PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane RS sorgulama

-CGR-
25-09-2012, 19:42
Arkadaşlar öncelikle merhaba ankarada üniversite öğrencisiyim ve megane rs almayı düşünüyorum tekrar merak ettiğim bi kaç araç var bilen gören tanıyan var ise yardımcı olacağını düşünüyorum...

öncelikle aşşağıdaki ilandaki araç;

Renault Megane 2.0 RS 2005 Model 26.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 98743853 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-rs-225-mat-98743853/detay)

Bu Linkte basi geçen araçmıdır ?
Sizin için Megane RS test ettim buyrun (http://forum.donanimhaber.com/m_28672835/tm.htm)

diğer araçlarıda daha sonra paylaşmayı düşünüyorum öncelikle bu araçtan başlayalım bildiğim kadarı ile yaklaşık 1 sene önce görüşmüştük net üzerinden sahibiyle aracın kaplanmadan önceki renginin lacivert olduğunu söylemişti lacivert olarakta zaten toplamda 5 araç bildiğim kadarı ile 1 i gaziantepte 2 si istanbulda 2si adanada
bu aracın plakası ve renginin aynı olması kuşkulandırdı bilen , duyan aracı tanıyan önceden gören varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler :)

Nightfish
25-09-2012, 19:53
İlk linkteki araç 1 yıldan beri satılık olan mat siyah heralde. 30.000 liralık bi hasar kaydı vardı. Servisten de bakmıştık, önde değişmeyen parçası kalmamıştı.

aTaBeY
25-09-2012, 20:16
Renault Megane 2.0 RS 2005 Model 32.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 79643103 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2005-megane-rs-2-0-turbo-79643103/detay)

İlan sahibini arayıp tech'den olduğunuzu söyleyin eminim çok yardımcı olacaktır , fiyat konusundada anlaşılabilecek bir durumda. Sorun soruşturun ancak gözünüz kapalı alabileceğiniz araçların arasında baş çeker.

wolrath
25-09-2012, 20:19
Renault Megane 2.0 RS 2007 Model 39.999 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 71179668 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-en-guzellll-rs-71179668/detay/)

bu nasıldır? takas teklıfı var. dusunmuyor degılım ben de :)

GokhanRS
25-09-2012, 20:30
Renault Megane 2.0 RS 2007 Model 39.999 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 71179668 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-en-guzellll-rs-71179668/detay/)

lpg sorun değilse güzel araç. kaydı kuyduda yok pek.

cgr sana gelince. o aracın panjurlarıorjinal değil.

ayrıca arama kısmına megane rs sorgu yazarsan bu araçların çoğu sorgulandı. hepsinin scrsini döktük.

-CGR-
25-09-2012, 20:51
cgr sana gelince. o aracın panjurları bile orjinal değil. geçen seneki sorgulamalarda hiç hoş şeyler söylenmedi araçla ilgili. çok uzun zamandırda fiyatı ucuz her giden geri döndü.

ayrıca arama kısmına megane rs sorgu yazarsan bu araçların çoğu sorgulandı. hepsinin scrsini döktük.

teşekkürler gökhan RS
aradım fakat göremedim dahada detaylı biçimde bakacağım tekrardan bildiğim kadarı ile önden kazalı zaten araç ama diğer linkteki araç o mat olan ise zaten konuşmaya gerek yok orada aracı analtan arkadaş taa 2009 da bile o hallerini anlatıyorsa şimdiye pek bişeyi kalmamıştır zaten elle tutulcak

-CGR-
25-09-2012, 20:53
İlk linkteki araç 1 yıldan beri satılık olan mat siyah heralde. 30.000 liralık bi hasar kaydı vardı. Servisten de bakmıştık, önde değişmeyen parçası kalmamıştı.

evet evet önden kazalıymış araç zaten bildiğim kadarıyla kabut çamurluklar tampon değişik hasar kaydı 30-40 bin civarı bi rakamlarda
şaseye girmediyse motoru düzgün basıyorsa sıkıntısı yoksa çokta umurumda değil açıkcası ama diğer linkteki BS plakalı araç ile aynı araç ise bakmaya gerek dahi yok
ayrıca teşekkürler bilgi için :)

-CGR-
25-09-2012, 20:56
Renault Megane 2.0 RS 2005 Model 32.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 79643103 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2005-megane-rs-2-0-turbo-79643103/detay)

İlan sahibini arayıp tech'den olduğunuzu söyleyin eminim çok yardımcı olacaktır , fiyat konusundada anlaşılabilecek bir durumda. Sorun soruşturun ancak gözünüz kapalı alabileceğiniz araçların arasında baş çeker.

bu araç dikkatimi çekmedi değil , ancak ben oynanmamış yani modlanmamış araç arıyorum aslına bakarsanız çok çabuk araçtan sıkıldığım için en azından vakit geçirebilecğeim uğraşabilieceğim bişeyler olsun düşüncesindeyim açıkcası :) alıp kendim uğraşmak kendim yapmak taraftarıyım teşekkürler bu arada :)

GokhanRS
25-09-2012, 20:56
30bin denkleştir temiz bişi buluruz sana. 25e alıp sonra satarken yıllarca uğraşma.

-CGR-
25-09-2012, 20:58

bildiğim kadarı ile o araç eskiden mais çalışanında ide güzel ve bakımlı bir araç olduğunu söylüyorlar o paraları deymesi için bnce bi kontrol edilmeli gibi :)

ayrıca gökhan rs in dediği gibi lpg yi sorun etmiceksen güzel araç :)
ki sıkıntı yaşatmıyor güzel bir montaj uygulamayı yapanlar var

-CGR-
25-09-2012, 21:01
30bin denkleştir temiz bişi buluruz sana. 25e alıp sonra satarken yıllarca uğraşma.

para sıkıntım yok , ancak boyasız hasar kayıtsız olmasınada ihtiyaç duymuyorum açıkcası :)) pek raahat duran bi yapım yok koşturmaya araba arıyorum sözün kısası ikinci hatta üçüncü aracım var kapımda milletin almadığı düzügün çalışan yürüyen hasar kaydı olan komple boyalı olan bi arabaya emsalleri 30-35 iken 25 e bulursam benim için mantıklı zevkine koşturmaya araba alıyorum çnkü gökhan abi :)

Sercan AKCAN
25-09-2012, 21:03

o ne öyle ya gazda 350 bin diyor :D geçmişini bilmem ama araç fotoları fena değil

GokhanRS
25-09-2012, 21:05
o ne öyle ya gazda 350 bin diyor :D geçmişini bilmem ama araç fotoları fena değil

gaz oldu 2.75 daha az yakıcak 2 bin motor araç kaldı mı.

wolrath
25-09-2012, 21:05
sehırıcı 14 kotu degıl yahu.

11-12 benzın yakan 14 lpg yakıodur zaten :)

wolrath
25-09-2012, 21:07
lpg sorun değilse güzel araç. kaydı kuyduda yok pek.
.

bildiğim kadarı ile o araç eskiden mais çalışanında ide güzel ve bakımlı bir araç olduğunu söylüyorlar o paraları deymesi için bnce bi kontrol edilmeli gibi :)

ayrıca gökhan rs in dediği gibi lpg yi sorun etmiceksen güzel araç :)
ki sıkıntı yaşatmıyor güzel bir montaj uygulamayı yapanlar var

lpg lı olsun zaten :) dızelden sonra adamı dınden ımandan cıkartır benzın :D

bı bov atarım aynen devam :)

-CGR-
25-09-2012, 21:07
sehırıcı 14 kotu degıl yahu.

11-12 benzın yakan 14 lpg yakıodur zaten :)

ortalama ank da kullanım ile 8ltre yakıyor
lpg ile 10 ltre diyelim biraz daha sıkışık ist. trafiğinde 10-11 ltre benzin yaksa 13ltre civarı lpg tüketir zaten :)

-CGR-
25-09-2012, 21:09
lpg lı olsun zaten :) dızelden sonra adamı dınden ımandan cıkartır benzın :D

bı bov atarım aynen devam :)

forge dump valve daha uyumlu RS lere :) bilgin olsun :D

Zero
26-09-2012, 05:34
forge dump valve daha uyumlu RS lere :) bilgin olsun :D

Birde yazilim varsa forge un kitindeki yayi en azindan 1 kademe daha sert olaniyla siparis etmek lazim sari renkli bov yayiyla yani obur turlu kacirabilir :)

Sercan AKCAN
26-09-2012, 05:49
gaz oldu 2.75 daha az yakıcak 2 bin motor araç kaldı mı.

Gerci orasida dogru.devletimiz sagolsun varolsun cok yasasin.Hic annelerini sevmiyo bu adamlar yaa

CLIORS
26-09-2012, 06:56
Birde yazilim varsa forge un kitindeki yayi en azindan 1 kademe daha sert olaniyla siparis etmek lazim sari renkli bov yayiyla yani obur turlu kacirabilir :)

recirculation valve ile bov u karıştırıyor olmayasın?

Zero
26-09-2012, 17:55
recirculation valve ile bov u karıştırıyor olmayasın?

Sanmiyorum Alper bey benim aracima siparis ettigim forge bovun icinde basinc seviyesine gore sertligi degisen yaydan bahsediyorum,yanlis biliyorsam affola?blanking plate var zaten.

CLIORS
26-09-2012, 18:24
Sanmiyorum Alper bey benim aracima siparis ettigim forge bovun icinde basinc seviyesine gore sertligi degisen yaydan bahsediyorum,yanlis biliyorsam affola?blanking plate var zaten.

Blanking plate kullanmanın sebebi zaten recirculation valve iptal etmek. Aslında BOV un sesine çok düşkünlüğün yoksa basınç hattına eklediğin her ilave boru/malzeme basınç kaybı için potansiyel nokta oluşturur. Eğer stok recirc valve kaçırıyorsa onun da forge olanı mevcut.

Selamlar.

kelalper
26-09-2012, 18:46
ilanlardaki meganeların hepsi 1 şekilde 1 senedir satılık. Alanlarda koşturamadıkları için satıyorlar. O test eden dürzüde gitsin amerikan kullansın kaç boy yiyecek acaba tayyardan. Haşat stock araba ile tayyar kovalamaya kalkıp çok bilmiş gibi yazı yazıyor.

Zero
26-09-2012, 19:03
Blanking plate kullanmanın sebebi zaten recirculation valve iptal etmek. Aslında BOV un sesine çok düşkünlüğün yoksa basınç hattına eklediğin her ilave boru/malzeme basınç kaybı için potansiyel nokta oluşturur. Eğer stok recirc valve kaçırıyorsa onun da forge olanı mevcut.

Selamlar.

Recirculation valve i yama ile iptal ettigimiz icin tahliye olarak blow off valve i kullandik.orjinal dv fazladan basinctan yeterli tutamayabilir veya yirtilarak kacirabilir mantigiyla ki aracimin eski sahibi bov sesini sevdiginden hks takmis ve o da bayagi bir kacirmis aracim senelerce dusuk basinc ile gezmis(aldigimda map sensorunun okudugu deger 0.2 bardi ve cikarttigimda orjinal dump valve im sifir gibiydi hala bagajimda geziyor:) ).Haliyle yerine ikame ekledigimiz blow off valve in icinde basinc degerine gore havayi kacirmadan tutabilmesini saglayan sertligi farkli yaylar var.Yazilim ile 0.8 bar civari olan basinci arttirdigimiz icin orjinal kitteki yayin yeterli olamayabilecegini dusunup kitin icinde gelen yayi daha sertiyle degistirterek siparis ettim hata mi ettim sizce?Cunku bov in kitinin icinde gelen yaylarin rengine gore basinci tutabilme degerleri vardi orjinal kitin yayi zayif kalir diye sari olan yayla siparis ettim bende.

Zero
26-09-2012, 19:11
ilanlardaki meganeların hepsi 1 şekilde 1 senedir satılık. Alanlarda koşturamadıkları için satıyorlar. O test eden dürzüde gitsin amerikan kullansın kaç boy yiyecek acaba tayyardan. Haşat stock araba ile tayyar kovalamaya kalkıp çok bilmiş gibi yazı yazıyor.

Alper agabey zaten o test tam bir facia hani neye dayanarak sanki cok saglikli stock bir megane rs in resmi testi gibi anlatmis ben anlam veremedim.Iddia ediyorum full stock saglikli type r ile full stock saglikli megane rs kosturup megane yavas kaliyorsa ya arabayi tanimadigindandir(stockta 5800den sonrasini cevirmek fantazi) ya da rs saglikli falan degildir bu net.

CLIORS
26-09-2012, 20:49
Recirculation valve i yama ile iptal ettigimiz icin tahliye olarak blow off valve i kullandik.orjinal dv fazladan basinctan yeterli tutamayabilir veya yirtilarak kacirabilir mantigiyla ki aracimin eski sahibi bov sesini sevdiginden hks takmis ve o da bayagi bir kacirmis aracim senelerce dusuk basinc ile gezmis(aldigimda map sensorunun okudugu deger 0.2 bardi ve cikarttigimda orjinal dump valve im sifir gibiydi hala bagajimda geziyor:) ).Haliyle yerine ikame ekledigimiz blow off valve in icinde basinc degerine gore havayi kacirmadan tutabilmesini saglayan sertligi farkli yaylar var.Yazilim ile 0.8 bar civari olan basinci arttirdigimiz icin orjinal kitteki yayin yeterli olamayabilecegini dusunup kitin icinde gelen yayi daha sertiyle degistirterek siparis ettim hata mi ettim sizce?Cunku bov in kitinin icinde gelen yaylarin rengine gore basinci tutabilme degerleri vardi orjinal kitin yayi zayif kalir diye sari olan yayla siparis ettim bende.

sarı yay işini görür, uygundur.

kelalper
26-09-2012, 22:11
Zeki recirculation valve varken bov ile macera aramaya gerek yok. O hatayı ben yaptım sonra gereksiz olduğunu anladım. Üzerindeki recirculation valve ve wastegate problemsiz çalışıyor arabayı aldığımdan beri. Forge bazen gereksiz ürün çıkarıyor bu da onlardan biri. Dump valve almaya da gerek yok. Boşuna para tuzağı.

RedSun
27-09-2012, 11:51
dump valve'mi seviyorum ve çok mutluyum :D

-CGR-
06-10-2012, 11:41

:D haklısınız da adam yazmış oraya sayfa sayfa yazıyı binlerce insanda okuyor onu aslı olmadığını düşünüyorum bende ama bilemiyorum belki araç dediğiniz gibi o dönemlerde sağlılı yürümüyordu :)

m. ali öz
06-10-2012, 13:02

abi cidden o test ne öyle :) hele arka tamponu görünce megane rs den soğuyordum az daha kapadım hemen :D

Vlkn
16-10-2012, 23:16
Renault Megane 2.0 RS 2005 Model 25.799 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 101881062 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-megane-rs-101881062/detay#)

bu araç hakkında bilgisi olan varmıdır.

Zero
16-10-2012, 23:29
Renault Megane 2.0 RS 2005 Model 25.799 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 101881062 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-megane-rs-101881062/detay#)

Sanıyorum bu konunun ilk sayfasında bu araç hakkında bilgiler var.

freelife
16-10-2012, 23:47

araç maslakta pertden alınma ve bildiğim kadarıyla ön tampon çamurluk ( 1 adet )değişmişti ...çok bozuk değil gidip bakarsan diri araba ama pert kayıtlı.

GokhanRS
18-10-2012, 22:30
dv yay ? :) bi ara dv nin içini açın siz en iyisi.

Zero
19-10-2012, 02:50
dv yay ? :) bi ara dv nin içini açın siz en iyisi.

Dv yayi demedim.Blow off un icindeki yay.Hani boyle renk renk.

Zero
19-10-2012, 03:24

Ozur dilerim kendimi ifade edememisim tabi yazdigim saate bakarsan muhtemelende alkolluysem arkadas forge bov den bahsediyor sanmisim arkadas dv demis bakip duruyorum nerede dv yayi dedim diye simdi yakaladim Gokhan hatami yakalattigin icin sagol.40tane aciklama yapmisim Alper beyede deseymiski dv yayi ne demek diye farkedecekmisim durumu gec kaldim biraz :)

S.Özeren
19-10-2012, 03:42
bu araç bize takas yollamıştı , aradık konuştuk herşeyi anlatıyor zaten arkadaş , ararsanız sizde öğrenirsiniz bişey saklamıyo çok takdir etmiştim

pert kaydı 2-3 parça değişeni belden aşşağısıda boyalıymış şase yürüyende bişey yoktu diye hatırladım arkadaşa böyle itelemişler sanırım saflığına denk gelmiş öyle diyodu

GokhanRS
19-10-2012, 09:47
evet saklasa ayıp olurdu zaten samet. bi mesaj atıyorsun herşey ortaya dökülüyor.

kelalper
19-10-2012, 09:58
bu arada söyliim blanking plate almanıza gerek yok bov için. Dumpvalve in çıkışına bilye tıka bitti gitti. Ama bov a da gerek yok.

Zero
19-10-2012, 10:19
bu arada söyliim blanking plate almanıza gerek yok bov için. Dumpvalve in çıkışına bilye tıka bitti gitti. Ama bov a da gerek yok.

Blanking plate forge da bov kitinin icinde geldi Alper abi bende kullanayim dedim ktec de gelmiyor mesela ekstra para oduyorsun.Dediginiz dogru olabilir belki cok lazim degil ama blankingle kullaninca tepkiler falan cok iyi lag falanda yok gibi birsey.

sportwagon
07-03-2013, 07:42
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-sport-rs-2005-116830743/detay/

İlandadi araç hakkında bilgisi olan varmı fiyatı oldukça indirdi anadolu yakasında hangi servis anlar bu aracın dilinden nasipse almak istiyorum sizinde görüşlerinizi almak isterim

ArMy
07-03-2013, 07:48
Fiyatı normal megane2 parasına :) Fotolardan görünen önden kazası varmış herhalde.Tampon ızgaraları orj diil.Üstler megane2 alt uydurma bişeyler.

kelalper
07-03-2013, 07:49
ohaa 35 lerden 24lere mi düşmüş bu araba.

sportwagon
07-03-2013, 10:10
ohaa 35 lerden 24lere mi düşmüş bu araba.

daha önce konusu geçmiştir o zaman alper varmı bilgin orjinal jantlar üzerinde yok ön tampon garip duruyor bilindik bir araçmı kullanıcıların bilgisi varsa yazarsa sevinirim..

sportwagon
07-03-2013, 21:17
güncell.. yokmu araç hakkında bilgisi olan

GokhanRS
07-03-2013, 21:24
pm in atıldı.

Patisever
08-03-2013, 09:38
bu rsler sanırım ep3lere rakip olarak düşünülüyordu ama sanki bir tık geride kaldılar fiyatlardanda belli oldugu gibi ama su rs nasıl sizce bir arkadasım sormuştu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-260-hp-megane-rs-116510533/detay

GokhanRS
08-03-2013, 11:09
bu rsler sanırım ep3lere rakip olarak düşünülüyordu ama sanki bir tık geride kaldılar fiyatlardanda belli oldugu gibi

megane rs sorgusuyla çok alakalı bir cevap. tebrik ederim.

Patisever
08-03-2013, 11:17

sizin eski rs , saa ve bir kaçtanesi daha bu lafıma dahil deel neyse konuyu çip etmiyeyim link ekledim eksik kalmıstı

shero
08-03-2013, 11:24

:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:

Zero
08-03-2013, 14:18
bu rsler sanırım ep3lere rakip olarak düşünülüyordu ama sanki bir tık geride kaldılar fiyatlardanda belli oldugu gibi ama su rs nasıl sizce bir arkadasım sormuştu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-260-hp-megane-rs-116510533/detay

Hangi anlamda geride olduğu hakkında görüşler görecelidir.Donanım,frenaj,yol tutuş,stock performans,pist performansı,...?Turbo oluşu ile elde edilebilen güçler?Ben pek geride kalan bir özellik göremedim ama dediğim gibi göreceli tabi.

Patisever
08-03-2013, 15:25
Hangi anlamda geride olduğu hakkında görüşler görecelidir.Donanım,frenaj,yol tutuş,stock performans,pist performansı,...?Turbo oluşu ile elde edilebilen güçler?Ben pek geride kalan bir özellik göremedim ama dediğim gibi göreceli tabi.

doğru teknik acıdan megane daha iyi race anlamda typer verdiği haz v.s

neyse konuyu dağıtmamak adına bu anlamda son pm benden

_AS_
10-01-2014, 19:34
Aracı bilen duyan var mıdır? Ciddi düşünüyoruz hafta içi görmeye gideceğiz nerelerine bakmamız gerekiyor tavsiyeleriniz nelerdir?

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-tamamen-orjinal-megane-rs-131239597/detay)

PULAT
27-05-2015, 15:55
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-renault-megane-rs-211340941/detay)

araç hakkında bilgisi olan varmı?

MURAT_HLX
27-05-2015, 16:50
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-renault-megane-rs-211340941/detay)

Bursada bi kaç sefer denk geldik dış ve iç kondisyonu güzel gelmişti tabii mekanik yönü nedir ne değildir bilmiyorum

atituti
27-05-2015, 19:46
bazı rscilerde aralarında anlaşıp fiyatları arttırma kararı aldılar sanırım.

PULAT
28-05-2015, 09:17
hak ettikleri yere çekmişler fiyatları. alıcı olduğum halde bu böyle olmalı diye düşünüyorum.

emirzukak
28-05-2015, 19:11

bir ara ben alıcaktım fiatta anlaşamamıştık ilk sahibindeydi şirkete almışlardı fatura filan işler karışmıştı çok temiz bütün bakımları servisde yapılmıştı sonra galeride takasa girdiler sonrasını bilmiyorum ben baktığımda çok iyi durumdaydı sahibide gazlıyan biri değildi

PULAT
29-05-2015, 07:54
bana yardımcı olabilecek kimse yokmu :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-renault-megane-rs-211340941/detay/

PULAT
29-05-2015, 07:54
bir ara ben alıcaktım fiatta anlaşamamıştık ilk sahibindeydi şirkete almışlardı fatura filan işler karışmıştı çok temiz bütün bakımları servisde yapılmıştı sonra galeride takasa girdiler sonrasını bilmiyorum ben baktığımda çok iyi durumdaydı sahibide gazlıyan biri değildi

mesajınızı geç gördüm. teşekkürler hocam kısmetse gidip bakacağım hele arabayı satayımda