Orijinalini görmek için tıklayınız : 100-200km/h 7.4s Evo9 Adana
halilcakir
03-10-2012, 01:06
Uzun zamandır ölçüm yapmamıştık değişiklik oldu
2.3L Tomei blok + Sami abi ported & polished kapak
Sami abinin ayarladığı AEM ems
Yakıt karışımdı sanırım ama tam oranını bilmiyorum
GT3076R Turbo
Evc 1.57bar peak değer kaydetmişti
7000rpm kesici
2 vites atıyor
Full weight günlük binilen bir araba 2 kişiyiz
%2.31 eğim
Birden fazla 7 küsürlü koşu mevcut
incelemek isteyenler için .dbn download link
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam (http://s3.dosya.tc/server4/RHOVeK/AF_Evo7.4s.rar.html)
http://c1210.hizliresim.com/12/3/dm0tm.jpg
mechanic
03-10-2012, 06:22
maşallah. videosu varsa onu da koysaydınız.
yusufcan_k
03-10-2012, 07:41
ben pek anlamam bu işlerden ama 7.4 bu setupa turboya göre fazla değil mi.. Tamamen bilmediğimden soruyorum?
4 çeker arabaya ve gt30 gibi bir turboya göre süre başarılı gerçekten. Ahmet abime kocaman maşallah. Sami abimin de ellerine kollarına saglık
kelalper
03-10-2012, 08:22
Vites geçişleri yavaş. Her geçişte 0.2-0.4 saniye arası kayp var gibi görünüyor. Vites geçişleri hızlanırsa değer daha da aşağı iner.
JapanVsGermany
03-10-2012, 09:14
ben pek anlamam bu işlerden ama 7.4 bu setupa turboya göre fazla değil mi.. Tamamen bilmediğimden soruyorum?
OEM turbo ile 8.65 yapılıyor, 2.3L tomei blok + GT30, şaşırmamak lazım bence ;)
Her 2 derece de muazzam ayar sonucu ortaya çıkmıştır, MAŞALLAH 41 kere!!
maşallah evomuz baya ıyı :)
daha iyi süreler çıkarması gerekir diye düşünüyorum 7.4 biraz uzun bi süre.
yusufcan_k
03-10-2012, 10:32
OEM turbo ile 8.65 yapılıyor, 2.3L tomei blok + GT30, şaşırmamak lazım bence ;)
Her 2 derece de muazzam ayar sonucu ortaya çıkmıştır, MAŞALLAH 41 kere!!
Reşat abi bende bundan bahsediyorum işte oem turbo nun canı ne ki? Onunla 8.65, 2.3+gt30 7.4 bence fazla 6küsürler cıkmalıydı bence.. Sonucta sarma derdin yok birşeyin yok
JapanVsGermany
03-10-2012, 10:34
EVO IX'un OEM Turbosu tahmin ettiğimden cok daha buyuk, oem evo IX turbosunu VAG grubunun fındıkları gibi dusunme sakın ;)
Sure gayet iyi,Pdk Turbo ile kafa burun yuruyor 200km ye kadar...
1M ile yurudugum Evo X da blok haric doluydu ve sureler 8,8 sec civariydi.1 boy oluyordu.
Video varsa koyarsaniz cok daha guzel olur :).
Biraz daha fazla basınç açarak ve çevirdiği deviri yükselterek 7 nin altına rahat iner bence.
Biraz daha fazla basınç açarak ve çevirdiği deviri yükselterek 7 nin altına rahat iner bence.
:icon_tup:
Maşallah çok iyi vites atışlarını iyileştirme ufak bir indirme daha yapabilir
Tebrikler :)
kelalper
03-10-2012, 11:56
Canberk en son 7.9 çıkardı diye hatırlıorum oem turbo ile.
Canberk en son 7.9 çıkardı diye hatırlıorum oem turbo ile.
8.2 olması gerekiyor abi yada 8.4 özgün abi ufak bir tıkı daha var diyordu ama o yapmadılar sanırım :)
Halil, rahat durmuyorsun :)
maşallah.
Araçta ek olarak 9" 18" 245 jant lastik var.ve 2.3 stroke dan dolayı 7000 devirden fazla donemiyoruz.basınç 1.57.bu son derece güvenli bir tune ile yapıldı.önümüzdeki günlerde yeni setup ile daha güzel değerler çıkaracaktır.şu an için sami abi arabayı fazla zorlamak istemedi.çünkü motor satılacağı için üzmek istemedik.aracın içinde kriko-stepne-bass vs herşey standart.hiçbir hafifletme yapılmadı.Maaşallah evomuza.
halilcakir
03-10-2012, 13:42
Halil, rahat durmuyorsun :)
maşallah.
Mesaiden çıkıp ölçüme gidiyoruz abi ordan hesap et darısı sizlere:)
Kendim okumadım ama anlatılanlara göre tomei bu blogu road race ler için hazırlamış ve devir önermiyormuş.
GT3076 da bu basınçtan sonra bu hacimde sıcak üflemeye başlayacaktır sanırım o yüzden fazla basınç güç verirmi tartışılır
ama hani 400-500 devir daha dönse herhalde 200ü tek vites atarak geçerdi o zaman zaten 0.5 saniye gibi bir iyileşme yaşanabilirdi
bu araba 1500kg vardır
standart c6 z06 muhteşem pilotajla ve en ideal şartlarda 100-200 7 ortalama pilotaj ve şartlarla 8 saniye gidiyor
1440kg olması lazım 505hp oda 2 vites atıyor
bana göre bu araba gayet iyi gidiyor
dachosen
03-10-2012, 14:53
Hiç dyno ya çıktınız mı?
Bir de kesiciyi 7500 e alıp arabayı söküp denemeyi düşünüyormusunuz?
vectra-tuner
03-10-2012, 15:24
Değer Güzel bence , araç ağır ve 4 çeker.
Maşallah,
Hiç dyno ya çıktınız mı?
Bir de kesiciyi 7500 e alıp arabayı söküp denemeyi düşünüyormusunuz?
günlük kullanımındaki süreyi görmek istedik zaten garaj olarak araç sökme taraftarı değiliz benim araç hariç diğer bütün eg k swaplar dahil klimalı :D
adanada 4 çeker dyno yok malesef
eger savas pasaoglunun yaptıgı arac ıse bu savas ıle beraber dyno yapmıstık 1.48 bar da 512hp gibi guc vermıstı o zamanlar
edo typer
03-10-2012, 23:00
masallah super deger kazasız belasız.. samı abımıde tebrık edıyorum:)
eger savas pasaoglunun yaptıgı arac ıse bu savas ıle beraber dyno yapmıstık 1.48 bar da 512hp gibi guc vermıstı o zamanlar
evt o arac fakat 512 hpde bu deger cıkmaz,bıraz degısıklık gecırdıgını bılıyorum
evt o arac fakat 512 hpde bu deger cıkmaz,bıraz degısıklık gecırdıgını bılıyorum[/QUOTE]
edo bugün yine çarşamba lan o uçak daha gelmedi mi havada serinledi artık :D:D
evet edonun dediği gibi biraz değişikliğe gidildi
KCANN_220
03-10-2012, 23:07
adana'ya gıttıgımde bınme fırsatım oldu ve kesınlıkle guzel bı deneyımdı..ıcıyle dısıyla hem bu kadar hatasız hemde bu kadar hızlı bı araca bınmemıstım..cıkan degerler cok ıyımser etlıye sutluye karısmadan 0.5-0.7 sn.daha ınıcek potansıyele sahıp bı arac..masAllah ahmet abı, emegınıze saglık samı abı ve project 01..:icon_tup:
ERkut 205
03-10-2012, 23:15
Jet 30 dan bahsediyoruz. Zaten tomei 2.3 setup çok fazla evo yok galiba...
Kullanmış birisi olarak şunu diyebilirim ki güvenli sağlıklı gücün anlamıdır o araba, maşallah.
Motor hp lerine çok takılmayın...
Tekerde 270 kw gördük diye hatırlıyorum 1,48 de işte üstüne kayıp ekleyin motorda 400 HP diyelim düz hesap... 1,5 tonluk ağır bir araç.
Herşeyden önce dayanıklılık temel alınarak yapıldı sonra güç hedeflenmişti ve nitekimde çok sağlıklı bir kombinasyon. Üstündeki şanzuman ile Biraz daha zorlanabilir üst güçler ;)
Allah kaza bela vermesin...
slowmotion
03-10-2012, 23:20
Jet 30 dan bahsediyoruz. Zaten tomei 2.3 setup çok fazla evo yok galiba...
Kullanmış birisi olarak şunu diyebilirim ki güvenli sağlıklı gücün anlamıdır o araba, maşallah.
Motor hp lerine çok takılmayın...
Tekerde 270 kw gördük diye hatırlıyorum 1,48 de işte üstüne kayıp ekleyin motorda 400 HP diyelim düz hesap... 1,5 tonluk ağır bir araç.
Herşeyden önce dayanıklılık temel alınarak yapıldı sonra güç hedeflenmişti ve nitekimde çok sağlıklı bir kombinasyon. Üstündeki şanzuman ile Biraz daha zorlanabilir üst güçler ;)
Allah kaza bela vermesin...
birkaç değişiklik yapıldı savaş abiden alındıktan sonra :D süre olarak iyi çıkmış maşallah
ERkut 205
03-10-2012, 23:23
birkaç değişiklik yapıldı savaş abiden alındıktan sonra, mesela difransiyel şanzıman gibi :D süre olarak iyi çıkmış maşallah
Öylemi, ne güzel sevindim emrah. Herşeyiyle çok temiz güzel setuplanmış evo nun geliştirilmesi bence mutluluk verici. Geçen savaş abi ile görüştüğümüz de bahsetmişti ama çok detaya inememiştik 205 lerden :D
edo typer
03-10-2012, 23:32
evt o arac fakat 512 hpde bu deger cıkmaz,bıraz degısıklık gecırdıgını bılıyorum
edo bugün yine çarşamba lan o uçak daha gelmedi mi havada serinledi artık :D:D
evet edonun dediği gibi biraz değişikliğe gidildi[/QUOTE]
yaw mıke fena hastaydım yenı kalkıom ayaga:) bıde arabayı sattım yenısını aldım fln fılan dınlenemedım dogru duzgun:D
maşallah evo'muza çok güzel oldu ve olacak planlar işliyor işliyor işliyorrr :)
maşallah yakısıklı 4 çekerimize :)
biraz daha iyi bi pilotajla daha iyi süreler elde edilebilir..
Rabbim esirgesin..çok yakısıklı ve cok can yakıcı bi arac :)