PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Günlük Kiralık Ev (İş Kolu Olarak)

Thracian
17-09-2012, 12:06
Arkadaşlar mevcut işimin sezonluk oluşu ve bitişi nedeniyle ek iş bakıyorum. Aklıma 'Günlük Kiralık Ev' hizmeti geldi. Bu işi yapacağım yerde apartman dairesi olarak günlük kiralık ev hizmeti veren yok. Aramızda bu hizmeti veren yada alan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

İşin maliye ve vergi konusunda sıkıntım yok. Günlük olarak kira kontratı yapıp vergisini ödeyebilirim. Hali hazırda vergi mükellefiyim.

onursumer
17-09-2012, 12:50
bu işte lokasyon çok onemli sonuçta kiraya verdiğin kişilerin rahatsızlık verme durumu olmamalı

ve ayrıca para kazanabilmek için minimum 2 günlük kiralar şart koşulursa daha iyi olur gibi geliyor bana

SGTI
17-09-2012, 13:29
bu işte lokasyon çok onemli sonuçta kiraya verdiğin kişilerin rahatsızlık verme durumu olmamalı

ve ayrıca para kazanabilmek için minimum 2 günlük kiralar şart koşulursa daha iyi olur gibi geliyor bana

Benimde aklıma aynısı geldi :D
Genelde gelenler o tür iş için danışacağından 2-3 günlük minimum olması daha uygun olur sanki

Thracian
17-09-2012, 13:59

lokasyon olarak yeni kurulmuş ve pek yaşayan olmayan, toplu konut-sitede düşünüyorum.

2-3 gün olayı mantıklı geldi. Ortalama ne gibi bir fiyat ne gibi eşyalar şart olmalı :D

Mesela Tv şart LCD şart mı olmalı.

officer
17-09-2012, 14:04
Tüplü Tv satılıyor mu hala ?
500 600e 10 numara olmasa da 9 numara LCD alınır zaten.

gurcell
17-09-2012, 14:08
LCd , klima, jakuzi , çift kişilik yatak , geniş tezgahlı mutfak , kuzu postu olan şömineli salon , kırmızı ışıklar aklıma ilk gelenler.. :D

Thracian
17-09-2012, 14:09
Tüplü Tv satılıyor mu hala ?
500 600e 10 numara olmasa da 9 numara LCD alınır zaten.

Hazırda olan mobilya ve eşyalar var. 0 değil ama temiz. Hani baştan ev kurmaktansa zamanla yenilemek daha mantıklı

redbaron
17-09-2012, 14:13
konum çok önemli, kitlenin ihtiyacını karşılayacak bir yerde olması lazım mesela fuar alanı yakınları yada havalanı yakını gibi.Ayrıca iç mekanın lüks ve düzgün eşyalarla döşenmesi gerek . Apartmanın bu işe uygun olması gerek aile olursa çok başın ağrır gelen şikayetlerden.Çok abuk sabuk insanlarla muhattap olma ihtimalin yüksek.güzel bir çevre varsa iyi para kazanırsın ama bu kriterler önemli...

alperkirman
17-09-2012, 14:16
duvar izolasyonunun güzel olması lazım :D

mechanic
17-09-2012, 14:25
mesela günlük kaça versen memnun olursun? fiyatın ne olacak?

edit. kaç liraya kiraya vereceksin?

mbulur
17-09-2012, 14:38
Konum ilk sırada. Evin içi yeni ve şık olmalı. Mobilyalar basit ama yeni olmalı. Karşına temel olarak üç tip müşteri gelecektir. Dört yada beş kişilik aile (en az gelecek grup), bir şekilde otele giriş yapamayan müşteriler (aranma sorunu vs.), sevgilisini alıp gelecek olacaklar. En çok üçüncü gruptan müşterin olacaktır.

Thracian
17-09-2012, 14:46

evin dekoru, talebin gün sayısına göre 50-100 tl arası.

Konum ilk sırada. Evin içi yeni ve şık olmalı. Mobilyalar basit ama yeni olmalı. Karşına temel olarak üç tip müşteri gelecektir. Dört yada beş kişilik aile (en az gelecek grup), bir şekilde otele giriş yapamayan müşteriler (aranma sorunu vs.), sevgilisini alıp gelecek olacaklar. En çok üçüncü gruptan müşterin olacaktır.

3. gruba hitap etmek istiyorum. Kimlik bilgilerini kesinlikle alacağım hatta kira kontratı yapacagım günlük olarak. Bu işi yasal olarak yapmak istiyorum

officer
17-09-2012, 15:03
Odalara gizli kamera koyma sakın :D

34btr1907
17-09-2012, 15:03
bende bu işte ev içinde bi olay olursa ne olucak dıye hep merak etmısımdır,+2 daıre ıle baslayıp 25 daıreye kadar cıkan adam tanıyorum oturdugu yerden yapıyor bu ısı, yapan yapıyor arkadaş:) oteldekı resepsıyonda duran cocuklarla anlaşmıs gelen musterıye oda yok cekıyor eve yonlendırıp komısyonla hem eleman hem daıre sahıbı para kazanıyor.

rockford34
17-09-2012, 15:05
bnm yakın bir arkadasım bu işi yapıyor aynı blokta 6 dairesi var birinde kendi oturuyor digerlerini kiraya veriyor giriş ücretini 100 tl peşin alıyor kira kont filan hiç bişey yapmıyor :) evler orta düzeyde dolu yatak odaları banyolar ve mutfak aynı otel mantıgı ile iş yapıyoır

BüLenT GöReN
17-09-2012, 15:11
duvar izolasyonunun güzel olması lazım :D

bencede en önemllisi bu :)

barisy
17-09-2012, 15:22
iş basit gibi görünse de bence çok detaylı. Kiraya verdiğin her dairenin kiralama sonrası temizlenmesi gerekecek. yataklar çarşaflar kılıflar , mutfak banyo vs.

Yani bence bu işi hakkı ile yapmak için epey bir çaba sarf etmek gerekir. ayrıca kaçamak yapan gruplar en büyük müşteri kitlesi. Kısaca bu işi özellikle ailelerin oturduğu sitelerde yapmak , daire sahibi olsan dahi sorunlara sebep olur diye düşünüyorum.

XoR
17-09-2012, 15:23
Pompa için otel yerine tercih edilir hale geldiğinden yakında fuhuş çetesi basıldı başlıklı haberlere konu olabilir bu günlükler :)

Thracian
17-09-2012, 15:36
iş basit gibi görünse de bence çok detaylı. Kiraya verdiğin her dairenin kiralama sonrası temizlenmesi gerekecek. yataklar çarşaflar kılıflar , mutfak banyo vs.

Yani bence bu işi hakkı ile yapmak için epey bir çaba sarf etmek gerekir. ayrıca kaçamak yapan gruplar en büyük müşteri kitlesi. Kısaca bu işi özellikle ailelerin oturduğu sitelerde yapmak , daire sahibi olsan dahi sorunlara sebep olur diye düşünüyorum.

Otelciyim dostum :D

therev
17-09-2012, 15:38

gunluk 100 dolar

XoR
17-09-2012, 15:40
gunluk 100 dolar

O fiyata 4 yıldızlı boğaz manzaralı otelde kahvaltı dahil fiyatım var. Evin fiyatı daha uygun olmalı

ALy
17-09-2012, 15:42
günlük ev kiralama için bir adet web siteniz ve seocunuz olması lazım daha fazla kazanmanız için.

mechanic
17-09-2012, 15:42
evin dekoru, talebin gün sayısına göre 50-100 tl arası.

....

koca ev 50-100 olur mu??
50-100 yaparsan bence apartmanla sıkıntın olur...
kaçak et kesim merkezi olur direk...

d16y4
17-09-2012, 15:45
binadan gelen şikayetleri nasıl çözeceksin ?

Thracian
17-09-2012, 15:58
koca ev 50-100 olur mu??
50-100 yaparsan bence apartmanla sıkıntın olur...
kaçak et kesim merkezi olur direk...

binadan gelen şikayetleri nasıl çözeceksin ?

Sitede henüz doluluk düşük, genelde yatırım için alınan evler. Şuanda apartmanda doluluk %20 civarında. Bina yeni geçen yıl bitti yalıtım v.b. sorun olacağını sanmıyorum.

Fiyatı talep ve evin dekorasyonuna orantılı arttıracağım. Ama henüz başında olduğum bir iş için 200 tl de isteyemem. ÜStelik anahtar ve güvenliklik için bir kaç fikrim var.

Eworen
17-09-2012, 16:16
Beyoglu (cihangir,taksim,galata..) NIsantasi vb yerlerde bu sekilde evler mevcut
Ancak bu tarz aylik kirasi cok yuksek olan muhitlerde gunluk kiralama bedelleri bu isi yapmaya deger
Yani ev rayiclerinin yuksek oldugu bir konum soz konusu degilse bulasmamaya calisin zor istir..

mechanic
17-09-2012, 16:22
1+1 ler , mesela aylık 500 civarında klimalı tvli dolaplı mutfaklı antepte.
ama o tür bir yer günlük veya haftalık kaç paradır ben de merak ettim..
şirketler ilgi gösterebilir. şirketler ile ç.alışsan daha temiz iş olur

tugrul
17-09-2012, 16:40
O fiyata 4 yıldızlı boğaz manzaralı otelde kahvaltı dahil fiyatım var. Evin fiyatı daha uygun olmalı

valla hocam söylemesi ayıptır bir gecelik kaçamak yapacaktım. otel fiyatları 250 tlden açılıyordu. bende taksim hamam bar'ın olduğu sokakta bir ev kiraladım. 150 tl verdim. sıkıntısız , srunsuz bir gün geçirdim.. bence iş gayet güzel ama kullanım amacı belli oldugundan her an arıza cıkabilir...

rodya
17-09-2012, 16:45
Oooo süper
İleride kullanmalık sevgili de sağlarsan işleri baya büyütürsün

berkay_aydin
17-09-2012, 16:52
Oooo süper
İleride kullanmalık sevgili de sağlarsan işleri baya büyütürsün

yok daha neler abartmayın....

driftboy
17-09-2012, 16:53
bence min 2-3 gün işinde biraz sıkıntılı olabilir, sonucta bu evlerin bi yandan amacı belli olucak hani ev bulamayanların evi :) bi gecelik isteyenlerede bi imkan tanınmalı, yok 1 gece vermem denilmemeli. Müşteri kaybıdır bence bu

enesy
17-09-2012, 16:58
bence çok riskli , o evde cinayet işlenebilir , kokain çekilip camdan atlanabilir , abuk subuk bir komşu birşey söyler kaçamakçı kişi komşuya birşey yapabilir. Hukuki açıdan kendini kurtarsan bile ( kontrat vs ile ) konu komşu ile uğraşmak zor olacaktır.

rodya
17-09-2012, 17:04
yok daha neler abartmayın....

Abartma kısmı neresi ki?
Eğer amaç otel tutamayan,tutmak istemeyen kişilerin fuhuş yapabileceği bi yer sağlamaksa, bu işin bir sonraki adımı fuhuş yapabileceğin kişileri ayarlamaktır.
Girişimciliktir şudur budur.kimseyi bağlamaz ama herhangi bi apartmanda yapılmaz böyle işler. Ya kimsenin birbirini tanımadığı rezidans olacak ya da tamamı sana ait bi yapı.

berkay_aydin
17-09-2012, 17:06
Abartma kısmı neresi ki?
Eğer amaç otel tutamayan,tutmak istemeyen kişilerin fuhuş yapabileceği bi yer sağlamaksa, bu işin bir sonraki adımı fuhuş yapabileceğin kişileri ayarlamaktır.
Girişimciliktir şudur budur.kimseyi bağlamaz ama herhangi bi apartmanda yapılmaz böyle işler. Ya kimsenin birbirini tanımadığı rezidans olacak ya da tamamı sana ait bi yapı.

Tamam söyledikleriniz çok doğru normal bir dairede olmaması lazım ama burda verilen hizmet ev kiralama, gelen kişi evi kiraladıktan sonra ne yapacağı kiralayan kişiyi ilgilendirir mi ?

MehmetCanA.
17-09-2012, 17:11
Bu beyoğlu taraflarında falan vardı bu tarz 1+1 evler. Kiraları günlük 100-150 arası. Gayette modern döşenmiş. Bence bulunduğu konum önemli. Taksim vb yerlerde kimsenin umrunda olmaz bence evde yapılıcak olanlar

mrtngn
17-09-2012, 17:12
Arkadasımla cok zorda kaldıgımız için bi ara tuttuk 2+1..Ben böyle bi piyasa hayatımda görmedim :D :D Hafta sonuydu 175-200 den asagı veren yok..Birader yapma etme..Abi simdi baskası bakmaya geliyo haftasonu fiyatlar bu işine gelirse diyo :D :D En son 150 liraya tuttuk yataklar carsaflar leş gibi cocuk falan kesmişler galiba :D Banyo mutfak desen biseye dokunmaya igrenirsin o derece... Sonuc olarak hangi gruba,kesime hitap edilecegi cok önemli..bu belirlendikten sonra evdeki esyalar ve kaliteside ona göre seçilir...Benim gittigim evde bitane plazma köse takımı 1 tane cekyat..diger odalarda cift kişilik dandirikten yatak :)

ve son olarak adamlar öyle calısıyo ki müsteriyle telefonda muatap oluyo sadece :)) Evin yakınlarında ayakçı tarzında saga sola kosturan cocukları arayıp parayı pesin alıp anahtarı teslim ediyolar :)

Thracian
17-09-2012, 17:39
Arkadasımla cok zorda kaldıgımız için bi ara tuttuk 2+1..Ben böyle bi piyasa hayatımda görmedim :D :D Hafta sonuydu 175-200 den asagı veren yok..Birader yapma etme..Abi simdi baskası bakmaya geliyo haftasonu fiyatlar bu işine gelirse diyo :D :D En son 150 liraya tuttuk yataklar carsaflar leş gibi cocuk falan kesmişler galiba :D Banyo mutfak desen biseye dokunmaya igrenirsin o derece... Sonuc olarak hangi gruba,kesime hitap edilecegi cok önemli..bu belirlendikten sonra evdeki esyalar ve kaliteside ona göre seçilir...Benim gittigim evde bitane plazma köse takımı 1 tane cekyat..diger odalarda cift kişilik dandirikten yatak :)

ve son olarak adamlar öyle calısıyo ki müsteriyle telefonda muatap oluyo sadece :)) Evin yakınlarında ayakçı tarzında saga sola kosturan cocukları arayıp parayı pesin alıp anahtarı teslim ediyolar :)

İşim turizm, Kış sezonunda yapılabilecek bir iş benim için. Web sitesi, sahibinden, yeterince pazar oluşturur. Zaten kulaktan kulağa daha önemli.

Turizm tecrübesi olunca temizlik, hijen ve güvenlik sorunu yaşamam

arfy
17-09-2012, 19:06
valla günlük kiralık ev arayanların büyük çoğnluğu diyeyim hepsi değil de , kız arkadaşıyla manita vs başbaşa kalma hesabına geliyorlar ... çift veya 2 çift olarak gidenlr mevcut :) mümkünse 2 çiftin yatabiliceği hatta birbirini gizlice izleyebiliceği şekilde düzenle :) gençler sever o işleri .. kanka şurası var bak hem manitayı al gel bende gidiyorum takılırız hesabı sohbetler olucağı için gençler gibi düşünmek lazım :D sonuçta başka türlüsünün pek geliceğini düşünmüyorum ... ben bir kaç defa farklı arkadaşlarla kaldım ... lcd , 1 yatak , bir yatak olan koltuk vardı .. içkimizi vs alır kalırdık ... sabaha kadar cehennemden sıcak olucak şekildede açardık kombiyi .. sabaha kadar içki falan filan işte :D ... sonra sabah kapıyı kapatır giderdik .. kafa rahat oluyordu valla iyiydi ... ulan bu kadar yazdık inşallah bizim kız görmez :D

A.Kepez
17-09-2012, 23:13
antalya merkexde kış sezonunda günlük 50-100 arası evler var fiyat yerine evine göre değişiyordu yazın ise haliyle daha tuzlu oluyordu.kiralama işini de sahibinden üzerinden yaptık. subat ayında konyaaltı taraflarında tutmuştum 3 günlük 150 liraya 1+1 ev sözleşme imzaladık eve herhangi bi zarar gelirse bize girecekti. eşyalara zarar vermeden temiz kullanıp çıktık çıkışta anahtarı içeride unuttum çilingir parası girdi :) yalnız evin elektrik su yakıt parasını sen karsılayacağın için iyi bir fiyat belirlemen lazım ki masrafları çıkarsın.

karsiyakaliozi
18-09-2012, 09:25
izmirde farklı sistemde var istanbuldada vardır mesela alsancakda yıkık dokuk evi ucuza kapatıyon tadılat eşya emlakcıya kıraya verıliyp tabi bu iş için olduğundan normal ev kırası 500 ıse sen 1500 e verıyorsun emlakcıyala, kontrat yapılyor baska bıseye karsımıyorsun her ay paran gelıyor .

Jehuty
18-09-2012, 11:04
Şirket olarak fuarda standımız vardı. Kalabalık olacağımız için Istanbul da otelde kalmak yerine daha uygun fiyata gelir diye böyle bir ev arayışı içine girmiştik.

Sadece manita veya kaçamak diye bakmamak lazım bence 3-4 kişinin kalabileceği veya 2 kişinin ayrı yatabileceği tarzda odaları olsa bile güzel iş yapar ama Fuar yakınlarında olması gerekiyor.

Thracian
18-09-2012, 12:03
Şirket olarak fuarda standımız vardı. Kalabalık olacağımız için Istanbul da otelde kalmak yerine daha uygun fiyata gelir diye böyle bir ev arayışı içine girmiştik.

Sadece manita veya kaçamak diye bakmamak lazım bence 3-4 kişinin kalabileceği veya 2 kişinin ayrı yatabileceği tarzda odaları olsa bile güzel iş yapar ama Fuar yakınlarında olması gerekiyor.

Günlük kiralık evlerin beylikdüzünde olmasının 2 temel nedeni var diye görüyorum. Toplu nufusun fazla olması nedeniyle giren çıkanın takip edilememesi (kaçak et kesimi, kaçamak, manita adına ne derseniz deyin),

Tüyapa ve cnr a yakın oluşu, toplu konaklamalarda ve yeme içme işlerinde daha ekonomik oluşu, hiç yoksa dışardan pizza söyleyebilirsin. Fakat otel yemekleride pahalı oluyor.

Benim düşündüğüm yerde, ya dışarıdan biri birileri gelecek %15-20, %60 başbaşa vakit geçirmek için, kalan oranlarda diğerleri. Yapacağım işin ne olduğunun ne olacağının farkındayım. 2+1 olarak tutmeyı düşünüyorum. Mobilya ve dekorasyona çok fazla bütçe ayıramayacağım. Elimde olan bir takım malzeme ve mobilyalara 2.el temiz eşyaları ilave edeceğim. Süsleri saymazsak, 1 TV ve disivır. 1 koltuk takımı, 1 çiftli yatak ve gardolap, halılar. Banyoya havlu vediğer üniteler