PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 Hdi. Tasarım

Faruk'S
25-09-2012, 17:04
Abiler 18 yasinda babaminda biraz yardimiyla ilk arabami aldim 2006 206 hdi.Arac 5 kapi.Biraz da uygun aldim.Amatorlugumu bu aracta atmak istiyorum(modifiye olarak) ama yardımınıza ihtiyacim var dolayisiyla.
Benim icin dis gorunus ses sisteminden ve motordan onemli o yuzden sadece tasarima yogunlascam.

arac 5 kapi oldugunda rc kit gitmez diye dusunuyorum.hani rc jant çamurluk felan..

Aklımda tam da şöyle bir tasarım var :
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcy7r.jpg
benim arabanın rengi de bu renk.Oncelikle bu aractaki jantlarin ismi/tarzi hakkında tahmin yurutebilecek biri varmi ?
bir de malumunuz arac dizel.bana kumandalı ya da slincerli egsoz ismi onerebilecek olan var mi ? hani dizel bi 206 ya ne gider.Kaliteli bi ses istiyorum.
aslinda aklimda f1 egsoz sesi de var ama onu nerde bulurum nasıl yaptırırım hiç bir fikrim yok.Bu arada ben erzurumdayim belirteyim (:

burkaykalyon
25-09-2012, 17:14
hayrılı olsun kazasız belasız...

aracım 206 diyorsun otomobilim kısmında cooper 1.6 yazıyor.asıl onu düzelt bence...

aynı zamanda söylediğin modifiye akımı çok geride kaldı...git bas arabayı güzel bi jant koy app plaka yap bitti gitti renk çok güzel bir renk...resimdekinden yapıpta ziyan etme arabayı..

urukain
25-09-2012, 17:16
jantlar için şu resimden bişey demek çok zor sadece kamber vermiş onu söyleyebilirim dizele chip yap, downpipe yap, hava filtresi ceya cai tak, katalizör iptali yap, düz boru çek, bi tanede son susturucuyla devam et derim ama sakın benzinli sesi bekleme kısacası f1i unut... bence 206ya giden şeyler bunlar ve body kit olayını şiddetle yapmamanı öneririm o olay çok eskide kaldı

not: bide kendini üyeler bölümünde tanıtsan 10 numara 5 yıldız olur :)

berkay_aydin
25-09-2012, 17:18
Bence düşündüklerini baştan unut... egzoz sesi seni tatmin etmez, f1'i zaten unut, güzel bir jant ve yay kombinasyonu ile çok güzel olur, çift çıkış egsoz ucu ve rc spoiler, önde far karartma tamamdır :)

Faruk'S
hayrılı olsun kazasız belasız...

aracım 206 diyorsun otomobilim kısmında cooper 1.6 yazıyor.asıl onu düzelt bence...

aynı zamanda söylediğin modifiye akımı çok geride kaldı...git bas arabayı güzel bi jant koy app plaka yap bitti gitti renk çok güzel bir renk...resimdekinden yapıpta ziyan etme arabayı..

cooper 1.6 annemin arabasi malumunuz onu kullanıyordum bende kaçamaklar felan.
teşekkürler yorum için bahsettiğiniz gibi bende sadelikten yanayım.abartılcak bi kit dusunmuyorum sade ve dikkat çekici bi güzellik (:

ygtrn
hemşerim f1 sesinden kastın formula1 aracı sesi değil dimi? umarım öyle bişey ima etmemişsindir :D:D:D

memleketim erzurumun yolları biraz sıkıntılı öncelikle arabanı basıp heleki bu fotodaki gibi bir jant koymanı kesinlikle tavsiye etmem zira her hafta bitakım lastiği balon yapmasından dolayı çöpe atarsın hatta ve hatta jantı dahi yersin...

illa aracı basacam diyorsan sakın ola 5cm lik yay alma 3.5cm lik alki erzurumun yollarında sıkıntı yaşama...

ykavcioglu
25-09-2012, 17:21
egr iptali yap bin, az yakar

ygtrn
25-09-2012, 17:22
motor olarak katalizör iptali güzel abartılı olmayan bi son susturucu yazılım ve filtre iyi iş görecektir...

bu işleri erzurumda kim yapar hiç bilmiyorum tabi... amcam erzurumda sanayide lpg işiyle uğraşıyor enazından egzos'u kim yapar diye bi sorayım senin için

devil_berk22
25-09-2012, 17:23
rc jant koy birde 5 cm yay tak devam et başka birşey yapma parana yazık edersin

ygtrn
25-09-2012, 17:24
ha illa görüntüyü biraz elliyecem diyorsan eğer farlarını değiştirebilirsin...

stoplara şu çok güzel olur kanımca... bu sitede aradığın diğer parçalarıda bulabilirsin ;)

Peugeot 206 Krmz Zeminli Ledli Stop - eliftuning (http://www.eliftuning.com/Peugeot-206-Kirmizi-Zeminli-Ledli-Stop_30029.html#0)

Faruk'S
25-09-2012, 17:32
egsoz sesi şu videoyu izledikten sonra hoşuma gitti açıkcası hem farklılık olsun hemde tatmin etsin diye düşündüm.. EFSANE GERİ DÖNDÜ KEMAL ABİ F1 EGSOZ-14 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=XhxKTITb8PQ&feature=relmfu)

Yay olarak da benim de düşüncem 3.5

ykavcioglu; egr iptali ?

TurboJDM
25-09-2012, 17:37
Motor olarak kat iptali ve güzel bi yazılım yeterli. 16" güzel bi jantla yere bas, esnek lipi tak, RC spoiler, xenon, cam filmi, ses sistemi sana kalmış.

_driver_
25-09-2012, 17:42
http://img58.resimup.net/dm/W1J6.jpg (http://img58.resimup.net/pm/W1J6.html)

bu şekilde bir görüntü gayet güzel durur

0M42
25-09-2012, 17:42
cooper 1.6 annemin arabasi malumunuz onu kullanıyordum bende kaçamaklar felan.
teşekkürler yorum için bahsettiğiniz gibi bende sadelikten yanayım.abartılcak bi kit dusunmuyorum sade ve dikkat çekici bi güzellik (:

Valla sadelikten yanayım diyorsun ama aklındaki tasarım cesaretine hayran bırakıyor :)

Aklımda tam da şöyle bir tasarım var :
http://g1209.hizliresim.com/11/t/dcy7r.jpg

Faruk'S
25-09-2012, 17:46
0M42 ; sadelikten kastım gereksiz stickerlar , bantlar vs. yada ne bileyim abartılı jantlar yada ışıklandırma(neon felan)

kastettiğim arabadaki jantlar ve stoplar dışında da tampon felan pek hos durmuyo zaten (:

Seven7
25-09-2012, 18:26
Ön;
http://www.designercars.net/biler/Peugeot-206-59280.jpg

Arka;
http://media.fastcar.co.uk/wp-content/uploads/2012/08/Peugeot-206-HDi-modified-09.jpg

multispace
25-09-2012, 18:45
hayırlı olsun.. ama ilk resimdeki gibi yapıp aracı ziyan etme derim :)

koy rc jantını 5 lik yayla bitir işi derim

İbrahim33
25-09-2012, 19:00
İlk araç modifiyen için fazla fanteziye kaçıyorsun bence...Yazılım , rc jant , 3.5 luk yay , kaliteli bir cam filmi , ledli stoplar ve xenon farlar yeterli olur...Ses sistemi olarakta ucuz maliyetli çıtır bişeyler yaptınmı tamamdır...

onurcii
25-09-2012, 19:04
o egzosu koymayında ne yaparsanız yapın :D şahsi görüşüm yay alırım güzel bir jant seçerim filtre egzos bitti gerek yok o kadar aksiyona :)

ygtrn
25-09-2012, 19:07
tekrar söylüyorum 5cm lik yay önere olmuş, erzurumun o yollarında aman allah korusun sakın ola takma... al 3.5luk rahat rahat gez

TigeR
25-09-2012, 23:38
o egzozdan vazgeç kardeş hayırlı olsun arabanda :)

AtmoSpheriC
26-09-2012, 00:28
bu görüntüyü almak istiyosan ofsetli bi jant seç ve kamber verdir.

FAGE12
26-09-2012, 00:36
umarım f1 egzos konusunda gercekcı degılsın bence cok apaçi işi bir egzos canlı dinlesen utanırsın o egzosdan :) kesınlıkle ılk sayfada yazan abılerını dınle onlar bu ıslerın piiri dirler sana en iyi şekilde yol gösteriyorlar ;)

ErayCerit
26-09-2012, 00:46
allahümme salli ala seyyidina muhammed :eek: o F1 eksoz nedir öyle arkadaş :icon13: evlerden uzak. Kardeşim hoşgeldin bu arada :) Yapacağın en güzel şey 16 ya da 17 '' hoş bir jant ve şehrinin yollarına uygun basıklık.Onun haricinden far stop olayına el atarsın,chip eksoz egr ve katalizör iptaliyle de arabaya can verirsin ;)

E.Bozoglu
26-09-2012, 02:01
Oncelikle hoşgeldın 206 rengi o renkse şanslısın, bence gti çamurluğu alarak başla arabanın duruşunu degiştir RC jant takmanı önerırım duruşu cok etkiliyor birde 5cm yay farların orjinal kalsın arkaya güzel bi stop koyarsın, f1 egzos konusuna gelince igrenclikten baska hiç birşey degil sakın takayım deme orjinal gez daha iyi :) pastasını cilasinida attınmı cok güzel olucaktır.

ERTAN
26-09-2012, 02:32
F1sakın takma aman aman:D

berkay_aydin
26-09-2012, 02:40
egsoz sesi şu videoyu izledikten sonra hoşuma gitti açıkcası hem farklılık olsun hemde tatmin etsin diye düşündüm.. EFSANE GERİ DÖNDÜ KEMAL ABİ F1 EGSOZ-14 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=XhxKTITb8PQ&feature=relmfu)

Yay olarak da benim de düşüncem 3.5

ykavcioglu; egr iptali ?

ayar neymiş ? yazılım yapıyorlar galiba :D

Egr kısaca emisyon değerini düşürmek için geliştirilmiş, egzoz gazını tekrar motordan geçirmeye yarayan sistemdir, yakıt kalitemizden dolayı motorun ve emme manifoldunun içine eder :) pug'larda nasıl bilmiyorum ama egzoz manifold kısmını metal conta ile kapatılarak çalışması engellenir :)

Faruk'S
26-09-2012, 03:10
Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.Ortak bi fikir ;

Rc jant veya Ofsetli jant(kamber) bunu duruma göre seçim yapacağım.
Yay olarak 3.5 düşünüyorum.
Ön far orijinal kalcak.Gerek görürsem ki hoşuma gidiyor bi karartma işlemi uygulaybilirim.
Stopları Resimdeki tarzda almayı planlıyorum.
Egsozu şimdilik erteliyoruz.
Onun dışında küçük tatminkar bi ses sistemi ve katalizor iptali.
Gerek Görülürse yazılım.

Tekrardan herkese çok teşekkür ediyorum.

C!N
27-09-2012, 01:38
Aracın öncelikle hayırlı olsun;

Aynı aracın kullanıcısı olarak sana tavsiyelerim; öncelikle RC, GTI, sedan gibi versiyonlarda bulunan geniş ızgaralı sis farlı tampon edinmeye bak, aracın görünüşünü oldukça değiştiriyor. Mutlaka jant lastik kombinasyonu yapmanı öneririm ki aracın görüntüsünü en çok değiştiren unsurların başında gelir hatta jant olmadan ne yaparsan yap pek göze görünmez, bunu bizzat yaşadım. 16 ya da 17 inch olarak tercih yaparsan görüntü çok güzel olacaktır. 17 inch tercihinde 205/40/17, 16 inch tercihinde ise 195/45/16 ölçülerinde lastik öneririm ki boyut olarak üzerindekilerle dezavantajı olmayan ölçülerdir bunlar. Ayrıca takacağın jantların ağırlıklarına mutlaka dikkat etmeni tavsiye ediyorum ki küçük hacimli bir motorun var, aracın çok iyi gitmiyor, daha da zorlanmasın. Bir diğer tavsiye de spoiler; 206 RC'nin orjinal spoilerları ya da 207 RC'nin 206 boyutlarında yapılmış spoilerleri mevcut, bunlara bir bak derim, hoş bir görüntü veriyor. Stop lambanı değiştirebilirsin bu tamamen senin zevkine kalmış bir durum, piyasada bizim araçlar için çok fazla seçenek mevcut, ledli olanlarından 3d olanlarına hayya florasan tarz olanlarına kadar mevcut, sadece seçimine kalıyor. Farların için de yine değişik seçenekler mevcut, Angel olanları kullanabileceğin gibi orjinal karartma da yapabilirsin. Benim sana tavsiyem orjinal farlarına bi-xenon mercek taktırman yönünde olacaktır. Egzost istediğinden bahsetmişsin ama dizel aracın için pek bir anlam ifade etmiyor bana kalırsa, güzel bir egzost ucu kullanabilirsin. Ayrıca ben chip-tuning yaptırmanı öneririm dizel aracın için, zannedersem 90 hp civarında bir güç 200 nm civarında da tork elde edilebiliyor. Şimdilik tavsiye edebileceklerim bu kadar, aşağıda kendi aracımın konusunu paylaşıyorum belki fikir verecek birşeyler görebilirsin üzerinde. Kazasız belasız sürüşler.

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/86886-tuale-firca-darbeleri-atar-gibi-peugeot-206m.html

Rec.O
27-09-2012, 07:48
yay jant dediğin şeyleri yapana artık apaçi diyorla f1 eksozuna takıldın gittin valla bi çıkar onu aklından rc spoiler tak birde tamamdır Allah kolaylık versin.

huseyinturk
27-09-2012, 08:35
Alıcağın jant kesinlikle 17 rc jantı olmalı. Replikalarını kullananlar çok memnun, ikinci elinden uzak dur derim ben. Önde rc tampon yoksa o ayrı bir ayıptır 206da. Ben olsam yerinde ilk olarak basardım arabayı 5cm yay ile. Sonra rc jant , rc tampon, rc rüzgarlık. Farklı jant alırım diyorsan yine 17 al. 40 yanak candır :)

Ayrıca keyfi harcamalardan önce , trigerin geçmişini bilmiyorsan git hemen değiştir derim. Koptumu can yakıyo , tecrübeyle sabittir.