Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaput bu kadar kolay kırılırmı ?

redborn
26-09-2012, 21:40
Bugün aracımın kaputuna bi arkadaş oturdu tabi ayakları yerde tüm gücü vermedi. Başka arkadaş dedi olm oturtma milleti bişey olur yok dedim nolcak. Bi baktım kaput böle çizgi halinde kırılmış güneşte belli oluyo biraz.

Kaput neden bu kadar kolay göçüyo / kırılıyo hafif oturmayla çocukta zayıf bişey. Fiat olmasından mı kaynaklanıyo aracın ? Bide boyasız onarım olmaz herhalde buna ?

Nightfish
26-09-2012, 21:44
Yaya güvenliği için çok sert yapamıyorlar kaputları. Fiat olmasıyla alakası yok, benim Megane II'mde de aynı şey olmuştu, arkadaşımın Passat'ında da. Dolu düzeltmesi yapan yerler orayı da halledebiliyor 10-20 liraya.

tdipower
26-09-2012, 21:45
evet kaputlar fazla sert değiller güvenlik için. benim eski passatın kaputu aynı şekilde hatun uzanınca ezilmişti kaput değiştirdim onun yüzünden :D

metinalan
26-09-2012, 21:53
Kapıta nıye uzanıyor :D

Osman Bahadır
26-09-2012, 21:53
Çizgi halinde kırıldı dediğin boya çatlamasıdır muhtemelen. Göçük düzeltme vs ile düzeltilmez çatlama. Kaputtan kaynaklı bir durum değil. Boya katmanlarının kaput kadar esnek olmamasından kaynaklı bir kırılma.

ERTAN
26-09-2012, 21:55
Yaya güvenliği için olması lazım.Hatta fransızların yaptığı testlerde yayalar ,kaza sırasında kafalarını genel olarak kaputa çarptığı için 407 modelinde sakız gibi kaput ürettiler:)

CRX
26-09-2012, 21:56
evet kaputlar fazla sert değiller güvenlik için. benim eski passatın kaputu aynı şekilde hatun uzanınca ezilmişti kaput değiştirdim onun yüzünden :D

hahahahah :D güvenlik şart tabi :D

redborn
26-09-2012, 21:58
Arkadaş o kadar uyardı uzanmasın bişe olur yok dedim olamz nolcak. Biz arabanın karşı yolunda oturuyoz gölgede. O oturan çocukta küçük benden izin aldı abi oturuyom arabaya kızmazsın demi yok kardeşim otur dedim bişey olmaz. Keşke izin vermeseydim akılsız aklım :(

Boyasız nasıl düzeltebilirim arkadaşlar evet boya kırılması var ? Göçük falan değil yani göçük olsa vakumlatırdım.

JusticeForAll
26-09-2012, 22:13
cocugunda sucu yokmus gecmıs olsun ustunde kot pantolon falan mı vardı cunku yaslanınca arabayı cızıp boyaya zarar verebılıyo benımde başıma geldi

sadikbeyazit
26-09-2012, 22:19
Geçmiş olsun kaputun zayıf noktasına dek gelmiş sanırım kaputun altındaki atkı saçlarından kaynaklanıyor

CaNeR44
26-09-2012, 22:25
bendede punto var dikkatli olayım :) geçmiş olsun

redborn
26-09-2012, 22:28
cocugunda sucu yokmus gecmıs olsun ustunde kot pantolon falan mı vardı cunku yaslanınca arabayı cızıp boyaya zarar verebılıyo benımde başıma geldi

Yok çizilmemiş boya ama kırılmış böle direk arabanın karşısından bakınca belli olmuyo ama yandan bakınca belli oluyo gelen ışığa göre.

TEşekkürler arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için, ufak bişey ama sinek mide bulandırır işte :)

ÖmerF.Bayar
26-09-2012, 22:28
Benim Beetle in da kaputu ayni anlattigin gibi, bi arkadasim ziplayim elini vurmustu Allah dan ustune oturmadi :)

C!N
26-09-2012, 22:57
Ben de aracımın logosunun hemen üst kısmına popomu dayamıştım ayaklarım yerde iken, hafiften içeri girmişti kaput efendi, oluyor böyle durumlar, dikkat etmek lazım.