Orijinalini görmek için tıklayınız : Grand Cherokee 3.0 CRD
http://www.ecarsflow.com/images/jeep-grand-cherokee-3.0-crd-01.jpg
Bu araç hakkında fikri olan var mıdır beyler ? Eşinde dostunda olan kullanan bilen birisi varsa eğer fikirlerini almak istiyorum.
İlanlardaki çoğu araç 100.000 km nin üzerinde... Bu motor için 120bin li km ler milat mıdır değil midir sorun çıkarmaya yaklaşmış mıdır vs vs...
3.0 CRD - 2006 ve üzeri modeller
Bakım maliyetleri , motor ömrü , yetkili servis harici nerelere gidilir gibi vs.
AHMET1907
16-09-2012, 19:43
Bu araclara bende heves etmistim beyin arizasi cok oluyor diye duymustum
motor konusunda sıkıntın olmasın powered by Mercedes-Benz 'in OM642 kodlu motorudur 3 aşağı 5 yukarı tüm Mercedes kasalarında yer almış bir motordur.
2.el fiyatlarını bende takip ediyordum seleflerine göre daha uygun fiyatı.Ama ona vereceğim para ile touraeg bakmakta fayda var derim.
darkmoon
16-09-2012, 20:37
araba on numara araba amcaoğlunda var 2006 da sıfır aldı halada sorunsuz biniyor daha en ufak bir arıza çıkartmadı.. hangi şehirdesin bilmiyorum ama istanbulda servisde parçada sıkıntı yok dolu servisi var birmot çiftçiler çiftkurtlar master aklıma gelenler.. motoruda bilalin dediği gibi mercedes motoru.
Denizde var diyecektim, deniz konudaymış zaten yazar kendi :D
Bu arada Fiat satın aldığı için, servis ağı eskisine nazaran çok daha iyi olacak yakında.
Denizde var diyecektim, deniz konudaymış zaten yazar kendi :D
Bu arada Fiat satın aldığı için, servis ağı eskisine nazaran çok daha iyi olacak yakında.
:))))))) baskın varrr :D:D:D:D
cok guzel arabalar bende 2.7 crd var bunlara bınen baska arabada rahat edemez cok rahat araclar.karda kısta lastıgın adam gıbı olsun hayatta kalmazsın.
yedek parcada sıkıntı hayatta cekmezsın.oyle mılletın dedıgı gıbıde pahalı degıl normal bınek bır aracla aynı .(tabıkı parcaları kendın alıp sanayıde yaptırırsan ) yetkılıye gıtmeden.parcalarıda zaten arkadasların dedıgı gıbı mercedes parcacısından alırsan daha uygun : )
Sprinter minibüsle mi aynıydı bunun parçaları kanka :D
bunu bılmem ama yenı kasasına ozenıpte yapmıslar sanırım aynı motor kullanıyorlar yol bılgısayarı dur kalkta 20lıtrenın uzerıne cok rahat cıkıyor ama arac kendını tasımaya basladıgında 5-6 lıtreye kadar cıkıyor yakıtı saglam yani.
Sprinter minibüsle mi aynıydı bunun parçaları kanka :D
kanka 2.7 de aynı ahahahahahah:D ben altur mınubuslerının bakımlarını yaptırdıgı ustaya gıdıyorum dermısım ahahaha:D
bunu bılmem ama yenı kasasına ozenıpte yapmıslar sanırım aynı motor kullanıyorlar yol bılgısayarı dur kalkta 20lıtrenın uzerıne cok rahat cıkıyor ama arac kendını tasımaya basladıgında 5-6 lıtreye kadar cıkıyor yakıtı saglam yani.
okadar sanmam ya.
ben 2.7 de 250 tl ye sehır ıcı 650 km uzun yolda 120 km gecmeden sabıt 1000 km gordum.
Güzel bilgiler geliyor valla , teşekkürler :)
Soru işaretlerine cevap buluyorum yavaş yavaş :)
Gecen sene vardı 2007 model.koltuk mesafelerini cok rahat bulmadım sadece ben.vites olarak 4 vites olayi cok sasirtti beni.parasina göre normal bir araç.yaklasik 10.000 km kullanıp sattik her hangi bir soruna rastlamadım.istanbuldan Bodrum'a full depo yola çıktım 750 km sonra ışık yaktı yakıt konusunda bence iyi bir araç rakiplerine göre.limited edition almanızı tavsiye ederim.
okadar sanmam ya.
ben 2.7 de 250 tl ye sehır ıcı 650 km uzun yolda 120 km gecmeden sabıt 1000 km gordum.
yeni kasayla şayet aynıysa motor 3.0crd yı bı 30 km kadar test ettım yol bılgısayarında en fazla 20 gosterıyor zaten ortalama 13 lıtredeydı bı 60 km h ye hızlanana kadar cok gaza basmaya gerek yok hafıf gaza dokununca cok rahat 20 yı goruyor anlıkta tabıkıde 20 lıtre yakmıyor ama sehır ıcı trafıgınde yakıtı var bana gore.
İc mekan kalitesi ve plastik isciligi vasat...
Deri cok kalitesiz,hemen catlayip asiniyor...
On takim zayif...
Sanziman agir...
Kullanilmayan yada bakimsiz kalan arazi diff sorunlari...
Guvensiz yol tutus ve frenler.
Sinifinin altinda performans.
Bunlar aklima gelen problemler.
Sorunsuz Merc motor.
Ucuz yedek parca.
Sinifini asmayan tuketim.
Bunlarda aklima gelen artilari...
Kutluhan
16-09-2012, 22:11
yeni kasalarını çok beğeniyorum almayada niyetimiz vardı bir araaalar kullandıkları motorda sağlam eski kasaları hakkında hiç bir fikrim yok ama albenisi yüksek olan bir araç.
yeni kasa bakarken biz şu video karşımıza çıkmıştı yol tutuş pek hoşumuza gitmemişti eski kasası nasıldır bilmem ama dikkat etmek lazım kullanırken
n2iSM6nhWWw&feature=related
Motor-Şanzıman Mercedes. Eğer Overland modelini bulursan iç mekan çok daha güzel. Özellikle derisi :)
yedek parça fiyatları hiçte ucuz değil :D motor şanz da kolay kolay sorun cıkmaz mercedes motorlu zaten gayet sağlamdır 10 litre civarı yakıyo sanırım
orhansah
16-09-2012, 23:18
bende jeep wrangler var bununla alakasız bi jeep modeli ama ben wranglerin bile yol tutuşundan memnunum ne kadar yol tutması beklenebilir ki zaten bi arazi aracından range rover sportumda bu kadar yol tutuyodu benim hatta frenleride aynı denebilir range rover sport çok çok az bişey daha iyiydi :)
cabriolet
Yol tutus icin X5/cayennene ve Q7 den sonra karar verin...
Rrs eger makyajli vers degilse,yol tutusu kotu ve asiri sertti...
Araba motor sanzdan ibaret degil.
Test edin,oyle alin. Ozellikle muadillerine bakin...
darkmoon
17-09-2012, 02:31
dediğiniz gibi muadilleri ile kıyaslamak mantıklısı bunlar neticede sizde biliyorsunuzki gerçek arazi araçları değil tamamen şehir içi biraz gösteriş biraz yerden yükseltilmiş arazi görünümlü asfalt araçları.. samimi olmak gerekirse işin özü gösteriş.
gc bu hususda muadilleri arasında fiyat performans eğrisinde bence iyi bir araç
plastik aksam kaliteli değil doğrudur ama akranlarına bakarsanız kaliteli olanda pek yok olanlarda gc nin iki misli fiyatlarında görüntüsü güzel donanımı konforu yerinde motoru sağlam mercedes motoru fiyatıda çok makul 55-60 bin tl gibi rakamlardan başlıyor ikinci elde.. bu fiyat aralığında akranı olan pek çok aracın ya düşük modellisini yada benzinlisini alınabilinir.
yol tutuş açısındanda ben bu suvlarda cayenne ve touareg dışında rangede dahil sorentosu gc side dahil hatta yenisini sürmedim ama eski ml ide buna dahil ederim yolu iyi tutan bir araç görmedim.. bu tipde bir araç alıcak olan kişinin bunu göz önünde bulundurduğunu düşünüyorum o yüzden bunu hiç kriterler arasına koymuyorum bile..
istenilen az paraya güzel görüntülü havalı bir suva biniyim donanımlı olsun dolu olsun az yaksın ucuz olsun ise bence gc tam bu işin arabası bu işi en ucuz rakamlara yapabilicek araçlardan biri hatta aklıma gelen tek araç..
Mevzu bıraz eskımıs ama guncel bılgılerı olan yıne paylasırsa sevınırım.
Bende bu aractan aldım bayram arefesınde bır aya yakın kullanıyorum sehır ıcı. Ve yakıtı bıraz fazla yakıyor gıbı gelıyor henuz 1 depo mazotu bıtırmedım bu arada.
Bılgısı olan arkadaslara soruyorum. bu araçların mazot deposunda dalga kıran varmıdır acaba ?
Arabanız hayırlı olsun.
Dalga kıran konusunda bir bilgim yok ancak aracınız hakkında en kapsamlı bilgiyi şu (http://www.wkjeeps.com/kmenu.htm) siteden bulabilirsiniz.
Bu arada yol bilgisayarı ne gösteriyor yakıt hakkında..
aybarsdnr
14-01-2021, 19:27
Konuyu baya bir hortlatiyorum ama yeni bir konu acip kirlilige yol acmak istemedim.
2013 model wk2 (makyajli) ler ile ilgili bilgisi, tecrubesi olan var midir? Motor wj 3.1 lerin ve rubicon 2.8 lerin ureticisi vm galiba. Olumsuz pek yorum okumadim. Sadece makyajsiz kasanin geyik testi rezaleti var ama bu kasada galiba iyilestirmeler yapilmis.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-2013-jeep-gr-cherokee-summit-3.0-140.000km-892274547/detay
imprezaWRC
14-01-2021, 20:01
Konuyu baya bir hortlatiyorum ama yeni bir konu acip kirlilige yol acmak istemedim.
2013 model wk2 (makyajli) ler ile ilgili bilgisi, tecrubesi olan var midir? Motor wj 3.1 lerin ve rubicon 2.8 lerin ureticisi vm galiba. Olumsuz pek yorum okumadim. Sadece makyajsiz kasanin geyik testi rezaleti var ama bu kasada galiba iyilestirmeler yapilmis.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-2013-jeep-gr-cherokee-summit-3.0-140.000km-892274547/detay
Teknikens Varld kanalındaki geyik testinden bahsediyorsun değil mi? Alttaki yorumlardan birinde şu yazıyor "Maybe it was designed to hit the moose... you know, American Style." :D :D :D
aybarsdnr
14-01-2021, 20:20
Aynen Hakan abi :))
mimarsertac
16-01-2021, 08:28
2011 5.7 WK2 kullaniyorum. Gayet guzel oyle devrilir gibi olma durumu da hic yasamadim. Zaten buyuk agir araba duz yolda basma disinda fazla atraksiyona girilmiyor. 3.0 CRD daha once Turkiye`de 2006 modelde kullanmistik ayni motor ise gayet guzel sorunsuz bir tecrubemiz olmustu. 2006 olan araba 2010-2013 arasi 3 yil bizdeydi.
aybarsdnr
16-01-2021, 11:24
2011 5.7 WK2 kullaniyorum. Gayet guzel oyle devrilir gibi olma durumu da hic yasamadim. Zaten buyuk agir araba duz yolda basma disinda fazla atraksiyona girilmiyor. 3.0 CRD daha once Turkiye`de 2006 modelde kullanmistik ayni motor ise gayet guzel sorunsuz bir tecrubemiz olmustu. 2006 olan araba 2010-2013 arasi 3 yil bizdeydi.
2013 modellerdeki motor onceki kasadan farkli. Oncekiler mercedes motor, bunlar vm. 2013 lerde sanziman da zf oluyor. Sanziman cok iyi ama motoru bilmedigim icin tecrube eden var mi diye danismak istedim