Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni boya, Hızlı cila vs. Hakkında Yardım
Arabamı bel altı boyattım. hafta ortası alıcam kısmetse.
Yeni boyada hızlı, pratik kullanabileceğim parlatıcı tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Sonax'ın yıkama sonrası sprey'i , nxt vs. gibi örnek olarak.
ucuz, kalıcı parlaklık sağlıycak, uğraştırmayacak cila önerileri istiyorum arkadaşlar.:icon_tup:
bu arada marka vs. önemi yok kaliteli olsun, misal sonax değil de meguiars olur, meguiars değilde xx marka olur.
berkay_aydin
01-10-2012, 00:18
Abi 40 gün wax önermiyorlar galiba, daha detaylı yorum yapan olur :)
Kardesim hayirlisiyla ciksin cikinca bi meguiars ultimate liquid wax ile makina kullanarak bi boya koruma yapariz.
Sonrasinda quick detailer meguiars kullanirsin yikamalardan sonra hizli boya koruma olarak.
Birde nxt sampuan ve yikama eldiveni alirsin, birkac tanede mikrofiber bez..
Ben bu sekilde yapmistim :)
1 ay boyunca elleşme arabaya bir bucuk ay yada yawru boyacıyada söyle hemen zımpara pasta yapmasın
Shadow_Dancer
01-10-2012, 00:27
Şöyle bir konum var, belki faydası olur
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/129855-lokal-boyadan-once-mi-sonra-mi.html
pasta cila yaptırcaktım o zaman yaptırmıyorum?
1ay sonra prof ve daha kaliteli markalarla girişilcek o zaman.
peki hızlı cila da mı kullanmıyım yıkama sonraları?
hızlı cila kullanabilirsin bi zararı olmaz sprey olanların..ama iyicene boya (vernik) kemikleşip 2ay sonra(gerçi havalar sogudu ama bence 2ay en azından oyle yapmıstım) sonunda guzelcene ınce zımpara (gerklıyse eger) pasta(az asındırıcı) ve cıla ile guzel sonuc alırsın ondan sonrasında sadece parlaklıgı korrsun ztn verniğin yepyeni :)
131mirafiori
01-10-2012, 00:31
Boyanan araca pasta polish işlemini boyadan hemen sonra yapan usta zaten usta değildir... Bekleyin iyice kurusun o boya fırın falan hikaye en az 2 haftada kurur boya tamamen... Sonrasını bilmem de anlamamda :)
Sana dedigimi dinlesene kardesim. Pasta yapmak yok, boya koruma yapariz ardindan hizli cila tamam.
Yukarıda yardımcı olması için verilen konuyu okudum.
Orada ustalar yorum yapmış zaten olay çözüldü.
30-40gün ellemiyorum aracı.
samet@ kanka yukarda ki konuda hızlı cila harici bişey yapmayın diyor, boyanın nefes alması lazım deniyor. boya koruma da yapılmaması lazım diye anladım ben. yanlış mıyım?
Boyadan ciksinda bi islatalim artik:)
:) tabi ki abi lafı olmaz.
Ken_Block
01-10-2012, 11:53
Yukarıda yardımcı olması için verilen konuyu okudum.
Orada ustalar yorum yapmış zaten olay çözüldü.
30-40gün ellemiyorum aracı.
samet@ kanka yukarda ki konuda hızlı cila harici bişey yapmayın diyor, boyanın nefes alması lazım deniyor. boya koruma da yapılmaması lazım diye anladım ben. yanlış mıyım?
Boyadan yeni çıkan araca genellikle dokunulmaz.. Boyadan gaz çıkıyor çünkü siz cilayı attığınızda kabarır iyice berbat olur..
alican 1 ay ortalama hicbisey yapma. ne hizli cila nede baska bisey.
boya iyice emsin kendini.
ondan sonra zimpara pasta cilasi yapilicak zaten.
sonrasindada ;
- Atas'in hizli cilasini oneririm.
- Meguiars m66 ve Pb black hole likid wax,
- Colli 915 kati wax oneririm :)
tamamdır anlaşıldı. 1 ay sonra yapıcaz ne gerekiyorsa. teşekkürler herkese
YavuzNaz
01-10-2012, 12:56
ya sen gel reçeten bende hazır :D
ya sen gel reçeten bende hazır :D
hahah tamam abi :D
yeni araca komple girişcektim sığırın biri durdu yerde çamurluğa çarptı boyandı 2 hafta oldu bekliyorum 2 ay olunca komple girişcem bende