PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir dolandırıcılık hikayesi...

omaro
19-09-2012, 16:14
Forumda takılırken şu mesajı gördüm ve boş vaktim vardı, ilanı biraz kurcalamaya karar verdim

gardrop osman :D
BMW 3 Serisi 3.16i 2001 Model 14.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 99715546 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2001-model-bmw-3-16i-99715546/detay)

İlan sahibine sahibinden.com üzerinden mesaj atıp alıcı olduğumu söylediğimde, benden ona maria.espinosa.ru@gmail.com üzerinden ulaşmamı istedi.

Anladım ki yurtdışından satış yapılacak. E46 316 ya bu para istenmesinin sebebi de bu
Arabanın plakayı kontrol ettim ve en son kocaelinde muayeneye girdiğini gördüm. Verilen mail adresine alıcı olduğumu söyleyen bir mail attım.

Gelen yanıtı aynen yapıştırıyorum

Üzgünüm, ama benim türkçe çok iyi değil, bu yüzden İngilizce olarak yazmak. Sen benim kelime anlamak için Google Translate (http://translate.google.com) kullanabilirsiniz.

My name is Maria Espinosa,

I received your email and I understand that you are interested to buy my 2001 BMW 3.16İ E46.
I have worked in Turkey for the last few years, I've purchased the car there.
The car is in perfect condition, without scratches on it, no damage, never involved in any accident,
the engine works perfectly, it have the technical book and all papers, clear title, real km,
the paint of this car is original, no hidden defects, maintained in garage, I was very careful with it.
I have all the roles and papers of the car, I ** the owner.
Because of some personal problems, I had to quit my job from Turkey and move back urgently to my family in Spain.
The car is now in Spain. The documents are registered in Turkey, you will not pay registration tax.
I tried to register it here and keep it for me, unfortunately import taxes and European regulations made me change my mind.
Now I ** trying to sell it back in Tukey for such a low price because next days I have a deadline term for paying those taxes.
I realize that is a cheap price for such a car but my special situation makes me do things that I wouldn't do in normal circumstances.
I will pay shipping taxes, total price that you must pay is 14.000 TL.
Do you want to buy my car?

With respect,
Maria

Türkiyede çalışmış ve araba sahibi olduğunu fakat ispanyaya dönmesi gerektiğini ve arabayı da götürdüğünü fakat orada kullanamadığını (vergi vs.) bu yüzden geri türkiyeye satmak istediğini söylüyor özetle. Taşıma ücretini de kendi ödeyeceğini ve arabası için sadece 14000 tlcik istediğini de söylüyor, arabada resimlere göre bebek gibi :D tabi burada 316İ daki i yi nasıl büyük yazdı bu abla biraz şüphe uyanmaya başladı içimde, biliyorsunuz yabancı klavyelerde büyük İ yok

Karşlığında şu cevabı attım:

I ** willing to buy your car for 14000 tl but you said that the car is now in spain. How are you going to get the car back in turkey? i ** asking because i don't know the procidure. How will be the payment will be made, if the car is registered in your name you must come here personally.

Arabaya 14000 tl vereceğimi ancak arabanın ispanyada oladuğunu ve nasıl buraya geleceğini, ödemenin nasıl olacağını sordum? Araba kendi üstüneyse buraya gelmesi gerektiğini söyledim

Gelen cevap:

Hello,
We will make the transaction through a shipping company, the car will be delivered at your home address.
I talked with my lawyer and there will be no problems with the transfer of documents. The shipping company will have the attorney and will help you with transfer of documents.
First of all, send me your name, address and phone number, to start procedures with the shipping company.
After I receive the information from you, I will go to the company's office and leave the car into your name and address as receiver.
The service of the company will check the car and the documents to see that everything is OK. Then, I will make the transfer documents to your name.
You will receive a confirmation from the company that the car has been tested and is ready for delivery.
To prove that your interest is real and the car will not be delivered for nothing in Turkey, you must deposit 50% (7.000 TL) to the company (your money will be 100% assured).
The car cannot be delivered until you deposit the money to the company. You will pay the rest of 7.000 TL after you receive and test the car.
We are protected by the company because nobody can take your money without your agreement, until you receive and inspect the car.
You will have 10 days to inspect the car and documents before deciding if you buy it or not.
In case you do not want to buy the car, you will receive the money back in 24 hours.
According to the company, the delivery will take about 5 days. If you are interested to buy, tell me your full name, address and phone number, to start procedures with the shipping company.
Thank you!

Aracı bir firmadan bahsediyor paranın yarısını yollayacakmışız:D onlarda arabayı evime teslim edeceklermiş beğenirsem 10 gün içinde kalan parayı da yatıracakmışım, beğenmezsem veya vazgeçersem para hemen hesabıma yatacakmış, noter satışında hiç bi sorun çıkmayacakmış nasıl oluyorsa artık. işlemleri başlatmak için isim adres filan istiyor

Benim yanıtım:

Hello,

Before starting the procedures, can i ask for the name of the company and their cantact information. I also have to ask you that if you are a turkey citizen and if you are the legal owner of the car if you are not a Turkish citizen i cannot buy the car. According to the Turkish law, to sell the car the owner must come to the notary office or someone having the letter of attorney from the owner must be there. Have you given a letter of attorney to this company?

Dedim ki:
İşlemleri başlatmadan önce bu aracı şirketin ismini ve iletişim bilgilerini alabilirmiyim? Ve kendisinin Türk vatandaşı olup olmadığını eğer değilse arabayı satamayacağını söyledim. Kendisinin veya vekalet verdiği birinin gelmesi gerektiğini söyledim ve firmadan birine bu vekaleti verdiniz mi diye sordum.

Ve dananın kuyruğu burada kopuyor
gelen cevap:

http://www.n-globalvision.com/ is the company.

The people from company will have the letter of attorney when the car will be delivered at your address.

http://www.n-globalvision.com/ diye bir site veriyor, ancak verdiği site tamamen sahte , zaten azıcık gezince ne kadar dandik olduğu belli. Bahsi geçen kargo firmasının gerçek adresi ise Freight Audit & Payment Companies, Freight Bill Audit & Payment Services & Software (http://www.nvisionglobal.com) , belli ki parayı bu sahte siteye yatırmamızı isteyecek falan filan. Biraz daha konuştuğumuzda ve sitenin sahte olduğunu söylediğimde, ötekiler çok komisyon alıyor gibi şeyler söyledi

Arkadaşlar işte insanları böyle kandırıyorlar, ki sahte link yollayana kadar ben bile emin olamadım bunların dolandırıcı olduğuna. Herşeyi kılıfına uydurmuşlar ve bunlara kanan onlarca insan var, arada haberlere çıkıyor. Çok dikkatli olalım adamlar harbi profesyonel :ofk:

SOMEONESPECIAL
19-09-2012, 16:17
Mal bi yana para bi yana...

Low-Rider
19-09-2012, 16:20
O arabanın 14bin TL olabileceğine inanıp yada bu hikayeye inanıp 7bin yatıran mallar varsa suç onlarındır valla dolandırıcının değil.

TünayK
19-09-2012, 16:22
sende en son yazsaydın... ı have a nasty organ for you and your family. but unfortunately you have to come and put in your mouth personnaly. afterwards, you can take it and share if you like...

5500
19-09-2012, 16:23
316 'İ' güzel noktayı yakalamışsınız :D

darkmoon
19-09-2012, 16:24
sizin yabancı vatandaşlığınızmı var yada yabancımısınız..

XoR
19-09-2012, 16:24
Spanish Osman :D

aslan
19-09-2012, 16:26
Artık yabancılarda girdi işin içne çıkılmaz bir hal aldı ülke

Chn53
19-09-2012, 16:27
ülkede keriz çok... illaki birini bulurlar.

GokhanRS
19-09-2012, 16:28
sende en son yazsaydın... ı have a nasty organ for you and your family. but unfortunately you have to come and put in your mouth personnaly. afterwards, you can take it and share if you like...

zuhahahha :D nasty orhan ha :D yardın gene ya

darkmoon
19-09-2012, 16:29
ben adama dolandırıcı değil demiyorum belliki dolandırıcı ama eğer satış yabancıdan yabancıya şeklindeyse fiyat çok normal..

ukku
19-09-2012, 16:29
"İ" benim de dikkatimi çekti.
Uyanıklar işte, köylü kurnazı :D

baretta
19-09-2012, 16:30
Senin de bayağı boş vaktin varmış be :D

omaro
19-09-2012, 16:32
sizin yabancı vatandaşlığınızmı var yada yabancımısınız..

Ben türküm :D bide daha sonra attığı mesajda türkiye vatandaşı olduğunu söyledi

Senin de bayağı boş vaktin varmış be :D

biraz uğraşayım dedim can sıkıntısı:)

lncdlt
19-09-2012, 16:33
aman hikayenin sonunda dolandirilmis olan siz olacaksiniz diye tirstim bir an :D

RafetAraç
19-09-2012, 16:34
vayyy anasını valla adamlar büyük oynuyor

darkmoon
19-09-2012, 16:35
o zaman gerçekden boş vakdiniz çok varmış.. çünkü araba normalde 14 bin tl olsa bile alamazdınız yabancıya ait olduğu için..

bu tr plakalı yabancı araç fiyatı

BMW 5 Serisi 5.35d 2005 Model 14.750 EUR Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 99369953 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-535d-yabancidan-yabanciya-99369953/detay)

buda aynı aracın tr türkiye vatandaşının alabiliceği fiyatı

BMW 5 Serisi 5.35d 2006 Model 81.500 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 99061913 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-5-35-dizel-3-000-cc-286-beygir-premium-tv-dvd-performans-araci-99061913/detay)

o aracın fiyatı gerçek olsa bile 14 bin tl çok normal..

gokselaltinok
zuhahahha :D nasty orhan ha :D yardın gene ya

çeviri??????

Trance-R
peki , sahibinden.com'a niye iletmediniz....

ben gerekli kontrolleri yaptım üyelik şuan blokeli duruyor allahtan...

geçmiş olsun :(

typh10
19-09-2012, 16:41
karşı tarafın ingilizce kullanım şekli ben Türküm diye bas bas bağırıyor zaten

The car cannot be delivered until you deposit the money to the company.Hangi yabancı bu kadar article kullanır ki bizim dışımızda :)

darkmoon
19-09-2012, 16:43
karşı tarafın ingilizce kullanım şekli ben Türküm diye bas bas bağırıyor zaten

The car cannot be delivered until you deposit the money to the company.Hangi yabancı bu kadar article kullanır ki bizim dışımızda :)

sen anlaşılan hiç alman ve çinlilerle yazışmamışsın heleki çinliler fecahat :D :D adamlar direk dictionary çeviri tarzında yazıyorlar ingiliz olsan anlamassın ne dediklerini :D :D

omaro
19-09-2012, 16:48
o zaman gerçekden boş vakdiniz çok varmış.. çünkü araba normalde 14 bin tl olsa bile alamazdınız yabancıya ait olduğu için..

bu tr plakalı yabancı araç fiyatı

BMW 5 Serisi 5.35d 2005 Model 14.750 EUR Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 99369953 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-535d-yabancidan-yabanciya-99369953/detay)

buda aynı aracın tr türkiye vatandaşının alabiliceği fiyatı

BMW 5 Serisi 5.35d 2006 Model 81.500 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 99061913 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-5-35-dizel-3-000-cc-286-beygir-premium-tv-dvd-performans-araci-99061913/detay)

o aracın fiyatı gerçek olsa bile 14 bin tl çok normal..

evet bende başta o şekilde olduğunu düşündüm, 2-3 defa sormama rağmen söylemedi türk vatandaşı olup olmadığını, en sonunda yes dedi bi dahada cevap atmadı,

bide verdiğin site sahte diyorum, firma aynı farketmez diyo :D

mail ile cevap atacak mı diye bekliyordum, sanırım siz halletmişsiniz :o

darkmoon
19-09-2012, 16:49
site felaket zaten 10 yaşındaki çocuğamı yaptırmışlar şablon kayık yazılar desen şablona oturmamış kırık duruyor logo olayına hiç girmiyorum felaket paintte yapılmış belli :D :D

devil_berk22
19-09-2012, 16:51
sahibinden.com da bu tarz dolandırıcı bir ton insan var. bikaç defa denk geldim şikayet mesajı attım ilanı kaldırdılar ancak yeni üyelik ve farklı fotolarla yine ilan açıyorlar. başa çıkması imkansız gibi birşey alıcıların dikkatli davranıp aracı inceleyip ondan sonra alması lazım aksi halde ucuza buldum diyip atlayınca sazan.avi kaçınılmaz oluyor :)

Trance-R
19-09-2012, 16:53
mail ile cevap atacak mı diye bekliyordum, sanırım siz halletmişsiniz :o[/QUOTE]

hallettik ;) hatalı ilan bildirimi gelmiş , arkadaşlar durumu halletmişler.

omaro
19-09-2012, 16:54
site felaket zaten 10 yaşındaki çocuğamı yaptırmışlar şablon kayık yazılar desen şablona oturmamış kırık duruyor logo olayına hiç girmiyorum felaket paintte yapılmış belli :D :D

ilginç olan o sitenin server ı kaliforniyada çıkıyor ip'den sorgulayınca:confused:

Trance-R
19-09-2012, 16:55
sahibinden.com da bu tarz dolandırıcı bir ton insan var. bikaç defa denk geldim şikayet mesajı attım ilanı kaldırdılar ancak yeni üyelik ve farklı fotolarla yine ilan açıyorlar. başa çıkması imkansız gibi birşey alıcıların dikkatli davranıp aracı inceleyip ondan sonra alması lazım aksi halde ucuza buldum diyip atlayınca sazan.avi kaçınılmaz oluyor :)

beklerim ö.m.den de fırlatabilirsin ...
gün içersinde face'den çok Tech'deyim :)

Ken_Block
19-09-2012, 17:01
O arabanın 14bin TL olabileceğine inanıp yada bu hikayeye inanıp 7bin yatıran mallar varsa suç onlarındır valla dolandırıcının değil.

hahaha:D kesinlikle haklısın

darkmoon
19-09-2012, 17:15
araba yabancıdan yabancıya olursa o fiyat çok normal..

nostra
19-09-2012, 17:51
benimde başıma bu tarz bir olay geldi.

2000 model palio marka araçtı..ilanın altına galericiler aramasın yazmışlar( keriz aradıkları içindir büyük ihtimalle) telefon numarasıda yoktu. mesaj attım.ingilizce bir mesaj geldi..mail adresi verdi , ordan konuşmaya devam ettik.. bayan olduğunu ve istanbulda çalıştığını , aracın istanbulda olduğunu fakat kendisinin yurt dışında olduğunu söyledi..eğer aracı almak istiyorsam WESTERN UNİON ile parayı ailemden birinin adına yatırmamı ve bana yatırdığım hesap nosunu kendisine vermemi söyledi..ailenin adına yatırırsan benim burdan parayı çekme şansım yok , sadece görebilirim ve paranız olduğuna ikna olup türkiyeye gelebilirim dedi.. ama biraz araştırdığımda burda büyük bankalarla çalışan WESTERN UNİON un , yurt dışında bazı ülkelerde bakkal dükkanına bile bayiliğinin verildiğini öğrendim..birçok kişiyi dolandırmışlar bu şekilde..allah insanımıza akıl fikir versin..

Trance-R
19-09-2012, 17:53
ilan no verebilir misin ?

kullanıcı adı ?

nostra
19-09-2012, 17:59
ilan no verebilir misin ?

kullanıcı adı ?

benim olay baya baya eski..şikayetimi yapmıştım zaten sitede..

Trance-R
19-09-2012, 18:08
benim olay baya baya eski..şikayetimi yapmıştım zaten sitede..

çözülmüşse sorun kalmamıştır.
rutin bir kontrol amaçlı idi isteğim :)

saygılar.

*AddO*
19-09-2012, 18:12
Hangi yabancı şu satış mantığını benimseyebilir ki :D

"the paint of this car is original"

drago
19-09-2012, 18:14
o western union olayını yapana ben de denk gelmiştim, ben de baya kafaya almıştım herifi

hem bmw 1.16 hem de mini cooper ilanı vardı

paranın yarısını deposit et sadece paran olduğunu bileyim gelirim, merak etme sen onaylamadan çekemem dedi ingilizce

ben sana banka hesabımdaki bakiyenin fotoğrafını göndereyim ya da sen ciddiysen buradan uçak biletini alayım dedim:

sustu :D

K0213
19-09-2012, 18:23
Aracı firma adına kaliteli bi ste yapsalar demek adamlar fena tokatlicaklar milleti :ofk:

RSBurak
19-09-2012, 18:29
Benim gördüğüm bir tane daha var 2-3 ay önce 2006 model legacy'e 20.000 fiyat yazmıştı Türkçem yok şu mail adresini kullanın diye açıklamaya yazmış..2 hafta önce fiesta ararken yeni kasa 15.000e buldum baktım yine aynı kişi yine aynı açıklama sonradan öğrendim adam kaporaları alıp kayboluyormuş..Bir kaç kere şikayet ettim ne oldu bilmiyorum dikkatli olmakta yarar var.Hele sahibinden.com gibi herkesin bildiği bir sitede yüz çeşit insan mevcut daha Türkçe yazmayı bilmeyen adam ilan veriyor bu adamları kandırmakta kolay oluyor haliyle.

Vlkn
19-09-2012, 18:31

:icon_tup::icon_tup:

FAGE12
19-09-2012, 18:47

Tamda diyecektim ki forumda biri vardı ***** sitede çalışan ona durumu hemen bildirin ki milletin canını yakmasınlar diye ama maşallah hızlısınız ;)

63owen63
19-09-2012, 19:10
kaç kişinin canını yaktılar daha önce kimbilir..

ef186
19-09-2012, 20:50
Domain Name.......... n-globalvision.com
Creation Date........ 2012-03-13
Registration Date.... 2012-03-13
Expiry Date.......... 2013-03-13
Organisation Name.... Francisco Alvarez
Organisation Address. PO Box 61359
Organisation Address.
Organisation Address.
Organisation Address. Sunnyvale
Organisation Address. 94088
Organisation Address. CA
Organisation Address. US

Trance-R
19-09-2012, 21:30
Tamda diyecektim ki forumda biri vardı ***** sitede çalışan ona durumu hemen bildirin ki milletin canını yakmasınlar diye ama maşallah hızlısınız ;)

olabildiğince , TECH'İ seviyorum ...

gün içerisinde girer bakarım :)

gkhn55
20-09-2012, 08:45
hikayenin sonu acı bitmemiş allahtan :) adam atmış holtayı bekliyor öyle :)

ukku
20-09-2012, 09:56
holta önemli tabi.

nostra
20-09-2012, 09:59
o western union olayını yapana ben de denk gelmiştim, ben de baya kafaya almıştım herifi

hem bmw 1.16 hem de mini cooper ilanı vardı

paranın yarısını deposit et sadece paran olduğunu bileyim gelirim, merak etme sen onaylamadan çekemem dedi ingilizce

ben sana banka hesabımdaki bakiyenin fotoğrafını göndereyim ya da sen ciddiysen buradan uçak biletini alayım dedim:

sustu :D

bende webcam aç göstereyim demiştim :D