tarifsiz bir hata.Yanlis anlama dusunceni degistirmeye ugrasmiyorum sadece hatali bir yaklasimda bulundugunu anlatmaya calisiyorum.Cok basit bir ornek vermeliyim bu konuda saglam vucut calismis iri yari bir adam dusun,boyle adam yiyecek gibi bir yuruyus tarzi var.Bu adamin sahibisin sen onu gladyator yapmak icin egitiyorsun(spartacus girdi su an devreye).Adami zorla arenaya cikartiyorsun o da hayatta kalmak icin surekli savasiyor buna mecbur yasama icgudusu bu.Yasadigi olaylar onu kotu bir adam yapiyor.Peki bu adam ozunde cok iyi bir adam olamaz mi bu adam dogustan katil mi suc bu adamda mi?Hic bu yonden baktin mi olaylara.
VolkanA.
18-09-2012, 20:07
Gerekeni yapıldı. Yazık günah memlekette sorun yok,hayvancağızlara taktı hayvancağızlar.
powerfuL
18-09-2012, 23:26
imza eklendi bir faydamız olur insallah
Nasıl bir müslüman ülkeyiz ben anlamıyorum ? Peygamberimiz hayvanları birbiriyle dövüştürmeyi yasaklamış, onlara işkence ve eziyet edenleri, nişan hedefi yapanları lanetlemiştir. Zevk için avlanmak, hayvanı öldürüp atmak da haramdır. Peygamberimiz şöyle buyurur: "Haksız yere bir kuş veya daha küçük bir hayvan öldüren insana Allah onun hesabını mutlaka soracaktır."
Hadi onu geçtim inanç sokmayayım işin içine be şerefsizler NASIL İNSANIZ ? Hem başımızdakiler hem de vatandaşlarımız. Sokak köpeğini leylekler bırakmıyor insanımız salıyor oraya buraya yada yavruları atıyor sokağa sonra hayvansever güya ... Ötekisi de gelip öldürüyor! EEE alayınızın ......!
Bunu yapan insan olamaz..
The_Crow
19-09-2012, 11:26
Nasıl bir müslüman ülkeyiz ben anlamıyorum ? Peygamberimiz hayvanları birbiriyle dövüştürmeyi yasaklamış, onlara işkence ve eziyet edenleri, nişan hedefi yapanları lanetlemiştir. Zevk için avlanmak, hayvanı öldürüp atmak da haramdır. Peygamberimiz şöyle buyurur: "Haksız yere bir kuş veya daha küçük bir hayvan öldüren insana Allah onun hesabını mutlaka soracaktır."
Müslümanlar hayvan sevmez. Ana sebep bu zaten. ( Günümüz için söylüyorum. )
Başka dinlerle karşılaştırırsanız görürsünüz aradaki dağlar kadar farkı.
( Hayvanlara değer verme, Onun da Tanrı'nın yarattığı bir varlık olduğunun bilincinde olması vs. ) Kimse bunu itiraf etmez çünkü Peygamberimizin sözleri ile çelişkiye düştüğünü görsün istemez. Diğer yandan gerek mezhep vs.. gerek gerizekalı imamlardan aldığı hutbe'lerle bu duruma gelirler.
O yüzden ortalardan kaldırma eylemini daha bi benimseyerek gerçekleştirirler. "Etrafta gözükmesinler, bize bulaşmasınlar, bizden yardım istemesinler, aç kalsınlar, susuz kalsınlar, kör kalsınlar, sakat kalsınlar, ben görmiim de nasıl ölürlerse ölsünler " diye düşünürler.
Dolayısıyla pek yapacak bişey yok. Öyle imza, yürüyüş vs. ile bu zihniyeti yıkamazsınız. Bu Kanunun geçmesini engelliyemezsiniz. Daha köklü birşeyler yapılması lazım.
mesela ; Siz bir belediye işçisine"yukarıdan emir geldi. Kanunda müsait artık. Mahallendeki köpekleri hallet" dendiğini düşünün. Hey yavrum hey. adam cihad ilan edilmiş gibi sevinir.
O yüzden bizlerde seyirci durumunda kalacağız maalesef.
Saygılar,
NOT : genel düşünce köpekler üzerine. Siz birde kedileri de düşünün. Onların durumu daha da vahim. ( yavru, kör, sakat, anne vs. )
Saygılar,
Konuyu guncel tutmaliyiz arkadaslar onlar bir cok iki ayakli hayvandan daha sevgi dolu ve dururstler cunku yalan soyleyemiyorlar ve sahtekarlik yapamiyorlar.Kiymetlerini bilmek lazim konuyu en azindan yuruyusler yapilana kadar guncel tutmaliyiz hatta keske sabitlense belirli bir tarihe kadar mod arkadaslar ilgilense cok iyi olur bence.
sahipsiz köpeklerin uyutulmadığı gelişmiş bir ülke bilen var mı? Ayrıca başıboş köpeklerin ısırdığı ve kuduz tedavisi gören biri var mı aranızda?
Uyutulması kadar kötü birşey yok fakat o kadar çok başıboş köpek var ki!!! Çoğu zaman insanların hayatı tehlikeye giriyor. Köpeğe çarpmamak için kaza yapan biçok sürücü vardır....
Benimde köpeğim var 15 senedir köpek bakıyorum ilk köpeğim vefat etti ama uyutulmalı görüşüne alternatif olmadığı için karşı değilim.
Ben olayı tam çözemedim ama evde insanların baktığı köpeği neden alsınlar ki ?
Bu tarz konular olunca herkes demogoji yapıyor ayaklanıyor vs. vs. ama bu hayvanları bu duruma sokan da biz değil miyiz ? 1-2 sene bakıp yerim yok diye sokağa atan ? başkasına veren barınağa bırakan biz değil miyiz ? Sokak köpekleri için canice de olsa başka alternatif gözükmüyor gibi. Çünkü olay çığırından çıkmış durumda. Sadece bizim sokakta akşam 9-10 tane köpek toplanıyor sabaha kadar sesten kimseyi uyutmuyorlar.
Müslümanlar hayvan sevmez. Ana sebep bu zaten. ( Günümüz için söylüyorum. )
Başka dinlerle karşılaştırırsanız görürsünüz aradaki dağlar kadar farkı.
( Hayvanlara değer verme, Onun da Tanrı'nın yarattığı bir varlık olduğunun bilincinde olması vs. ) Kimse bunu itiraf etmez çünkü Peygamberimizin sözleri ile çelişkiye düştüğünü görsün istemez. Diğer yandan gerek mezhep vs.. gerek gerizekalı imamlardan aldığı hutbe'lerle bu duruma gelirler.
O yüzden ortalardan kaldırma eylemini daha bi benimseyerek gerçekleştirirler. "Etrafta gözükmesinler, bize bulaşmasınlar, bizden yardım istemesinler, aç kalsınlar, susuz kalsınlar, kör kalsınlar, sakat kalsınlar, ben görmiim de nasıl ölürlerse ölsünler " diye düşünürler.
Dolayısıyla pek yapacak bişey yok. Öyle imza, yürüyüş vs. ile bu zihniyeti yıkamazsınız. Bu Kanunun geçmesini engelliyemezsiniz. Daha köklü birşeyler yapılması lazım.
mesela ; Siz bir belediye işçisine"yukarıdan emir geldi. Kanunda müsait artık. Mahallendeki köpekleri hallet" dendiğini düşünün. Hey yavrum hey. adam cihad ilan edilmiş gibi sevinir.
O yüzden bizlerde seyirci durumunda kalacağız maalesef.
Saygılar,
NOT : genel düşünce köpekler üzerine. Siz birde kedileri de düşünün. Onların durumu daha da vahim. ( yavru, kör, sakat, anne vs. )
Saygılar,
Kim diyor bunu ? Müslümanlık hem doğaya hem canlıya saygısı olan bir dindir. O atıp tutan imam cemaat hoca ya da kulaktan dolma konuşan bilmişlerin lafıyla gelip burda koskoca bir topluluğu zan altında bırakmanın manası yok.
Ben olayı tam çözemedim ama evde insanların baktığı köpeği neden alsınlar ki ?
Bu tarz konular olunca herkes demogoji yapıyor ayaklanıyor vs. vs. ama bu hayvanları bu duruma sokan da biz değil miyiz ? 1-2 sene bakıp yerim yok diye sokağa atan ? başkasına veren barınağa bırakan biz değil miyiz ? Sokak köpekleri için canice de olsa başka alternatif gözükmüyor gibi. Çünkü olay çığırından çıkmış durumda. Sadece bizim sokakta akşam 9-10 tane köpek toplanıyor sabaha kadar sesten kimseyi uyutmuyorlar.
evdeki köpeği almıyorlar her gelişmiş ülkede olduğu gibi sokakta başıboş ve sahiplenilmeyen köpekleri uyutuyorlar.
TANIL TIMORCI
21-09-2012, 08:55
Gelsın alsın benım kızımı bakıyım neyın kafasını alıyor kendıne orda
blumenberg
21-09-2012, 22:09
http://i1239.photobucket.com/albums/ff516/blumenberg/269166_353684528046107_1408525423_n_zps3884ecaf.jp g
evdeki köpeği almıyorlar her gelişmiş ülkede olduğu gibi sokakta başıboş ve sahiplenilmeyen köpekleri uyutuyorlar.
Belirli standartlar uzerindeki kopeklerin hepsini "saldirgan irk" adi altinda toplayip aliyorlar kanun taslagini tekrar okumanizi rica ederim.
M.degirmen
21-09-2012, 22:55
imzamızı gönderdik payşasımımızı yaptık .daha çok oy beklıyoruz
Belirli standartlar uzerindeki kopeklerin hepsini "saldirgan irk" adi altinda toplayip aliyorlar kanun taslagini tekrar okumanizi rica ederim.
Taslak odurda duzeltilir kimse kimsenin elinden evinden kopegini alamaz oyle birseye cesaret edemez insanin kardesini evladini elinden alabilmek mumkun mu?Bence pek mumkun gozukmuyor o yuzden cok takmamak lazim.Su kedinin oldugu resim ve yazida psikolojimde yara acti soylemeden gecemeyecegim.
borina57
22-09-2012, 05:31
gereken yapıldı.umarım sonuç bizden yana olur.
http://i1239.photobucket.com/albums/ff516/blumenberg/269166_353684528046107_1408525423_n_zps3884ecaf.jp g
Demogojiyi kes.. bende hayvanseverim eyvallahta aga sokak hayvanlarina gelene kadar..yani :)
Yiğit G.
22-09-2012, 11:03
Kim diyor bunu ? Müslümanlık hem doğaya hem canlıya saygısı olan bir dindir. O atıp tutan imam cemaat hoca ya da kulaktan dolma konuşan bilmişlerin lafıyla gelip burda koskoca bir topluluğu zan altında bırakmanın manası yok.
"""
“Resulullah (a.s.) bize köpekleri öldürmeyi emrettiler. (Bunun üzerine biz) çölden gelen kadına refakat eden köpeğe varıncaya kadar (bütün köpekleri) öldürdük. Sonra (aleyhissalâtu vesselâm) köpekleri öldürmeyi yasakladı ve: “Halis siyahını (ve gözlerinin üstünde iki nokta gibi beyazı olan) iki noktalısını öldürün, zîra o şeytandır!” buyurdular. Aynı hadisin bir başka versiyonu da şöyle: Abdullah b. Mugaffel’den (r.a.) rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Köpekler de diğer toplumlar gibi başlı başına bir soy (ümmet) olmasaydı hepsinin öldürülmesini emrederdim. Siz köpek öldürecekseniz onlardan simsiyah olanları öldürün.” (Ebû Dâvûd, Sayd: 21; İbn Mâce, Sayd: 1) Bir başka rivayet ise şöyle: Tüm kara köpekleri öldürünüz. Çünkü onlar şeytandır. (Hanbel 4/85; 5/54)
"""
Ama sunu demek lazım bunun muslumanlıkla hristiyanlıkla ilgisi yok genelde birçok inanç türünde özellikle büyük dinlerde insanlar hep daha değerli varlık olarak gösterildikleri için "hayvanlar insanlar için yaratılmıştır" anafikri vardır.Yani üstün yaşam formu.Sadece muslumanlıkda değilş diğer dinlerde de bu böyle.
resulullah'ın (s.a.v.) peygamberlik ilanı ve kuran-ı kerim'in dünyaya teşrifleriyle birlikte diğer dinlerin herhangi bi hükmü kalmamıştır. islam'da hiçbir şekilde zararsız hayvan öldürülmez ya da onlara eziyet edilmez. bazı hadislerde (rivayet olarak) geçer, kertenkeleler, akrep ve yılanlar hakkında nasıl tutum sergileneceği. ne kadarı gerçek ve sağlıklı olarak günümüze ulaşmıştır bilemeyiz. ancak kitapta etinden, sütünden, yününden yahut hizmetinden faydalanacağımız hayvanlar geçmekte ki Rab'bim onları insanın emrine kıldığını bizzat belirtmiştir. en güzeli bize zararı dokunmayan hiçbir evcil ya da vahşi hayvana ne eziyet etmeli ne de onları öldürmeliyiz.
Taslak odurda duzeltilir kimse kimsenin elinden evinden kopegini alamaz oyle birseye cesaret edemez insanin kardesini evladini elinden alabilmek mumkun mu?Bence pek mumkun gozukmuyor o yuzden cok takmamak lazim.Su kedinin oldugu resim ve yazida psikolojimde yara acti soylemeden gecemeyecegim.
Siz ve evlerinde pet bakanlar evet "cocuklarim" gozuyle bakiyorlar olaya. Bana sorduklarinda iste cocugun olur snnde muhabbeti yapildigindan bnm 4 tane cocugum var ztn biri kopek 3 u kedi diyorum. Ama genel dusunce sadece bu ulkede degil dunyada olan bir dusunce var; petler direk "obje" olarak algilaniyor maalesef. Bu sebepten oturu sizin dediginiz gbi insani cocugundan ayirma muhabbeti onlar icin gecerli degil maalesef :(
İmza atan ilgilenen bu olayi yayan herkese kendi adima tesekkur ederim
blumenberg
23-09-2012, 09:32
Allah der ki; Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır
blumenberg
27-09-2012, 22:34
http://i1239.photobucket.com/albums/ff516/blumenberg/408636_505525989475600_1201351361_n.jpg
onlarda candir can..........
oçlar Allah hepinizi bildiği gibi yapsın.
BurakYozgat.
28-09-2012, 11:34
İmzamı attım. Ben bu milleti anlamıyorum yemin ediyorum anlamıyorum. Bu kadarmı duyarsız olunabilir bu kadarmı acımasız vicdansız davranılabilir arkadaş can lan o Allahın yarattığı bi can. Sana ne zararı dokunduda kalkıyosun onu ve diğer günahsızları böyle bişeyle cezalandırmaya karar veriyosun ? En başta sizi uyutmak lazım.. Hadi sahipli köpeğin saldırganlığını anlayabilirim bu eğitimle alakalı benimde 3 yaşında bi köpeğim var önlemini alıcaksın sahibiysen buna göre davranıcaksın da sokaktaki hayvanın verdiği zarardan onu neden sorumlu tutuyosunki ? Onu korkutan bu tür şeylere zorlayan sensin ? Onun bunun çocukları hayvanları korkutuyo taşlıyo kovalıyo sonra saldırınca vay efendim saldırdı. E sen gör eserini işte. Sanmıyorum böyle bi kararı uygulamaya sokabiliceklerini. Bizim milletimiz koyun gibi kendisine yapılan her haksızlığa göz yumuyo tamam ama bu kadarına da sessiz kalıcaklarına ihtimal vermiyorum ben.
blumenberg
28-09-2012, 20:50
ölüm yasasına "hayır" demek için tarih / il / gün / saatlere göre eylem yapılacak şehirler ve toplanma yerleri:
Adana: 30 eylül pazar saat 14:00 istasyon meydanı
antalya: 30 eylül pazar saat 14:00 muratpaşa cami kapalı yol halk bankası önü
aydın: 30 eylül pazar saat 14.00 zafer meydanı
bodrum: 30 eylül pazar saat 14.00 belediye önü
bursa: 30 eylül pazar saat 14:00 kent meydanı
çanakkale: 30 eylül pazar saat 14.00 cumhuriyet meydanı
denizli : 30 eylül pazar saat 14:00 denizli belediyesi önü
eskişehir: 30 eylül pazar saat 14.00 adalar migros önü
giresun: 30 eylül pazar saat 14.00 atapark kent meydanı
istanbul: 30 eylül pazar saat 14:00 galatasaray lisesi önü
izmir: 30 eylül pazar saat 14:00 konak ykm önü
mersin: 30eylül pazar saat 14:00 taş bina önü