PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizin dizellerde de oluyor mu ?

Yiğit G.
02-10-2012, 15:11
Uzun süredir var sanırsam araç 2008 model 1.6 hdi c4. 70.000 de sanırsam. Trafikte beklerken araç da titreme gibi bir şey oluyor ama bu vites titremesi gibi değil.Hani sanki yolcu tarafında birisi ayagını sallıyor gibi.Sinemada falan yandan birisi ayagını sallarya hissedersiniz hemen alttan altan sallanır ufak ufak onun gibi işte.Geçen farkettim ki beni rahatsız ediyor bu sallanma ama herzaman olmuyor... Dizellerde olan normal bir durummudur acaba ?

S.Özeren
02-10-2012, 15:12
3 yıldır dizel araca biniyorum hiç başıma gelmedi belki çalışma stili farklıdır ?

BLuEBoY
02-10-2012, 15:13
kontağı kapatıp stop ederkende sallanıyomu araç ?

huseyinturk
02-10-2012, 15:14
egzoz ucu falan varmı araçta sonradan yapılan? Start stop varmı birde?

Mr.K
02-10-2012, 15:17

o bizim C'de var kontak kapatınca sallanma olayıda dururken hıc oyle bısey gelmedı :S

yıgıt sorunun bence senın fan acılıyo muzık fln acıkken duymuyosun hırıltı gıbı alttan alttantıtresımını hıssedıyosun ara ara..baska acıklaması yok yani

Yiğit G.
02-10-2012, 15:18

hiç denemedim genelde trafikte fark ediyorum ufaktan deprem oluyorda alttan vuruyormuş gibi hızlı hızlı

egzoz ucu falan varmı araçta sonradan yapılan? Start stop varmı birde?

dediklerin yok zaten öyle bir vurma sesi yok ses yok zaten araç sallanıyor mimik minik

o bizim C'de var kontak kapatınca sallanma olayıda dururken hıc oyle bısey gelmedı :S

yıgıt sorunun bence senın fan acılıyo muzık fln acıkken duymuyosun hırıltı gıbı alttan alttantıtresımını hıssedıyosun ara ara..baska acıklaması yok yani

kanka bak onu hiç düşünmedim hep kalabalık trafikte farkettim olabilir fan okadar sallarmı ?

BLuEBoY
02-10-2012, 15:23
Uzun süredir var sanırsam araç 2008 model 1.6 hdi c4. 70.000 de sanırsam. Trafikte beklerken araç da titreme gibi bir şey oluyor ama bu vites titremesi gibi değil.Hani sanki yolcu tarafında birisi ayagını sallıyor gibi.Sinemada falan yandan birisi ayagını sallarya hissedersiniz hemen alttan altan sallanır ufak ufak onun gibi işte.Geçen farkettim ki beni rahatsız ediyor bu sallanma ama herzaman olmuyor... Dizellerde olan normal bir durummudur acaba ?

benimde lineada oluyordu bu şekilde, birde dediğim gibi stop ederken sallıyodu aracı... bakım sonrası sordugumda motor kulakları gevşemiş sıktık abi demişti :D

huseyinturk
02-10-2012, 15:23
Fandansa klimayı açıncada sallaması lazım aynı şekilde

Ek.Civic_Spoon
02-10-2012, 15:24
aynı şeyi pazar günü köprü trafiğinde bir kere hissettim kalktım durdum bidaha yapmadı, birde bayır aşağı ışıklarda durduğumda çok hissettim bir sefer, ama fanlada alakalı olabilir o benmde aklıma gelmemişti ..

Osman Bahadır
02-10-2012, 15:29
Arabayı yüke bindirin. Klimayı açın, farları, sisleri, rezistansı falan açın, değişme oluyor mu bakın.

Öncelikle kulaklara bakılmalı. Stop ederken de sarsıntı varsa sırada enjektörler geliyor maalesef.

Yiğit G.
02-10-2012, 15:43
Arabayı yüke bindirin. Klimayı açın, farları, sisleri, rezistansı falan açın, değişme oluyor mu bakın.

Öncelikle kulaklara bakılmalı. Stop ederken de sarsıntı varsa sırada enjektörler geliyor maalesef.

araba dükkan önünde hemen denim

Osman Bahadır
02-10-2012, 15:54
araba dükkan önünde hemen denim

Dükkanın önündeyse bir de kaputu aç, titreme sırasında motor da silkeleniyor mu ona bak. Silkeleniyorsa hangi taraf daha çok sallıyor, veya komple mi sallanıyor? gibi detaylıca inceleyebilirsin kendin.

Yiğit G.
02-10-2012, 17:22
Dükkanın önündeyse bir de kaputu aç, titreme sırasında motor da silkeleniyor mu ona bak. Silkeleniyorsa hangi taraf daha çok sallıyor, veya komple mi sallanıyor? gibi detaylıca inceleyebilirsin kendin.

ıh ıh sallanma olmadı.Çalıştırdım bi müddet klimayı resistansı vs açtım bekledim titreme hiç olmadı.Ama kontak kaparken hani 3-4 kez arda arda sallıyorda o normal geldi sanki... birdaha yapınca fan çalısıyormu ona bakıcam

BLuEBoY
02-10-2012, 17:26
rölantideyken ufak gaz bas çeklerde normalden fazla sallantı yapıyorsa benımde başıma geldiği gibi kulaklar gevşemiş olablir...

SeRKaN
02-10-2012, 19:39
1.5 dci megane vardi pederde ayni durum oluyordu motor kulaklarini degistirmisti o zaman problem kalmadi

Yiğit G.
02-10-2012, 19:49
ok motor kulaklarını kontrol edeyim , biz sıkamıyormuyuz onu zor bişeymi ?

gp74
03-10-2012, 12:04
Motor kulaklarindan yapar, ayni sikinti bende de mevcut.

Mehmet Gazihan
03-10-2012, 12:13
ford bu arızadan dolayı garantiden alternatör değiştiriyor..

etrafımdaki 2 arabada yaşandı.. onlarcasının yapıldığını ben biliyorum..

Sallantının seviyesine göre garanti onay veriyor yada vermiyor..

çok rahatsız edici değilse takılma derim..