Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane Rs Trophy deneme
Gece eve dönerken bi denim dedim yol pek müsait değildi o yüzden anca bu kadar çekebildim.araçta tek kişydim fakat yaklaşık bi 60-70kg civarı ağırlıkta tesisat dolu yani 2 kişi gibi sayılabilir :) specler bmc air intake,supersprint dp ve orta iptali,forge wastegate,büyük intercooler.henüz stock yazılım var stage 2 yazılımı önümüzdeki ay yapıcaz tadımlık olsun diye keyfine koyuyorum.
68snLElwWLw
KBn4Cl3RO4I
http://www.youtube.com/watch?v=KBn4Cl3RO4I&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=68snLElwWLw&feature=context-cha
extreme__
20-09-2012, 01:20
Link de koyabilirmisiniz telden girenler icin
63owen63
20-09-2012, 01:29
maşallah, çok keyifli hızlanıyor.
umu_vtec
20-09-2012, 01:36
keyifli araç maaşallah ama şu anlık tüketim olayıda insanın moralini bozuo basınca ya :) bu araçtan türkiyede kaç adet var şuan acaba ben ygt den başka görmedim çünkü galiba
maşallah, çok keyifli hızlanıyor.
keyifli araç maaşallah ama şu anlık tüketim olayıda insanın moralini bozuo basınca ya :) bu araçtan türkiyede kaç adet var şuan acaba ben ygt den başka görmedim çünkü galiba
teşekkürler.basınca yakıyo valla yapıcak bişey yok malesef :) trafikte tek benmki var zaten 2 tane daha var renonun lansman test vs araçları.
Masallah cok iyi hizlaniyor. 0-100 100-200 degerleri nedir ölcüldümü?
Masallah cok iyi hizlaniyor. 0-100 100-200 degerleri nedir ölcüldümü?
teşekkürler henüz ölçülmedi daha sonra müsait zamanda ölçücem inşallah
aodabasi
20-09-2012, 02:22
ben bügün gördüm bi tane kuzey güneyde :D
ProdriveSTI
20-09-2012, 02:23
Maşallah yiğit çok harika.
Ankara'ya da bu aralar bir Trophy gelecek bir terslik olmazsa eğer,beklemedeyiz bakalım.
ben bügün gördüm bi tane kuzey güneyde :D
kuzey güney deki renault un lansman aracı zaten. 2 hafta önce teste gelmişti şirketimize ewet suratlı performans anlamında fazlasıyla tatmınkar ve guwenlı ancak arabanın ıcıne oturuldugu zaman bırsey eksik geliyor onu da yapsalarmış cidden harika bir otomobil..
videolar keyifli. kazasız belasız sürüşler dilerim. özel olmak güzel olsa gerek:)
yaklasık kac hp dır suan. ona gore hızlanma yorumunu yapalım :)
shift light guzelmıs ama :)
ondertopcu
20-09-2012, 07:01
Maşallah güzel hızlanıyor
Tesekkurler herkese ankaraya trophy derken maistekilerden birimi satilmiyorda normalde cunku?
Herseyinden memnunum bana icine binince hic bsey eksik gelmiyo keske soyle olsaydi dedigim bsey yok hic:)
Hp yi olcmedik bilmiyorum ama bnm tahminim 290 civari olabilir:)
mtahakorkmaz
20-09-2012, 07:50
maşallah çok güzel aracınız var git gide aşık oluyorum trophy e :)
maşallah çok güzel aracınız var git gide aşık oluyorum trophy e :)
Tesekkurler darisi basiniza :)
Skyhawk34
20-09-2012, 08:01
renaultun en sevdiğim kasası şu anakadar ürettikleri arasından Maşallah :)
speed_emre
20-09-2012, 08:07
cok guzel arabanız masallah kazasız belasız kullanmak nasıp etsın. cok dıkkat cekıyor gercektende rengı cok guzel. masallah :)
renaultun en sevdiğim kasası şu anakadar ürettikleri arasından Maşallah :)
cok guzel arabanız masallah kazasız belasız kullanmak nasıp etsın. cok dıkkat cekıyor gercektende rengı cok guzel. masallah :)
Tesekkurler hepimize kazasiz belasiz
Maşallah Yiğit :)
Hilton'un önünde duruyo bitane plakası H ile başlıyor. Çekiliş ile vereceklermiş detaylarını öğrenirim.
Hilton'un önünde duruyo bitane plakası H ile başlıyor. Çekiliş ile vereceklermiş detaylarını öğrenirim.
Tesekkurler.HL plakadir baska yok cunku.cekilislede yakinlarindan birine cikar kesin :)
kanashibari
20-09-2012, 08:34
Maaşallah çok güzel. Gözüm yandaki anlık tüketime takıldı bir an ocak södürür. :D 26 lt gördüm.
NakkaSss
20-09-2012, 08:42
Maşallah tekerine taş değmesin. Thropy bambaşka bir olay. Sadece bi araba değil, arabadan daha fazlası :)
Maaşallah çok güzel. Gözüm yandaki anlık tüketime takıldı bir an ocak södürür. :D 26 lt gördüm.
Maşallah tekerine taş değmesin. Thropy bambaşka bir olay. Sadece bi araba değil, arabadan daha fazlası :)
Tesekkurler:)
çok güzel yürüyor maşallah :) n/a typer la bı denemek lazım :D
Masallah güzel ivmeleniyor..
34tb9544
20-09-2012, 10:13
Maşallah cok guzel cok sewdigim eksoz sesine hasta oldugum bir arac bı sende Bıde reinanin kapısında :) var gecen ay çeşmede inceledim detaylı olarak babilon da vardi konuşurken bizim siteden birinde var cok beğeniyorum dedim adamdaki tepki su oldu tr de 2 -3 tane sattık dedi bu araba değildir başka tek kapıdir dedi dedim arkadasin ismi yiğit aaaaaa yigitin arabamı falan hemen kivirdi sonra istanbulda bu arabaya binilmez pist arabası bu dedi :):)
Maşallah cok guzel cok sewdigim eksoz sesine hasta oldugum bir arac bı sende Bıde reinanin kapısında :) var gecen ay çeşmede inceledim detaylı olarak babilon da vardi konuşurken bizim siteden birinde var cok beğeniyorum dedim adamdaki tepki su oldu tr de 2 -3 tane sattık dedi bu araba değildir başka tek kapıdir dedi dedim arkadasin ismi yiğit aaaaaa yigitin arabamı falan hemen kivirdi sonra istanbulda bu arabaya binilmez pist arabası bu dedi :):)
Bizim Site diyince oturduğun yerdeki site manasinda anlamıştır belkide :-)
Maşallah çok çok güzel oldukça keyifli gözüküyor güle güle kullanın :)
RafetAraç
20-09-2012, 10:55
ya şu megane rs ler bana hep biraz daha devir çevirmesi lazım gibi geliyor nedense tek eksiğini bu olarak görüyorm :D
kelalper
20-09-2012, 11:30
Daha fazla çevirdiği zaman boşa çeviriyor. Turbo bende 6000 de yiğitin araba da da 6500 civarında boşa dönmeye başlıyor. Turbo büyürse dönmesi gerekir ama stock turbo ile olması gereken bu. Üstündeki kapak daha kaç bin dönmesine izin verir onu bilemiyoruz.
Canselmo
20-09-2012, 11:30
Cok iyi hızlanıyo gercekten .. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eylesin.
Edit:Aynen bi 8.000 devir çevirseydi tadından yenmezdi :D :D
Geçen ay Yalıkavak'ta görmüştüm. Çok güzel duruyordu. :)
Yanlış hatırlamıyorsam sınırlı sayıda üretimliydi. Sizinki kaç Trophy'den kaçıncısı ?
Yegane sahip olmak istediğim araçlardan birisidr.
Yıgıt, masallah. Keyıfle bın dıyecegım ama zaten keyıfle bınıyorsun tesısatlı-egsozlu ;)
Taxi diye takılmıyacagım. Buarada gecen hafta maslakta senın arabanın arka sol jantı farklıydı,hayrola?
çekilişle benim kazanma şansım nedir?
bu arada maşallah çok güzel araç yiğit
emre_277
20-09-2012, 12:28
maşallah çok hızlı.geçen haftalarda kuşadasında bulundunuz mu ? plakasını hatırlayamadım ama sarı bi trophy duruyodu limanda
Daha fazla çevirdiği zaman boşa çeviriyor. Turbo bende 6000 de yiğitin araba da da 6500 civarında boşa dönmeye başlıyor. Turbo büyürse dönmesi gerekir ama stock turbo ile olması gereken bu. Üstündeki kapak daha kaç bin dönmesine izin verir onu bilemiyoruz.
Kapak Clio kapagı ile oldukça yakın oldugu icin 8000 doner, ama turbonun nefesi yetmeyeceginden anlamsız olur. Bu aracta benim bildigim kadarı ile zaten chip vardı. Stoga mı donuldu?
Su haliyle oldukca keyifli olmus, masallah diyelim. Duzgun yazılımla 340 350 HP arası alırsın. Yazılım icin Fastchip (http://www.fastchip.nl) ile gorus.
extreme__
20-09-2012, 12:34
maşallah çok güzel sesine aşık oldum
maşallah daha iyi sonuclar için önü açık :)
Geçen ay Yalıkavak'ta görmüştüm. Çok güzel duruyordu. :)
Yanlış hatırlamıyorsam sınırlı sayıda üretimliydi. Sizinki kaç Trophy'den kaçıncısı ?
Yıgıt, masallah. Keyıfle bın dıyecegım ama zaten keyıfle bınıyorsun tesısatlı-egsozlu ;)
Taxi diye takılmıyacagım. Buarada gecen hafta maslakta senın arabanın arka sol jantı farklıydı,hayrola?
maşallah çok hızlı.geçen haftalarda kuşadasında bulundunuz mu ? plakasını hatırlayamadım ama sarı bi trophy duruyodu limanda
Kapak Clio kapagı ile oldukça yakın oldugu icin 8000 doner, ama turbonun nefesi yetmeyeceginden anlamsız olur. Bu aracta benim bildigim kadarı ile zaten chip vardı. Stoga mı donuldu?
Su haliyle oldukca keyifli olmus, masallah diyelim. Duzgun yazılımla 340 350 HP arası alırsın. Yazılım icin Fastchip (http://www.fastchip.nl) ile gorus.
Tesekkurler herkese evet yalikavaktaydim sonra kusadasinda da bulundum marinadaydim dogru gormussunuz :) bodrumda kanti surtmustum murat abi onu boyattiriyodum o yuzden sokuktu jantcida baska jant takti yurusun araba diye:)Benim aracim 500 taneden 56.si evet bi ara bi yazilim yuklendi fakat ayarsizdi cokta fazla yakiyodu araba onumuzdeki ay yazilim yapilana kadar stock yazilimla idare edelim diye yukledik orjinali.hedef o civarlarda ztn 350 meth ile 360 fln.
Tesekkurler.HL plakadir baska yok cunku.cekilislede yakinlarindan birine cikar kesin :)
Doğrudur şimdi hatırladım plaka HL :)
orhan_guney
20-09-2012, 13:34
kuzey guneyde var bırtane oo üwey pc kullanıyor adını unutdum Maşallah bu arada bu aracın önü çok başarı.
kelalper
20-09-2012, 13:39
Yiğit açık konuşiim 350 falan bekleme arabadan. 320-330 hp çıkarsa öp başına koy o turbo ile.
7_bcqiBx1eE&feature=plcp
Yiğit açık konuşiim 350 falan bekleme arabadan. 320-330 hp çıkarsa öp başına koy o turbo ile.
aynen nefes 330 da bitiyor, fastchip le 340 gördüğümü hatırlıyorum.
Torku 430 altında tutmaya bak balata su koymasın. Ben stg2 torku kısmak zorunda kaldım, dynonun üzerinde bir takım balata bitince :D mecbur kaldık.
megane 2 rs stg2 tork daha yüksek
Hedv0DNIppo&feature=plcp
Bu turbo ile 385e kadar alinmis ornek var yurtdisinda 360-370 alanda var olur bence 350 civari
Bu turbo ile 385e kadar alinmis ornek var yurtdisinda 360-370 alanda var olur bence 350 civari
HP sorun değil sen torku kontrol et mutlaka 430 iyidir.
Torku 430 altında tutmaya bak balata su koymasın. Ben stg2 torku kısmak zorunda kaldım, dynonun üzerinde bir takım balata bitince :D mecbur kaldık.
megane 2 rs stg2 tork daha yüksek
Hedv0DNIppo&feature=plcp
Torkum ayarsiz yazilim yukluyken 467nm olcmustuk debriyajdan yana skintim yok 500lere dayanmayi dusunuyodum hatta :)
Torkum ayarsiz yazilim yukluyken 467nm olcmustuk debriyajdan yana skintim yok 500lere dayanmayi dusunuyodum hatta :)
500 görmez zaten, İzmirde senin aracın aynısından baskı balata kopmuş halini inceledim, megane 2 rs dekinden çok farklı değil hatta muhtemelen aynı balata var üzerinde.
500 görmez zaten, İzmirde senin aracın aynısından baskı balata kopmuş halini inceledim, megane 2 rs dekinden çok farklı değil hatta muhtemelen aynı balata var üzerinde.
500ü geceni gordumde bakalim biz gecebilicekmiyiz gecmesede eski torkun altina inmesin yeter zaten 450-490 arasi olur.hangi aracti baski balata dagitan
500ü geceni gordumde bakalim biz gecebilicekmiyiz gecmesede eski torkun altina inmesin yeter zaten 450-490 arasi olur.hangi aracti baski balata dagitan
HL plakalıydı sanırım.
HL plakalıydı sanırım.
standart o araç ama çok hor kullanılıyo tabi testlerde fln dağıtması normal.
yigit standart turboyla 350hp aldigini neden paylaşmıyosun arkadaşlarınla??
köy kasaba muhabbetimi yapıcan yoksa ahaha
kelalper
20-09-2012, 14:29
Alper baskı balata R26R ile aynı benim taktığımdan. Bizimkinden tek farkı baskı tarafı. Bide balataların malzemesi farklı.
kelalper
20-09-2012, 14:32
Yiğit ne yaparsan yap ama motor sağlığı için intercooler ve methanol koy. Güç almak için avansı açacaklar farkında olmayacaksın 10K sonra motoru kucaklama. İkimizinde blok aynı kollar farklı o yüzden aman knock a dikkat. Bizde hastalık o iş.
yigit standart turboyla 350hp aldigini neden paylaşmıyosun arkadaşlarınla??
köy kasaba muhabbetimi yapıcan yoksa ahaha
Yiğit ne yaparsan yap ama motor sağlığı için intercooler ve methanol koy. Güç almak için avansı açacaklar farkında olmayacaksın 10K sonra motoru kucaklama. İkimizinde blok aynı kollar farklı o yüzden aman knock a dikkat. Bizde hastalık o iş.
belgelemeden aldım demem dersem kanıtlamam lazım o yüzden gizli hahaha
intercooler var zaten bayadır takılıda methanol taktırmadım dada methsiz bi güzel ayar yapıp bi sonuç görelimki ondan sonra methanolle daha yükseklere taşırız diye düşünüyorum.o konuda sıkıntı var evet o yüzden acele etmeden dikkatlice ilerliyoruz
mechanic
20-09-2012, 14:51
ya varya işte bu 350hp, torksınırı yüzünden 1.8t alasım var.. ~600hp orjinal şanzımanıyla gidebiliyor
ya varya işte bu 350hp, torksınırı yüzünden 1.8t alasım var.. ~600hp orjinal şanzımanıyla gidebiliyor
Tork siniri diye bi sinir yok normalde aracta,yazilimi yapan oyle bi limit koymazsa yolu acik
Tork sınırı olmasa alacaksan megane 3 rs, çözülür o problem.
Gunes G.
20-09-2012, 15:30
Artık Type R'larla denersin heralde di mi?
(Boyle ortalik karistirilmaz yanliz haha :)
Saka bi yana Shell'de cok kez gormuslugum var aracini, rengi cok sevdigim bir renk ve aracada en cok yakisan renk diye dusunuyorum. Hayirlisi olsun, fazladan 10-20 hp guc almak icin canini alma motorun, tadinda yaptir ayarini, basin agrimasin, nacizhane fikrim.
Artık Type R'larla denersin heralde di mi?
(Boyle ortalik karistirilmaz yanliz haha :)
Saka bi yana Shell'de cok kez gormuslugum var aracini, rengi cok sevdigim bir renk ve aracada en cok yakisan renk diye dusunuyorum. Hayirlisi olsun, fazladan 10-20 hp guc almak icin canini alma motorun, tadinda yaptir ayarini, basin agrimasin, nacizhane fikrim.
Haha yok denemem valla karistirmayalim simdi:) tesekkurler en guzel en yskisan rengi zaten baska renk olsa almazdim.cok limitine kadar kastirmicam zaten uzmesin sikintisiz iyi yurusun yeter bana.
freelife
20-09-2012, 15:58
Maşallah trophy'ye,sonunda yürüyen bir rs göreceğiz ( yurt dışındakiler gibi :) )
Maşallah trophy'ye,sonunda yürüyen bir rs göreceğiz ( yurt dışındakiler gibi :) )
Aynen tr'de de yuruyen bi rs olmasi lazim artk :)
mechanic
20-09-2012, 16:41
Tork sınırı olmasa alacaksan megane 3 rs, çözülür o problem.
tork sınırı derken orjinal şanzımanın kapasitesi olarak bakıyorum ben konuya. kaldırır mı megane rs in şanzımanı 500-600 hp?
tork sınırı derken orjinal şanzımanın kapasitesi olarak bakıyorum ben konuya. kaldırır mı megane rs in şanzımanı 500-600 hp?
Dunyadaki orneklere bakarsak 500 leri kaldiriyo denilebilir
merak ettiğim bir unsur var. neden 6500 civarı çeviriyor araç ?? yani bu tüm rs'ler için geçerli. neden bu kadar az devir. eminim çok keyifli bir araba ama bu kadar az devir dönmesi tam kopacğı parçalayacağı noktada kesiyor gücünü gibi geliyor bana. bu devri yukarılara çekme şansımız yokm mu ? egzantrikle falan ?
kelalper,sizde knock nereden sonra sakat?veya hangi değerlerde 10 k gider?12 yi buluyormu?
Megane RS üzerindeki sanzıman ultra sağlam daha kıran görmedim desem yeridir.
kelalper
20-09-2012, 21:10
Ozan kendi araban için konuş benim arabam gayet sağlıklı yürüyor. Bu laf ne demek.
Rabbit33
20-09-2012, 21:12
Çok güzel maşallah , hiç önden çeker scirocco R ile deneme fırsatınız oldu mu 100-200 stock ?
kelalper
20-09-2012, 21:12
Aynen tr'de de yuruyen bi rs olmasi lazim artk :)
abi nerenizden uyduruosunuz bizim arabaların yürümediğini onu anlamadım. Megane 3 Rs için diyorsanız ayrı ama benim arabam düşük basınçla bile gayet iyi yürüyor şu anda.
kelalper
20-09-2012, 21:14
Megane RS üzerindeki sanzıman ultra sağlam daha kıran görmedim desem yeridir.
Alper inanç arkadaşına vermiş bi gün arabayı arkadaşı da doğramış şanzımanı. Baltanın eline düşerse her şanzıman kırılır.
Çok güzel maşallah , hiç önden çeker scirocco R ile deneme fırsatınız oldu mu 100-200 stock ?
abi nerenizden uyduruosunuz bizim arabaların yürümediğini onu anlamadım. Megane 3 Rs için diyorsanız ayrı ama benim arabam düşük basınçla bile gayet iyi yürüyor şu anda.
hayır hiç denemedim ama çekişmeli olur her sonuca açık :)
bizimkiler yürümüyo demiyoruzda yurtdışında bizimkilere göre çok daha dolu iyi yürüyen rs'ler var bizde stage 2 üstü yürüyen rs yok daha
kelalper
20-09-2012, 21:16
kelalper,sizde knock nereden sonra sakat?veya hangi değerlerde 10 k gider?12 yi buluyormu?
benim arabam şu anda stock üstüne +1 derece de knocksuz çalışıyor. +3 derece de özgün kulaklıkla dinlediğinde olm ateş ediolar zannediosun o kadar feci vuruyor dedi ki aylardan geçen sene Aralık başıydı. İntercooler olmasına rağmen.
benim arabam şu anda stock üstüne +1 derece de knocksuz çalışıyor. +3 derece de özgün kulaklıkla dinlediğinde olm ateş ediolar zannediosun o kadar feci vuruyor dedi ki aylardan geçen sene Aralık başıydı. İntercooler olmasına rağmen.
sizde öylede bendede öylemi acaba belki meg 3 te biraz pay olabilir?
GokhanRS
20-09-2012, 21:21
maaşallah.
yiğit pistte azına zıctığımız trophyler şuan kuzey güney dizisinde oynuyorlar :D maaşa bağlanmışlar. ahhaha
maşallah güzel hızlanıyor :)
maaşallah.
yiğit pistte azına zıctığımız trophyler şuan kuzey güney dizisinde oynuyorlar :D maaşa bağlanmışlar. ahhaha
hahaha valla doğru diyosun o kdar parayı nerden çıkarıcaklar arabaların masrafı çıksın bari dimi :D
GokhanRS
20-09-2012, 21:24
alper abi trophy ile megane 2 rs arasında çok fark var aynı gözüksede. kollar pistonlar alaşımı daha kaliteli. ayrıca sıkıştırma daha düşük. üstüne birde vvt koymuşlar araca.
yurtdışı verilerine bakınca avans vurmadan 320 gibi güçlerde geziklerini söylüyorlar. söylemekle kalmayıp aldıkları verileri dosya olarak paylaşanlarda var.
bizim araçlara göre daha güvenli güç alacaklarını düşünüyorum ben. ama intercooler bencede şart. gene ufak cooler koymuşlar.
kelalper
20-09-2012, 21:25
hayır hiç denemedim ama çekişmeli olur her sonuca açık :)
bizimkiler yürümüyo demiyoruzda yurtdışında bizimkilere göre çok daha dolu iyi yürüyen rs'ler var bizde stage 2 üstü yürüyen rs yok daha
Yiğit yurt dışında olsak merak etme bütün RS ler yürür. Adamlar bana 300 hpyi geçtiğin anda kol ve piston siparişini ver elinde hazıır olsun kesin kıracaksın daha stock internal ile o güçte kırmayan yok diyor. Kollar dayanmıyor. Eninde sonunda 1000 bilemedin 5000 km de kucaktasın diyor. Motor içini yapmaya kalktın mı şu anda en az 5000 lira gümrüğü ile piston kol seti tutuyor. 14T turbo max. 285 hp diyo adamlar.1.3 bar cont. basarsan. Megane 3 lerde durum farklı senin turbon büyük kolların daha sağlam. O nedenle 300+ hpleri kaldırabiliyor. Baktığın zaman sıkıştırma cart curt aynı. Ama seninde pistonların bi yere kadar dayanıyor. Forged set gibi değil. Şu anda Türkiyede en hızlı yürürse Gökhanın arabası yürür ama o da hala stock turbo içine 19T kartuşu ile benim kadar ya gidiyor ya gidemiyor sıkıştırması düşük olduğu için.
Rabbit33
20-09-2012, 21:27
Bu avans vurmayı sade methanol kullanarak kesmek mümkün değil midir ? neden extra büyük cooler da olmak zorunda ? Bilgisizliğimden soruyorum, ben de araca takmayı düşünüyorum ya cooler büyütücem ya da methanol kit 2sinden biri.
GokhanRS
20-09-2012, 21:28
alper abi benimki tamamen yazılımsaldı. 630 cclere göre yazılım yapamadığımız için 1 barın üstüne çıkmadım ben. yoksa 19 ile 300 320 arası alınacağını düşünüyorum ben. 1 kere wastegateden deneyip açmıştım 1.3de son devre kadar gidebiliyordu ama enjektörler yetmiyordu. forgedlayıp kıran ilk kişi olmak istemediğim için açmadım. özgünde hep yoğun bi türlü denk getirip yapamadık.
kelalper
20-09-2012, 21:28
sizde öylede bendede öylemi acaba belki meg 3 te biraz pay olabilir?
Yiğit sıcaklıkla alakalı. bizim arabalar çok ısınıyor. Senin ki de ısınıyor. Sıcaklık : knock demek bizde. Daha buji çakmadan sıcaktan dolayı yakıt enjektörden basılırken yanmaya başlıyor neredeyse.
GokhanRS
20-09-2012, 21:29
Bu avans vurmayı sade methanol kullanarak kesmek mümkün değil midir ? neden extra büyük cooler da olmak zorunda ? Bilgisizliğimden soruyorum, ben de araca takmayı düşünüyorum ya cooler büyütücem ya da methanol kit 2sinden biri.
bizim turbolar arkada kalıyor. dolayısıyla motor zaten çok ısınıyor. basınç açınca iyice alevleniyor. cooler o yüzden serin hava için şart bizde. her araç için gerekli diye bişey yok.
Yiğit yurt dışında olsak merak etme bütün RS ler yürür. Adamlar bana 300 hpyi geçtiğin anda kol ve piston siparişini ver elinde hazıır olsun kesin kıracaksın daha stock internal ile o güçte kırmayan yok diyor. Kollar dayanmıyor. Eninde sonunda 1000 bilemedin 5000 km de kucaktasın diyor. Motor içini yapmaya kalktın mı şu anda en az 5000 lira gümrüğü ile piston kol seti tutuyor. 14T turbo max. 285 hp diyo adamlar.1.3 bar cont. basarsan. Megane 3 lerde durum farklı senin turbon büyük kolların daha sağlam. O nedenle 300+ hpleri kaldırabiliyor. Baktığın zaman sıkıştırma cart curt aynı. Ama seninde pistonların bi yere kadar dayanıyor. Forged set gibi değil. Şu anda Türkiyede en hızlı yürürse Gökhanın arabası yürür ama o da hala stock turbo içine 19T kartuşu ile benim kadar ya gidiyor ya gidemiyor sıkıştırması düşük olduğu için.
İste sizde 300 ve ustu icin maliyet bize gore cok yuksek.bizde stage 2 ile sikintisiz 340a kdar aliniyo hatta fransada motor icine girmeden 360-380hp civari yuruyenler var ama onun ustune cikilmiyo limit o diyolar piston kol olmadan.bende zaten 350 ustune pek cikmak istemiyorum methanolude takar o civarlarda sikintisiz yururum diye dusunuyorum.
Cooleri takinca epey bi etkisi oldu zaten bu ara akuyude bagaja alip filtreyi one cekersem onunda faydasi olucak ustune methanolle sicaklik derdine son veririz heralde
kelalper
20-09-2012, 21:36
Methanol ile kesersin ama yine de intercooler şart. Avans açmasan bile yazılımla araba stock IT ile manifoldda 55 derecelere geliyor 28 derece havada. Ben şu anda 32 derece havada 40 derece intake sıcaklığı ile gazlıyorum. Stock IT
hem ince hemde yarısını tampon demiri kapatıyor. Biraz büyütüp tampon demirinin altına aldığın zaman başarılı oluyor iyi bir intercooler. Forge un intercooler larıda eskisi ile aynı yere takılıyor boyu biraz daha uzun onunla da adamlar 22 derecede 46 derece manifold sıcaklığı ile geziyorlar. Demek istediğim şu her Oem e yakın upgrade parçalar iyi değil. Biz tamponu söktükten sonra intercooler büyüklüğüne karar verdik iskenderle. Şansımıza da Bayçu da tam istediğimiz boyutta IT vardı greddy onu aldık. Onlarda Stg 3 Cupralarda kullanıyolarmış.
kelalper
20-09-2012, 21:40
İste sizde 300 ve ustu icin maliyet bize gore cok yuksek.bizde stage 2 ile sikintisiz 340a kdar aliniyo hatta fransada motor icine girmeden 360-380hp civari yuruyenler var ama onun ustune cikilmiyo limit o diyolar piston kol olmadan.bende zaten 350 ustune pek cikmak istemiyorum methanolude takar o civarlarda sikintisiz yururum diye dusunuyorum.
olm 5000 lira vermişken stock turbo ile biner miyim. Alırım en kötü 3071 onunla yürürürüm. Şu anda cosworth te mesela 8,5-9,0-9,5 sıkıştırma forget takımı var. 9.5 alırım deviri 8000 lere çekerim 1 barda fosur fosur gezerim kırmadan.
olm 5000 lira vermişken stock turbo ile biner miyim. Alırım en kötü 3071 onunla yürürürüm. Şu anda cosworth te mesela 8,5-9,0-9,5 sıkıştırma forget takımı var. 9.5 alırım deviri 8000 lere çekerim 1 barda fosur fosur gezerim kırmadan.
binilmez tabi wössnerde de war piston kol kiti 700hp ye dayanıklıymış seneye satmaya niyetlenmezsem güzel bi project olucak belki 450-500+ bi forged trophy gelebilir :)
Ben megane 2 rs veya megane 3 rs le aracımı denemek isterim :D
stage 3 4 5 de farketmez :D
GokhanRS
20-09-2012, 21:46
wössner powered 1000hp diyorda sizin bloğunuz 500 600 arası doğru kombinasyonla maximum kaldıracağı güç diyor :D
şimdilik 500 yapabilen çıktı bendeki kombinasyona enjektör turbo ve beyin takarak.
3071 le senin araba kac hp cikarir alper abi? 1 barda?
GokhanRS
20-09-2012, 21:48
şuan piston ve kol çıkarır :D önce motor içi lazım.
şuan piston ve kol çıkarır :D önce motor içi lazım.
Sartlar saglandiktan sonra:)
wössner powered 1000hp diyorda sizin bloğunuz 500 600 arası doğru kombinasyonla maximum kaldıracağı güç diyor :D
şimdilik 500 yapabilen çıktı bendeki kombinasyona enjektör turbo ve beyin takarak.
blok derken sizin meg2 rs blok heralde bizim blok değildir heralde aynı değildir sağlamdır daha?
GokhanRS
20-09-2012, 22:12
blok aynı blok yaw. onda fark yok. kapağınız piston kollarınız egzantrikleriniz enjektörlerini beyniniz farklı
zaten 500 hp yapılırsa dehşet olur. fazlasına ihtiyaç var mı ki?
kelalper
20-09-2012, 22:13
3071 le aya cikan ilk Turk olurum benim araba ile. Basinc basmasina gerek yok spool olmaya basladi mi dİrek uzaya daha wastegate acilmadan. Su setupa 2871 alacaktim ozgun durdurdu. Olm alacaksan 30R al nasilsa ikisinde de aninda kiracaksin bari yapilinca 30r in olmus olur dedi.
blok aynı blok yaw. onda fark yok. kapağınız piston kollarınız egzantrikleriniz enjektörlerini beyniniz farklı
hmm 500 olsa yeter zaten stage 4 vag gurubuna dişli rakip olur :)
3071 le aya cikan ilk Turk olurum benim araba ile. Basinc basmasina gerek yok spool olmaya basladi mi dİrek uzaya daha wastegate acilmadan. Su setupa 2871 alacaktim ozgun durdurdu. Olm alacaksan 30R al nasilsa ikisinde de aninda kiracaksin bari yapilinca 30r in olmus olur dedi.
hahaha sende bi internal olayına girde tak artık 28-30 ne takıcaksan hızlansın rs lerimiz :)
kelalper
20-09-2012, 22:16
Kapak ayni egzantriklerde ayni . İkiside renault motor sport. Turbo beyinler ve piston kol farkli. Farklar bunlar. Selenoid falan yazmiorum tabe
GokhanRS
20-09-2012, 22:18
Kapak ayni egzantriklerde ayni . İkiside renault motor sport. Turbo beyinler ve piston kol farkli. Farklar bunlar. Selenoid falan yazmiorum tabe
sende vvt yok adamda vvt var? bunu kasnaklamı yaptılar nasıl aynı?
referans numaralarına bile bakıyoruz bizde program var aynı çıkmıyor.
TuGaY_TaN
20-09-2012, 22:18
gecen ay sanırım bodruma geldınız konacık ortakent arası pesınızden yetısmeye calısdım şirketin S60 la da nereye kadar :)
kelalper
20-09-2012, 22:19
hahaha sende bi internal olayına girde tak artık 28-30 ne takıcaksan hızlansın rs lerimiz :)
Haa oldu 500 hp gunluk kullanan ilk salak Olayim direk. Hayatim trafikte geciyor zevk aliim diye araba yaptim onu yaparsam yine fiesta ya donerim gene eziyet olur. Ama acik konusiim fiestanin direksiyon tepkisi bunlarda yok.
Haa oldu 500 hp gunluk kullanan ilk salak Olayim direk. Hayatim trafikte geciyor zevk aliim diye araba yaptim onu yaparsam yine fiesta ya donerim gene eziyet olur. Ama acik konusiim fiestanin direksiyon tepkisi bunlarda yok.
500 yapma sende 30 diilde 28 tak 350-380 arası günlüğe binersin yine çok geçte dolmaz hem ohh mis :)valla bn direksiyonumdan acayip memnunum tepkiler son nokta sizinkini bilemem :D
GokhanRS
20-09-2012, 22:30
alper abi rs tunere direksiyon modülü çıktı. tepkileri istediğin gibi değiştirebilirsin. mesela r26.r tepkimesi seçebilirsin. anında değişiyor tepkiler.
kelalper
20-09-2012, 22:32
sende vvt yok adamda vvt var? bunu kasnaklamı yaptılar nasıl aynı?
referans numaralarına bile bakıyoruz bizde program var aynı çıkmıyor.
Nerede vvt yaziyor yaw trophy icin. Sadece yeni 1.4t ler vvt. Dunya kadar makale okudum birinde de gecmiyordu. Kodlar farkli olabilir sahinle doganinda farkli ona bakarsan.
Nerede vvt yaziyor yaw trophy icin. Sadece yeni 1.4t ler vvt. Dunya kadar makale okudum birinde de gecmiyordu. Kodlar farkli olabilir sahinle doganinda farkli ona bakarsan.
aynen vvt var bazı teknik verilerde geçiyo değişken zamanlamalı fln diye hatta.
kelalper
20-09-2012, 22:33
alper abi rs tunere direksiyon modülü çıktı. tepkileri istediğin gibi değiştirebilirsin. mesela r26.r tepkimesi seçebilirsin. anında değişiyor tepkiler.
Hadeeee henk cok para ister simdi.
maşallahı var anlıktaki 29 litre dahada iyi :D
Benim arabada 5 farklı direksiyon tepkisi stratejisi var :D
ayıptır söylemesi.
GokhanRS
20-09-2012, 22:36
kaputun altında kapağın yanında bile vvt diye ibare var :D bidahakine daha iyi incele yiğitin aracı :D
zaten ingiliz forumundada konuşuldu konu :)
Sitesinde yayınlanmıştı aşağıda :)
Megane RS 265 Cup
2012
Front-engined, FWD
Steel monocoque
Mainly steel
4299 / 1848 / 1435 mm
2636 mm
Inline-4
1998 cc
DOHC 16 valves, VVT
Turbo
-
265 hp / 5500 rpm
265 lbft / 3000-5000 rpm
6-speed manual
F: PerfoHub strut
R: torsion-beam
-
235/40YR18
1387 kg
158 mph (c)
5.7 (c) / 5.6*
13.2*
Rabbit33
20-09-2012, 22:41
[QUOTE=kelalper;6225324]Methanol ile kesersin ama yine de intercooler şart. Avans açmasan bile yazılımla araba stock IT ile manifoldda 55 derecelere geliyor 28 derece havada. Ben şu anda 32 derece havada 40 derece intake sıcaklığı ile gazlıyorum. Stock IT
hem ince hemde yarısını tampon demiri kapatıyor. Biraz büyütüp tampon demirinin altına aldığın zaman başarılı oluyor iyi bir intercooler. Forge un intercooler larıda eskisi ile aynı yere takılıyor boyu biraz daha uzun onunla da adamlar 22 derecede 46 derece manifold sıcaklığı ile geziyorlar. Demek istediğim şu her Oem e yakın upgrade parçalar iyi değil. Biz tamponu söktükten sonra intercooler büyüklüğüne karar verdik iskenderle. Şansımıza da Bayçu da tam istediğimiz boyutta IT vardı greddy onu aldık. Onlarda Stg 3 Cupralarda kullanıyolarmış
Alper bey teşekkür bilgi için , bu arada haftaya kuzenle beraber oradayız bir aracımız var yazılım yapılacak ,sorunu ancak siz yada özgün,çözersiniz umarım :)
Maşallah Allah kaza bela vermesin çok güzel..
Maşallah Allah kaza bela vermesin çok güzel..
amin teşekkürler.
kelalper
21-09-2012, 06:40
[QUOTE=kelalper;6225324]Methanol ile kesersin ama yine de intercooler şart. Avans açmasan bile yazılımla araba stock IT ile manifoldda 55 derecelere geliyor 28 derece havada. Ben şu anda 32 derece havada 40 derece intake sıcaklığı ile gazlıyorum. Stock IT
hem ince hemde yarısını tampon demiri kapatıyor. Biraz büyütüp tampon demirinin altına aldığın zaman başarılı oluyor iyi bir intercooler. Forge un intercooler larıda eskisi ile aynı yere takılıyor boyu biraz daha uzun onunla da adamlar 22 derecede 46 derece manifold sıcaklığı ile geziyorlar. Demek istediğim şu her Oem e yakın upgrade parçalar iyi değil. Biz tamponu söktükten sonra intercooler büyüklüğüne karar verdik iskenderle. Şansımıza da Bayçu da tam istediğimiz boyutta IT vardı greddy onu aldık. Onlarda Stg 3 Cupralarda kullanıyolarmış
Alper bey teşekkür bilgi için , bu arada haftaya kuzenle beraber oradayız bir aracımız var yazılım yapılacak ,sorunu ancak siz yada özgün,çözersiniz umarım :)
alperler karisti.:D ama problem yok ecufast alperle ozgun hallederler.
fatihcakin
21-09-2012, 11:22
Bir sorum olucaktı 1. vitesde anlık yakıt tüketimimde en fazla kaç gördünüz yani, en seri şekildeki yakıt hali
Bir sorum olucaktı 1. vitesde anlık yakıt tüketimimde en fazla kaç gördünüz yani, en seri şekildeki yakıt hali
Bilmem 1.vitesteyken hic dikkat etmedim tuketime