Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf R HGP BiTurbo 732 PS
Levent Y.
17-09-2012, 12:44
GRIP - 700PS Club 2 | VW HGP 3.6 BiTurbo mit 730 PS | RTL2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=tY5aGYBAqro&feature=player_embedded)
kelalper
17-09-2012, 12:52
6,5 sn 100-200 700 hp için kötü bi derece bence.
6,5 sn 100-200 700 hp için kötü bi derece bence.
6.5 biraz zayıf evet. fark şu; 3-4 sene sonra ölçseler, muhtemelen hala 6.5 çıkartabiliyor olur. :)
redbaron
17-09-2012, 14:06
aktarmadan dolayı 100-200 biraz zayıf kalmış sanırım.kadran hızlanması çok iyi fakat ister istemez aklıma gtr geliyor.stock 540hp 1740kg ağırlık ve aşağı yukarı aynı veriler... çok mu mükemmelliyetçi olduk ne :D
6.5 biraz zayıf evet. fark şu; 3-4 sene sonra ölçseler, muhtemelen hala 6.5 çıkartabiliyor olur. :)
:icon_tup:
zayıf değil 100-200 daha düşer bu arabanın farkındaysanız 1. vites 110 da vites değiştiriyo yürür halde 60 km/h da 100-200 denese ve aracın içi sökük olsa olabilecek süreleri tahmin ediyosunuzdur o yüzden 100-200 düşük demek yanlış
GOLF R için müthiş değer abi siz 6.5 saniyeyi ne zannediyorsunuz anlamıyorum
Bizim ülkenin subaruları evoları hondaları 500 hp falan sanıyorsunuz galiba :D
500 - 600 hp arası cupra ve golf ler 7 saniyelerde süre yapıyorlar unutmayalım
Ayrıca TR de olsa bundan bir tane dragda ciddi süre yapar
AHMET1907
17-09-2012, 17:08
Bu yorumu bi VAG cı yazsa neler olur, sen yazınca neler yazılacak merak ediyorum:)
10 sene sonrada 200.000km deyken bile muhtemelen çıkıyortıyor olacaktır...
typermelih
17-09-2012, 19:37
sen nasıl bişeysin yaaa,o nasıl ivmelenme,bunu istiyorum :)arabamı veririm motorumu veririm :)takası kabul etmezmi acaba :)
emredağla
17-09-2012, 19:49
Tam diyecektim melih abi görse kesin bişey yazar :) noktayı koymuş :D böyle bir arabayı kim istemez :)
firat_07
17-09-2012, 19:53
video'da çalan müzigin adını bilen varmı
typermelih
17-09-2012, 20:12
Tam diyecektim melih abi görse kesin bişey yazar :) noktayı koymuş :D böyle bir arabayı kim istemez :)
çok istiyorum şiddetli istiyorum :D
allahım bana bu arabadan nasip edersen çok iyi bir insan olacam dinime yönelecem yalan söylemicem,anneme babama saygısızlık etmicem.amin :D
Antalyalogy
17-09-2012, 21:43
dsg dayanir mi peki uzun km ler sonra sizce ?
Levent Y.
17-09-2012, 21:43
Ek bilgi olarak araçta r36 v6 motorun yanında çift turbo ve audi rs3 şanzımanı kullanılmış, bu paket için heralde 40 bin euro civarı bi para talep ederler ve tabikii normal bir rakam değil ama aventador un 100-200 ünün 5,8 olduğunu düşünecek olursak, bence sonuç gayet tatmin edici, ayrıca 200 den sonra hızlanması da çok iyi...
Levent Y.
17-09-2012, 21:44
dsg dayanir mi peki uzun km ler sonra sizce ?
Komple yenilenmiş bir dsg var araçta, yapanlarda alman bence sorun çıkmaz:)
kelalper
17-09-2012, 21:47
melih irtibata geç adamlarla neden korkuosun ki. Mail at arabanın özelliklerini içeren. Bunun üzerine bunu elde etmem için ne yapmam gerek gibisinden sana yardımcı olurlar. Dua et de stroker kit olmasın 2.7 falan.
Levent Y.
17-09-2012, 21:51
melih irtibata geç adamlarla neden korkuosun ki. Mail at arabanın özelliklerini içeren. Bunun üzerine bunu elde etmem için ne yapmam gerek gibisinden sana yardımcı olurlar. Dua et de stroker kit olmasın 2.7 falan.
Consisting of:
2 exhaust manifold with length and molded exhaust housing (surge charging) from Nickelguß
2 HGP R28 turbo compressor housings with cast
Compression reduction by steel intermediate plate and piston machining
Exhaust down pipes on 2x88mm 2x70mm
Large-volume aluminum intake tube with additional MPI nozzles
2 large volume intercooler left and right in the wheelhouse
High-quality silicone suction u. Pressure Hoses
Modified engine control unit
Changed FSI high pressure pump
Additional fuel system
Stainless steel exhaust system on 1x88mm 2x70 (original tailpipes in optics)
Reinforced DSG eight-plate clutch
Changed DSG software
Boost pressure, oil temperature and digital speed display in the original speedometer instrument
Change the vehicle's electrical (engine harness)
R36 engine (new or used available)
7-speed RS3 DSG gearbox (new or used available)
Specifications and Prices
Power: 745 hp / 548 kw
Torque: 925 Nm
Price incl.: On request
Yani anlıyacağınız mümkün değil..
typermelih
17-09-2012, 22:00
ya paramı dayanır bu kite,ben harcadım araca 60 bin tl,bu kit 100.000 tl den aşağı değildir.ama yaklaşık 10 sefer izledim vidyoyu,hani bazı arkadaşlar yazmışlar bu ara. 200.000 km de dahi 6.5 sn çıkarır diye,çok doğru söylüyorlar kafa rahat neresine ne olur korkusu yok,bas basabildine...
tam videoyu seyredince melih seyretmesin yazacaktımki konuya bodozlama dalmış zaten :) adam bi durulmuştu şimdi bu video neren çıktı :) heralde gidişat buna doğru gidiyor :)
Araba iyide firma HGP aman aman hic gerek yok :)
Bi kaç kişi daha yazmış araç golf r değil yani 2.0 tfsi makinesi yok 3.6 v6 passat r makinesi var yani süre olarak zayıf kalmış 6 sec civarı olması gerekir diye düşünüyorum
Bu kit pahali ve sadece Almanya montaji var.
Mk3 550hp Gtr in stok 100-200km 7,8 sec.
Sure Golf R icin basari,aktarma kaybi cok.
Hgp, Dsg isini cozmus bir firma.
Levent Y.
18-09-2012, 12:26
Bencede DSG konusunda çok başarılılar kaldiki Aventador un bile 100-200 5,8 sn civarı, o da 4 çeker o da 700 beygir. Bu şekilde düşünecek olursak başarılı bir süre gibi geldi bana...
neden öyle dediniz ?
typermelih
18-09-2012, 16:17
hgp şanzuman içi mağzeme satıyormu,o parçayı türkiyeye getittirsek burda taktırabilirmiyiz acaba ?
typermelih
18-09-2012, 16:18
yiğit senin golf r ı bu markadanmı yaptırmıştın ?
hgp şanzuman içi mağzeme satıyormu,o parçayı türkiyeye getittirsek burda taktırabilirmiyiz acaba ?
tam aradığınız kan gibi duruyor sanırım ;)
Vayyy be demek Golf R in ilacı Hgp biturboymuş şimdi biri çıkar da 6.5 yapamaz der kafayı yerim :D :D
Levent Y.
18-09-2012, 17:55
Bei DSG-Fahrzeugen: Verstärkte 6 auf 7-Scheiben DSG-Kupplung € 2.200,00 inkl. Mwst. oder Bei Handschalt-Fahrzeugen. 2200 euro imiş fiyatı vergiler dahil, yani buraya geliş fiyatı da o olur. Bana sorarsan alman gereken;
SSP Auto Salon, LLC - DSG 500hp Clutch Package (http://www.sspperformance.com/product/dsg-500hp-clutch-package-/)
600 lüğü de var ama onlarda sorun varmış..
typermelih
18-09-2012, 20:09
Bei DSG-Fahrzeugen: Verstärkte 6 auf 7-Scheiben DSG-Kupplung € 2.200,00 inkl. Mwst. oder Bei Handschalt-Fahrzeugen. 2200 euro imiş fiyatı vergiler dahil, yani buraya geliş fiyatı da o olur. Bana sorarsan alman gereken;
SSP Auto Salon, LLC - DSG 500hp Clutch Package (http://www.sspperformance.com/product/dsg-500hp-clutch-package-/)
600 lüğü de var ama onlarda sorun varmış..
600 lükte sorun vrmış diyen kişi emre mi?ben bu arkayı hpa motor sporta sordum,orjınali kalsın daha iyi dedi,bu mağzeme bana ucuz geliyor,almak istiyorum,ama uyum sağlayacakmı bunu nasıl öğrenecez ?
Levent Y.
18-09-2012, 20:51
600 lükte sorun vrmış diyen kişi emre mi?ben bu arkayı hpa motor sporta sordum,orjınali kalsın daha iyi dedi,bu mağzeme bana ucuz geliyor,almak istiyorum,ama uyum sağlayacakmı bunu nasıl öğrenecez ?
Hayır romen adam taktı sonra sorun yaşayıp çıkardı aynı şekilde türkiyede burak vardı tts i olan onlarda sorun yaşamiş 600 lükle plakalar tam birbirine geçmiyormuş
Başka forumlardada okudum 500 lüğü kullanan kimse sorun yaşamıyo, bence bu ssp performance ın 500 lüğünü al, hem 1400 dolar hemde çok kişide denenmiş, hgp nin ki de eminimki iyidir ama 2200 euro vermeye gerek yok, ssp gayet iyi olur sana..
Araç, parçalar, sonuç, süre hakikaten çok güzel.
ama merak ettim 200k km dayanacağını nerden biliyorsunuz örneği varmı :)
Araç, parçalar, sonuç, süre hakikaten çok güzel.
ama merak ettim 200k km dayanacağını nerden biliyorsunuz örneği varmı :)
bir vw klasiği :)
bir vw klasiği :)
yav onu bi geç ben temenni demedim örnek istedim :))
typermelih
19-09-2012, 21:26
Hayır romen adam taktı sonra sorun yaşayıp çıkardı aynı şekilde türkiyede burak vardı tts i olan onlarda sorun yaşamiş 600 lükle plakalar tam birbirine geçmiyormuş
Başka forumlardada okudum 500 lüğü kullanan kimse sorun yaşamıyo, bence bu ssp performance ın 500 lüğünü al, hem 1400 dolar hemde çok kişide denenmiş, hgp nin ki de eminimki iyidir ama 2200 euro vermeye gerek yok, ssp gayet iyi olur sana..
levent senin sözüne güvenerek satın alacam bu seti,eminmisin?500 lüğün olduğuna
Melih abi Burakla konuş derim önceden sormuştum 600lük hiç problem yaşamadım demişti
Levent Y.
19-09-2012, 23:31
levent senin sözüne güvenerek satın alacam bu seti,eminmisin?500 lüğün olduğuna
Kesinlikle, bana bizzat emr levent dedi problem yaşadıklarını kaldıki romen adam da yaşadı, ayrıyetten sana şu linki yollayım o sayfayı iyice bi oku
Golf R gtx3071 500 beygir civarı yani senin arabana benzer bi setup
sana yolladığım setup ı kullanıyo;
1. SSP 500whp clutch pack
2. Viton Seals
3. ProGold DSG fluid
4. HPA Stage 4 Custom file
REVO Stage 4 - The GTX3071R BUILD - Page 63 (http://www.vwgolf.net.au/showthread.php?7660-REVO-Stage-4-The-GTX3071R-BUILD/page63)
Levent Y.
19-09-2012, 23:34
Adamın görüşleri:
SSP 500whp DSG with HPA Stage 4 Custom Software - an update after 10000km:
An oversight perhaps in the build thread, but having received numerous emails / PM's on the nature of the DSG, I have now finally managed to summarise the components and performance after 10000km (the car has now driven only 18+k since new, just over 1 year ago).
Components:
1. SSP 500whp clutch pack
2. Viton Seals
3. ProGold DSG fluid
4. HPA Stage 4 Custom file
Cost:
The total cost, including installation, was around ~AUD5000
Installation:
Completed in Melbourne by A & B Automatic transmissions (Dandenong)
Performance:
There were issues with slippage for the first 1000-1500km, which completely resolved after following prescribed break-in period; this necessitated a re-set via VCDS, followed by a driving programme over 2-3 hours to allow adaptation to occur. The car has been to the dyno on numerous occasions - once only with the GTX now fully installed - and to the track on numerous occasions, and from the 1500km mark, it has been flawless.
Some of you will re-call that TEFF initially installed the 600whp Kevlar DSG kit, and even with revision, could not make his clutch function at all well. Others have reported similar issues with the Kevlar DSG clutch packs, for which no obvious cause could be found.
I learned during my prolonged adaptation process that a leak from the Viton seal (for the clutch baskets) was the most common cause for slippage and non-function. I had initailly thought my clutch installation was also flawed, but with time and patience, the the initial concerns vanished completely. It has been rock solid ever since, with no slippage whatsoever, and no oft-reported false-neutrals. Long may it last
Would I recommend the SSP product:
Absolutely YES. The custom software file from HPA to remap LC and remove RPM limit have helped this car reach it's potential. For the record, LC is now set at 4800, and max RPM is 8070RPM.
neden öyle dediniz ?
yiğit senin golf r ı bu markadanmı yaptırmıştın ?
HGP'den yapmıştık evet kitten başımız yandı halada kurtulamadık zaten.turbo arızalı çıktı değiştiricez dediler yolladık 2 ay geçti hala geri yollamadılar.sürekli sorun başka bişey yok.sadece dsg'den çok memnunuz o konuda iyiler haklarını yememek lazım gayet başarılı.2200 euro fiyatı var %10 indirimle 2000 euroya almıştık.